proteinbar

 

Söndag

 
For och släppte ut Raspen imorse, mockade och tog en prommis. Som jag sa så skötte han sig bara bra. Väldigt pigg men inga dumheter! For sedan till Iksu och tränade. Rygg och Biceps stod på schemat! Därefter hem för att väcka Tomas och fika lite innan han for hem och jag till Hippo för tävling. Stod på banan de tre sista klasserna innan jag for tillbaka till stallet. Raspen fick sitt lunch hö och direkt efter tog jag en fem minuters promenad och min plan funkade. Iallafall idag. Alltså att han skulle vara hel lugn efter att ha stoppat i sig mat i magen. For sedan hem för dusch och middag innan jag och mamma åkte till stallet igen. Tog in Raspen och gick även in till Eva (stallägaren) på en kopp te. Nu ska jag lägga mig och sova. Kan ju behövas eftersom att jag ska jobba så hårt i veckan... (bara lördag och söndag..)
Peace out.

Tävling.

Har varit på Hippo idag och hjälpt till på tävlingen. Som vanligt fick jag se en massa duktiga ekipage samtidigt som det aldrig någonsin varit så tungt att se andra tävla. Tidigare har jag levt på känslan att jag och Raspen kommer att komma tillbaka. Starkare än någonsin. Den känslan finns inte längre. Jag vet inte ens om jag kommer få rida på honom igen.
 
Fast jag skulle ju försöka sluta med dessa bittra inlägg. Bjuder istället på detta klipp. Detta var efter min svacka. Vi hade tränat hårt för att jag skulle få tillbaka mitt självförtroende och detta var första nollan efter det. Tårarna kom samtidigt som Raspen sprang genom mållinjen. Vi var fan bra! Vi var grymma när vi ville det tillsammans. Denna runda gav oss en femteplats. Våran enda och mest betydelsefulla rosett. För resten med honom är Clear round rosetterna. Men samtidigt så är inte placeringen den viktigaste utan själva rundan i sig. Den bästa rundan har ni fått se så många gånger. Den då jag blir för överladdad själv att jag släpper iväg honom för mycket och flyger som en katapullt över näst sista hindret själv. Alltså den känslan jag hade innan avallningen. Det är den känslan jag saknar mer än något annat!
 

Duktigt pålle!

 
Det är inte varje dag men är glad för att hästen skötte sig utmärkt, på en knappt tio minuter lång promenad!

hämtmat, häxfilm och en efterlängtad pojkvän.

 
Min bror har varit på mig i veckan att vi ska köpa pizza denna kväll. Jag har ju tydligen sagt till honom att man måste köpa pizza en gång per år iallfall. Så ikväll gjorde vi det och jag minns faktiskt inte senast jag åt en  vesuvio. Men gott var det och mätt blev jag! Därefter såg vi "beautiful creatures". Riktigt bra film som levde upp till mina förväntningar. Nu väntar jag på Tomas som kom hem från Örebro efter att ha varit där en vecka. Han är väldigt efterlängtad! Får se om vi ser den andra filmen som hyrdes på Ica eller om det blir något annat. "Oblivion" kan nog också vara något bra att se.

Dösnygga skor!

499kr från Nelly.com
 

Lördag!

Klockan ringde sju imorse och jag var fan inte dåligt trött. Drog bara på mig kläder och cyklade sedan iväg till stallet. Har träningsvärk i högra underarmen. Funderat länge på vad jag gjort men det slog mig vid morgonens promenad med Raspen att det antagligen är där jag fått det. Det är helt enkelt inga lugna promenader med honom. Så jäkla svårt att veta hur man ska hantera honom nu.. Jag vill ju inte bli arg på honom för att han har överskottsenergi och blir glad av att få komma ut. Men samtidigt riskerar jag ju att han kommer att komma lös om jag inte säger åt honom. Mamma har börja använda kedjegrimskaftet men jag går fortfarande och hoppas att det inte ska bli en lös häst springandes rung Gran. Men hur ska man förklara för en häst att han gärna får fortsätta vara glad men ändå måste bete sig som den lugna fina han en gång var.. Ilandsproblem egentligen!
 
Så åter till den trötta Elin. När jag kom hem åt jag frukost och hällde i mig kaffe. Men när jag väl tagit mig från köket så hamnade jag i soffan och somnade som en stock. Vaknade lagomt till reprisen av Idol. (Alltså Erik och Jens var föööörjävla bra och lyfte två låtar till en ny nivå. Men Sakib skulle fått åkt ut istället för Sarah om jag fått bestämma!). Nu har jag hällt i mig yttligare två koppar kaffe men känner mig tyvärr inte speciellt mycket piggare än att jag nu sitter i soffan istället för att ligga. Borde ta mig till Iksu eller åtminstone gå en promenad för ikväll är ju ändå planen att hänga framför TVn med bror min. Ilandsproblem ingen. Men klockan är faktiskt snart halv tre och jag har fortfarande inte gjort något vettigt förrutom att äta. 
 
 

Antagligen universums sämsta låt..

