En massa träning.



Drog med mig Mio till hippo idag för att ta en tur i skogen. Efter det väntade teoripass istället för hoppträning.

I morgon har vi markarbete och teori för Karoline Kamensky. Heldag på hippo igen alltså. På tisdag har vi sedan hoppträning för henne. Kommer förmodligen bli kanon! Dock blir det till att kliva upp tidigt, men det får man ta!

Annars äre inte så mkt planerat i veckan, vilket känns skönt!

Söndag.



Igår efter stallet å det där. Så åkte jag först iväg för att se min brors lag spela innebandy match. Samuel själv avstod eftersom han är sjukt. Måste dock säga att jag blev lite sugen på att spela innebandy själv. Har dock ingen tid för det och är ärligt ganska värdelös på det. Men ändåå!

Sedan åkte vi vidare till Mickelsträsk där det väntade massa god mat och tårta. Min mormor och morfar har nämligen varit gifta i 40 år. Kom hem och var alldelens för mätt och somnade dirr i sängen.

Måste även lägga till att det känns himla skönt med höstlov.

Fredag



Sitter just nu och dunkar på med bra musik,
måste passa på när ingen är hemma som kan klaga!
Ikväll ska jag bara ta det lugnt, se film med några kompisar osånt.

You must know that i love you.



Som sagt, här bjuder vi på oss själva.
Johannas skills på filmer alltså och som jag har suttit och garvat åt allt..

och johanna, .. jag älskar dig!

Höstskor



Jag måste komma med en åsikt, utan att klaga. Jag börjar nämligen fundera på om jag ska börja använda mina ridskor i skolan? Vad tror ni om de? Modet bland höstskorna och ridskor är ju nästan likadana? Okej, självklart kommer jag inte använda mina stallskor annat än i stallet. Men skorna till vänster kostar 11.000kr.. Helt sjukt, ridskor är ju billigare! Dock tycker jag skorna till höger ( som många använder idag, fast olika typer..) är jätte snygga!

På tal om detta borde jag köpa vinterskor.. men som vanligt har jag tyyyp 11,50 på kontot..

movietimeee



Betygsnack och film på Historian, sedan kanske man äntligen får åka hem.

sweet dreams



I morgon kommer en video upp. Vi bjuder på oss själva i en video fylld av minnen. Missa inte!

Svar på fråga.



Nej Jessica, vi har inga platser för fler hästar..

Om jag fick drömma däremot. Så skulle vi flytta in i röda huset som man ser lite i bakgrunden. Sedan skulle vi renovera stallet och ha 10 boxplatser. Det står ju 6 hästar där nu. När vi flyttade in så fanns det tre färdiga och stora boxar. Nu är en av dom delade till två små ponnysar. Plus att ett gammalt fårrum är gjort till en ny jätte fin stor box där två islandshästar står ibland. Men det är ju bara Mio som står inne varje natt. Dom andra klarar sig bra ute på nätterna, men får komma in i oväder.

Sedan skulle vi ha ridhus och uteridbana med hinder tillgängliga. Vi skulle lägga bättre underlag längst hela strandpromenaden så att man skulle kunna galoppera längst vägen (det är hårt grus nu..). Men nu flyger drömmarna iväg och börjar spåra ur. Man hade väl inte kunnat stoppa strömmen i älven och lägga .. värmeslinga? så att både hästarna och vi själva mer än gärna badade där.. haha aja, drömma får man!

Hoppträning

Detta bör inte läsas av ointresserade, för jag själv vet knappt hur jag menar!?

Tog en extra hopplektion ikväll eftersom att våran blev inställd i söndags. vi började med att hoppa 6 hinder som stod sick sack .. okej, eftersom att jag har tråkigt så ritade jag en bild.. haha! Klaga inte nu!



De svarta ska vara hinder.. de rosa är hur vi började att hoppa de hela. Det som var svårt var att man fick göra jätte små volter och vända snabbt, annars stod en vägg i vägen. Sedan hoppade vi allt rakt igenom. Inte så lätte det heller kan jag tala om. Men när Mio fattade vad han skulle göra så tog vi oss enkelt genom.

