Valborg

Idag är det alltså Valborg. Satt härom dagen och funderade på vad jag gjorde förra året. De tog en stund men sedan minns jag. Jag var ju på Hippo. Jag hade hoppträning. Minns denna träning väldigt väl. En träning med blod, svett och tårar. Bokstavligen. Han hade inte alls bettet sig som tidigare och jag började misstänka att något var fel. Men så många andra saker visade ändå motsatsen.. Tänk om man fattat på en gång, hade jag haft honom kvar nu isåfall? Får inte tänka så, men det gör jag ändå.. Jag saknar honom så jävla mycket, min fina fina älskade Raspoetin!

 
 

Hoppträning



Asså åhh.. hade skrivit ett långt inlägg men sen kruppade sidan och jag fick börja om... Så nu blir de väldigt kortfattat. Vi började med att hoppa tre hinder på ena långsidan. Först (kan inte förklara detta) så hoppade vi dessa lite på volt och snett över mitten hindret och volt igen. Blev lite som en åtta. Sedan tog vi hinderna i följd och meningen då var att få in lika många galoppsprång till andra hindret, som till tredje. Jag ville ha fem. Vilket var lätt mellan första men svårare till sista. Men när jag red ordentligt så gjorde han de bra. När jag gör rätt, gör han rätt. Därefter red vi andra långsidan med två kryssoxrar på två lite längre galoppsprång emellan. Där hoppade han suuuper. Lite väl bra kanske. Han hopper verkligen som om det vore höghus när de blir kryssoxrar. Men jag är super nöjd idag! Nu däremot måste jag sova, även om jag är ledig imorgon.

BikBok by Angelica Blick

 
Idag är det tre dagar sedan som Angelica Blick släppte en kollektion för BikBok. Idag kollar jag igenom den ordentligt och blir kär. Jag som kärat ner mig i roséguld på senaste tiden, bli såklart sugen när alla detaljer är i denna fina färg. Jag känner mig även ernormt sugen på vitt också! Hur som helst.. Älskar kollektionen!

Ridlektion

Bilden är tagen från Hippologums hemsida.
 
Hade som vanligt ridlektion idag efter jobbet. Idag stod hoppning på schemat och jag fick rida www.greatguy.nl eller GG som han kallas. Super fin häst!! Vi hoppade idag dels en oxer på medellinjen med tre bommar framför.  Sedan varsitt hinder snett igenom och även tre hinder (två galoppsprång emellan) på kortsidan. Hästen var riktigt rolig att rida och de kändes väldigt enkelt genom hela passet. De enda var att jag ibland red med lite dålig energi. Känslan var att han har rätt stort steg och jag själv blev lite lurad. Så på de rev vi en gång för att jag inte riktigt såg till att han tog i med bakbenen. Men annars är jag riktigt nöjd och hoppas innerligt att jag får samma till nästa vecka!

Nya grejer

 
I fredags hämtade jag ut två paket. Ena var från Hööks och innehöll nya, skitsnygga, Lami-cell skydd. Även svampar och sporrskydd. Det andra var från Horze och där var ett par Back On Track snabbangage. Köpte bara ett par då de kostar en del. Men senare vill jag ha ett till par så att han kan ha på alla fyra ben samtidigt och även täcke/ryggvärmare. Men det får bli senare. Väntar även på ett nytt träns som borde komma i veckan.

Härliga söndag!

Åhh. Vill aldrig att denna söndag ska ta slut!
Började dagen med en stall och en stadig frukost tillsammans med Tomas.  For sedan och tränade Indoor Walking kl 10. Satte mig sedan på Altanen en stund och solade i sommarvärmen(!!). Efter lunch åkte jag och mamma till stallet. Hon tvättade transporten medan jag fixade lite annat. Sedan åkte jag iväg till Hippo. Johanna hjälpte mig med honom även idag. Hon fick börja rida idag igen men red inte lika länge, han var rätt trött i kroppen. Jag fick sedan rida lite och jag säger bara WOW! Johannas hjälp är så himla mycket värd. Både att hon hjälpte mig att rida igenom honom och då även kunde ge mig ännu mer tips på hur jag ska tänka. Efter passet spolade jag av honom innan jag åkte hem. Väl hemma i stallet smorde upp träns och sadelgjort och bara njöt av allt som gick att göra i stallet. Ville aldrig åka hem. Att vara i stallet sånna här fina dagar är de bästa som finns!!
 
