Söndag

Har hittills haft en mycket bra söndag. Klev upp kvart i sju för att fara till Raspen. Han fick först stå och käka en stund medan jag fixade annat. Sedan for jag ut och red. Jag tycker själv att vi tillsammans har utvecklas en hel del i markarbetet. Det känns bara bättre och bättre men självklart med några steg bakåt ibland. Sen for jag hem och väckte Tomas, kastade mig in i duschen medan mamma gjorde pannkakor till frunch. Tänk nygräddade pannkakor med grädde och blåbär. Mums! Iallfall så är jag råtaggad på mera dressyr efter clinicen för Patrik Kittel. Vill börja träna för tränare oftare! Han var riktigt rolig att lyssna på och det var otrolgt givande!. Känner mig kanske lite övertaggad just nu men jag och Raspen SKA börja träna mer dressyr för tränare, om så börsen ska bli tom (fast kanske inte)! Nej nu måste jag plugga lite innan jag ska bege mig mot marieberg för att sitta barnvakt. 
 
 
 

Tävling i Sikeå!

Sådärja. Har nu avklarat min första tävling på flera månader. Det var riktigt skojigt och väldigt lärorikt. Red först en clearround. På framhoppningen kändes han riktigt fin och hoppade mycket bra. Tjoho tänkte jag och galopperade inte alls igång honom inne på banan så vi gjorde dagens onödiga stopp. hoppade ettan,tvåan,trean. Sedan var fyran till femman en orelaterad linje på lite böjt spår. Han blev då lång emellan och jag hittade verkligen inget avstånd till femman så vi stoppade där. Sedan hoppade vi klart de sista hinderna. Eftersom detta var en clearround fick vi direkt prova igen. Men vi gör då exakt samma sak igen, fast vi hoppar alla fram till femman, samma problem. Men denna gång for jag ner i backen. 
 
Klass nummer två var en vanlig klass.Dock började det regna lite.. Nu var min "jobbiga" linje hinner nummer två och tre. Planerade nu nog att ta en ordentlig halvhalt efter fyran och sedan rida på. Funkade kanon. Men då när vi klarat det så skulle vi direkt vända mot fyran vilket var en ganska ordentlig sväng. Då halkar Raspen till och jag hinner verkligen inte alls komma tillbaka till tempot så vi fick ett stopp där. Men sedan rullade resten av banan och jag tycker absolut inte att det där gjorde något. Jag känner mig nöjd! Speciellt över att jag fick till den där linjen. Detta vart alltså en mycket bra träningstävling. Nu fortsätter vi träna på allt detta hemma så återkommer vi nästa tävlingssäsong! 
 
Bjuder på sista delen helt enkelt!
 

Höstskiva

Lyssna på Mumford & Sons nya album "Babel" Mycket skön musik!
 

Fredag

Har skola till 15.40 idag. Tanken var väl att jag bara skulle ta det lugnt och andas ikväll men då vaknade jag imorse av ett sms med frågan om jag kan komma och jobba efter skolan, till stängning. Så ikväll blir det att jobba. Men det är helt ok det med. Annars väntar lite mer spännande saker. Ska faktiskt åka iväg på en liten tävling imorgon i Sikeå. Startar 90 och 95cm med inga alls höga förväntningar. Har inte tävlat sen innan sommaren men jag ska göra mitt bästa och hoppas på att inte bli utesluten. Men tävlingen är utomhus på en liten bana så de kan gå huur som helst i detta höstväder. Sedan på söndag är det Clinic för Patrik Kittel och på kvällen väntar mer jobb. Dessutom måste jag blanda in massa plugg i detta också. Så jag har ju det jag har i helgen!
 
 
 
 

En kommentar från hoppträningen i tisdags.

 Jag brukar alltid tänka efter innan jag skriver ifall det gått dåligt eller innan jag lägger ut ett klipp där det kanske inte ser så bra ut. Men jag gör det för att jag vill vara jag, jag vill inte ljuga och jag vill vara ärlig. Jag kan ju ändå inte ändra på var jag och Raspen ligger i utvecklingen just nu. Dessutom bloggar jag bara för min egenskull. För att kunna gå tillbaka och läsa och se hur jag utvecklas. Vad jag skrev att jag behövde träna på för ett år sedan och vad jag behöver träna på idag. Vissa saker behöver jag fortfarande träna på och vissa saker har jag blivit mycket bättre på. Därför kan jag inte beskriva med ord, känslorna som kommer fram när jag läste denna kommentar imorse. Kommentaren fick mig att inse att det faktiskt finns dem som förstår vad jag vill få ut. Att jag inte bryr mig om att tävla SM, jag vill bara känna att jag har roligt men ändå alltid lär mig något och tar mig uppåt. Det får ta sin tid helt enkelt. Tacktacktack!!
 
 
Jessica om hoppträningen igår: "Vet inte hur jag ska formulera detta nu och jag känner inte dig irl men måste bara säga att jag är impad av ditt sätt när det gäller ridningen! Du är ödmjuk och vet vad du kan och inte osv! De flesta hästmänniskorna är så kaxiga och går det dåligt skyller dom ifrån sig på annat, inte sällan på hästen, men så gör inte du - du vet vad du ska träna på och gör allt för att bli bättre! :D Synd inte fler hästfolk tänkte som du! Detta vart väldigt luddigt men hoppas du förstår nåt av det iaf! Keep up the good work!"
 

jobbigaste dagen..

