hoppträning.




Tur att jag har föräldrar som äger en fungerande kamera nu när min måste begravas..

Hoppträningen gick jätte bra idag! Han lyssnade, var inte stark och jaa. Det var ju såklart inte perfekt, kom inte alltid så bra mot hinder och fick några omtramp, men jag vill inte säga annat än att jag är nöjd!

NU: sängen..

hoppet..



Detta är nog slutet på min kamera som jag fick julen -07.. Ioförsig var den inte bra alls, men hur ska jag ta mig råd med en kamera? Jag vill ju lägga pengar på annat!!
-Tomten, kom hit igen!!

På tal om pengar, jag letar sommar jobb.. Tips?

söndag

sweet dreams

Ska hoppa isäng nu. Imorgon tänkte jag mig upp tidigt för att ta ut Mio.
Kvällen har spenderats med middagsgäster. Sedan kom även Sakarias och Viktor och höll mig sällskap.
Vad har ni gjort?:)


Kolla förresten vad jag hittade. En bild på QvickSilver som stod hos oss en halv år, lite mer än två år sedan. Dom två sista månaderna hade vi även fått hem Mio. "Silver" var en hem lånad häst som vi ville ha bara för att vi hade tagit en pause med letandet efter en egen. Denna häst var dock jävlig! Vissa gånger skulle han inte in istallet, eller så skulle han inte trava, jag hoppade helt seriöst av och drog han! Men till största del skulle han ha av mig! Jag lärde mig nog väldigt mycket, men det var verkligen inte roligt! Men han var faktiskt snäll sista veckorna..

Men visst är han fin?

struuuul..

Blogg.se har strulat tills nu..

(mobilbild)


Mio, hade några race i hagen idag! Synd att man inte hade en systemkamera som kunde ha tagit sjukt fina bilder på hans hopp genom djupsnön..
Det gick bra att rida på Hippo idag, utom att han var galet stark i höger och jag fick typ kramp (blåsor).

Går kvällen var rolig också, fina och roliga människor gjorde kvällen! Ännu en tråkig bild med min mobil i mörkret.. förlåt för det!

klicka för större. ( vette tusan vad dom kollar på)

Lördag.

Tjenare!
Jag har precis tagit en promenad med Hanna i det fina men kalla vädret!
Ska bara äta och sedan blir det hippo. Har ju inte kunna rida ordentligt dom senaste dagarna, med tanke på vädret. Klockan tre har jag och Johanna våran "knattekurs" också.

Aja, har inte så mycket att mer att säga, skriver mer senare!

Vad ska ni göra idag?

Fredagkväll!

Sorry för denna dåliga uppdatering. Skolan, stallet och -24 grader kallt!
Ska snart ut och vara med massa kompisar, kanske blir en kul kväll, eller så inte. Who knows?
Hur som helst så hörs vi i morgon igen!
Ha de bääääst!!!=)

god natt!

Jag tror nästan det var med lite tur som blogg.se funkade.
Fick nämligen hålla på ett tag för att kunna skriva detta!


Jag kom precis hem från stallet. Alltså, jag har varit och tagit in Mio och gav även dom andral hästarna hö! Innan det så (halv 8) var det fotvård här hemma. En tjej från ett företag ( eller vad det nu kallas) kom hit med en massa produkter, som jag och mamma (+ några till) fick prova. Vi provade en peeling på fötterna och krämer osv. rätt nice! Men det var även av denna tjej som mamma köpte nån kräm av till mitt ansiktet.. Det slutade med utslag i hela ansiktet...


(google bild..)


Imorgon kommer jag gå till stallet direkt efter skolan, med tanke på att det blir helg och jag slutar sent..
Men jag tror ni överlever utan mig ett tag, näe kanske inte?.....

Torsdag.

Är bara hemma nu en snabbis innan jag går iväg till stallet.
Det är tyvärr sjukt kallt ute och det snöar + blåser.. inte kul!
Det har kommit sjuukt mycket snö, jag förstår ? jag trode ju våren var påväg..

Nej nu ska jag skynda mig iväg.
Ha det bäst!

Seether

Spotify är ju bara fööör bra! jag verkligen ÄLSKAR den som kom på det!
Inte bara att man enkelt kan lyssna på musik. Utan det kommer ju upp "detta borde du lyssna på" och då hittar man bara ännu mer musik, love it!
Har nu hittat Seether, grymt bra! Här är två exemper.



Careless Whisper heter en, känner igen den sedan innan. men jaa.. Sjukt bra!


Här är Fake it.

kanin/gris?



Den här muggen gjorde jag när jag och resten av min familj var i Göteborg för väääldigt många år sedan!
Men mitt år var innteee vackert alltså.. Nu vet ni att jag har varit blond (alltså jag var utan den där utväxten ett tag också..)!

Onsdag



Det är verkligen helt sjukt hur vädret ser ut här!
Det är total snöstorm och vi vågade oss inte ens ut med transporten..
Jag fick alltså rida ute!
Det gick ändå ganska bra, men jag tycker nästan synd om lille Mio!

2 HELA ÅR! du är mitt hopp, mitt liv och mitt allt.




promiiiss

Hej alla, som har lust att läsa detta.
Jag kom just ur duschen. Har varit ute och gått med Hanna på en promenad, i 1 ½ timme. Fick rensa tankarna lite! Vi pratade om allt från himmel till jord, sprang upp för en backe och sjöng "i got a feeling", träffade mamma och Mio och gick förbi kyrkogården för hälsade på Hannas tremening som ligger där.
Tänkte bara berätta det.

Tisdag

Förmiddagen började med praso på Dragon (rättare sagt Mimer eftersom att dom renoverar Draggen) tillsammans med Hanna. Psykologi och svenska lektionerna fick vi sitta och lyssna på.. Inte så jätte kul men det var nog ändå värt att typ se hur dom jobbade osv! Efter det skulle dom ha idrott och det kändes lite ovärt att kolla på. Istället gick jag och Hanna och shoppade lite och åt lunch! Vi for även till Hanna sedan ett tag.


