När lycka övergår till ständig oro!



Det finns bara en sak jag vill göra här i livet och det är att hålla på med hästar. Jag vill rida, jag vill pyssla, jag vill matcha min outfit med hästens, jag vill träna, tävla, jag vill mysa osvosv.. Listan kan göras lång. Inte nog med att allt är så fruktansvärt roligt, man blir även ett team med hästen, man blir vänner och man har väldigt roligt tillsammans. Men när man har allt detta och är överlycklig att man får chansen att hålla på med detta så övergår denna lycka väldigt lätt till oro. En oro över att förlora allt denna på ett enda kick. 
 
Att ha fått avliva de två hästarna man tidigare haft sätter sina spår. Tyvärr! Även om jag bestämde mig för att försöka släppa allt som varit och bara tänka framå, bara göra mitt bästa, så är det svårt. Igår tog jag ut en vetrinär som fick kolla Bulan. Jag var helt säker på att något var fel. Min magkänsla sa att något var fel och jag var verkligen säker. Men efter en check kunde vet. bekräfta att ingenting var fel. Ingen, ingen ting. Min magkänsla sviker mig till och med och jag vet inte längre om jag ska lita på mig själv. Men jag är glad att jag tog ut vetrinären för nu kan jag vara säker. Bara genom att vara säker så vågade jag rida ordentligt idag, vilket resulterade i att hästen äntligen fick sig en genomkörare och både jag och hästen gick från ridhuset svettiga, väldigt nöjda och glada för att ha hittat en helt annat känsla. Men jag måste medge, det tär på krafterna att städigt vara rädd att förlora det man älskar. 
 
 

Älskar honom så mycket att de gör ont!



Tryck på play och lyssna på texten.

 

2XU löpartights.

 
Har nu testat dessa tights några gånger när jag sprungit och kan konstatera att jag aldrig vill springa i vanliga tights mer! Att jämföra vanliga tights och kompressionstights är som natt och dag om ni frågar mig. Tänk att jag tidigare hade mjukisbyxor.. Men så här är det ju, man vet inte förrän man provat. Jag hade mjukisbyxor läänge innan jag köpte träningstights på H&M. Bara för att jag sett att många började ha det. Tills jag fick ett par från Stadium av mamma och pappa i märket SOC. Insåg då en stoor skillnad på matrialet och framförallt kvaliteten. 
 
Men för bara nån vecka sedan beställde jag ett par 2XU löpartights som ni vet och jag är sinnessjukt nöjd. Kompression ger en grym känsla när man springer. Nu när jag springer med "vanliga" så känns det som att benen "faller isär" medan kompressionen håller allt på plats samtidigt som du har full rörlighet. Detta gör ju i säg att du får en bättre känsla och vill springa mer. Dessutom ska kompression öka blodcirkulationen, vilket i sin tur ökar förbränning, minskad träningsvärk osv. Om det sedan är ett hållbart matrial vågar jag inte vara på ännu då jag inte haft dem tillräckligt länge. Men jag kommer helt klart önska mig de långa tightsen i ev julklapp eller något. 
 

luxury dreams

ms

Helg mitt i veckan.



Jag är ju normaltsätt ledig onsdag och torsdag varje vecka. Men idag har ju många andra ledigt. Detta gjorde ju att det blev extra mycket som en fredag igår. Så när Tomas slutade jobbet for vi på Ica och köpte lite gotta. Blandannat glassen ovan. Som förövrigt var väldigt go, men ingen ny favvo. Sen såg vi en film med resten av familjen. Nämligen "12 years a slave". Ni hör nog på namnet vad den handlar om. Vill knappt prata om den för att den var så vidrigt hemsk... Tyvärr verklighetsbaserad också, såklart.. Riktigt skärrande men ett måste för alla att se. 
 
Nu har jag varit och släppt ut pållen och väntar på att någon ska vakna så att man får lite sällskap till frukosten. Sedan väntar ridpass med Bulan på Hippo, träning och bygga lite sommarhage. 

Favvobild från helgen


Foto: Matilda Wäringstam
Alltså jag finner inga ord, han är ju min!
Världens sötaste och gladaste! 
Dessutom en linslus tydligen.. hihi!
 

hoppträningen igår.

