Torsdag

Känner mig riktigt trött i ryggen nu efter både ett ryggpass på gymmet och sedan att jobba 12-18 då jag står upp och iprincip still, hela tiden! haha det låter ju inte jobbigt men man får ont i fötter och rygg. När jag kom hem kastade jag i mig middag innan jag for till stallet. Fixade stallet och tog in Raspen, lindade hans ben osv. Sedan fick jag fara iväg till Hippo för att desinficera. Det är ju hemmatävling i helgen så jag har ju min uppgift även om jag inte tävlar själv. Höll på glömma detta när jag inte längre är så inne i att det finns tävlingar. Pratade nyss med mamma hur vi ska göra. Säger förmodligen upp mig från anläggningskort osv. till nästa år.. om inte ett mirakel sker som sagt! 
 
Men nu är jag hemma och ska ta tillvara på kvällen. Bara ta det lugnt och sedan sova tidigt är tanken. Snart är det helg och det kommer inte innebära tidiga kvällar. Taggad!
 
 

Stronger then yesterday!



Torsdag

 
Den här veckan rullar i 180. Vilket jag vant bort mig från på senaste tiden. Det är såhär jag vill ha det men jag hänger inte riktigt med just nu. Ska åka och träna idag. Ska döda ryggen är planen! Sedan jobbar 12-18 och ikväll ska jag ta igen mig själv och se till att jag har koll på livet så att säga. Hänger som sagt inte riktigt med, hehe!

Stockholm

Klockan ringde alltså väldigt tidigt igår. Flyget gick 07.25 och jag kände inte för att stressa på morgonen heller.   Väl framme på Arlanda mötte jag upp tre andra för att sedan hoppa på bussen till centralstation. Lokalen vi skulle vara i fanns i World Trade Center, vilket ligger precis brevid station. Måste började med att säga att det var jätte kul att få ansikte på alla man mailat, smsat och pratat med i telefon innan! Alla var dessutom så himla glada, sociala och trevliga. Vilket var underbart! Dom flesta var mycket äldre än jag trott också! Kick-offen/utbildningen var 10-17. Det var både info om företaget retail24, sälj skola, snack om hur man gör en bra Demo, massa härlig fakta om kaffe såklart, osv. Vi fick även prova andra kapselmaskiner, coffee art, provsmaka osv kaffe/choklad. Otroligt roligt och lärorikt. Mycket roligare än vad jag väntat mig! När det var slut insåg jag hur tråkigt det var att inte utnyttja att jag faktiskt var i Stockholm. Men eftersom att alla drog så kändes det inte så roligt att gå vilse i Stockholm själv. Så jag hoppade på bussen till Arlanda för att kolla i deras butiker, äta middag och sedan vänta på flyget i över två timmar. Detta i hopp om att någon vill ta en riktig Weekend med mig i Stockholm i vinter.

Väl hemma spred sig glädjen, när jag tillslut kunde slappna av. Jag klarade det! Jag klarade att åka själv och jag dog inte! Tror inte ni förstår hur nervös och rädd jag varit. Planerade flera flera gånger i förväg att jag skulle ringa och säga att jag fått magsjuka.. Men något i mig pushade mig framåt. Något sa till mig att detta var exakt vad jag behöver. Att göra något man är livrädd och sedan övervinna den rädslan. Det känslan är obeskrivlig efter mardrömmar om att tvingas/bli lämnad ensam någonstans man inte känner igen sig. För tyvärr var jag så. Men detta gav mig otroligt mycket och jag är så stolt över mig själv. Verkligen!

Visade ju tidigare all mat som jag åt igår. Haha helt galet när jag tänker på det, men gott var det! Tänkte iallfall visa lite andra bilder nu!







Onsdag

Hej!
Gårdagen i Huvudstaden var riktigt rolig! Tänkte skriva ett inlägg om det sedan men just nu har jag inte riktigt tid. Känner mig dock helt slut idag men har precis druckit en koppkaffe i hopp om lite energi. Är taggad ändå, gäller bara att ha med kroppen! Ska åka och träna snart och idag blir det bröst och triceps! Sedan hem för lunch innan jag ska till stallet. Min kusin kommer och ska rida en ponny i stallet så jag ska hjälpa henne. Sedan ska Raspen också få komma ut på en skrittur. Ikväll väntar sedan mera utbildning. Men detta gång är det en foderutbildning! Kommer bli hur bra som helst för detta behöver jag verkligen! Har alltid fått hjälp med foderkunniga med Mio och Raspen men det bästa är ju om man kan mer själv. Okej, helt okunnig är jag inte men det kan bli mycket bättre! 
 

Jag har inte fått svälta idag...



Tidsinställt medan jag är i Stockholm...

Ni som läst min blogg ett tag vet att jag skrev ett inlägg om Sara Back här. Detta inlägg hade Sara hittat och kommenterat. Blev lite starstrucked och väldigt glad! Såg senare att hon gjort ett inlägg på hennes blogg och länkat mig! Detta gjorde att min statistik tog lite fart. Från noll till hundra, nästan bokstavligen. Självklart gick statistiken ner en bit efteråt. Det var såklart högst just den dagen som Sara länkade. Men en del verkar ha stannat. Vilket såklart är roligt och ger en ovanlig motivation, även om jag fortfarande inte har en statistik att skryta om. Men jag ville iallafall berätta.
 
Tänkte faktiskt skriva ett kort inlägg om vem jag är så att ni nya inte skulle känna er så lost. Men vet ni, det kändes lite töntigt. Eller ja, väldigt! Fick det helt enkelt inte att låta bra. Så undrar ni något finns kommentarsfältet. Istället bjuder jag på bilder som säger mer några ord om mig. 
 
 
Min fina familj, pojkvän och hopphästen som tyvärr är skadad.. Livet efter studenten, en hel del träning, vänner och en gnutta bra musik! Typ det.
Livet helt enkelt!
 