 

Fredag

 
Hejhallå. Började dagen med frukost innan jag for till stallet en sväng för att släppa ut Raspen. For sedan och tränade. Nu ska jag strax åka och jobba. Ska dema på Ica Maxi igen 11-17 och och sedan åker jag direkt till Obbola för att jobba till 21. Känns mega bra. Förrutom att jag missar Idol som jag blivit lite beroende av iår. Det blir så i omgångar för mig! Ha en bra fredag iallfall!

Torsdag

hejhallå!
Jobbade mellan 13-19 idag och det gick bättre än väntat. Roligare att dema maskin än kaffe faktiskt! Nu väntar sängen för mig för imorgon blir det en längre dag!

Förresten.. Jag måste ju alltid ha en bild på demon (där jag också är med på bild..) som jag lägger in i min rapport. Detta resulterar i att jag måste be nån random från personalen att fota mig. Pinsamt? Ja, jag är inte ett dugg bekväm med det.. Ni ser ju här tillexempel.  (skrattar lite ironiskt inombords)

Podcast - Maja Ivarsson

 
I somras fick jag höra att detta bara är ett måste att höra. Höra hennes historia. Men den föll i glömska tyvärr. Idag slog det mig när jag lyssnade på annan pod. Så jag laddade ner den och lyssnade idag. Jag behövde verkligen höra henne berätta detta för mig nu. Så att jag förstår. Förstår att jag har det ofantligt bra. En fridfull uppväxt utan betydelsefulla hemskheter. Jag har tyvärr grävt ner mig för mycket just nu för att förstå detta. Men idag hjälpte Maja mig att förstå. Det finns alltid dom som har det värre. Speciellt om man jämför med mig.. Jag ville egentligen bara säga till er som aldrig lyssnat på denna. Gör det!

Dolce Gusto!

 
Fick visst hem en maskin för att träna på hemma. Fast den är suuuper enkel att använda men det är ändå massa fakta och frågor jag måste kunna till imorgon, vilket gör mig nervös! Vi får se hur det går. Önska mig lycka till!

Morgonprommis

 
Tar en aktivvilodag idag. Blev en halvtimmes promenad i kylan bland alla löv. Mysigt! Har precis tagit en dusch och nu är det dags för frukost innan jag börja jobba klockan 11. Ha en bra dag allihopen!

Tisdag

Upptäckte idag att Raspen börjat gräva.. Inte ovanligt egentligen. Han tror väl att han ska hitta guld. Eller bara ta sig ut.
 
Började dagen med ett träningspass i ganska vanlig ordning. Blev sedan dusch och lunch innan jag for och jobbade 12-17. Sen ikväll har jag varit på Hippo och fixat lite inför tävlingen som är i helgen och kollade även på hoppträningen. Nu blir det tidig kväll för mig har jag tänkt. 

You make me smile



Måndag

 
Träningen imorse gick helt ok! For sedan hem och åt lunch innan jag tog tag i städning av Tomas bil.. Lånar den nu (alltså en av dom alla..) för att det behövs i det nya jobbet. Ska ju ha med en massa saker... Den var iallafall riktigt jävla skitig men nu är den iallfall lite renare! Därefter for jag iväg till stallet. Mockade, smorde upp hans grejer och pysslade på. Lät han stå i hela vinterhagen en stund men det tog kanske en kvart så hör jag hur han tvär galopperar. Springer med hjärtat i halsgropen till hagen och han står lugnt i hagen och betar. Kollar honom en stund och ser att han är super pigg och att han bara tvär reagerar på allt. Så jag stoppade in honom i lilla hagen igen.. Vilket han motvilligt gjorde då han smet ut när jag skulle stänga.. Men vad ska jag göra? Han är ju skadad. Kan inte ha honom springandes hur mycket han än vill.. För jag kan tänka mig att han blir för glad för att ens tänka på att han faktiskt är skadad.. Men jag vet inte. När han är hel får han springa igen! Känner mig dock så himla hemsk. Speciellt då jag hör hur han gnäggade efter att fått gå in i sjukhagen igen. Jag hatar detta. Han hatar detta..
 
For iallfall hem för dusch och middag innan jag tog bussen till stan. Mötte upp Kajsa på Waynes. Vi pratade åter igen om allt och inget. Så himla skönt att bara prata ut. Tack igen för ikväll Kajsa! 

Medelhavslasagne



Om ni vill äta något riktigt gott, mättande och nyttigt så tycker jag att ni ska prova medelhavslasagnen. Dessutom räcker receptet till massa matlådor. Bra va?

Måndag

 
Redan ny vecka. Dagarna känns eviga ibland men ändå går det så fort. Förstår mig inte på livets hastigheter ibland.. Har iallafall ätit frukost för ett tag sedan och sitter nu och läser på om Dolce Gusto kaffemaskin. Ska dema den för första gången på onsdag och det är ganska mycket information. Har ju inte så att jag kan prova den hemma heller så detta blir åter igen en fin utmaning. Ska åka och träna på en timme hade jag tänkt. Bröst/triceps och axlar står på schemat och det blir nog finemang!

a one hour workout is 4% of you day

 
 

Söndag

Gjorde klart allt i stallet nu på morgonen. Tog en prommis med Raspen, mockade och gjorde iordning hö. Fast förresten. Det var inte jag som tog en prommis med Raspen, det var Raspen som tog en prommis med mig.. Jäklar vad pigg och glad han var! Blir så glad att se honom så. For iallfall sedan till Iksu och tränade småbena. Nu har jag precis ätit lunch och ska snart fara och jobba ett tag. 
 
