Tävlar du för din, din tränare eller dina föräldrars skull?

 
Jag läste precis ett extremt välskrivet inlägg om ponnytävlingar. Självklart händer detta även på storhäst men långt ifrån lika ofta. Tränare och föräldrar som ger 100 instruktioner på 10 sekunder fram till hinder på framhoppningen och när man sedan rider banan så fortsätter det "RID, GALOPPERA, HÅLL I, FRAMMÅÅÅÅT, BENEEENN, STÄCK PÅ DIG". Jag får bara ont i magen. Oavsett nivå så tävlar man väl för sin egen skull. Inte för någon annans. Nu kanske nån tänker "Amen vafan Elin, hur många gånger har inte det behövts för att du ska ta dig i mål?". och då är mitt svar INGEN!! Jag har aldrig kunnat vara helt stolt över en runda när jag har jagats av smackningar. aldrig! Jag tävlar för min skull och behövs det smackningar för att att jag ska tävla så var jag kanske inte redo. Har man däremot problem med sin häst, den har stannat 1-2 gånger så visst, det är en helt annan sak.
 
Min största merit var på ponny då jag vann en nationell LA på hemmaplan. För mig var det galet stort och jag var sååå glad. Tills en person sa "Det var tackvare mig du tog dig i mål, jag fick ju smacka dig genom hela banan".. För ett år sedan hände samma sak, på en klubbtävling, min FÖRSTA på Bulan. Men då hade jag lite mer mage att säga ifrån även om det kom krokodiltårar mitt i bland mina ord. 
 
Nog om mig. Denna klocka 15 åring, Nellie Berntsson sätter orden bättre på plats. Läs det här!

Tisdag

 
Igår jobbade jag 10-19. Var lite stressad på jobbet då det var så himla lugnt och jag visste att jag skulle till stallet sedan och tillbringa en hel del timmar, samtidigt som jag ville hem till Tomas. När klockan väl var 19 kastade jag i mig mat för att skynda mig till stallet för att sedan rida iväg till ridbanan (tar 20-30 min enkelväg då de är skrittväg alt lite trav). Men när jag ska svänga in till stallplanen ser jag att mamma är där och har kopplat på transporten. Så världens bästa mamma överraskar och skjutsar mig till banan, samt mockade, fixade hage, vatten och allt annat som jag skulle ha gjort. Vääärlds bäst!! Så Bulis fick sig ett dressyrpass på banan och vi tränade övergångar och tempoväxlingar. Gick fint! Trots hjälpen var jag ändå inte hemma förrän klockan 23. 
 
Men då blev det ändrade planer för idag. En kollega ville byta så idag är jag ledig. Har varit på sjukhuset och tagit en härlig tur i skogen på Bulis. Resten av kvällen ska jag slappa och sedan ta en prommis med Tomas.

Dressyrtävlingen 26/6

Efter en lååång vecka är soffläget äntligen här. Hallelujaah! Så nu tänkte jag berätta om vår start i fredags. 
 
Bulan kändes direkt mjuk och fin. Johanna fick rida honom dagen innan då jag inte kunde själv.. Men det gav ett väldigt bra resultat! Dock har jag forfarande vääldigt svårt att sitta i hans trav + att jag som vanligt blir nervös Han var kanske inte lika spänd som sist men han ville gärna korta ihop sig samtidigt som jag sprattlade runt där uppe. Detta gjorde att vi fick galoppomslag här och där och formen var väldigt vinglig och ostadig. I sista travökningen trodde han bara att jag menade galopp och vi tappade hela det momentet. Men det jag är mest nöjd med är vår väg på galoppdiagonalen. Den har jag tyckt varit väldigt svår. Vi fick inte till någon ökning då jag har fullt upp med att behålla rätt galopp utan att tappa vägen för mycket. 
 
Vi är en erfarenhet rikare och med mer träning kan vi definitivt bättre än såhär! Bjuder på film. Skratta inte för myckt bara!
 

Lördag.

 
Herregud vad dagarna flyger. Jag hinner inte med alls. Men igår tävlade ju jag och Bulan våran andra dressyrtävling. Super skoj! Hinner dock inte skriva mer om det nu då jag ska på jobbet. Men jag slänger in en bild så kommer film imorgon.

Måndag



Midsommarbröllop

Igår blev det inte ett vanligt midsommarfirande för vår del. Istället var det dags för brölopp. Å vet ni, det var helt underbart! Vi hade verkligen ett helt fantastiskt väder. Det var en fin vigsel, bra mat, bra musik, bra stämning och ett jäkligt härligt sällskap med massa nya ansikten. Mitt i middagen drog vi en Harlem shake och senare mot natten drog lillbrorsan helt oväntat av sig skjortan och hoppade upp på scen till "I´m sexy and i know it". Obeskrivligt roligt!

Tackar alla inblandade för en fantastisk dag/kväll/natt. 

Torsdag

 
Börjar äntligen komma ikapp efter en vecka utomlands. I hemmet alltså. Det har varit ett bombnedslag här. Varken jag eller Tomas har haft så mycket tid här hemma men nu äntligen är det lång helg och dags att ta tag i allt.
 
