Lördag

 
Har hängt med bror min ikväll då mamma och pappa varit på kräftskiva. Så vi gjorde tacos och såg sedan film. Mysigt värre! Har precis varit och tagit in Raspen och hämtat mamma och pappa så nu ska jag sova hade jag tänkt. Hoppas ni också har en bra lördagskväll.

Fynden på Hööks.

 

Igår och idag!

Godmorgon!
Blev lite kaos igår också så jag hann inte sätta mig något vid datorn. Jag klev upp åtta, skippade träningen för att  få en lugn och skön förmiddag i stallet. Ridpasset gick som en dröm! Bestämde mig för att endast fokusera på att ha mjuk hand och hela tiden tänka på min sits. Han var där jag ville ha honom exakt hela tiden. Underbart roligt var det! Sen kanske han hade en bra dag också, vet inte. Men hoppas att det kan fortsätta såhär och att jag alltid kan vara så nogrann. Men iallafall! Påväg hem från stallet ser jag att jag fått mail om en arbetsintervju! Så jag fick kasta mig in i duschen och kasta i mig mat innan pappa skjutsade dit mig. Min första intervju faktiskt och det kändes helt okej. Om inte annat är det lärorikt även om jag inte skulle få jobbet. Sedan gick jag från ersboda till stan för att ta bussen till Obbola. Jobbade 15-21 och sedan åkte jag och Tomas till mig. 
 
Idag skulle jag egentligen fara och ta ut Raspen på morgonen. Men jag hade råkat ställa klockan lite fel.. Skulle ställa den på 6.55 och 7 (måste göra så, har blivit en vana som funkat för att ta sig upp). Men istället ställde jag den på 6.55 och 6.. Det första alarmet minns jag inte ens, men mamma vaknade antagligen av det för när jag klev upp, klockan 7, så hade hon redan åkt iväg till stallet. Så jag ska väl väcka Tomas snart och göra lite frukost. Sedan åker han till Övik över dagen och jag ska faktiskt köra Indoor Walking innan ett benpass på gymmet. Har inte kört gruppass på evigheter men jag behöver puschas med kondisen så det är dags att sätta fart igen!
 
Förresten!!!.. Någon som vet var jag kan köpa oreanga kombinationsbandage
 
 

Torsdag

 
Det var kaos på Hööks idag och jag blev rätt sen hem och fick stressa en hel del! Men det glömdes snabbt bort efter dagens ridpass. Började skritta och trava fram på halv lång tygel. Jobbade han sedan lite i båda gångarterna innan jag fattade galopp(!!!). Han kändes lite chockad och gick i en super tråkig galopp. Men så bröt jag av och tog en ny fattning och då jäklar. Glädje skutt och ett friskt tempo. Då kom glädjetårarna! Så himla underbart att få galoppera på sin egen häst. Nu kommer varje ridpass bara bli ännu roligare!!

Dagen börjar bra!

Kom hem från Tomas strax innan sju imorse. Drack en kopp kaffe och tog sedan en promenad i det fina vädret. Blev totalt 5 km och sedan en god standardfrukost. Ska plocka undan lite på mitt rum nu och sedan cykla iväg till Hööks. Ja för idag öppnar ju Hööks i Umeå med öppningserbjudanden. Blir ingen storshopping för mig men det är ju alltid kul att fara dit. Har längtat efter en höökbutik i Umeå sedan.. länge tillbaka!

 
 
 

Onsdag

 
Har inte hunnit så mycket mer att att träna nu på förmiddagen. Tiden rann iväg på gymmet så nu har jag lite bråttom. Jobbar 12-21 idag och ska ta bussen dit. Måste käka nu också. hare hej!

Spänd häst i dimman.

 
Skyndade mig iväg till stallet. Tog in hästen och gjorde en snabb borstning för att hinna ut före mörkret. Hade som vanligt planerat ridpasset från början till slut, men idag blev det inte alls som jag tänkt mig. Jag han precis börja trava fram så började dimman komma utöver det stora åkern jag red på. Strax därefter fick Raspen syn på en häst. Det var visst inte bara jag som red sent ikväll. Men Raspen verkade inte förstå att det var en häst utan blåste upp sig och började trampa på stället som om det var en björn eller något.. Försökte få honom att tänka på annat men det gick inte! Efter en stund började andra saker också vara läskiga så jag gav upp! Finns ingen mening att rida honom när han spänner sig sådär. Även om han inte gör något dumt så att det blir läskigt för mig, så blir ju ingen nytta av passet (som alltid går ut på att få honom mjuk och låg i formen). Han är ju redan så kort i sina gårarter nu och de sista jag vill är att han ska stå och trippa. Så jag avslutade passet efter totalt 25 minuter.. Jag som skulle galoppera idag ju... Tur att det kommer fler chanser!