 

Star Trek

 
Såg Star Trek ikväll och den var faktiskt mycket bättre än vad jag trodde!
Otroligt sevärt om man gillar ation/ science fiction. 
 

Lördag!

 
Jobbade mellan 8-14 idag och for sedan bara hem och bytte om innan jag for till Hippo. Red Chamonix på banan i ca 45 minuter. Oj vad roligt det var och det kändes faktiskt riktigt bra också! For sedan till stallet och myste med finaste Raspen. Tog en kort prommis på fem minuter, vilket jag kommer göra 1-2 gånger per dag nu. Borstade och klippte manen på honom men ändå ser han inte alls ut som någon tävlingshäst. Så lite muskler och så otroligt hårig päls.. Men vad gör det just nu egentligen? Annars har jag nyss ätit väldigt god mat och nu väntar filmkväll!

frukost!

Fick en fråga om jag inte kunde ge tips på frukost. Självklart! Dock är jag egentligen lite tråkig när det gäller frukost. Jag hamnar i ett beroende och äter väldigt lika varje dag. Mitt standar just nu är fil/kvarg tillsammans med en musli. Sen "toppar" jag med variation. Oftast, med kanel / frukt / bär / nötter / frön / kokos. Så det blir egentligen ganska lika men ändå olika från dag till dag. Men böhöver jag ens nämna att det går mycket fil i vår familj. För detta gör jag i olika varianter till frukost, mellanmål, kvällsmål och ibland när jag är lat blir det till och med till lunch.. Men då varierar jag hur jag gör den och med olika tillbehör, ex: hembakat bröd, riskakor, frukt, kaffe, juice osvosv.

Ovan ser ni muslin som vi har hemma.
Här är nedan är några av mina varianter som jag delat med mig av förrut.
 

fil/kvarg, musli, blåbär, sötmandel och linfrön
 

fil/kvarg, solrosfrön, hasselnötter, kokos  + husmans.

fil/kvarg + sötmandel och kiwi


fil/kvarg, kiwi och solrosfrön + riskakor med keso/jordnötssmör

havregrynsgröt med äpple och kanel
 
 

Fredag

Har jobbat mellan 8-15 idag. Satt riktigt fint med några jobbtimmar och fler timmar på Ica blir det i helgen. Nu ligger jag i sängen med datorn samtidigt som jag lyssnar på "En economistas podcast". Vill få alla tips i världen på vilka onödiga utgifter som man faktiskt har, men inte tänker på osv. Vill börja spara allt som går nu och lägga pengarna på vettigare saker än alla småsaker jag går och köper. Denna pod är faktiskt riktig vettig enligt mig!
 
 

tre nya till äpplena

 
En mus till macbooken och två fodral till iphonen. Tog bara en månad att få hem men det var det värt för det minimala priset jag betalade. 
 

Gratis mens. Ja tack!


Torsdag

Okej.. Det blev inte måånga timmars sömn. Klockan rann iväg och jag somnade vid 23 igår fast att jag skulle sova till tio. Men det var ju faktiskt Idol och sen skulle ju Raspen få kvällsmaten. Sedan klev jag upp för fyrtio minuter sedan, dvs klockan sju, för att jag ska hinna träna innan jag börjar jobba. Så kan det gå! Efter jag har ätit frukost så väntar jag alltid 1-2 timmar innan jag far till Iksu, så jag ska vänta ett tag till innan jag drar dit. Ryggens tur idag och jag hoppas kroppen kommer igång snart för just nu känner jag mig väldigt trött..
 
 

onsdag

 
Avslutar min "helg" med en riktig slapparkväll. Sett Idol och ätit en gigantisk chokladboll. Då menar jag en riktigt och verkligen stor chokladboll. Gött vare! Nu ska jag ta och sova måånga timmar så att jag är pigg resten av veckan som mest bara består av jobb. För att det är höst och mörkret börjar härja, det känns. För jag är inte alls lika pigg som jag brukar när klockan ringer på morgonen.

Äntligen ett riktigt ridpass igen!

 
Titta vilken glad dam jag fått rida idag. För er som inte känner igen henne så är det Chamonix. Hästen som jag fick tävla på Surf i sommar. Sofia hopptränade henne igår så jag red henne ganska lugnt även om hon inte alls kändes trött utan snarare väldigt pigg. Roligt var det!
 
Förresten. Om det är någon (helst på Hippo) som behöver medryttare till sin häst 1-2 dagar i veckan, så finns jag här. Bara så att ni vet.

Favorit i repris från i vintras...

 
Nu vet man inte om man ska skratta eller gråta när han håller på så här.. Hoppas han håller sig mer stilla i fortsättningen. Detta är alltså från i vintras men det ser ni ju..