 
Igår var det dags för hoppträning igen och i uppvärmningen kändes han aningen "av och på". Men sen när vi började skutta lite kändes han superfin! Vi började med att hoppa studs och sedan en 90 graderssväng till en räcke. Efter det red vi på en linje med kombination till oxer. 24 m och sex galoppsprång skulle vi rida på. Trodde jag skulle få rida på lite eftersom att förra övningen var för att få ihop dom till en kortare galopp. dessutom var ju hinderna låga. Men då kom vi på fem normal. Fick istället jobba mycket mer för att få in sex. Det gick bättre och bättre! Här kommer ett klipp på övnigarna när jag red dom några av gångerna. 

Ett svettigt ridpass och en härlig promenad.

Igår var det ju måndag, vilket betyder ridlektion på ridskolan. Dressyr stod på schemat och jag fick rida "Sillen". Jag är väldigt nöjd med det mesta förrutom att just sitta ner i traven. Det är något jag verkligen måste träna på och dessutom är han inte den enklaste att sitta på. Vi tränade öppna, sluta, avbrott, igångsättningar från galopp till skritt och även förvändgalopp. 
 
Efter ridpasset for jag och mamma till Bulan som fick sig en prommis. Han gick på riktigt bra och var på bushumör. Som vanligt. Han ska alltid vara med mulen i nacken när man går och "putta på". Han är så söt!
 
 
 

Min topp fyra.

 
Till dig som undrade, här är mina favoriter.
Jag är svag för kakdeg och fudgen..
det kanske ni märker!

Bilder från tävlingen.

 
Bilderna ovan är fotade av Matilda Wäringstam och bilderna nedan av Åsa Ahlenius. 
 
 

Helg och världens mamma!♥

 
Denna lediga helg har verkligen varit bra. Kvällshoppning och sjöbris i fredags. Igår blev det en ridtur, solstolen, 20-årsfest och kulturnatta. Idag blev de supertidigmorgon och klubbtävling som ni redan vet hur det gick. Sena kvällar och tidigamornar. Men heltklart värt det! Kom hem från Hippo vid halv två idag och då åt jag en sen lunch innan jag la mig på sängen och sov två timmar. SÅ skönt! Nu blir det snart middag och lite extra kramar till mammsen, sedan blir det nog en tidigkväll för mig. ♥

Tävlingsdebut!

Idag gjorde jag och Bulan alltså vår tävlingdebut och jag är så mycket mer än nöjd över hela dagen. Först och främst har allt rullat på bra och jag kunde, trots att jag var tävlingsledare, iprincip bara fokusera på hästen. Jag gick ut i god tid för att hinna rida fram länge. Mycket tid för skritt såklart. På framridningen blev han lite "stissig" nån enstaka gång i början men sedan kändes han råstabil. Hoppade fram precis lagomt mycket innan jag gick in på banan. Det var en bra banan för oss. Bra med alternativ för längre vägar. Totalt 13 hinder. Trots att det blåste massor så gick han in på banan helt lugn! Jag satte igång och sedan är det mesta helt ärligt en minneslucka. Kommer ihåg vissa delar men de mesta av banan är borta. Pågrund av hur nervös jag blir.. Men hästen hade inga andra planer än att hoppa banan felfritt, vilket han gjorde. Vi var faktiskt bara 3 av ca 20 som var felfria i klassen och eftersom att jag var felfri räckte det till en tredjeplats, trots långa vägar. Men jag kan inte vara mer än nöjd, fina fina häst!! 
 
 
Efter att ha sett filmen (som blir jättedålig kvalla när man laddar upp på youtube..) så tycker jag att det mest är min följsamhet och planering av väg som behöver förbättras. Vi kommer lite nära på hinderna i slutet men jag tror att det var för att jag själv blev rätt trött.. Med det är inte konstigt när man iprincip inte andas! Nu är det bara att fortsätta träna på att tävla!

Gårdagens härliga ridpass i solen.

