En rätt oskön ridtur i fint väder.

Hej.
Igår for jag och Bulan ut och red för första gången sedan avfallningen. Jag kan röra mig för fullt nu men att sitta är inte så skönt. Men det gick ok. Skritta är nästan oskönast så jag får som sitta lite framåtlutad. Trava går bra och galoppera fick jag göra lite i lättsits. Dock kräver han väldigt mycket sits och framförallt i skogen om han är piggare. Så jag vågade inte galoppera så mycket då han mer blev spänd över hur jag red. Men det blev ändå ett lagomt pass efter träningen igår. Idag väntar en prommis för honom med mamma. Sedan vill jag verkligen vara back on track!

hoppträning för Bulan, men inte mig!

Tog inga bilder så jag bjuppar på en då Johanna hoppade honom i somras.
 
Igår var det ju tisdag, vilket innebär hoppträning. Jag kan dock fortfarande inte riktigt sitta. Så istället hade både jag och Bulan väldigt tur att Johanna kunde rida honom. Så hon fick träna honom på gårdagens markarbetespass. Dom gjorde lite travbommar, lite studs och ett hinder som stod mitt på ridbanan. Så det skulle hoppas från långsidan. Alltså rätt kort väg före och efter hindret. Men det fixade dem galant. Så väldigt bra ut!

Free jump SOFT'UP LITE

 
Vet inte riktigt vad jag ska säga.. Först kommer pappa hem med dessa och jag blir såklart vääldigt glad! Sedan kommer Tomas hit med en bil!?! Alltså, va? Vad har jag gjort gör att förtjäna denna underbara familj? Tuuuuusen tack för att jag har er stigbyglarna och bilen!!

Tävlingen i Skellefteå

I fredags kom vi fram i Ske-å vid 19 tiden. Bulan fick då komma in i sin box medan jag och mamma packade ur transporten. Därefter väntade ett ridpass. Bulan kändes väldigt trött och jag gissar nog att det var av den "långa" resan. Så jag red inte så länge.
 
90cm. Till lördagen kändes han till en början rätt i fin men väl inne på banan hade jag inte alls samma energi som jag brukar, vilket jag inte var beredd på. Bulan hade helt enkelt ingen lust och jag red som jag brukar när han är pigg, medan han hade behövts motiverats. Detta ledde till en uteslutning på fjärdehindret och jag satt bara där, chockad och red inte alls. 
 
100cm. Till nästa klass ryckte jag upp mig. Insåg att han behövde motiveras. Så jag ändrade planerna. Red mycket lätt sits mellan hinderna och höll bara fokus på att hålla en bra galopp. Så vi tog oss runt med en felfri runda som kändes flamsig men jag kunde heller inte gjort något bättre. Så jag är ändå nöjd.
 
100cm. Till söndagens klass var såklart planen att rida som klassen innan. Så vi hoppar fina språng inne på framhoppningen och går sedan in på banan. Galopperade igång honom och fattade inte alls att han vid detta lag var återhämtad och sig själv. Så han, som vid det laget, hade behövt samma gamla ridning, fick då en ryttare som red lättsits och gasade på en aning mellan hinderna. Ibland är man helt enkelt för trög och orutinerad. Så i en linje tar jag inte alls tillbaka honom genom en halvhalt utan fortsätter. Vilket leder till att han hamnar i ett mittemellan avstånd och får trampa om. Han, som inte vill riva, gör ett ordentligt skutt över oxern och jag hamnar helt ur balans. Han sätter då fart rakt mot väggen och tvärviker. Så jag flyger med ryggen rakt in i väggen. Som ni får se på klippet. 
 
Jag må då säga att jag lärt mig massor i helgen men hoppas också att jag verkligen tar med mig detta till framtida tävlingar. Att hästar verkligen kan visa dagsform. Precis som vi. Jag kommer inte kunna rida på ett tag pågrund av en ordentlig blödning i ländrygg och röv. Men förhoppningsvis är jag snart tillbaka i sadeln!
 

Ett väldigt lärorikt meeting.

 
Hej hörrni. Tänkte bara snabbt skriva ett inlägg innan jag ska kämpa mig till jobbet. Har varit på ett roligt och lärorikt meeting som slutade med världens jävla avfallning. Ska berätta mer senare. 