Intervallträning

 
Har just gjort ett svettigt träningspass. Joggade 20 minuter som uppvärmning och körde sedan 10 backintervaller. Fruktansvärt jobbigt men de känns gött nu! Joggade tio minuter hem sedan som avslut. Känner dock av vaderna och benhinnorna.. inte bra! Men nu måste jag dra till stallet och motionera pållen innan de blir för mörkt. Skriver sedan igen!

Instagram i sommar.

Eftersom att sommaren börjar närma sig sitt slut så tänkte jag bjuda på ett collage från sommaren. 

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weehey!

 
Fick till ett riktigt bra triceps och axelpass på Iksu idag. Träningslycka! Därefter väntade stallet och jag red Raspen. Har inte gjort det sedan i torsdags (känns ännu längre!) Dels hade mamma honom i lördags och sedan har jag bara promenerat eller tömkört honom de andra dagarna. Red iallafall 45 minuter. I övrigt har jag fixat lite småsaker och tagit de väldigt lugnt emellanåt. Blir bra med lite jobb nu några dagar. Fick extra timmar imorgon och ett helt extrapass på onsdag (det kallar jag arbetslycka som nästan arbetslös). Jobbar även torsdag och fredag. Därefter har jag inga mer planerade pass förutom mina helger. Så jag måste verkligen gå all in på att hitta jobb snart!

Måndag

 
 
Hejhallå.
Sov hos Tomas inatt och när väckaren ringde klockan sex hade jag fruktansvärd huvuvvärk. Började nästan må lite illa påväg hem. Hade tänkt ta en prommis innan frukost men med den huvudvärken och de tråkiga vädret tog jag beslutet att sova en stund till när jag kom hem. Så jag vaknade igen strax efter åtta och gjorde då iordning frukost. Är ledig idag så jag ska försöka ta mig i kragen och göra åtminstone lite nytta. Har tyvärr haft lite svårt att ta tag i saker på sista tiden. Omotivationen är hög nivå hos mig just nu. Men nu kör vi ny vecka och nya tag!
 
 
 

Från promenaden imorse!

 

Söndag

 
Har precis fått i mig frullen så nu är det dags att fara till stallet en sväng. Därefter väntar träning också innan jobb. Jobbar 14-19 idag och stannar i Obbola sedan. Blir nog bra det!

Mamma bjöd på efterrätt ikväll!

 

Tog en promenad för att rensa huvudet

 
 

Fredag

Kom hem från Tomas klockan sju imorse. Benen kändes trötta men löpning stod på schemat och löpning blev det. Men jag fick bokstavlingen släpa benen på 5km rundan. Inte okej! Jag som verkigen gillar principen med att springa innan frukosten... Men det är inte alls min starka sida! Åt iallafall frukost sedan innan jag for och handlade. Handla är roligt men inte när man fyller tre icapåsar och ska ta cykeln hem. Men det gick det med! När jag kom hem var jag jätte trött.. Så jag bestämde mig för att testa ta en power nap innan pass nummer två på Iksu. Så jag somnade i tjugo minuten innan jag hällde i mig en celsius och åt en riskaka. Fick superkrafter från ovan och prommade vidare till Iksu för att slakta biceps och framförallt ryggen! Gick riktigt bra. Tränade ca en timme och gick sedan hem för att äta lunch och byta om till ridkläderna. Idag tömkörde jag Raspen på åkern och det gick faktiskt lätt som en plätt. Inga styrproblem alls! Nu är nästa steg att få honom att jobba bättre, framförallt i traven. Provade även longera en jätte liten stund. Detta för att han skulle få trava lite mer. Men gjorde detta på en stor volt! Allt detta med pessoaloungen. Han lyssnar faktiskt riktigt bra på hjälperna när man ska longera, vilket är roligt! Fast nu jämför jag ju med Mio som mest stod som ett fån vid longering.. haha! 
 