Vi avslutade sedan med en linje på tre hinder. 5 galoppsprång normalt men vi skulle rida på 4. Chockad som jag var så gick Mio som en klocka. pigg å glad som helst så var det inga problemas. Eller okej nu ska jag inte ljuga. Första vändan slarvade jag själv och han var tvungen att trampa om.

Mamma glömde bort hur man tog upp kameran ur jackfickan tyvärr.. Nu blir det sängen för mig. Tur att jag börjar tio i morgon.

Jag saknar er, bara så ni vet !













 



"Jag kan inte se min panna..."

HAHAHHAHAHHAHA


Ska man göra det, så gör man det påriktigt



Juice är bäst , A efter choklad såklart!

Men bäst äre då man är bakis.. Måste då berätta om en speciell händelse.
Jag och Kajsa, plus massa andra, hade grillfest på röberget.
Samma tillfälle som jag tappade bort mobilen å allt det där..
Dagen efter drog jag och Kajsa och letade den, i ett svart minne.
Vi gav tillslut upp och beslöt oss för att dra till Ica.
Vi kom då ut med varsitt juice paket som var slut inom kort.
Det har aldrig varit så gott som då!

RixDax

Det är så överdrivet. Har suttit med det här spelet hela dagen.. Istället för att läsa samhällsboken så finns det ett spel. Vilket är mycket skönare. Men jag fattar fortfarande inget och jag har suttit så himla länge. Men sedan har jag ju gjort klart svenska uppgiften och även gjort idrotts prov+analys, lite mindre på listan alltså.

Men att sitta vid datorn är inget plus. Det är så synd att mio inte har fått sina broddar och sulor än. Då hade vi kunnat fara och galoppera i snön. i stället måste vi vänta tills i kväll och fara till hippo.

Lördaaag

Tjenaree. Kom precis hem från Carlslid(?). Har spenderat kvällen med dessa tjejor. Tjejkväll,tjejfilm,tjejgodis(kladdkaka såklart om ni undrar) Super nice bara!

Aja dags att slagga, kommer kanske mer bilder om Johannii skickar i morgon. Puss på err!

Älskaa´t



Kom just hem från kvinnan på bilden. Till skillnad från den kvällen så hade vi nu en lugn kväll med Mona,Emma och Hanna, åt kladdkaka och snackade om massa. Super mysigt! I morgon ska jag vakna upp med snö utanför fönstren ingen äcklig bakfylla, och sedan promenera till stallet. Låter bra va?

Juste anledningen till just den bilden. Min nya profilbild @ facebook.. heheh! pusss

Fredag



Till dig som undrade så är det inte jag som fotat dessa fina bilder på Mio
Det är Johanna Östensson!  Men jag tror hon har en Canon något..

Ska till henne nu förresten, kladdkaka och tare lugnt.
Bye bye bitchees

Säger godnatt!



Nu ger jag upp pluggandet för idag.
Hoppar ner i sängen, se Desperate Houseviwes sedan sova.
Taggar Historiaredovisning och skola till 15.40 i morgon.

Torsdag



Visst ser man att jag har fyrkantiga ögon..? Nej men seriöst, kom på mig själv att jag suttit vid datorn från 8.20 i morse, endast lunch rast emellan. Så kan det gå när man har många lektioner och dessutom har track mania på datorn.. inte bra alls!

Justja, för att påminna mig själv har jag ett desperate housewives avsnitt att se. Missade i tisdag. Men först ska jag.. näe vill inte prata om det, ni får inte veta, föööör ointressant ((plugg))

I love you, just the way you are.



Vi har fortfarande vääldigt mycket att jobba på, men det går framåt. Men långsamt Nu menar jag inte bara att han behöver tränas. Vi båda, verkligen! Annars hade det varit lättare. Jag behöver verkligen träna på min sits,balans osvosv.

Underoath



ursch gillar inte musikvideon men låten är bra!

Har haft aerobic på idrotten, GALET jobbigt. Nu ska jag sätta igång med pluggandet eftersom att våran ( jävla) data lärare tog över våran samhällslektion. Nu har vi alltså ingen lektion i samhäll före provet.. Dressyrlektionen var visst inställd men åker dit och rider dressyer ändå.