Bra måndag!

     
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Började min måndag med ett benpass på gymmet. Ville helst krypa därifrån efteråt.. Laddade med ordentliglunch efteråt innan jag begav mig till stallet. Mockade och gjorde klart innan jag tog in Raspen. Kändes återigen obeskrivligt att göra iordning honom för ridtur. Lyckan över att befinna sig på hästryggen igen fann sig stark. På min egen häst! Red barbacka i ca 15 minuter. Dock inte speciellt smart att ta nytvättade ridbyxor och rida barbacka på Rasp som är så himla smutsig! Men mysigt var det. Han kändes dessutom väldigt fin och såklart pigg! 
 
Ikväll blir det lugnt. Somnade som en stock igår och sov många timmar. Imorgon ringer klockan innan sex så jag behöver sova tidigt ikväll också! Åker ju till Stockholm imorgon över dagen. Så det blir inte speciellt mycket till uppdatering! Men ni får väldigt gärna önska mig lycka till. Om jag kunde skulle jag radera morgondagen...

"We are the Millers"

Har ju glömt att berätta om filmen i fredags. Var ju på bio med Klara, Johanna och Semhar. Vi såg "We are the Millers" eller "Familjetrippen" som det så fint är översatt till. Den får helt klart fem av fem. Så fruktansvärt rolig! Här kan ni se trailern och sedan måste ni se hela filmen. Ni måste!
 

Frukost innan träning!



Söndag!

Hallååjj!
Gårkvällen blev lyckad och jag hade roligt! Vi var tio personer hos Emilia som åt ost, kex, snittar osv. Samt drack allt från vin till sprit ungefär! Vaknade upp med lite ont i huvudet sådär men jag och Tomas kom inte hem jätte sent och tog en skön sovmorgon så jag var, precis som tänkt, redo för jobbdag! Jobbade sedan 12-16. Kort jobbpass men blevändå rätt trött efter det istället. Har varit en sväng till Raspen, ätit middag och legat i soffan resten av kvällen framför Solsidan bland annat. Nu väntar snart sängen för mig och sedan är jag redo för en ny spännande vecka! 

Kameran användes inte speciellt flitigt men några få kan jag bjuda på!




"Troll me" igen





Lördag!

fastnar så himla bra på bild, verkligen!  Slutar med att jag är oseriös! Ska iallfall äta gomiddag nu innan jag beger mig till Emilia. Där ska vi hänga ett gäng ikväll och förhoppningsvis ha det trevligt med gott att dricka och kanske snacka massa skit över några drinkar. Hoppas ni får en trevligt kväll gott folk!
 

Härlig morgon!

Har gjort stallet och träningen nu på morgonen. Raspen är lycklig över att få gå i sin vanliga vinterhage istället för sjukhage, jag är mest nervös över att han ska springa och göra illa sig med sin energi.. Men jag kan ju inte binda fast honom heller! Blev lite sen till gymmet så jag skippade att köra mage och körde bara axlar. Blev riktigt bra! Nu däremot måste jag skynda. Jobbar 11-17. Skriver när jag kommer hem igen. Lite stressig dag idag men vad gör det, de blir en bra dag ändå!
 
 

Fredag!!

Så det är äntligen fredag och dessutom löning, kan ju nästan inte bli bättre! Förutom att dagen började med ett återbesök för Raspen. Fick börja med att gå och springa med honom och då visade han ingen hälta! Sedan ultraljudade dom kotan. Ingen förändring.. Hon sa att det kanske aldrig kommer bli någon förändrig heller.. Men jag ska skritta honom i en månad och sedan ska vi tillbaka för longering och ultraljud. Så vi fortsätter hålla standar med ett besök i månaden. Vill faktiskt inte tänka på detta nu. Har valt att lägga ner dessa tankar i en låda, för helgen ska bli bra!
 
For iallfall till Gymmet efter lunch. Körde ben med fokus på baksidan. Körde lite mer på tempo idag för att få till ett kortare pass. Gick helt ok och det lär garanterat kännas imorgon! Ikväll hade jag egentligen tänkt se Idol och bara ta det lugnt men blev just utfrågad på bio. Så ikväll ska jag se "Familjetrippen" med Klara, Johanna och Semhar! 
 
Här försöker Raspen pussa mamma trots att han är drogad. Sötnosen!
 
 

från SALT

 
Okej, jag vet. Bilden är sämst men nu tänker vi inte på det. ok?
 
Kärlek vid första ögonkastet. Dom bara låg där men en fet text över sig. Elins. Rätt storlek och rätt pris! Dessutom påminde Kajsa mig om att det fanns rabatt i "Restaurangchansen". Blev totalt 250kr för drömbyxor. Det är vad som kallas matriell lycka

Drogad pålle!



Torsdag

Klev upp strax innan sju imorse då Tomas klev upp. Åt frukost och for nån timma senare och tränade. Därefter for jag hem för dusch och lunch innan jag hoppade på bussen till stan. Checkade in Utopia med Kajsa och även andra butiker. Utopia kommer bli jättebra, de är jag säker på. Men just nu är det way too much folk och hela gallerian är heller inte öppen än. Men jag längrar tills allt är klart. Längtar faktiskt till 2014. Tror det blir ett bra Umeå år med tanke på att vi har kulturhuvudstandsåret. 
For sedan hem för middag innan jag åkte iväg till stallet. Tog in Raspen, lindade benen och sånt där som vanligt! Imorgon väntar återbesök för honom... Har även pratat med Emilia ikväll och smidit lite planer för lördag kväll. Blir nog bara bra! Har varit på jättebra humör hela dagen och jag önskar såväl att vi får bra besked imorgon, även om chansen är minimal. Vill inte backa tillbaka till min grotta igen!


Bästa fyndet på länge!


Visar er sedan!