"farsan"



Det var dessa jag och Sara hämtade på stan! Det fanns ett begränsat antal biljetter. Eftersom att alla nior, i Umeå(?) var bjudna på förhandsvisningen, så tänkte vi att det skulle vara lång kö osv. Men icket! Nu har vi iallafall biljetter till "farsan" nästa måndag.
Förutom jag och Sara så ska Hanna, Cissi och Malin också följa med. Om ni undrar varför jag har fem biljetter..

Måndag.

Så blev den korta skoldagen lång och askungen levde inte lycklig i alla sina dagar!
Jag ska snart fara på stan med Sara för att hämta en sak. Kanske inte ska berätta vad, för då påminner jag ju folk om det, och då kanskee jag inte kan hämta det.. haha, helt ärligt jag berättar sedan.

Efter middagen tänker jag rida på hippo. Känns som sämsta dagen att rida ute på!
Jag hittade förresten en bild från nyår, då det tolkades på dagen! inte så härlig bild kanske, med tanke på vädret..


Vad ska ni hitta på för skoj denna vecka? ♥

typiskt!



Jag fixade en användare på Youtube och hittade MovieMaker på datorn. Yippi tänkte jag och trodde att jag skulle kunna lägga ut videoklipp från träningen. Men icket! Det var fel format på klippen för att kunna läggas in på MoviM. lyckat.. Därför lägger jag ut den ändå bilden som gick att se överhuvudtaget på..

snyggt & billigt!



Väska, armband och "diamant" ring - H&M

T-shirt - Gina Tricot

Skor
 - skopunkten

"faith - hope" ring
 - Guldfynd

Söndag

Tjena. Jag gissar som vanligt att ni vaknade nyss?
För mig gick det hyffsat bra att kliva upp tidigt, jag somnade ju ändå halv tio!
Hoppträningen gick jätte bra. Han blev dock väldigt stark. Så halt direkt efter ett hinder funkade inte så bra. Men annars är jag nöjd! Kameran följde med så bilder kommer sedan. Ska även försöka lägga upp filmer,
Hur gör man det på enklaste sett?

Nej nu måste jag avsluta detta. Hanna kommer hit vilken sekund som helst. Tell you why lateerrrr!

hoppträning

Jag tänker hoppa isäng nu! 06.30 ringer alarmet i morgon för hoppträning. Jag har renbäddat sängen så det känns väldigt lockande. ( haha, min bror kom just och frågade om jag ville se film " nej jag ska i säng" "vaaa? är du helt knäpp" )

Hoppträningen gick faktiskt riktigt bra! Vi hoppade inte så mycket hinder utan mycket markarbete, bommar och väldigt små hinder! Alltså mycket lydnad osv. Till en början var Mio lite seg och trög så där som vanligt. Men när man väl hade börjat galoppera så var han pigg resten av tiden. Även lite stark också, men det funkade ändå bra! Fick lite problem först med att han "stack" lite och körde sitt eget race, men det kom lätt tillbaka. Känns positivt att han funkar bra utan bett, med tanke på hur han ser ut i munnen sedan tillbaka i tiden.. Kanske är de det jag ska använda iallafall när jag hoppar? Får se hur det går i morgon då det blir mer hinder. ( Emma Emauelsson var förresten jätte duktig, så ni som har chansen att rida för henne, gör de!)

Nej nu ska jag släcka! Ska försöka ta med kameran i morgon, men känner jag mig själv rätt så följer den inte med.. Men jag ska göra ett försök!
Ha det bäst!

Lördag

Tjosan!
Går kvällen blev.. som den blev! Den började på grubbe och slutade på subway/donken.. Men vi hade rätt kul!
Jag ska snart stoppa i mig lite lunch och sedan bär det av till stallet. Jag och Johanna ska ha en "knattekurs" eller vad man nu ska kalla det. Det verkar som att det kommer komma fem barn. Så dom ska idag få träffa hästarna i stallet, borsta osv. Dom kommer även få rida lite osv men det blir inte första gången.

Klockan 18.00 har jag sedan hoppträning för Emma Emanuelsson, en jätte duktig hopptränare vad jag har förstått. Har aldrig tränat för henne förrut men jag tror det blir jätte bra! Men detta vill jag också säga att jag kommer nog inte skriva fören ikväll efter träningen! När jag väl har åkte hemifrån kommer jag ju inte hem på ett tag.
En annan sak är att jag tränar för henne i morgon också, men då är det 8.00..... S U C K !

You´re not alone

Jag blir glad av den här låten! Tack till dig som sa att jag borde lyssna på den.

JAG ÄLSKAR MINA FÖRÄLDRAR!

therefore

Ni vet när blandar svenska och engelska så att det blir lite roligt.. typ päron- perån.. Men när jag fick veta att därför på engelska är therefore så kunde jag inte hålla mig för skratt! haha ni fattade säkert inte det där?

Snart kommer dessa människor hit. Mona och Sakarias alltså, vet inte vad vi ska göra men nått hittar vi alltid på.. NU: sminka mig och äta!

mot stallet!

språkresa..



Förutom att ha läst lite Biologi så har jag har kommit på en sak.. Jag vill åka på en språkresa, med en kompis såklart! Det vore galet kul! Få göra det man kan i staden. För min det skulle jag antingen åka till värmen och få sola och bada. Eller få åka till London eller New York, vilket jag har velat länge nog nu, och få vara i stor stan med massa shopping! Men inte bara det att man får ha roligt med kompisar. Men kommer lära sig otroligt mycket om det språk man valt. I mitt fall vore det engelska! Tyvärr kostade detta typ halva (eller kanske en fjärdedel dåå..) av våran nya bil, som pappa förövrigt ska hämta i morgon!
Jag får fortsätta drömma!..

Nu ska jag sova.. I säng 21.56 rekooooooord!

nu är det gjort



Då var det klart..! Natur-sam som första val och sam som andra..
Tänk om jag inte kommer in på något ut av det .. Då blir det verkligen inte kul!

