Kan ni gissa?

 
Insåg att detta blir svårt då jag inte varit flitig på att lägga ut dressyrklipp. Men det jag upplever sedan i torsdag är oss som ett helt annat ekipage. Han är avslappnad, får ett helt annat sug, trampar på myyycket bättre utan vidare ansträngning. Jag sitter på ett helt annat sätt och helt plötsligt känns inte dressyrtävlingar så långt bort. Kan ni gissa? Har jag fått ett skit bra tips? barrat honom? köpt ny utrusning? eller bara vaknat en dag och kommit på vad jag gjort fel?
 
Vet dessutom att vi kan bättre än så här. Igår blev det lite snabbjobb. Men egentligen är det inte dressyr jag ska tänka på för mest av allt så längtar jag nu tills nästa hoppträning. Vet att detta kommer göra stor skillnad!

Ny upplevelse




Jag och Bulan prova lite nytt på dagens ridpass. Vi båda var med om något väldigt häftigt. Jag ska be mamma filma lite imorgon så ska vi se om ni ser någon skillnad. Längtar såå till nästa ridpass!!

nya favvoridbyxor!

Jag fick alltså dessa när jag fyllde år av min fina pojkvän. Jag visste ju att dom var snygga och att matrialet kändes klockrent. Men när jag drog på mig dem blev jag kär. Förutom att dom är riktigt, riktigt snygga så känns dom som ett andra lager skinn. Dom sitter som en smäck ut att dom trycker någonstans. Älskar också att dom är lite höga baktill. Färgen gör sig dock inte riktigt bra på bild. Dom är gråa, finns även i svart, och kostar 799kr. Från Hööks såklart!
 
En sak till. Dom är även att rekomendera för er som gärna vill ha byxor som får rumpan att se större ut. hehe!
Nej, ännu en sak till. Har testat hur bra silikonet  funkar (de som är under rumpan och insidan av benen. Bulan hoppade av en språng tidigare på träningen i tisdags och jag höll mig nog fan kvar pga av att byxorna fäste i sadeln. Så tummen upp på det också.
 

Badrummet.

Har fått lite frågor angående lägenheten så jag tänkte berätta lite. Bilder kommer i omgångar som lovat. 
 
Jag och Tomas har alltså flyttat ihop här i Obbola. Det är en trea på typ 75 kvadrat plus balkong och altan. Vi hyr den då av Tomas pappa, som äger ett hus med tre hyreslägenheter plus hans företag som är i ett hörn. Det var ett bra tag sedan som någon bodde i vår lägenhet och det var rätt så unket. Så i somras började vi riva allt. golv, tapet, kök, badrum - allt! Jag och Tomas har fått lyxen att vara med och välja lite inredning. Så här bor vi, i en nyrenoverad lägenhet med stor altan och balkong. Lyx, ja! Ångrar dock bittert att jag inte la ner mer tid på att ta bra bilder genom denna tid..
 
Börjar med att visa före - efterbadrummet.



Så här ser det ut nu.
 
 

Hoppträningen igår.

 
Igår var det dags för hoppträning igen och Bulan var vääldigt pigg. Antagligen för att han fick en ofrvillig, extra ,vilodag i helgen. Men Johanna hade gjort en perfekt övning. Vi började med att galoppera över en bom och efter ca 20-25m kom ett litet räcke. Här handlade det endast om att tvinga hästen på bakbenen och vänta på hindret. Bulan fick göra halt några gånger efter bommen och börja om då han ville lite väl mycket. Men efter en stund lyssnade han mycket bättre! Gäller också för mig att inte bli kvar i handen utan att ta tillbaka ordentligt och sedan kunna mjukna. 
 
Nästa övning var tre räcken med 14,5m emellan. Fortfarande bara låga hinder men med några höjningar. Här skulle vi då få in fyra galoppsprång mellan båda. Riktigt svårt men jävligt kul! 

Helgen.