Kom hem lagomt så att jag hann duscha innan middagen. Söndagen toppades sedan med två sorter Ben&Jerry´s som jag delade med familjen och snart kommer min fina pojkvän. Alltsåå. Denna helg, denna vecka, detta väder!! Nu väntar däremot en vecka med jobb alla dagar utom onsdag, sämre väder men andra möjligheter. Älskar livet just nu! 
 

Söndagsfrukost!



Lördag

 
Klev upp vid sex imorse och for till stallet. Släppte ut, fodrade, mockade osv. For sedan till Iksu för ett kortare träningpass innan frukost. Åkte sedan tillbaka till stallet för att dra in Bulan till Hippo. Idag fick Johanna rida honom och det såg riktigt fint ut. Han behövde detta efter alldelens för lugna veckor med mig. Men hard work pays off! Jag hoppade upp efter en kortis och kände skillnad bara när jag skrittade på långa tyglar.. Nu gäller det bara att jag ska hitta till samma ridning som Johanna. Dvs sitsen(!!!) till största del iallafall.

Härlig fredag!



Jobbade 10-17 idag och som vanligt gick dagen väldigt fort. Åkte sedan hem och tog det lugnt en stund innan middagen. Pappa grillade hamburgare idag, vilket han gör så jäkla bra. Sedan åkte jag och myste med Prinsen hela kvällen. Vi tog oss för första gången själva till Hippo. Han har nämligen bråkat lite med lastningen så mamma har alltid varit tvungen att följa med. Men idag for jag alltså själv. Hade typ hela Hippo för mig själv och stora ridhuset ekade tomt. Men det var perfekt för idag väntade longering för ponnyhästen. Har inte gjort det med honom tidigare men det var inga konstigheter. Detta kan han behöva en gång i veckan så gott det går. 
 
Kom hem för en timma sedan och har sedan dess ätit mammas goda ananaspaj och tagit en dusch. Fredagslyx en hinner man ju alltid med, hehe.. Nu däremot väntar sängen för imorgon blir det upp tidigt som vanligt!

hahaha!


♥ ♥ ♥

new york dreams

 

Världsmorgon!


Kom återigen till stallet och möttes av detta. Vilken livsnjutare han är. Satt med honom ett bra tag och bara njöt av solen och glädjen de gav med sig. Fina fina häst och älskade fina väder! 

Kärlekshäst!




Två bilder från igår. Prinsen fick sig ett välbehövlig bad av mamma efter träningen. 

sovmorgon och lyxfrukost

 

Hoppträning

 
Blev såå himla varm i hjärtat när jag kom till stallet idag. Lite stressad eftersom att jag kom direkt från jobbet och har lite tajt om tid till träningen. Men så gick jag till hagen och där låg han. Prinsen. Bara låg och njöt av solen. Också ett tecken på att han känner sig trygg i hagen. Käärlek!
 
Till träningen då. Idag när jag red fram fokuserade jag bara på att rida i lätt sits och att bakdelen skulle vara igång. Huvudet fick vara så högt det ville. Det första vi gjorde sedan var att rida över travbommar och även travhoppa. Travhoppningen gick väldigt dåligt. Han har rätt svår trav och jag vet inte riktigt hur jag ska rida honom in. Det var bom framför kryss. Väl över krysset överhoppade han sig något så jävulst. Höll på åka av.. Jag och Johanna tänker att han är så försiktig och kryss gör ju också att dom hoppar högre än vad det är i mitten av hindret. Men när vi började komma i galopp så kom flytet mycket bättre. Så travhoppning får vi helt enkelt ta lite senare och bara på låga höjder. Eller som mamma sa "tills jag faktiskt känner att jag kan rida honom i bra form i traven som den är". Jag tycker att det är bra att travhoppa men det är ju tävla jag vill göra så galoppen går före! Jag avslutade med en kortare bana på super låg höjd bara för att fortsätta hitta honom och det gick mycket bättre!