Tisdag

Hejhallå.
Började med en kort promenad idag. Blev knappt 4km då vädret bara gjorde mig deppig. Så hem för frukost och ett tag senare var jag på Iksu för ett träningpass. Efter lunch skjutsade pappa mig till blodcentralen där jag mötte upp mamma. Så idag har jag för första gången givit blod. 4,5 dl blod borta på knappt fem minuter. Ingen yrsel eller något så det känns ju bra. Då vågar jag ju garanterat göra det regelbundet från och med nu. Därefter tog jag bussen till stan och mötte upp Kajsa på Café Station för en fika. Himla mysigt och skönt att prata lite! For sedan hem för middag innan jag drog till stallet. Borstade Raspen, mockade och jagade en busig ponny som var på rymmen en kort stund. Rullade sedan till Hippo för att kolla på när tjejerna hopptränade innan jag åter for tillbaka till Raspen och gav han kvällshöet. Skön dag helt enkelt. Nu däremot ska jag sova har jag tänkt. Ciao!
 
 

Livet efter studenten.

Det här inlägget skrev jag för några veckor sedan men valde att inte publicera det. Sen kom jag igång med Raspen och kände mig glad igen. Men så hittar jag honom skadad i hagen med något som visar sig vara ett trasigt ligament i kotan. En dag senare får jag besked om nytt jobb också. Livet känns verkligen som en berg och dalbana just nu. Jag har aldrig gillat berg och dalbanor.. Så ni får ta del av det opublicerade inlägget nu.
 
"Man tänker inte på det förrän nu. Nu när så många börjat skolan igen. Det känns så overkligt. Jag känner både lättnat, lycka och en bit av saknad. Saknad efter att träffa vänner varje dag och att ha lite vardagsrutin. Lycka över att vara fri från alla måsten och en lättnad över verkligen känna att det är över. Iallafall för nu.

Just nu kännas allt så upp och ner. Alla går tillbaka till sin vardag. Skola eller jobb. Hela sista året på skolan, framförallt sista terminen var så fruktansvärt slitsam. Skolan ställde högre krav på mig och jag ställde högre krav på mig själv. Vill och måste. Att känna dåligt samvete av att göra saker som inte har med skolan att göra, det är rätt jobbigt. För hela tiden tänkte jag att "Jag borde sitta med uppgiften, trots att jag redan suttit med den flera timmar idag". Eller "jag borde inte träna, jag borde ägna all tid åt skolan". Men vem orkar livet om man bara måste göra alla måsten? Vi behöver ju roliga saker emellanåt också! Att kombinera skola, jobb, häst, träning, pojkvän, vänner, mat och sömn är inte lätt. Men jag har alltid älskat att alltid ha saker att göra. Jag gillar inte det här med att ta det lugnt när det blir för ofta. Även om skolan var en pina så hade jag iallfall något att göra på dagarna!

Och nu står jag här med livet jag inte alls trivs med. Livet som jag tidigare varit lite rädd för. Framförallt vad det gäller hästen. Jag är så van vid att lägga ner timmar per dag till att träna och planera med olika mål som fokus. Men det är knappt två timmar per dags som går åt i stallet. Hästar är verkligen det absolut bästa jag vet men just nu får jag verkligen inte ut det jag vill med att faktiskt ha häst. Det är bara så himla tråkigt när jag har en sån fin häst som jag just börjat "klicka" med! Men det finns ju inget att göra åt det. Sen har jag ju än så länge inget jobb att gå till varje dag och min pojkvän jobbar som vanligt både på under jobbtid och efter. Många av mina vänner jobbar också såklart. Det enda jag verkligen kan göra fullt ut just nu är att träna. Men herregud jag kan ju inte träna hela dagarna. Så detta är en anledning till att jag känner mig så fruktansvärt omotiverad just nu. Hittar ingen ork och vilja att ta tag i saker. Vad gör man?"  
   

Måndag



Började dagen med ett träningspass. Gjorde rygg och biceps på knappt 50 minuter då jag trodde att jag hade bråttom. Eller jaa, det var nog den lite nervösa delen av mig som stressade mig. För idag mellan 12-18 gjorde jag mitt första pass pådet nya jobbet. Gick rätt bra ändå tycker jag! Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt hade jag tänkt och även fara en sväng en sväng till stallet såklart.

Jag bara ryser. Så fint!

Egentligen är det ganska sjukt hur otroligt mycket man får veta om människor i deras bloggar. Självklart är jag medveten om att man aldrig kan veta säkert att det man läser är sanning och att bloggaren alltid har saker de inte berättar. Men jag minns första gången jag fick höra om en bloggare. En kompis berättade om 16-åringa "Blondinbella" som tjänade pengar på sin blogg. Jag var självklart tvungen att kolla in. Det tog inte lång tid så följde jag massor av bloggar på Bloglovin och skaffade även en egen. Jag har varit lite "av och på" på hennes blogg sedan dess. Men jag har ändå alltid vetat vem Blondinbella är och vad hon gör. Dessutom la jag till hennes blog på Bloglovin för någon månad sedan igen så nu är jag helt inne i hennes vardag igen. Idag är hon 23 år och har precis gift sig och väntar barn. Visst är det ändå otroligt att vissa bloggar så länge och att man ibland nästar tycker att man känner dessa personer väldigt bra då dessa tjejer och killar skriver om sin vardag, varje dag.

