Helgen som varit

             
 
 
Kanske dags att skriva några ord om helgen som varit. Allt har gått så fort och jag har varit i stallet från ca 8-22 torsdag till söndag. Datorn har helt enkelt vilat. Tävlingarna har gått hur bra som helst och vi har inte fått ett enda klagomål. På bloggar, i tidningar och och instagran/facebook, har vi fått läsa av bland annat Malin Baryard-Johnsson att vi ordnat en välordaniserad tävling. Detta är såklart jättekul och jag hoppas att vi i fortsättningen kan ha fler av det större tävlingarna. 
 
I torsdag fick Bulan sig ett pass i lilla ridhuset innan Maria kollade våran sadel. Fick väldigt glada besked om att Bulan växt nästan en hel storlek och byggt på sig bra med muskler. Känns ju himla bra! Dock betyder detta att sadeln är för trång. Men till en början har ABnian fått ta med sadeln till Piteå för att bredda den lite. Så förhoppningsvis får jag tillbaka den idag. Sen vår vi se om vi behöver köpa en ny sadel snart. Men förhoppningsvis kan han gå med samma ett tag till.
 
Igår tog jag och Bulan en prommis till Stöckes ridbana (tog ca 20 min) för att longera där. I skritten och traven bär han om sig själv bra men i galoppen han har svårare för att slappna av och bära sig fint. Jag skulle nog behöva hjälp då jag vill ge han bästa förutsättningarna. Så om någon kunning vill hjälpa mig någon dag skulle jag inte tacka nej. 

Umeå Grand Prix



Ja hörni.. Vilken jäkla helg det varit. Så roligt men intensivt! Jag är helt slut idag men det är väl ingen anledning till att skippa jobbet. Tar mig i kragen och cyklar dit. Berättar mer om helgen senare!

In Flames gästar Skavlan



Men så fort det är slut så kastar jag mig i säng.

Torsdag



Ja hörni, vilken dag! Berättar mer sen. Nu behöver jag verkligen sova, ladda om och så kör vi igen imorgon!!

Mot Umeå Ryttarförening!



I -8 grader hoppar jag på min cykel mot årets stora händelse. Ses där!!

Onsdag

Godmorgon!
Har precis ätit frukost och sett ett avsnitt av Pretty little liars. Japp, för nu är jag fast i den serien! Jag som aldrig såg serier tidigare har nu helt vant mig vid att se något till frukost eller när jag bara vill slappa. Hur som helst.. Jag har tagit helg nu! Är helt ledig idag och ska få lite gjort här hemma. Ni vet, städa, plocka (så mamma och pappa blir glada!) och fixa lite annat. Ska såklart till stallet sedan också och rida ut med Johanna. 
 
Idag är det ju dagen för dagen D. Imorgon smäller det! Ikväll börjar tävlingshästar rulla in och imorgon kickar vi igång. Volkswagen Grand Prix med Swedish riders trophy! Är galet taggad trots att jag inte tävlar själv. 

Tisdag

 
Godmorgon!
Sitter precis och äter frukost samtidigt som solen lyser starkt. Jag älskar hösten. Minusgraderna börjar komma, löven får färg. Man kan tända massa ljus hemma, ha filmkvällar, gå ut och med en tjock mysig halsduk osv. Det är bara synd att hösten alltid blir så kortvarig. 
 
Igår var jag och Johanna ute och red i nästan två timmar. Mycket skritt i början och slutet men även en lång galoppväg. Johanna visade mig en ny väg och den var precis som jag velat. Bra underlag, bred och i princip helt rak. Detta gjorde ju att Bulan inte alls kändes lika hetsig, precis som jag anade. Så jag stod i lite lätt sits och lät honom rulla på. Han frustade glatt och var riktigt nöjd efteråt. Jätte kul och härligt var det! Så idag ska vi skutta lite. Mamma får hjälpa mig idag. Det är inga träningar i veckan. Det är teorivecka samt Grand Prix-vecka. Har sagt det förr men säger det igen, det blir en riktigt bra vecka det här! 

Ny kompis!