 
Jag har alltså klarat 2 ½ vecka på min inte-äta-godis-och-kakor-period. Har 1 ½ vecka kvar. Men sötsuget som jag vill bli av med är fortfarande sjukt starkt.. vad gör man? Har först delat buss med massa tjejer och killar som haft godis och sedan när jag kom hem så har vår gulliga mormor varit och lämnat detta. Så jobbigt att jag faktiskt släppte en tår eller två. Hatar det här men jag måste klara det..
 
 

Torsdag

 
Idag har jag mestadels suttit i en buss. Vi var nämligen på exkusion med klassen och åkte runt i en buss för att kolla bla. dödisgrop, europas största flyttblock och hällristningar. Direkt jag kom hem bytte jag om till träningskläderna för att jag verkligen kände att jag behövde röra på mig. Men tugnt så nånting gick det. Inte förrän 3-4km började det släppa och kändes lite lättare. Nu väntar lite plugg och sedan lät det som att Tomas skulle komma hit och göra mig sällskap!

Onsdag

Har precis varit och ridit Raspen, gick hur bra som helst. Han var mjuk och fin och jag kunde klappa honom på halsen utan att han kastade upp huvudet, kunde även ställa mig i lätt sits och han fortsatte bara rulla på. Nöjd, jovisst! Har provat hjämen nu och den sitter som handen i handsken. Grymt. Dessutom fick vi med en skit snygg hoodtröja på köpen. Gillagilla! Nu är det dags för detta "Crossfit-yesbox inspererade" passet som det hette. Är lite nervös faktiskt, men det ska nog gå bra!

Ännu mer lycka!!

Igår fixade som sagt mamma till beställningen från Portugal. En sprillans ny GPA hjälm!! 
Det sjuka är att mamma fick ett samtal för en timma sedan, från Posten. Dom berättade att dem hade ett paket att lämna och frågade om mamma var hemma. Hon fattade inte ens att det var hjämen eftersom att det gick overkligt fort. När hon då fattade så sa hon att hon var på jobbet. "Okej, vars jobbar du då?". Ja, då for dom och lämnade paketet hos mamma på jobbet istället. Vilken jäkla service! Nu håller jag bara tummarna att den ska passa också..
 

hoppträningen igår

Igår på träningen kändes han skit seg när började rida.. Sedan red vi fram över två sockerbitshinder som stod i varsitt hörn, blev ca 4-5 galoppsprång emellan beroende på hur man tog ut vägen. Då kände jag att han började piggana till lite iallfall. Sedan hoppade vi en bana två gånger. Lite lägre första gången. Första varvet flöt på hur enkelt som helst och jag var i chock. När jag sedan tog om det fick jag jobba lite mer men fortfarande kom jag runt utan stopp och tvek. Oj så glad! Det var mycket svängar men rakt mot hindret. Ni ser på filmen sen. Rider inte speciellt snyggt men just nu måste jag rida såhär. Ja förrutom att jag måste sänka handen.. Driva på mycket i svängarna för han tappar super mycket galopp och sedan bara sitta och vänta, forstätta driva och hoppa! 
 

High on life!

Dagens bästa:
 
+ Lönen kom
+ Jag briljerade på fotbollen imorse, hehe!
+ Provet gick inte så värdelöst som jag trodde att det skulle.
+ Projektarbetet tog ett helt kliv framåt. Längtar tills vi kan berätta för alla! (om det nu helt vill gå igenom)
+ Erik ringde och vill att jag ska börja jobba fasta tider, får veta mer ikväll(!!!!!!!)
+ Mamma ringde till utlandet idag för att ordna så jag får det där jag beställde, för det strulade lite. Men hon löste det!
+ Jag och Klara har anmält oss till ett Crossfit inspererat pass för imorgon!
+ Jag ska hoppträna ikväll!
+ Jag kommer inte på något "Dagens sämsta"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

shoeees

 
Totaldiggar dessa skor från JFR.se.
Dem går på 599kr
 

pluggar igen!

Tog en paus från pluggandet. Har NK prov imorgon om skelett och muskler så varför inte röra på lite på kroppen mitt i allt. Så jag gick till stallet fram och tillbaka. Mamma hade ju Raspen idag så hon hade precis varit ute på en skrittur med honom. Kändes bra att göra av med lite energi men ändå samla annan energi för att hålla fokus för fortsatt plugg. Nu ska jag forstätta ännu en stund till och sedan sova. 

Darling you're with me, always around me, Only love,

Det är sjukt vad så små saker kan ändra humöret.
Hur mycket början av dagen kan göra hela dagen.
När man vaknar upp, yrvaken, bredvid den finaste man vet.
Man känner sig lite sådär att man kanske borde springa till toan och fixa till sig lite.
Men det är då han säger "Du är så vacker".
Sådär overkligt att man tror att man fortfarande drömmer.
Han vet hur man gör mig glad och lite till.
Världens finaste, min allra finaste.
Jag älskar dig Tomas, bara mer och mer!
 

Måndag

 
 
Har inlett denna vecka med att, sammanlagt 25 minuter, meditera på ålidhems kyrka. Ja, det ingick i religion kursen. Tänk vad fränt ändå om man kunde meditera på riktigt. Fast jag tror inte jag skulle klara av det.. For sedan med klara på stan och kollade runt lite. Hittade det jag sökte som tur var, en present till Tomas som snart fyller år. Nu väntar jag på de två sista lektionerna. Småföretagade och sedan idrott då vi ska orientera på i20. 

ännu mer lycka!!

Har precis klickat hem(okej, hittills har pappa betalat men jag ska betala tillbaka om ingen vill ge mig detta i julklapp, hehe!) något så underbart grymt. Något jag behöver, något snyggt, något som har med ridning att göra, något jag är jätte nervös över för att det är beställt från utlandet och jag är super osäker på storleken.. HOPPAS!
 