Igår efter jobbet och lite middag så for jag och mamma med Bulisen till Hippo. Eftersom att jag skuttade väldigt lite och mest små hinder på hoppträningen i tisdags så bestämde jag och även Sofia, att det kan vara bra att skutta några hinder innan Klubbisen som är imorgon. Sagt och gjort. Vi började med att hoppa på en stor åtta för att jobba hästarna ordentligt och kunna rulla på. Ibland drog Bulan på ordentligt emellanåt, då han blev triggad av Sofias häst. Men det är bara att fortsätta som inget, han ska inte bry sig om sådan! Men sedan hoppade vi en linje innan vi la ihop en liten bana. De flesta "hinderna" var bara cavaletti och några som iallfall såg ut som hinder. Har film på det som ni kan se sedan. Tyckte han kändes superfin! I början var han som sagt lite lätt påverkad av annat men sedan började han fokusera. Måste säga att han är verkligen en helt annan häst sedan han fick vila lite förra veckan. Kanske att vi båda behöve börja om lite? peppar, peppar!
 
 
Att tänka på till tävlingen är helt klart att få ner handen en aning, skänkelläget, jobba honom bätttre mellan hand och skänkel och vägarna!

Selfie



Igår var det nio veckor sedan som Bulan kom till oss.
Detta var faktiskt första bilden som jag tog med honom den dagen. 
Jag var jätteglad och han helt förskräckt!

Torsdag

 
Man hinner definitivt med en hel del när man är ledig och kliver upp strax innan sju. Men det känns bra att äntligen fått lite ordning på saker och ting. Började dagen med en ridtur och ett benpass på gymmet. Därefter väntade lite lunch innan lite "Make over". Har fixat både fransar, bryn och klippt håret. Nu är det hårfärning kvar men det får bli en annan dag. Därefter for jag förbi farmor och farfar på en fika och lite skitsnack. Väl hemma for jag ut på en 3km löptur i solen innan det serverades laxmiddag hemma. Nu ikväll däremot har jag gjort en del inför söndag då det är klubbtävling. Då jag, tillsammans med en annan, tagit på mig att vara tävlingledare. Men eftersom att det är en klubbis så går det rätt enkelt. Har även dammsugat och städat mitt rum, vilket var på tiden. Big time! Nu fattas bara en dusch och lite extra med sömn. 

Italy dreams

 

Invigt sommaren och firat 3år.

 
Igår hade jag en riktigt bra dag. Efter att ha haft Clinic på jobbet, varit i stallet och även solat lite i sommarvärmen, så firade jag och Tomas vår 3årsdag. Detta med att även inviga sommaren. Vi for nämligen på Allstars uteservering och åt middag. Därefter satte vi oss i en park innan vi for hemåt. Såå mysigt och väldigt lyckat! Fyfaasen alltså vad jag älskar honom! ♥

Hoppträningen igår

 
Igår gjorde vi träningsdebut på hoppbanan. Vi började med travbommar på volt. Till en början spännde han upp sig ordentligt då en ny häst i gruppen var väldigt pigg. Men efter ett tag gick det bättre och han var riktigt fin i formen. Sen hoppade vi fyra hinder på en större volt där han också kändes superfin. Han hoppade av lite stort ibland så att jag kom ur balans men annars var känslan underbar! Därefter hoppade vi en kortare bana som vi sedan också bygde på. Men små hinder blandat med en kombination och ett räcke med tre bommar före. Superkul var det och Bulan hoppade så jäääkla fint! Börjar dessutom få bättre balans själv så jag hänger med bättre än tidigare. Självklart ska det bli bättre, men de tar sig!

Bästa hittills!!

 
Alltså herre! Idag var bästa hoppträningen hittills.
Såå fin!! Skriver mer imorgon, nu ska jag skynda till Tomas!

Dessa smaker har jag provat.. ni då?

 Inser nu hur mycket pengar jag lagt på glass.. Man får ju skämmas, fast ändå inte. Kan bara konstatera att jag älskar Ben&jerry's!