Same Old War

Wehey! Our Last Nights nya låt kom igår och den låter mycket bra! Längtar tills hela skivan kommer!
 

A reminder.

Har kopierat texten under från denna blogg. Hoppas att ni alla läser igenom!
 
"Hej på er. Hur mår ni? Jag ville bara säga en sak. Påminna lite. Så här kommer tre historier, baserade på sanning. Vi börjar med historia nummer ett då. 
 
 
För femtio år sedan går en ung kvinna med vackra ögon tillsammans med en grupp människor nedför ett dike. De är tysta, nakna och har sällskap av fem soldater med vapen. Några meter bort står en fotograf och ser på. I gruppen syns, barn, unga, vuxna, gamla. Mödrar och fadrar, farmördrar, barnbarn, man och hustru. Den yngste pojken är inte äldre än sex år gammal. Han gråter tyst, och hans pappa lyfter upp honom i famnen för att trösta. Som på ett givet kommando börjar gruppen ta farväl av varandra. Syskon håller varandra i handen. Barn klamrar sig fast. Man och hustru delar ett kyss. Precis innan vakterna höjer vapnen och skjuter kastar den unga kvinnan en blick på fotografen, pekar på sig själv och säger "19 år"
 
Andra världkriget, som kanske många förstår. Men men. Vi lämnar det. Är ni fortfarande kvar? Bra. Nummer två: 
 
En tjej i vår ålder, inte äldre än sexton år, åker till skolan en morgon, kanske ett år sedan från idag. Hon får i skolan höra om oroligheter omkring hennes kvarter, men det ska inte vara allvarligt. När hon återvänder hem har kriget rasat i hennes eget hem, och lämnat tre döda kroppar efter sig. Pappa och lillebror skjutna som hundar, mamma med magen uppskjuren för att ta död på det liv som inte ens börjat. Hon är ensam kvar, och har ingen stans att ta vägen. Ingenstans att vända sig. Inga skrivna regler, orginisationer, tydliga riktiglinjer att luta sig mot. 
 
Still here? Historia nummer tre. 
 
För nio dagar sedan festade en pojke i vår ålder med sina vänner. Precis sådär som vi kan göra. Dricka lite för mycket, snubbla lite, skratta högt, göra bort sig. Dansa, dricka mer, ta en cigg, dansa. Efter någon timme började  killen bråka med sin flickvän. Skitbråk, egentligen. Ingenting viktigt. Ingenting man ens kommer ihåg. Han bestämmer sig för att dra hem, vad ska han göra här?, men hon ber honom stanna. Han säger att han ringer henne imorgon och så hoppar han upp på moppen, gasar och kör iväg. Någonstans påvägen hem kolliderar han med en lastbil som kör lite för fort. Han hamnar på sjukhus, och idag väcks han upp ur en medicinsk koma bara för att upptäcka att han har förlorat armar och ben. 
 
Ikväll vill jag att du som läst detta droppar allt plugg, alla möten, alla planer. Gå för guds skull hem och krama om din familj. Spendera tid med den du älskar, säg sådant du skjutit upp att säga. Vi har alla problem. Vi har alla våra sorger. Men innan du somnar, sänd en tacksam tanke till stjärnorna för att du lever i en tidsålder där du inte blir skjuten för din ögonfärg. För att du kan säga vad du vill, tycka vad du vill, göra vad du vill. För att du lever i ett land där du kan vända dig till hundratuseltals människor, och 99% kommer att hjälpa dig utan att tveka. För att du har mat på bordet, kläder på kroppen, och en skola att gå till. Jag hoppas att du tackar stjärnorna för att du kan springa, gå och dansa, för att du kan kan höja dig mot himlen, skriva en uppsats och hålla den du älskar i dina armar, för att du just i denna sekund är välbehållen och hundra procent levande. Thats all. A small remider. Pussar"

Onsdag



Som ni ser har jag äntligen ändrat designen. Eller ja, jag hittade en gratis design på sannasrum.se. Fanns både gratis och så att man kunde köpa. Ska bara byta profilbild också så är den helt klar (och få flikarna att funka..). Stilren tycker jag. Hade velat ha en annan men jag har inget redigeringsprogram och kunde då inte ändra de bilderna som fanns i gratisdesignen.. Photoshop i julklapp, jatack!
 
Tränade iallfall på förmiddagen och var i stallet på eftermiddagen. Som ni ser på bilden så tog vi som vanligt en kort prommis. Han i sina leriga hovar.. Gick sedan hem igen. Har suttit med designen tills nu och nu är det dags för middag. Sedan kommer Tomas hit!♥

Saknade tider

På någon vänster började jag kolla igenom filmen från Grubberevyn 2010. Kan inte fatta att jag ställde mig där och trodde att jag kunde sjunga men det spelar som ingen roll egentligen. För det var så ofantligt roligt med hela grejen. Hur vi var sista numret och satt nere under scenen och spelade kort, snackade, skrattade och hade roligt i väntan på vårt nummer. Det var egentligen under denna vecka som jag lärde känna Kajsa, Stefan och Lisa. Vi fyra fick dock vara med om någon jag aldrig vill ska hända igen. Men iallfall. Det var roligt, hela grejen var väldigt rolig! Även om jag inte kan sjunga..
 

Clinic med Jens Fredricson

Framförallt sedan jag var på clinic med Patrik Kittel så har jag längtat till en liknande dag fast för en stor hoppryttare. Igår fick vi beskedet om att Jens kommer att hålla clinc på Hippo (Umeå Ryttarförening). Det ska bli otroligt roligt. Dock vet jag vilket otroligt ridsug jag kommer få efteråt. Man brukar vilja prova massa saker som man fått lära sig. Plus att man alltid blir sugen på att hoppa av att se andra hoppa. Men det kommer bli lärorikt ändå. Jag tror inte alls att jag kommer vara ensam om att inte ha någon häst att rida. Men jag ger mig fan på att jag inte har ridit klart. Om Raspen inte blir frisk, så ska jag ändå ha råd med en till häst. Så är det bara! Intresset dör inte, hur mycket jag ibland än skulle vilja. 

