Ogilla småungar..

Tog det bara lugnt ikväll med Cissi, Klara och Johanna. Började i prat om allt & inget men slutade med att hjärtat slog i hundra åttio då johanna sa att någon stod i fönstret bakom mig. Insåg snabbt att hon var seriös så jag glömde mig typ i huvan och tittade till slut ut genom fönstret. Öppnade fönstret då jag kunde andades. 14-15 åringar som klätt ut sig och spelade typ metal i en sterio.. skumma!

lookbook

Måndag



Har varit i stallet på förmiddan och det gick bara bra. Tänkte städa rummet nu och sedan ta en dusch innan jag måste ta tag i plugg. Det blir till att skriva om armeniska folkmordet, woho!

Lycklig av lycka

Så himla roligt det var att rida i hipposkogen på en taggad häst, blir så glad. Ännu mer taggad blev han då han fick byta galopp då vägen svängde. Som jag sa till mamma idag. Har hittills aldrig tyckt att han varit tråkig att rida på, alltid glad och lagom pigg osv. Tog en springtur som jag lovat mig själv, vilket känns grymt så här efteråt. Nu ska jag äta upp min choklad och ta ännu en lugn kväll och kanske sova tidigt. Mamma och Samuel bakar dessutom bullar så det blir kanske kaffe och bullar senare ikväll, skön söndag!

Hoppträningen

Asså jag orkar inte kämpa, någon som vet ett bra gratisprogram där man kan sätta ihop flera klipp, redigera osv? Här är ett litet från i onsdags på hoppträningen..

Söndag



Fest på Draggen i fredags juu. Sitter längst ner i mitten med randig skjorta, precis som klara, matchiiiingg.

Aja, söndag, måste ta mig i kragen. Tänkte mig till stallet på ett tag, Raspen får en sväng i skogen, sedan måste jag tusan i mig också ut och springa i skogen.. Mer än läge sedan.

KAMERAN HÄNGDE BARA MED FRÅN BÖRJAN SEDAN GLÖMDES DEN BORT

värt = )

Gårkvällen var rolig, absolut! Men slutade i cp...vill jag kalla det! Tackar iallfall alla andra för kvällen, ni vet vilka ni är! Slutade med att jag sov kvar i Obbola efter att en grönmålad tjej kallade mig hora och skickade ut mig av ingen anledning.. nog om det!! for hem vid tio imorse för att fara med Rapsen och hoppa minihinder för kontrollensskull, red på tredelat så han lyssnade inte super bra mellan hinder men var i annars hur fin som hels, grym start på dagen. Resten av kvällen blir lugn, förhoppningsvis med min pojkvän!

En bild från igår, resten kommer sedan, och här är en jäääävulst onödig artikel. ORKA

life is a party and you are invited

Nu kind of kör vi, kommer minst två poliser till ferren!!

HÖÖÖSTLOV, fredag och halloweeeen!!!

Är sjukt taggad just nu bara. Kanske dags att göra sig iordning också, ta en dusch osv. Senare ska jag dra till Cissi och göra mig helt klart. Typ tjeja oss lite sådär. Sedan ska vi dra vidare på fest i Obban. Hoppas på att det blir roligt, ingen polis osv. Skulle ju förstöra resten av lovet eller något..

hittade gamla bilder från min förra mobil..



Åsså ååh.. minnen! Sommaren med Kajsa då vi var med varandra åååltajm!
När vi drog till Övik, fester, Mio, Grubbe, osv..
Säg till om jag ska tabort någon bild!!

hör och häpna!

Mamma ringde mig igår och sa att hennes telefon dött, skärmen hade slutat funka.. Senare under dagen börjar min telefon bli jätte seg och när det ringde under kvällen kunde jag inte svara för att telefonen var helt svart, den bara vibrerade.. Sedan funkade den ett tag men imorse gav den upp.. för tillfället har jag min gamla som startar om 24/7.. Jag som är typ fattigast kommer ju måste köpa en ny telefon, inte alls vad jag ville!

Torsdag



Bild från danssalen igår. Jag och Klara taggar upp inför lektionen med byggklassen idag..

Börjar historian nu, måste komma igång ordentligen med fördjupningen så att jag slipper jobba så mycket på lovet. Ska ha skrivit klart till veckan efter lovet.. Klara hälsar förresten att vi taggar italiensk spaghetti och köttfärssås med riven ost, WOHO. Dessutom jättekonstigt svenskaprov sedan om olika tidsepoker.

klockren...

hittade den på Klaras blogg..

