Fredag

Okej, tänkte inte precis blogga nu men jag har inget annat att göra. Vi har varit med Mona, Stefan, Nicke och Emilia ikväll. Men det vart något med Stefans bil nu när dom skulle hem så jag sitter här hemma själv. Det är inte jätte kul kan jag lova. Känner inte för att gå ut heller. Fast som det lät var dom klara snart! Vi har iallfall käkat jordgubbar och skrattat åt världens sämsta film som gick på tv "Lake Placid 3". En rysare som man skrattar åt och den var ändå från 2009. Sjukt dåligt gjord osv. 
 

mysig torsdags kväll!

Raspen var så jäääkla fin ikväll. Skrittade till en fotbollsplan (20-25mins skrittväg) Ibörjan var han spänd och tittade och lyssnade på allt annat än mig. Men efter ca tio minuter så lossnade det så efter kanske tjugo minuter kände jag mig jätte nöjd och red hem igen. Tomas kom hit för ett tag sedan också. Vi har det så mysigt tillsammans. Han ser fotboll vid en TV och jag ser OC vid en annan. Charmigt!
 
Lika charmigt som den här bilden!
 

Torsdag

 
Har jobbat från nio till tre idag och hade sjukaste huvudvärken på väg hem. Nu har jag fått i mig mat och kaffe och känner mig på hugget. Det är inte så fint väder men jag hoppas regnet håller sig borta för jag tänkte fara och hänga i stallet ikväll. Känner för en riktigt mys och fix kväll och en ridtur ( lovar att han kommer bråka med mig bara för det..). Bäst att fara nu innan jag fastnar helt vid datorn och jag tror Tomas kommer hit sen också!

Onsdag

 
For ut och red på förmiddagen. Red över en timme. Mest skritt ändå. Men vi jobbade lite med traven borta på en åker och ja han var rätt fin. Men bäst travade han på en raksträcka i skogen. Synd att vi inte har så långa och bra sträckor.. Måste försöka ta mig till hipposkogen lite oftare och köra intervaller också! Nu måste vi försöka bli vältränade. både han och jag. Fit for fight! Därför kände jag också idag att, näe nu är jag faktiskt frisk. Därför drog jag äntligen på mig löparskorna och tog mig en tur. Det ick dock riktigt riktigt dålit (åååh jävla GggG knapp!) Hur som helst gick det hur dåliggt som helst.. Efter tjugo minuter tog det bara stopp. Hosta! Så jag gick hem igen.. Jävulst besviken. 

800 kalorier!

Tisdag

Har jobbat idag från åtta till två. Tog bussen hem sedan och for direkt ut till stallet. Raspen skötte sig men var lite trögare i munnen idag om man kan säga så. Men jag tycker ändå att det lossnade i slutet och då travade jag nån meter också. Har precis duschat och slängt i mig lite mat. Nu ska jag iväg och träffa Mona på stan för en fika!
 

Häng läppen!

 
Oftast orkar Raspen inte riktigt hålla upp sin läpp(?) så då hänger den bara där!
 

Måndag

Igår kom farmor och farfar hit och åt middag. Efter det åkte jag med Tomas ut till Ersboda och lämnade några grejer innan vi for hem och sov. Jag sov verkligen hela morgonen medan han klev upp tidigt för jobb. Men när jag, där vid tio, tog mig upp. Så for jag ut till stallet och sadlade Raspen. Kändes super att rida igen efter en vecka. Känns som evigheter. Han bråkade lite i början men sedan skärpte han sig och var snäll resten av vägen. Vi skrittade ca 45 minuter. Mest långa tyglar. När jag kortade så började jag direkt göra mycket öppna/sluta och skänkelvikningar (då han ändå redan var framme för skänkeln sedan bråket". Så han lossade rätt fort i skritten och kändes väldigt fin hela vägen hem. Gör nog samma vända imorgon och ser denna vecka som en igångsättnings vecka, även om han fått en super kort vila. Han fick stå inne efter ridturen så jag for hem nån timme innan jag tog världens powerwalk tillbaka till stallet for att släppa ut honom och sedan lika snabbt hem. Det känns i rumpmusklerna nu kan jag säga! Anledningen till att han fick stå inne är för att jag tycker det känns mer rätt då det är så varmt ute, plus att då får hans mage vila lite från allt gräs några timmar!
 
