Vilken känsla!!Loppet idag fick så grymt bra. Är fruktansvärt stolt över mig själv. Skriver mer sedan. För just i detta nu har vi lämnat stall Gran och är påväg till Stöcke.

Laddar inför loppet imorgon!Bulan ska bli Stöckebo.

Efter sju år på Stall Gran har vi nu tagit beslut om att flytta. Gran är världens mysigaste ställe. Nära till vatten, jätte härlig natur, det är lugnt och stilla och bara helt underbart. Som imorse när jag red tidigt på morgonen. Luften var frisk, solen sken, fåglarna kvittrade och de få människor man träffade stannade till och sa "god morgon". Överlag är de som går där nere så himla glada och sociala. Mycket kanske för att de är så ovana vid att se hästar så nära stan. Stallägarna har varit toppen och alla de hästar vi haft där genom åren har trivts superbra. 
 
Anledningarna till varför vi flyttar är för att få bättre ridvägar, ridbana, ett stall där andra också tävlar, osv. Varför vi flyttar just nu är för att jag blir Obbolabo och även för att jag inte längre är arbetslös. Sedan känns det skönt att ha hittat ett stall innan vi börjar med vårt flyttkaos. Bulan kommer att stå med tre söta ponnysar i ett litet mysigt stall hos en familj som vi kännt rätt länge via Hippo. Nu får vi bara hoppas att Bulan kommer trivas för jag är säker på att jag och mamma kommer vara nöjda över vårt val av stall. Det känns så himla tryggt att välja ett stall då man känner ägarna. 
 
Var tvungen att klicka fram lite "Stall Gran moments" från hästarna vi haft där. Har såklart en del minnen samlade. Quicksilver (en foderhäst vi hade) , Mio, Raspen och Bulan. 
 
 

Hööks firar ett år.

 
I helgen firar Hööks 1 år och har då 20% på iprincip hela sortimentet. Så for dit på lunchen för att köpa foder och en grimma. Men det blev lite till. Ska prova gummityglar nu då mina tyglarna alltid glider ur mina händer, även med bra vantar. Får se om det hjälper! Köpte även även helskoddaridbyxor med förhoppning om att få bättre fäste i sadeln. 

FredagsmorgonKan ju inte påstå att jag hoppade upp ur sängen när klockan ringde 04.50.. Men efter en lättare frukost var jag på banan och skjutsade pappa till flyget. Åkte sedan till stallet för att mocka, fixa iordning mat och sedan rida i det härliga vädret. Har nu även hunnit duscha och äta frukost och är redo för jobb. Blir kort dag idag. Jobbar 10-17 och sedan väntar en lugn och förmodligen tidig kväll!

Lite Dressyr också!

 
Igår jobbade jag 10-19 och skyndade mig sedan iväg till stallet. Lastade hästen (med lite hjälp denna gång..) och åkte iväg till Hippo för ett 45 min dressyrpass. Fick hjälp av Emma. Red mycket för att hitta känsla och en bra form i början och sedan tränade vi skänkelvikningar i skritt och trav. Har så svårt för att rida bra i traven då jag sitter ner.  Men man måste ju träna, annars blir det ju inte bättre heller. Men det blev då bättre i slutet! Han kändes pigg och framåt men inte riktigt så känslig för skänkel som jag vill ha honom. Men passet överlag kändes helt okej! Kul att få lite hjälp ibland också, det är så himla mycket värt!
 
Har varit och sprungit milen med Johanna nu på morgonen. Blir sista passet innan loppet. Kändes bara fint och de två backarna kändes bra. Tänkte tillbaka på hur det varit tidigare. Inte alls att jag orkat springa upp för hela och har jag det har jag stannat där uppe. Nu kan jag fortsätta jogga efteråt och känna hur mjölksyran rinner av. Träningen ger verkligen resultat! Nu däremot måste jag skynda mig. Jobbar 10-19 idag också.

Hoppträningen igår.

Igår var det dags för hoppträning igen. Jag var dock så himla slut i kroppen när jag kom hem. Det är lite slitit att jobba och sedan åka direkt till stallet och hoppträna. Är alltid slut i kroppen och framförallt ryggen. Men det är värt det. I vanliga fall är jag ju dessutom ledig onsdag och torsdag. Dock inte denna vecka då jag tog på mig extra. 
 