Hoppträning

Hade som sagt hoppträning ikväll och bana stod tydligen på schemat. Kändes lite (jätte) konstigt att träna med bara storhästar och vuxna. Kände mig enormt liten.. Jag är hur som helst jätte nöjd med träningen och han är fortfarande så himla rolig att rida!! Hemläxan är fortfarande tempoväxlingar, För att han ska lyssna snabbare såklart. Visste ju sedan innan också att jag måste lära mig att VÅGA. När jag känner att det blir lite tokigt då håller jag kvar i tygeln bara tills han antingen löser det med att trampa om eller så måste han stanna. Istället för att använda benen. Men mestadels kändes banan jätte bra, vill hoppa mermermer! Ska försöka klippa ihop något från träningen någon dag framöver men nu måste jag både plugga och sova. Önskar att man kunde göra det samtigt..

Put on your dancing shoes!

Kom precis hem från stan. Hittade det lilla jag behövde för Halloween, satsar inte ihjäl mig om man säger så! Nu måste jag snabbplugga lite innan hoppträningen!

Lite insperation från LOOKBOOK.SE

Onsdag



Tänkte fara mot skolan inom kort. Måste bara käka upp frukosten. Passar på att inte stressa i mig den då jag har sovmorgon! Efter skolan idag ska jag och Cissi troligtvis fara och kolla efter något att ha på sig på halloween. Gillar inte riktigt att klä ut mig men någon fest kommer man ju inte in på annars.. Blir nog något simplare för min det, eller, vi ser väl! Hoppas att det går snabbt på stan iallfall för sedan måste jag hem och plugga en stund innan hoppträningen ikväll!

fanfanfan...

..glömde glasögonen på skolan, helt ärligt! Hoppas verkligen att jag lämnade dom i skåpet och ingen annanstans.. Har redan ont i huvudet och kvällen ska bestå av plugg (på datorn) och desperate housewives.. inte okej någonstans, inser nu hur mycket jag behöver dom också!

En bild jag knappast tror ni sett, ganska gammal..

Vars jag mig i världen vänder står jag är med tomma händer

Har sista lektionen om 40 min. Engelska redovisning. Kanske lika bra med hål så att man får träna lite! Samhällsprovat gick väl sådär, hoppas på G! Tänkte mig även till stallet efter skolan. Blir nog en sväng bort till granhäcken, mkt skritt och sedan temoväxlingar. Det är planen iallafall. Tänkte bjuda på lite bilder sedan helgen som jag tog av Klara!





måndagggg

Orkar inte att för många av dessa timmar på veckan går åt till att plugga. Skolan lugnar inte ner sig även om vi får lov nästa vecka. Vill inte veta vad som väntar efter lovet.. Minst två fördjupningsuppgifter ska in då iallfall..


Dia Psalma, minnen!

De var fan tiderna men det här bandet. Spelade mest dessa låtar hela tiden ...







Söndag



Älskar hans lilla huvud det är så himla gulligt,

For med honom till Hippo ikväll. Mamma klippte honom och sedan hoppade jag några små skutt i ridhuset. Började med studs och avslutade med två räcken med fem galoppsprång emellan på låg höjd. Ville bara hoppa lite för min egen skull utan att slita på honom. Tänkte hoppträna för Kerstin Martinsson på onsdag och då blir det mer ordentligt!

Nu ska jag lägga mig under täcket, eller plugga lite innan jag sover. Fast vet inte om det är någon mening med det,jag är så trött!

" Alla krossade hjärtansdag"





Asså vafaaasen..? Hur kul är det att får läsa att man någon gång kommer få sitt hjärta krossat, det ville man väl inte höra? Var dom tvungen att göra en dag för det också? Det spåååårar! Eller? Hittade denna sida nu... Varje dag är ju speciell, typ falukorvensdag.. värt?

Kommer ihåg för något år sedan då jag skrev typ något om Farsdag, typ grattis pappa eller något (på tal om speciella dagar). Jag fick då en kommentar som tog ganska hårt. Att, hur kul är det att fira sin pappa om han verkligen inte varit så snäll mot en. Tänker inte skriva mer om vad jag sedan läste på hennes blogg men ändå. Alla vill kanske inte fira sina föräldrar. Min mamma och pappa behöver inte ta åt sig iallfall.

städar hellre än att plugga!

åh-så-seg, vill inte alls plugga jäkla samhällskunskap.. Är ärligt mer sugen på att städa mitt rum, fortfarande vill jag mublera om lite, men det blir nog svårt med mitt lilla rum. Får väl flytta klädhögen bara! Blev sugen på att shoppa också, men jag hittar aldrig dom där kläderna som man ser att andra har.. haha, näemen under lovet måste jag mig en sväng på stan!

lookbook. Kanske stundvis istället för att läsaläsaläsa

Söndag



For som sagt hem till Cissi igår efter att jag käkat. Sedan for vi vidare till en fest på teg. Helt okej var det men kände för en tidig kväll och rullade hemåt vid tolv, tappade parysuget tror jag. Skit samma, alltid roligt med tjejerna iallfall!!