 
 

Vissa dagar vet jag inte var jag ska ta vägen..

..för vissa dagar är så obeskrivligt jävla jobbiga!!
 
 

internationella CAPS LOCK dagen

 
Så idag är det tydligen den "internationella caps lock dagen".
Varför då?
Ska vi skriva med stora bokstäver hela dagen?
Ska det finnas dagar för allt?
Kan någon berätta..? 
 

Chai tea latte♥

 Det kanske innehåller 99,9% socker men det smakar underbart gott! 

Måndag


 
Förutom att jag tränade imorse så hämtade jag Camilla på flyget. Hon har varit i Wales och kollat på massa fina hästar! Tog tag i städningen av mitt rum sedan. Tog någon timme men nu är de iallafall gjort! Så mycket mer har jag inte gjort idag. Jo varit i stallet ikväll förresten. Raspen börjar bli mer sig själv och kanske vänja sig vid att vila.. Gick lugnt under promenaden och stod nästan helt stilla i stallet. Dessutom var han sitt mysiga jag. Det gjorde helt enkelt dagen bättre! 

ett ännu mysigare rum!


Mamma har köpt nya gardiner åt mig. Gardiner i säg är kanske inte så roligt. Men det blev så himla mysigt och fint! Känns som att de kommer matcha vintern fint och lysa upp de mörka kvällarna. 

Har äntligen varit på gymmet igen!

Som rubriken lyder så har jag äntligen varit på gymmet igen! Har egentligen kännt mig pigg sedan torsdags/fredags. Men jag bestämde mig för att vänta till idag för att vara på den säkra sidan. Vill inte riskera att bryta upp förkyldningen igen. Har förövrigt aldrig haft en sådan här kortvarig förkyldning (peppar,peppar). Denna har suttit i ungefär en och en halv vecka. Sist jag var förkyld var det nästan fyra veckor och första sommaren jag var tillsammans med Tomas minns jag att jag var förkyld i ungefär 13 veckor fast väldigt upp och ner. Då berodde de på att jag och Tomas smittade varandra i omgångar och även att jag inte var speciellt stillasittande och brydd i att bli frisk. Men nu har jag ju absolut inte tränat, inte motionerat häst och knappt jobbat. Så vila hjälper, det är något jag fått bevisat för mig själv nu!  
 
Nog om det. Måndag = ben! Dock det såklart rätt lugnt och det gick ändå rätt tungt. Passet blev nästan en halvtimme kortare än vanligt men så fick det vara. Hoppas att jag är tillbaka på banan snart! 
 
 

"troll me" - lite roar små, eller vad säger man nu?

 

Söndag

Hej igen. Nu var det ovanligt längesedan. typ! Igår efter jobbet åt jag först och främst meega god hamburgare. Hemmagjort bröd med pulled pork! Alltså det tog verkligen hamburgare till en ny nivå! Men därefter for jag och Tomas till bowlinghallen för att möta upp ett gäng kompisar. Så vi körde lag och spelade en omgång. Var evigheter sedan sist men roligt var det! Därefter åkte vi hem till Emilia och snackade massa skit. Vi hängde nog kvar till halv två innan vi drog oss hemåt. Somnade som en stock sedan.(för när var jag uppe till efter tolv senast..? har ju blivit som en liten tant!). Klockan ringde dock tidigt för att åka och ta ut Raspen men jag somnade lika fort igen när jag kom hem. Så för första gången på jätte länge fick jag en sovmorgon med Tomas. För antingen så är det han som ska upp och jobba eller så är det jag. Men idag var det ingen av oss!

Hur som helst! Sov rätt länge. Hade planerat att städa rummet idag men fick frågan om jag kunde jobba idag 14-19 och det ville jag ju inte tacka nej till. Så jobbade och flyttar städningen till imorgon istället. Funkar ju det också! Nu däremot blir det en lugn kväll och något avsnitt av "Under the dome". Hoppas ni haft en bra helg!
Försökte fota bowlingen men det var lite svårt i mörkret!

Ni andra hästmänniskor har inte missat denna va?

 

Lördag

Hej på er trogna readers. Har jag sagt att jag hatar att öppningsfrasen? Säger man hej? eller vad ska man skriva egentligen.. Trogna och tappra är ni iallafall som orkar läsa bloggen varje dag. För nog är det iprincip samma människor varje dag. Några fler blir det med tiden men det är inget jag strävar efter. Mer att jag vill skriva av mig och berätta för dom få som vill läsa. Tack också för tipsen om kameran. Ni som kommenterade var iallfall enade om att Canon är det som gäller. Så vi får se vad det blir. Ska som sagt önska mig detta i julklapp eller när jag fyller år. Så vi får se! Ska iallafall åka och kika nån dag så kanske man hittar exakt den jag vill önska mig. 
 
Aja nog om det. Tog en prommis till stallet imorse och släppte ut Raspen i den friska luften. Gjorde klart allt i stallet fast exakt när jag skriver detta kommer jag ihåg att jag glömde fylla på vatten i hagen.. Men det räcker tills jag åker tillbaka! Ska jobba 11-17 idag och dema kaffemaskinen. Så det är dagens planer och nu vet ni dom. Hoppas ni får en bra lördag så ska jag sluta svammla!
Gillar den här bilden. Ser ut som att jag har ett hästhuvud..

18 Oktober.

 
Insåg precis en sak.. Idag är det fyra månader kvar tills jag fyller 20år. Blir lite speechless!

Fredagslista!

Vad har du på dig?


Svarta jeans och en hood.

Hur mår du?


Idag mår jag fint!

Vad önskar du just nu?


En frisk häst och ett jobb!

Vad ska du göra imorgon?


