Bilderna från lördags kväll.


                    Lite folk.   Mona och Dana på bilden till höger.

                           jag och Johannaa;*

                          Steeeeek, jag och Mona!
                       Medan vissa dödade myggen, så pussade andra på dom.

Söndag

Konstigt nog, även fast jag hoppa i säng kring ett, så vaknade jag vid åtta i morse. Ändå riktigt härligt att vakna av sig själv! Gick då ut och åt frukost och försökte läsa ut min bok ( för bra för att dö) Efter det for jag och min brorsa, å pappa och pantade burkar. Vi fick nämlingen 5 sopsäckar av mammas bror. Det vaar sjukt pinsamt och man kännde sig som typ en uteliggare som letat burkar i ett år! Men hursom helst tror det blev 450 spänn! Rätt värt ändå!:)
Efter det skyndade jag mig som tusan hem och tryckte i mig en pizza innan jag for och träffade Johanna och Mona i stallet. Det var jätte varmt idag också, bara det att det blåsa rätt mycket. Så det blev inge bad för oss. Men det var perfekt väder för att bara sola. Så vi låg i stallet två-tre timmar och solade. Det var jätte skönt.
Det blev sedan god mat innan jag åkte med resten av familjen till farmor och farfar för att fira morsdag tror jag(?) Vi blev inte kvar där så länge. Åkte sedan hem och färgade håret som verkar bli mörkare än vad jag ville. Men jag vet inte ännu det har inte hunnit torka.

Igår kväll var riktigt najs! Vi var 9 pers som satt på våran baksida och spelade kort åt kladdkaka osv. riktigt trevligt, men vid halv elva blev det helt galet mycket mygg så vi drog då till Dane och kollade på film. tänkt lägga ut massa bilder från det, johanna ska bara skicka klart dom så ni får se dom senare ikväll tror jag :)

Pusss.

Förlåt!

..för dålig uppdatering! Jag fick ingen tid att göra det igår. Men en kort beskrivning om igår.. istället för vanlig skola hade vi ekologidag. Vi fick kolla på fåglar,träd och gå tipsrunda. inte roligt enligt mig, men bättre en vanliga lektioner! Efter det for jag och johanna till stallet och red, med mona också. Vi red kanske två timmar, men mycket skritt! Efter det for hon till sig och jag till mig och vi duschade, åt osv. Sedan kom våra kära moppe vänner och hämtade oss. Så vi grillade lite och var även på andra ställen. Sedan slutade kvällen med att Johanna sov över här.

Nu till idag ( lördag) som har varit, och är, varmaste dagen hittills.
När vi klev upp vid nio var det 18 grader i skuggan! Heeelt underbart! Så vi åt frukost ute och for sedan till stallet. Det var lite för varmt för att rida, hästarna var väldigt trötta så vi red inte så länge.
Jag fick sedan skynda mig hem och byta om och äta lunch innan jag sedan for på stan och klippte mig. Känns härligt att ha tunnat ut håret och det känns mycket bättre! Jag har väldigt tjockt hår, och det är väääldigt jobbigt nu på sommaren kan jag lova! Hon klippte mig kanske en timma och efter det gick jag raka vägen till Gina och köpte mig en bikini överdel!!
Så nu är det också gjort.

Fick stå i kön ett bra tag innan jag tog cykeln och cyklade till Johanna och Mona som hade legat och sola ett tag. Men vi blev inte kvar där länge innan vi for till älven och badade! Det var så sjukt härligt att bada! Nog för att det var kallt i vattnet så var solen så varm så man var tvungen att hoppa i.  Men det jobbiga var att det var helt sjukt mycke mygg. Johanna räknade att jag hade 32 st myggbett!! Jag hade fullt på ryggen och tio stycken bara på armen.. Inte roligt!! Men det får man ta. Lite brunare har jag iaf blivit och det ska tydligen bli ännu varmare i morron, så jag hoppas att det är sant också! Då blir det mera bad! Nu ska jag lägga in lite bilder från idag. Snart ska jag fara ut igen. Vi hööörs!


                                              Frukost! Johanna på bilden!

                                           Jag och Johanna.

Härligt vare!!

Gina Tricot


Vill ha..

soool

Jag kom just in efter att ha legat i solen i kanske en timma, gick alltså ut så fort jag kom hem efter skolan.
Just nu håller jag på att laga mat. Blir lite tajt om tid idag. Hoppträningen är flyttad till klockan sex och mamma slutar fem. Så jag måste äta nu och sedan fara och göra iordning Mio innan jag åker dit, annars hinner jag inte. Men det är bra ändå att den är flyttad för Johanna ska sova här i kväll så då är jag förhoppningsvis hemma fortare! :) Men det blir nog inga fler inlägg idag. Tänkte iaf berätta om en bok som jag håller läsa just nu. För bra för att dö heter den. Någon som har läst den? Jag har bara hunnit med 70 av 165 sidor. Det jag läser om just nu är att en tjej som heter Stella är jätte mobbad och ska just nu ta livet av sig med en annan kille. Rätt spännande även fast det är hemsk att läsa. Men den verkar bra. Så här står det på baksidan av boken..


Stella lever sitt liv om nätterna, i skydd av mörkret. Hon har sina två råttor och sin dator. Där öppnar sig en fristad, en egen värld. Hon tror att hon väger mer än tre siffror, men vågar inte ställa sig på vågen för att få veta.
I skolan härskar Drottningen Alva som har smulat sönder Stella under lång tid, sakta malt ner henne. Men så händer det något avgörande.
Stella bestämmer sig för att göra allvar av det som hon har tänkt på en längre tid. Försvinna. Glida ut genom dörren. Ta livet av sig.
På nätet träffar hon Joel, som också vill dö. De två bestämmer sig för att bilda en självmordspakt.