Jag tror jag dyker ner i biologi boken nu. Vi läser om DNA ( deoxyrbionukleinsyra, skrev jag rätt Hanna?), inte helt oitressant faktiskt!

K I S S  &  H U G S !

Torsdag

Guess what? .. Jag är redan hemma! Alltså från både skolan och stallet. NOn var inställd idag också vilket gjorde en extra timmes hål efter lunchen. Våran snälla mentor flyttade då fram våran SO lektion, efter ett stort K A O S! (Det blev rent ut av "slagsmål" och en jäkla massa skrik.. Vissa ska vara så envisa..)Så klockan halv ett stack jag hem igen. Riktigt skönt.
har ridit Mio också, gick bra! Men nu ska jag skynda mig iväg till stan en snabbis!
Hugs.

diskmarskinen..

Jag ska ta och stänga ner datorn nu tror jag. Nej jag tror inte jag ska! För jag har ingen lust att sitta kvar här. Måste plocka ur diskmarskinen.. Sedan tänker jag lägga mig och läsa, känns som att det inte komme bli så, jag kommer mig knappast i säng så här tidigt! Men det vore lyckat om jag gjorde!

Hittade en bild från sjuan, mjukisbyxor.. schhhnyyyyggt!

Music

Medan jag väntar på att min bror ska duscha klart så tänkte jag kast in ett inlägg. Kom just hem från stallet så av den anledningen behövs en dusch!

Vi hade ju en "redovisning" på musiken idag. Vi skulle berätta om en låt som vi gillar och har något speciellt att berätta om. Själv valde jag en låt av In Flames. Varför? Jo, för att det var sån typ av musik som jag lyssnade på i femman-sexan. Det spelade ingenroll hur låten lät, så länge dom skrek. Jag var nog som mest "tonårs aktig" då och surade och var i mot mina föräldrar till stor del. Med där har jag ju förändrats en hel del. Visst gillar jag ju fortfarande In Flames (dem var inte det "skrikigaste" jag lyssnade på) men jag kan lyssna på så mycket mer olik musik. Allt ifrån Regina Spektor - The Hives - Paramore - All time low och Lady Gaga. Vad man lyssnar på "idag" beror alltid på humör och vad man är sugen på.  Visst har jag rätt?

Jag valde iallafall en låt som heter Reflect the storm helt enkelt för att det är en av dom bästa som dom har, enligt mig såklart! Dom sjunger faktiskt "Inpossible to tame". Fast jag var kanske inte helt omöjlig?




Nej nu blev duschen ledig!
 

håltimme

Våran NO occh Matte blev inställd. Jag och Hanna sitter nu och äter kladd/ smetkaka och räknar matte.. hoppet om oss..!
Det blir ioförsig inte så mycket räknat med tanke på att MTV är på också, men det gör inget.

Vi börjar halv tolv igen och då har vi musik i 90 minuter. Jag har ju även musik på studiepasset och det är två timmar. Otroligt skön dag!

Godnatt!

Tänkte bara säga God natt!

Det blev att ta bussen till Dragon skolan ikväll för öppet hus. Jag och Johanna for dit och träffade även några andra som vi gick med. Såg bland annat en modevisning, åt en bulle+kaffe och gick runt och virrade. Jag kommer förmodligen gå vilse ifall jag ska gå där, men som tur är så hittar man lätt ut. Om det ska vara positivt!

blondinskämt...



Vet du varför blondiner alltid har toppluva och inte hjälm när dom kör moppe?

Svar:
Dom gjorde nämligen ett täst, dom kasta ner en hjälm från ett 4 våningshus och den gick i 1000 bitar. Sen kasta dom ner en toppluva från 4 våningshuset och den höll.

***

2 blondiner satt på en parkbänk. då frågade den ena:
Vad tror du det är längst till, Månen eller Malmö??
 
Den andra svarar:
Vaddå, ser du Malmö eller??

***

     

En blondin sade till sin tilfälliga sängpartner:

- Idag träffade jag en mycket snäll kille som gav mig 5 kr. bara för att jag skulle klättra upp i ett träd!
- Dummer, han ville ju bara se dina trosor! Nästa dag:
- Idag träffade jag en mycket snäll kille som gav mig en glass bara för att jag skulle klättra upp i ett träd!
- Dummer, han ville ju bara se dina trosor!
- Ha-ha, idag lurade jag honom, jag hade inga!

hemma igen

Minerva är nog ingen skola för mig! Visst vore det inte helt fel med guldkort på iksu och en snygg dator! Men även fast att man får busskort så känns det ändå lite väl långt! Har man turen att ha två lektioner på en dag, då orkar man inte sitta på bussen 40 minuter enkel väg! Nej Dragonen låter isåfall bättre! På tal om Draggen så ska jag troligtvis dit ikväll på öppethus.


      

Jag har förresten nydligen läst en bok som heter "Bryta om" och är skriven av Åsa Anderberg Strollo. Den handlar om Minna som precis ska börja första året på gymnasiet. Minna har en pojkvän som röker på och jaa inte är den bästa människan. Hennes mamma har precis släppts ut ur psyket fast att hon inte har blivit frisk, diagnos schizofreni och borderline. Minna vill börja om på nytt när hon byter skola, där ingen vet vem hon är. Men det går inte riktigt som hon ville..

Tänkte bara säga att jag tycker att ni ska läsa den! Det kanske inte sä spännande men det kan vara värt att veta att alla har det inte så bra, fast att det kanske ser ut så eller fast dom säger det. Nu lät de som att jag var en av dom, haha! Men allvarligt, läs den!

mot minerva

Hejsan. Ska strax ta bussen till johanna för att sedan åka till Minerva. Vi ska på praso där. Inte för att jag tror att jag kommer gå där, men det kan vara kul att se skolan ändå!
Oj måste rusa
PUSS

förlåt...