Måndag


Måndag idag alltså! Började dagen med att göra morgon i stallet innan jag själv åt frukost. Senare åkte jag och mamma med Prinsen på Hippo för ett ridpass. Gick inge vidare i början men de var betydligt bättre i slutet. Pratar om min värdelösa sits som stör mer än vad den gör nytta ibland... 
Efter lunch åkte vi till Mickels för att fika massa gott och även middag. Mycket trevligt var det. Mätt o betlåten var jag också, inte så oväntat kanske. For hem därifrån lagomt till min ridlektion. Fick rida samma grabb som förra gången. Nämligen 6-åriga "Sune". Gick mycket bättre idag än förra veckan. Min sits var mycket bättre (bara sedan imorse) och jag red han mycket bättre. Travade massa bommar och där var han väldigt fin. Sedan la vi till studs i galopp och då blev han lite väl på tårna. Men annars är jag nöjd! Lyckades inte få denna herre på bild riktigt heller som nu ser ovan.

Söndag

Jobbade 8-14 idag som mitt sista riktiga pass på Ica. For sedan hem till Tomas en snabbis innan jag åkte hem. Vä hemma vände jag iprincip i dörren för att göra min första löparrunda på "uteplan" för iår. Gick ut lite för hårt och för ouppvärmt så första två kilometrarna var förjävliga. Men kunde ändå göra dom fyra kilometrarna som jag planerat. Nu har jag fått i mig ett mellanmål och hunnit duscha. Fan snäll pappa. skulle just skriva att jag ska åka iväg till farmor och farfar på ett tag.. Men pappa kom just in och sa att vi ska åka nu! Värt.. Här sitter jag och slappar. Herrå!
 
Vänta. Måste bara säga att Bulan varit vår i en månad nu. Fina häst! ♥
 

Långfredag och lördag.

Godmorgon. Har precis varit och gjort morgon i stallet och ska snart göra lite frukost. Igår var det alltså långfredag och den spenderade jag på bästa sätt. Ett bra träningspass på gymmet, ett bra markarbetespass på Prinsen med hjälp av Johanna och sedan gjorde jag och Tomas middag hos mig. Det blev grilldebud för iår och de invigdes såklart med varsinn bit entrecote. Till det hade vi sallad med fetaost, päron och valnötter, pommes och bröd. Svingott var det! Därefter slog vi på en film innan vi hämtade mamma och pappa. Idag väntar också ett ridpass på Hippo. Hoppas på att vi kan fortsätta där vi slutade igår. Sedan jobbar jag 14-19. Idag och morgon blir min sista helg på Ica. Känns lite tråkigt faktiskt men jag hoppas någon blir sjuk nån dag så att jag får hoppa in.. hehe! 





 

Hoppas detta klipp visas för alla människor..

 

Skärtorsdag

 
Har varit i stallet iprincip hela dagen. Prinsen har fått nya dojjor och jag tog även cykeln med när Cissi red och hjälpte henne lite idag. Kom sedan hem till godmiddag föjt av film och nästan 4kg godis.... Inte friskt! Vi har sett "Escape Plan" och den var riktigt jäkla bra faktiskt! Nu blir den en tidigkväll för mig.

Dagens failbild igen...



Dagens ridpass



Red bort till en grusplan idag med Bulis. Fick sällskap av Cissi och Gerry (som ponnyn heter) dit. Tar en stund att skritta dit men perfekt eftersom att han gick hårdare igår. Väl där red jag lite trav och galopp bara för att stämma av från igår och hans kändes riktigt fin! Inte för att han brukar vara seg men ute fick han den där perfekta lilla extra energin.Så härligt! Dock tappade han en sko påväg hem.. Som tur är så kunde våran hovslagare komma imorgon men jag tänker endå att han får vila imorgon.

Onsdag

 
Åt frukost för två timmar sedan och är nu rätt redo för ett träningspass. Idag blir det jogg på bandet och bålstyrka!