Jobba, stallet och sedan vet jag inte.

Vad skrattade du senast åt?
Den här bilden.. 

 
Vad grät du senast åt?

Raspen..

Senaste köp?

Biljett till Soilwork!

Vem sov du senast med?

Min älskade pojkvän!

Senast sedda film?

I taket lyser stjärnorna.

Vem var den senaste som ringde dig?

Tomas

Senast 3 inkomna sms?

"Jag tar in Raspen på väg hem från jobbet om du mockar och gjort klart"

"Ute och går. Hemma 7.40 ca. Vill åka senast 8.10"

"Nä, inget jag behöver"

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?

"Bra, tänkte att den kanske blev glömd"

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?

mamma!

Vart vill du åka just nu?

Till Italien och äta pasta eller New York och shoppa!

Nästa planerade resa?

Stockholm...

Dagens bästa.

Morgonpussarna ♥

daddelballar med pepparkakssmak!

Okej, så jag kallade dom andra chokladbollarna för daddelballar. Så varför inte kalla dessa för "daddelballar med pepparkakssmak". Även detta recept har min kollega bjudit mig på. Vet inte om ni gillar mina recept men tänkte iallfall bjuda er på detta för det smakar fantastiskt!
 
 
1 dl kokosfett / smör
2 msk honung
2 dl havregryn
1 tsk pepparkakskrydda
10 st dadlar
3 msk kakao
1 nypa salt
2dl kokosflingor.
 
Smöret ska smältas och sedan är det bara att mixa alla ingredienser. Rulla sedan till bollar som kommer att se fula och aningens äckliga ut. Iallfall mina! Men otroligt goda. Ät o njut!

Sleepwalking!


 

Äntligen något roligt att se fram emot!!

Den första november händer äntligen något grymt i lilla Umeå. Soilwork kommer nämligen till Umeå och jag har precis köpt min biljett! Skadar heller inte att en kompis, tillsammans med sitt band såklart, (System Annihilated) ska vara förband. Det lär bli grymt!! 

hämtat ut brillorna!




Kameratips, någon?

Hallådär!
Jag skulle behöva hjälp med en sak! Jag har tänkt köpa/önska mig en bättre kamera. Det ska vara en enklare modell för mig som aldrig haft systemkamera. En systemkamera för en nybörjare, finns sådant? Det ska heller inte vara allt för dyr och jag har inte heller tänkt mig en massa objektiv till.. Så om någon har bra tips på en kamera som kanske skulle passa mig, säg till!
 
 
 

Några visa ord såhär på morgonen



Dagens lilla projekt



Cirkus ett år senare har jag gjort om denna tavla. Helt enkelt bytt ut gammalt mot nytt. Så nu, som sagt nästan ett år efter att jag började fundera på att göra om, så är jag klar och kan bocka av en sak i min to do! Vissa saker är helt enkelt inte så högprioriterade och glömms snabbt bort!

mjölkkokt havregrynsgröt med chokladsås!

Provade något nytt idag som visade sig vara väldigt gott! lltså en havregrynsgröt som du kokar med mjölk istället för vatten. Till det hade jag en apgod chokladsås (som jag måste testa på pannkaka nästa gång!), några hallon och lite kokos!
 
 
Ingredienser:
1 dl havregryn
2 dl mjölk
1/2 mogen banan
1 msk jordnötssmör
2-3 tsk kakao
 
Koka gröten med mjölken precis som när du gör vanlig gröt. Under tiden så mixar du banan, jordnötssmör och kakaon till en krämig sås. Häll upp gröten. Toppa med såsen. Strö över kokos och servera sedan med hallon! Har läst att vissa ska tycka att detta smakar som ballerinakaka. Är inte beredd att hålla med, men gott blev det, Testa!

Sara Back!

Ni vet när jag skrev inlägget om motivation? Annars kan ni läsa det här. Berättade snabbt att Sara Back driver en av mina stora favorit bloggar om träning. Har läst hennes blogg rätt länge och för ca ett år sedan berättade hon att hon bestämt sig för att träna hårdare och äta striktare för att delta i Bikini fitness. Innan jag skriver klart vill jag bara säga att jag inte alls är något stort fan av denna typ av tävling. Det är inte direkt hälsosamt! Inför tävling är rutinerna jätte strikta och för tävling finns knappt några droppar fett och bara muskler.Jag röstar hellre på lagomt med fett och mycket muskler! Heller äta jämt året om. Hitta balans helt enkelt! Men alla har ju sina intressen.
 
Det som jag tycker är underbart med denna brud är att ha fått följa hennes mål och visioner. Om jag jämför med andra bloggare som tävlar i Bikini Fitness så tycker jag att hon ändå har ett väldigt sunt tänkt! Har sett andra ex som blivit väldigt sjuk och knappt kunnat träna dagarna innan. Men började nog helt enkelt träna hårdare istället för att rådeffa månaderna innan. Vilket jag anser är mycket bättre! Det jag ska komma till är iallfall att i Augusti tävlade hon sin första tävling där hon vann. Två veckor senare var hon Overall vinnare Lahtis. Yttligare två veckor senare kom hon sexa i VM i Ukraina. Gick då vidare till den sista och viktigaste tävlingen som var "Arnold Classic Europe" i Madrid. Den tävlingen var alltså hennes stora dröm och hon tar sig raka vägen dit. Inte nog med det så vinner hon! Det är ju faktiskt sjukt. Raka vägen in i mål med knappt en motgång, för ja hon var tydligen besviken över sjätte platsen i VM.. Ni tycker kanske att det knäppt att jag följt detta när jag inte riktigt är för detta med Bikini Fitness. Men jag gillar verkligen den här tjejens inställning. Hon fajtas raka vägen i mål. Jag tycker det är grymt. Hon är grym! Tror dock att ni skulle behövt följa henne för att förstå. Men börja nu istället. Ni hittar hennes blogg här.
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Har haft en lugn dag. Var endast och handlade innan lunch och efter lunch for jag till farmor. Hon bjöd på kaffe och vi snackade massa skit i nån timma. Mysigt! Har även varit i stallet två omgångar. Raspen var lite dryg under andra promenaden då det var mörkare ute. Men det gick vägen ändå! Annars har jag inte gjort så mycket mer! Imorgon tänker jag faktiskt stanna inne hela dagen, förutom när jag ska till stallet. Detta i hopp om att bli kvitt förkyldningen så snart som möjligt! Inte för att jag tror på att man helt ska stänga in sig själv men var ute en del igår och lite idag så imorgon blir det bara stallet. För nu när jag ändå knappt jobbar och heller inte har en häst att motionera varje dag. Då borde de ju rimligtvis kunna gå snabbt att bli frisk också, eller? Det återstår nog att se..
 