Lovade mig själv att inte visa en helkropps bild såhär på Raspen. Men ni vet ju redan allt och detta är ju en del av det. Så nu visar jag.. så här ser han ut nu och jag bara gråter när jag tänker på det. Tur att han inte tappat allt fett också. Mager är han inte men totalt omusklad! (tyvärr är bilden dessutom bättre en verkligheten)
 
 
 
 

Passande nu när hösten närmar sig!

 
Har spanat in denna snygga tröja länge. Har dock varit för snål tidigare men nu när jag hittade den på rea så slog jag till! 
 

Bara en vecka kvar tills favvo butiken öppnar i Umeå!

 

Torsdag

 
Klev upp samtidigt som Tomas imorse och for sedan till stallet när han for till jobbet. Red Raspen i ca 25 min innan jag släppte ut honom i hagen. Mockade och gjorde klart allt och for sedan hem för frukost. Satt länge vid bordet för att påminna mig själv om hur skönt det är att bara sitta där, med en kopp kaffe och bara va. Jobbar 12-18 idag och stannar sedan i Obbola. Hade tänkt ta med träningskläder för att sedan ta en joggingrunda. Men med tanke på hur trött jag kände mig i kroppen igår och att jag känner mig ännu tröttare idag, så tar jag en vilodag idag! Det var dessutom längesedan jag hade helt träningsfri dag. (Räknar inte att rida Rasp som ens ett halvt träningspass när jag knappt travar..)

Onsdag

 
Förrutom att gratta mamma imorse så började dagen med ett bröst-triceps och axelpass. Hade dock inte riktigt orken för att trycka det lilla extra men man får ju ha sånna dagar också! For sedan till stallet och red Raspen. Idag kändes han rätt mjuk och stadig hela passet. Tror det var den positiva effekten av att mamma tömkörde igår! Red ca 30 minuter. For sedan hem för lunch innan jag rullade iväg till Mickels. Red "The black stallion", aka George, idag igen. I måndags låg bommarna väldigt lågt så idag höjde vi liite till och hoppade även sista språnget på ca 70cm. Men det vi gjorde idag var att vi la upp en "bana" med fyra hinder. Nivet, långsida-snett igenom-långsida-snett igenom! Det svåra är fortfarande att snabbt bryta av till trav för att fatta ny galopp men då blir det lätt springit av mitt slarv och jag får lägga en volt. Men idag bytte han faktiskt galopp två gånger över hindret och då fick vi riktigt bra flyt! 

Grattis på födelsedagen! ♥

Idag fyller hon år. Världens bästa, kvinna, hästskötare, hjälpreda, mitt metala stöd... namnen är många men jag föredrar nog att kalla henne för mamma. Världens bästa mamma! ♥ 
 

Tisdag

Fick en härlig sovmorgon idag. Dock är kroppen så van att kliva upp mellan 6-7 på morgonen så jag vaknade några gånger innan klockan ringde halv nio. Men det är skönt att kunna somna om också! Jobbade 10-16 och for sedan ut och sprang i Obbolas spår. Blev totalt 6 km. Åt sedan middag hos Tomas innan jag rullade hemåt. Satt hemma ett tag innan jag hoppade på cykeln och for till Hippo för att kolla hoppträningarna. Många pigga hästar på första träningen efter sommaruppehåll. Om jag blir sugen? .. Ni kan ju gissa själva. 
 
Bild från en hoppträning förra året.
 

V-ringat!

 
Har nog aldrig i mitt liv testat v-ringat men jag gillar slappheten i denna t-shirt och priset var bra.
Så den åkte med hem.
99 kr på Gina tricot!
 

Måndag

Blev en lite längre dag idag än vad jag trott men jag har inte alls haft en tråkig dag! Förutom frukosten så började jag dagen med att göra "daddelballar" innan jag gick till Iksu för ett träningspass. Ben. igen..! Fick sällskap av Hanna också, inte helt fel det! Därefter for jag hem för lite lunch innan jag rullade till stan för lite ärenden. Köpte även med mig en t-shirt men jag visar den imorgon! Sedan for jag förbi stallet och hämtade lite grejer och gav även Raspen lite hö innan jag cyklade hem igen. Väl hemma väntade ett mellanmål innan jag blev hämat av min morbror. Åkte med honom till Mickels och åt middag hos han och Camilla innan vi gick ut till stallet. Hoppade lite med George idag igen och idag gick de ännu lite bättre! Det tar verkligen stora steg framåt för varje gång! Idag fick han för fösta gången "hoppa" på en stor åttvolt. Tidigare har vi bara ställt upp hinder på långsidan och han har fått hoppat i följd. Så nu gjorde vi det lite svårare. Svårigheten med detta var att få med honom i svängarna då jag har lite svårt att komma åt honom ordentligt. Sedan kan har heller inte göra galoppombyten än så det gäller också att vara snabb med att bryta av till trav och sedan fatta ny galopp. Det var svårt men riktigt roligt! Idag kändes det som att han tyckte det var riktigt roligt att får göra något annat. Så både jag, ägare och häst var nöjd efter passet. 
 