Tog ett helt gäng bilder men jag såg sedan hur ner drogad han såg ut tack vare solen.
 

Man blir lite glad sådär!

Söndag

 
Min kropp verkar ju inte släppa den där lilla förkyldningen som ändå får mig att känna mig så trött. Har iallfall klippt mer gräs så att det är klart för veckan. Har hjälpt mamma att tvätta transporten, sadelskåpet och smorde träns medan hon skrubbade boxen. Sov förövrig sjukt dåligt inatt. Ingen bra idé att sova från klockan tio och sedan försöka sova till halv nio. Vaknade flera gånger. Både för att jag sov för länge och för att jag drömde fler än en mardröm inatt.. Många ville döda mig inatt kan jag lova!

Lördag

Har haft en jäkligt lugn och skön dag. Sov (alldelens för) länge. Sedan åt jag och Tomas lite brunch innan vi for hem till honom och tvättade upp mamma och pappas bil. Efter det har jag bara legat i solen, klippt gräs, tagit en promenad till min fina häst som bara mår i hagen. Ätit jätte god middag och nu känner jag mig super trött fast att jag haft en lugn helg. Ska lägga mig med min bok och sedan sova! 
 
Här har ni bästa efterrätten på sommaren. Jordgubbar,  honungsmelon, turkisk yoghurt och valnötter. Riktigt, riktigt gott och dessutom nyttigt. Gilla! (ursäkta för tråkig mobilbild..)

Glad midsommar!

Midsommar -09
Verkar (peppar,peppar) som att vi för en gångs skull för en solig midsommar. Tomas har precis åkt hem och jag ska snart bege mig ut till Stöcksjö för lite lunch, sol och vem vet om man kanske tar ett dopp, inte så stor chans dock. Sedan ska jag åka till Obbola och äta middag å efter det får jag se vad som blir. Det blir en lugn kväll för mig iallafall! Hoppas ni också får en jätte bra midsommar! 

ja vill, jag vill, jag vill!!

Till hösten tänker jag fanimig börja. Detta är mitt delmål. Jag ska tusanimig ha synliga arm/axelmuskler. Så jääääävulst snyggt! Någon som är med mig, efter sommaren?? Vi köttar jäävel (troligast USM).. kom igen nu!         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

min kväll

 
Bakat bröd som såg ut som häst mat innan det blev klart och börjat se O.C igen och hunnit med ett gäng avsnitt redan. Hej Elin 50 år!

Come back to me it's almost easy

Jag förstår det knappt själv. Hur man kan sakna någon så mycket. Han var så mycket mer än en häst. Han lärde mig så mycket. Han ville alltid mitt bästa. Han var så oerhört snäll och gjorde aldrig någonsin något dumt. Men han visade sån smärta. Det funkade inte. Jag ville inte se honom lida. Det var bäst för honom. Jag kramade honom en sista gång, han och hans hjärta av guld, sedan lämnade han oss. Det är ett år sedan nu. Men jag tänker på honom varje dag. Mest saknar jag hans trygghet och någon att lita på till 110%, även om han är en häst. Jag skulle göra allt. Jag ångrar mig, jag vill ha tillbaka honom!
 

Onsdag

Inatt har jag dregglat, snorat och drömt att jag var gravid. Härlig blandning! Känner mig jäävulst förbannad för det sista jag vill är att vara sjuk.. Så idag ska jag ta det fruktansvärt lugnt och önska för kung och fosterland att jag är frisk imorgon, snälla!? Detta gör mig bara på dåligt humör. Ingen bra dag! Ska ta en prommis snart iallfall. Tänkte ta in Raspen och borsta av honom, pussa honom lite extra och sedan gå hem igen. Så ligger det till.
 
ni får ingen bild heller, bara så ni vet.
 