Gårdagens båda ridpass

 
Halloj. Jäklar vad trött jag var igår kväll. Efter en rätt stressig jobbdag red först Kahléa på ridskolan och dressyr stod på schemat. Kände direkt att jag hade mycket att jobba för. Hon sprang nämligen med huvudet högt och var väldigt fast i sidorna. Men efter massa öppnor/slutor och tepoväxlingar så blev det iallafall bättre! Därefter var det Bulans tur och även han var bara att hoppa upp på. För mamma hade nämligen sett till att han var klar och även framskrittad, lyx!! Så jag red han i ca 40 min. Tänkte rida ute men himlen öppnade sig och jag hade tyvärr redan gjort mig bekväm med att rida inne. Bulan kändes verkligen som en dröm att rida jämfört med hästen innan. Dock blev han superspänd efter typ fyra minuter. Men efter några minuter släppte det. Jobbade en del på stor volt, mest skritt och galopp. Han kändes vääldigt fin! ♥ Så idag åker vi på hoppträningen. Ska försöka hinna rida fram lite extra innan då de blir första ute träningen. Sedan tar jag det nog lite lugnt med hoppningen med tanke på att han vilade hela förra veckan. 

Min helg.

 
Den här helgen har trots allt varit helt okej. I fredags hade vi After Work med vår avdelning på jobbet. Sällskap fick man också ha med sig så jag tog såklart med Tomas. Så vi var på Oleary´s där vi såg hockey, åt hamburgare och drack öl. Ja, att jag skulle se hockey var kanske rätt otippat men trevligt var det! Igår, lördag, jobbade jag och for till stallet efter det. Sedan väntade en skön kväll framför semifinal i Gladiatiorerna. Idag däremot ringde klockan tidigt. Åt frukost, for till stallet, red, därefter en joggingtur med backintervaller, frukost nr 2, dusch, cykel till jobbet, väl där åt jag lunch innan ett kort jobbpass 12-17. Så skönt att ha gjort allt innan jobbet. Så slipper jag komma hem antingen mitt i middagen eller skynda mig iväg efter middagen. Så det blir en slapparkväll för mig ikväll också. 

När lyckoruset försvinner snabbare än blixten...

 
Kommer in hit med ett blygt litet hej. Jag har verkligen inte alls haft lust att skriva sedan i tisdags. Känner hur ögonen tåras bara jag tänker på det. Får så ont i magen av den känslan. Från mitt allra bästa humör till mitt allra sämsta.. I tisdags skulle jag ju nämligen hoppträna. Men när jag hoppar upp känner jag direkt att det inte känns som det ska. Börjar trava och känner ordentlig hälta fram. Får ont i magen, går in i ridhuset för att be någon kolla. Så fort jag får bekräftat kastade jag mig av och krokodiltårarna bara strömmade... Jag kan helt enkelt inte släppa att det alltid slutat med de värsta på senaste tiden.. Trots lugnade ord kände jag sådan panik. 
 
När det gäller detta så tänker jag fatta mig kort. Bulan fick vila några dagar och för varje dag blev det bättring. Efter prat med både vetrinär och (världens bästa) hovslagare. Kan vi just nu tro hyffsat säkert att detta är problem för vår hovslagare och inte vetrinär. Efter hjälp av vår hovslagare så har han ej visat mer hälta. (peppar,peppar). För igår provade jag skritta honom och idag även lite trav och jag kan inte känna något. Han känns väldigt pigg och glad förövrigt. Så nu håller jag tummarna! Känns såklart tråkigt att jag fått stryka all planering framtill vår tävlingsdebut (med en klubbtävling innan). Men nu får jag ta en dag i taget några dagar och se. Bara han får må bra!

Summer dreams

 

Fäller några extra tårar idag, när jag för första gången öppnar din bok.

 
Så har även Raspens bildbok kommit..
Vill aldrig göra fler med saknade änglar.
Det är smärtsamt, men ändå så fint. 
 
Må du vila i frid, finaste Raspoetin.
Men jag kommer alltid sakna och älska dig,
för du var en av de som låg mig närmast hjärtat.
♥♥♥
 
 

lekande lätt.

 
Har precis testat de nya skorna på löpbandet. Kändes sjukt bra. Vet inte om det var i kobination av att jag tillbringade en timme tillsammans med Tomas och en Celius. Men 3km kändes lekande lätt. Mer än så ville jag inte springa på debuten. Nya skor kan vara farligt ibland!

Nytt till träningsgarderoben!