Onsdag

Min dag har varit bra men seg. Jag var jätte trött i morse av någon anledning. Vi har inte gjort något speciellt på skolan idag. På Hkn fick vi städa/stätta och mangla osv. Sedan var det även några som bakade en Glace au four. Det var rätt gott förutom att jag inte är så jätte förtjust i hallon. Sedan hade vi ett musik pass då vi spelade Otherside med Red Hot Chili peppers. Inte så rolig låt att sjunga men äh!
For sedan och red med Johanna och hennes kompis.  Det gick bara bra och Mio var pigg som vanligt! Mio står ändå ute på nätterna. Det gör också så att det går snabbare i stallet, jag slipper ju mocka osv. Han kommer ju så klart stå inne då det är dåligt väder och innan tävling.

Var jätte hungrig sedan när jag kom hem. Åt massa mat och efter att maten hade smält så for jag ut och sprang en stund. Shit vad duktig jag kände mig! Även fast att jag var svettig så var det inte kul att komma hem och det bara finns kall vatten.. Dom har typ bytt en sak osså hade den inte hunnit värma upp vattnet. inte roligt alls kan jag lova! Men när jag var klar tog jag på mej massa varma och sköna kläder innan jag sedan fick besök av Johanna, Nicke och Emil som kom hit med mopparna. Så vi for ut och åkte  tills nu typ.

Nu ska jag ta och fika lite, sedan blir det nog sängen.
Pusss.

Kväll

Sitter och kollar på Desperate Housewives. Jag for ut och var med kompisar i kväll, så jag spelade in det.
Har typ åkt moppe hela kvällen. Det slutade med att vi for på kvantum och köpte jätte god glass! Tänkte lägga ut lite fina bilder också. nu ska jag fortsätta se DH.
Jag och johanna ( i bilden till vänster) vet att vi är söta!

Sjuk..

Sitter just nu och kollar på Smallville och läser FRIDA.
Jag har blivit förkyld men drog mig ändå till skolan. Skulle bara blivit jobbigt att plugga om till matte provet, som för övrigt var helt sjukt svårt.. Jag hoppas jag klarade det iaf. Tänkte iaf lägga ut några bilder från tävligen. Det kommer fler sedan:)



Måndag.

Ny vecka, det är alltid jobbigt. Men å andra sidan har vi tre veckor kvar till sommar lov. Nu börjar nedräkningen. Jag hoppas den här sommaren inte blir två veckor som förra. Då var resten av sommaren så att det var fint väder till typ 11?, sedan blev det molning.. Det var inte roligt alls! Å just nu är det så det är, men sommaren har inte börjat än så jag hoppas verkligen att det blir en bra sommar. Själv blir jag i storsätt hemma hela sommaren. Det ända är att jag åker iväg och tävlar osv, sedan åker jag kanske till Lycksele några dagar också. Men som sagt, jag hoppas på en riktigt bra sommar så att man kan bli riktigt brun och hinna göra allt som man brukar göra på sommaren!

I morgon har jag matte prov.. Vi skulle ha recentionsprov också, men tackålov blev det flyttat till på måndag. Jag hoppas att jag hinner läsa en en ny bok innan dess. Den jag har läst ut nu har jag inte hängt med alls på. Jag höll nog på med den i 1-2 månader. Det gick snabbt i början och nu i slutet, men i mitten av den vet jag inte vad som hände. Jag blev less på att läsa osv. Så jag vet knappt vad den handlar om.

Johanna är ju i Stockholm den bajsungen! Dom har haft riktig sommarvärme där och, JA jag är aviis. Shoppat har hon gjort också och klipp sig. Tur för mig att jag ska klippa mig på lördag, jag kan lova att det behövs! Jag tror att jag ska gå på stan med Johanna då. Jag har iof inte så mycke pengar. men en bikini är NU. men vart tusan finns den bikinin som jag fantiserar om i mitt huvud? Aja jag hittar nog en till slut. Nu ska jag knarka alvedon och halstabletter för jag tror jag håller på att blir sjuk..

Pusss.

Btw, jag gjorde klart mina vantar på slöjden förra Måndagen, nu är dom hemma.
Inga speciella, riktigt fula egentligen. Men och? jag har inte tänkt använda dom och uppgiften är ju gjord som den ska. Skulle få vg-mvg på dom, så varför göra massa annat på dom? ( haha, jagveet jag är smart )

Tävling i Vännäs.

Jag klev upp 06.15 i morse. Låg och frös ett tag innan jag klev upp. Strax innan åtta for vi till stallet och packade vi ihop och lastade in mio och grejerna i transporten. Själv somnade jag i bilen en stund men vaknade just innan vi kom fram. Först kollade vi på första klassen som var en LC. Sedan hoppade jag LC+5. Vill knappt prata om den klassen.. ställde på tok för höga krav på mig själv, som t ex. jag har vunnit en klass som är 15 cm högre, det här vinner jag lätt! om jag rider den här klassen bra så for jag hoppa omgång 1 i DIV1 osvosv. Vilket gjorde att jag slarvade som jag vet inte vad! Jag rev hinder nummer 3 sedan hela resten av banan, utom nummer 5? det hindret var borta ur mitt huve. Jag behövde efter klassen en förklaring till varför jag blev utesluten.. det blev alltså ingen lagklass för mig idag. Utan min hopptränare tyckte då att det är bättre att jag hoppar en individuell klass ist. Så jag hoppade en LA. Det var en A0/A (precis som förra LAn som jag vann) som alltså hade hela banan på tid. Det gick hur bra som helst Mio var jätte taggad och det utnyttjade jag inte riktigt dom tre första hindrerna men sedan kom vi igång på riktigt och gick nolla, vi slutade då på en tredje plats! Så jag var jätte nöjd över ponnyn!
För URF i DIV 1 gick det förresten jätte bra! Dom vann, stort grattis. Alla var jätte duktiga!
Bilderna på mig och Mio kommer senare!