Akhal teke

Jag har just upptäckt en sjukt häftig, men ovanlig häst färg som"Akhal Teke" kan ha. Rasen kommer från Turkmenistan som ligger i Ryssland. Det kan vara en av världens älsta hästraser och världens mest framstående galopphästar! Den är en fullblodshäst på ca 150cm och det jag tycker är fränt är att den alltid har en metalliskglans. Annars kan den vara alla färger utom skäck och tigrerad. Men vanligast är då guldbrun. Dock är det Cremello färgen som jag tycker är så overkligt cool.
Hästarna är i annars mycket ihärdiga, tuffa och tåliga. Deras uthållighets rekort är 415mil (96mil av det var öken). Detta år 1935. Nog om fakta (läst på Wikipedia) här är bilderna jag först trodde var redigerade.
 
Lärde mig ju en del om rasen men kom ihåg att det är färgen och inte rasen ( dvs hästens former), som jag gillar. Tänk att ha en grövre häst i denna färg!
 

Tisdag

 
Åh nu börjas det. "Vad ska du göra ikväll" - "Sova, upp tidigt imorgon för jobb". Skönt med ledighet, jovisst! Men många verkar ju jobba hela sommaren, så nu gäller det ju att hitta en sysselsättning. Bra att Raspen fått vila.. Jobbade iallfall ett tag idag, vilket kändes bra. Har dock nyst hela dagen och blir jag förkyld så vet jag en kille som ska få stryk, bäst för honom att jag inte blir det! 
 
Men ja, nu var det det här med att hitta något att göra!

Sånt här förvånar mig inte längre..

..men det är fortfarande så sjukt bra och speciellt killen i början.

Vem är det som skriker?



Har just rensat bloglovin på ca 200 inlägg. Väntar på middag nu och sedan ska jag fara till Tomas. Såg att jag fått en fråga om vem det är som skriker när jag tävlade i Lycksele. Okej.. det är ingen mindre än jag själv! Jag tror faktiskt inte att det låter så där högt när jag rider. Men det låter visst jätte mycket. Men jag har kommit på att det känns bättre att prata med honom (man hör faktiskt "braaa" emellanåt). Dessutom tror jag att jag andas bättre då. Om det hjälper? Ja lite tror jag, rösten är aldrig så fel att använda, men jag minns när jag tävlade Mio en av de sista gångerna och jag tänkte högt "sluta skrik och använd benen". Sant, jag får inte tro att att jag ska kunna berätta för honom hur han ska göra,(Där rök G knappen på tangentborden om ni ville veta..) jag måste visa också. Men där har ni svaret, lite skämmit är det att se, men så är det!

Måndag


Sådärja. Klockan är tolv och jag har hunnit vara hos Raspen, varit ute och sprungit och även solat en stund.Red iof inte då vi bestämt att Raspen ska vila en vecka och sedan skrittas någon dag och därefter sättas igång. En liten sommarvila alltså. Han får en längre vila i vinter! Nu ska jag ta och göra lunch hade jag tänkt. Sedan kanske sola lite till om solen kommer tillbaka, annars tar jag en prommenad för det är fortfarande så himla skönt väder ute!

Snow white and the huntsman.



Denna film är verkligen att rekomendera, hur bra som helst var den! Den påminner om Harry Potter och Sagan om ringen. Action och fantasy. Extra bra blev det ju såklart av att huvudrollerna gjorde sig jäkligt snygga - Kristen Stewart & Chris hemsworth. Se den bara!

Söndag

Inte har man då någon större lust med dator på sommarlovet. Har iprincip bara hunnit vara i stallet idag då jag och Tomas sov hela dagen. Men vad gör det, ibland känns det faktiskt rätt. Hade inga större förväntningar om gårkvällen men det var faktiskt riktigt roligt. Dansade så att svetten rann, innan vi prommade hemåt, ganska slitna. Nu blir det lite halv spontant att åka på bio med bror min. Vi ska se Snow white and the huntsman.

Här är det lovade klippet från igår. 

Tävling i Lycksele.