Nu måste jag tagga till för en del plugg, en promenad och en sväng till hippo med Raspen. Bara en skolvecka kvar nu innan ett välbehövligt höstlov.

Lördag



Kom ganska nyss hem från stallet. Mamma hade varit snäll och mockat och gjort att klart så jag tog den längre turen till granhäcken. Han var jätte fin. han fick gå i en lite lägre form och jag satt mest som kungen själv i dressyrsadeln. Är nöjd med honom iallfall han är så otroligt rolig att rida, förutom när han drygar som mest.. då vill jag helst hoppa av, lämna honom och fara hem.

Nu måste jag iallfall göra mig iordning och käka lite middag. Sedan ska jag sticka iväg till Cissi och brudarna, därefter får vi se var kvällen leder. Hoppas iallafall på lite trevligheter, telefonen är på om någon har någon rolig idé!

Fredag



Sitter hemma hos Tomas i Obbola. Han och Alexander är ute och byter om till vinterdäck på bilen, tror jag!
Gissa om jag blev förvånad då han kom själv i bilen när han hämtade mig tidigare idag.
As glad för hans skull iallafall, jag vill också! Ska iallafall gå trafiktanutbildning på skolan framtill jul, istället för aerobic.
Skönt att slippa ta med massaa grejer till skolan flera dagar i veckan men jobbigt att inte få lika mycket träning på skolan..
Men det blir nog bra! Vill ju gärna ta körkortet så fort som möjligt, gärna i mars men de blir nog svårt!

vill inte påstå att jag var liten eller så.. 2007/2008

Kan lova att jag har sjukt mycket fula bilder.
Tänkte iallfall bara skämma ut mig lite, är ju ganska bra på det

Engel!!

Asså ååh jag saknar det grymt. Jag, Johanna och Mona med tre total förstörda nackar dagen efter Engel spelat på House Of Metal.. Såå jäkla bra!!
 

k-a-o-s



Ignorera face och checka in de illegalakaoset av mitt hår.. vill bara klippa mig nu! Gillar långt hår men det är klumpar av tovor all the time. Dom få gångerna jag har utsläppt på skolan säger alltid klara "ååh har du plattat håret?" Kan ju alltid svara.. näe jag har bara släppt ut de, borstat det och sprayat tusen liter balsamspray.. inte okej!

Är inte så sugen på att sova heller om ni undrar. är på bra humör, vill typ städa mitt rum och göra om, fast då vaknar ju alla.. så jag tänker lägga mig i sängen och läsa körkortsteori, för då kommer jag bli trött. ganska säkert!

Wayne´s coffee












Torsdag



Ska strax äta och sedan bege mig mot stan till något fik. Tänkte plugga lite olika saker tillsammans med Cissi och Klara. Sam-provet är som jätte tur flyttat till tisdag. Men det ska pluggas, även engelska redovisning och sätta ihop en koreografi till ett aerobicpass som jag och klara ska göra för en byggklass.. blir nog snyggt,

Onsdag



Har snart hunnit med allt jag ska. Tog med mig pallen till åkern idag.. måste sett roligt ut med häst i ena handen och pall i andra. Hade ju tanken på att han skulle bete sig likadant som sist. Men icket! Han var lite trött från igår tror jag, men inte alls seg. Gjorde massor av övergångar men i lagomt tempo då det var lite blött sedan allt regn igår. Han skötte sig väldigt bra men inte rikigt mjuk i munnen men det blev godkänt mot slutet . Ingen heller avfallning alltså! Tur det för det känns lite i kroppen sedan innan.

Hällde i mig lite kaffe när jag kom hem och for sedan ut och gjorde intervall träning i en uppförsbacke. Benen vek sig lite mot slutet när jag joggade hem, riktigt skönt efteråt! Nu ska jag forstätta plugga ett tag till innan jag måste börja med middagen!

Dagens "att göra"

Ska hålla mig ifrån dator så mycket som möjligt idag. Därav blir det tråkig uppdatering. Som ni vet älskar jag att planera.. vet inte varför. Gillar fortfarande alla gånger jag och Johanna (som delar intresset) planerat vägen från klassrummet och hem, omvägar förbi skåpen osv. Hur vi planerade kvällar osv! Ska egentligen inte göra något speciellt men pluggningen är det viktiga att det verkligen blir gjort!