Framme i SkellefteåHästen är trimmad och nattad. Dags för oss att sova nu också!

Klackarna är på...Nu åker vi till Skellefteå för vårt första borta meeting!

Inspo.

 

hoppträningen igår.

 
Igår hade vi en skitbra övning på träningen. Lite travhopp blandad med galopp med bom före. Ni kan se på klippen ovan. Mamma filmade dock inte sista rundan. Då satte vi ihop så att vi red travbommarna till kombinationen, sedan snett igenom, studsen, snettigenom, ner till trav, över travbommarna och sedan halt mellan bommarna och kombinationen. Det varvet gick bäst. Fick bra galopp och han hoppade super! Riktigt nöjd! 

Ytligare ett besök hos Vårdcentralen

 
I ganska många månader nu har jag haft ledvärk. I julas var det handlederna och nu även i händerna och i nacken. För ca 15 veckor sedan började det i nacken och efter det har det bara blivit värre och värre. Sista två månaderna har det tyvärr eskalerat. När jag vaknar på morgonen får jag knappt ut laddaren ur mobilen då jag inte kan använda mina fingrar pga av smärta och stelhet. Att få på sig jeans eller en sportbh på direkt är inte heller så lätt. Nacken är ibland helt orörlig men ibland "bara" väldig seg och stel. 
 
Har besökt VC nu igen. Första gången blev de några blodprover, sedan ett besök hos en läkare som menade på att detta kunde vara hormonellt och helt normalt. Men han skrev ändå ut antiflamatoriskt? Jag frågade vad som skulle hända om detta inte hjäpte men han svarade bara att han, som sagt, menade på att detta var normalt så han kunde inte göra något mer. Sedan gav han mig nummer istället till en sjukgymnast och arbetsterapeut.. 
 
Medicinen minskade svullnaden över händerna men inte smärtan. Så med lite hjälpa av mamma, accepterade vi inte att detta skulle vara normalt. Så idag har jag varit hos en annan läkare. En som faktiskt tog det på allvar och menade att vi skulle utforska tills detta var utrett. Nya prover har tagits och han skulle ringa mig när vi fått svarer på det. Senare fortsätter utredningen. Vad detta är vet vi inte än men vi har misstankar. Det är antagligen inget farligt men oerhört jobbigt just nu. Jag hoppas verkligen att jag får en diagnos snart och kan behandla detta. Men vi får se. Tillsvidare får jag fortsätta kliva upp tidigare för att värma upp kroppen, fortsätta be om hjälp med vissa saker. Men förhoppningsvis hjälper också den nya medicinen som jag fick utskriven idag. 
 
Någon annan förresten som varit med om detta? 

stjärna i dressyr också!Igår var Bulan värd mycket! Jäklar vad det tar sig nu. Tycker även att det är stor skillnad sedan vi fixade sadeln. Igår åkte vi in till Hippo efter att jag slutat jobba. Bulan fick ett dressyr pass med fokus på tempoväxlingar i galopp. Gjorde även några försök till öppnor i galoppen men det är jag rätt dålig på så får ta hjälp med det. Efter passet fick Bulan sig en vääldigt välbehövlig, ordentlig dusch. Dels för att det behövdes och dels för att han ska rakas idag. 
 
På tal om något helt annat. Fick se bilder på hur mitt och Tomas badrum håller på att arta sig och det kommer bli så himla fint! Längtar ihjäl mig tills vi kan flytta in även om det är rätt mycket kvar. 

LördagHär stod han. Redo för ett ridpass i skogen. Ganska lite bråk idag faktiskt men däremot några steg i skenandegalopp. Men bara några. Kanske 10 eller något. Fågeln som flög upp inne i skogen mitt i våran samlade galopp, den kunde ju ha attackerat! Hur som helst var han väldigt rolig att rida idag. Emellanåt. 
 
Nu ska jag åka till Tomas jobb och lämna vinterdäcken så ska han byta på våran transport. Sen väntar en lugnkväll. Måste bara fara och köpa godis först, sedan är den räddad!

Dressyrpass igår!

 
Igår slutade jag jobba kl 18 och cyklade då rääcer hem i kylan för sviiingod middag. Kändes dock lite tråkigt att inte kunna sitta kvar länge men stallet väntade och även det var jag ju väldigt taggad på. Mamma hakade också på vilket alltid är trevligt. Så hon skjutsade mig och Bulan till ridbanan. Väl där låg det lite bommar framme så mamma stegade till så att jag hade tre galoppbommar på ena sidan och fyra travbommar på andra. 
 