Nu ska jag gå ner och fika lite, sedan ska jag nog försöka gå i säng. Jag är inte taggad på skola i morron. Johanna som är i Stockholm också;/

Pusss.

Mio, MIN mio!



En bild från förra helgen. bästa häst, i morron får det lov att gå lika bra! =D

nu ska jag sova!!

hemmakväll..




Asså Twilight är ju verkligen en hur bra film som helst. Tillsammans med fruktsallad och glass, när man är sugen på hemma kväll. Men kulturnatta är en gång per år. Kanske skulle jag ha gått även om jag inte var sugen? Aja, det kommer fler gånger, och fler saker på stan. I morgon är det tävling och jag kommer ha sovit ut innan iallafall. Jag går alltså och lägger mig nu. Jag måste plugga klart i morron.. ååhh!! "glöm dagens problem, i morgon kommer nya.."

så himla söt kille!

 

stallet hela dagen.

Kom just ut ur duschen efter att ha varit i stallet heeela dagen!
Jag for tid vid tolv. Då mockade jag och gjorde klart allt det. Sedan rengjorde jag och smörjde in alla träns. Det var vad jag gjorde medan mamma och pappa rensade och byggde upp sommar hagen. Det var inte det roligaste vädret idag. Lite regn ibland. Men jag hade tur när jag skulle rida, då var det uppehåll. Mio hade rullat sig i lera som hade torkat när jag tog in honom. Inte roligt alls, speciellt när han lossar hår också. Samuel (lillebror) hjälpte till också. Hela familjen var alltså i stallet idag, heh. Hade tänkt rida med Johanna, men hon fastnade visst på stan. I morgon ska jag tävla i Vännäs så jag tog det rätt lungt idag. Det blir först en LC+5 (85cm) som är nån Coop extra sak. Sedan vet jag inte om jag hoppar LB (90cm) eller LA (1 m) det beror på om jag kommer vara med och tävla i DIV 1. Hoppas på det!

Ikväll ska jag bara vara hemme och se twilight. Jag orkar verkligen inte göra något, har ingen lust alls! även fast att det är kulturnatta. Shiit vad kul det hade varit att vara där, men jag hade ändå inte kunnat vara där så länge eftersom att jag ska upp tidigt i morgon. Det känns sjukt härligt att bara vara hemma för en gång skull också.

Stan

Nu har jag suttit och pluggat ett tag och orkar inge mera!
Jag hittade kläder på stan idag iaf.




T-shirten till vänster är från rut mfl. Shortsen och linnet är från BikBok.
Jag provade dom där shortsen förut men då fanns dom inte i min storlet. så nu är jag happyy!
Nu får vi snart middags gäster och sedan får jag se om jag måste stanna hemma eller om jag far ut.

Pusss.

Sitter hos Johanna

God morron!
Klockan är halv åtta och jag har nyss vaknat. Vi har varit/sovit på Johannas balkong med massor av täcken och kuddar. Rätt mysigt tills man vakade och hade ont i ryggen, hah. Johanna och Sakarias har varit vakna hela natten och Mona har varit vaken halva. Själv tror jag att jag somnade strax innan ett eller något. Sedan vid fyra vaknade jag också och trode typ att klockan var mer än fyra, jag somnade alltså om och vaknade igen nu. Jag hade ställt klockan på nio för att hinna till Mio innan jag ska på stan. Till stan ska jag med mamma för att hitta kläder till skolavslutningen. Jag hoppas att jag hittar en bikini också, vore skönt att göra det idag.

haha nu lägger sig dom och sover när jag har vaknat.. ovärda ungar som är vakna hela natten!
Näe nu ska jag gå, vi höörss!

Pusss.

Kom just in...

..efter att ha ätit god mat ute. Jag ska snart cykla till Johanna och sova över där. I morgon ska jag på stan osv. Så jag lär inte skriva förs jag kommer hem då.

Hur som helst, jag klev upp nio idag och pluggade matte tills jag inte orkade mera. Då åt jag lunch och cyklade sedan till stallet. Mio var jätte pigg idag eftersom att han har skrittat i två dagar. Men det är alltid kul. Sedan fick Mio för första gången gå i samma hage som Tom o Jerry. Från början sprang dom runt och busade och höll på. Men det tog inte låg tid så stod alla och åt, tjockisar allihoop! Men från och med nu kommer han få beta med dom lite varje dag tills vi har satt upp våran sommar hage. Mio var ju inte lite svår fångad när jag skulle byta hage heller! Fick gå tillbaka till stallet och hämta fodret.
Jag tog sedan en promenad nästan ända hem. Jag stannade faktiskt vid ett spår och sprang typ 2 km. Jag var typ död när jag kom hem! Joggade hela och kutade tre uppförs backar. Nu j*vlar ska jag få kondis!..hoppas jag..
Näe nu måste jag skynda mig lite.

Pusss.

Stressig dag

Denna morgon började som vanligt med att jag var riiktigt trött. Vi hade vanlig dag på skolan idag. På Hkn gjorde vi sallads buffé. Riktigt gott faktiskt! Sedan på musiken spelade vi i aulan lite för skojs skull. Alltså inga som kollade på! Men vi kanske ska spela upp nästa onsdag o bara bjuda in våra klasser, alltså tre klasser. Men jag vet inte.. kul att sjunga själv. Jag kommer ju svimma! Men det kanske inte blir av heller såå.

När jag sedan skulle skynda mig att cykla hem så hade en omogen människa släppt ut luften i mitt bakdäck. Det visade sig att det inte bara hade hänt mig heller. Vilket jävla liv att förstöra saker? Personen/erna, kan ju inte ha mycket till liv...
Men man kan ju hitta fördelar i allt och jag fick idag lära mig hur man pumpar däck!