  • Frukost
  • Stallet
  • träna lite hemma, kanske ut och springa beroende på vädret
  • göra lunch
  • Plugga Samhällskunskap
  • Måste ha med en pause för facebook (osv) såklart!
  • Ringa och boka tid för ansiktsbehandligen jag fick när jag fyllde år!
  • Läsa lite mer i körkortsboken
  • Hinner jag innan min man slutat jobbet så ska jag skriva på ett fördjupningsarbete, inte lika viktigt!

hoppträning!

For in och tränade för Rebecca ikväll och oj vad jag lärt mig mycket på ca 45min. Menar inte att det kanske syns skillad men jag vet mer exakt vad jag har att träna på ett tag och jag vet nu hur viktigt det är och hur noga det ska vara. Man blir så lätt nöjd när man inte har någon som står på backen. Började med att rida fram lite lätt, volter osv. Har fått fram varför han skrittar konstigt när man försöker jobba honom. Han orkar inte riktigt och vill hellre trava. Övergångar på honom är super viktigt! Sedan tränade vi på noga öka och minska. Enkelt var det att öka, men att minska snabbt till kortsidan var super svårt. Men det blev bättre och bättre. Märkte även hur viktigt det var att använda benen fast man har en pigg häst. Att jag måste hålla ihop honom miljoner gånger mer än vad jag gör.. shit det är så stor skillnad på han och Mio, det kommer ta sin tid men det är så roligt också! 

Hoppade fram på ett lågt räcke på volt i båda varven. Sedan red jag tre hinder som på klippet. Kändes som att det skulle vara en enkel grej, men icket. Nogrann väg till första, sedan noga halvhalt och hitta rätt galoppsprång emellan och inte tappa honom med den långa vägen till trean. Sedan måste jag lära mig att lita på mig själv. Jag får ett bra läge till hinder men vågar inte riktigt lita på att det blir bra.. Vet ju varför jag är sån men det måste jag sluta med! Skriver mest allt detta för min egenskull för jag tror inte det är så intressant att läsa, men jag kan alltid gå tillbaka och se: vad hade jag för mål då, vad var det jag skulle träna på.. osvosv, så att ni vet!!

Tisdag



Är hemma från skolan idag.. Det händer ändå inget speciellt där. For bara på mitt utvecklingssamtal, vilket gick bara bra! Istället för att sedan sitta på studiehandledning, dvs: sitta var man vill på skolan och plugga vad man vill, så kände jag att arbetsmiljön är bättre hemma. Så jag sitter och pluggar för Samhällsprovet som är på fredag. Hade tänkt mig ut och springa också men det känns bara hemskt att titta ut genom fönster, det blåser, är kallt och det ser ut som att regnet kommer vilken sekund som helst. Kanske tar det imorgon istället, för jag tror jag skippar skolan imorgon också. Kanske far dit nån timme men det beror på. Vi har ändå inga lektioner, lärare eller närvarolistor. Bara någon som säger att vi ska vara där och plugga, gör det mycket heller hemma!

när man är mer i fokus på sig själv måste man inse att det finns andra

Det är som en lättnad. Det skulle ta så himla hårt om alla bilder från datorn försvann. Det är ingen bok som jag kommer visa upp för alla även om den inte är hemlig och gömd. Jag kommer mer ta fram den då jag vill minnas allt och få uppleva det igen så mycket som det går. Varje bild har sin mening, jag har något som påminner om alla olika stunder.

Just nu saknar jag mest hans lugn! Jag har inget ont att säga om min nya jättejätte fina häst. Men första hästen, världens snällaste ponny, det går inte att beskriva.. Han gjorde alltid det jag sa åt honom att göra, gjorde jag inget så gjorde han inget. Han hoppade gärna men inte utan mig. Han kämpade tills han föll, tills det inte gick att använda kroppen. Hur kunde jag låta det gå så långt? Jag trodde verkligen att det var för att jag red så dåligt. Jag grät, bet ihop och gav nya försök till ny tävling, jag insåg bara inte hur lite jag bet ihop jämfört med honom.. hur lyckas man?

Det är nu jag vill tacka min mamma för att hon fanns där. För att hon insåg att det fanns något som inte var som det skulle, medan jag endast tänkte på att jag skulle skärpa mig, trodde att jag inte dög. jag hatar mig själv för allt det där, jag vill gärna göra om och göra rätt. Men när det inte går så får jag lära mig av mina misstag, lära mig ännu mer och ännu mer. Det är sån tur att det finns så mycket människor och att jag har så bra föräldrar tilll hjälp.



det var lite enklare med ponny..