 
Min förra väska var så sliten att jag på riktigt skämdes över att gå runt med den på stan. Så nu när jag var på stan sist inhandlade jag denna skönhet. Självklart hade jag också velat ha en Michael Kors väska som "alla andra". Men varför köpa en väska för 3000kr när man kan köpa en liknande på Accent för 300kr? 

Äntligen!!



 
Fyfan vad gött!! Efter en varm sommar har äntligen den friska luften kommit och energin är tillbaka. Jag var väldigt nära innan sommaren men fick sedan det tungt på grund av värmen. Men nu kära vänner, NU! 5km på 24:37. Med marginal till och med och utan spurt i slutet. Jämnt och bra tempo heeela vägen. Underbart! Nu ska jag sticka till jobbet. Det blir fanimig en bra vecka det här!

Söndag

             
 
Började min söndag med en ridtur på Bulan. Gick med honom till en åker och red han där ett tag i alla gångarter innan jag skrittade hem igen. Bulan var lite stark efter gårdagens pass i skogen. Men i övrigt kändes han pigg och glad.
 

Att komma hem till detta!

 
Att komma hem till detta efter en jobbdag med massa sälj (innebär en hel del spring fram o tillbaka) och en härlig ridtur i skogen, så var detta helt underbart. Entrecote med pommes är ju på riktigt de bästa!
 
Fick förövrigt med mig Ulrika på en ridtur idag och ja.. Vad ska man säga! Hon red ponny och ligger upp i rumpan på mig för att Bulan inte alls vill gå fram när jag rider först. Han galopperar knappt.. Men så fort han hamnat bakom så hetsar han upp sig och jag får hänga på bromsen. De är sådan stor skillnad att de inte går att beskriva och dom som rider före mig kan nog knappt tro mig när dom sett han gå först. En kort stund gjorde han ett längdhopp och skenade en bit efter att jag bromsat upp han i en ca 110 gradig kurva. Men när han kommer i kapp så lugnar han sig en aning men så bromsar jag lite och så hetsar han.. Önskar att jag vågade låta han gå i den fart han vill. Men det sträckorna vi har ridit hittils känner jag inte tillräckligt bra och är kurviga på vissa ställen. Men men, detta är trots att väldigt nytt för oss. Det här med sällskap på skogsvägar.

Löparlycka!



Dagens löparrunda gick över förväntan och jag kände mig faktiskt väldigt pigg rakt igenom. Sprang vårt spår två varv med uppvärmning innan. Blev totalt en backig 5km runda med fartökningar.

lördag

Godmorgon!
Sitter med en stor koppkaffe som förhoppningsvis ska få mig lite piggare inför dagens löparrunda. Känner mig rätt trött efter igår. Tio timmars aktivt jobb och sedan en tur i stallet efter halv åtta på kvällen, det gör sitt. Bulan fick sig iallafall ett pass på banan och han kändes väldigt fin stundvis. Ibland lite "ålig". Men framförallt i traven kändes han väldigt fin!
 
Annars idag väntar jobb 10-16 och sedan direkt ut till stallet innan middagen. Vill ge Bulan ett ordentligt pass i skogen idag. Men jag verkar inte få tag på något sällskap.. Tyvärr är min häst klurig i skogen just nu så jag vet inte riktigt hur ska jag göra. Men kan ju inte heller rida på banan varje gång jag blir utan sällskap. Det är ju såklart skogsturerna som får skogsturerna att gå bättre. Men hans hovar är väldigt sköra och jag är så rätt att skon ska lossna.. 
 
 
 

Prinsen fick en välförtjänt vilodag!



Igår fick vår prins en välförtjänt vilodag. Mamma tog honom på en prommis och senare fick han massage av Mirelle. Mamma återberättade de fina ord som Mirell sagt om att hans karprygg håller på att försvinna! Jag och mamma trodde inte det var möjligt men då svarade hon att "så går det om man sakta bygger upp hästen inifrån." Då blir man såklart väldigt glad, även om det i hans fall inte var någon värstig karp. 
Ikväll blir de helkväll med mina favvosar. Mamma och Bulan. Jag jobbar 9-19 idag så mamma tar med sig middag så äter jag i bilen påväg till stallet. Det blir en pass på ridbanan idag med fokus på att få honom avslappnad men ändå kvick och lyhörd. 