Iaf så cyklade jag hem för att sedan skynda mig till stallet och träffade Johanna. Det blev bara skritt idag, i kanske 45 minuter. det var galet bra väder o jag for ut i shorts och linne utan att frysa! När vi kom tillbaka fick jag sedan stressa för att hinna hem innan jag skulle med resten av familjen och äta middag hos farmor o farfar. Det blev mycke och god mat och efterrätt innan jag sedan for och var med Johanna o gänget. Ganska stressig dag alltså. Men nu ligger jag i sängen och ska snart sova. jag känner verkligen taggen. Är sjukt trött efter allt cyklande hit o dit. I morgon kanske jag åker in med mio till hippo och rider där. Får se hur allt blir. Nu ska jag soova.

Pusss.


Skaffa kondition?

Hejsann. Min tisdag idag är en plugg dag. Om exakt en vecka idag har jag matte prov och recentions prov. Så när jag kom hem från skolan satte jag mig i soffan och försökte läsa ut min bok. Jag skulle gissa på att jag läste kanske trettio minuter innan jag slocknade... Inte så lyckat alltså. Jag vaknade igen just innan middagen. Då hade jag sovit i mer än en timma. Efter middagen blev det då sedan matte. Måste säga att det var lite tur att internet inte funkade för mig tidigare idag. Då hade jag inte fått något gjort. Eller jo, men mindre iaf. Men nu funkar det som det ska så nu ska jag göra allt det där jag alltid gör när jag sitter vid datorn. Ja förutom typ Msn och allt sånt. Läser jag massvis med bloggar. Tycker det är skit kul, inte bara att läsa om folks vardag, utan kolla andras tips om kläder, musik och läsa om skvaller osv. Jag veet jag är en nolifeerr. men so? Jag tycker det är kul! Man hittar ju massor med nya shopping sidor och massa snygga outfits osv.

Vi hade ett fys pass på idrotten idag. Det var helt sjukt jobbigt, men nu vet jag vad jag ska träna på för att få upp min kondis. Jag kanske inte berättade att, till och med min hopptränare vill att jag ska ha bättre kondition. Hittade en väldigt bra hemsida om just konditionsträning. Den hittar ni här. Jag tror dock inte att jag kommer lägga ner massor med tid på det. Jag har varken tid och ork till det. Men att köra ett ordentligt pass i veckan måste ju vara bra? Sedan kan man ju försöka att bara jogga en dag i veckan också. Jag får se hur länge det håller. Det är lättare sagt än gjort!

Vi kollade även på grubberevyn idag efter lunch. Massor med bra musik och humor. Synd att jag ska behöva förklaring för att förstå vissa skämt. Men den var sjukt kul iaf. Förresten är det Nattinén i morgon kväll (onsdag) klockan 22.30. Så köp biljetter! Inte för att jag ska gå men(a) Fråga mig inte varför men det blev inte så.. Nu blir det snart Desperate för mig.

Pusss.

Bilder.

Bilderna är från Lördagens LA. Dom är alltså Fotade av Stina Jonsson.

Vi gasade in i mål där i slutet!.
Nu ska jag hoppa isäng.

Pusss.

Ny vecka.

Hej igen. Jag har inte hunnit med att skriva tidigare. En helt vanlig men lång dag på skolan idag. Vi slutade halv fyra och efter det for jag till stallet. Jag red ca 70-80 min idag Skrittade nästan en timma sammanlagt. Han fick alltså ta det lungt idag. Det blir nog rätt lungt hela veckan eftersom att det var tävling i helgen och även nästa helg. Då blir det tävling på söndagen i Vännäs. På tal om tävling, bilderna kommer senare i kväll. I allafall så när jag hade ridit klart så mockade jag och allt det där innan jag sedan gick hem igen.
Det hann sedan inte gå så lång tid innan några kompisar kom hit. Jag hade just hunnit duscha och äta så bar det ut en stund igen. Jag ska försöka hoppa isäng snart också. Jag är jätte trött.. som vanligt! Men det känns så sjukt härligt att vi får helg på onsdag. Det är inte länge kvar till sommarlov heller. jag vill nuuuu! Aja nu ska jag ta och fixa lite bilder så lägger jag in dom om en stund, vi höörs

Pusss.

fairytale

Ja, jag har ju inte uppdaterat så bra nu i slutet, Jag har helt enkelt inte orkat. Igår kollade jag faktiskt på ESC eftersom att jag aldrig orkade fara ut. jag kollade iof inte klart på det. Vid 11 somnade jag med huvudvärk träningsvärk och trött. På tal om träningsvärk. Måste jag träna upp min kondis, det är ju den som är problemet på tävling.. Hur som helst, Som alla vet så vann ju Norge, o jag tycker faktiskt att den var riktigt bra. För er som inte hört den så lägger jag upp den.



haha nu har väl alla lagt upp den på sina bloggar? Jag ska försöka lägga upp bilderna från tävlingen i morron. Hoppas jag hinner det. Men det får lov att gå. Vi är ju förresten lediga torsdag o fredag, sjukt skönt!
Nu ska jag ta och sova.

Pusss.

Vinst!

Dagens hopping blev alltså en LA. Det var en A0/ A vilket betyder att man rider allt på tid. Hinder 1-6 gick jätte bra, sedan kom en kombination med A o B som också gick bra men då började jag bli trött och red mindre o midre. Hinder 8 gick också bra men på nian som var en mur, kom jag nära och han trampade om, men han hoppade och rev inte. Sedan var det en tre kombination, alltså tre hinder. Jag var jätte trött och red inte allt bra. Men mio bjussade på och hoppade utan att riva. Jag gick då in och på en första plats och fick sedan vänta på att dom andra ekipagen inte skulle slå mig. Sedan sa mamma även att dom hade slagit i hop Kat. B C o D så jag fick kolla när D-ponnysarna skulle rida också. Ganska nervöst var det. Men tillslut kom sista ryttaren och fick nått fel. Så jag vann alltså! Känndes så härligt att jag började gråta. haha! Mio tyckte ärevarvet var skit kul och galopperade som en galning. Jag älskar verkligen ponnyn. HAN ÄR BÄST!