Har precis tagit mig en dusch och ska snart krypa ner i sängen, kanske läsa en bok, forstätta med datorn eller slå på tvn. Har riktigt jäääkla ont i huvudet och jag är inte säker på varför. Har haft lite ont i huvet redan sen lunch tror jag. Sedan for jag ut med Raspen. For till en åker som ligger ca 10 min bort och tänkte rida lite lugnt så där. Han brukar alltid vara pigg på den åkern så jag tog dessutom gagset för att enklare kunna bromsa. Men det spelade som ingen roll när grejen hände. Red lugnt i alla gångarter på kanten av åkern för att rida så raka spår som möjligt och han lyssnade bra. Fattar en ny galopp och han galopperar lugnt och stillsamt när han helt plötsligt far åt vänster och gör världens bock/spark och snabbt låg jag på backen medan han stannade och skrattade åt mig..

Gjorde inte alls illa mig och kände bara för att sitta upp och fortsätta som inget men då kom ju det stora problemet.. Jag tar mig ju inte upp utan pall och allt som fanns var helt plan mark.. Fick gå med honom hem, hoppa upp och sedan red jag till åkern bredvid stallet istället eftersom att jag hade brottom till Hippo. Kändes som att han vann ifall tanken var att han skulle ha av mig. Imorgon ska vi in på Hippo och hoppa för Rebecca men Onsdag ska jag tillbaka till samma ställe, ska jag kanske ta med mig pallen? Hjälp mig!! Hur som helst kanske den extrema huvudvärken kom efter fallet!

  

Måndag



Äntligen är Mios fotobok hemma. Jag visar mer ur den sedan för nu måste jag tyvärr skynda! Ska hinna med Raspen innan jag ska vara på ett möte klockan sex.. skriver senare

Jenny är falsk...........

Jenny Edwardsson:
-du
-cissi ha ju lagt ut moppen på blocket
-vi
-käft nu
-vi låtsas att vi e en köpare!
-ringer dolt

Köp hennes moppe, klicka här.

tröjor!

tröjorna jag köpte igår. Sämsta bilder menmen.  Båda är från H&M!


Söndag

Har ganska nyss kommit hem från stallet och Hissjö. For som sagt dit och red. Blev klättring i ett sandtag, väldigt bra träning! Tror att jag ska ta mig en promenad nu och även lämna tillbaka filmen från igår, sedan får jag se. Måste plugga lite iallfall!

Lördag



Såg "Red riding hood" ikväll. Sjukt spännande och man misstänkte alla som varulven och precis som jag förstod var det inte alls någon av dom man trodde utan någon helt annan. Nu ska jag sova, tänkte mig upp åtta imorgon för att fara till Hissjö och besöka gamla ridvägar och stallet som jag hade Nisa i, en sommar häst från gamla NURF. Det var 2006.

hata inte choklad!



Enligt mig är det äta mycket godis dagen. Hade kvar sedan igår så jag tänkte ta lite tidig förrätt eller något. Ha precis kommit hem från stan. For först till Ersboda och kollade jackor. Slutade med den jacka jag tänkte. For även förbi nya H&M på stan, eller räknas den som ny fortfarande? Har inte varit där tidigare iallfall. Hittade två tröjor där, fast jag fick just beslutsångest på ena, vet inte om jag ska behålla den. Får se, visar senare, kanske imorgon

Fredag!

Äntligen helj, hahah höll fan på att stava det så, helg menar jag såklart! Inte för att jag ska göra något speciellt men det känns riktigt välbehövligt. Ska till Obbola ikväll iallfall, imorgon måste jag dra och köpa vinterjacka och på kvällen tror jag familjen persson kommer hit, tror inte det blir hästsnack dåvaa? Söndagen hade jag tänkte mig en stanrunda för det var eviiiigheter sedan. Men jag vet inte om jag kan, kanske blir en annan gång. Men så ser helgen ut. Lugnt och skönt. Det väntar ändå mera plugg sedan då vardagen kommer tillbaka. tvåan i samhälls är inte lugn och vi har knappt börjat ännu! Gjort bort spanskan idag också, håller mina tummar att jag klarar det men man vet inte, är så sjukt dålig på spanska.. Nej nu ska jag fara, ha en bra helg. Skriver kanske lite imorgon!

finaste älskade Mio, jag saknar dig så att det gör ont!

En vanlig dag i danssalen.

Körde inte bara aerobic på morgonen utan vi körde på idrotten också lite sådär för oss själva. Vad Jenny håller på med vet jag inte, men nog är hon speciell alltid. Nu ska jag stoppa i mig en macka och sedan hoppa in i duschen!

Destiny, will you cure me?

Sitter på skolan, har just ätit lax till lunch. riktigt gott! Har inte så himla mycket att säga så jag bjuder IGEN på en låt av gudarna i in flames.

Save our earth by stop giving homework. Save papers, save trees!

