Mammahjärtat blöder..


Har precis varit i stallet och jag måste erkänna att jag grät hela vägen dit... Jag var där i torsdags senast och då hade han inte ont av såret. Förmodligen för att inte inte hade börjat läka än. Men nu har de väl börjat strama, svida, klia osv och han haltar sig fram.. Mamma har berättat detta då hon var där igår och i morse. Så jag fick sådan ångest av att fara dit. Tycker så otroligt synd om honom och jag önskar verkligen att jag kunde ta smärtan istället för honom. Dessutom måste han röra på sig, säger vetrinären. Så jag hämtade en hink med lite gotta och så gick vi fyra varv runt ridbanan. Dom första tre gick lite för bra. Han blev "ivrig" och gick på väldigt bra men då sa de väl tvärstopp så började de göra ont. Så då tog de typ 10 minuter att gå genom ridbanan tillbaka till hagen. Vilket är en väldigt kort bit.. Imorgon kommer vet och ska se över såret. Stygnen lyckades han ju riva upp redan dagen efter men jag hoppas att såret ändå ser bra ut så att hon kanske t o m slipper sy om.. Då börjar ju proceduren om. Men vi får se!

Mammahjärtat blöder!

 


Har precis varit i stallet och jag måste erkänna att jag bara grät hela vägen dit... Jag var där i torsdags senast och då hade han inte ont av såret. Förmodligen för att inte inte hade börjat läka än. Men nu har de väl börjat strama, svida, klia osv och han haltar sig fram.. Mamma har berättat detta då hon var där igår och i morse. Så jag fick sådan ångest av att fara dit. Tycker så otroligt synd om honom och jag önskar verkligen att jag kunde ta smärtan istället för honom. Dessutom måste han röra på sig, säger vet. Så jag hämtade en hink med lite gotta och så gick vi fyra varv runt ridbanan. Dom första tre gick lite för bra. Han blev "ivrig" och gick på väldigt bra men då sa de väl tvärstopp så började de göra ont. Så då tog de typ 10 minuter att gå genom ridbanan tillbaka till hagen. Vilket är en väldigt kortbit.. Imorgon kommet och ska se över såret. Stygnet lyckades han ju riva upp redan dagen efter men jag hoppas att såret ändå ser bra ut så att hon kanske t o m slipper sy om.. Då börjar ju proceduren om. Men vi får se!

Sista dagen!

Igår gjorde jag sista dagen på Intersport. Jobbade bara 10-15 så de blev en kort dag med mycket kramar. Fick dessutom två galet fina presenter av mina kollegor. En jättefin topp och ett armband! På kvällen for vi sedan ett gäng tjejer till Plectrum och åt deras After Work. Det var stora fat med mini burgare, friterad sötpotatis och massa annat kött osv. Riiiktigt gott! Blev en ganska tidig kväll och det är jag glad för idag. Måste försöka göra mig av med förkyldningen snart. Hur som helst en väldigt lyckad och trevlig kväll!

 

VintervilaSå länge jag har en frisk vuxen häst så kommer jag aldrig att ge hästen vinter/sommarvila. Sen kommer de alltid ofrvilliga vilor. Dåligt underlag ute, skador, att man själv ska bort osv. I somras fick han vila (skrittas) tre veckor pga sträckning i bogen och nu ska han igen skrittas 10-14 dagar pga av att han precis gjort en liten operation.
 
I somras fick Bulan en knöl mellan frambenen, Precis vid vecken. Förmodligen bett tänkte jag och det började förmodligen så också. Men de försvann aldrig. Har då trott att det varit en vårta till förra veckan. Då såg jag plötsligt att den ytan blivit större och att själva knölen var blodfylld. Så mamma googlade och vi kunde direkt ge honom rätt diagnos. En Ink. Precis det var de också och idag har vet varit och skurit bort den. Så nu väntar skrittdagar tills såret har läkt till sig. Sen får vi vänta på provsvar också och hoppas att det aldrig kommer tillbaka. För er som inte vet är alltså en Ink en form av Hudtumör och förhoppningsvis godartad. 

Avslutar helgen med flaggan i topp!

Även denna lediga helg har bjudit på massa roliga saker!
 
I fredags firade vi Emma på sin 29års dag. Hon bjöd på både tårta, bullar, öl och vin. Mycket trevligt!
Lördagen började klockan sex då jag och mamma åkte med Bulan till Hippo för att skutta lite, sedan städa lite i stallet osv. Därefter fortsatte städet fast hemma. Storstädning helt enkelt. Blev nästan klar men får fortsätta med de sista imorgon efter jobbet. Sedan beställde vi pizza innan vi drog på 60 års fest (30+30). Tomas älsta syster med sambo har nydligen fyllt så vi hade en överraskningsfest för dem där de bjöds på tipsrunda och en jävla massa dans. Blev en väldigt trevlig och sen kväll. 
 