Ja, vad ska man säga! Han är ju kungen själv. Snygg och begåvad men lat som fan! första klassen red jag faktiskt riktigt bra och tack vare det red vi felfritt(!!) Andra klassen red jag faktiskt riktigt dåligt och tack vare det blev vi uteslutna. Så stor skillnad var det och så mycket bevisar det att allt sitter i ryttaren. Han gör inget i onödan så att säga, klok häst! Men humöret sitter där det ska ändå och jag laddar upp till nästa tävling, som är en bit bort men ändå! Nu ska jag fara äta sedan åka till Obbola. Det är nån pubgrej ikväll så vi ska nog dit. Skriver imorgon och lägger upp film.

Från igår



skulle lägga ut detta igår, en liten del av vad som gjordes igår, men när jag kom hem men jag var så sjukt trött så jag orkade verkligen inte. Önskar mig en ny kamera förresten...

Nej, dags för middag sedan åker vi (iih)!!

Fredag


Jag vet inte om ja har sån träningsvärk eller om jag sträckt mig. Men allt var bra imorse och sedan när jag red, fattade jag galopp och ställde mig i lättsits.Då kände jag att jag hade lite ont i ryggen, nu blir det bara värre Ländryggen gör skit ont(?) Går som en tant nu, jätte stel, men det borde släppa. Hemskt gärna till tävlingen imorgon.. Nog om det, nu måste jag tvär fara ner på stan innan jag ska hinna packa osv. För vi åker ju redan ikväll till Lycksele.

Torsdag - träning för Emma Emanuelsson


Oj, här händer det grejer. Fick en chock när jag såg nya layouten på blogg.se.
Blev en lång kväll i stallet. Tanken var att vi skulle börja bygga fram för träningen halv fyra idag. Jag kom till stallet strax innan tre och fick då ett sms om att Emmas flyg var inställd och hon skulle ta ett senare flyg. Vi hade nog ändå tur men träningen kom igång halv sex. Markarbete som det brukar vara första dagen (vi är dock inte med imorgon). Började med en ått volt men en bom i varje volt. Emma fick mig att inse hur otroligt mycket jag måste överdriva med ställningen för att han ska forma sig i volterna. Har ju skrivit tidigare att jag inte riktigt får igenom honom och han kommer inte runt skänkeln. Sedan hoppade vi linje, kombination osv. Det gick så himla bra. Orkar inte beskriva vad vi gjorde helt men 1. träna på att få igenom honom ordentligt  2. kortare tygel (va, hur svårt kan det vara att korta tygeln??) och till tävlingen, kom ihåg att andas (borde ju vara ännu lättare, sluta hålla andan bara?) och håll om med benen. 
Men det jag tycker att jag gjorde bra, var att jag såg över hindret, ofast hade lagomt med ben och sökte aldrig avstådent. Jag bara satt upp, höll ihop honom och lät honom själv hoppa av istället för att bromsa in i det sista eller släppa honom. Idag funkade faktiskt det mesta, "klockrent" sa Emma. Detta lever jag på till helgen, helt klart!
kom hem halv nio och nu tänkte jag mig på en prommis alt, springtur till stallet för att ta in honom för natten. Måste bara få igång mina ben igen.

BJÖÖÖRN

Onsdag

Nu känns det påriktigt, SOMMARLOV. Igår for jag ut med Cissi och Klara i bilen och gleed runt. Så for vi och skulle träffa Jenny som festade lös på gamla slakteriet. Så var det ett stängsel runt hela området och vi fick inte komma in eftersom att det var för mycket folk där inne, gjorde inte oss så himla mycket. Men det var rätt spännade att stå utan för. Från att vi kom dit och ca 30 minuter framåt försökte jätte många ta sig in på lite olika sätt. Tillslut fick hon som styrde, bort alla människor med sina tårar. Stackars tjej. Nog om det. For hem ett tag och sedan hämtade jag Tomas på stan. Så imorse åkte han hem och jag for på avslutningsfika hos farmor och farfar med några av kusinerna. Mätt blev man, så jag rullade bokstavligen vidare till stallet sedan. Raspen gick helt ok idag. Känns som att jag knappt varit i stallet på senaste tiden så jag försökte rida ordentligt men inte så länge på åkern. Imorgon väntar träning för Emma Emanuelsson, markarbete. fredag tar vi det lite lugnt i "skogen" och lördag tävlar vi i Lycksele. Det blir väldigt spännande och roligt! Nu ska jag däremot duscha, vilket jag inte gjort på en månad känns det som, äta lite mat och sedan fara till Obbola. Ska jobba imorgon så det känns skönt att inte åka från stan tidigt på morgonen! Så börjar alltså detta sommarlov. älskade och välbehövliga sommarlov!