Promenerade till stallet idag. For sedan ut och red en vääldigt pigg häst. Red på en stor åker och jag tror jag hängde i tyglarna då jag galopperade på raktspår. Nej inte riktigt. Han fick galoppera av sig i början och sedan började jag om och jobbade honom i alla gångarter. Gick bara bra!!

Nu väntar dessvärre spanska plugg, värsta som finns tror jag! Tänkte även bjuda på fyra bilder från tävlingen!

Onsdag.



Kolla, snygg tjej.fast näe!! Men 21 maj var datumet och jag har inte klippt mig sedan dess! Inte okej.. Nu är det bokat 1 november iallafall men över fem månader är inte bra. Mitt hår är kaos och jag går mestadels i uppsatt nu..

Nu ska jag äta frukost och sedan dra mig till skolan. Har religion, matte och sedan gymmet. NICE!

be strong, dont give up!

Blir så otroligt förbannad. Inget fastnar i mitt huvud, jag provar allt.
Jag måste vara dysse.. Eller så är jag bara allmänt dum-i-huvudet.
Får ju inte precis godkänt för att jag försöker heller.. Hoppas att det blir ett lätt prov på fredag.


11 oktober 2011

Har precis satt mig i sängen och väntar på desperate housewives. Har varit med Raspen till Hippo ikväll och det gick ärligt INTE så bra och jag vet ganska precis varför. Jag var på dåligt humör redan innan dessutom stressad för att ridhuset bara var bokat mellan 6-7, och vi for från stallet strax innan sex. Sedan tänkte jag bara på min dåliga sits och då blev det ännu värre.  Mot slutet försökte jag sluta tänka och då gick det väl lite bättre iallfall.

Ska nog inte sluta med choklad ändå!

dumma drömmar, vad har vi dom till?



Panik igen när jag vaknade.. Drömde så jävla konstigt!!

Var i en lägenhet med min pojkvän då vi hör hur någon kommer in genom dörren. Som att vi vet precis vad det handlar om, så gömmer vi oss inne på toan och släcker lampan. Men sedan kommer en kvinna in som ska ta mig till ett arbetsläger. Jag viskar något i min killes öra, typ att jag kommer tillbaka eller att jag kommer höra av mig. Men när jag kommer till arbetslägret, som är massor av mil bort, så har jag ingen telefon och ingen jag kan prata med. Hittade en dator och försökte skriva till honom på facebook men det gick inte. Ville få tag på mina kompisar och min familj men jag var ensam med den där kvinnan och andra som arbetade.. Det var så jävla hemskt... så sjukt ensamt!

Taggar religionprov imorgon..

Måndag

Tänkte mest säga att skolans blodpudding kan dö, den är verkligen jätte äcklig!! Sedan är man bara ännu hungrigare när man kommer hem, speciellt efter att ha tränat! Tänkte mig ut till stallet nu iallafall. Känns lite otaggat för jag fryser och det är typ femton grader kallare ute. Det har verkligen blivit höst. Fina färger, mysigt men jätte kallt och kallare blire..

Filmer från tävlingen

Tävlingsdebuten.

Nog är hemmatävlingar roliga alltid men man blir dö less när man har funktionärsuppgifter också, men det är värt det egentligen! Är lite död nu, men glad och det ska bli så otroligt skönt att sova! Hade sjukaste drömmarna inatt pga nervositeten.. Näe nu ska jag berätta hur det gick!

90 cm var en clear round på åtta hinder. Tempot flöt väldigt enkelt. Inget riktigt tryck i galoppen men det har jag inte hittat än. Tillräckligt för att kunna hoppa. Kom nära femman och då rev han det(typ lägsta hindret på banan). Sedan slappnade jag av mot sista hindret och lutade mig lite fram vilket gjorde att han rev det också.

105 cm var en vanlig bedömning. grunden var också åtta hinder, totalt tolv st. Kom nära ettan och sedan tog han ett jätte hopp på tvåan som var en linje. Men han klarade dom. Sedan kom vi igång lite bättre men fyran lite snabbt ur sväng och vi kom nära och rev det. Resten gick bara bra.

Skiter helt i rivningarna, det var så sjukt roligt alltihopa ändå. Jag är jätte nöjd! Lägger ut filmerna imorgon för jag har en hel del sömn att ta igen nu!

Lördag

Ligger äntligen i sängen efter en lååång dag/kväll på hippo. Två klasser tog typ fyra timmar, om inte mera! Nu är det dags att sova innan jag ska upp igen.

