markarbete

 
Alltså wow vad Bulan kändes på grym när jag red på Hippo i måndags. Tre lugna dagar gjorde susen och när han dessutom var nyrakad och fick ridas på svala kvällen så fanns en hel del energi. Men knappt några bussprång även om jag kände att de ryckte lite i kroppen på honom. Vi skuttade lite över upphöjda bommar också. Först en på större volt. Sedan red jag en linje med tre "hinder". Mamma hade 17m emellan (tror jag det var) och sedan fick jag göra en volt emellan. Delvis gjorde jag några runda fina volter och några mer åt piruett hållet. Eller ja, såklart var de inga piruetter men jag prövade att få runt honom så snabbt och så mycket på baken om möjligt. Buskul var det!
 
Igår for vi på en längre sväng i skogen så lät jag honom sträcka ut i galoppen och idag skrittade vi ordentligt på banan. Tränade skänkelvikningar, tempoväxlingar och bakdelsvändningar. Rätt tråkigt men ack så nyttigt!

vilohelg!

Denna helg har varit en vilohelg både för mig och Bulan. Han gick dressyrträning i torsdags men har sedan tagit det lugnt fredag till söndag. I fredags tog vi en tur i skogen med Maja och Inger(hästen). Lite lätt i alla gångarter. På lördagen fick Bulan en timmes massage av duktiga mirell innan vi tog en 30 minuters promenad. På söndagen blev det ett 20 minuters ridpass på banan med skritt och trav i lite lägre form med lite sidvärtsrörelser. När vi nu tagit 10 steg fram på så kort tid så var de väldigt välbehövligt för båda att ladda om inför hösten. Idag ska vi till Hippo för att klippa, duscha och sedan rida lite markarbete.
 
För min egen del har jag verkligen fått vara med Tomas i helgen. VI har vaknat, ätit lång frukost och sett på Orange Is The New Black. Vet knappt när vi vaknade ihop sist och nu blev de till och med två gånger. Vi har även varit på prommis, ätit hos mamma och pappa osv. Väldigt härligt!

 

Markarbet i måndags.

 
I måndags åkte jag och mamma med Bulan till Hippo. Markarbete stod på schemat och det var då första gången på vääldigt länge. Började med att hoppa lite på större volt innan jag påbörjade övningen "klockan" (övningen ovan). Denna övning provade vi för ett halvår sedan och då visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Det var korsgalopp, omtramp och vi teamade inte alls. Här har vi något helt annat efter veckor av dressyrträning. Han är med mig på precis vad jag vill. Jag kan välja att göra större volt eller mindre volt. Superkul!

Red sedan en linje med ett lågt räcke, direkt avbrott till trav, över tre travbommar och sedan nya galopp till ett räcke. Det var lika långt frånn travbommarna till räckena och det blev ca fyra galoppsprång. Så där tränade vi helt enkelt snabba övergångar. Skitkul och svårt. (Det blev för mörkt för att filma) Både jag och Bulan var väldigt lyckliga genom hela passet och detta var precis vad vi behövde! 

Mer dressyr!

 
 
Förra veckans träning gick ännu ett jätte steg framåt. Känns som att jag dom senaste gångerna tänkt "aha det är såhär det ska kännas". Men så kommer nästa gång och vi får nya aha upplevelser. Men förra gången var första gången jag verkligen fick honom att trava och framförallt galoppera ordentligt med hela kroppen. Jag kunde sitta, ptrooa lite och bara hjälpa honom att hålla kvar. Satt och njöt varje steg där i slutet och han gjorde väldigt fina övergångar. En väldigt underbar känsla det där. Fast okej, njuta kunde jag inte helt göra. För vi ha lite jobbigt att hålla ihop de lägre stunder. Men ändå!
 
Dagen efter joggade vi lite lätt i skogen innan vi sedan, på lördagen gjorde "debut" i LB:3. Har bara startat LB:2 detta år då jag är feg på att lära mig nya program, hehe! Men de är ju lite fjantigt av mig såklart. Ett roligt program med lite tajtare vägar osv. Till en början blev han väldigt pigg och fjantig inne på framridningen men när han väl började slappna av visade han verkligen en bättre sida av sig själv med bra tryck! Tyvärr blir jag för feg och fokuserar allt för mycket på vägarna inne på banan (av förklarliga själ såklart) och tappar ridning. Vi fick en ordentlig miss då jag gjorde en slarvig första fattning och han tog fel galopp. Då jag inte vill att han ska göra galoppombyten just nu så gjorde jag ett avbrott. Som följd en slarvig och tråkig galopp volt. Den ökade skritten var också väääldigt dålig men där förväntade jag mig inget annat faktiskt, hehe! Annars gick vi mestadels 6:or och några få 7:or. Hade dock hoppats på mer än de 60,909. Så nu har jag ju legat kring 61% hela året. Dags att skärpa sig nu. 65% är mitt mål!