SOMMARLOV!!

Jag kan inte fatta att vi fått sommarlov. Känns endast som att vi firat studenter. Vår skolavslutning varade cirka 30 minuter. Sång, prat och glada treor. Så jag for sedan med Tomas föräldrar och grattade en jäkligt stilig pojkvän på Liljaskolan. Ska fara hem till honom på någon timme och äta middag osv. Sedan ikväll har jag ingen aning om vad som händer. Vädret blir man inte så taggad av iallafall. "Ett år kvar, tjalalala"

måndag!

Blev en riktigt rolig dag det här mina vänner! Träffade ju som sagt klassen och åt lunch, tårta, gick tipsrunda osv. Sedan hann jag både med backträning i eljusspåret och solning innan vi for till Gokartbanan. Jäklar vad roligt det var. Jag var ju inte riktigt super duktigt men inte super dålig heller. Efter det grillade vi korv så nu är man väldigt mätt och trött så jag tänkte faktiskt ta och sova nu. Imorgon blir det upp normal skoltid för avslutning (iiiiiiiiiiiih). Blir nog en superbra dag det också!

Från i tisdags

Hittade detta klipp från träningen i tisdags. Om ni inte minns vad jag skrev att vi gjorde, så kan ni läsa det här. Men det var ju det med att hoppa en socker bit på "smalen". Här ser ni att han inte alls fattade.. Det är som att han, eller det kändes som, att han lite lyfte frambenen för att förfarande var påväg in i den.

Måndag

Igår var tanken att jag skulle lägga mig tidigt och ta igen lite sömn från helgen. Men klockan tio igår kunde jag inte sitta inne längre så jag tog en 40 mins promenad. Sedan kom Tomas hit lite spontant. Så låg vi och pratade rätt länge. Men jag kunde ändå sova till nio så jag känner mig rätt utvilad iallafall. Ska göra frukost nu och lite senare ska jag promma över till min mentor där vi ska träffas med klassen och grilla. Blir nog kanon! Hoppas på att hinna med en springtur sedan innan jag ska åka iväg och träffa några från Hippo i Alvik för att köra gokart (bara det inte börjar regna...). Blir säkert riktigt roligt så länge regnet håller sig borta.

Helgen

Två taskiga mobilbilder från igår. Åt jätte god mat hemma men framförallt jätte god efterätt bestäende av brownie, glass, jordubbar och en sås med smält after eight. Sinnes sjukt gott! Så vid åtta fr jag till grubbe på förfest. Hängde där och hade allmänt trevligt tills jag, Tomas, Alexander, William, Niklas och Stefan for till Five. Hela grabbgänget alltså. Gjorde ungefär av med mina sista pengar och det är super länge kvar till lönen.. inte bra! Somnade som en stock hos Tomas på natten och tog bussen hem tidigt imorse. Skulle egentligen träffa Emma på hippo men det blev inte så, istället klippte jag gräs i två och en halv timme (inklusive bråk med klipparen..). Sedan for jag och mamma med Raspen till hippo. Red över lite bommar i alla gångarter och han var väldigt stökig från början. Men tillslut fick jag väl någorlunda ordning på grejorna..

En fråga

Fick en fråga (av vem?) om vad jag ska ha på mig på skolavslutningen. Skrev jag inte mjukisbyxor i ett inlägg för inte så länge sedan? Nej men jag vet inte, jag får se vad det blir helt enkelt. Jag ska inte lägga ner några ören på nytt iallafall, så det blir något jag redan har hemma i garderoben!
hade detta på skolavslutningen i nian.