Kom förresten att tänka på Turiket ikväll. För er som inte vet så har jag varit i Side tre gånger och bott på samma hotell alla gånger. Det är ju underbart där och hotellet är väldigt bra! Speciellt för oss som då har åkt dit med mina småkusiner! Det är sånna gånger det faktiskt uppskattas att bara ligga och ta det lugnt. Men då på stranden eller vid polen på hotellet, eller varför inte i baren? Vore underbart med en resa i vinter men det blir knappast av. Denna bild är från sist vi var där. 2011.
 

Fyndade ett linne igår!



Wrecking Ball, Cover

 

Måndag

Har haft en bra start på veckan! Ställde inte väckaren till i morse så jag vaknade halv tio. Kändes kanske inte så bra just då men jag måste nog lära mig att det inte är så farligt att sova längre då man ändå inte har speciellt mycket att göra. Så vid tio åt jag frukost. Lite senare hoppade jag in i duschen och for sedan till stan för att möta upp Kajsa. Vi tog en lunch på Göteborg. "Göteborgs plocktallrik" blev det och vi insåg nog efteråt att portionen mer var som en middag. Eller kanske lunch för två. Mätt blev vi ju iallafall. Kikade runt på lite klädaffärer sedan. Hittade ett linne, ni får se imorgon. Mötte sedan upp en annan vän för kaffe och mera snack. Så jag har nog fått prata av mig idag, vilket var underbart! Kom hem till middag sedan och då var jag väl ioförsig inte jätte hungrig. Drog till stallet sedan. Fixade stallet och pussade på Raspen. Sedan hem igen för dusch igen innan en granne kom hit. Planer för ett Halloweendisco skapades för barnen runt området. Nu däremot väntar sängen för mig. Godnatt!

"Som Katniss Everdeen i Hungespelen"

Jag har smygit ut på natten som vanligt. In i skogen för att jaga. Precis som Katniss Everdeen i Hungespelen. Plötsligt hör jag oljud från massa män. Går närmare och börjar nu höra att männen skriker på varann och slåss med svärd. Jag får tillslut bra sikt och ser att dom befinner sig i en grotta några meter upp i ett berg. Vad dom bråkar om det vet jag inte. Men på situationen förstår jag att några av männen, som bär svarta hjälmar, att dom vill åt något. Jag ser hur de rädda kvinnorna kämpar för att ta sig ner utan att ramla. I vanliga fall har dom säkert någon typ av repstege men det finns nog ingen tid att leta upp den nu. Helt plötsligt hörs ett skarpt ljud. Jag tror någon blåser i ett horn. Inte någon av dem i grottan, utan någon annan som befinner sig någon annanstans. Kvinnorna har redan tagit sig där ifrån men nu får även männen riktig rädsla i ögonen och sätter fart ifrån grottan. Jag sitter kvar.
 
Klockan är nog halv tre på natten och jag sitter kvar ett tag och bevakar grottan. Tillslut hör jag ett nytt läte från grottan. Sen sätter jag fart mot det jag nu uppfattat som en bäbis som skriker. En bäbis som blivit kvar. Glömd i all rädsla. Men jag tar mig inte upp. I förtvivlan försöker jag men det går inte. Så jag springer tillbaka till mitt läger. Något som faktiskt ser ut som ett gäng uteboxar.. Väcker några av mina vänner och nu börjar jakten.
 
Vad som händer sedan är rätt suddigt. Vi hittar en nyckel som ska hjälpa oss in i grottan och rädda bäbisen som blivit lämnad. Men därefter kommer ett nytt uppdrag. Jag och en annan tjej tar våra hästar. Jag på Raspoetin, som är mer än frisk och hon på sin vita häst. Vi galopperar i fullfart genom skogen. Det vi ska göra är viktigt för världen men vad det var kan jag inte minnas. Såklart har vi varken sadel eller träns och det är någonstans där i skogen jag känner känslan av frihet och enorm lycka. Trots att det är rädsla för att inte nå dit vi ska, som jag egentligen borde känna. Mina känslor passar helt enkelt inte in i situationen. Tillslut ser vi vårt fösta svåra hinder. En gigantisk mur och några meter efter den är en spricka som når så långt ner i marken att det inte finns någon chans i världen att överleva om man inte tar sig till andra sidan. Sprickan är såklart bred också så det är bara ytterst få hästar som skulle klara detta. Jag och den andra tjejen bestämmer att hästarna ska få vila upp sig innan vi gör vårat försök. Minns att jag skämtade och sa "ska jag krypa genom det lilla hålet i muren så att jag kan stega mellan muren och sprickan". Sedan skrattade vi högt för vi visste att våra hästar klarar allt, bara vi litar på att dom gör det. 
 