Hur som helst.. Vi började med att trava lite bommar innan vi gick över till själva hoppningen. I dressyren kändes han lite "ålig". Han lyssnade framåt men jag fick ändå vara på han lite extra. Men sedan när vi började hoppa så kom vi igång. Började med en linje. Två hinder som jag red på sju galoppsprång lite tillbaka och sedan halt innan väggen efter hinderna. Sedan la vi på två hinder, så att det blev snett igenom och snett igenom igen. Ett räcke och en oxer men med bom framför. Även efter dessa hinder var det halt. Där efter la vi till en kombination. Fortfarande med halter under banans gång. Sist men inte minst höjde vi upp lite och hoppade bara snett igenom, snett igenom och sedan kombinationen. Inga halter. Han kändes riktigt på plats och om jag ska vara ärlig tyckte jag att hinderna kändes höga då vi tidigare rullat på ca 90cm. Han hoppade dock suuuper fint även om jag satt där uppe och tyckte att det var på gränsen till högt. Dock såg jag sedan att hinderna var ca 105 höga. hehe! Men nu är vi ju där att vi ska börja hoppa ca 100cm istället och då kommer det snart kännas lågt hoppas jag. Det är tur jag har en häst som inte alls tycker det är högt. Tyvärr kom såklart inte detta på film. Mamma har alltid möten på Hippo dom träningarna som känns riktigt bra. Nästan iallafall!

 

Tisdag

 
Godmorgon!
Startade dagen med att gå till Iksu, får väl passa på sista veckan nu innan kortet går ut. Hoppade på löpbandet och sprang 2 lugna kilometrar följt av 3 snabba och sedan 1 lugn, totalt 6km alltså. Avslutade med lång och noggran strech. Nu väntar jobb 10-18 och sedan hoppträning!

Svar på fråga..

 
Hej Sara!
Ja visst är det rätt sjukt.. Det var verkligen inte länge sedan jag inte alls kände för löpningen. Men jag köpte nya löpardojjor i mitten av maj i år. Då var min tanke att springa lite intervaller och några kortare rundor. Detta mellan mina pass på gymmet. Men så föjde jag ju med pappa till röberget. Smakade på riktig mjölksyra och mitt i all smärta säger pappa "Ska du inte sikta på halvmaran iår? Du har ju ett tag på dig att träna." Sen växte detta. Idag är jag inte på gymmet alls och har faktiskt sagt upp mitt gymkort (fast min kommande flytt till Obbola är såklart också en anledning till det). Jag fick ju dessutom en kompis att springa med ibland, Johanna. Så glädjen i löpningen fann jag på ett helt annat sätt. Det blev dock inte halvmaran då jag trodde att jag skulle vara upptagen det datumet. Men jag hittade ett annat lopp och bestämde mig för att ha det som mål.
 
Så jag började med ett enkelt upplägg. Tre pass i veckan var målet. Ett intervallpass/backträning, ett kortare snabbare (kör då 5km så snabbt jag orkar) och sedan ett längre pass. Nu på slutet har jag dock försökt springa varannan dag med lite fler variationer.  Men distanspassen har alltså ökat från 7 till 17km sedan slutet av maj.
 
Självklart har det inte alltid varit roligt. Speciellt inte i somras då det var så galet varmt. Men när man har ett lopp som mål så kan man inte bara skippa ett träningspass. Men det klart, vissa dagar har jag "tvingat" mig ut men som dom säger "The only workout you'll regret, is the one that didn't happend". Och just nu längtar jag oftast efter mina löparrundor. Speciellt dom långa, som jag tidigare bara dragit mig för. Just nu skulle jag kunna tänka mig att åka till andra ställen bara för att få springa och njuta av natur samtidigt. För när man hittat flytet och ett lagomt tempo så känner mig sig ostoppbar. Du blir inte trött på samma sätt, det gäller bara att öka lite i taget och vänja kroppen. Därför känner jag just nu att jag aldrig vill sluta öka. Men jag kommer göra det sakta. Jag skulle kunna ha ett maraton som mål, men jag skulle lova mig själv att inte springa det före 2017 bara för att vänja benen längre. Detta är trots allt första året jag verkligen tränar löpning och det sista jag vill ha är benhinneinflamation eller nån typ av förslitningsskada.
 
Men att hitta motivation är väääldigt svårt och vi alla hittar dem på olika ställen. Men för mig var det nya skor, nytt upplägg, träningskompis varierat med att springa själv och ett mål. Får även tacka mina gamla arbeteskollega, Lotta, för att hon tipsade mig om "Maratonpodden" En podd om uthållighetssporter som inspirerar, motiverar och får mig att glömma bort att jag är ute och springer. Det är perfekt
 
 

Söndag

 
Började dagen med markarbete på Bulisen. Satte upp tre små hinder. Två på medellinjen och ett mitt på långsidan. Red detta som serpentinbågar och som avslut på "banan" hoppade jag det mitt på långsidan. Med denna övning kunde jag träna på att få med honom i svängarna, hålla bra galopp, byta galopp över hinder, och slutligen hoppa ett hinder med lång distans. Riktigt bra övning för mig! Bulan kändes helt ok, speciellt i slutet!
 