Tänkte säga en annan sak innan. Det där jag skrev om att jag skulle minsann ta spöet i handen och visa vem som bestämmer. Jag hoppas verkligen ingen tror något illa om mig. Kan säga att jag tog med mig ett spö när jag skulle rida idag. Han gjorde exakt samma sak som sist och då bokstavligen petade jag honom med spöet, det var det jag vågade. Han kände inget utan fortsatte. Efter det kom en tår för att jag inte vill behöva använda spöet med krafft. Så kom tanken, det som Emma sa att jag skulle göra. För det Raspen gör är att han snurrar och vill fara hem. Idag fick han faan snurra. Han fick alltså snurra tills jag kände att han var less och sedan gick han fram. Kändes så himla mycket snällare! Han fick ju göra det han ville tills han inte ville det längre. Kom mig till fotbollsplanen, red igenom honom med ett leende och känner mig nu peppad på imorgon. Finaste hästen min!! Brukar ibland säga till mamma "tror jag ska köpa ett nytt ridspö, mitt är så gammalt" då frågar hon bara "varför ska du göra det, du använder det ju aldrig?

Raspoetin!


fredag



Ska se den här filmen på bio ikväll, verkar as bra!

Imorgon väntar stallet och hippo hela kvällen och även söndag. Får se hur mycket inlägg det blir ihelgen. Lovar att visa bilderna som Johanna tog iallafall!

Ingen mer tömkörning för mig inte!

Hemma från USM igen. Riktigt skönt vare, precis som det brukar kännas efteråt. Lovar träningsvärk på aerobicsen imorgon! Tömkörde Raspen idag också. Kanske skulle frågat förra ägaren om hon gjort de något, precis som mamma tyckte att jag skulle. Han gjorde inget dumt men vi förstod inte alls varandra, ingenting faktiskt. Tänkte att det kanske var för att jag hade inspänningsgrejen så jag tog loss den. Ingen skillnad. Är ju inte alls duktig på att tömköra så utan hjälp gör jag det inte själv med honom igen.

usm ist för träna?

Anonym om Torsdag:
Haru börjat på USM ist för träna? :)

SV: hejdu tråkiga som skriver anonymt.. Jag har inget kort någonstans länge, super tråkigt faktiskt!
Anledningen är för att jag inte har råd och dessutom inte lika mycket tid som jag hade i våras då jag tränade regelbundet på TRÄNA. Nu har jag fått ett engångskort av min aerobiclärare på skolan så jag cissi och klara ska köra pump ikväll. Är astaggad för jag älskare, så sjukt bra träning och roligt!

Tror jag ska betala per gång och göra någon enstaka gång i månaden ett tag. Eventuellt simma lite med Klara också, Om jag tror att jag kommer få tid över kanske jag tar mig råd igen en vacker dag! Fick ju pengar av mamma och pappa för att köpa ett nytt kort men pengarna gick till annat..

Torsdag



Här får ni se en bild från igår då Johanna fotade. Kommer fler senare.

Har haft aerobic på morgonen och nu väntar svenska och engelska innan jag ska börja dra mig till stallet. Tror att jag ska testa tömköra idag eller så far jag bara på en skritt tur! Efter det blir de USM - body pump, så jäkla kuul!!

Onsdag

Har planerat fem veckors egen träning istället för vanlig lärarstyrd idrott. Blir lite backträning, simning, gym osv. Klara har visat hur bra hon är på stava och sedan invigde vi nya dragonskolan med morotskaka till efterrätt, chips,cider, lite musik osv. Nu säger dom att allt byggkaos ska vara över på skolan men ena entrén är fortfarande total kaos.. men det blir nog jätte bra tillslut! Raspen har blivit fotat av Johanna, bilderna kommer inte än. Jag har även hunnit övningskört. Nu ska jag plugga lite och sedan kanske se gårdagens avsnitt av Desperate om jag hinner!


klipp från igår.


Andra klippet är från en del av banan. Man ser hur snäll han är då vi kommer till kombinationen!



hoppträningen



Tycker mamma är så söt när hon tar på sig sin stora sopsäck när hon klipper, för att inte allt hår ska fastna på kläderna. Linn Lindeberg räddade oss med deras rakmaskin när våran gav upp efter att ha rakat liite mer än halva hästen så fin blev han tillslut.

Hoppträningen var jätte rolig! Vi hoppade först fram i båda varven och då kändes han super fin verkligen. Vi skulle sedan hoppa en bana på tio hinnder, inräknat med två stycken kombinationer. Ettan gick bra med sedan kom hinder nummer två snabbare än jag tänkt och jag var inte alls med på banan. Tackar för att hästen stannade så att jag fick lära mig att fokusera liite mer. Sedan att jag tappade balansen då och ramlade av behöver vi väl inte prata om.. Tog om det sedan och då gick ett,två, tre, fyra a+b bara bra. Därefter var jag ju tvungen att ta fel hinder och på köpet riva det. Tog sedan resten av banan och han bjöd på så himla bra, enligt mig iallafall!