Nu till det jag faktiskt skulle säga för jag skulle egentligen inte prata om bloggar. Blondinbella, eller Isabella som hon egentligen heter, gifte sig som sagt med Odd för ett tag sedan och det är filmat väldigt seriöst. När jag såg detta fick jag ordentliga rysningar. Så himla fint! Så mycket kärlek, glädje och inspiration i ett sådant kort klipp. Verkligen så otroligt vackert. Ja, jag tror ni anar att jag också vill också gifta mig en dag! 
 

Fördel eller nackdel?

Det finns faktiskt en nackdel med att jobba i den lilla Ica butiken i Obbola. Å det är att personalrummet oftast bjuder på muffins, munkar, godis och andra bakelser. Ibland finns frukt också. Men hur lockande är det när det finns massa annat. Ibland måste man ju neka sig själv. Å jäklar vad man dregglar.. Ett exempel var idag. Då såg det ut såhär. En vanlig dag i vårt personalrum alltså:
 
 

Här har vi ju en tjej som kan!

 


Söndag

Buskuseee!
Kom kanska nyss hem från Iksu efter ett ok träningspass. Innan det var jag i stallet och pysslade på lite. Ska ge mig tid i veckan, någon ledig dag, att smörja upp hans grejer som börjar damma.. Men som sagt, det får bli senare i veckan. Idag jobbar jag 14-19 så det blir kanoners. Så mycket mer än så blir det nog inte gjort idag!

Lördag!

 
Ikväll har jag hängt med dessa två. Ja bilden är ju sen i somras om ni undrade. Vi hyrde iallafall två bra filmer och hade det mysigt. Nu däremot väntar sängen så att man tar sig upp till stall och träning innan jobb!

Money CAN buy me happiness

 Det här med att man inte kan köpa lycka stämmer ändå inte alls om du frågar mig. För tackvare pengar fick jag först ha världens finaste ponny, Mio. Å nu världens finaste häst, Raspoetin. Detta skulle aldrig vara möjligt utan pengar. För utan pengar kan man inte ha häst och dessa hästar gör mig otroligt lycklig. Varje dag!! Men det är ju här de tyvärr brister också.. Att pengar ska behöva betyda så himla mycket! Om jag hade haft pengar nu så hade jag kunnat köpa en till häst. Då skulle jag kunna fortsätta träna och tävla i väntan på Raspen. Alla pengar skulle inte behöva gå till vetrinärkostnader. För ni vet ju att jag vill ha två hästar. Det har blivit en dröm för mig som tyvärr inte är möjligt just nu. På grund av pengar. Vill man dessutom satsa ordentligt på ridningen så kostar det också massor. Så joo, Money CAN buy you happiness. BIG TIME!


 
 

Alltså Trevor Wentworth....

 

 

Fredag

 
När jag vaknade imorse strax före klockan skulle ringa, dvs klockan 7, så trodde jag att dagen skulle vara förstörd. Hade så konstigt och jätte ont i magen. Men helt plötsligt gick det bara över och jag kunde tillbringa dagen som planerat. Åt en stadig frukost och ett tag efter det stod jag på Iksu för att köra ben. Då det var ytterst lite folk så fick jag bra flyt mellan övningarna och det känns extra mycket nu! Har varit till stallet efter det. Borstade igenom Raspen innan våran hovslagare kom och slog på skon som togs av förra veckan. 
 
Ska åka ner på stan senare idag och möta upp mamma. Ska kolla lite när Lisa Miskovsky sjunger på Burmans hade vi tänkt. Annars blir de väldigt lugnt ikväll. Får en extra helg på ica i helgen och börjar åtta imorgon. 
 

.


 
 
 
 

Nytt jobb!

Som ni kanske förstått så har jag fått ett nytt jobb. Eller ett till kanske jag ska säga. Det tog väl en hel helg efter min sista dag som sommarjobbare på Ica (har varannan helg nu), så var jag less på att vara ledig. Så jag skickade in massa ansökningar på annonser och fick ett samtal redan dagen efter. Denna tjej (min nuvarande kontaktperson / teamledare) ville direkt ha en telefonintervju. Därefter skulle hon återkomma då hon pratat med två av mina referenser. Sedan tog de max två timmar så ringde hon upp igen och sa att jag fick jobbet om jag ville ha det. Så nu är jag anställd som demokonsulant av ett företag som heter Retail24. Jag kommer alltså vara butiksdemostrant. Med det menas att jag kommer att göra reklam, i detta fall för kaffe och kaffemaskin , i butiker. Så idag har jag pluggat lite på Nescafé som jag bland annat kommer dema. Med andra ord blir jag expert på kaffe snart. Hehe! 
 
Dock känner man såklart lite press. Det känns som ett roligt jobb men jag arbetar själv och ställer folk frågor om kaffet dem får smaka så vill man såklart kunna svara så bra som möjligt. Så jag ser detta lite som en roligt och spännande utmaning. Precis vad jag behöver! En annan sak är att i slutet av Oktober ska jag åka (helt själv!!!!!!!!) till Stockholm på Kick Off. Ni som känner mig väldigt bra vet kanske att jag bokstavligen brukar ha mardrömmar om att bli tvingad att åka iväg själv. Dock brukar drömmarna såklart vara lite brutalare. men ändå Så det känns otroligt läskigt och ingenting jag egentligen vill göra. Men jag ska göra det! För vill man övervinna en rädsla så måste man utöva den. Visst är det så..?
 