Söndag

For till stallet vid åtta imorse och tog ut Raspen innan vi for till Hippo. Såg dagens två högsta klasser, 120 och 130. Såg väldigt bra ut för många! For sedan hem igen för en löparrunda(det var underbart så nåånting!) och lite lunch innan jag begav mig till stallet. Raspen gick riktigt bra idag. Lagom pigg och lite mer arbetsvillig än vanligt och jag kunde sitta hyfsat ner i traven, vilket brukar kunna bli väldigt skumpigt.. Sedan kom vi ett snäpp lägre i formen när i sedan skrittade hemåt. Nöjdtjej och full med lycka efter denna dag. Nu har jag som vanligt fått i mig en mycket god middag efter att ha gjort en sista jobbinsats för föreningen. Nu tänkte jag sätta mig med lite NK plugg och även börja skriva på en idrottsuppgift. Tack o Hej
 

Lördag

 
Kunde verkligen inte sitta hemma ikväll. Pms och godisförbud de funkar bara inte.. Så jag ringde Emilia som var ute och gled runt med några andra så jag for och träffade gänget ett tag. Kändes lite epa att stå på NO men jag och Emilia var ju fräna i subban iallalfall! Sen kände jag mest för sömn så jag for och tog in Raspen och nu tänker jag nästan ta och sova. Ska upp hyfsat tidigt imorgon för att åka till hippo där det är tävling. Tävlar, som ni förstår, inte själv men det är ju kul att kolla!

Lördag

Sådärja. Precis rastat pållen och tagit mig en fruktansvärt välbehövlig dusch. Raspen fick sig ett pass i skogen men en massa galopp. Så länge han inte har någon hästkompis bakom sig så kan han faktiskt springa på rätt bra. Men när han har någon med sig, bakom, så bromsas han som upp. Han ska vara så nära som möjligt.
 
Men gårkvällen då? Jo blev bara bra. Vi började här innan vi rullade upp till femman. Var bättre drag än jag trodde att det skulle vara och tur att man träffade folk man kände överallt, för lika snabbt tappade man (som vanligt) bort varandra igen. Åkte iallfall till Obbola sedan och sov hos Tomas. Känner mig inte alls sliten idag men känner för att bara ta det lugnt. Får se om nån vill tare lika lugnt som jag, med mig, annars får jag väl ta det lugnt själv då!
 
Bjussar på en bild men grym kvalla.. Alexander drog ju in skumpan direkt!
 

För det är fredag och helg!

 
Precis fått i mig en super god middag, ska dricka lite kaffe nu innan gänget kommer hit. Ha bra kväll allihopen, och en bra helg för den delen!

"This is the anthem for all you cowards"

 
Sitter och planerar lite på projektarbetet nu under den onödigt långa hålet. Cissi har precis pratat med en kille på Röda korset så vi ska fara och prata med en honom angående vårat arbete sedan ska jag berätta vad det handlar om. Håller tummarna att han gillar våran idé. Planerar även kvällen. Lutar mot utgång med grabbarnagrus, mycket trevligt! Har hål en timma till och då väntar idrott och småföretagande. Så mycket hade alltså jag att säga. 

Pluggtorsdag..

 
For till Ica och köpte lite gott. Kände för lite extra energi nu när jag ska plugga lite.
Eller så kände jag helt enkelt bara för att unna mig något sött, eller kanske både och!

övertaggad just nu..

Jag har inte tränat på evigheter tack vare förkylningen. Har mest väntat på att hostan ska försvinna. Tur att jag är frisk nu och imorgon sätter jag igång. Börjar med löpning på idrotten. Lär dock bli skit jobbigt när jag knappt rört en fena på flera veckor. Sedan tänker jag ta ut en veckas fripass på träna. Då är jag alltså igång. Har inte bestämt mig helt men lutar iallafall mot att forstätta på Iksu efter det. Saknar totaltrainingpassen så sjuuukt mycket. Det jag skulle komma till var att vi hade Naturkunskap sista lektionen. Skelett och muskler är rubriken. Vi har pratat mycket om träning men idag blev jag ofantligt taggad när jag hörde orden: Träningsvärk, löpning, crossfit, arbetande muskler osvosv. Ja det mesta kom såklart när crossfit visades i ett av klippen vi såg. Så nu tänker jag visa ett annat klipp som gör mig ännu mer taggad. VILLVILLVILL!
 
 

Lite häst

Direkt efter Emmaträningen i helgen rakade mamma Raspen. Hon envisade sig om att göra en jaktklippning men det är bäst för honom. Han står ju ute väldigt mycket och när vi helklippte honom förra året frös han lite för mycket. Men samtigt tränar jag ju även i vinter och då blir det för mycket att ha all päls kvar också.. Så han får se ut så här i vinter. (Fast det kommer bli ännu mer päls och han lär bli gråare som förra vintern..)
Förövrigt var det super kul att Jenny, som inte sett Raspen på ett tag. Både tyckte att han fått lite mer muskler på rumpan men också att hans hovar såg mycket bättre ut, fast det har ju äntligen hovslagaren bekräftat också. Så nu hoppas jag att det bara kan bli bättre!

just nu..