Tjenixen.
Jag fick rida en annan häst idag också. Kan lova att det var enorm skillnad på Mio och han. Inte bara att han var storhäst utan han lyssnade verkligen på skänkel. Dock är jag ju väääldigt försiktig så han gick på tok för sakta och så fort jag flyttade skänkeln så blev det ett galopp ombyte eller annat. Men efter ett tag började jag förstå hur jag skulle rida, så då blev det lite bättre iallafall!

Har en positiv och negativ sak att berätta!

Jag börjar med det possetiva. Mio gick bra med hackamoret, alltså han drog inte med huvudet till höger utan var mer sig själv. Men vad betyder det? Jo ( det negativa ) han har fått ett sår i munnen, och det är kollat.. älskade vännen.. förlåt!!

Nu blir det hacket i två veckor och är det inte bra sedan blir det vetrinären.
Lite synd att jag ska hoppa för Emma Emanuelsson i helgen, hade velat ha bett men det går ju inte.. Får lösa det ändå! Om djur bara kunde prata.. Allt vore så mycket enklare då.

On my own - Saosin



Tänkte ta denna grymma låt som "favoritlåt" till musiken. Men det var ingen bra idé, för vad har jag att säga om den? inga minnen, speciell text som passar mig eller så. Därför blev det inte den.
Men visst är den grymt bra?

Måndag - foderrådgivaren igen.

Bra start på den nya veckan? Jag kom just in från kylan efter att ha gått från stallet. Har typ fryst häcken av mig.. Fick nämligen gå ner till stallet efter skolan för att foderrådgivaren skulle komma och kolla på Mio igen. Vi har ju inte så varmt stall heller. Hur som helst så tyckte hon att Mio såg finare ut nu. Han har fått blankare päls och lagt på mer över revbenen. Nu ska bara "buk fyllan" bort. Hur? Mer motion..
Vill ni så kan ni läsa om problemet med Mio och när foderrådgivaren kom, här.

Det blir hippo ikväll igen. Mio gick ju inte bra alls på träningen igår. Han bet fast i bettet som tusan( och som han gjort senaste veckan) och la hela huvudet till höger.. Därför ska jag till Hippo och rida på hackamore, alltså utan bett. Om han gör lika som igår, med huvud och munnen, så har hanske bara en sådan perod. Men om han går bra med det, så är det kanske ett tecken på att han har sår i munnen eller något med tänderna..
Dessa hästar, alltid är det något..

träning

Hoppträningen gick B A J S!

godnatt..

blockchoklad till kladdkakan.

Hos Hanna igår.

Söndag

Hola! Vad gör ni en dag som denna? För mig var det tänkt att åka skrana för första gången i vinter(..) men det blåser och snöar men ändå är det knappt 1 minusgrad.. Det blir alltså inte av. Sedan ikväll har jag ju  hoppträning och jag hoppas det går bra!

Igår var jag ju först på en kick-off. Det blev tacos och efterrätt, mummsss! Sedan fick vi massa information om tävling året 2010, alla roliga grejor som idrottslyftet ordnar ( alltså special träningar för massa duktiga tränare, och teori grejor osvosv) Vi kommer även få schabrak och klubbjackor tack vare sponsorer. Det tackar vi för! Sedan fick vi en enkät som ska fyllas i också om målsättningar osv. Känns som att detta kommer bli ett bra ponny år med massa roliga saker! Hoppas inte Mio sviker mig bara!!!!!

Efteråt, där vid sju, så rullade bilen till Hanna ( Johanna var förresten med också på kick-offen, så hon åkte med oss). Jag och Hanna gjorde en kladdkaka (ovanligt..?) Fast denna gång hittade vi på att smälta blockchoklad och lägga på. Gott blev det men man blev less efter ett tag, haha! Sedan kom även Nicke och Emil och såg på film med oss.

Eftersom att jag skulle ta in Mio och sånt där, så hämtade pappa mig redan strax efter elva. Men då kom jag ju på att de kunde bli skönt och lägga sig lite tidigt istället, men då blev det icket! Det var artonårs fest i lokalen här där jag bor. Mickis, som jag inte har träffat på tusen år var där, så jag vandrade dit och pratade med henne lite och blev kvar en tag. Alltså blev det inte lika tidigt som jag hade tänkt, men vad gjorde det? Ska ju ändå inte rida förren ikväll såå.

Nej nu ska jag sluta skriva, blev lite långt. Jag bjuder på en bild från i förrgår På Mona

"haha, jag ser vad det står!"



Detta fick jag med mig hem från stan idag, plus lite underkläder.

Optikern skrattade lite åt mig när jag hade tagit på mig glasögonen. Oftast brukar man ju kanske vilja titta hur man ser ut i sina nya glasögon. Men jag var tvungen att ta av och på dom för att se vilka texter som jag inte hade sett utan hah. Det var rätt läskigt också. Man fick verkligen en helt annan syn även fast jag egentligen inte har så jätte stort syn fel. Jag får ju tex. köra bil utan glasögonen.

Snart ska jag åka till hippo på en kick-off. Det blir middag med alla tävlingsryttare, planering och målsättning för 2010, iallafall som jag har förstått det. Blir roligt! Sedan kommer jag fara direkt till Hanna, vi taggar kladdkaka!
Hanna, jag har köpt blockchoklad, heheh!!

Vi hörs senare ikväll igen, eller i morgon!

Lördag

Hej på er alla? Ny vakna?
Inte jag. Jag kom just ur duschen och ska snart äta. Har såklart hunnit vara istallet också. Mio gick inte så bra idag heller.. Hoppas på att få lite hjälp med detta i morgon på hoppträning. Jag bryr mig inte om höjden på hindrerna eller något, bara han släpper bettet..

Jag och mamma ska snart åka på stan och hämta mina glasögon!
Opps, klockan blev mkt. Jag skriver när jag kommer hem!

Fridaaay



Taggad att åka till stallet, haha!

Mio gick bättre idag. For barbacka med ett liiite skarpare bett. Han var fortfanade stark men inte alls som igår. Det behövdes inga tårar och dåligt samvete och allt det där iallafall.