 
Helgen i hästväg blev inte riktigt som tänkt. Jag longerade Bulan i fredagskväll och med hans bockar i galoppen i början så lyckades han trampa av sig ena bakskon.. Så på lördagen kom hovslagaren istället för att Rebecca hoppade. Lite typiskt med inget att göra något åt nu.. Så mamma tog en prommis med honom istället och igår blev det en sväng i skogen. Bulan var väldigt tittig och lite smådryg. Antagligen för att han fick vila på lördagen. Men fick även veta sedan att det har flyttat in renar i den skogen för tillfället. Så det kan ju också ha varit en förklaring. 
 
Har även jobbat i helgen och här hemma har det varit fix inför igårkväll. Tomas och hans pappa gjorde ett jätte ryck med lite grejer som behövde fixas och när jag sedan kom hem blev det dammsugning för fulla muggar. Bjöd som sagt på fika på kvällen och jag ler när jag tänker på att frysen blev fylld av älgkött, kyckling, fisk. Fönster och bord blev fyllda med fina blommor en en stor, fin lyckta. Köket fick fler bra att ha grejer. Samt en big popper och en soda streamer. Även börsen fick sig pengar och presentkort. TACK TACK TACK! ♥♥
 
Efter tio timmars sömn är jag definitivt redo för en ny arbetsvecka. 

Söndag

 
Hallådär!
Har precis haft hela min släkt här på fika. Efter en vecka i våran nya lägenhet så har vi väl kommit i hyfsad ordning så det kändes helt okej att äntligen få visa upp den. Jag, och även Tomas, har fått massor av fina grejer. Förväntade mig aldrig detta! Kärlek till alla er alla! ♥
 
Nu säger dock min hjärna godnatt så det är väl bäst att lyssna på det.

Fredag.



Lillstekarn får stå för fredagens morgonbild.
 
Har precis varit ute på en kort löparrunda. Gick riktigt dåligt pga slask och is. Men jag provade iallafall! Har nu fått i mig frukost och ska städa lite samt plocka ihop grejer. Fredagen ser ut som alltid. Jobb 10-17 och sedan till Hippo med mamma och Bulan. Ett dressyrpass väntar och imorgon bitti ska Rebecca hoppa lite med prinsen!

Världens bästa vårdag!

 
Inte för att februari är en vårmånad men vädret säger annat. Solen lyser starkt och värmer med två plusgrader. Inte nog med det. Bulan bjuder på den bästa galoppen någonsin i skogen. Lite stark, otrolig bakbensenergi, han frustar, håller öronen spikraktframåt och tuggar energiskt på bettet. Precis vad jag hela tiden har försökt säga åt honom. Allt blir så mycket roligare om man lägger energi på rätt saker. Och ju gladare jag blir för att han gör rätt, desto gladare blir även han. För första gången någonsin på denna häst så längtar jag verkligen till nästa pass i skogen. 

Onsdag

 
Födelsedagen började med att mamma och pappa plingade på dörren strax efter sju på morgonen innan dom for på jobbet. Super mysigt! Därefter åkte jag till stallet och Bulan bjöd på den mest oväntade presenten som gav mig glädjetårar. Tror till och med han blev förvånad när jag överöste honom beröm efter att ha gjort en långskogsritt utan bråk och med alla hovar i backen i ALLA gångarter. Vi båda var helt enkelt väldigt glada hela vägen hem. Alltså jag säger då en sak Fy skam den som ger sig, hårt arbete lönar sig alltid!!Självklart betyder inte detta att det föralltid kommer vara bra, men det är helt klart ett stort steg i rätt riktning! 
 
For sedan på stan och handlade massa grejer. Köpte mer än vad jag orkade bära.. Tur att man kunde lämna i bilen emellanåt, mohaha! Nu har jag och Tomas precis ätit polled pork hamburgare och ikväll väntar en lugn kväll. Sparar resten av alla to do's till imorgon.

Hoppträningen igår.

Igår gjorde vi en skitrolig övning på träningen. Varvning mellan trav på en liten bana. Bulan skötte sig rätt bra och jag har börjat inse vad som hänt lite nu på slutet men inte varför. Han vill gärna lägga sig lite på bettet och inte riktigt använda bakbenen och blir även lite springig. Men jag tycker att jag red jäkligt bra igår. Red banan två gånger. Första har jag på film. Andra blev liiiiiite högre, lite längre och lite bättre. Måste även säga att jag älskar sånna här markarbetesövningar då de kräver mycket tänkande och för både mig och hästen. 