Detta får ni bara inte missa!

 
Nästa helg ordnar Umeå Ryttarförening Volkswagen Grand Prix med Swedish Riders Trophy.
Det kommer att vara klasser från 110 till 150 med många kända namn på startlistorna. Bland annat Emma Emanuelsson och framförallt Malin Baryard-Johnsson
25-28/9 måste ni befinna er på Hippologum för en av Sveriges mest prestigefulla hopptävlingar!
 

hoppträningen igår.

 
Hoppträningen igår gick väldigt dåligt. haha, ja ni hörde rätt. Så här är det med ridsporten, det kan verkligen gå så himla upp och ner. Bulan kändes helt plötsligt så otaggad redan från början. Så jag fick motivera honom hela tiden och sånt funkar inte. Hästen måste vilja själv för att det ska gå. Så vi avslutade och får ladda om med lite skogsturer och en vilo+massagedag på torsdag (vilket var bokat sedan innan, men blev väldigt lägligt!)
 
Lämnar det bakom mig nu och kommer ihåg klubbtävlingen. Kan kolla på den rundan flera gånger, så himla nöjd! Hur som helst.. Är ledig idag också men åkte till jobbet för en kurs kl 9. Så jag passade sedan på att springa hem. Laddar nu upp för en skogstur med prinsen. Ingen tidspress. Blir bara mys och ska sedan passa på att smörja upp lite saker. Har inte blivit gjort sedan vi flyttade honom..

gårdagen

 
Gårdagen gick i snabbare fart än vad jag kunnat tro. Inne på lagret packade vi upp och gjorde iordning enormt mycket jackor och tiden bara rann iväg. Cyklade sedan hem för middag innan jag och mamma åkte på VW-möte. Vi var där till halv nio och åkte sedan iväg till Stöcke. Jag borstade och fixade Bulan och sedan kastade vi in honom i transporten för att åka till Stöckes ridbana. Man kan såklart rida dit men det var så himla mörkt och klockan var så mycket så vi körde dit. Så mamma dumpade mig och jag red ca 30 min. Medan var hon i stallet och mockade och gjorde klart. Bulan var lite spänd i början men det släppte på en stund och sedan var han fin! 
 
Sedan hämtade mamma oss igen och så fick han gå in och sova. Så totalt tror jag vi var i stallet i.. en timma? Snabba ryck. Jag hade egentligen inte så bråttom men mamma skulle ju upp och jobba idag. Medan jag får vara ledig idag och imorgon!

någon som vet?

 
Vill verkligen ha en kappa lik denna. Men den ovan är tyvärr slut..
Någon som vet av en liknande?
 

Måndag

 
Vi startar denna vecka intensivt så jag är uppe tidigare för att iallafall inte vakna stressad. Jobbar 10-17 idag och måndagar brukar inte vara lugna inne på lagret. Måste iväg sedan på lunchen för att hinna ta blodprov.. Sedan snabbt hem efter jobbet för middag innan jag och mamma ska iväg på ett möte för Volkswagen Grand Prix. Sedan ska såklart pållen motioneras också. 
 
Annars fick jag en kick i röven av den friska luften imorse så jag känner mig redo för ny dag, ny vecka!

Höga förhoppningar

 
Fick denna bok av mamma här om dagen och jag har höga förhoppningar.
Hoppas på massa tips och inspiration.
Så nu avslutar vi denna hästiga söndag med att öppna den!

