Göteborg Horse Show

Alltså viken jääkla helg vi hade. Heelt magiskt. Tävlingarna har hållt på från kl 09 på morgonen till 21/22 på kvällen. Mellan alla pauser har man käkat och gått runt på mässan. Två kvällar åt vi på Gothia Towers restaurang. Heeelt magiskt! Göteborgs högsta topp med fantastiskt god mat och vettiga priser! På lördagen åt vi mellan en klass och då var de knappt något folk där. Men på söndagen åt vi efter klasserna och då var de smockat. Det är tydligen efter kl 21 man ska äta. hehe!
 
Men sen.. Vilka jäääkla tävlingar vi fått se. Scandinavium tar alltså nästan 12.000 pers och det har verkligen varit fullsatt, speciellt dressyr och framför allt hoppfinalen. Det har bjudits på grym spänning, fantastiska ekipage och inspirationen är minst sagt på topp. Alltså även om jag skulle räkna ihop antalet rysningar jag fått i mitt liv så är alla under denna helg många, många fler gånger! När sedan Steve Guerdat gick i mål som vinnare i FEI Worldscup final, ja det var galet! Han var helt klart en värdig vinnare med felfria rundor heela helgen. 
 
Dessutom träffade vi både honom och Marcus Ehning på flygplatsen sedan. Vilket var sjukt! Marcus är väärldens bästa ryttare och jag tror de allra flesta har honom som förebild i ridsporten. Jag och Johanna gick till några andra och var heeelt upp i varv. Sedan säger jag typ "Tänk om vi fick träffa Steve också".. 30 sek dyker han upp med sin familj! A helt sjukt. Det var såklart pricken över i:et och nu vet jag verkligen hur de känns att bli riktigt star strucked! 
 
Stort tack till bästa Johanna för en heeelt fantastiskt roligt helg. Bästa någonsin! 











 

Torsdag

 
Började dagen på bästa sätt. På hästryggen, i ridhus. Bulan vad pigg och glad och vi tränade tempoväxlingar och förvänd galopp. Gick riktigt bra! Jobbade sedan 15-21 för att sedan packa lite. Imorgon drar vi äntligen till Gööööteborg! Om jag är taggad? eeeeh, jaaaaa!!!!

Världens bästa pappa!

 
Imorse satt jag och ville försöka förklara varför jag även har en far som är en sådan förebild. Men ibland är de sååå himla svårt. Men så kom denna kommetar upp på facebook och för mig säger den väldigt mycket. För det är inte bara som han skriver. Han är sådan och han letar alltid efter de fina i människor oavett vad!  Honom kan jag sitta och prata med lääänge just för att han är så himla klok, genom snäll och fantastiskt rolig på ett enkelt sätt. Han är en helt underbar människa och jag är så oerhört tacksam över att han är min pappa. 
 

Onsdag

 
 
Alltså just nu svävar jag på moln. Inte bara de att Bulan återigen var såååå fin på träningen igår då vi hoppade liten bana. Jag ska också till Scandinavium i helgen!!! Johanna ringde mig igår. Hennes mamma skulle egentligen åka med henne men hennes föl kan komma vilken dag som helst så hon kan inte fara. Alltså vad är oddsen? Jag får alltså hennes biljetter och får åka med bästa Johanna fre-måndag till Göteborg. Alltså jag är såååå taggad så jag sprängs! 

Fredag



Startade dagen med en härlig ridtur i skogen. Blev dock bara skritt då de bara var blåis i skogen.. Väldigt synd! 
 
Igår däremot så öppnade vårat nya köpcenter vid Ikea, Avion som de heter. Jag tänkte mig egentligen bara dit en snabbis men så mötte jag en gammal vän som jag inte sett på flera år så vips hade två fyra timmar sprungit iväg. Vi se min gammla kändiscrush, Robin Bengtsson som uppträdde. Sen bjöds de på bubbel, goodiebags, massa bra erbjudanden, bra musik osv. Var egentligen inte shoppingsugen men när jag väl börjat så vill jag juha allt. Märks att jag är på stan såå sällan. Vi tog även en lunch och sedan rullade jag hemåt igen. Senare på kvällen så for vi till PeKa (de var bokat på Hippo) och red. Om jag ska vara ärligt så sitter vi som fast just nu. Hoppas verkligen jag kan tajma in en dressyrträning snart! 

Söndagsmyset!

 
 
Så många söndagar vi kan så har jag och Johanna en dejt. Vi tar med och snickers och far ut och springer långpass. Dagens pass blev 21km och de kändes riktigt bra! Skulle lätt kunnat fortsätta springa om det inte vore för att knäna blir sååå himla trötta! Vet inte om de är normalt men Johanna känner samma sak. Därför försöker vi öka försiktigt och vi springer inte så långt varje långpass. Men de är tolv veckor kvar till maran nu och jag hade gärna velat vara uppe i 30 km. Absolut inte så att vi springer de varje vecka men så att det var provat iallafall. Men man får göra de man kan och de som känns bäst för kroppen. Känns iallafall vääldigt bra att asfalten äntligen börjar visa sig. Dock var den backigaste platsen full av blå is. Men trots att vi fick "halvgå" i nån minut så snittade vi ändå ett 06:08 tempo / km. 

Träningshelg för Erik Berggren!