For sedan direkt till Raspen och red honom. Han kändes hopplös i början, speciellt i traven. Men idag travade jag lite längre och fick efter ett tag lite bättre ridning. Han mjuknade lite och kändes mer fokuserad på mig än allt annat. Blev kvar i stallet till strax innan 23 och for då hem för dusch och lite fika. Nu ligger jag i sängen och är rätt slut efter ett benpass och två hästar. Men det är en härlig tröttnadskänsla efter en bra dag!
 
Alltså jag dör så söt denna bild är. Han ser ut som en liten shettis trots att han inte ens är ponny!

 

Jäklar vad glamorös lunch..

 
Varma mackor och en "havrebomb". Ser ju riktigt fräsch och hälsosamt ut.. 
 

Make a wish. Or two!

 
Jag vet att det finns folk som kanske inte förstår mig, men just nu önskar jag mer än allt annat att jag och Raspen får börja hoppa snart. För jag saknar det oändligt mycket och det finns verkligen inget annat jag vill så mycket som det just nu.. Det är så jäkla roligt och intresset växer verkligenför varje dag, även om det låter omöjligt!  I miss it. I miss us. Like crazy!
 
Min andra önskning är att jag hittar ett jobb. Har bara några få timmar kvar på Ica nu och sedan är det bara "mina" helger. Det vill säga varannan helg. Det är inte mycket att leva på och just nu är jag så otroligt dålig på att ta tag i saker. Men jag behöver verkligen jobb nu!! 

Jag och kaffe alltså...

Ridpasset idag.

Han hade ingen större lust att vara med på bild idag!
 
Raspen var rätt fin i skritten mot slutet idag. Väldigt mjuk och jag kände att han verkligen började använda ryggmusklerna! Traven är dock ingen vacker syn just nu. Men jag får mest fokusera på att han ska vara avslappnad. Han blir snabbt ofokuserad och stretig nämligen.. Red ca 25-30 minuter.

Rex och brottmål!

 
Mamma bjöd mig på en sovmorgon idag då hon tog ut Raspen. Jag och Tomas sov till tio och det var verkligen så himla skönt! Nu har Tomas åkt hem och jag tänkte skriva om gårkvällen för den var mycket trevlig! Det blev lite kräftor, ost, rom och bröd till förrätt. Till middag åt jag ett brottmål vilket var helt galet gott. En stooor bit entrecote med pommes och bearnaisesås. Tillsist så delade jag och Tomas på en bit mörkchokladkaka med grädde och blåbär. Ja här snackar vi matgraviditet efteråt. Men jäklar vad gott allt var! Tack igen mamma och pappa! ♥

Lördag

 
Började dagen som vanligt i stallet. Jag tog en kort prommis med Rasp medan mamma mockade och gjorde klart allt. Därefter åkte vi hem och bytte om för att sedan tillbringa resten av förmiddagen med att utnyttja spadelen av Iksu. Så medan pappa sprang halvmaran på 2.1 mil så valde jag och mamma inomhusträning innan vi hoppade ner i bubbelpoolen. Riktigt skönt var det! Nu däremot ska vi fara hela familjen till stan för att tillbringa kvällen på Rex. Minns knappt senast vi åt ute tillsammans så det ska bli mysigt! 

Följ mig på instagram!


 
 
 

Havrebomb

 
Har ni gjort en havrebomb någon gång! Det är riktigt gott faktiskt och perfekt som mellanmål eller efter träning! Receptet hittar antingen på AXAs havregryns paket, eller här.
 