Klubbtävling

Idag hade vi en klubbtävling på Hippo. Jag och Bulan var såklart med i dagens högsta klass på 90cm. Trodde att jag gick ut hyffsat i tid då det var många tävlingsdebutander som fick god tid på sig ute på banan. Men såklart, när 90in startade så var det kanske fler rutinerade som startade. Jag skulle iallafall precis börja galoppera då jag skulle in på framhoppningen. Inte jätte sen men ändå sen. Så jag galopperade några varv och hoppade sedan lilla hindret två gånger. Skrittade några steg och körde sedan på räcken. Då tände han till ordentligt! Blev väldigt pigg, skuttade till ibland, ryckte så fort någon kom nära osv. Men fick ändå till bra språng och kände mig nöjd och bestämde mig för att det skulle gå bättre på banan för han var varm, igång och taggad. Så väl på banan andades vi i lugn och ro medan ekipaget innan red och tog sedan bra med tid på oss i galoppen innan vi styrde på första hindret. Checkade av gas och broms ordentlig för en gångs skull för att inte bara tro att bromsen skulle behöva funka (har en tendes till att glömma något av det beroende på hur hästen kändes inne på framhoppningen).
 
Sedan kändes faktiskt hela banan superbra! Galoppen var jämn, och han lyssnade väldigt bra även om han var väldigt pigg och tyckte det var så himla roligt! Men jag kom ut, svettig, glad och fantastiskt nöjd över både mig själv och hästen.
Film finns att se på min facebook!
 

film från igår.

Markarbete igår

 
Igår var jag och Bulan alltså med på en av Maria Lindgrens teorilektioner. Hon hade lagt upp jättebra övningar som jag och Matilda, som också var med, fick rida. Vi började med varsin bom mitt på varje kortsida följt av att rida över en mitt på medellinjen. Bara sånna saker är väldigt svårta men så enkla att plocka fram och träna på. Därefter red vi på ena lång sidan ett räcke. Först i trav med fem travbommar innan. Sedan i galopp med tre bommar innan varav en togs bort för varje varv. Därefter red vi andra långsidan i galopp. En oxer med bom före och efter.
 
Bulan kändes helt okej. Men vi har aldrig hoppat på en sådan liten yta så Bulan bromsade upp en aning innan hindret. Men annars var hela grejen väldigt bra. Eleverna fick se två helt olika hästar som gjorde vissa saker bättre och vissa saker sämre. När vi red alla bommar i trav över räcken så tog Bulan i bommen första varvet då det blev lite jobbigt. Så andra varvet över hoppade han sig lite men tredje varvet gjorde han det super bra. Sedan landade vi gärna i höger galopp vilket jag fick tips om sedan. Det beror förmodligen på att jag är högerhänt och gärna rider mer höger axel och höger skänkel längre fram och bjuder hästen till att landa så. VIlket verkligen är något att tänka på!
 
kommer ett filmklipp sedan.

Lycka för smaklökarna!



Torsdag

Har helg mitt i veckan och varit ledig både igår och idag. Igår kom pappa hem med bilen efter lunch så jag fick njuta av en ridtur mitt på dagen. Fick sällskap av Maja också vilket var perfekt. Hon skulle bara skritta och trava så jag jobbade med övergångar bakom henne. Bulan ville gärna dra på men då gjorde jag halt eller avbrott och sedan ny galoppfattning och ibland bara trav bakom. Han satte sig verkligen på rumpan och frustade på! For sedan hem för middag innan jag och mamma for iväg och hämtade hö.
 
Idag är jag alltså också ledig och sitter just nu med en kopp kaffe och bara tar det lugnt. Efter lunch ska jag träffa Emilia för en shoppingrunda. Så himla längesedan jag köpte vanliga kläder. Mest köpt träning och ridkläder de närmsta gångerna. Får se om jag fyndar något nytt iallafall! Sedan ikväll blir det lite hoppning igen. Ridskolan ska ha en teorilektion om ryttarens sits och inverkan i hoppning. Så jag och Bulan ska hoppa lite medan eleverna tittar på. Får väl se till att rida bra då! Kanske inte visa något i stil med bilden nedan. Eller?
 
 

Under the dome!

 
Det blev rätt sent igår då jag och Tomas såg de två nya avsnitten av "Under the dome". Vet inte om ni ser det men jag tycker verkligen den serien börjar bli obehaglig. Jag är kanske onödigt lättskrämd men den är samtidigt väldigt spännande samtidigt som jag bara vill få ett slut. Vad fan vill kupolen!?