Bulan kändes på hugget redan från början och då gäller det ju för mig att utnyttja det väl. Försöker då se till att aldrig bli bromsande i handen, vilket jag lätt blir. Vill gärna fippla för mycket. Så jag red lite i alla gångarter och utnyttjade bommarna för att se till att han kom igång med hela kroppen. Sedan dressyrade vi på ordentligt. Gjorde lite öppnor, fram/bakdelsvändningar i skitt och sedan tempoväxlingar och byten i galopp. Traven kom bara stundvis däremellan då det just nu är fullt fokus på galoppen. I islutet gjorde vi några fina ökningar och han var med hela passet. Jättekul!

markarbete igår.

 
Igår var det dags för träning igen och på schemat stod markarbete. Vi började med att rida typ sicksack bågar över travbommar innan vi gick över på att rida på lite volt och lite självständigt arbete i galopp över två sockerbitar. Bulan var på hugget och hans bakskygghet kom fram. Vilket slutade med en onödig avfallning. Men skit samma. Därefter red vi dessa sicksackbågar i galopp över små hinder. Grymt bra träning! Det svåra är att han en bra galopp. Antingen blir det lätt för springig eller för seg och man blir fast i handen. Det gäller verkligen att ha tryck och kunna reglera snabbt. Detta avslutades med att hoppa en oxer med x antalbommar innan. Jättebra övning och jag tyckte känslan var bra. Till nästa gång måste jag bara tänka på att slappna av mer och ha yttligare bättre galopp med mer tryck, utan att det går snabbare. Men jättebra övning!

Tisdag

 
Jag ska vara ärlig. Jag vaknar inte på min bästa sida idag. Jag vaknar efter en massa konstiga drömmar som gjort mig arg, koppen värker, utomhus är de snö blandat med regn och jag står här, ledig utan några planer. Fast en sak är säkert. Det hoppträningen ikväll och det gör alltid tisdagarna lite bättre, vet bara inte hur jag ska spendera alla timmar innan. Blir antagligen något sliskigt att äta och en massa avsnitt av PLL.
Funkar för mig!

SöndagHallådär!
Gårkvällen var trevlig. Vi var några som satt hemma hos Nicke och Emilia. Vi snackade lite skit medan vi drack massa gott. Vi satt faktiskt och surrade där tills klockan blev halv tre på natten. Minns inte senast jag var vaken så sent, haha! 
 
Klev upp strax innan tio imorse och då for faktiskt jag och mamma på Avenyn och åt samma frukostbuffé som jag och Tomas åt förra söndagen. Skulle kunna göra detta varje vecka! Så vi for dit innan vi åkte till stallet. Bulan fick sig ett kortare pass i skogen med ett enda fokus. FRAMÅT. Men jag tyckte han skötte sig ok. Jag tror det tar sig. Man får helt enkelt ta lite i taget. Vi kunde faktiskt galoppera en raksträcka utan att han blev spänd eller bråkig. Han galopperade på hyffsat bra men framförallt avslappnat! Sedan skrittade han super fort hem och gnäggade typ var och varannan sekund kändes det som. Jag kan ju inte säga annat än att han älskar sina nya Stöckekompisar!

LördagHar varit i stallet idag, såklart. For ut och red med Maja och idag fick hästarna sig lite uthållighetsträning. Vi for helt enkelt ut och galopperade en sträcka fyra gånger med lite skritt emellanåt. Roligt och jobbigt tyckte nog vi alla fyra. Hästarna hade säkert kunnat ta en vänta till eller två men jag tänker att man får öka med tiden. 
 
Annars har det varit en lugn dag. Ska äta middag på nån timme och sedan ska jag och Tomas åka till Nicke och Emilia och hänga där. Blir säkerligen trevligt!

besviken är bara förnamnet

 
Hallå! Det är blandade känslor här just nu. Jag har förberett, laddat och taggat mer än någonsin inför tävlingen som skulle vara i helgen. MEN tyvärr togs beslut idag om att ställa in tävlingarna i helgen då ett ekipage var och tävlade hos Vännäs förra helgen. Vännäs har nu hittat ett häst som fått hästinfluensa och även Ö-vik har en häst. Detta är så himla tråkigt att höra men Hippo gör rätt som ställer in tävlingarna. Men besvikelsen över att inte få tävla är enorm. Men det är inte mycket att göra, det kommer förhoppningsvis fler chanser. Kanske om två veckor om inte Skellefteå ställs in. Isåfall blir det vår första bortatävling!
 