 
 

Återbesök med bra och dåliga nyheter.

Så den bra nyheten är att vi fick svar idag. Utraljudet kunde nu visa skadan då han inte är svullen. Det är en skada på det yttre ligamentet. Det är inte av men det är "trasigt". Jag försöker intala mig själv att det kunde varit av, det kunde varit något mycket värre. För detta är ingenting som är farligt sålänge han inte "river upp det" mer. Han haltar inte nu heller när han går. Jag känner mig lättad men ändå tom. Jag klättrar på väggarna och det finns inget jag vill så mycket som att vi ska komma igång igen.. Detta innebär nämligen yttigare 6 veckor utan att få rida på prinsen. Däremot får han börja gå i mindre hage och sedan kommer jag få promenera med honom osv. Det kunde ha varit värre. Så Raspen blev genast gladare när han fick komma ut i hagen och röra på sig. Å jag villl ju se honom glad. Idag är han det!
Bilden tog innan vi åkte till ATG. Stödbandage slipper han nu så länge han inte börjar halta igen.
 
 

svettig och mör men full av endorfiner!


 
 
 
 

Onsdag

Vet ni vad? Igår bestämde jag mig för att jag skulle sova ut ordentligt till idag. Detta för att jag ändå inte har så mycket att göra idag och för att jag ville vara ordentligt utvilad just idag. För idag ska jag köra mitt första Total Training pass på evigheter. Skulle gissa att det är ca 15 veckor sedan sist. Det var nämligen veckan innan balen. Sedan kom balen, studenten och en dryg förkyldning emellan. Därefter glömde jag bort vad pass var och har sedan dess bara gymmat och sprungit. Dags att få bort latmasken i mig och börja med TT igen för att få svettas på riktigt igen! Är lite nervös om jag ska vara ärlig men jag ska försöka ta de så lugnt som det går. Lär ändå få sjuk träningsvärk.
 
Sov iallfall till halv nio. Vaknade några gånger innan men det kändes så himla skönt att bara ligga kvar och dra sig! Gjorde iordning en stor frukost och satt nog kvar vid bordet i en timme och åt, läste tidningen och kollade igenom facebook/instagram. Älskade mornar alltså! Nu däremot ska jag åka till Raspen innan passet börjar!
 
 

Tisdag

Dagen har rullat på bra och börjar nu närma sig sitt slut för min del. Hos tandläkaren fick jag bita i lera några gånger för snart får jag en ny bettskena. Kanske att jag får slippa spännigshuvudvärken snart. Hoppas!! Jag var faktiskt förbi Dragonskolan en sväng också för att hälsa på en kompis. Jäklar vad konstigt det kändes att vara dör igen! Var ju till Hippo också och red Sofias häst Lisa. Super kul var det! Tränade lite över gångar och tempväxlingar men på en lätt nivå. Har bara ridit henne en gång tidigare så det var nog mer hon som tränade mig än tvärt om. Snacka om att jag är ringrostig... For tillbaka till Hippo nu ikväll för att kolla på hoppträningarna och fysatan vad jag saknar det. Inte bara hoppningen utan att träffa hästmänniskor också. Människor jag delar intresse med. Men framförallt att flyga över hinder... Vill verkligen tillbaka snart! Nu är de två dagar kvar till återbesök för Raspen och jag får väl fortsätta hoppas för allt jag kan medan de känns som att jag håller andan. Raspen visar samma sak. Från början av boxvilan var han dryg och fattade inte varför han bara fick stå inne. Nu är han mycket mer nere, går runt mer i boxen och är lite dålig i magen.. Ja ni förstår. Han visar tydliga tecken. Vi vill göra comeback nuuu
 
 
 
 
 

Se och lär käre far!

Alltså pappa. Bara för att det knappt fanns någon lasagne kvar när du skulle göra din matlåda igår så behöver det inte vara något dåligt! Du hade kunnat ta den biten istället för att byta låda med mig och  komplitera. Som jag fick göra nu. Å om jag blev mätt.. Japp!
 
 
Från bantningslunch till en alldelens lagom lunch!
 

Det är dagar som dessa som jag trivs med att vara ledig!

Då det finns saker att göra alltså!      
 

Måndag

Bild från IG.  - eelinmag
 
Vaknade med panik när klockan ringde imorse, igen. Som att jag försovit mig, råkat somna om. Men det har jag inte. Inget skönt sett att vakna på och det har varit såhär nu dom senaste dagarna. Varför? Det vet jag inte.. Började iallfall dagen med en skön promenad i över en timme. Så himla skönt! Rensa huvudet helt enkelt. Underbart! Gjorde sedan frukost, drack kaffe och läste tidningen. Blev förbannad över rasisterna som tågat i Umeå. Skakade av mig det. För idag ska vara en bra dag. Min sista helt lediga vecka innan nya jobbet börjar. Men mer om det senare. Nu är det dags för gymmet innan jag ska gå och klippa mig. Det är verkligen på tiden kan jag lova. Att klippa mig alltså!