Tisdag

Jääklar vad denna dag gick fort. Jobbade 10-18 och väl på jobbet var de fullfart. Helt plötsligt var klockan sex så jag sprang upp, värmde mat, bytte om och blev hämtat av bästa Camilla som assisterade "Ponnymamma" idag. Sedan hämtade vi ponnyhästen för lite hoppträning. Övningarna idag på träningen var grymma! Mest cavaletti men med träning på att få med dem i svängarna. Alltså jäklar vad fin han var! Dock har jag efter idag och gårdagens ridpass på ridskolan, konstaterat att jag måste hårdträna på min sist. Jag styr tyvärr bara med händerna och tappar hela min kropp. Så nu ska jag göra om mitt träningsschema för lite nytänk. Mer coreträning och mer fokus på baksida axlar för att orka "sitta emot". Sen nöta timmar på hästryggen såklar!
 
Här tänker jag faktiskt bjuda på ett klipp från idag. Inte ett klipp där jag visar hur fint han hoppar utan för att ni (Läs: för att jag ska kunna se tillbaka) ska se vad jag menar med min sits. Då ser man också att när jag blir så framåtlutad blir ju även hästen mer på frambenen. Men jag vet också att såfort jag sitter tillbaka får jag honom nästan direkt på bakdelen. 

En bättre dag på jobbet!



Fina Batterhorn W



tips på träns någon!?

 
Snälla rara hästvänner. Jag är ute efter ett nytt träns. Det ska vara ett svart, med silverspännen (helst) och remontnosgrimma. Nosgrimman ska vara justerbar framtill. Som på bilden..
Snälla, söta, rara. Vet ni av ett? Kommentera!!!

Söndag




Riktigt kassa bilder tyvärr men så får de väl vara ibland.  Igår serverade Niklas och Emilia jätte middag med kött, potatisgratäng, sallad och bröd. Detta följt av en Pollykladdkaka som jag och Tomas hade med. Mycket trevligt var det! Idag däremo sov vi ut enda till elva. Då får jag och mamma iväg till min farbror som bjöd på lunch eftersom att han fyllt år. Nu däremot ligger jag mest och slappar. På ett tag väntar middag och sedan ska jag och mamma dra in Prinsen på Hippo.

Lördag

Här ser Bulan och Gerry lika stora ut.. Trots att Gerry är B-ponny..
 
Herregud vad denna dag går fort. Klev upp strax efter sex för frukost och morgonfodring i stallet. Mockade även boxen innan jag for hem igen. En stund senare, när Tomas åkt, for jag och tränade. Körde Indoor Walking 40minuter och sedan lite mage efter det. Därefter hoppade jag in i bilen för att åka till Pegasus och Tegs hästsport. Letar efter nytt träns och senskydd till min lilla ponnyhäst. Dock utan fynd.. Vid tolv kastade jag i mig lunch och for sedan till stallet igen för en ridtur med en tjej i stallet. Har inte haft sällskap med mig ut tidigare men det var inga problem direkt. Blev "Backrundan" men iprincip bara skritt. Men backarna gör sitt! Sedan bjöd Cissi på saft och bullar (stall-lyx!!) i stallet innan jag cyklade hem igen. Nu har jag precis duschat och bakat lite. När kakan är ute ska jag ta en power nap för att orka vara vaken lite längre ikväll. Jag och Tomas är nämligen bjudna hem till Nicke och Emilia. Dom skulle bjuda på middag och vi tar med efterrätt. Blir säkerligen trevligt!

En annan typ av fredagskväll



Åkte som sagt till Hippo ikväll för lite markarbete. Värmde först upp i alla gångarter innan jag travade lite på volt över tre bommar. Varav mitten var lite upphöjd. Mest för att få honom lite mer uppmärksam och såklart lyfta lite mer på fötterna. Vilket han till en början inte gjorde utan flamsade mest igenom. Men när han gjort det bra i båda varven red har tre serpentinbågar med två två hinder ståendes på medellinjen. Första två varven var också lite okonsentrerat och jag ville gärna rida på lite för mycket (vilket jag verkligen måste skärpa mig med när hinderna knappt är hinder). Men när jag mjuknade så hoppade han kanon! Red sedan över två små hinder på långsidan med antingen fyra väldigt korta galoppsprång eller tre mer normalt. Red på fyra först med sedan på tre för att få ett bättre flyt. Riktigt fin var han! 