Här är en bild från igår. Det kommer massa mer sedan!



Nu tror jag att jag ska äta, sedan får jag se vad det blir ikväll. Jag är verkligen inte taggad för skola i morron..

Pusss.

Tävling.

heejsan!
Sitter vid tvn och kollar på Edwars Scissorhands, så himla söt han är, även fast att han är lite läskig.. Jag hade egentligen tänkt fara ut igen ikväll, men jag orkar verkligen inte. Jag är helt dööd efter tävligen. På tal om den så gick det jätte bra! I LBn var han inte så jätte framme och det blev mest att jag tänkte på att rida runt och tänkte inte på så mkt annat och han var lite lång o så. Men vi kom runt nolla och slutade på en tredje plats. Sedan i LAn så var han mer framme o så, men i omhoppningen dog jag av lite och slutade rida så då stannade han på näst sista och på nått sätt vek han typ av åt höger i stoppet så jag åkte av, smmaaartttt!! landade på fötterna och det blev nästan som en avsittning. Men aajaa. Jag är jätte nöjd för dagen och i morron blir det en till LA. Det var många som var där och fotade så jag hoppas att jag snart får dom. Lägger in dom då. Nu ska jag forstätta kolla på tv. Nu börjar väl förresten Melodifestivalen. Ha en bra kväll.

Pusss.

ni måste bara kolla på det här!

Ni har väl alla hört Malena Ernmans låt La voix? som var med och vann Melodifestivalen. Ifall inte, här är den. Men det var inte den som jag tänkte berätta om, utan det är att Kim fransson som var med i Made in sweden, har gjort en egen version av den. Den ska ni också få höra. Rätt bra fast det är ju en opera låt. hahaha den är sjuuukt kul, ni måste se på den!
Här är orginalet av Malena.


Och sedan Kim Franssons version, hahah!
( det roligaste kommer efter typ två min.)

äntligen helg, igen.

Redovisnigen gick bra idag. Många hade spelat in filmer som var grymt roliga och ja det var sjukt kul. När alla sedan hade reovisat blev det luch rast och efter det fick vi veta resultatet från turneringen som var igår. Vi var ju in delade i typ 9 grupper?, och det var tre klasser med. Några i våran klass kom tvåa, sedan kom 9f på första plats!. congrattzzz!
Vi slutade vid tolv tror jag, och då for jag till stallet och red. johanna hann inte rida med mig idag. gissa varför? jo.. hon skulle duscha innan! haha, det var typ det dumaste jag har hört, menmen. ( jag älskar dig ändåå mest)

Jag behövde inte fara till hippo idag heller, har jag tur eller har jag??. Det fanns inget jag kunde hjälpa till med så det fanns lixååm ingen anledning att cykla dit. Så nu sitter jag ny duschad och väntar på att pappa ska komma hem och göra mat. I kväll blir det Johanna och alla. Jag tror vi ska till grubbe sedan får vi se vad som händer där ikväll. Det blir dock ingen lång kväll efter som att tävlingen börjar nio i morron och innan det ska jag ju packa ihop allt, anmäla mig, veterinärbesikta osvosv. Så kanske att jag måste kliva upp 6!, Så som sagt var, tidig kväll!..
Näe nu ska jag byta kläder och göra mig i ordning, vi hööres kanske i kväll. Eller efter tävligen i morron. Whis me luck!

Pusss.

Hallojsan,

Det visar sig bli en skön dag för mig idag. Tack för det!
Brännboll och kubb "turneringen" var det ända vi gjorde idag och då slutade vi efter lunch. For hem och bytte om och fikade lite sedan cyklade jag till stallet.  Mio var pigg o glad. Jag red typ 45 min eller nått i det fina men blåsiga vädret.
Ikväll slipper jag bygga banan inför tävlingen, mamma far dit ändå så ah jag slipper. Så i kväll ska jag uuut, känns som en evighet sedan jag for ut och var med kompisar. Men nu blir det då Johanna o gänget! Eller jaa, jag vet inte riktigt än men jag hoppas på det! .. Jajuste, skulle ju lägga in bilder från i går. Ser nu att det har blivit nått konstigt så bara några bilder går att se. Här är iaf en  på mig och Elvira.

Vi försöker gå om varandra, gick inte så bra! (a)



Mona o Johanna!

I morron blir det redovisning. Det ska typ bli roligt att kolla på andras. Vissa har typ gjort filmer o dom i våran klass har ju lite speciell humor, haha!. Näe nu tror jag att det är middag på G. Vi hörees!

Pusss.

trött som jag vet inte vad.

Ja gud. Jag är jätte trött nu efter att ha mockat osv på hippo i typ två timmar. Har inte hunnit vara hemma i stort sätt nånting idag. Men nu är jag äntligen hemma.
På skolan tidigare idag så blev det först att kolla lite när Elvira fick göra klart alla övningar i redskap på idrotten. Vi skulle egentligen köra intervaller i uppförs backar idag. Men då ville idrottsläraren att hon skulle göra klart det ist, så jag och Johanna satt och kollade på lite. Sedan efter lunchen så gjorde vi en powerpoint presentation av det hela som vi sedan ska redovisa på fredag. Som sagt är jag riktigt trött efter halva veckan. Jag har tyckt att det varit skit härligt och typ kliva upp vid nio och ha korta dagar. Men efter skolan har det bara blivit mer jobb och stress, helst vill jag bara ta det lungt i morron, men då ska vi spela brännboll och kubb på skolan i morron och sedan kanske jag måste till hippo och bygga banan inför fredagen så att det är gjort, men det kanske jag slipper om jag har tur!
 Men det här kommer ändå bli en jobbig vecka med tävlingen o så. Men kul ska det bli! jag älskar hemma tävlingar! Kommer att tävla lördag o söndag.
På lördagen blir det LB, LA och söndagen LA, och söndags klasserna är nationella, vilket blir min första nationella, rätt kul! Ska även bli kul och kolla på MSV klasserna.
Näe nu ska jag ta och hoppa isäng tror jag, I morron börjar jag halv nio.. det känns typ tidigt nu. I morron, om jag kommer ihåg, lägger jag in någon bild från idag. Jag orkar inte göra det nu..Aja har bäst!