Söndag

Efter en helg i Obbola tillsammans med pojkvän och jobb så tillbringades denna kväll i stallet med min andra fina pojke! Borstade igenom Raspen ordentligt, smorde två av hans träns, mockade och gjorde iordning mat. Kom sedan hem till nybakade scones som mamma och Samuel bakat. Jag har med andra ord haft en mysig söndagskväll. Nu däremot blir det sängen för mig. Är rätt trött faktiskt! 
 
 
Snyggaste bilden hittills tror jag.

Det har redan gått två år!

Detta är en av dagarna som jag minns så himla väl. Humöret var på topp. Jag satt på skolan och lyssnade på Isak Strand om och om igen. För hans låtar gjorde mig ännu gladare! Tillslut var skoldagen slut och någon gång vid tre hade jag och mamma parkerat med transporten på travet. Kändes som att vi fick vänta en evighet innan lastbilen äntligen kom. Men tillslut kom den och ut ur lastbilen kom en gigantisk men otroligt fin häst! Minns att jag tänkte "Vad har jag nu gett mig in på". Han kändes ju verkligen så stor. Men det var ändå lycka. Lycka på allra högsta grad. Det tog sedan bara några dagar innan man blev van över storleken. Skilladen mellan ponny och häst. Mellan Mio och Raspen. Snabbt insåg jag, när jag väl börjat rida bland andra storhäst ryttare, att Raspen var rätt liten ändå. Men oj vad jag älskar denna häst. Världens finaste. Såklart! Å nu har han alltså varit våran i två fina år. Framtiden ser inte så ljus ut för oss men jag hoppas verkligen att vi kan ge oss ut på banan fler gånger tillsammans. För det är en annan typ av lycka jag får dela med honom!♥

Avenged Sevenfold

 
Ni har inte missat det va? Att Avenged Sevenfold släpp nytt album. "Hail to the king". Låter riktigt bra faktiskt så lyssna på det. Klicka här  om ni vill höra!
 

Uppdatering om Raspen

 
Raspen visade redan första dagen att han hatar att ha boxvila. Blir så ledsen att se honom så uttråkad.. Men han visar direkt att han blir glad när man kommer men sedan ska han vara och buffla på en för han vill verkligen göra något! Så när jag ska mocka och så i stallet har jag ställt upp han i porten. Lite mer friskluft och han slipper dammet som blir när jag mockar. Men han står bara och skrapar i marken. Kräver hål! Så går man dit och de blir tyst. Han vill verkligen inte detta. Så idag bygger mamma en sjukhage åt honom. Så han får vara ute mer. Det blir förhoppningsvis bra!
 
Han stödjer bra på benet nu också. Kanske för att han har stödbandaget eller för att det också, kanske, blivit bättre. Men vi måste fortfarande vänta till på torsdag för att få veta. Usch. Jag längtar inte till på torsdag. Samtidigt som jag gör det. Jag vill ha svar men är samtidigt förberedd på det värsta.. Ni förstår nog!

En ordentlig färgklick!

(jag var ju säker på att jag INTE tog kort på fötterna..)
 
Det är verkligen roligt att matcha tycker jag! Jag hade ju bestämt mig för att köpa in lite oranget. Fick orangea benlidor av Camilla här om dagen (Tack igen, bästa du!!). Dessutom beställde jag hem ett riktigt snyggt schabrak också. Nu börjar jag kanske tveka att så mycket oranget blir snygt på en brun häst. Men då får jag väl sälja schabraket. Beställde även hem nya sporremmar. Hoppas dessa är bättre! Sen får vi väl se. Kanske aldrig får chansen att ens använda detta på min fina häst. Den där outfiten jag har i huvudet. Som jag ville fota bland höstlöven. Den blir nog tyärr inte av... 

Dogge gör min morgon..

 

Del tre - revolt

 
Tror det är på tiden att ta sig an sista delen av Hungertriologin. Första var ruskigt bra. Andra lite mindre bra och rätt obehaglig med allt våld. Den sista lär inte vara mindre hemsk. Men den måste ju läsas och nu är ett bra läge! Alldelens för mycket fritid just nu. Men det varar faktiskt inte så hemskt mycket längre. För idag fick jag äntligen ett roligt samtal. Men mer om det senare!
 
 

i think i just lost my only hope

Idag skulle ha varit en dag som jag verkligen väntat på. En dag med spänning och förhoppningar. För idag skulle equiterapeuten komma och kolla igenom Raspen. Så igår for jag till stallet som vanligt vid tio för att ta in Raspen. Med en tanke på att sedan snabbt komma hem för att sova. Sova så att det fort skulle bli dags. 
 