Har sedan jobbat 12-17 idag och nu väntar en lugn uppladdning för en intensiv jobbvecka igen!

Ridning är förövrigt bästa uppvärmningen.

Idag gav jag mig ut på en löparrunda som jag förväntade mig skulle bli den värsta. Jag skulle nämligen springa iprincip den banan som Umeälvsloppet går nästa helg. En löpparrunda på 17km alltså. Startade hemma istället för Broparken. tredje kilometern består då av en svajig hängbro och en väldigt lång uppförsbacke. Men det kändes riktigt bra och jag fick hejda mig för att inte hålla ett för högt tempo. (Brukar ligga 6:15min/km när jag springer långt, vilket är låååångsamt). Sen hamnade jag i ett perfekt tempo och det var ren och skär njutning. Fick se mycket natur, vädret var perfekt och kroppen hängde på. Jag vet att det låter konstigt men detta pass var njutning fram till ca 14 km. Då började de kännas lite i benen men jag var egentligen inte speciellt trött. Avslutade med två backar plus några tiotals meter till och slutade sedan 17.06km. Så jääkla skönt! Hade dessutom tempot ni kan se nedan och det är jag väldigt nöjd med. Speciellt när jag tidigare sprungit 15km som längst. 
 
Sist men inte minst. Väl hemma förväntade jag mig att illamåendet och smärtan i benen skulle dyka upp. Men det enda jag blev fylld av var endorfiner. Lunchen åt jag långsamt för säkerhetensskull men jag mår fortfarande fint! Nu väntar dessutom ett besök i Mickels. Lär bli en massa god mat som avslut på denna härliga dag. 

 

Fredag


Denna dag har varken bestått av träning eller häst, bara massa jobb! Morgonmöte följt att massvis med vinterkläder som kommit in i butiken. Hur som helst.. Johanna red Bulan idag. Fick en söt bild skickad på en blöt häst som kämpat på i de tråkiga vädret! 

TorsdagHar tillbringat denna lediga dag hemma, på Iksu och i stallet. Bjöd kroppen min på tabata intervaller, hemmet fick lite städning och därav fick livet lite ordning. Sist men inte minst fick hästen sig ett pass i ridhuset då vädret bjöd på regn och åska. Nu väntar jag min bättre halva för att fullända denna lediga dag.

Grattis på födelsedagen världens bästa mamma!♥

 
 
 
 
 

Lycka!Idag har småtassarna blivit värkade. Första gången han klarat sig ända till bokad skoningstid på sex veckor. Lycka! Nu hoppas vi att det fortsätter åt detta håll!

Keep your head upÄntligen är hoppträningarna igång!

 
Idag drog äntligen hoppträningarna igång igen och jag och Bulan var såklart laddade. Markarbete stod på schemat då vår ordinarietränare var borta och då det varit hoppträningar i helgen. Dessutom kändes det bra med markarbete då det var första träningen inne. Regnet stod i backen så träning ute hade kanske inte varit roligast även om vi hade tagit med kläder för det. Hur som helst.. Vi började med att rida travbommar på volt på båda kortsidorna. Ena långsidan eget arbete och andra en dogleg i galopp. Därefter tog vi bort doglegen och red istället tre cavaletti där vi skulle få jämna galoppsprång emellan. Jättebra övningar och Bulan kändes superfin. Bara jag som måste slipa på bolstyrka och övrig hållning. Annars kändes det kanoners!

Mjölksyra smakar illa

 
Jag har aldrig varit löpare, aldrig haft stegen eller lusten förrut. Men nu är jag pågång och jag vet inte längre om jag kommer finna vägen tillbaka till gymmet, för jag trivs ganska bra där jag är nu! I slutet av maj i år bestämde jag mig för att delta i något lopp för att kunna ha ett mål. Så fick jag tips om "Umeälvsloppet". Ett lopp som man kan springa individuellt eller i lag (stafett). Detta är ju såklart ett individuellt mål för mig så målet för mig är att ställa mig på startlinjen och springa hela vägen i mål. 17km. Idag är det 13 dagar kvar och det känns helt okej. Mitt längsta är 15km, vilket jag gjorde igår men som sagt. Målet är att ta sig i mål. Men mitt nästa mål är viktigare. Nästa år täcker jag delta i ett 10km lopp och en halvmara. Det förstnämna med en tid jag själv kommer vara stolt över och det sistnämda vill jag springa på max två timmar. Nu när jag är beredd på detta så har jag ju faktiskt ett helt år att träna. Men det känns bra! Även om jag aldrig trott att en tjej med så korta ben som jag, ska ta sig någon stans så börjar träningen såklart ge resultat även om jag får kämpa hårt för dom. Har ju inga högra krav för detta men jag är taggad. Mer taggad än någonsin på löpningen.