Fredag

Snacka om att dagarna är vädigt lika varje dag. Har iallfall skapat morgon rutin nu när jag inte jobbar så mycket. Imorse for jag till stallet vid sju. Började med att rida Raspen lite i skritt och trav i ca 25 minuter. Därefter fick han komma ut i hagen tills mamma åkte dit vid nio då hovslagaren kom! Därefter for jag hem, bytte om och for sedan till Iksu. Körde ben idag och lite mage. Magmusklerna är något som jag nästan utesluter nu, det är så tråkigt och inget jag vill lägga så mycket fokus på just nu. Skulle behöva lite ny motivation där faktiskt. Men jag har lovat mig själv att efter vintern är det mer fokus på starkare mage! Nu däremot ska jag ta och äta lunch!

Vi har travat idag!!

 
Jajjemen! Idag var det dags för första traven. Första gången på 13 veckor.. Inga långa streckor utan mer skritt. Red ca 20-25 minuter totalt och det blev nog rätt lagomt tror jag. Han kändes pigg och glad. Han tyckte nog att det var minst lika kul att få trava igen som jag. Men ännu mer längtar vi till galoppen!
 
Nu däremot ska jag sova. Imorgon blir det tidigare än vanligt då han ska hinna motioneras och sedan äta sin frukost innan hovslagaren kommer klockan nio. Men det blir bra! Förövrigt är det andra gången i rad som vi kan vänta hela sju veckor mellan gångerna som hovslagarn måste verka hovarna. Hans hovar har blivit mycket bättre (peppar,peppar!!!!..). Om det beror på medlet vi börjat med för ett tag sedan eller att han vilat, vet jag inte. Kanske en kombination av det förresten. Hoppas det får vara minst lika bra i fortsättningen!
 

Svarta hingsten!

Har varit till Mickelsträsk idag med mamma för att rida Camillas stiliga hingst igen. Hoppade några småskutt och lärde oss ännu mer idag som vi tar med till nästa gång. Så nyttigt att rida olika hästar verkligen. Bjuder två två korta klipp på trav och galopp. Visst är han stilig?
 

Jag och Chamonix på Surf!

 

Morgonhumor..

 

Onsdag

 
Efter att ha varit i stallet imorse så for jag och tränade i ca en timma. For sedan hem ett tag, åt lunch osv innan jag och mamma for till stallet. Jag gjorde ett nytt försök till att tömköra honom och mamma hjälpte lite från sidan. Har lite styr problem skulle man kunna säga men bara av att jag hade spöet i handen denna gång så fick jag honom bättre att gå rakt fram. Men vi har mycket att jobba på och jag tror att han ska få göra detta en gång i veckan iallfall nu när han sätts igång.  När jag kom hem såg jag lite på Jericho innan middagen serverades. Pappa gjorde pizza på hans nya pizzasten. Blir otroligt gott och mätt var bara förnamnet! Jäser lite i soffan fortfarande men ska snart fara iväg och ta in Raspen. Sen är det sängen för mig. Imorgon väntar andra roligheter i Mickelsträsk!

Oh lord i want these!

 

God morgon!

Det är dags att rycka upp sig. Idag tänker jag inte sova något alls mitt på dagen och låta dagen rinna iväg. Tänker hålla mig sysselsatt och komma tillbaka till verkligheten. Det är inte värt att deppa över detta. Det kunde varit värre också. Tack för era kommentarer, nu går jag tillbaka till den glada och aktiva människan igen! Tänker se det så här - Jag får börja rida Raspen i alla gångarter nu och det kommer bli så jääkla roligt!! 
 
Tomas for till jobbet för ett tag sedan, han som alltid får mig glad på något sett. Jag har ätit frukosten bestående av gröt med äpple och kanel. Standar för några månader sedan men nu är jag tillbaka till kärleken för fil och musli (plus massa olika frön, nötter och bär. Så gott!!). Jag är verkligen en periodare när det gäller sådant. Kan aldrig riktigt variera mig. Men idag tvingade jag mig själv. Nu däremot ska jag bege mig till stallet och släppa ut Raspen. Sedan är det Iksu som gäller! Hoppas ni får en bra dag, för det tänker jag ha!
 
 

Tisdag

 
Ligger för det mesta i sängen, precis som igår.
Känner ingen stor lust att göra så mycket annat!
 

Vetrinärbesöket...