Måndag.



Tiden går på tok för fort just nu. Vill hinna med betydligt mycket mer än vad jag gör. Men det får gå ändå.
Har massa prov och redovisningar just nu och det känns lagomt roligt. Är dock rätt nöjd över mitt MVG på engelska provet och VG+ på matten. Kanske inget att vara jätte stolt över med tanke på att det var rätt lätta prov och engelskan var bara fonetik. Men ändå. Nu måste jag återgå till spanska läxan innan jag somnar.

Söndag.



Markarbete stod visst på schemat idag. När jag väl ryckt upp mig var jag ju taggad på hoppning men aja. Vi hade många bommar, studs och travhopp. Super bra träning för både häst & ryttare, men kanske lite mindre roligt. Det gick väl hyfsat bra, hade dock önskat att jag haft ett bett med mig, lite svårt med markarbete på ett hackamore, men vi gjorde vårat bästa ändå såklart.

Nu är det dags för mig att sova, jaa ni hörde rätt. Efter en natt med för lite sömn så böhöver jag många fler timmar inatt. Ska bara dricka ännu mera juice så är jag finito.

Jay Smith



Han är så sjukt bra, denna man!

Ska strax sticka iväg på någon typ av förfest.
Vart vi ska sedan är inte bestämmt.. men RING om ni vet ngt!!!

Torsdag.



Såg den här filmen i Idun med klassen idag. Rätt ok film ändå, fast sorglig rakt igenom. Gillar att jag åt 300 gram marabou också, hih!

Nu är det dags att dyka ner i samhällsboken.. 50 sidor.. love it!

Fotade av Johanna Östensson



Allt annat än självsäker

Det finns saker jag vill säga men inte får fram. Saker som varken blir rätt eller fel om dom kommer ut.
Jag lovar att jag försöker, men när jag skriver så måste jag bara radera allt. När jag läser vad jag själv skriver så vet jag att det skulle missuppfattas. Önskar att någon kunde förstå mig men jag vill inte prata om det heller. Så därför skriver jag av mig här. För jag slipper sitta och titta i någons ögon som ser ut som frågetecken. Skulle önska att någon tog beslut åt mig, men jag kan inte be om hjälp.

Jag skämms, är rädd och vill så mycket mer.
Om ni frågar mig vad det här handlar om så vill jag titta bort. De känns töntigt.
skratta eller gråt. För jag vet inte vad jag skälv ska göra.
Men jag älskar mitt liv, tro inget annat.
Jag måste bara hitta styrka och ta ett beslut. Men det är där tårarna trycker sig fram.
Jag vet vad jag vill,jag vill lyckas. Men jag tror inte på mig själv.


chilling @ waynes



The ending is not always good.

Kan lova att jag var öm i hela kroppen idag. Men gav mig fan att det skulle gå ändå. Första klassen red jag som en kratta iallafall, kom till omhoppning med lite tur. Sedan in på banan och vad händer, jo jag börjar med att slarva med vägarna, bromsa osv. Ledde till ett nytt (vääldigt klantigt) avfall på sista hindret .. Andra klassen red jag mycket bättre. Mio däremot hade höga krav på mig och min ridning räckte återigen inte till. Utesluten där med, dock ingen avfallning.

Jag och Mio tar nu vintervila. Jag ska göra något annat ett tag, Mio får leva livet och sedan sätter vi igång igen. Då ska min balans bli tusen gånger bättre. Sedan ska jag träna bort min nervositet. För jag vet att det är den som spökar. Vi är två olika ekipage och man tittar på träning och tävling. Som det har varit sista månaderna iallafall.

God natt!

OjOj så fin Mio var idag, taggad och glada var vi båda två. Allt gick super ute på banan tills vi tappade fart av dåligt underlag, blev snävare sväng, jag framåt lutat och en fundersam häst som kom för nära? vad exakt som hände vet jag inte riktigt, men mio pallnitade och jag provade på att flyga över hindret själv.. Där låg jag, försökte få tillbaka andan.. jävla fan var min tanke sedan och jag hoppade upp från backen fast att dom sa att jag skulle ligga och andas. Näe sur var ordet och jag tog Mio och gick.  Nu i efterhand är jag glad igen, allt var verkligen klockrent tills dess.