Så imorse vaknade jag klockan tio. Utomhus sken solen starkt och jag fick en väldig tagg för att rida. Bulan var väldigt pigg och glad och bjöd såklart på bocksprång i nysnön. Huuur kul som helst! Åkte sedan till stan för att springa en lättare mil med Johanna. Nu däremot väntar snart middag och en lugn och tidig kväll. Känner mig galet laddad för en sista dagarna på Intersport och de fösta på Ica. Jag ska byta jobb!

 
 
Japp, ni hörde rätt. Jag ska inte bara byta utan faktiskt byta tillbaka. Jag slutar alltså på Intersport för att börja på Ica igen. Varför?
- Arbetstider som passar bättre. 
- Större tjänst. 
- Jag bor i Obbola och de tar 15 min att gå, 5 att cykla. 
 
Jag måste säga att jag som människa har utvecklats en del under min tid på Intersport. Inte bara för att jag lärt mig mer om kompression, vattenpelare, impregnering osv. Jag känner nog att jag som person utvecklats tackvare kollegor. De är de också som jag såklart kommer sakna med jobbet. Men som tur är så finns dem kvar och förhoppningsvis får man mer kvalitativ tid med dessa människor!
 
Den 27 november blir min sista dag och nu är det faktiskt inte så länge kvar.

Träning för Erik Berggren!

Det var en enorm lycka att kunna vara med och träna för Erik i helgen. Att det dessutom gick väldigt bra var bara ett jätte stort bauta plus.
 
Bulan var vääldigt pigg i början första dagen. Överhoppade och drog lite sitt egna race. Men ju fler språng vi fick desto mer började han lyssna och vänta. Det var perfekta övningar då vi som sagt inte hoppat på länge. 
 
Idag var han bättre. Lugnare och väntade lite bättre men framför allt så lyssnade. Jag får vara lite tydligare bara med vad jag vill. Men han var fantastisk och de känns redan som att vi är ganska tillbaka där vi var. Fast med ännu mer spetsade öron! Såå kul. Bjussar på två klipp. Första från sista banan igår och andra från sista rundan idag.
 
 

Torsdag

 
Igår på löpningen så körde vi backintervaller i tre olika backar med olika intervaller. 10sek x 9, 30sek x 6 och 45 sek x 3. De känns i benen idag. Därför väntar snart en kortare jogg för att sedan strecha och mjuka upp kroppen ordentligt! 
 
Annars bjöd dagen på en härlig tur i skogen. Perfekt uppladding inför helgen då vi ska träna för Erik Berggren igen. Det har vi inte gjort sedan början av sommaren, ingen hoppträning alls sedan dess. Jag känner mig riktigt laddad. Riktigt, riktigt laddad till och med! Hoppas Bulan känner samma sak.

Helgen.Även denna lediga helg bjöd på en del roliga saker. På lördagmorgon började jag dagen med att skutta lite hinder med min tränare Johanna på backen och några andra som också skulle skutta. Lite basic så men väldigt roligt oh bra uppladdning inför Erikträning nu till helgen. Japp ni hörde rätt! Mer om de närmare. Därefter for jag hem för dusch och lunch innan jag och Tomas rullade bilen till stan för att inhandla julgran och lite julpynt.. hehe, jag är väääldigt taggad på att få in lite julkänsla i lägenheten. Men än får de ligga kvar i kartongerna. Väl hemma sedan blev de god middag innan Tomas for och Johanna kom hit. Vi firade kladdkakansdag och pratade planer för nästa år. Häst, löpning, häst. Ungefär!
 
Söndagen började i löparskorna. Jag och Johanna sprang en härlig 15km runda For sedan till stallet och jag och Bulan tog en runda under rosa himmel innan de var dags att krama om världens bästa pappa!
 
En bra vecka avslutat och nu dags att påbörja en ny. Jag är väldigt laddad! 

Helgen.

Denna helg kan beskrivas en aning mer kortfattat än förra då både lördagen och söndagen såg ganska lika ut. Stall på morgonen, jobb 12-16 och sedan en lugnkväll. På sönadagen, första november, började vi dagen med några småskutt på utebanan. Alltså.. Första november, 14 grader och kanonhärligt! Dessutom var Bulan pigg och glad och jag blev därefter. I veckan ska han skos och går de som de ska tänkter jag komma igång mer på riktigt efter det!
 
Efter jobbet åkte jag och mötte upp Johanna för den vaniga söndagsrundan. Denna gång milspåret i i20 igen i mörkret. Tur Johanna hade pannlampa men där springer vi inte mer om de inte är dagtid, hehe!