Jag finner inga ord längre. Jag tappar hoppet. Vet inte var jag ska ta vägen längre. Jag har en längtan som är så oändlig. En längtan efter att Raspen blir friskförklarad och att jag får slippa allt vad skador är i framtiden. Visst är det väl roligt att få rida andras hästar och dessutom otroligt lärorikt. Men inget är som att få ta hand om sin egen häst. Att planera, sätta mål, fixa, träna och tävla. Det jag tycker är absolut roligast i hela världen. Det går ju inte att sätta ord på kärleken till detta. Det gör det inte bättre heller att veta att tiden tickar. Jag har ingen aning om hur framtiden ser ut. Men den dagen Raspen inte finns vid min sida längre så står jag knappast där med en massa egna pengar att köpa häst för. Det gör det heller inte bättre att veta att jag själv tappar så himla mycket varje dag. Det är verkligen en färskvara. Det är inte bara att sluta i några år och sedan hoppa upp som den man var tidigare. Visst tar det inte lång tid att komma tillbaka men tänk all kunskap och träning man får gå miste om. Jag jag vill verkligen aldrig sluta utvecklas inom detta!
 
Vetrinären kunde inte bedöma Raspen idag. Jag tänker inte gå in på detajer men Raspen måste få komma igång och använda kroppen nu för det den är gjord för. Alla gångarter i skogen. I tre månader ska jag sätta igång honom. För han har tappat så otroligt mycket muskler och blivit så stel. I tretton veckor har han ju vilat så det är väl inte så konstigt. Men jag känner mig tom. Så lite och maktlös. Jag vill bara att allt ska bli som det var förrut. Då det var som bäst. Då han och jag jobbade som ett team och hade roligt varje dag! Nu står vi och väntar på att få göra det igen. Men ingen av oss kan göra något åt det. Jag kan inte läka honom och kan inte läka sig själv. Han kan ju heller inte berätta.. Det är bara tiden som bestämmer när vi är tillbaka på banan. Tills dess vill jag bara gräva ner mig!
 
 

Nu avslutar jag denna vecka!

Idag har jag verkligen inte gjort annat än att varit i stallet. Både igår och idag har jag ju klivit upp fem för att åka till stallet och släppa ut samt mocka och göra mat. Sedan hem för att dra på tävlingskläderna och ätit frukost. Sedan har jag cyklat till hippo och vi har där lastat Chamonix för att åka och starta en klass. Sedan tillbaka till stallet där vi stoppat in Chamonix i hagen för att sedan sedan lasta in Lisa. Sofia har startan en klass och sedan tillbaka till Hippo igen för att lasta av innan jag cyklat hem. Har varit hemma ca halv fem båda dagarna. Detta var verkligen kortfattat som ni kanske förstod och sedan lät det skit tråkigt men det har varit fantastiskt roligt att får vara med på tävling igen!
 
Igår tog jag bara en prommis med Raspen innan han fick komma in för kvällen men idag efter middagen drog jag in honom till Hippo. Först tjugo minuters skrittjobb i skogen över lite rötter och genom lite "djupare" sand. Sedan red jag en ca 5 minuters jobb på banan, liite mer på böjt spår och för att få han lite mjukare i sidorna och sedan gick jag med honom sista fem minuterna. Riktig fin var han faktiskt!
 
Men nu känner man sig riktig trött och önskar sig en sovmorgon till imorgon men näe. Imorgon har Raspen återbesök och jag är så fruktansvärt nervös och rädd, vill verkligen inte dit igen!
 
 

A:1a -105cm

Idag hade vi bättre flyt redan på framhoppningen. Dock kom jag igång dåligt in på banan och till tvåan tappade vi lite galopp och hon rev lite lätt. Sedan kom vi igång och fick bra flyt igen. Efter hinder nummer sju så kände jag att de börjat gå lite för snabbt så jag gjorde en ordentlig halvhalt men blev sedan aldrig klar till åttan. Så hon fick ett lite "flaxhopp" och jag höll helt enkelt inte balansen efter hindret. Kan dock inte sluta skratta för det ser verkligen så fruktansvärt orutinerat ut... ja, ärligt är det lite pinsamt att visa men jag kan ju inte bara bjuda på det som går bra så ni får se hela rundan! Nu däremot ska jag dra in Raspen till Hipposkogen!
 

Förresten så debuterade Sofia (Chamonix ägare) 130 med sin andra häst och dom var helt galet duktiga och slutade endast på fyra fel i omhoppningen. Det är fanimig inte dåligt!
 
 

Clear round!

Klassen jag red idag var en clear round på 90cm och Chamonix kändes väldigt fin. Kunde fått vara lite mer framme för skänkeln men hon hoppade bra ändå! På hinder nummer sex tittade hon lite men hoppade ändå och då kom vi lite dåligt till sjuan men felfria var vi ändå och fick rosett! Nu är vi efteranmälda till 105cm imorgon och jag är riktigt taggad!! 
 