Platon, Aristoteles, Parmenides, Herakleitos
Etiska ideal, Metafysik, Kosmologi, Epistemologi. 
Inget min hjärna för tillfället tar vill ta in
Blandar ihop allt.
Allt blir en smet av ord som inte betyder något just nu.
Hjälp mig..

träningen igår

 
Igår hade vi markarbetesträning. Vi började med att rida serpentiner med travbommar och volter emellan. Raspen var återigen väldigt mjuk och fin. Sedan skulle vi rida över tre små hinder. I början hoppade vi över första med antingen 5galoppsprång tillbaka eller 4 framåt. Ibörjan red jag på fem då hinderna var låga. Vi skulle även lägga en volt och rida över mitten hindret igen innan vi fortsatte på tredje hindret. Där var han riktigt seg. Han ville inte alls jobba och jag fick ingen respons alls på skänkeln.. Men när vi sedan hoppade allt på följd så flöt det på bättre. Red på fyra galoppstrång då mitten hindret höjdes upp lite och då kändes det kanon. Är super nöjd och för första gången på jätte länge kände jag verkligen att jag aldrig ville sluta. 

trötta ögonlock och endorfiner.

Tänkte skriva ett inlägg om träningen men mina ögonlock är så otroligt tunga att jag ser suddigt. Det blir ännu mer träningsvärk i ryggen känner jag, den bättrades på helt enkelt. Känner mig ändå full på endorfiner på samma gång. Men jag måste tvinga mig att sova nu. Godnatt!
 

Tisdag

Sånt här är ju bara läskigt..
För nån vecka sedan tackade jag ja till ett välkomstpaket från veckorevyn. "Få x antal nummer och en premie värd.. blablabla". Började undra när jag skulle få detta så jag tänkte precis skriva ett mail när jag sedan såg att det stod "Kan ta 3-5 veckor". Frågade istället tjejerna i klassen om nån prenumererade och när isåfall nästa nummer kommer. Men ingen gjorde det. När jag kommer hem öppnar jag i vanlig ordning brevlådan. Tänkte precis att det vore sjukt om det just idag skulle ha kommit. Men vad ligger inte där.. Jo tidningen!
 
Nu måste jag dykna ner i filosofispråk ett tag innan maten och innan hoppträningen.

Drömmen inatt

Tomas ringde mig efter att han hade ätit. Han skulle komma över med en film som vi skulle se. Men klockan blev mitt i natten och helt plötsligt sitter jag i en gammal Volvo. Jag sitter i framsätet och en man i 30 års ålder kör bilen. Han säger ingenting. Han kör efter en lång grusväg i skogen, när han plötsligt stannar. Han kommer dra in mig i skogen, döda mig, våldta mig, lämna mig, var tankarna som snurrade. Men sedan börjar något super konstigt.

-

Det kommer en kvinna och jag försöker säga till henne att jag inte är där jag ska. Hon måste rädda mig från mannen. Helt plötsligt kommer någon bakifrån henne och hugger med en yxa. Jag springer för livet. Det är då jag inser något sjukt. Jag försöker fortfarande få tag på Tomas. Jag springer för mitt eget liv. Så fort jag ser någon annan människa och ber om hjälp så blir den/de människorna dödade, inte jag. Jag fortsätter springa medan telefonen inte ens försöker ringa Tomas. Jag klickar hans nummer flera gånger men de börjar inte ens ringa. Just hans nummer går inte att slå. Det känns som att jag springer genom stationer där jag tror att jag hittar någon som kan hjälpa mig. Men alla dessa blir dödade istället för mig. Tillslut känner jag igen mig, jag vet var jag är. Allt är mörkare och vissa hus passar inte in men jag vet fortfarande att det är Obbola. Så jag springer in i huset där Tomas bor. Springer upp mot hans rum, snubblar på vägen upp men är snabbt på benen igen. Ser att någon ligger undertäcket så jag sliter upp det. Där ligger han. Eller är det verkligen han? Det enda som stämde var utseendet.

-

Jag ville så gärna tro var Tomas, men det var det inte. Det var i samma ögonblick jag också förstod att det egentligen var mannen som jagade mig, fast i Tomas kropp. Jag sprang in i ett annat rum, låste dörren efter mig, försökte återigen ringa Tomas. Nu går det helt plötsligt att ringa. Samtidigt ringer det i en telefon bakom mig. Jag vänder mig om mot rummet.  Där låg någon med magen på golvet. Jag ville inte tro att det var sant. Där var han. Med sin telefon i handen. Men med själen på en annan plats. Han var död..

 

Måndag

Det är helt sjukt vad man kan få träningsvärk av ridningen. Benen,armarna,magen och speciellt ryggen just nu. Armarna beror kanske mest på att jag och mamma hämtade hö i lördags och bar 20kilos balar fram och tillbaka. Plus att igår byggde vi upp uteboxarna på hippo, det var ganska(läs: sjuukt) tungt att bära. Men annars är resten från helgens hoppning. Igår kom jag mig faktiskt isäng precis innan tio, för ovanlighetensskull. Det sista jag gjorde innan jag somnade var att jag pratade med Tomas i telefon, det var också det första jag gjorde inattens otroligt hemska och knäppa dröm. Satt och funderade mycket på den vid frukosten imorse. funderar fortfarande. Blev sugen på att skriva alla mina drömmar i en bok för att gå tillbaka och kanske hitta något mönster, eller bara läsa. Kan bli spännande. Men sen kom jag på att jag kan göra en ny kategori på bloggen, där några av drömmarna kommerupp. Vill ni inte läsa om mina drömmar så kan ni bara skippa. Lägger upp om nattens dröm senare för nu måste jag bege mig till skolan!
 
I brist om en bild bjuder jag på känslan att gå från storhäst till ponny och fortfarande få rida med ponnysar.
Favorit i repris!
 