 
Äntligen har jag fyllt på garderoben med träningskläder. Känner mig såklart väldigt motiverad att fara ut och springa och de är verkligen så, träningskläder ger en kortvarig energiboost. Men tyvärr är den just det, kortvarig.  Men det känns som en bra start att kicka igång våren med. 
 

Tisdag

Raspen på hoppbanan för två vårar sedan. 
Känner just nu att jag inte är taggad på att vara ledig imorgon och på torsdag.. Det är ju jordbävning på nedervåningen (badrumsrenoveringen). Det är en sak att jag inte kan ta sovmorgon då men jag kommer inte ens kunna vara hemma hela dagen om det ska låta så här.. Fast jag vet inte, kanske just den biten blir klar snart. (veet, ilandsproblem) Hur som helst ringde klockan 5.30 imorse och då var det verkligen inte varmt på mitt rum. Klev upp, åt liten frukost, for till stallet och släppte ut, mockade osv. For sedan till Iksu för ett axel och magpass. Nu har jag fått i mig en ordentligfrukost och väntar på att klockan ska slå "dags för jobb". Jobbar 10-18 idag och sedan blir det direkt iväg på hoppträning. So förövrigt blir ute, tjohoo!
 

Ridlektion



Ja, som tur var så red jag inte lektion med hästen ovan. Är han min? Är det vekligen han som jag älskar att rida? För just nu ser det mer ut som en latmask.. haha! Näe, alltså han trivs helt enkelt lite för bra i sin hage. Jag är helt säker på att jag kommer våga ha honom ute hela nätterna när de blir varmare. Han känns mer än stabil. Som tur är så är han inte densamma att rida. Men de är därför jag köpte honom! 
 
Ridlektionen idag gick ok. Red Lucifer för första gången och han var inte alls vad jag var beredd på. Trodde han var en seg kloss och att jag skulle få rida allt jag kunde med benen. Men det var heelt tvärt om. Han var inte alls seg utan krävde istället otroligt stadig och stark sits för att kunna sitta emot. Det var suuper träning för mig! Dock hade jag inte riktigt stykan i sitsen och fick istället lite mer i handen. Men jag är ändå glatt överraskad. Ingen häst jag föredrar men det var roligt ändå! De bästa var kanske ioförsig att vi fick rida ute och att solen var framme. De är enorm lycka bara det! Hoppas vi har hoppträning ute imorgon också, vore så fantastiskt roligt (även om det regnar! fast då kan ni strycka "fantastiskt"). 

New in.

 
Två nya, fina. Båda två från H&M.
 

Måndag

 
Godmorgon!
Har precis fått i mig lite frukost efter att ha tillbringat den tidigamorgonen i stallet. For dit och mockade, tog en prommis med Prinsen osv. Hann precis hem till en sista dusch innan varmvattnet nu stängts av. Vi ska nämligen renovera badrummet nere och där har vi vår varmvattenberedare.. Detta betyder att jag inte kan duscha hemma (även om vi har dusch uppe också) och heller inte tvätta kläder. Detta på obestämd tid. Men de ska såklart ordna sig. Har ju dusch ute i lokalen på området, på Iksu, hos Tomas, på jobbet, på Hippo.. osv! Känns som att det löset sig även om de är lite osmidigt. 

Söndag


Har verkligen haft en riktig toppensöndag. Mamma gjorde morgon i stallet idag (tack mamma♥) så jag och Tomas sov hela förmiddagen. Efter en brunch åkte vi faktiskt och  shoppade lite. Dock bara jag som fyndade! Hittade lite fint på H&M och en del nytt till träningsgarderoben. Hittade äntligen nya löpardojjor och är såklart supertaggad på att få prova dem. Blev ett par Asics igen. Resten av fynden får ni se sedan.

Frozen Ground

 
Igår kväll såg jag och Tomas denna film. Otroligt gripande och spännande.
Jag är en sådan som alltid säger åt mig själv "detta är bara en film". Alltså för att jag inte ska bli så känslosam.
Jag gjorde det även i denna film. Men i slutet fick jag veta att den var verklighetsbaserad.
Helt plötsligt blev filmen så otroligt frukansvärd. På ett annat sätt. Detta händer på riktigt.
Detta har hänt och liknade händelser kan ske precis nu.
Fyfan!
Filmen var iallfall sevärd. Den är sjuk, den är otroligt spännande men sorlig.
Dessutom är Nicholas Cage en av huvudrollerna.  Se den..