Nu däremot blir det godis och serietittande för mig men först ska jag bjussa på film från klassen idag.

Det kunde inte ha gått så mycket bättre idag!

 

Fredag

 
Gårkvällen var mycket trevligt! Trots att jag inte äter kräftor så blev kräftskivan en succé och jag hade väldigt trevligt med Icatjejerna! Vi fick en massa gott hos Lovisa som bjöd ut oss till hennes stuga och mätt var bara förnamnet. Kom hem till Tomas vid ett och somnade rätt snabbt. Idag jobbade jag mellan 10 och 17 och fick alltså en skön sovmorgon. For sedan hem till Tomas och åt ännu en god middag! Tog sedan bussen hem strax efter sju och längtade efter ett avsnitt av Jericho (en as bra serie som jag börjat se tackvare Tomas!) och bara ta det lugnt. Men så blev inte fallet. Obbolabussen fick med sig ett par dryga snorungar som drack öl för första gången. Busschaffuören stannade några minuter för att säga åt dom.. Ja ni fattar, jag orkar inte berätta allt. Men inte nog med att jag bli less på sånt så missade jag ju såklart bussen från stan till Umedalen med ca en minut... Så jag satte igång och gick hem. Tog ca en och en halv timma men då tog jag ju in Raspen påväg hem också! Nu är jag iallafall hemma och ska strax hoppa isäng. Tur som är så har mamma till och med tagit fram ridsockarna åt mig (ursh så bortskämd jag är ibland..) så allt är packat för imorgon. Klockan står på 05.15 men det var otroligt länge sedan jag var så taggad på att kliva upp tidigt!!
 
Att tävla imorgon känns faktiskt overkligt! Är ju van vid förberedelser med träning och putsning men nu ska jag inte ens rida min egen häst. Känns spontant och fantastiskt roligt! Men nu måste jag faktiskt sova. Skriver när jag är hemma från SURF imorgon!

Torsdag

Suddig bild från ridturen igår kvälll.
 
Har varit i stallet och på Iksu nu på morgonen. Ska snart åka till jobbet då jag jobbar 12 - 18 idag och sedan direkt iväg på mitt livs första kräftskiva, bättre sent än aldrig! Sover i Obbola ikväll och jobbar 10-17 så jag skriver igen imorgon kväll. Nu måste jag skynda, hejs!
 

Normalt eller inte alls?

Jobbade mellan 8 och 15 idag. For sedan hem för middag. Chillade ett tag och for sedan ut och sprang. Har ju sattsat på en bra tid på 5km dom två senaste gångerna så idag var de dags att springa lugna kilometrar och några fler än "bara" 5. Vid åtta kilometer kände jag för att lägga mig ner men efter att ha vunnit mot mig själv så kändes allt enkelt igen. Helt plötsligt satsade jag på 15 km. Men efter ca 12km fick jag ordentlig kännig i vaderna och när jag tillslut nästan bara stapplade mig fram så gav jag mig på 13.5km. Känner nu att jag borde ha slutat senast vid milen men det är ju lätt att säga nu... Men annars är jag fruktansvärt nöjd över distansen. Det längsta jag sprungit annars iår är 7km och nu dubblade jag alltså det. Det är kanske både bra och dåligt men jag är stolt över mig själv! 
 
När jag kom hem så strechade jag, duschade och gjorde iordning kvällsfika. Det var då, klocka 21.30 som jag kom på att jag skulle rida Raspen också.. Mitt minne är i en svacka just nu om man säger så! Så jag for, ny duschad och i mjukisbyxor, till stallet. Som tur var hade mamma mockat och gjort allt annat så jag red i en "intensiv" kvart-tjugo minuter och sedan fick han komma in för kvällen. Nu däremot väntar sängen för mig. Om jag är trött? haha jaa, helt sjukt trött!
 
Kvällsfikat.. keso och kvarg tillsammans med lite müsli, linfrön, sötmandel och blåbär - gott!!
 

Motivation

Fick en kommentar där de stod "Du som tränar så mkt, hur håller du motivationen uppe? Ser/känner du några resultat? :) Kan du inte visa "före/efter" bilder? Fattar ju att du inte är ute efter att bli smalare eller så men kul ändå :DFörst och främst, tack för kommentaren, nästa gång får du gärna skippa att vara anonym!
 