Det tar sig!Slutade jobba klockan 17 idag. Då mamma tar Bulan och ett långpass stod på mitt schema, Så bestämde jag mig för att ta en jogg hem från jobbet, fast med en omväg, Ett behagligt tempo i 15km men med smärta i benen sista kilometrarna. Men med ett mål i sikte känns allt lite lättare och lite roliga. Har ju inte berättat om det men jag gör det imorgon. Just nu är jag väldgt sliten!

Vilket avslut på denna helg!Alltså som jag svurit över denna häst då det gäller lastning. Tålamodet har tagit slut flertalet gånger och X antal personer har fått hjälpa mig. Bulan har helt enkelt testat mig och bara stått å tjurat när jag ska lasta själv. Men så fort någon bara stått vi sidan av så har han gått in. Men äntligen börjar slitet ge med sig. I helgen har han gått in själv (fast då har mamma stått inne med morot) och idag hände det bästa. Åkte med han själv för första gången på länge och vad händer? Jo han lunkar in själv. Såå lycklig! Kan ju inte garantera att de för alltid kommer funka men jag hoppas den poletten trillat ner helt nu efter nästan ett halvår.

I övrigt har som sagt gnistan tänts och idag bjöd Bulan på högt tempo och ett ordentligt bocksprång i skogen. Det var helt enkelt även den bästa uteritten!

Kräftskiva

Igår gjorde jag och Emilia iordning för en liten kräftskiva. Vi gjorde iordning förrätt, varmrätt och efterrätt tills grabbarna kom vid sex. Blev väldigt gott och men framförallt trevligt! Idag väntas en lugn dag. Inväntar Nicke och Emilia som ska komma och äta upp resterna med oss och sedan väntar Bulan för ett pass i skogen. Myysigt!
Träning för Erik Berggren

Alltså jävlar i mig vad jag tycker om min häst! 
 
Igår tränade vi på att få tillbaka hästarna. Vi började med travbommar och red sedan travbommar - skritt - travhinder och sedan tvärt om andra hållet. Har lite svårt med travhoppningen ännu. Första gången hängde jag väl inte alls med (och det var det jag fick på film) men sedan blev de en aning bättre. Därefter blev det två kryss som man skulle rida sex korta galoppsprång på. Därefter byggde vi på med andra hinder. Bland annat en serie som även den var trång. Så fick verkligen träna på att sätta han på rumpan. Väldigt nyttigt för oss! Hade en sådan grym känsla genom hela passet även om vi såklart kom konstigt nån gång så var passet överlag klockrent! Idag byggde vi på en bana och hoppade mer hinder blandat med några små hinder. Till en början fick jag inte riktigt flyt. Han ville gärna springa och jag fick inte riktigt till en bra galopp. Men efter några språng kom känslan och då kunde vi flyga. Såå grymt! Och vet ni vad som mer är bra? Jo, hovarna har inte förstörs ens en millimeter av hoppandet. Så det känns skit bra! Och för att inte ha hoppat på hela sommaren så känns det väldigt lovande för kommande tävlingar!
 
Här kommer iallafall alla klipp, både bra och mindre bra från båda dagarna. 
 Vet tyvärr inte varför det blir sån fruktansvärt kvalla.. ser ej ut så tills man laddar upp på tuben..

Finner inga ord...


..för min häst! Så fort vi kom på banan idag, hinder framme och en flock med hästar, så tändes den saknade gristan. Han var så fin på träningen ikväll att jag inte vet var jag ska ta vägen. Helt underbart!! Skriver mer imorgon för nu måste jag sova och ladda inför ny dag imorgon!! 

TorsdagIkväll blev det ett 25 minuters pass på åkern. Endast en check inför helgen. För vet ni. Imorgon och på lördag ska vi träna för Erik Berggren. Har knappt hoppat i sommar så jag är både taggad och väldigt nervös! Han kändes iallafall fin idag, de känns ju tryggt iallafall!

IntervallträningBörjade morgonen med 3km jogg, intervaller och sedan 2km jogg hem. Är trött i kroppen men rikare på endorfiner. Frukost nummer två är nu i magen och jag ska snart bege mig till jobbet!