Så nu ska jag äta lite choklad, ipren och lite få lite sömn. I morgon tar vi revange!
Om någon har en bild då jag provar att hoppa själv ( eller andra finare bilder)
då är det ju bara att skicka till [email protected]
pusss å kraam!

Älskar dig oavsett



Nu åker vi snart på årets sista tävling, hemmatävling! Är taggad och nervös. Men det blir super kul!
I helgen startar jag i Swedbank cupen och KMet, Önska mig lycka till bara!

jag har tappat mitt liv..

...har någon sett det?

stannade på stan efter skolan med några kompisar, fikade chillade och pluggade. Nu väntar mer inför matte provet. Aja för er som har lust så bjuder jag på årets oseriösaste bild, vad hände lixååm?

Torsdag



Eftersom att jag var sååå snabb med prvet har vi bara ett drygt håål nu.. näe jag var värdelös!
ser på letters to juliet.

Hablo español



Så otroligt less.. spanska prov i morgon, läser steg 1 men jag får inte in något i mitt huve, illa!
Matteprov på fredag också, taggat.. Aja ska få in dessa glosor nu, medan jag även hjälper min prov vid andra datorn. Tur att vi har min spotifylista, eller näe nu satte han på dead by april.

älskar babbel, back to work!

Går inte att missa!

Jag och hon slår alltid rekor, vi är snabba när det gäller! Jag och mamma alltså. Hade dressyrträning mellan 19.20 till 20.20. Sedan vare snabbaryck, ta av grejor lasta hästen och köra tillbaka till stallet. På en halvtimme hade vi kört från Hippo till stallet, torkat av en svettig ponny och sedan stoppat in honom i boxen. Stoppade in grejor i torkskåp, lastade ur grejor ur transporten, gav en annan häst mat å vatten. Mamma körde även iväg och parkerade transporten där emellan. A sånt där pyssel som tar sin tid. Sedan körde vi rally hem, körde in bilen i garaget och sprang in i huset och satte på tvn. Älskade Desperate Housewives har ju börjat igen!

Träningen gick förresten bra!

dead or alive



Till att börja med så fyller älskade Kajsa år idag, grattis gumman ♥

För att avsluta så är jag död just nu. Vet inte riktigt vad ni tror om mig, eller jag kanske har sagt det förut. Men jag har så otroligt dålig kondition, dålig andningsteknig, springteknink osvosv. Jag blir trött snabbt och får ont i benen. Men jag kämpa på och även fast jag var död och typ gick i slutet så gjorde jag alla intevaller osv. Tagga 3-4km i morgon.. aja! Nu blir det dressyrträning också.

Kanelbullensdag



Vi var tvungen att köpa oss varsin bulle eftersom det är den dagen.
Fast dom är ju slut nu.. så vi taggar 7 november istället!!

Allra finaste.

Hoppträningen idag gick hur bra som helst. Tränade i början på ett hinder precis efter kortsidan. Det kom alltså väldans snabbt. Och då hade man även precis hoppat ett hinder innan. Var inte riktigt med själv i början. Men när jag väl kom på hur jag skulle rida före och emot så funkade även det bra. Mio var framme och behövde stundvis bromsas. Hoppade en bana i slutet som gick hur bra som helst, är super nöjd! Känns också toppen med tanke på att det är sista hemmatävlingen och även sista för säsongen, i helgen.

mot holmsund nurååå



ahh jätte gullig bild....!

Lördag



Tog det lugnt med massa folk igår i lokalen. Såg Idol och tjockade massa godis, osvosv.
Ikväll däremot väntar middag med några av tjejerna i klassen, blir säkert kanooners.

Till dig som undrade om Mios sadel, hah! Vet varken vart den är köpt eller vad det kostade. Den följde me från förra ägaren. Tur det!

Friday im in loooove


Tjaa, bakar kladdkaka medans vi väntar på folk
ha en bra kväll sötnosaaar.