Jäklar vilka toppen träningar jag och Bulan haft! Första dagen red vi nästan bara väldigt låga hinder. Dels en serie på medellinjen och sedan hinder som kom snabbt ur sväng. Fokus på att hålla en lugn galopp och få med hästen i svängen. Jag har ju länge uppevt de väldigt svårt men nu har jag förstått varför. Jag tänker fel! Jag vill visst rida lite FÖR mycket med sitsen och i svängarna försöker jag att inte använda tyglarna, bara sätet och benen. Fin tanke men då hände två saker. Han springer fortare och hinner jag till hindret så hinner han knappt se det. Vi tragglade en hel del första dagen med detta men de visade sig i slutet att om jag faktiskt vågade ta i tygeln en gång lite ordentligt så frågade han sedan bara "HUR SNÄVT, HUR FORT!?". Sen provar jag ju inga riktiga omhoppningssvängar men jag kunde känna att de fanns där, att vi kan bli vassa med lite träning på det! Dessutom kändes oxrarna väldigt höga första dagen då vi höjde några hinder i slutet.
 
Men andra dagen hade jag smält de och höjden kändes inte som några problem. Jag behövde fortfarande komma ihåg att hålla en lugn galopp för att hinna svänga men hästen var med mig 100% och gjorde precis vad jag bad om. Fick också visa Erik vad som händer på tävling när vi skulle slå ihop allt till den rätt så tekniska banan. Jag får för bråttom! Så efter tre hinder sa han bara "Elin, nu börjar vi om. Ett hinder i taget, lugn galopp och andas". Så med rätt många påminnelser blev slutresultatet riktigt bra och jag är såååå nöjd! Han känns mjuk, kvick, positiv och jääkligt fräsch! FYFAN, vad jag gillar denna häst!
 

Helgen.

 
I lördags jobbade jag 8-17 och rullade sedan direkt till PeKa. Mamma var galet snäll och fixade allt i stallet så drog hon Bulan dit så att vi kunde mötas där. Sedan väntade lite hoppning med ett glatt Hippogäng. Vi byggde en kortare bana. Runda nummer två av tre gick riktigt bra. Dock ovant då han hoppar mycket bättre i de ridhuset. Fast de känns ändå lite långsamt då jag insåg att han behöver lite mer fart för att kunna göra dom bättre sprången. Dom har ett helt annat underlag och de gör större skillnad än vad jag kunnat tro. Så runda nummer tre red jag plötsligt för långsamt men vi löste de ändå. Det behövs helt enkelt lite annan ridning på annat underag. I det stora hela hoppade han iallafall fint!
 
På söndagen jobbade jag 12-21 så då får vi ut och gjorde galopparbete på morgonen. ÄNNU snällare var han. Endast ETT (iof gaaaalet stort) bocksprång följt av några räcersteg. Men i det stora hela jobbade han jättefint. Frisk galopp och i bra form. Kunde nästan ställa mig lite i lätt sits ibland. Men då blir de svårare att hålla ihop honom och då vill han gärna springa på fortare. Så vi jobbar på det! Men han fick helt klart mycket godkänt!
 
Imorse var jag också i stallet på morgonen. Han fick en välförtjänt vilodag iform av en prommis. Sedan passade jag på att smörja lite grejer. 

Fredag.

 
Igår var jag och Tomas lediga tillsammans. Händer nästan aldrig, speciellt inte en vardag. Han slutade sitt gamla jobb i tisdags och börjar sitt nya på måndag (är förövrigt väldigt glad för hansskull!) så därför var han ledig. Jag började dagen i stallet och sedan åt vi pannkaksfrukost. Därefter rullade vi till stan för att blandannat kolla in IKEA, såklart. Sedan gjorde vi pastamiddag innan de blev en lugn kväll i soffan, såå skönt!
 
Nu däremot går jag in i en fullspäckad helg med jobb. Sådärför lyckades jag vara lite väl snabb imorse. Hade gjort stallet, sprungit 10km och duschat innan klockan elva. Börjar ju inte förrän klockan 14, hehe! Skönt iallafall att lägga sig i soffan och äta lunch i lugn och ro! 

Dagens uteritt!

 
 
Okej, idag gav jag mig fan på att han skulle få jobba hårt! En sak som jag ändrade med utrustningen var att jag flyttade ner martingalen ett hack, nån centimeter alltså. Bara för att han inte ska kunna kasta upp huvudet allt för högt. Grejen är väl att jag gärna vill att han enkelt ska få rulla på i skogen. Allt för att han ska ha sin egna framåtbjudning och bara avslappnad jobba i bra och enkel form. Ni vet nog vad jag menar. Dett funkar ju i skritt och trav men så fort jag "trycker" på galoppknappen så säger han ju hejdå och ba "vad menar du, jag får väl göra vad jag vill, håll ba i dig matte". I stället så började jag redan i skritten att jobba skänkelvikningar, öppna, sluta, ställa och böja. Sedan likadant i traven. Öka minska. Sedan fattade jag galopp och försökte göra likadant. Frånbörjan började han studsa och var lite "gunghäst" Men jag fortsatte. Drog han ett stor bocksprång skrittade jag en stund och "började om" sedan gjorde vi om och gjorde rätt. Tillslut galopperade vi både bort och hem i en ganska bra galopp. Sen gäller de att veeerkligen spänna bålen (säger ba beach2016 jag är fan redo!) och vara mjuk men besämd. Det bästa av allt var att när jag sedan travade av hemåt så gick han HELT avslappnat. Vilket han nästan aldrig gör då han alltid ska vara så nyfiken på allt. Så något bra gjorde jag ju! Jag får helt enkelt tänka dressyr vid uteritterna nu när han har sånna vårkänslor! Längtar tills jag får detta i galoppen. Men hårt arbete lönar sig och vi kommer att komma dit tillslut.