Tisdag.

 
Hallådär. Nu har vi fått internet till läggan också så jag tänkte att jag skulle kika in här och säga hej.
 
I lördags blev det ett dressyrpass där Ida fick börja rida honom i ca 20-30 minuter. Bulan såg riktigt fin ut och blev rätt taggad på att få jobba påriktigt. Helt underbart var det att sedan få hoppa upp i ca 15 minuter. Provade jättelånga läder och satt iprincip där och bara njöt i trav och galopp. Han var verkligen suuuuperfin! 
 
Annars ägnade vi hela helgen till flera timmars städning och flytt av möbler. Jag är verkligen så himla glad över att äntligen fått flytta in med mannen i mitt liv. Dock är det mycket som ska göras i veckan för att komma iordning. Dessutom fyller jag visst år i morgon. Så på söndag kommer familjen och släkten hit så det gäller ju att inte sitta still här nu mellan jobb och häst. Mohaha!

Ett nytt kapitel



Igår startade jag och Tomas ett nytt kapitel. Vi har nu, äntligen, flyttat hemifrån och börjat vårt liv som sambo. Känns helt underbart! 

Frukost i sängen!



Fredag


Bulan var rätt duktig idag! Blev lite tempoväxlingar och ett kortare pass på 45min o med en del skritt. Imorgon ska Ida rida honom. Så en riktigt dressyrpass står på schemat! 

I helgen väntar ett mega ryck i lägenheten. Den ska storstädas och sista detaljerna ska fixas. I mitt rum står massa flyttkartonger och jag känner mig redo. Snart får jag äntligen bli sambo med mannen i mitt liv!

Torsdag



Heeeelt otroligt. Samma upplägg på uteritten som igår fast en annan sväng och Bulan hade återigen aldrig en tanke på att vilja hemmåt. Men samma sak som igår hände även idag då jag skulle galoppera. Snacka om att han testar mitt tålamod och min balans. Kommer ha träningsvärk imorgon efter två dagars balansträning med bocksprång. Provade lite kortare maringal idag och lite bätte stabilitet fick jag. Annars kan huvudet lätt kastas lite åt alla håll. Pajas är vad han är!
 
Blev förresten så himla glad över era kommentarer angående följsamhet över hinder. Mer glad blev jag också när jag själv tyckte att det redan blivit bättre och då fick en kommentar om att det redan syns skillnad. Verkligen jättekul! 

"Ska du ha en viktsäck på röven eller"


Eller vad säger du fulanbulan?

Överlag var han riktigt snäll på dagens Uteritt. Han bråkade inte en enda gång! Dock var han lite väl lätt i bakkärran då vi skulle fatta galopp men efter en stunds jobb lugnade han sig. Tyvärr är de så isigt nu så sträckorna för galopp var korta. Men trots att jag vände mycket fram o tillbaka så hade han aldrig en tanke på att vilja gå hem. Bara busa när jag la om galoppskänkeln.

Hoppträningen igår.

Äntligen var det dags för hoppträning igen och Bulan var på hugget! Vi började med att rida en linje med volt emellan och hinderna väldigt låga. Han hade en aning bråttom men fick honom ändå hyffsat på plats. Vi gjorde de några gånger i båda varven innan vi red linjen på fem galoppsprång. Även detta gjordes med några höjningar och i  båda varven. När det sedan blev lite högre så krävdes det lite mer och jag fick väl inte ihop honom riktigt då han blev liite springig. Så han stannade på andra i linjen. Skulle sedan göra om och göra rätt och då gör han ännu ett stopp fast på första. Jag hamnar då på halsen och får uppleva en nära döden upplevelse.. Bulan tycker såklart att det är obehaglig och tvär vänder åt andra hållet, rakt in mot kortsidan. Jag lyckas räta upp mig och känner att det här kan fan inte sluta bra. Sitter man på halsen så känns det som att man sitter högt upp och att titta rakt mot väggen i okontrollerad galopp är fan så jävla obehagligt. Men jag tror att rädslan räddade mig och tackar Bulan för att han höll upp huvudet.. För på någon vänster tar jag mig till baka till sadeln och då saktar han av... 
 