Glöm inte!

 
Har uppdaterat Bloppisen. lite nytt och lite billigare.
Klicka här för att komma dit.

Hoppträningen igår.

Igår var det äntligen dags för hoppträning igen. Bulan kändes på topp redan i början och sedan rullade hela passet på väldigt fint! Vi red dogleg och två håll. Den ena var med räcken och de andra med två studs. Därefter hade vi även med två linjer på fem galoppsprång, varav ena lite fram och andra tillbaka. Vi satte i slutet ihop allt till en bana så här får ni se.
 

Godmorgon.

 
Godmorgon. 
Kickar igång min dag med favorit frukosten. Tisdag betyder jobb 10-18 och sedan snabbt iväg till stallet för att åka md Bulan på hoppträning som börjar 19.30. Det har funkat tidigare, får se hur det går nu när hästen står längre bort. Hoppas verkligen jag kan byta mina lediga dagar snart så att jag kan vara ledig på tisdagar istället för torsdagar. Det funkar som det är nu men jag hatar att stressa. Skulle vilja hinna mer emellanåt! Helst slippa äta middag i bilen också...
 
Igår for jag ut till stallet efter jobb och middag. For ut och red till en åker, tar ca 10 min dit. Han kändes väldigt fin! På vägen hem, när vi kom ut på vägen som man följer en bit, blev han fruktansvärt rädd för något. Kände hur hela han blev dubbeltså stor och började studsa på stället. Tog inte lång tid så stod han mitt på vägen, som tur var ingen bil. Men så fort han stod lite stilla så hoppade jag av. Ska han hoppa ut framför en bil så får han hoppa utan mig.. Men jag fick ut han på kanten igen och försökte lugna honom men han var helt blockerad. Fick honom hem efter ett bra tag. Utan att ha någon aning om vad han såg, hörde eller kände lukten av. Väl i stallet lugnade han ner sig då de andra hästarna kom in. Men han var aldrig helt avslappnad när jag for.. 

Söndag

 
Har haft en väldigt skön söndag! Var i stallet vid 8.30 då vår hovis kom strax efter och värkade bakhovarna. Därefter for jag och Johanna ut med hästarna i skogen. Både Bulan och Gucci fick en promenad av våra mammor så dom var rätt pigga. När man rider först, oavsett bort eller hemåt, får man driva på lite. Men så fort han är bakom blir han galet pigg och stark. Så vi turas helt enkelt om att gå först. Jobbade sedan 12-16 och skyndade mig sedan hem för att se VM-finalen. Tycker det är galet bra att Roffe kom fyra men jag förstår honom. Han gick in i Final Four som trea men fick sedan tävla med alla andras hästar och fick ingenting alls. För dom handlar det om så himla mycket så jag förstår nog knappt besvikelsen.. Måste även tillägga att Jeroen Dubbeldam en värdig vinnare!

En fjärdeplats är inte dåligt i VM!


För mig är han endå kung och en stor förebild!

Lördag

 
Halloj.. vänta nu. Skrev fredag i rubriken.. får ändra det! Är inte direkt pigg i huvudet just nu. 9km jogg imorse, 9km cykling till jobbet, jobb 10-17, 9km cykel hem och sedan hämtpizza och godis på det. Har både träningsvärk och matkoma. Eller ja, det är inte ovanligt att jag springer på morgonen och sedan cyklar tur och retur från jobbet. Men vissa dagar tar det på mer helt enkelt. Att trycka dålig mat efter att man redan är slut i kroppen är nog det dummaste men kanske godaste.  
 