Det kommer troligtvis snart hit lite kompisar, vet bara inte när.. Men det blir nog bra!
NU: smink och plattång. Äntligen fredag!

Ett kul skämt medan jag är i stallet.




Ett medelålders par från norra USA längtade en kall vinter till värmen och bestämde sig för att åka ner till Florida och bo på hotellet där de tillbringade bröllopsnatten tjugo år tidigare.

Mannen hade en längre ledighet och åkte därför ner en dag i förväg. När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade en dator och beslutade sig för att skicka ett mejl till hustrun. Han missade dock en bokstav i namnet. Mejlet hamnade hos en prästänka i Houston, som just hade kommit hem från makens begravning och skulle kolla om det kommit e-post med kondoleanser från släkt och vänner.

Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på skärmen: Till: Min älskade hustru! Rubrik: Jag har kommit fram! Jag vet att du är förvånad över att höra ifrån mig. De har datorer här numera och man tillåts skicka mejl till sina nära och kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst i morgon. Jag ser fram emot att träffa dig då. Hoppas din resa blir lika problemfri som min. PS. Det är verkligen hett här nere! DS.

Chheeck!



Jag har, som alla andra nior, fått hem detta. Vet inte om den är bra men jag säger som Sara, " det är ju gratis!"

Klockan blev mer än jag hade tänkt, har suttit i telefon med Camilla ( Min oingifta moster, eller hur var det vi sa?, heh). Vi har diskuterat min häst som jag ville ge bort idag. Ibland är han ju bara värd guld. Men idag var han inte värd ett piss.. Han bet fast i bettet, var totaal stark och dryg! Han är ofta stark, ibland omöjlig och ibland finast i världen! Tyvärr är det så, även om man vill att det ska gå bra hela tiden. Tyvärr trycker jag ner mig själv totalt också och jaa, jag skickade ett sms till mamma och sa att: nu säljer vi honom.. Men efter som att jag har Camilla som är väldigt förstående till sånt ( Hon har ju ridit i alla år) så är han tyvärr inte till salu längre! Jag tror att med våra jätte duktiga nya tränare så kommer nog det lösa sig, hoppas jag!

Älskade knas ponny!

Torsdag

Hej alla. Tänkte skriva ett snabbt inlägg innan jag far till stallet.
Sitter och fikar och ska snart byta om och fara.
Fast nu ringde pappa så jag kanske får skjuts dit, skönt!
Men det är ändå jobbigare att gå hem, hehe..

Nej nu måste jag rusa..

I love shoes..



Asså jag verkligen älskar dessa skor.. knappt 500spänn på DinSko.
Problemet är att dom fanns bara i storlek 38..
Kommer det inte fler storlekar skjuter jag dom som jobbar där!
villha villha villha !!!!

Man kanske kan kolla i butiken?..

Min vardag..




Ja efter som att jag är saknad måste jag kanske skriva nu då...
haha Nej men jag har ju varit i skolan,stallet och när jag kom hem var jag en hästluktande flicka som var vääldigt hungrig. Därför duschade jag och åt innan jag kom hit till datorn. Så så är det, min vardag helt enkelt!

Ikväll är det musik som gäller för mig, och kanske kolla runt på lite olika sidor. Ska ha med mig en låt till skolan nästa onsdag. En låt som är typisk mig och en som jag har bra förklaring till, varför jag gillar den. Sedan tänkte jag hinna med att plugga lite engelska. Läxorna är redan igång..

Önskelista



Det är ju egentligen lite mer än en månad kvar tills jag blir 16år, den 18 februari

Den super snygga skinnjackan från Cubus är nummer ett på listan!
Hästgrejer, tyglar och nosremmen ( den svarta delen vill jag ha) är från Hööks
Sen skulle jag vilja ha en nån spegel och magnet färg för att snygga upp mitt rum.
Magnetfärgen är för att jag vill sätta upp massa bilder på en av mina väggar.
Eftersom att min prenumeration på FRIDA har gått ut, vill jag byta till SOLO eller VR!

Kom på en sak till, En svart hyffsat stor mössa.

"Varnig för känsliga tittare"( läsare)




Snacka om att man kan ha kul på skolan.. Iof så satt jag och skrattade åt bilderna men ändå.

Mamma har Mio idag så det blir en väldigt mjuk start på årets vardag. Vardagar innebär ju inget godis/kakor osv. Så är det ju alltid, utom på lov osv då.. Jag och Hanna taggar redan helgen, alltså kladdkaka!

dressyrponny!

Så nu vet jag!..
Min ponny kan dressyr, också! Shit vad fint han gick idag, och det var nog ändå inte allt eftersom att det var första gången hon fick rida honom. Denna tjej som red, Jennifer, kommer gå långt! Mio är kanske inte den svåraste, men han är väldigt oriden i dressyren. Jag red dessutom i slutet och hon skulle deffenetivt få mig att klara dressyren bättre. (Hon är lika gammal som mig). Hon jobbade mest i skritten till en början, vilken man är tvungen med me honom. Lite trav och även galopp osv. Nästa vecka hoppas jag på att hon ska rida igen. Kanske blir det nån dressyrtävling snart? who knows..

Skola i morgon dåå.. förjäkligt! Vill inte upp halv sju..
Menmen.. av den anledningen säger jag god natt nu!

P U S S & K R A M

Jag skulle vilja ha sommar nu..



Ljusare tider, slippa massa kläder, inte passa tider, tävla, sola, grilla, bada..
Bara av solen blir man glad. Vinter gör en deppad, slö och tråkig! Jag vill ha sommar, då det känns som "hur skulle livet kunna vara meninslöst?" .. Aja snart blir det sommar, i hope, och jag hoppas på bästa någonsin som vanligt!

Ska ni göra något i sommar som redan är bestämmt? Resa? stugan? festivaler?

sista dagen på lovet..