MåndagDen blev en riktig myskväll i stallet ikväll. Ett kortare ridpass, klippt man, borstat länge, masserat lite, strechat lite. Han är så härlig denna fyrbenta vän!

Bettlöst

Igår testade jag att rida Bulan på Hackamore. Något som jag dragit mig lite för då jag rätt säkert tror att han aldrig gått på de tidigare under sina åtta år. Han är en snäll häst som lyssnar bra på säte och röst men man vet ju aldrig. Hästen kanske ändå kan bli helt förvirrad av att bara ha ett tryck runt nosen. Men självklart provade jag detta i lilla ridhuset på Hippo och jag var nästan ensam där som tur var. Började med att gå några varv innan jag hoppade upp. Gjorde skritt - halt flera gånger och började sedan trava. Det tog inte lång tid så kände jag mig trygg och förstod att detta skulle funka bra. Så jag är jätteglad för det. Tycker det är viktigt att variera på hästen och att prova vara utan bett ibland. Dessutom får jag som ryttare verkligen träna på att rida med sitsen för med hackamore kan du aldrig ta ledande tygeltag eller fippla för mycket med händerna, det hjälper inte. Dock var det kanske också en nackdel nå jag behöver få igenom ställningen bättre ibland och då behövs ledande tygeltag. Men med mer rutin tror jag att det kan funka väldigt bra. Sen ska Johanna rida honom ikväll och också få prova honom på det i ridhuset. Eller om vi provar ett sidepull denna gång eller om det får bli en annan gång. Känns iallfall jättekul att det funkar.
 
Mio och Raspen fick också gå på hackamore. Mio tävlade jag på det flera gånger och säkert under ett år red jag nästan aldrig på bett då han tyvärr hade väldigt "trasig" mun.. Raspen gick med det ca 1 gång i veckan och det är även planen med Bulan.

Fredag!

 
Man skulle kunna säga att jag nu avklarat min första sommar på Intersport. Nästa vecka är alla ordinarie tillbaka och jag återgår till mitt vanliga schema. Även om det i början ligger några extra pass inbokade. Känns rätt skönt efter att ha jobbat ca 6 dagar i veckan nästan hela sommaren. Men jag klagar inte! Är så glad att jag är där jag är. 
 
Igår tränade jag för Johanna för första gången på ett tag. Men eftersom att jag knappt tränat på länge så red vi "bara" bommar. Först i trav på volt, sedan i galopp. Sedan tre bommar på rakt spår som vi längre avståndet på eftersom. Låter så hiiimla enkelt, men jag och Bulisen var sjöblöt i svett efteråt. Vi har en del att jobba på, helt klart! Men de hände mycket och det var skit kul! Så nu hoppas jag att hovarna forstätter hålla sig på rätt spår och att vi kan fortsätta köra på nu! Är ju så taggad.. 
 
Denna dag började däremot med ett tufft löparpass för mig. Så efter det och ridpasset igår så har jag fått kriga genom dagens arbetspass. Benen är tuga men starkare än igår. När jag tillsist slutade kl 19 så hade min bror gjort tacos och mamma hade bakat cupcakes.. såå gott! Avslutade kvällen med ett lättare ridpass och nu lockar sängen enormt. Mamma ska visst fixa stallet imorgon bitti så jag ska ge mig själv en välförtjänt sovmorgon så att jag är riktigt laddad för ledig helg, tjoho!
 

Onsdag


Avslutade min dag med ett kvällspass på en pigg men rätt fin Bulis!

Ledig dag vid havet!söndag

 
Började denna dag med att rida ett dressyrpass på Bulisen. Var väldigt roligt att rida honom efter att Johanna red igår. Det var verkligen skillnad och som tur är så vill hon rida honom oftare. Blir nog bra för alla parter. Johanna gillar att rida honom, Bulan gillar henne och jag gillar att jag får hjälp att stärka min häst och att det kommer hjälpa mig att hitta ridning på honom snabbare. Så kul! Ovan är en bild på Johanna och Bulan.

Lördag

Oj vad dagarna går! Idag är jag ledig och jag har utnyttjat det väl! Började med utsläpp och en 12km runda med Johanna. Sedan fick hon hoppa Bulan på Hippo. Senaste dagarna har de känts kasst så de var väldigt lägligt med hjälp! De såg förövrigt vääldigt bra ut. Är en stolt ägare av denna underbara häst! Efter lunch for jag och mamma till Obbola. Stod i den varma lägenheten och rev golv, tapet och kök! Nu däremot tänker jag ta en siesta innan maten, det är jag värd!