Lördag

Ready to fight!
Godmorgon världen. Har precis käkat frulle och ska snart bege mig ut mot stallet. Det gick väldigt bra och jobba igår, mest kanske för att jag satt toavakt hela kvällen, så det var rätt stillsamt. Men inte lika mycket folk som sist så klockan tre fick vi checka ut. Men nu som sagt, byta om och fara till stallet för att sedan rulla till stan med mammsen en sväng!

Amanda Malm

Fredag

Nu är de nära vänner. Mitt sista sommarlov! Idag spelade vi brännboll på mariehemsängarna. Vi förlorade första, vann andra (mot de vrålkaxiga lärnarna!!) och vann sedan tredje. Lunchpaus på Statoil och sedan A-final men i den första matchen förlorade vi mot så då fick vi äntligen åka hem. Det blåste och man höll alla tummar som fanns att regnet inte skulle falla. Nu ska jag bara ta de lugnt. Ikväll väntar jobb på TC igen så jag börjar 21. Blir super kul!!
Bjussar på en fruktansvärt snygg bild!!

hahaha.. kvälls humor!!

Några bilder

Tänkte bjuda på några bilder från igår som Camilla har tagit! Något jag verkligen, in första hand måste jobba på, är min sits. Bred hand, framåt lutad och skänklar högt och långt bak. När sitsen är bättre kan jag börja jobba igenom honom bättre!

Torsdag

Idag har jag tagit mig en lång sovmorgon, resluterar i att jag känner mig stressad... varför? Skolan börjar 11.20 idag och då har vi endast betygssnack på historian. Tänkte sedan äta lunch på skolan innan jag ska hem och klippa massa gräs. Sedan ikväll ska jag och Tomas åka till hans ena syster som tar examen så det blir middag där osv. Har alltså inte så himla mycket att göra idag, sådär lagomt. Men när det är fint väder och jag vaknar sent blir jag automatiskt stressad. ogilla.

Jag bjuder väl på detta då..

Dressyrtävling.

Sådärja. Då var debuten på dressyrbanan gjord, en LB:0. Jag är rätt nöjd även om jag insåg att jag inte red fram tillräckligen länge och fick aldrig igenom honom på volterna. Fast det är det vi alltid haft som problem och måste jobba igenom. Däremot red jag inte super bra vägar, dåliga halter och som ni kanske förstår var min handställning inte så bra och visste inte att man skulle ge helt långa tyglar på den fria skritten så det var ju också minus. Men hallå, jag kan inget om dressyr. Jag är glad att jag kom ihåg banan och har lärt mig väldigt mycket. Detta kommer vi absolut göra om, även om vi slutade på en tionde plats av femton. Lite mer dressyrträning på detta! Men hoppningen går fortfarande före!

Sadlar om, så att säga!

Ikväll var det terminens sista hoppträning. Känns otroligt tråkigt med tanke på att träningarna, för oss som inte kunnat vara på hippo (pga. Kvarkan), just fått komma igång. Eftersom att det var hopptävling i helgen så var det markarbete på schemat. Vilket var väldigt bra eftersom jag och Raspen debuterar på dressyrbanan imorgon! Träningen gick iaf helt ok. Han lossade väldigt bra på slutet så jag hoppas det sitter till imorgon. Vi avslutade med en väldigt rolig övning. först ett vanligt räcke orelaterat till fyra sockerbitar, bredvid varandra, som vi skulle hoppa över. Om man klarade sockerbitarna så tog hon bort en så tillslut skulle man bara hoppa över en sockerbit. Men en jäkla inramning klarade vi det men när hon vände sockerbiten så att den stod smalt fattade Raspen ingenting så han sprang bara förbi.. haha! för er som inte vet är den vita klossen på bilden, en sockerbit.