Hejsan folket..
Kom precis hem från stan och klockan är elva! Har bara varit och lämnat in glasögonbågarna så till helgen har dom det riktiga glaset i och jag kan börja använda dom. Ska bli skönt att se precis som man ska igen, men ändå rätt jobbigt!

Ska äta lunch på ett tag och sedan följa med bror min till skridskobanan. Han ville åka skridskor så då lovade jag att följa med. Sen, senare ikväll, så har jag pratat med en tjej som är jätte duktig i dressyr. Hon ska få komma och rida Mio. Ska bli jätte kul att se någon som har tävlat på rätt hög nivå, rida lilla Mio, som aldrig ens tävlat dressyr. Så får vi se vad hon säger om honom, kanske finns det hopp om ponnyn som blir 16 (som jag) i år.

Imorgon är skolan igång igen. Känns otroooligt drygt! Men samtidigt får man ju komma in i rutinerna igen och det kan faktiskt vara ganska skönt. Men jolloven får en alltid att bli den sega,trötta, slappa, som inte orkar sig upp ur sängen och äter godiiis hela tiden! Undra hur många kilon som har fastat på dessa tre veckor.. vill inte veta!

NU: lunch!

bloglovin'

Helt ärligt jag fattar inget av detta.
Hjälp mig..
Vill ni följa min blogg, do it!
klicka på bilden alltså..

bloglovin

Stallet

Hej igen. Allt gick bra istallet och faktiskt så har jag mer bilder att visa nu. Duktig jag är på att använda kameran? Men jag måste ju passa på medan jag inte går i skolan. Mina vardagar brukar ju bli ganska lika då.. Skolan, stallet, plugga och sova.. nästan så iallafall. Aja, mobilbilder är vad det är.



Hanna och Gerry.



Åhh nivet? Jag och Mio.

Pictures

Nu kommer blider från igår, enjoy!
Sedan blir det stallet med Hanna, hihihihihihihhi!






kladdkaka

haha jag hatar att döpa rubriker....

Hanna har just åkt hem och jag ska strax ta bort smink och hoppa isäng. Vi har ätit kladdkaka,spelat och kollat på scary movie, hahah! Bilder kommer i morgon, ganska många faktiskt! Vi har planerat "party" också. Det blir i februari och vi hoppas på massa tjej kompisar

God natt & sov så gott!

Supernatural

Jag och Hanna har fått flashbacks från 6 år tillbaka. Jag och Hanna bodde grannar och uppträdde med två till. Det var Hannas syrra som hade kalas/fest/party och vi var ju såååå duktiga!!, noot.. Vi var då Supernatural och sjöng deras låt Rock U. Lyssna och njut och tänk den som om det var vi;) heheh!



cocolate mud mask

hahahahahahahahha jag bjuder på denna bild!

Jag just nu:


Btw, detta är också VÄRLDENS skönaste morgonrock, jag lovar! från Lindex
Upptäckte just bilden på mig i hörnet också, hahahha!

Its a beautiful day



                                Det finaste jag har! ♥

Kom just hem efter att ha varit ute med Mio. Han var pigg och glad, samma med mig. Perfekta ridvädret också!

Nu ska jag hoppa in i duschen!

sweet dreams

Tänkte bara säga godnatt. Tyvärr ska jag nog sluta med detta för jag sitter oftast för länge och klickar runt.. Eller så får jag börja lära mig att skriva detta inlägg och sedan stänga!

Hur som helst så kom jag hem vid tolv efter att ha varit med några och inte gjort något speciellt alls. For och gav hästarna mat och tog in Mio på vägen hem också.

Juste en sak till. Jag blev tydligen med bland femton stycken i veckans blogg.
Tänker inte säga det någon fler gång, så vill ni rösta på mig?
Gör det här , en gång per ip-adress!
Jag är nummer 4.

God natt och sov så gott!

glasögon orm!

Sticker iväg och ska träffa kompisar du!

Btw, så här ser jag ut i dom glasögonen som jag troligast kommer köpa..

haha klagaa inte på min "pose"
Hot or not?;p

shopppping!

Tjosan igen. Tänkte visa vad jag fick med mig hem från stan idag. Träffade ju Sara vid tolv och kollade lite kläder o så!


behövande grejer!
Köpte Mascara och nagellack på Kicks.
Ansiktsmask på Åhlens
  
( Den röta lådan innehåller fyra glasögon bågar..)



Hittade också annat.
Linnet är från HM
T-shirten är från Gina Tricot

/Elin♥

Fredag

Hej igen. Har lite bråttom.
Det blir nya glasögon... har fått väldigt försämrad syn eftersom att jag är dålig på att använda gladögon. Men nu blir det ändrig på det! Har klipp mig också och köpt lite annat på stan. Visar sedan!
NU: stallet ...
/Elin♥

God morgon!

Klev upp när klockan ringde, halv nio! Ska snart åka på stan.
Klockan tio väntar frisörer och då hoppas jag få snygga till håret och ta bort slitna toppar!
Efter det ska jag kolla synen.. jag har ju glasögon, men dom används väldigt sällan. Är nu rädd att min syn har blivit värre.. Aja det väntar att se.
Hoppas ni får en bra dag!
/Elin♥

Ny design!

Hej igen!

Som ni ser så har jag nu en ny design. Men headern kommer så småning om att bytas ut till någon bild(er)
Tack så jätte mycket till Sara som har gjort det, Är jätte nöjd.

Har ganska nyss tagit mig ur duschen och ätit middag. Allt gick bra med Mio. Han var väldigt fin stundvis men bet fast i betten en del och stretade emot också..

/Elin♥

The Used - sold my soul



Åker strax till stallet. Hörs senare ikväll.

/Elin♥

hahah så jäkla kass jag är!



Skrivet: 090917..
Jobba & shoppa? det rimmar ju verkligen inte alls..

tjugotvå minus grader...