Söndag

Jag är helt slut i kroppen. Satt kvar i evigheter vid matbordet efter maten, själv. Efter en väldigt god middag, tillagad av mästerkocken(pappa)! Ligger nu isängen och öpnnar en bok som jag glömt bort. Ska fara och ta in Raspen snart och sedan tänker jag sova. Oj så skönt, så otroligt! Dessutom börjar jag tio imorgon, ännu bättre! Bra avslut på bra helg som tagit på krafterna men ändå gett mig nya krafter. 
 

Emmaträning dag 2

Idag byggde vi på med lite från igår. Raspen kändes tröttare idag även om han kändes kanon fin under uppvärmningen så tog han inte skänkeln lika bra. Men mjuk var han! Det klart, jag var trött sen igår också. Men vi satte ihop allt till en bana på tio hinder. Jag hoppade banan sist och kom inte igåg ordentligt när jag skulle köra. Så på första hindret fanns ingen enegi så vi började med att stanna där. Sedan hoppade han ettan och tvåan. Trean kom efter kortsidan och han tog inte alls skänkeln och han blev lång mot det och kunde inte riktigt hoppa av, stopp igen. Men sedan kom vi igång bättre. Hoppade trean, linje till fyran. Därefter räcke till oxer på båge innan vi hoppade andra långsidan. oxer, fyra galoppsprång till oxer, ett galoppsprång till räcke och sedan en till båge. Fick dock ett sjukt onödigt stopp igen på sista. Då kunde han faktiskt ha hoppat! Men trots detta är jag riktigt nöjd. Det har varit sjukt roligt och mycket givande. Längtar redan tills nästa gång som blir i slutet av november.
 
 

Godmorgon!

 
Tidigare: Kastat i mig frukost, tagit på mig ridkläderna. Nu: Lasta hästen. Snart: Hoppträning dag två för bästa Emma Emanuelsson!

Emmaträning dag 1

Är helt slut i kroppen efter första dagens träning. Vi började med att jobba igång hästarna ordentligt i trav och galopp. Ställa utåt/inåt öppna/sluta, öka/minska både på rakt spår men mest på stor volt.,Tycker att Raspen jobbade på riktigt bra där. Sedan red vi en åtta på över två bommar och då kändes det helt ok fast kanske inte heelt följsam. Efter det hoppade vi lite studs och travhoppade innan vi satte ihop det till en liten bana. Jag är super nöjd med honom. Dock förvirrade jag till det när vi satte ihop allt. Jag lät honom bli lite för lång mot studsen och sedan när vi skulle vända snett igenom till en oxer med fem galoppsprång på båge till oxer ville jag, återigen, försöka se avståden alldelens för mycket vilket gjorde att vi stoppade på det och fick ta om. Men som sagt. Jag är ändå super nöjd. Imorgon blir det riktig banhoppning, vilket ska bli superkul! Ska nog ta och sova på ett tag, är jätte trött hela jag och imorgon börjar träningen nio.
 
Bjuder på en kort snutt, mycket mer än så blev det inte filmat. 

Kandee

 
 
Lite besviken på Kandees nya grejer. Men dessa var ändå snygga på ett enkelt sätt!
 
 

En från igår

 
Oj, hade visst inte tagit så mycket bra bilder igår. Så ni får se var vi satt hela kvällen igår. Underbart var hela ordet. Nu ska det däremot slitas med hö. Vårt håller på att ta slut så vi måste fara och hämta mer innan Emmaträningen, som jag förövrigt är väldigt nervös och taggad på!

Fredagkväll

Haft en suuper mysig kväll med Cissi och Klara. Vi drog i gång badet och satt där och snackade i ett gäng timmar innan vi slog på filmen "The lucky one". Dock inte super bra film, det var riktigt seg! Visar bilder imorgon för nu ska jag sova!
 
 

Fredag

Godmorgon världen. Jag kom hem från Tomas sju imorse. Eftersom att jag börjar strax innan tio idag kände jag inte för att hitta något att göra tills dess. Kände hemskt för en springtur men det regnar och jag hostar som bara den..Så nummer två är största problemet. Medan jag somnade en stund här hemma så drömde jag att min lärare sa att jag ska vara hemma från skolan idag. Åh vad skönt det hade varit. Men jag känner att jag missar för mycket då.. Speciellt angående projektarbetet. jag, och fyra andra tjejer, har tänkt att göra något väldigt bra för dem som inte har det lika lätt som oss. Det inte berätta mer förrät jag vet hur det blir. Hoppas verkligen att det går igenom för jag vill verkligen. Fick ju inte heller som jag ville med ett projekt angående träning och hälsa så nu måste detta gå igenom! Sedan är det ju fredag. Känns kanon med helg. Ska vara med tjejerna ikväll. Imorgon ska vi hämta hö innan emmaträningen som även är på söndag. Blir kanon detta.
 
 

om ridpasset igår (blev mycket längre än jag trodde..)

For till Hippo igår efter maten med mamma för markarbete. Tog fram sockerbitshinder. Ville bara känna av honom, känna hur han känns och träna öka/minska mellan hinder. Plockade fram tre studs och även två hinder med 20m emellan. 
 