Denna vecka är snart slut alltså och det har verkligen gått fort. Bulan verkar trivas som fisken i nya stallet men har dock åkt på att bli "sprayad" av stygnflugan.. Mamma tog med sig luskammen och fick bort alla ägg hon kunde se som Bulan fått över bogen, benen och manen. Så förhoppningsvis slipper han få dessa i munnen. Det vore väldigt otrevligt! Hade även tänkt mig till Hippo innan jobbet imorgon också för att skutta lite men ena bakskon satt visst väldigt löst nu så hovis får komma tidigare än tänkt och verka bakhovarna. Vet inte varför vi trodde att det skulle hålla i åtta veckor.. Får helt enkelt bli en skogstur med Johanna imorgon och det kommer nog bara bli roligt! Nästa vecka väntar ändå hoppträning och klubbtävling. 

Fredag


Efter att ha jobbat 9.30-19, ätit hamburgare i bilen och ridit i mörkret så avslutar jag med att lyssna på In flames nya skiva. Säger baa äntligen är den här. Får återkomma med en recension senare. Nu måste jag sova innan jag ska upp igen! 

Torsdag


Efter att man har jobbar 10-19 är de väldigt skönt att åka till stallet och gosa med hästen. Bulan fick dressyra lite på en åker ikväll och han kändes väldigt fin! Imorgon ska vi försöka hitta i skogen, i mörkret, ensamma! Blir spännande!

Onsdag

 
Har idag, precis som igår, varit ledig. Började dagen med att fixa iordning och lägga ut lite hästgrejer som jag måste få bort då vi har mindre plats i stallet nu och jag behöver det inte heller.  For sedan ut på en lugn joggingrunda som gick otroligt långsamt. Ville ut men väl "på banan" var benen inte alls med och allt kändes så jobbigt. Men 6km blev det iallfall. Fast då med en liten promenad paus efter 4km. Nya tag nästa gång! Har sedan ätit god lunch, sett på laghoppningen, ätit chokladbollssmet och sedan varit i stallet. For ut med Johanna i skogen igen och denna gång var har mycket lugnare. Skönt! Fick även en bild idag då han låg i hagen. Då blir man värm i hjärtat och vet att han känner sig trygg!

Bloppis - hästgrejer

 
1. Svart träns, silverspännen, Full. 100kr
2. Ylletäcke, 125cm. 100kr
3. Hjälm, 56cm. 50kr
4. Grimma, silverspännen, Cob. 50kr
5. Tömkörningsgjord. 70kr
6. Martingal, Svart, Full. 40kr/st
7. Stigbyglar + stigläder 145cm. 60kr
 

Hoppträningen igår.

Igår var det dags för hoppträning igen och Bulan kändes väldigt fin. Känns som att går uppåt med högt fart nu! Vi värmde upp med lite studs och hoppade sedan ett travhinder och lite annat. Visar ett exempel nedan. Dock slarvade jag en del varvet ni kan se. Så skärpning med vägen och ordentliga galoppombyten till nästa gång!
 

mäktigt!

Stallflytt!

Hejhallå!
Det är så mycket som hänt nu så jag hinner inte riktigt med. Men nu känner jag mig återhämtad från loppet och magen verkar inte göra ont längre. Så... I söndags flyttade vi alltså Bulan till Stöcke. Vi släppte honom direkt i hagen och gjorde kanske en stor tabbe. Man kan stänga av mellan hans vinter och sommar hage men vi hade det öppet. Vilket gjorde att när kompisarna i hagen började spänna upp sig så slutade det i full galopp fram och tillbaka. Ingen stress eller några öron bakåt, bara ren och skär lycka! Men efter nån vända kändes det dumt pga av skaderisken så när dem var nere i varsin vinterhage så stängde vi för. Problemet var bara att Bulan missade den detaljen så han sprang rakt igenom... Därefter lugnade dem ner sig. Ingen skada skedd egentligen förrutom att Bulan tappade skon någongång mitt i allt..
 