Fredaaaag

 
Godmorgon!
Har precis ätit frukost och ska snart åka iväg på jobbet. Jobbar 10-17 idag men på fredagar har vi även kort morgonmöte innan, vilket jag höll på glömma! Sedan är det snabbt hem för middag innan jag och mamma ska ha en riktigt tjejkväll.. I stallet! Bulan ska få sig ett markarbetespass, på Hippo, som jag håller på att planera. Hoppas ni får en bra fredag. Nu måste jag sticka!

Dagens failbild....



Torsdag



Sitter i köket och stoppar i mig ett mellanmål. Bläddrar igenom blogginlägg på bloglovin som börjar gå ner från 1000 till 700 olästa. Det är kanske en nackdel att gilla bloggar när man inte riktigt haft tid för att läsa inlägg på en vecka. Men jag sitter ändå och njuter av att sitta med en kopp kaffe och min kära lilla Mac. 
 
For till stallet imorse och gymmet därefter. Ikväll väntar en ny clinic på jobbet. Synd bara att de krockar med klubbkväll på Hööks. Behöver lite grejer och det är ju väldigt värt när de är 20% på allt. Men förhoppningsvis kanske jag hinner förbi.

Onsdag

 
Har varit ledig idag vilket varit skönt! Hade dock en clinic en timma på morgonen om sockar från "Falk". Därefter väntade ett träningspass på Iksu och stallet. Bulan fick jogga lite och han var faktiskt väldigt mjuk och fin. Nu väntar middag och buss till Tomas!

Eucerin

 
Har börjat med en ny ansiktsserie som heter Eucerin.
Laddade på med mer idag när de ändå var 20% på apoteket. Gillar de skarpt!
 

Vår första hoppträning

 
Jobbade 10-18 idag. Mamma väntade så att vi kunde åka direkt. Mat hade hon med sig så att jag kunde äta i bilen. Ombyte också såklart. Sedan lastade vi hästen och åkte till Hippo. För 19.30 började hoppträning. Tänkte att det skulle bli megastressigt med med tanke på hur bra jag och mamma sammarbetar så skulle vi kunnat ha klar hästen innan 19. Men när vi var påväg till Hippo kände vi lugnet. Trots det var hästen färdig 19.10 (överladdad på att få träna). Så vi gick ute med honom en stund i lugn och ro och var redo direkt vi fick gå in i ridhuset. 
 
Nog om det och nu till själva träningen. Vi hoppade många cavaletti hinder på böjda spår för att hoppa en jämn galopp. Vi hoppade även bågar, linje och studs. Mycket lydnad och kontroll, vilket var klockrent för oss! Bulan hoppade riktigt fint och stort över hinderna. Dock satte jag honom lite väl nära ibland och nu då vi hoppade studs tillsammans för första gången, fick jag verkligen tänka på att vara rätt nära sadeln även om jag stod i lätt sits. Annars hängde jag knappt med då han hoppade så mycket med ryggen. Men det är en vanesak och något jag bara måste hitta känslan för. Övningarna vi gjorde idag kommer jag ta med mig i bakhuvudet och ha delar av det med mig måånga gånger framöver då jag tränar själv.  Annars är jag också väldigt nöjd över hur lugn han var. Tidigare har han nämligen haft tendens till att känna sig lite inklämd när någon galopperar förbi. Men det känns bättre redan nu (säkert för att han börjar få bättre med motion och inte har lika mycket energi över). Så jag är nöjd!

ridlektion

 
Ridlektionen idag gick rätt bra! Red "Sillen". Fick loss han i sidorna rätt snabbt efter uppvärmningen och då kändes han riktigt fin i alla gångarter. Red rätt mycket utan stigbyglar och han är inte lätt i traven (plus att jag sällan sitter ner i traven, vilket jag ska skärpa mig med). Men han var ändå mjuk och fin och lyssnade bra när jag gjorde rätt. I traven red vi en del serpentinbågar. Däremellan bakdelsvändningar och i slutet förvändgalopp. Mycket rolig dressyrlektion och känslan i galoppen var väldigt bra! 

Måndag igen



Igår klev jag upp med tuppen för att åka till Hippo och träna för Johanna. Vi jobbade mycket på volt över bommar och små hinder. Mycket att hitta galoppen och få honom stadig iformen och få igång bakdelen. Känslan var riktigt bra på slutet och vi blev godkända av Johanna att vara med på hoppträning på tisdag, tjoho! 
 