Red fram som vanligt i alla gångarter och kände direkt att han var pigg. Sen rullade jag lite på volt över ena sockerbiten. Blev lite ofokuserad då han gärna ville iväg lite medan jag verkligen ville jobba igenom honom. Sedan red jag på linjen. Eftersom att dem är så låga så var 6 galoppsprång normalt. Så jag red först på det i båda varven, därefter bestämde jag mig för att låta han få ta ut stegen så då red jag på 5. Buskul tyckte han och efter det stannade han av, blev stor som ett höghus och lät som ett ånglok. Han såg visst en annan häst( säger ju det, har inte helt sig själv, fast på ett positivt sätt). Så tänkte jag att jag skulle se att han verkligen lyssnade tillbaka också så då bestämde jag mig för att rida på 7 galoppsprång. Till min stora förvåning satte vi det också innan vi rullade lite lätt på studsen. 
 
Visst vet jag att vi egentligen inte gjorde någotspeciellt sådär. Men linjer är något jag måste träna på. Men det var just det, hur ovanligt mycket han själv tog tag i hindrena. Hur pigg och glad han var och hur mycket enklare allt blev då också. Men framför allt roligare! Så nu tänker jag spara denna känsla. Mamma rider idag och han vilar imorgon. Så laddar vi för Emmaträningen i helgen!
 

fynd från loppisen

 
 
Glömde visa vad jag fyndade på loppisen som var i helgen. För exakt 35 kronor hamnade detta i något man kanske kan kalla "flyttahemifrånlådan". Helt ok tycker jag!
 

Duktiga häst!!

Jag är så otroligt nöjd och lycklig efter kvällens ridpass på banan. iiih vad kul det va!
Berättar imorgon för jag måste verkligen sova nu!
 
typ så här glada var vi båda två!

lite ointressant sådär

 
Jag har alltid fått för mig att riskakor innehåller massa socker osv. Men sedan stötte jag på dethär inlägget och det visade sig att jag hade helt fel. Så varför inte tänkte jag och for förbi coop på vägen hem. Kesellan kom med av bara farten. Tänkte ta tag med det här med matvanor (speciellt vad det gäller socker). Har tryckt i mig så mycket dåligt de senaste veckorna (vissa kanske rynkar på ögonbrynet, men ni har ingen aning om vad jag äter när jag inte är med er!) och dessutom inte tränat på evigheter, vilket jag saknar massor!

morgonstund!

 
 
Har verkligen upptäckt det här med långa mornar och frukost på sista tiden. Att sitta sisådär 30 minuter och äta frukost, bläddra i tidningen, kanske öppna datorn och kolla vad mer som händer bland vänner och andra. Helst efter att man dessutom hunnit sig ut på en promenad/joggingrunda och en dusch innan man bara sätter sig. Bara hinna andas på morgonen helt enkelt. Underbart är det! Det skapar som ett beroende och en väldigt bra vana. Någon kan gärna förklara hur det kommer sig att vissa klarar sig utan frukosten, för det förstår inte jag!

Tisdag

 
Såhär ser skoldagen ut för mig idag.. Mamma tar Raspen idag då det inte är någon hoppträning ikväll.
Men inte blir det en lugnkväll för det inte. Nej för direkt efter skolan ska jag iväg och jobba till stängning.
Sover hos Tomas sedan så de blir bra dehär.

träningslinne

 
Köpte förresten ett nytt träningslinne härom dagen. 
Tyckte att färgen var frän.
Dessutom kostar det endast 99kr.
På H&M såklart.

Godnatt!

Sådärja. Hemma efter mitt livs första personalmöte, klart att det är lite extra spännande när man egentligen inte ser det så speciellt annars. Tänkte att jag kanske inte skulle ha så mycket där att göra men visst kände man sedan att det hade man visst. Nu är jag riktigt trött och tänker hoppa isäng. Skulle egentligen inte skriva något men gick i vanlig ordning in och kikade, höll tummarna att kanske någon skulle ha kommenterat något, men icket. Men då upptäckte jag något jag inte strävar efter, men som ändå är kul. Lite fler läsare idag. Hej på er, hoppas ni är här för att stanna, som man brukar säga. Godnatt!

Lite häst osv.

Raspen var otroligt jobbig i början. Han sprang och stretade emot som jag vet inte vad. Jag ville bara gråta och ge upp. Men som fick jag höra johannas, min tränares, röst i huvudet som sa "mjuk i handen, rörliga fingrar Elin". Helt plötsligt satt jag helt rak i ryggen och hade en häst som svängde precis som jag ville utan att fara glida ut i sidorna. Plötsligt så sänkte han nacken och blev mjuk i munnen. Jag vet att jag inte är hård i handen alls men jag har en tendens till att bli kvar i handen och lite stum. Han gick fortfarande inte sådär lågt i formen som jag vill få honom men det blev ändå en annan häst och vi blev ett annat ekipage på ca 30 sekunder. Dessutom producerades något som inte hänt på några dagar för mycket. Han var faktiskt mycket svettigare än mig. Mäktigt!
 

Måndag

Skrev ett inlägg imorse men det blev något knas ser jag nu och kom aldrig fram. Sitter iallafall på skolan nu och har religion. Dock vet jag inte vad vi gör just nu.. Dagens planer är mest att gå i skolan hela dagen. Därefter fara till stallet. Mocka, rida osv. Sedan skynda mig hem igen för att duscha, äta och sedan fara till Obbola för personalmöte. Måste försöka hinna plugga lite matte också. Gäller verkligen att hänga med nu redan från början så att man klarar det här sista året. Bjuder på en låt som gjorde min morgon lite. Samlade på mig endorfiner, ignorerade förkyldningen och bara laddade för skolan..
 