Någon som vill skjutsa mig och Mio till hippo?... Mamma och Pappa jobbar så ja, det ser ut som att jag måste rida i -22 grader! Nog för att jag har gjort det förrut, men man dör.. Men det är bara att klä på sig och se glad ut! Åker dit efter lunch så att jag kanske kan åka med pappa hem när han slutar jobba. Om jag inte har skrivit nått mer innan i morgon, då vet ni att jag är fast frusen någon stans!

J A G   V I L L   H A   S O M M A R !

/Elin♥

NYTT: jag är glaad, får skjuts till hippo senare idag!!

ringar..



Jag vill verkligen ha denna snygga ring från H&M.  Den finns såklart inte i butik (här i lilla Umeå dåå) och det känns ganska onödigt att beställa EN liten ring.. har jag ju sett fler där i från, vars är dom nu?.. SUCK

Jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar om en VIP-biljett till gbg horse show för att blogga.
Vill du också göra det? klicka då här

Hoppträning

Tjaa!

Igår så for jag och Johanna till grubbe efter maten. Vi for till några vänner som satt och lanade.. Luktade inte gott där kan jag lova, hehe! Vi tog en av deras kladdkaka och åt av också, fast med tillåtelse, tror jag..
For och tog in Mio från kylan sedan också på hem vägen. Gav även fyra andra hästar mat, ägarna har åkt utomlands så just nu tar jag hand om fem hästar, tur jag har min mamma som är till stor hjälp!

Vaknade av mig själv i morse och hörde pappa säga "vi har gjort iordning frukost", jag älskar ju frukost så jag kastade mig ur sängen medan Johanna sov ett tag till, heh! Juice, macka och melon, greeaat! Där efter for vi till stallet och hämtade Mio för att sedan åka på hoppträning. Träningen gick helt okej idag! Hoppade bara massa övningar som Mio verkligen behöver! Så det var ju bra! Sedan gjorde vi årets första krasch in i ett hinder.. verkligen inte lika hemskt som det lät! Han trampade om först och sedan till hinder nummer två, på två galopp språng, så nådde han inte fram. Han valde då att stanna i hindret men sedan hoppa.. Tog sedan om det och då blev han väldigt försiktig och jag också. Fick ändå bra men vi tog sedan om det ännu en gång med bättre självförtroende och då satt det!




tävling på SURF 2008

/Elin♥

johanna kommer strax

Hej igen. Har hunnit mig ut på en promenad och gett Mio mat. Varmchoklad blev det sedan!
Johanna kommer hit strax och ska sova här, därför tror jag inte att jag skriver mer ikväll. Har hoppträning i morgon också, så jaa. Jag är tillbaka i morgon eftermiddag!, heheh. Sakna mig inte för mkt..

saknar sommaren..

/Elin♥

klaga inte på min humor!




Mitt i natten ringde telefonen.
-Kan jag få en taxi till Stavangergatan 14? sa en norrman.
- jag beklagar, men ni har fel nummer.
- Nej, det är inte fel nummer. Det borde väl jag veta, jag bor ju här.

***

Bellman satt och titade på fotboll när tysken kom in och frågade vad det stod.
- 3-0 till Sverige, sa Bellman.
-Vilka är det som har gjort mål?
-Det var Andersson och två andra som hette Repris

Tisdag

Godmorgon.
Det blev inge hippo idag och mamma har ju Mio.. Så nu vet jag inte alls vad jag ska göra idag. Har egentligen inget emot att se en till film men det känns bara inte som en bra idé. Men jag vet verkligen inte vad jag ska hitta på!.. Samuel (bror) sitter och skriker att han "kan ordet" i jackpot eller vad det heter. Han vill alltså ringa och vinna 50.000 eller hur det nu var. ( nu skriker han att det är 80.000)

Justjaaaaa, guess what?
Idag, för ett år sedan, så skrev jag mitt första inlägg i denna blogg.
Bloggen blir alltså ett år idag, haha!


google bild.

/Elin♥

Picture this



Jag har just kollat på "Picture this" en typisk tjejfilm. Den började bra, rolig och ja som alla andra liknandefilmer. Nivet, en halv töntig tjej som vill ha drömprinsen. Hur som helst så tycker jag dock att slutet blev alldelens för förutsägbar.. Men annars helt ok! Mandy (Ashley Tisdale) har huvudrollen och drömmer om Drew (Robbie Amell)


Om inte själva filmen låter bra så kan man verkligen dreggla över Robbie..



/Elin♥

hemmakväll!

Jag har ingen lust att göra annat än att se på film själv på mitt rum ikväll. Vet inte vilken/vilka det blir än men det vet jag snart. Det var mörkt och blåsigt att rida, drygt att inna kunna trava och galoppera på vägen, alltså inte asfallten.. Mio står snart på teg och skos, äntligen! Men mamma tar Mio i morgon. Jag har lovat att följa med Johanna till en ridskoletävling, hoppning, på hippo. Hon ville ha hjälp med att gå banan. Så i morgon måste jag kliva upp när klockan ringer.. halv nio eller nått sånt! Verkar som att jag kommer bli där fram till tre eller nått sånt.

Nu håller min dator på att total sega ihop, hörs sen!
/Elin♥

Måndag

Jag lyckades nästan kliva upp nio idag.. klockan tickade lite extra när jag skulle upp ur sängen när klockan hade ringt. halv tio tog jag mig upp, ganska bra ändå tycker jag!

Jag och mamma skulle egentligen ha åkt och sko Mio nu men hovslagaren har ringt och ville att vi skulle komma klockan 19 ikväll istället.. Hoppas pappa kan följa med istället för mig! Tur iallfall att han får tillbaka skor på alla fyra ben! På tal om lilla Mio så ska jag åka dit som vanligt efter lunch. Ska försöka jobba han mycket iskritten idag. Han har varit lite väl stark dom senaste dagarna! Idag blir det ändrig på det!..

/Elin♥

Ben&jerrys

Jag tänkte skriva tidigare ikväll men blogg.se strulade!