Jätte duktig häst alltså, bara jag som måste tänka mer på vad jag gör, lugna mig lite och fokusera och komma ihåg banan.. Att tänka på till "tävlingen" alltså. Något klipp från idag kommer imorgon.

tävling på gång!



Jajjemen, nu står vi med på våran första startlista. I helgen har Hippo ordnat en hemmatävling för ponny & häst. På lördagen är det endast ponny och söndagen båda. Vi tävlar såklart inte mot ponny men vi får vara med och tävla på lägsta nivå, vill säga 90 + 100cm. Blir perfekt! Tar de totalt som en träning och har inga höga förväntningar, det får gå som det går. helt enkelt Ikväll har vi hoppträning och ska hoppa lite bana så det blir ju bra inför söndag. Ska blir roligare än roligt att få vara med igen, obeskrivligt!

Vilken klocka?



Köpte klockan till vänster förra veckan för bara 99kr. Tänkte använda den i stallet men nu börjar jag ju ångra mig. Kanske vill ha den som vanlig klocka istället.. eller? Vilken är snyggast? :)

fan att man inte är 18 då..

Mange makers kommer till corona på fredag ju.. jag som var jätte taggad på att dansa loss till "fest hos mange" när dom spelar live.. jobbigt! Läste att dom hade haft över tre miljoner tittare (youtube) på två månader. sjukt, här har ni plågan + en kille som vill komma!

dumma häst..

Trodde aldrig att jag skulle ha en egen häst att bråka med. For ut själv och red, som jag är van vid att göra och det har jag gjort med raspen förut också. Han brukar kunna stanna och vända sig om men då strycker jag bara på så går han framåt igen. Idag funkade det inte så.. Red kanske 500 meter eller ngt och sedan ville han hem igen. spelade ingen roll hur mycket jag använda benen han skulle ändå hemåt. Kämpade ett bra tag och tillslut kom en liten tjej som skulle ut och rida så hon hann ju som ifatt mig så red vi tillsammans, vilket funkade jätte bra! Han har alltså bestämt sig för att testa mig nu.. Skrev jätte brutalt inlägg på facebook typ dags att använda ridspöet och visa vem som bestämmer en gång för alla. Jag hoppas alla förstår att jag inte ska tortera min häst. Men han ska verkligen inte få bestämma över mig.. Han som är så otroligt snäll annars (hittills). Om någon tycker att jag har fel och är dum som ser spöet som en möjlig utväg, kommentera isf. Vad ska jag annars göra? Vanligtvis, om ni frågar de som känner mig, så är jag inte alls den som använder spö, det brukar mest få ligga i handen. Min gamla tränare jublade en gång när jag petade Mio med det en gång, helt sant.. jag är ju mesen när det gäller allt!

När jag tagit mig till granhäcken var han super rolig att rida. Väldigt pigg men lyssnade bra! Anna hade fixat ett par blåa benlindor från hööks också, tack så mycket! Gillade inte alls det omatchande gröna som jag vunnit på en tävling med Mio för några år sedan.

tröött tjeejj!!

Sitter på skolan tillslut. Kunde inte riktigt somma igår för att jag var så pigg. Självklart resulterar det att jag vaknade en halvtimme för sent mig imorse... Pappa skjutsade mig så blev jag ju tidig, bättre de! Nu väntar skola till klockan tre. Taggat med Historiaredovisning och aerobics bland annat.. herrrrå!

Yell at me, I want to be your light that shines

Nu tror jag att det var länge sedan jag berättade att jag älskar In flames. Lessnar aldrig aldrig aldrig!!













Söndag



Var förbi stan idag och hittade en snygg jacka, ska man köpa den? Har annars, som sagt, varit i Obbola i helgen. älsklings pööjken blev 18, inte alls avis!  Näe men nästan fem månader kvar.. fast vill man verkligen bli 18? Ja okej nej.. Näe skit samma. Har inget vettigt att skriva. Skriver nog något annat imorgon kaaanske!

For ut på en jätte härlig ridtur tidigare ...

mms_img14493 (MMS)

For ut på en jätte härlig ridtur tidigare idag i hippo skogen. Gick bara bra! Är på stan nu och ska snart åka till obbola. Kommer nog hem på söndag kväll. Ha en bra helg!

första oktober

Jag, Jenny, Klara och Lisa att tryck 600gram vitchoklad på fruktsalladen ikväll, inte lugnt. Trevligt vare iallfall. Klara bjöd på lite dans också, tills byxorna sprack..Tomas, Johan och Alexander kikade även förbi. Säger tack för ikväll och måste nu sova. Tänkte ta utsläppet med mamma imorgon och sedan fara til hipposkogen. pussss