Pusss.



Min bästa!
 

Städning..

Den gick bra, grymt jobbigt var det att kratta och hålla på. Jag fick stressa dit för att jag kom på lite sent att jag borde äta middag. Jag cyklade dit på kanske 20 min och då cyklade jag snabbt. Höll på falla ihop när jag kom fram. Hur som helst gick jag runt och krattade upp högar i en traktorskopa nästan hela tiden. Man blev riktigt trött i armarna och fick dessutom en blåsa i handen.. Sedan fick vi köörv som Mickis gick till folk och sa, hah. Gott var det, och jag var riktigt hungrig, även fast jag åt middag innan jag for. Jag stannade kvar ett tag och var lite med Mickis och kollade när hon red sin häst lite. Tog nån bild på henne. Men dom blev inte bra eftersom att min mobil kamera inte är särskilt bra..


Hennes jätte stora, fina häst heter Livingstone!.
Vi hööres i morron. Börjar halv tio i morron, då ska vi efter lunch sammanställa och fixa ihop inför redovisningen av det vi gjort halva veckan.

Pusss.

tisdag

I morse vaknade jag vid nio och då trog jag på mig kläder och käkade lite frukost. Sedan kom några hit, bland annat Elvira. Så vi satt och kollade lite tv innan vi sedan åkte moppe ner till älven. På schemat stod det ju idag att vi skulle, i en timma, promenera och jogga. Det kanske inte blev riktigt såå, men nästan, heh.
Sedan när vi kom tillbaka till skolan så åt vi lunch, då var klockan typ halv tolv. Det var typ biff o potatis eller nått. Hyfsat gott var det. När vi hade ätit klart gick vi sedan och skulle gymma en timma. Det blev så klart inte en timma så lata som vi är, Men jag tycker att vi var duktiga ändå. hah!

Nu sitter jag och äter mackor och funderar på om det finns något som jag borde göra, i stället för att bara ligga här.
Halv sex ska jag vara på hippo för att vår städa, kul... Menmen det är sånt man får ta. Men det blir mycke hippo i veckan.
tis, städa
ons, box bygge inför tävligen i helgen
tors, bygga banan. för hoppnings vis behöver jag inte åka dit.
Sedan fredag till söndag är det tävling. Jag tävlar lördag o söndag, men eftersom att det är hemma tävling måste man ju vara med och hjälpa till under hela tävlingen. Gissa om jag kommer att vara trött måndagen efter?..

Aja har he över bilderna från kameran, så ni får se några



Pusss.

Ni missar väl inte..



Tonårsliv börjar ju nu 21.30. Sista avsnittet. Det får man ju verkligen inte missa!

Kort skoldag!

Jag har nog haft härligaste dagen idag.
Jag hade ställd väckaren på nio men vaknade halv . Så jag hade gott om tid på mig. For sedan och träffade Elvira på skolan. Snackade lite med våran lärare om hur vi skulle göra o allt blev som vi hade tänkt. Vi promenerade först ner på stan och gick till Umeå sport och motion. Vi körde body balance i 45 in, passet började halv tolv och ah, det var rätt jobbigt. Det är även rätt svårt att hålla balansen när man inte gjort det så mycket förrut. Hur som helst. Sedan for vi och åt god lunch på Lobbyn. Det är så sjukt gott där!. Jag tog en kyckling sallad typ och elvira nåra mackor eller vad det nu var. Gott var det iaf!. Men sedan så slutade vi. Så jag for typ från stan strax efter ett. Helt galet skön dag. Och i morron blir den nog nästan också lika kort. Då blir det promenad/jogging innan lunch och efter blir det gymma. Nu ska jag ta och gå ner till stallet. Några bilder från idag kan ni få se också.


           Elvira och jag

          jag och Elvira



Pusss.

Lugn o skön dag!

För det första klev jag upp nio i morse och pluggade lite matte. Det blev inte så länge för sedan åkte jag till stallet och mockade och gjorde klart. Sedan kom mamma och hämtade mig och skjutsade mig och Mio till Hippo. Började med att fara ut och skritta i skogen en stund. Men smarta jag trode att jag skulle kunna fara en runda. Men icket, jag kom bara längre o längre in i skogen. Så tillslut vände jag. Skrittade typ 45 min innan jag kom tillbaka. Då red jag ute på ridbanan och mio var jätte fin idag!, Bet inte fast nått i bettet som han typ alltid brukar göra, han var lugn också, inte för att han är världens piggaste och stressigaste. Men han är alltid ofukuserad och vill annat än vad jag vill, så ja han var suuper! Det gjorde typ min dag(a), hur som helst, När jag kom hem sedan blev det god middag. Orkade inte göra nått sedan var jätte trött och såå. Så det blev film och kladdkaka. Typ det godaste som finns?

Sedan fick jag även veta av mamma mitt i filmen att turkiet är bokat! 30 september bär det av och jag är sjuuukt taggad!

Veckan som kommer blir grymt härligt. Vi har  tema vecka och får göra egen schema. Jag och Elvira ska typ ha "sport-liv" och äta bra mat och träna. Det är mån-ons, sedan är det klassens dag på torsdag och på fredag har vi redovisning om det vi gjort i veckan. Det blir nog bra. Ska typ vara på skolan vid tio. Så jaa grymt skönt!
Vi hörs i morron.

Pusss.

trevlig och kort kväll.