Har varit med Hanna ikväll. Vi gick först till Ica och köpte en B&J. På vägen dit, med leggings och convers, så genade vi genom skogen. Det slutade med att vi gick i djupsnö som täckte knäna!! Kallt kan jag lova! När vi kom hem igen så såg vi filmen "Juno" har ju den hemma så jag har sett den. Men den är gryyymt rolig!

Nu ska jag ta och lägga mig. i morgon ska jag upp nio och därimedbasta! Fråga inte varför, jag ska bara det.
Godnatt!
/Elin♥

Ny kategori!



Bellman och ryssen sitter i en bar. Bellman har träben,armkrok och en svart lapp för ögat.

-Hur fick du träbenet? frågar ryssen
-Jag blev knuffad i vattnet bland en massa hajar, en åt upp benet..

-Otroligt! säger ryssen. Hur fick du armkroken?
-Jo, en av mina fiender högg av den under en batajl på sjön, säger Bellman.

-Otroligt! säger ryssen. Och den svarta lappen?
-En fiskmås sket mig i ögat, svarar Bellman.

-Jaså? säger ryssen. Förlorade du synen på grund av måsskit?
-Nej, men det var min första dag med armkroken...

Mioo

Kom precis ut ur duschen. Har varit och ridit Mio i det fina vädret. Candy (häst i stallet) och hans medryttare följde med också. Var ute lite mer än en timme och tog det ganska lugnt! Det är dessutom lite svårt att rida ordentligt när det är lite små djup snö så att dom sjunker lite. Dom får ju ta i mer och det känns hela tiden som att dom ska rammla, inte stor risk egentligen men! Det blir mer så att man låter dom galoppera på. Tog en promis hem sedan. Gjorde mat och aah duschade. Nu tänker jag slappa ett tag!

/Elin♥

bra på kliva upp..

Jag har ju alltid varit den som har klivit upp vid nio i alla lägen, senast tio! Men dessa jullov är man alltid så trött, och man vill inget annat än att sova. Jag tar mig inte upp före tio nu, omöjligt! Men som tur är så har jag börjat kunna slappna av mer av att komma upp lite senare. Jag brukar ju kunna bli råå stressad över att jag sovit förlänge.

Aja nog om det, snart måste man ju upp sju igen...
For till Hanna igår och var med hon,andra Hanna och Elin. Sjukt komiskt! Elin,Hanna,Elin,Hanna.. Sen upptäckte vi att Hannorna hade svart nagelack och jag och Elin hade rött.. hhaha !! Vi var Iallafall Hemma hos Hanna (b) ett tag. Sedan åkte Hanna (h) hem och vi andra drog till stan. Vi satt mest där och bara snackade innan vi sedan tog sista bussen hem till mig, kalla som isbitar. Varmchoklad blev det då för att få tillbaka lite värme och sedan blev det lite mer prat om allt å inget.



strax efter halv två drog dom sig hem och jaa, kallt vare!
det är Elin till vänster och Hanna till höger, på alla bilder


Nej nu måste jag åka till stallet.. det känns sjuuuuuukt jobbigt..


/Elin♥

Utväxten är bortaa

Har precis färgat håret. Ser ut nästan precis ut som vanligt,
bara lite frächare kanske! Ska klippa mig snart också
så det blir ju awsommeee!
Ska strax fara ochg vara med några kompisar.
Hörs igen efter det, eller imorgon om det blir sent!
Puss&kram
/Elin♥

Godmorgon

Tänkte börja med ett "Godmorgon" eftersom jag slutade med ett "godnatt" igår kväll.

Ska snart äta lite lunch och promenera iväg till stallet. Det börjar nästan bli lite drygt med all snö måste jag säga.. Men Mio tappade ju en sko igår så det passar ju bättre med snö än bar mark. Tur att han ska skos på Måndag!

försökte hitta någon fin vinter bild.. lyckades tyvärr inge bra!


/Elin♥

God natt!

Jag sa just hejdå till Johanna som har varit här och slappat med mig. Kan säga att utom att jag har varit i stallet och duschat idag så har jag bara suttit i soffan/sängen. Snacka om slappar dag!Hela familjen var likadan, middag i vardagsrummet också! Men man behöver dom dagarna också, speciellt på nyårsdagen! Tänk, första dagen på året, total nystart. Så vad händer iår? Inget speciellt tror jag, utom att jag snart blir sexton och börjar på något gymnasium ( som snart ska väljas..) efter sommaren!

Hur som helst så bakade jag och johanna choklabollar som vanligt (de lr. kladdkaka äre som gäller!). Fast när vi gör det så blandar vi ihop allt och delar upp det i skålar, hahha! Sedan såg vi Kalle och chokladfabriken, rätt kass film egentligen! Men den har några roliga minuter och det är ju vääldigt chokladig.. i love chocolaaaaaate

  
Whatever, har inte så mycket att säga. Nu är det bara 364 dagar kvar på året.. snart jul igen!
Nej, slut på babbel. God natt!
/Elin♥

bilder från nyår

Kvällen började då hos Johanna där vid nio. Vi sjöng sing star tills grannen knackade på och klagade.. Godis och annat gott for också ner i magen.

Alla bilder är inte så seriösa!






Sedan så hoppade vi in liiite för många i en bil och for till stan där vid elva.
Vi träffade fler människor vi kände där också!




Jaa så var det nya året "invigt" Sjukt kul kväll/natt! Thanksss

/Elin♥

ivanhoe

hej igen. Bilderna kommer på en stund. Måste äta upp min macka först, hheh! Ser på Ivanhoe också, inte för att det är bra utan för att jag fick lust!

Mio var inge rolig idag, hur dryg som helst och han tappade även en sko..
Nej, tillbaka till mackan! Snat tillbaka! :)
/Elin♥

1 januari

Gott nytt år på er allihopa, igen!

Vi hade sjukt kul igår/inatt och jaa, lyckat kallar jag det! Utom kanske att vi körde sing star så att grannen kom och klagade.. Aja jag berättar med sedan och då kommer det upp bilder också. Nu, så otroligt otaggad som jag är, så ska jag ut i snöstormen och rida... SUCK!

See U later!