 

Söndag

Efter en sen men mycket god middag slog jag på en film, filmen LOL. töntig och lite förutsägbar, en typisk tjejfilm men ändå på ett bra sätt. Nu tänker jag lägga mig och sova. Har lite sovmorgon imorgon så jag ska passa på att försöka sova ordentligt inatt. Förkyldningen har nämligen drabbat mig också nu.. Har dessutom fått en känsla av att det kanske blir en stressig vecka och då kommer den där lilla klumpen i magen. Därför kändes det grymt med en lugn kväll. Men det löser sig ju, det vet jag och rätt vad det är kanske det lite alls blir stressigt. Dessutom har jag två föräldrar och en pojkvän. Dom betyder allt i dessa lägen (alla lägen)
Jag älskar er!
 

Ett år sedan han blev våran.

Jag råkade helt glömma att skriva att igår, för ett år sedan, fick vi hem Raspen. Vår superfina stora, fast ändå lilla, häst. Känslan och spänningen när vi fått vänta så länge med besikningen och sedan när han gick igenom. För att inte tala om dagen han kom. Underbart! Jag är verkligen super nöjd med denna häst. En Mio fast större helt enkelt och kanske lite sportigare i modellen. Vi har kanske inte haft världens bästa första år när det gäller hoppningen. Mitt huvud har inte varit där det ska och vi har heller inte kunnat träna lite mycket som vi skulle kunnat om exempelvis kvarkan inte drabbat hippo i vintras. Men hur som helst. Jag älskar honom. Fina fina Raspoetin.
 







Lite från i fredags.





Bästa mamma

Ja ni minns inlägget om vinrött. Mamma läser såklart min blogg och tyckte att jag skulle ha ett par. Så hon for alltså på stan och köpte ett par åt mig. Dock var det helt slut på Gina men då hittade hon par, minst lika snygga, jeans. Så himla gullig hon är och jag är super nöjd. Tack igen mamma! ♥
 
Dessa finns på Vero Moda för 299kr

Lördag

Håller på att baka nu igen. Fikaförsäljningen går bättre än vi trott så det behövs mer för imorgon. Lite bråttom är det också för det väntas middag hos farmor och farfar ikväll.
Gårkvällen var iallfall trevlig. Vi förade men gäng brudar och drog sedan iväg till Femman. Bästa Tomas kom och hämtade mig och sov sedan här. Jag klev dock upp sju imorse och var väl ärligt inte alls så pigg. Så innan han hade vaknat hade jag hunnit göra allt som har med stallet att göra. Ridpasset gick rätt bra också. Han var mjukar idag än vad han varit tidigare i veckan. Så hem igen efter det, skynda sig och duscha och sedan sälja fika.  Bjuder på denna bild tills vidare. Nu måste jag skynda!

Fredag!

 
 
Mamma överraskade precis med en klockren present, hon är så himla gullig. visar sedan! Precis tryckt oxfilé och måste nu skynda mig med bussen. Ikväll väntas massa trevligheter. Skriver imorgon om jag hinner. Imorgon verkar det bli fullt upp också!

Vinrött

Vinrött kan aldrig ha varit så snyggt som nu. Köpte ju ett vanligt basic linne i vinrött, när vi var i örebro. I och med det fick jag upp ögonen ordentligt. Ännu bättre blev det när vi igår, när jag, cissi, tove och anna, ofrivilligt matchade varandra med olika plagg i vinrött. Jäklar vad snyggt det är. Dessa är mina favortier just nu. Vill ha alla tre!
 

bakat en kaka,

Sådärja. Har precis bakat snoddas, eller kärleksmums som de också kallas. Detta för att det vankas loppis på gården i helgen och jag, plus en till tjej, ska stå och sälja fika. Så kom förbi vettja. Kullavägen heter gatan för er som inte visste. Bjuder väl på en bild.. 
 
 
 

Något så komplicerat

Från filosofin mina vänner.
 
"Ingenting kan bli till ingenting och ingenting kan bli av ingenting. Den föränderliga världen är en illusion för man kan inte ha kunskap om det som inte existerar och det man har kunskap om eller tänker på måste existera eftersom man annars tänker på ingenting, vilket är omöjligt" - Parmenides
 

på skolan..

 
Har just nu lunchrast och väntar på dagens två sista, men lägsta lektioner. Filosofi och Naturkunskap. Sedan ska jag hem och baka lite inför helgen. Kan berätta mer om det senare. Nu ska jag filosofera, kan meddela att det faktiskt är lite skojigt, det måste vara för att vi har en frän lärare!

Onsdag

Skolan innebär mest funderingar kring projektarbetet, vilket gör mig tokig! Raspen gör mig också galen just nu. Han tycker det är skit kul att kasta med huvudet när något känns drygt/jobbigt. I ungefär all galopp idag kastade han med huvudet, tack för att hans dreggel når mitt ansikte ibland också.. Tips vore kanon!? Sedan förstökte jag mig på det här, såkallade NH". Men Raspen bara suckade, jag suckade faktiskt lite också om jag ska vara ärlig. NH intresserar mig inte så i fortsättningen tänker jag bara träna på att när jag stannar ska han stanna direkt. inte nått steg senare eller till och med börja vända runt mig. Men NH, nej det skit jag nog i. Det var nog inte riktigt "våran" dag idag överhuvudtaget. Dessutom har jag torsdag i mitt huvud.. det är inte de ultimata. Annars lovar jag att allt annat på topp. Lever livet och hoppas ni andra också gör det
 

hoppträningen igår.