Men igår när jag kom till stallet så var de inte som vanligt. Det kändes nästan direkt. När jag kom till hans hage så stod han inte där. Bara en sådan sak! Jag ropade på honom flera gånger och tillslut hör jag hans "ångloks läte" och sedan hör jag hur hästarna i en hage brevid galopperar i fullfart. Jag börjar bli rädd och springer in efter en bättre ficklampa så att jag kan gå och leta honom. När jag sedan är tillbaka så ser jag honom. Han går fram och tillbaka i iver. I rädsla. Samtidigt som jag, med en lugn röst, försöker få honom till mig så ser jag. Det syns direkt. Han är halt. Han har ont. Jag ringer mamma och säger att hon måste komma och sedan springer jag in efter en foderhink. Tack vare lite foder får jag in honom. Han är svullen, varm och vill inte stödja på benet.  Mamma kommer dit och känner på honom. Från det att jag fått honom ur hagen så börjar han också lugna ner sig. Ju lugnare han blir desto mer hälta visar han. Vid 23 kommer vetrinären. När vi ska ta ut honom ur boxen så hon får se hur det ser ut, så ramlar han nästan. Han har så ont! Hon klämmer och känner och misstänker tillslut en hovbensfraktur. På med gips, i med smärtstillande och sedan försöka få in honom i boxen igen innan han fick sova tills idag. Tills dagen jag hade väntat på, som inte alls blev den dag jag ville. Vi fick tid till röntgen och åkte dit direkt. Så dom kände, klämde, röntgade, ultraljudade. Men hittade ingenting. Jag vet inte ens om de är bra eller dåligt.. Han har ju så förbannat ont! Antingen har han vrickat sig i högsta grad eller så syns inte skadad nu för att han är så svullen.. Därför är han bandagerad och får återbesök nästa vecka. Boxvila tills dess såklart.. Jag önskar att det vore nu jag sa att detta bara var en mardröm. Men det är det inte.
 
Jag vet inte vad som hade hänt i hagen. Räv, rådjur, grävling och lösa hundar är inte direkt sällsynt där. Eller om hästarna triggat varandra. Det vet jag inte. Jag orkar inte heller försöka lista ut vad som hänt. Jag kommer ändå aldrig få veta. Men nu är Raspen stående och skadad. Igen. Och denna gång har jag tappat hoppet på riktigt. Det är nog inte meningen att vi ska ha någon häst. Jag ska visst bara få se min bästavän ha ont..
 
Om han bara kunde tala...
 
 
 

Drömde inatt att han stod i stallet...

..och jag tänkte "tänk att jag fick hålla om dig igen, en sista gång..".
Men så vaknade jag upp ur drömmen och fick återigen påminnas om att det aldrig kommer att hända.
 

finner ju inga ord!!

Storbr%C3%A5k%20i%20juryn%20efter%20audition%20p%C3%A5%20franska
Smurfs%C3%A5ng,%20catwalk%20och%20Bollywood
G%C3%B6teborgs%20tjatigaste%20man%20s%C3%B6ker%20till%20Idol
G%C3%B6teborgare%20med%20volymproblem
 

mohaha!

 

Bra bildval?



Fick höra att jag var med på bild i VK så jag var såklart tvungen och kolla det. Vilket stämde. Men varför valde VK denna bild? Istället för en bild på kön som var innan öppning. Ända ut till vägen ju! Nej istället tar dom en bild där det ser ut som att jag är den enda som ville in. Detta var förövrigt efter att jag hade varit på jakt efter kontanter. För kortläsarna funkade ju inte och uttagsautomaten vid Intersport var såklart avstängd. 

 


 

Morgonpromenad i höstvädret.

 
 
Igår var det alltså första September. Höstmånad. Såklart bjöd den på riktigt regnrusk. Idag är det också mulet och trist. Dags att införskaffa halsduk och andra varmare kläder! Började iallfall denna dag med en 5km promenad. Riktigt härligt som vanligt och ett perfekt sätt att börja dagen på. Verkligen! Nu har jag fått i mig frukost och ska väl bege mig till gymmet snart. Därefter stallet.
 
Välkommen nya livet. Livet som arbetslös. Hoppas det inte varar länge för jag är redan less!

.

 
Efter att jag kört upp på stallplanen med transsporten så gick jag till hagen för att hämta Raspen. Han stod vid öppningen när jag kom, men började gå iväg när jag gick in. Vilket han aldrig gör. Enda gången han far iväg är när han är på bushumör och då brukar han ju bralla också. Men nu gick han sakta bortåt som om han var ledsen på mig. Jag ropade men han vände sig inte ens om. Tills jag sa "Raspen, vi ska inte till vetrinären. Vi ska till Hippo och galoppera." Då vände han sig om och kom tillbaka!

Söndag

Började dagen med en promenad till stallet. Tog ut Raspen och gick sedan hem igen. Stoppade i mig frukost och begav mig senare till gymmet. Körde bröst, triceps och axlar. Åt därefter lunch och for sedan till stallet. Jag drog Raspen till Hippo idag för att rida i skogen. Red på gagset idag istället för vanligt tredelat. Förstod att han skulle vara piggare än hemma. Till en början var han väldigt ofokuserad och laddad. Vilket var ändå var kul. Men efter en stund fick jag honom fokuserad och avslappnad och då gick han riktigt bra faktiskt! Vilket var ännu roligare, såklart! Red bara ca 30-35 minuter. Men då lite "intensivare". Nu är jag hemma igen och ska strax hoppa in i duschen.