Det är inte bara hästarna som får vila. Vi somnar också en stund. När jag vaknar så är bara jag där. Båda hästarna och den andra tjejen är borta. Ropar men får inget svar. Tillslut kommer Raspen lätt springandes ur skogen och strax därefter kommer den andra hästen med tjejen på. Hon har fixat utrusning. Vilket kommer behövas för att ta sig över. Raspoetin är finare än någonsin. Sadeln och tränset blänker och han en luva och ett schabrak som är marinblått. Såklart! Så jag hoppar upp på honom i farten som om jag aldrig gjort annat. Vi rider runt lite för att hästarna ska bli varma i kroppen. Min häst känns som en saga. Jag behöver bara tänka vad han ska göra. Bara går och väntar på signaler. Jag tar ett ljupt andetag och sedan säger jag "Nu kör vi". 
 
Men sedan vaknar jag upp ur drömmen. Men en känsla av lycka och enorm saknad. Varför inte bara få leva kvar i den drömmen?
 

Måndagmorgon


Har precis ätit en sen frukost efter en skön sovmorgon! Ska nu dricka denna stora kopp med te, för lite smärtlindring till halsen...

med det så säger jag godnatt!

 

Söndag

Suddig bild och trött häst imorse!
Godmorgon!
Började dagen med en prommis till stallet. Välbehövligt med en prommis även om förkyldningen kanske inte säger likadant. Väl hemma åt jag frukost och nu sitter jag bara och tar det lugnt. Ska se klart sista avsnittet av Orange Is The New Black nu iallafall. Sedan jobbar 14-19! Får se om jag stannar i Obbola sedan. Har inte bestämt mig för om jag ska riskera att smitta Tomas. Han har ju nyss varit förkyld..

Lördag



Jobbade 8-14 idag och har sedan varit barnvakt hela kvällen. Kollat på legobatman, Nicke nyfiken och några avsnitt av orange is the new black! Dessutom ätit massa götta! Bra dag, skön kväll. Nu ska jag sova, peace!

Han hälsar godmorgon!



.



Fredag

 
Så det är äntligen fredag. Fast istället för att vara glad över ledighet så är jag glad över jobbhelg! Glad över att andra är hemma i huset också. Har köpt Ben&Jerrys till Idol ikväll. Så det blir en lugn och skön kväll. Har fortfarande ont i halsen men börjar mer gå åt de snoriga och hängiga hållet. Ska även fara en kort sväng på stan med mamma idag. Se om jag hittar några glasögon. Så det är ungefär det! Hoppas ni får en bra helg!

Michaela & Dasha

 
Lyssnade igenom alla deras Poddar som dom gjort hittills, förra veckan. Nu längtar jag efter att höra dom prata varje vecka. Visst är det töntigt egentligen? Dessutom handlar det om kärlek. Vilket är något väldigt vacker men väldigt svårt. Att bli kär, att bli sviken, att vara med någon, att inte vara med någon, osv! Lyssna på dom!

Torsdag


Så jag tog bort inlägget från imorse. Insåg att det var väldigt onödigt skrivet och jag skulle ju hålla allt klagande för mig själv. Men ibland blir man less och tänker dig inte för. Har iallafall precis ätit middag och ska snart åka iväg till Obbola för personalmöte. Annars har jag börjat se "Orange is the new black" idag. Bättre sent än aldrig. Har även varit till stallet och lunchat hästarna. Samt mockat och gjort färdigt i stallet. Men nu personalmöte som sagt!
 
 

Utbildning, fortet och massor av mat!

 
Utbildningen var mellan 9.30 och 17.00. En lång men otroligt lärorik utbildning! Fick massor att tänka på och känner verkligen att en liknande sak borde göras igen om nåt år! Rekomenderar verkligen att ALLA går något liknande angående detta. Alltså varför man ska gå med i facket, a-kassan, vad ett kollektivavtal är, försäkringar som ingår osvosv. Hur som helst så avslutades detta med fortet och tacobuffé. Riktigt nice! Tomas kom och hämta mig sedan så vi for till stallet och plockade in hästarna innan vi for hit till mig. Nu däremot blir det sängen. Skriver imorgon, herrååå
 

på min önskelista

 
Har börjat få upp ögonen lite för små detaljer som gör stor skillnad. En grej som jag är riktigt sugen på nu är en fet kedja runt halsen. Lät jätte hemskt va? Men jag menar såklart ungefär som den Kenza har på bilden ovan.  Riktigt snyggt är det!

Onsdag


Hejhallå!
Har precis ätit frukost och ska snart cykla iväg till stan. Ska på utbildningen idag. En utbildning om varför man ska gå med i facket, a-kassan och vad kollektivavtal är. En lång utbildning som nog kommer ge väldigt mycket! Skriver när jag kommer hem igen, hejdå!

Tisdag

 
Har varit både till tandläkaren och optikern på förmiddagen. Fått en ny bettskena nu. Så förhoppningsvis slipper jag alla spänningar i käken som ger huvudvärk. En annan anledning till huvudvärk är att jag länge behövt byta glasögon. När man känner att man inte längre borde köra bil då det är mörk ute, pga att man ser dålig även med glasögon, då skulle man ha bytt för länge sedan. Så jag gjorde en synundersökning och kollade sedan på några bågar. Dock utan att hitta något.. Ingen aning om vad jag vill ha så det blir lite svårt. Men jag ska försöka få med mig mamma nån dag och se om vi tillsammans hittar något som passar mig. 
 
For till Iksu sedan. Axlar och mage stod på schemat men med mest fokus på axlarna. Därefter väntade lunch och nu ska jag städa lite har jag tänkt. Vilket känns pisstråkigt. Har huvudvärk sedan imorse och känner egentligen för att lägga mig på soffan. Men det får bli ikväll!

Nya skor!

 
Har ju glömt att visa er dessa snyggingar som mamma och pappa köpte dom åt mig för några dagar sedan. Ett par fodrade sneakers. Perfekt ju! Bästa ni, tack ♥

höstbilder del två


 
Jag blir både lycklig och olycklig. Han är så vacker, han gör mig så glad. Samtidigt som det råder total frustration. Varför kan han inte bara vara frisk för..?