Sedan jobbade jag 14-19 på Ica och därefter åkte jag och Tomas till Nicke och Emilia. Där bjöds de på kaffe och glass. Mycket trevligt. Idag däremot har jag tränat på morgonen och ska snart åka och jobba på Intersport 10-17. Sedan väntar ridlektion. Mamma tar prinsen idag på en prommis, blir ju strååålande! Nu vankas en efterlängtad frukost.

Riktigt ridpass idag!

Älghästen!

Idag har jag verkligen kunnat rida. Knappt några i ridhuset, ingen stress.. Bara fokus! Ställde mer krav och så fort jag behöll bra stöd gick han mycket bra! Jag är super nöjd! Imorgon får jag hjälp av Johanna med någon enklare lydnads övning. Blir nog klockers! Nu däremot väntar dusch och entrecotemiddag!

Lördag


 
Sitter och dricker en stor kaffe i hopp om att piggna till. Ska åka till stallet och fodra/släppa ut. Därefter väntar jobb till 14. Blir fint!

från noll till hundra

 
Jag stormtrivs med att vara på hundra. Men det kommer ju lite som en chock och jag kan inte påstå att jag kommit in i detta ännu. Att både hinna träna och rida efter middagen alltså. Men jag får säkerligen in en bra rutin snart. Kommer nämligen jobba mån, tis och fre 10-17/18(+varannan helg). Tar jag då bussen till jobbet så känns det lite för tidigt att hinna med häst eller träning innan det. Men som sagt jag kommer snart in i mina nya, kära, vardagsrutiner. 
 
Imorgon har jag ännu mer på schemat. Börjar jobba 10 men har "fredagsmöte" strax innan. Jobbar till 17. Därefter till stallet för att hinna med hästen, som tyvärr bara hinner få sig en prommis (men i helgen väntar hårdare arbete). Sedan hem igen för middag och dusch innan jag ska jobba ca 19-01. Ska servera mat och lite sånt på en tillställning. Blir nog trevligt. Kanske inte lika kul då jag börjar jobba 8 på lördagmorgon på Ica. Men vaddå, sova kan man ju göra sedan! På tal om det.. sängen lockar. Godnatt!

Onsdag




Blev en oväntat intensiv dag idag. Jobbade min första dag på Intersport idag (10-17) . Massa info och saker att göra hela tiden. ja tiden gick minst sagt fort! Skyndade mig sedan hem för middag, ett ridpass och ett  träningspass innan Tomas kom hit vid halv tio. Nu väntar sängen sådär lockande. God natt!

@mygrayview


 
Har hittat ännu ett väldigt inspirerande Instakonto med inredning.
looove it
@mygrayview

Tisdag

 
Tillbringade hela förmiddagen i stallet. Mockade hage/box, fixade i stallet och tog en ridtur i det härliga vädret. Red ner till älven och tänkte stå och njuta en stund. Men min häst hade inga planer på att stå still inte. Men en bild fick jag till iallafall.
 
Därefter kom Tomas med lunch och vi tog en lunchdejt hos mig igen. Mysigt! Skippade träning idag och har legat framför TVn efter det. Tittandes på Gossip Girl. Dels för att jag kände för det och dels för att jag är rätt trött och öm i kroppen. Mina handleder mår nog sämst.  Har ju som sagt haft problem med inflamationer och efter två avfallningar på två dagar har de blivit allt annat än bättre. Nu däremot har jag fått i mig lite middag och ska snart åka till Klara och hänge med henne och tjejerna. Blir fint!

Jobbiga drömmar igen..,


 
Det började med att jag anmält en kille som misshandlat sin fru. Efter rättegång släpper han ner "vattenbomber" som gör att jorden börjar fyllas på med vatten. Jag springer hem och säger till mamma att vi måste fly. Därefter måste jag ringa Tomas och få tag på honom.. Men fingrarna skriver bara fel nummer.. 

Blir som vanligt stressad av att fortsätta tänka på drömmen. Men jag insåg idag att jag drömt många drömmar på slutet, om att världen börjar gå under och jag försöker få tag på Tomas, letandes i panik. 

Egentligen skulle jag bara skriva att de första jag ser är bilden ovan... Första sidan i VK.