Biblioteket

For till stan efter skolan och fick en hög inpuls av att låna en bok, blev alltså väldigt läs sugen. Det var evigheter sedan jag lånade en bok i annat än skol sammanhang. Men hursom helst funkade inte lånekortet så jag bad om hjälp. Mitt super slitna kort ( som man haft sedan vaddå när man va sex?) Men det visade sig att jag blivit vuxen och skulle få ett svart kort. Men nu är boken lånad och måste snabbt läsas ut. När man är vuxen får man ju betala feta avgifter direkt man gått över tiden..

Nytt i garderoben

Dessa två linnen fyndade jag på Gina idag. Väldigt nöjd! Nu blir det att hålla sig borta från stan och undvika mer kläder denna månad. Jag vill bevisa att jag kan spara pengar. Förövrigt är jag i Obbola. Men Tomas sitter just nu och snackar med några. Bilsnacket är som arabiska för mig så jag känner inte för att sitta där som ett frågetecken. Så så vare me det. Peace Out!

Måndag

Det blev som sagt en kort dag på skolan och jag är överlycklig just nu. Jag var helt säker på att jag skulle få IG i engelska b. Min lärare varnade mig och jag hade IG på alla kursprov. Men andra inlämningar måste ha vägt upp för jag får godkänt!! Så jag belönade mig själv med lite shopping på Gina Tricot. Visar sedan. Nu ska jag fara och pussa min ena pojkvän som ska få ett lugnare pass i skogen. Därefter väntar en springtur innan jag åker till min andra pojkvän.

Världens finaste

Fler bilder som Jenny tagit. Mamma filmade inte i helgen så det sög..
Nu väntar matte lektion, lunch, redovisning och sedan slutar jag.

I met a boy last night

hemmatävling

Bilden är tagen av Jenny Nyström Welam
Ord kan inte beskriva hur trött jag är i huvudet och kroppen och jag har ändå bara ridit två klasser på två dagar. Beundrar de som rider två-tre hästar i samma klass, sinnes! Hur som helst. Igår var det katastrof. När jag red fram kände jag att han var rätt seg men jag fick fram honom mot slutet men sa ändå till min tränare "idag måste jag verkligen vara på honom". Men när jag kommer ut på banan försvinner allt. Eller jag vet verkligen inte vad. Vi stoppar två hela gånger på första hindret. Så lång tid tog det innan jag kom igång och tog mig sedan runt grunden. Jag var verkligen inte bra bra humör igår kan jag säga. Men idag hade jag lite mer horn. Redan när jag satte mig upp kände jag att han var mycket piggare. Så jag höll det uppe hela tiden. Grunden gick super bra men sedan kom vi super stort och konstigt över nian, första i omhoppningen, så när vi landade satt jag framför sadeln och hängde på halsen. Tro det eller ej men jag lyckades räta upp mig och då stannade han som tur var. Satte till mig och då skulle jag nog, som mamma sa, ha andats några sekunder till men jag fortsatte. Tian klarade vi men sedan vart de soppatorsk. Stopp på elvan och sedan stopp på tretton och då lyckades mina spaghettiben inte hålla mig kvar så jag satte mig på hindret.
Men jag är jätte jätte nöjd ändå och jag skrattade åt mig själv när jag gick ut från banan och kunde knappt andas för att jag var så anfådd, jobbigaste rundan någonsin. Har bestämt mig för att jag måste tävla så lågt och så mycket som möjligt. Därför ska jag anmäla mig till tävlingen i Lycksele om två veckor. 95-100cm på lördagen. Redan suuuper taggad!!

Fredag

Känns bättre än bra med helg och vad passar då inte bättre när man kommer hem från skolan och knappt kommer in genom dörren för att pappa äntligen köpt ny grill. Ni kan ge er fan på att vi ska grilla ikväll och gärna resten av livet, oj så jag längtat!

1 juni 2012

Jäklar nu har det redan gått ett halv år av 2012, bara sådär! Inledde som vanligt min fredagmorgon med en springtur och jäklar vad jobbigt det var. Speciellt med tre backar i slutet.. Vad passar då inte bättre än är rejäl frukost med gröt, äpple och macka såhär innan skolan. Det har som blivit en vana och det är gaaanska underskattat med gröt! Nej, bäst att äta upp detta och börja cykla mot skolan!