Lördag



Idag kommer äntligen Tomas hem från Örebro. Han har varit där sedan förra lördagen och är, som ni kanske förstår, efterlängtad sedan länge. Jag har bestämt att vi ska dela på denna nyhet från Ben&Jerry´s och se en film. Känns jäkligt skönt efter ett bra ridpass och första Body Pump-passet på säkert ett år (jag vet någon som kommer ha ont imorgon...).

Två bra ridpass!

Halloj!
Vi fick ett el fel i huset igår och internet var ett som försvann.. Men nu är det fixat!
 
Igår åkte jag till Hippo direkt efter jobbet. Mamma följde med och byggde upp några hinder. Vi gjorde "huset". Fick inte loss han speciellt bra i sidorna men bestämde mig för att inte lägga så mycket energi på de utan började hoppa (vilket jag vet egentligen är fel.. men ibland får man prioritera när man har problem med något). På hinder kändes han enkel. Någon gång la jag honom lite tokigt men han löste de galant. Mamma filmade en vända i början och så här i efterhand hade jag behövt rida nogrannare i svängarna, men det är ingen nyhet att jag bli lite väl slarvig ibland.. 
 
Idag åkte jag också in till Hippo och red för första gången ute på hoppbanan. Jobbade han ett bra tag i skritten innan jag övergick till trav och galopp. Men alltså, jäklar i mig! Som natt att dag och rida inne/ute. Han kändes verkligen så jäääkla fin idag och han har inte gått så här bra för mig på ett bra tag.. Ville helt enkelt aldrig sluta rida! Hoppas det inte var någon tillfällighet men jag kommer nog kunna leva på detta ett tag! 

Tack mamma! ♥

 
Kolla vilken fin boxskylt Bulan har fått.
Dessutom fick han Back On Track Ryggvärmare och ett tillpar snabbandage av mammsen.
Så hiiimla bra! ♥

Fredag!

 
Godmorgon! 
Har precis fått i mig frukost och ska snart cykla iväg till jobbet. Jobbar 10-19 idag och åker sedan direkt till Hippo med ponnyhästen. Mamma skulle ta med fredagsmaten så att jag kan äta i bilen. Glamoröst, javisst! Men faan alltså, jag vill verkligen inte göra annat än att träna med denna häst just nu. Dessutom är de inte allt för länge kvar tills tävlingsdebut! Men mer om de närmare. Imorgon kommer min andra favvopojke äntligen hem, så soffmyset, jaa det får minnsan vänta!

2XU

 
Igår råkade jag av en slump se att Sportamore hade rea på "2XU". Ni vet, märket med kompressionskläder. Jag kunde ärligt inte låta bli när 3/4 tightsen var sänkt från 1099kr till 499kr. Jag har länge velat prova kompression och dessa ska tydligen vara bland de bästa. Sen är dem enligt mig de snyggaste. Idag såg jag att samma tights hade höjts med 200kr. Så om ni är sugna bör ni skynda fynda innan priset går upp yttligare.

Härligt morgontur!

 
For ut med Prinsen på en ridtur imorse. Solen sken även idag och idag red kanten av en åker med älven precis bredvid. Tog några galopper och ställde mig i lätt sits och bara lät han rulla. Såå himla härligt!

white dreams

 

Fina, fina häst!



Dagens ridtur var ren glädje! Först och främst red vi över träbron helt själva för första gången idag och vidare till grusplanen för lite trav och galopp. Sedan hem igen. Den långa rundan har vi bara ridit en gång tidigare och då med sällskap. För de första var han obrydd för dagiset med skrikande barn, traktorer och framförallt bron(!). Sen förväntade jag mig bråk på ett visst ställe påväg hem (ja han är lite konstig och testar mig på hemvägen..), men inget alls där. Dessutom bjöd vädret på strålande sol och hela ridpasset kände väldigt bra. Så himla härligt bara!!

svar på fråga.