Vad vi vet så har dem i fortsättningen stått lugna. Bulan har ätit och druckit och även rullat sig i boxen. Så igår när vi kom till stallet efter middagen så kom hovis och slog på skon. Sedan for jag och Johanna ut och red i en liten del av alla skogsvägar. Det var tänkt att vi skulle ta en lugn sväng och Bulan var iof väldigt snäll och inte ett dugg tittig på allt vi såg. Tills vi hade galopperat en bit och Johanna glömde meddela att det är en bro där. Så Bulan pallnitade och jag åkte av. Hehe! Inte lätt när man ridit samma väg flera gånger, då glömmer man såklart bort att det är en bred lite bro där mitt i allt. Men jag tog mig alla fall upp igen och sedan red vi en bit till. På väg hem blev Bulan gaaanska taggad och ville inte alls galoppera på lugnt. Men det är väl inte så konstigt. Vi båda tycker det är superkul att äntligen få fara ut och rida med någon i skogen! Jag tror verkligen att detta kommer bli bra! Nedan ser ni de sista bilderna som togs på Stall Gran och sedan de första på Stall Persson.
 
 

Umeälvsloppet 2014



Loppet startade klockan 12 igår och jag var inte alls nervös faktiskt, bara väldigt taggad. Så när starten gick hamnade jag fort i en klunga men kände att den gick lite långsamt så jag ökade lite för att hamna i den framför. Efter ca 1km blev klungorna mindre och jag sprang i samma tempo som två andra tjejer. När 1km hade gått så blev jag chockad. Jag låg på ett 05:19 tempo.. Kände att det var alldelens för fort då jag brukar ligga på 6min/km. Men känslan var så bra att det var svårt att sakta ner. Vid första stationen på 4,5 km stannade dessa tjejer och drack. Jag fortsatte i tro om att dem skulle komma ikapp. Men icket. Upp för första kullen och sedan ner hamnade jag hack i häl på några gubbar och där låg jag ett tag. Över vinglig hängbro och sedan till andra stationen. Därefter väntade en ordentlig uppförsbacke och där hade jag kanske min långsammaste kilometer men det kändes fortfarande bra. Jag vet ju nu vid detta lag att mjölksyran kommer att rinna ur bara jag inte stannar.  Strax därefter kom 10km och så hade endast 56:30 minuter gått av loppet. Det var slät backe och jag kände mig riktigt snabb. Låg hack i häl på en tjej med bra tempo men fick ändå för mig att springa om. Ångrade mig lite då det såklart satte lite mer press. Men så tänkte jag "det värsta som kan hända är att hon springer om mig". Så jag fortsatte bara i mitt tempo. Efter ett tag var jag dock tvungen att kolla bakåt. I tron om att hon var kvar i mina hälar. Men icket. Hon hade saktat ner yttligare.
 
Till tredje stationen sprang en stafettlöpare så jag knappt såg henne i ögonvrån. Det var då det yttligare slog mig. Jag måste ju vara rätt snabb som springer i samma tempo som henne. Hon ska ju endast springa ca 3,5km. Tänkte att hon skulle springa om mig i slutet, men icket. När vi sedan var på bölesholmarna och hade 2km kvar så hade jag ingen bakom mig men en tjej ca 2-300m framför. Men nu började benen kännas tunga.. En bit innan mål kom en kortare backe och då började jag komma ikapp. Sedan vidare upp på tegsbron och då orkade hon inte längre. Så jag sprang in mot mål där massor av folk stod och hejade. Hade, precis innan bron, aldrig trott att jag skulle orka med en slutspurt. Men jorå. I mål på 1:34:57 efter 17,14km löpning (enligt tidagarna på plats, runkeeper är inte helt att lita på). 
 
Känslan var såklart obeskrivlig. Det var så galet roligt och jag överträffade verkligen mig själv. Mersmak har jag såklart fått och vill bara träna mer och hårdare nu. Dock blev det ingen bra återhämtning efteråt. Åt en kexchoklad efter loppet och sedan hem för en liten filtallrik. Sedan åkte vi ju och flyttade Bulan och då började jag få ont i magen och känna mig lite yrslig. Idag känner jag mig pigg men har fortfarande ont i magen. Kan inte bestämma mig om det är någon form av träningsvärk för det gör bara ont. Men hur som helst låg jag i sängen från kl 9 igår till 7 imorse för att jag var så himla trött. Men har vaknat flera gånger för att vända och vrida mig. Får se var en arbetsdag gör mot kroppen. Har laddat med extra mat iallafall!