Det blev grillning iaf. Träffade först några vid älven, men då kom värsta regnmolnen och en stund senare började det regna, så vi drog till grubbe där det kom fler folk. Så vi var där ett tag och snackade och höll på. Det blev dock en ganska kort kväll. Det blev kallt och det fanns inte så mycket att göra, så många började fara hem. Tror jag ska sova nu faktiskt, känns skönt. I morron ska jag rida, plugga och försöka hinna med att städa lite. Men om det är fint väder som det tydligen ska vara. Så måste jag hinna ligga ute också. Men så varmt lär det nog inte bli. Aja vi hörs i morron.

Pusss.

Paramore!


 Paramore är lätt bäst just nu. Är helt käär!, tror dock att jag snart lyssna söder dom. Nu hittade jag iad en låt som jag inte hade hört förut! :)  Har ni nån favorit av Paramore? eller vad ska man lyssna på?

Pusss.

Go morron.

Hej igen. Går kvällen var riktigt tråkig, halva helgen borta nu juee;/ Dock var det väldigt god mat o så. Dom hade grillart kyckling, älg och rådjur tror jag att det var, tillsammans med sallad och gott bröd,  Jätte gott! Men sedan efter den goda chokladkakan till efterrätt så blev det bara tv. För första gången kände jag bara panik över att inte på komma ut och vara med folket. Men i kväll ska det grillas, om vädret håller osv. Just nu är himlen täckt av moln.. Men annars hittar vi väl på nått annat hoppas jag.

Jag glömde förresten att berätta om våran översvämning på skolan. Det var typ igår eller i förgår som det var ca trettio cm högt vatten nere under aulan där dom har alla kläder och där dom byter om och sånt. Försökte hitta annonsen på vks hemsida men det gick inte så bra.

Just nu sitter jag bara och slappar framför datorn. Ska snart åka och rida med Johanna. Måste kanske få i mig lite lunch också. Ha en bra lördags kväll;*

Pusss.

anorexi och bulimi

Vid matbordet idag på skolan blev det tag om detta, Anorexi och bulimi.
Hittade t ex massor av bilder på Lindsey Lohan. Men visst det kanske är överdrivet med bilder från aftonbladet / expressen osv men kolla på den här bilden.



Hon var ju jätte smal och fin innan, varför banta så att man ser alla revben och allt, Själv tycker jag verkligen inte att sånt är fint. Visst banta kan man göra, men det måste ju ta slut nån gång?, Kollade även lite på youtube. Det är så sjukt hemskt att det finns människor som har dom här problemen. 
 


Nu ska jag inte tänka mer på det hära. Ska åka och träffa Johanna i stallet, sedan så ska jag tydligen äta middag i mickels i kväll. Så ses i morron,

Pusss.

hoppträning.

Kom just ut ur duschen. Är sjukt trött, vill lägga mig och sova nu. Träningen gick jätte bra. Vi hoppade lite bana och tränade lite tre kombination ( tre hinder, i rad) osv. Vi fick lite regn på oss också.. bara för att jag skrev i det tidigare inlägget " inga moln, så långt ögat kan nå" så fort jag kom ut genom dörren såg jag alla moln. Menmen.. Nu ska jag ta och lägga mig, äntligen fredag i morron!

Fick förresten ett par ridbyxor för någon dag sedan. Fick ridvantar också, men dom försvann idag.. Första gången jag använde dom, duktigt! Aja här är en två bilder på byxorna. Bilderna är tagna från hööks där dom är köpta. 469 kr kostade dom. Ganska dyrt för att vara ridbyxor tycker jag, tur att jag inte betalar.


Pusss.

Jag vill ha kläder..

Hej på er.
Hoppträningen börjar klockan sju så jag ska snart gå ner till stallet och mocka och göra klart allt innan så att jag slipper det sedan.  Det är fint väder idag. Inte jätte varmt, men inga moln "så lång ögat kan nå". 
Sitter emellan åt och kollar in lite kläder igen.. Pengarna räcker verkligen inte för mig just nu. vill ha allt just nu känns det som.  Men Bikini och ett par jeans shorts är ett måste i sommar. Men jag har blivit kär i massa annat också.. *suck*




Från Monki



Kläder från BikBok, jag provade dom här shortsen sist jag var på stan men dom passade inte. Hoppas på att dom finns i rätt storlek nästa gång jag far på stan. jag vill dit nu.
Hittade även massor med snygga bikinisar på den här sidan. Jag vågar dock inte beställa badkläder. Vill hellre prova innan. Näe nu ska jag stoppa ngt i magen innan jag åker till stallet. Ha en bra dag;*

Pusss.

Jag är less på skolan nu..

Det är verkligen det jobbigaste perioden nu eftersom att sommarn är på gång och man vill verkligen inte sitta inne och plugga. Snart kommer alla prov också. Hur ska man orka när jag knappt orkar med läxorna? Aja det är bara och ta skiten. Om fem veckor är det sommar lov och det känns så overkligen och så sjukt taggat! Sola,bada, kvällar, grilla allt! nu taack!.

Det var iallafall en vanlig skoldag idag. På SOn så håller vi på med grupp arbete där våran grupp har israel och palestina konflikten. Ganska drygt, jag hatar so.. Sedan på HKKn blev det typ pasta och skink sås. Kanske inte det godaste menmen, Efter det var det musik som stod på schemat och där kör vi låten Crushcrushcrush med Paramore. Dom är sjukt bra, låten också! Egentligen hade vi ett grundpass, alltså vi får typ jobba med istortsätt vad vi vill, men jag for hem ist. Känns så ovärt att bara sitta och läsa en tråkig bok, för det är så det brukar bli. Har tappat läs-intresset. Läste hela tiden förut och hade lätt att komma in i böcker, men nu känns det alltid som att alla böcker är tråkiga.