Jag var såklart i chock och skärrad.. Har man varit in i väggen en gång så vet man att det inte är skönt. fyfan! Hur som helst så andades vi en stund och sedan tog vi om på lite lägre höjd innan vi red en liten bana. Den rundan blev lite spänd men vi gjorde det och så här i efter hand är jag rätt nöjd. 
 
Här kommer ett litet klipp på övningarna.
 

Måndag



Måndag brukar innebära jobb 10-17 och att mamma har Bulan. Men idag skickade jag iväg mamma till Iksu för en 50 minuters aromamassage, medan jag stal Bulan. Vi tog en prommis och myste sedan massor istallet. Trodde han skulle sätta sig i mitt knä där i slutet så jag var tvungen att kolla febern.. Haha!

lite dressyrande

 
Tänkte egentligen inte lägga upp detta klipp. 18 sekunder av de tio minuterna som jag fick hjälp igår. Inte så mycket för er att se egentligen. Men så tyckte jag ändå att det kändes kul att ha med i arkive för att kolla tillbaka och se hur vi utvecklas! 
 
PS. jag önskar så innerligt att mina ben var en deci längre..

Söndag

 
Började dagen med utsläpp av hästar, fix i stallet och en ridtur i solen. Väldigt bra morgon alltså! For sedan hem för lunch innan jag begav mig till jobbet. Slutade kl 16 och for från jobbet både glad och ledsen. Glad för att jag tycker om mitt jobb men ledsen för att världens bästa kollega, Jossan, ska sluta.. Blev mycket goa kramar! Som tur är så byter hon bara jobb och inte stad!
 
Annars har mamma o pappa tapetserat klart de sista i lägenheten. Nu är det faktiskt inte mycket kvar och inflyttningen är inte lågt borta. Längtar ihjäl mig!
 

Lördag



Efter ett "känna hur han känns" pass igår så kunde jag idag konstatera att han kändes pigg o fräsch. När vi dessutom fick 10 minuters expert hjälp idag så fick jag uppleva är riktigt härlig galopp på prisen. Var lyrisk efteråt!!

Nu däremot är fikarasten slut. Dags att jobba lite till! 

Äntligen fredag!

 
Startade dagen med en 5km löparrunda med huvudvärk och galet trötta ben. Ändå sprang jag på men en väldigt bra tid, snabbast tid hittills i år ( 6min/km vill jag ligga på senare under mina långpass). Sedan blev det lång strechning följt av dusch och frukost. Provade det numera välkända bloggfenomenet "Chiapudding". Smakar riktigt dåligt om ni frågar mig! Men med lite mosad banan, kakao och riven kokos blev det ok. Får prova lite andra varianter för att kanske hitta något som blir hyfsat gott. Har ju ändå köpt en hel påse.. Nu däremot väntar jobb 10-17 och sedan får jag äntligen åka till stallet igen!

En torsdag helt i min smak.




Så nu är batterierna laddade för en ny arbetsvecka fredag till tisdag. Bring it on!

Torsdag

 
Alltså igår råkade jag sova ända till kvart över tio.. Inte jätte konstigt då jag kom hem halv ett från hoppträningen och då ska jag ju duscha osv också.. Men sedan var jag några timmar i stallet, några timmar på Hippo och kollade hoppträningar och vips så var klockan halv tio på kvällen. Onsdagen bara sprang! Så idag är jag uppe lite tidigare. Ska åka på Vårdcentralen snart för blodprov och sedan åka till stallet.
 
Men träningen i tisdags. Det var markarbete då alla hoppat bana i helgen. Lite trav och galoppjobb på volt över bommar. Och sedan red vi tre studs sex galoppsprång till oxer. Tyvärr kändes Bulan plötsligt ofräscht så troligtvis har han sträckt sig i hagen. Med tanke på att han var helt pigg i söndags på banträningen så har något antagligen hänt i hagen eller om han gjorde något under träningen som jag inte tänkte på. 
 
Så igår och idag blir de lång prommis. lite mjuk strechning och bara mys. Åker in till Hippo imorgon för att kunna känna. 