Kan dock med glädje säga att hästen kändes väldigt fin idag. Jobbar mycket med att behålla framåtbjudningen och hitta en avslappnad och stadig form. Jobbade mest i galoppen och jag börjar verkligen hitta den bättre och bättre. Känner även skillnad sedan vi breddade sadeln. Han får helt enkelt mer plats att röra sig med. 

TorsdagGodmorgon!
Klev upp före tupper imorse för att åka till stallet. Släppte ut hästarna, mockade och tog sedan en prommis med Bulan. Nu har jag precis duschat och ätit frukost. Jobbar 10-17 idag och sedan väntar förberedelser på Hippo inför helgens tävlingar. 

Hösten visade sig från sin sämre sida idag.

 
Dagar som dessa längtar man efter solen och värmen. Det måste jag erkänna. 
 
Dagens ridtur med Johanna blev en blöt och kylig historia, men hästarna skötte sig bra på joggingrundan som blev ca 30 minuter. Bulan var pigg och glad så honom gick det igen nöd på. Men dem fick ändå komma in efter ridturen då de faktiskt regnat hela dagen och hästarna var väldigt leriga (jag vet Johanna.. ska ska inte klaga för min häst hade inte rullat.. hehe). 

Ni måste prova denna!Så hiimla god!

Hoppträningen igår.

 
Åhh, hoppträningen igår var klockren! Bulan var på topp redan i början och var med på alla noter. Vi värmde upp som om de vore tävling. Dvs. Hoppade ett räcke och en oxer några gånger innan vi hoppade en bana på sex hinder, med en kombination. Johanna tyckte att jag skulle träna på att fortsätta lite i lättsits efter hinderna och sedan variera lite under banans gång. Ibland lyssnar han helt enket lite för bra på sitsen. Detta gör att han kanske bromsas upp lite mer än jag tänkt vid fel tillfällen. Hoppade banan på 100cm och det kände riktigt, riktigt bra. Så nu är vi väldigt laddade inför helgen!

Tisdag

 
Hallådär. 
Idag är det tisdag och det innebär ledig dag för mig. Ska snart ta en prommis till västerslätt för att hämta min cykel och sedan tänkte jag handla lite påväg hem. Känner mig riktigt seg idag men jag hoppas att frisk luft ska hjälpa. För ikväll står hoppträning på schemat, som vanligt, och jag ska inte dölja att jag verkligen vill att det ska gå bra. För i helgen väntar hemmatävling för mig och Bulan! 

Söndag

 
Oj vad dagarna går. Hösten har visat sig från sin vackraste sida men tröttheten börjar tyvärr smyga sig på. Kanske förkyldning, kanske lathet eller kanske bara en kombination av det och mörkret.
 
Denna söndag har varit en aning bättre än andra. Jag och Tomas tog sovmorgon imorse och klev upp strax efter nio. Därefter åkte vi iväg till Hotell Avenyn för frukostbuffé. Så underbart. Smaklökarna blev tillfredsställda och jag fick umgås med han jag tycker om mest. Jag fick dock vika av vid halv tolv för att jobba 12-16, men tiden rullade fort. Åkte sedan till stallet med mamma för att rida ett pass med Bulan på banan. 
 
Kom hem till godmiddag och nu väntar en lugn kväll. Ska slå på ett avsnitt av Pretty Little Liars (är duktigt beroende..) och sedan blir det en tidig kväll för mig.

För det är ingen vanlig dag..

 
..för det är världens finaste pojkes födelsedag.
Grattis på 21årsdagen älskling.

hoppträningen igår.

Igår var det äntligen dags för hoppträning igen och vi hann precis hämta sadeln. Johanna hade gjort en väldigt bra övning med träning på att behålla tempo, få bra språngkurva osv. I klippet nedan ser ni hur vi satte ihop allt. Vi avslutade med att göra oxern med bom före och efter och höjde upp lite.