For till lilla Mio iaf efter skolan. Tränade mycket dressyr rörelser idag. I morron är det hoppträning, det är alltså bytt till på torsdagar nu när uteträningarna har börjat. Sedan nästa (v.20) helg är det är det hemma tävling! Det är en tre dagars och måste kanske sluta lite tidigare på fredagen från skolan om jag ska hinna. Men det kanske löser sig, vi slutar ju skolan ett och tävlingen börjar nog vid fyra. Vet dock inte när vi ska träffas. Eftersom att det är en hemma tävling så måste vi ju hjälpa till med allt. '

Aja nu ska jag ta och gå ner och äta nått. Jag tror jag har problem.. Jag är hungrig hela tiden, även fast att jag äter mig mätt blir jag hungrig två min senare. inte roligt... kan ju inte trycka i mig massa mat hela tiden heller.



Pusss.

Sjuk..

Är hemma från skolan idag. Ska precis lägga mig framför tvn och se på Moulin Rougeoch äta "chokladbollar" orkade inte göra några bollar jag är väldigt lat(a)


Jag har sett på den här filmen många gånger förut. Nu var det ett tag sedan. Ville kolla på Twilight men jag kom på att den ligger hemma hos Johanna och jag får inte tag på henne. Men det här blir nog bra.

Här kan du läsa vad filmen handlar om. 

Pusss.

bästavän.





Johanna Östensson.
Våra hemma kvällar med film och prat, alla ute kvällar med alla människor, allt skratt med våran humor är det bästa som finns. När man mår som sämst så finns du där och stöttar och du lyckas alltid göra mig glad. Alla minnen tillsammans på den korta tiden vi egentligen kännt varandra är oförglömliga. Du är den enda jag behöver och utan dig så skulle jag inte kunna leva. Jag vill bara att du ska veta hur mycket du betyder för mig och hur mycket jag älskar dig. Hoppar du så hoppar jag, kanske bara ord? men nä jag menar det verkligen. Jag klarar mig inte utan dig Johanna. Du är mitt allt.

I morron kommer en ny dag, nu ska sova..

Pusss.

travet idag.

Kom just hem från Johanna. Jag sov över där i natt och går kvällen var bara trevlig. Det blev grillning med kladdkaka o cola osv nere vid älven. Det var sådär lagomt mycket folk.  I morse for vi till travet. Hon har knatte kurs där. Asså hon är inte med i kursen utan är ledare tillsammans med Amanda och deras mamma!. Massa söta barn som fick typ borsta alla små hästar osv. Det var grymt gulligt! Nu har jag just ätit middag och ska snart åka på hoppträning. Mår inte på topp men det kanske blir bättre snart..

Pusss.


Hästen på bildern tror jag hette Aldur;p

Go morron.

Vaknade just och är inte lite trött och sliten.
Igår åt jag och Johanna som sagt god mat ute i det fina vädret. Sedan for vi till grubbe där det var grymt mycke folk som skulle spela brännboll, vilket jag Johanna och Mona inte var med på. Men när dom tillslut hade spelat klart for vi ner mot umeälven och satt där. Men några andra kompisar.  Jag tror nåra killar fick upp en liten eld, men som slocknade snabbt. Vet inte riktigt hur länge vi var kvar där nere. Typ en timma?. Men sedan åkte vi tillbaka till skolan, och där det forfarande var kvar massa människor. Så vi satt och snackade osv där ett tag. 
Fick senare mot natten med mig några kompisar som skulle åt samma håll så for jag hem och somnade vääldigt snabbt.
Vaknade upp med att det var fin väder med inga moln. Men nu ser det ut som att dagen kommer sluta i regn... Inte roligt alls.  Aja efter regn kommer solsken. typ.. Nu ska jag ta och äta lite frukost.
Ha en bra lördag.


Pusss.

första maj.

Asså visst får man luras första maj? typ majmaj måne jag kan lura dig till skåne.. elr ngt
Aja, Kom just ut ur en kall dusch. Idag är det sjukt varmt och jag och Johanna låg och solade nån timma efter att vi hade ridit, så jag har bränt mig lite i ansiktet. Så kall vatten var grymt skönt!

Går kvällen var rätt lyckad!. Åt jätte god middag hos Johanna. Det var pommes och kyckling, låter lite tråkigt men det var lyyx med annat gott till osv. Amanda fick öppna paket och vi grattade henne tills jag och Johanna sedan drog oss ut vid åtta - halv nio nånting. Vi cyklade då till grubbe och tittade lite på en brasa och träffade lite kompisar. Men där var det bara typ barn familjer och inget annat roligt folk, så vi drog till skolan i stället där många andra höll hus. Det blev riktigt kallt och vi frös så det var bara att hålla värmen. Strax efter tio for jag Johanna och två andra kompisar och tog in hästarna. Tom och Jerry var hyfsat galna. Det var två eller tre braser där nere nära deras hage och det hade förmodligen varit mycket folk där. Men Mio var lugn. Han står ju mer på gården och där är det inga folk som kan vara, eller iaf inte får vara. Mörkt var det där nere också, huvva!. Men sedan gick vi iaf tillbaka till allt folk och fortsatte snacka, springa, flumma osv. 
Johanna sov över här inatt, vi somnade dock så fort vi kom i säng. Man riktigt längtade till att lägga sig under täcket och slippa frysa! 

Så vid tio-elva i morse klev vi upp och åt lunch och for sedan iväg cyklandes i det fina vädret!. Vi red barbacka. Barfota och med upp rullade ridbyxor och linne o inte frös jag ett dugg, såå härligt! Vi ska tydligen grilla ikväll igen och den här gången ska vi äta ute. Världens bästa Johanna äter här och sedan blir det att fara ut och vara med folket igen. 
Nu ska jag gå ut och sätta på mig lite andra kläder och kanske sminka mig lite, sedan kommer nog Johanna hoppas jag. Lägger in lite stekiga bilder från igår. Det blev inga bilder från kvällen. Johanna tog några från stallet idag osåå, men dom får ni se sedan när jag har fått dom.

Pusss.
      

           Amanda
till vänster, jag,  Johanna till höger.