Nytt från Hööks


Införskaffat lite nytt från Hööks. Bland annat denna piké. Älskar den! 

Måndag

Vaknade faktiskt rätt pigg imorse. När Tomas åkt till jobbet så begav jag mig ut på en 4,5km löprunda i snön. Det var riktigt härligt! Kanske att det gick lätt för att jag var så galet motiverad efter helgen. Pratar om banträningen såklart, som peppade mig ännu mer till att bli starkare. Stark ryttare ger stark häst! 
 
Jobbade sedan 10-17 som vanligt. Har fått i mig middag nu och ska snart bege mig till Obbola. Kanske att jag kan hjälpa till med något i lägenheten innan en sängen kallar!

Mitt måste att bli bättre på NU!

Blir tooookig på detta! Jag hade inte sån här dålig följsamhet när jag red Mio. Men jag tror att efter alla avfallningar och stopp, samt att Bulan kräver rätt mycket sits SAMT att jag blir rätt spänd (speciellt då på banor) så har det helt enkelt blivit värre. Jag sitter här, åter igen och tänker - HUR svårt kan det vara att följa med i språnget. Handen måste iallafall fram mot öronen, rumpan behöver komma ner mer och överlivet behöver bli mer parallell med hästen. Tur att jag är medveten om problemet iallfall. Jag gillar vissa typer av utmaningar och ett av mina mål i år är att få till detta. För detta måste verkligen bort snart annars kommer jag aldrig kunna tillåta mig att hoppa högre. Så om det finns tips på detta så mottages det gärna. 
 

film från banträningen.


Alltså pappa sa till mig, för några år sedan att jag var den som var mest anfådd när jag kom ut från banan. Så en mix av dålig kondis/styrka, nervositet och den dålig andnigen som kommer av nerverna, kan bli katastof. Jag bjuder iallfall på klippet från idag så får ni iallafall se att idag ställde han upp till 100%. 
 
Jag tycker att hinder 1-5 är den bättre delen. Rätt jämnt tempo och bra språng men sedan börjar jag tappa det. Han blir lite stark,lite lång och det går lite för fort. Tyglarna blir lite långa och jag får inte igenom några bra halvhalter. Men sedan efter 8 får jag ihop det hyfsat igen då jag efter 9a-b tar tag i honom lite ordentligt för att jag inser att det blir väääldigt tokigt. Så kombinationen blir bra även andra gången och 10 lika så. Sista  kommer vi lite stort och jag som har nog svårt ändå att hänga med i sprången blir ännu mer baktung. 
 
Det som glädjer mig mest är att sist jag red en bana som bromsade jag ända in i kaklet och jag stannade ut oss. Blev helt enkelt aaalldelens för feg efter att jag, tävlingen innan, kraschade in i väggen. Idag är den rädslan borta och jag har viljan och glädjen i att få göra detta. Är verkligen oooofantligt tacksam över att mamma ställde upp på att skjutsa hem Bulan så att jag fick chansen att ta denna träning före jobbet. Hon är världsbäst♥

Banträning.

 
Blev ändrade planer för helgen. Idag var det nämligen banträning på Hippo men jag hade inte tänkt vara med då jag börjar jobba nu kl 12. Men så erbjöd sig mamma att köra hem honom direkt efter jag ridit (mamma är fan världsbäst, vet inte vad jag skulle göra utan henne..) Så jag red första klassen, 90cm. Bulan var riktigt på huggen och bjöd jättebra på alla hinder. Som ni vet har jag så problem med att hålla nerverna i styr och blir äckligt nervös. Var ändå inte lika nervös som på tävling men det var verkligen tur att Bulan ville över alla hinder idag så som jag rider. Det börjar jätte fint men sen vet jag inte. Jag tappar typ orken och kan inte hålla ihop det en hel bana. Så i slutet blir de omtramp, långa tyglar och min sits blir ännu sämre över hinderna. Men jag är gaaalet nöjd över att vi ändå höll ihop tillräckligt för att ta oss rund felfria. Jag ÄR nöjd!
 
Mer om detta sedan, då kommer även film. Nu måste jag skynda till jobbet.