 
Som ni vet letade jag länge efter ett nytt träns som var med justerbar remontnosgrimma, med silver spännen och svart läder. Fick ett tips om ett träns på Lyckås Ridsport. Så jag beställde det men fick tyvärr ett mail en dag senare om att det var slut. Så ett tag senare hittade mamma ett på Adseke Ridsports hemsida. Så jag beställde det. Ni hittar det häär. Dock är jag tveksam på om nosgrimman är förstor men isåfall får jag köpa en separad i storlek cob.. Plutthäst!

Hoppträningen igår



Igår hade jag ett arbetspass 10-18 men jobbade över till 18.30. Så mamma kom och hämtade mig som vanligt och jag åt i bilen. Men denna gång blev de ännu lite stressigare eftersom att träningen börjar 19.30 och hästen ska hämtas och de ska packas. Men de gick bra! På hoppträningen idag red vi samma linje och "dogleg" som jag gjorde med ridskolan i måndags. Det var dock lite spännande att göra samma sak med olika hästar. Dock hoppar jag Bulan så mycket rejälare på oxrar men de gick ändå. Måste fortsätta nöta oxrar och min sits över hinder. Igår var jag lite missnöjd över just den biten. Men idag känner jag mig taggad på att fortsätta träna, träna och återigen träna! Efter passet fick han sig en dusch av mamma. Dock hade han tydligen rullat sig så mycket inatt att svansen var elektrisk... 

Tisdag

 
Ställde klockan några minuter tidigare idag för att ta igen efter gårdagens stress till jobbet. Så frukosten är redan intagen och jag sitter här en stund tills jag ska fara. Jobbar 10-18 idag och sedan väntar äntligen hoppträning mde Prinsen. Är supertaggad! 

Måndag

Halloj. Vet att jag kanske sagt de lite ofta på senaste tiden men OJ vad denna dag swichade förbi. Klev upp åtta idag eftersom att jag börjar jobba kl 10. (tar 30 min plus att jag gillar att ha gott om tid). När klockan var tio över åtta så slog det mig "faan, vi har ju clinic kl 9 idag..". Vilket jag tänkt på hela förra veckan, men helt glömt igår när jag skulle ställa klockan. Så jag fick kasta på mig kläder, smink och lite frukost så var jag iväg tjugo över. Jag var ju i tid men med en stor stressklump i magen. Ingen rolig känsla. Men efter en timmes clinic om Peak Performance, kände jag mig lugn och sansad igen. Sedan jobbade jag till 17 och då rullade tiden på fort igen. Sedan cyklade jag hem igen, åt middag och for till Hippo.
 
Idag stod hoppning på schemat för ridlektionen. Fick rida "GG" igen som sist och jag måste säga en sak. Hade jag haft lite överdrivet med pengar så hade jag fasen köpt den hästen. Han är helt klart min favorit på ridskolan och de känns som att vi passar väldigt bra ihop. Allt känns så himla enkelt. Idag hoppade vi en bana med stund, dogleg och väldigt långa linjer. Men allt flöt bara på och kändes verkligen skit enkelt. Superkul!! Så ikväll lägger jag mig med ett leende på läpparna, igen! Imorgon väntar hopplektion på min egna stjärna! 
 
Bjussar på ett superkort klipp på ett språng.  

Longering på schemat

 
Provade longera Bulan idag igen men det gick inge vidare. Han lyssnade rätt dåligt på bromsarna och sedan gick gjorden sönder så att inspänningen lossnade.. Bra där! Kanske inte jätte konstigt ioförsig då jag inte ens vet hur gammal den är. Minst sex år och då köpte vi den begagnad. Så jag ska försöka hitta en ny. ( Om någon har en bättre begagnad, hojta så köper jag gärna!). Som tur var så var iallafall mamma med idag så allt gick lite snabbare. Men klockan rullar fort ändå och nu lockar sängen. Ovan kan ni förresten se de nya tränset. Ett Globosträns. Inget märkvärdigt, men ändå. Jag gillar det! Ska byta till blingbling pannpandet så är detta mitt nya tränings / tävlingsträns. Vet dock inte än om jag måste köpa en mindre nosgrimma för han har så liten nos.. Men kanske att de går att spänna den på annat sätt. Är så dålig på detta så jag ska ta lite hjälp sen. Nu är de som sagt läggdags.