Hoppträningen gick mycket bättre igår än förra veckan. Han var bättre framme. Vi hoppade även denna gång en liten bana på inte så hög nivå så fick man bestämma sen om man ville höja osv. Första rundan kändes halvbra. Mamma filmade första rundan så jag tänker visa den, hon filmade ändå inte andra... Rundan visar väldigt tydligt att han hela tiden testar mig. "Behöver jag fortfarande galoppera på" är det som om han frågar. Ni kommer se de super tydligt efter kombinationen tills när vi rider upp mot tredje hindret. Så därför gäller det att ALLTID vara beredd, vilket jag inte alltid är och i det här fallet skulle jag varit mycket snabbare även om det löste sig bra. Men det som kändes bra igår att var att jag inte behövde galoppera på så mycket fortare för han var inte lika seg. Det gäller bara att fortsätta hålla ihop honom, vara mjuk och aldrig tappa galoppen. Studvis kan han suga tag och tagga till själv men ibland är det som att han kollar av att jag var med. Hoppade sedan en runda till och då behövde jag inte alls vara på honom som i första rundan. Sedan behöver jag träna på linjer fortfarande. Lära mig att rida rätt mot andra. 
 
 

Denna bild..

Alltså ni som aldrig ridit, ni anar aldrig hur svårt det är. både psykiskt och fysiskt. Du måste vara stabil i sitsen och ständigt helt fokuserad. Det första man får lära sig är att man bromsar hästen genom att ta i båda tyglarna, mer eller mindre beroende på hur bra hästen lyssnar. Vill du höger tar du extra i höger tygeln. När du sedan ska få hästen att gå så trycker du med benen mot magen och kära vänner, åter igen ni som inte har ridit, ni aaaaanar inte hur basic de är jämfört med vad som kommer senare. Hur otroligt svårt det är att göra en korrekt halt eller göra den där höger svängen. 
 
Men om du då vore utan dina armar att bromsa mer eller ben att driva med. Är det kört då? Nej tydligen inte. Bara dessa två rider så mycket bättre än mig, fast än att den ene är utan armar och den andra benen. Jag kan helt klar rida utan armar men då skulle ju hästen jag red helt kunna ta allt i sin egen takt och jag skulle bara åka med. Men utan ben skulle de nog aldrig gå. Man håller ju iprincip hela balansen med benen och jag vet att vi fått prova på ridskolan att sträcka benen rakt ut från sidorna av hästen. Det var allt annat än enkelt kan jag lova.
Detta är bara helt otroligt och jag hyllar verkligen dessa människor medan jag känner att jag inte alls fick ut tankarna som snurrar i huvudet efter att ha sett detta.
 
 

Måndag

Ja hörrni, något speciellt har jag ju inte att säga. Förrutom att det såg bara bra ut för min tränare, Johanna, att rida Raspen igår. Känns att hon nu ännu bättre förstår vad jag menar med allt vi har svårt för tillsammans. Så något vi kan konstatera är att när man fått honom att verkligen ta skänkeln så tar det låång tid innan han lossar i kroppen iallfall för då när man vill använda benen till att böja kroppen så springer han iväg. Jäkligt klurigt. Men ibland går det bättre och ibland sämre, så är det ju. Nu taggar jag åter igen hoppträning imorgon och då skiter jag i var han har huvudet bara han kan tagga till lite! Förresten fick jag prova Johannas häst Gastro också. Jäklar  vilken fin häst. Kändes så otroligt välriden och mycket enklare. Dessutom kunde man mest tänka i huvudet om man ville trava eller kanske göra halv. Han lyssnade så himla bra. 
 

run for you life

herregud vad mat är viktigt. I fredags åt jag så otroligt mycket mat,vill knappt tänka på vad. (bla, pizza, tacos och en fet godispåse) Igår åt jag knappt något för jag var så mätt fortfarande och hade ingen matlust. Tror ni min kropp mådde bra idag?, knappast. När jag skrev i inlägget innan, att det lutade mot en springtur kände jag mig inte alls sugen och väldigt seg. Sedan fick jag världens ryck i kroppen och ville inget annat än ut. Efter fyra kilometer började de bränna under fötterna för att jag glömde ta löplabbets sockar, de ända jag kan springa i, efter fem kilometer kände jag att det inte var någon mening att forstätta för jag vet hur arg jag brukar vara när jag inte kan fara och springa för ett litet skavsår. Men vad har detta med maten och göra. Jo när jag stannade på 5,3km så snurrade hela huvudet och jag trodde ärligt att jag skulle falla i backen. Ingen rolig känsla. Tillslut började jag gå sista biten hemåt. 
 
Nu har jag ätit en stor tallrik med gröt tillsammans med lite linfrön, äpple och tog även lite kanel. Nu känner jag mig som en människa igen. Mätt och belåten, redo för ett ridpass. 
 

Söndag

Godmorgon vänner och ovänner. Kom just hem från Obban. Hann aldrig skriva igår så jag göre väl nu. For mer Raspen till skogen igår. Mamma fixade allt i stallet, lastade Raspen. jag behövde bara äta frukost och hoppa in i bilen.. lite väl lyxigt! Borstad var han till och med. Förresten var Raspen piggare än någonsin. För att han just fått i sig havren(?) Trodde ärligt att jag inte skulle få stopp på honom när jag fattade första galoppen. Men när han sedan blev reglerbar och fin i formen så gav jag mig medan han ändå fortfarande hade energi kvar. När jag kom hem sedan fick jag skynda mig i duschen och kasta i mig lite mat innan jag skulle fara och jobba. Roligt att få göra det igen kände jag och avslutade kvällen med en öl och lite film hos Tomas. En helt ok lördag alltså.  
 
Tror jag ska ge mig ut på en springtur snart och lite senare ska jag fara in till hippo. Ska träffa min tränare och få lite hjälp. Blir nog kanoners!
 

499kr på Gina tricot!