Idag fick Bulan sig en långtur, själv! Helt själva for vi bort till en galoppsträcka. Har gjort den turen en gång tidigare och då var han supersnäll men vi kunde inte galoppera då snön var för djup å hård. Men idag tog vi oss tid. Inte helt smärtfritt. Den där jävla bron tog kanske 5-10 min att ta sig över. Han hatar broar tyvärr men med sällskap har vi tagit oss över den såå många gånger. .Spänt men framåt. I vintras gick de bara bra för att den inte syndes under snön. Hur som.. Väl över var vi snart uppvärmda och galopperade sedan en bit av sträckan och sedan tillbaka. Kunde slappna av hyfsat även på vägen hem. Pigg o glad och med alla hovar i backen. TACK! Sedan dressyrade vi lite påväg hem innan de blev ca 15-20 avskrittning. Så förrutom bron var det en väldigt härligtur. Lite trötta var vi nog och imorgon nöjer vi oss med en prommis bara. 

Måndag



Efter jobbet ikväll for jag och Bulan till Stöckes ridbana. Han känns bättre för var dag som går just nu. Inga stormsteg men han känns fräsch! Lite stel och seg i kroppen men det får man vara. Arbetsviljan söker sig tillbaka samtidigt som lyckan över att få komma igång. Han börjar även lugna ner sig också. Känns bra! Nu håller jag bara tummarna att han verkligen är fräsch också, att det bara var en liten sträckning.

Helgen

 
..har varit väldigt bra! I fredagskväll tog vi Bulan till Hippo för ett ridpass. Först en liten stund på banan i alla gångarter och sedan lite i skogen. Gick galant! Därefter fick han sig en välbehövlig dusch också. I lördags fick jag sovmorgon innan jag jobbade 11-16. Efter jobbet var det dags för personalfest. Hängde först med några i en tjejs lägenhet innan vi for vidare på O´learys. Där bjöds det på en god buffé med massa smått å gott. Vid 22.30 fick jag skjuts till Obbola där den årliga Obbola marknaden befann sig. På lördagkvällen var det nämligen pub och Black Ingvars spelade.. haha! Sååån nostalgi!! Riktigt kul var det. 
 
Igår tog jag bussen till jobbet och jobbade 12-16 innan jag körde till stallet. Fick sällskap av Jessika o Pridde och då skötte sig Bulan exemplariskt. På hemvägen vågade han till och med ta för sig och ge sig lite försprång. (Han vill alltid hålla sig nära annars) tillslut tror jag både han och jag blev så taggade så han började låta som ett ånglock och spänna upp sig i galoppen. Trodde han såg något men när jag saktade av blev han lugn igen, haha! 

Turkiet 2015

Förra onsdagen lämnade vi ett regningt Svergie för ett soligt Turkiet. Vi har haft ca 28 grader varmt och strålande sol heeela veckan. Vi lånade en lägenhet av en bekant. Helt ny på 150 kvadrat. två våningar med balkong och altan. Pool utanför och sedan 30m till havet. Det var iprincip inga andra i lägenhetshuset så vi hade iprincip poolen för oss själva. Förrutom den familj som tog hand om "Vannessa" som de hette. Vääärldens sötaste familj som sedan vinkade oss en så fint hejdå och önskade oss tillbaka. 
 
Dagarna såg ganska lika ut. Frukost, sola, bada, luncha, sola, bada, duscha, middag, spel, samt en och en annan löparrunda. Vi har haft sjukt kul samtidigt som vi slappat till 100%. Vi har ätit en massa god mat och unnat oss såå mycket. Dessutom har jag äntligen, för första gången på 6 månader, fått dricka alkohol. Öl har aldrig smakat godare och i samband med solen kunde det fan inte bli bättre!
 
 

Onsdag

 
Hej igen!

Har helt glömt bort denna sak och endast uppdaterat mitt instagram konto i veckan (eelinmag). Vet inte ens om jag sa det men vi har precis tillbringat en vecka i Turkiet. Alltså WOW! Vi har verkligen haft det topp. Men mer om det imorgon. Nu ska jag sova. Tur att jag är ledig imorgon för jag har en hel del att ta igen här hemma. Men framförallt en häst att krama om. Ursch vad jag saknat honom!

Semester!



Igår lämnade vi ett kallt å regnigt Svergie för en vecka i Gazipazas finaste lägenhet. 150kvm egen pool å 30m till havet. Nu mår man!!

Tisdag

 
Igår fick vi sällskap med oss på våran prommis. Leo 27 bast o hans ägare. Tog bara grimman då jag tänkte att han då kommer gå helt snällt med de sällskapet. Men oj så fel jag hade! Han blev ju snarare taggad på att få med en kompis och kämpade i nästan 15 - 20 med att få igång honom. Nyp nafsade han i rumpan, viftade lite lätt med frambenen, bockade typ 5 gånger. Först skrattade jag bara lite åt honom men när han tillsist gjorde en stegring o alla ben var uppe i luften (typ levade..). Fick jag såklart bli arg på honom och då skärpte han sig. Snacka om att han blev ledsen och chockad. Men sen kom glimten tillbaka och han skötte sig bra resten av den ca 40 min långa prommisen.

Man blir automatiskt snabbare..



...i snygga, bekväma träningskläder.
Dessa grejer var väl behövliga och sjukt snygga tillsammans.
Kommer auktomatiskt bli snabbare nu.
#Mothalvaran2015