Måndagmorgon



Söndag

i brist av bilder får ni se hoppbilden på mig och Chamonix igen.
 
Hoppade in och började jobba en timme tidigare igår. Alltså 13-19. Trodde att tiden skulle gå sakta men oj så fel jag hade. Det var ovanligt mycket folk och rätt stressigt emellanåt. Men oj vad energi jag fick av så mycket glada människor! Att sitta i kassan är faktiskt väldigt roligt ibland! For iallfall till Tomas sedan. Vi såg blandannat första avsnittet av Sons of anarchy, säsong 4. Lite efter, ja! Men jäävlar vad arg jag blev i slutet.. och ledsen! Vet inte ens om jag vågar se resten av säsongen! Fast man måste ju. Jobbade iallfall 8-14 idag och for sedan bara hem för att byta om innan jag for till Hippo. Red Chamonix ca 45 minuter i ridhuset. Sedan for jag till Rasp. Tog en prommis med honom innan han fick komma in. Nu väntar jag på middag och sedan blir det nog en tidig kväll!

Letar du balklänning?

 
Tänkte bara meddela att balklänningen som jag använde på studentbalen är tillsalu. Lite tråkigt eftersom att den är så otroligt fin, men jag kommer ju aldrig hitta ett tillfälle att använda den igen..
Så om det finns något intresse så kan ni maila mig på [email protected]
 
 
 

höstbilder del ett

Här är bilderna som Camilla tog med våran kamera. Hon tog några med hennes systemkamera också men dom kommer senare! Så tillvidare får ni se dessa.
 

Lördag!

 
Klev upp vid sex imorse. Åt frukost och for sedan till stallet. Släppte ut Raspen och fixade klart i stallet. Sedan åkte jag till Hippo för att rida Chamonix. Blev en tur i skogen för henne i 40 minuter. Hon var väldigt pigg och glad. Dagen kunde väl helt enkelt inte börjat så myckeet bättre! Nu har jag fått i mig lunch och ska snart fara iväg och jobba. Hoppas ni får en bra lördag!

En fredagkväll

Idol och skål med naturgodis gör min fredagkväll!

Fredag

Ni vet att jag babblat tidigare om den orangea outfiten jag ville testa på Raspen? Tidigare har jag tänkt att "skitsamma, vi kan fota nästa höst". Men nu när jag börjar fatta att jag kanske aldrig kan rida honom igen, bestämde jag mig för att dessa höstbilder skulle bli av ändå, trots skada! Så jag ringde Camilla och bokade dejt med henne idag. Raspen fick nya skor idag vilket också var passande. Kämpade sedan för hans långa päls, någorlunda ren. Kändes overkligt att få lägga på sadeln och sedan hoppa upp. Hela kroppen bara skrek efter att få rida ett ordentligt ridpass men eftersom att han är skadad så gick han bara meter för att få bra bilder. Ni får se bilderna senare men tillsvidare få ni se några bilder såhär. Dessa tog efter att sadeln legat på, därför ser man gråa fläckar!
 
Krävdes en svart farlig påse för att han skulle reagera!

Försöker få honom ren så vi kan fota!



.

 
- love - 

Fortsätter med städprojektet!



Onsdag

 
Har mest bara gjort det vanliga idag. Tränat, varit i stallet och fortsatt med städningen. Nu ska jag strax äta middag och sedan ska vi åka till Tomas för tårta. Bra dag, hoppas ni också har och får det.

Idag är det verkligen ingen vanlig dag!

Nej, för det är min älskade pojkväns födelsedag. Inte heller bara en enkel födelsedag utan han fyller hela 20 år. Alltså jag får faktiskt liite åldersnåjja (förlåt, jag vet att jag inte får säga så som 19åring). Alltså jag minns så väl när jag gick sexårs och tyckte att femmorna och sexorna på Backenskolan var sååå stora! Sen när jag väl gick där så tänkte jag alltid att när man är typ 18-20 då är man ju ett så stort barn man bara kan bli. För sedan är man faktiskt inte tonåring längre. Då är det ju dags för jobb, egen lya, familjeliv. Ja, jag vet att jag har lite för bråttom ibland men lite sånna tankar får när jag hör 20. För nu är det faktiskt bara lite mer än fyra månader innan jag själv är där.
 
Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om. För Tomas fyller ju år idag och det är ju skit stort. Så om Tomas nu läser detta, vilket jag tror han gör även om han inte erkänner det, så Grattis! Grattis älskade du på din dag. Jag älskar dig nu och föralltid, oavsett vad!
 
 
 

Tisdag

For till stallet efter middagen med mamma. Vi la in en gummimatta i Raspens box för en ännu mjukare bädd. Tog  även en kort prommis med Raspen och han var pigg men snäll. Ger nog bra resultat i att gå kort men ofta med honom. Sen är det ju alltid en fördel om det inte blåser ute och att inte gå med honom innan han fått sin frukost.. Då är han alltid mer på tårna och får alltid bråttom. Men samtidigt är han alltid snäll. Han skulle aldrig göra något dumt mot någon med flit. Han är ju fortfarande finast! 
Förresten. Såg att statistiken tog ett stort steg uppåt idag. Vet inte hur och varför men, Hej! Varför vill man läsa min blogg? Jag tycker ju att den är rätt så trisst. Därför undrar jag varför ni läser den. Jag skulle bli meeega glad om ni berättade.

städprojekt

 
Började med en litet städprojekt idag. Nämligen att städa ur alla mamma och pappas köksskåp. VIlket var rätt perfekt för mig just nu då det tar väldigt lång tid. Tar ungefär 30-60 minuter per skåp och då tänker jag dela upp det på 2-3 dagar till. Bra tidsfördriv som dessutom gör mamma och pappa glad. Hoppas jag!
 
Och jaa jag vet. Jag måste leta ett till jobb...

En tisdagsmorgon