Söndag

Har precis varit på Iksu och kört 30 min magträning. Fyfan säger jag bara! Men de känns ju gött nu. Har även varit i stallet på morgonen och pysslat på lite. Motion får han sig ikväll. Nu blir de lunch på ett tag och sedan ett super kort jobbpass mellan 12-16. Skönt! Passar även på att ta bilen till jobbet så sparar jag in en timme till att få en känsla av ledig söndag. 

markarbete

Idag stod markarbete på schemat för Bulisen. Gjorde samma övning som på hoppträningen i tisdags. Enda skillnaden var att jag hade lite tisbrist och var själv (typ själv på hela Hippo också) så jag drog bara fram tre bommar och sex sockerbitar. Stegade 21m emellan de tre bommarna. Så väl på häst började jag med att värma upp honom i alla gångarter. Då kändes han faktiskt rätt fin och det var gigantisk skillnad sedan sist. Har förresten fått hem nytt träns nu (visar sedan) med remontnosgrimma så de kan vara den som visar skillnad också. Sedan började jag med att hoppa lite på volt och snett över mittenhindret (som en åtta typ). Sedan hoppade jag hela linjen. Först på 7 galoppsprån emellan för att känna att jag verkligen fick tillbaka honom och sedan red jag på 6 mellan och då kunde jag egentligen bara rulla på. Sedan jobbade jag honom yttligare lite i galoppen innan jag avslutade. 45min "intensivt pass" och vi båda blev rätt svettiga, men oj vad kul det är. Att vara på Hippo en fredag/lördagkväll, ensam i ridhuset(händer kanske inte alltid men oftast) och sedan skruvar man upp musiken lite i ridhuset. När ridpasset också går bra så är det verkligen såå himla roligt! Förresen så stog Prinsen heelt stilla medan jag tog bort bommarna. Enda steget han tog var de så att han kunde se vart jag tog vägen, dvs in i hinderförrådet.
 

Lördag

 
Godmorgon!
Har precis ätit frukost efter att ha varit i stallet. For dit påväg hem från Tomas. Han har förövrigt lämnat mig för en vecka i Örebro.. Så jag sov såklart hos han även inatt men åkte hem tidigt imorse då dem for. Så jag for till stallet påväg hem och gjorde morgon där. Nu däremot måste jag sticka till jobbet. Jobbar 10-16 idag och sedan väntar äntligen en helkväll i stallet!

Fredag!

Godmorgon!
Fick mig sovmorgon idag. Jobbar 10-17 idag och mamma tar fina prinsen. Så nu har jag kickat igång fredagen med en frulle, massa kaffe och är snart redo för en cykeltur till jobbet. 

Han är bäst!



Han kommer hit med film och ett kilo godis! Min pojkvän är ju bäst!

Valborg



Hann aldrig gå in och skriva något igår, såå hej! Hoppas ni hade en väldigt bra valborg igår! Jag var ledig igår men dagen gick snabbt ändå. Tränade, var på stan, for med hästen till Hippo och tog en dusch innan det var dags att fira lite. Iår följde jag och Tomas med resten av min familj till några av deras kompisar. Så vi var ca 10 pers (några tillkom senare). Väl där fick vi massor av god mat. Två förrätter, varav ena var vit sparris och andra en sviiingod västerbottenspaj. Själva varmrätten var gris men som tydligen levt på ekollon, vilket gjorde smaken helt annorlunda. Men det var också riktigt, riktigt gott. Till de fick vi sötpotatis, lite sås osv. Senare, efter lite majbrasa osv så serverades en riktigt god efterrätt. Blåbär i olika former helt enkelt. I hjärtskålen var de blåbär och kondenserad mjölk. Sedan var de blåbärsglass och blåbärspaj. Om det stillade sötsuget? jaa! Det var pricket över i:et så att säga. Därefter åkte jag och Tomas vidare till Kassjö för att vara med några kompisar. Blev inte där längre än till strax efter ett eftersom att jag skulle upp tidigt idag och även jobba. Så därför var jag nykter igår och körde. Idag väntade nämligen morgonfodring och ridning innan jobbet. Jobbade ioförsig bara 12-17, men ändå! Nu blir det middag igen, på tal om mat..

 





pink dreams