Motivationen har faktiskt inte varit något större problem för mig hittills. Det är helt enkelt min vilja till att få kroppen jag vill ha som ger mig motivation. Sedan har jag vissa bloggar som hjälper till med motivation och inspiration. Skulle jag ha en dag då jag verkligen inte känner för att träna så skiter jag i det, svårare än så är det inte! Jag älskar att träna och lever mycket på känslan man känner efteråt. Det får mig bara att må så himla bra. Sedan kan jag här och nu berätta om vad som fick mig att börja med styrketräning. Jag har alltid fått höra hur kort jag är och det är inte som att jag skämms över det men heller inget jag är stolt över. Jag kan ju inte ändra på min längd och ids inte ödsla tid på att älta hur min kropp är byggd men däremot kan jag ju faktiskt ändra på andra saker. Istället för att vara lång så kan jag ju bygga muskler och bli "grov". Nu pratar jag inte om att jag vill bli Body Builder men jag vill få synliga och tydliga muskler. Dessutom böjade jag tycka att det var så jäkla snyggt med tjejer som har muskler! Tjejen med den korta men jävligt starka kroppen, den tjejen ska jag bli! Jag är dock otroligt långt i från mitt mål och lite skillnad ser jag på kroppen men inga stora resultat tyvärr. Däremot ser jag tydligare resultat på gymmet. Jag tar ju tyngre vikter nu än när jag började gymma i mars. Tur det! Jag tar åt mig av tips och inspiration för att nå målet och jag ger inte upp nu!
 
Några bilder på min kropp tar jag icket. Även om jag hade några skulle jag inte våga lägga ut dessa nu. Men om det finns något annat ni vill att jag lägger upp (som kroppsliga bilder) så säg till! :)
 
En tjej som inspirerar mig är Sara Back. Ni hittar hennes blogg här.
 
 
 

.

Tisdag

 
Godmorgon!
Idag blir en riktig vilodag. Mamma väckte mig imorse och sa att hon skulle åka till stallet. Så jag sov faktiskt till halv nio idag. Det blir ingen träning och ingen ridning idag alltså. Mamma tog en promenad med Raspen i ca 20 minuter så det var ju bra! Nu däremot ska vi på Nolia mässan och gå där sedan jobbar jag 16-21 och sover sedan i Obbola. Blir nog en bra dag det här också!

Helkväll i stallet!

 
Vi lastade in Raspen i transporten ikväll och for med honom till Hippo efter middagen. Han fick skritta i skogen. Rötter att kliva över och sand att jobba igenom var nog väldigt bra för honom. Han fick gå 30 minuter och var faktiskt riktigt fin! Därefter duschade mamma honom medan jag gjorde iordning Chamonix. Hon fick sig ett pass på banan i ca 45 minuter. Tränade mycket öka och minska, framförallt i galoppen och idag kändes hon riktigt fin! Kul med två av två fina hästar! 
 
Var tillbaka i stallet vid halv tio och då fick Raspen gå in för kvällen medan jag och mamma tvättade transporten utvändigt. Så nu är den någorlunda ren iallfall! Är nu hemma, duschad och trött som jag vet inte vad. Somnar garanterat som en stock med ett leende ikväll! Imorgon väntar andra grejer!

Knappt tjugo minuter på stranden..

 
När i kom fram till stranden så kände vi snabbt att det blåste onödigt mycket! Vi härdade en stund men efter ca 20 minuter gav vi upp och for hem. Hemma var det mer eller mindre vindstilla och nu känner mig sig lagomt stekt! Ska slå på en serie nu innan middagen tänkte jag och sedan iväg till Hippo!

Måndag

 
Igår mötte jag upp Klara och Johanna på Café Göteborg för lite snack. Senare kom även Cissi och snackade lite skit med oss. Har knappt träffat dem sedan studenten så vi hade som alltid lite snack att ta igen! 
 
Nu däremot ska jag åka till stranden. Första gången iår.. (förrutom i Örebro!)

Läser bloggar och kollar på ponny SM!

 

Hoppträningen igår med Chamonix!

Igår hoppade jag som sagt Chamonix. Har ju bara hoppat henne en gång förr och då på väldigt små hinder. Då upplevde jag att hon bara stack iväg mot hinder och tog tag i det själv. Kan ha berott på värmen för så kändes hon inte igår. Däremot måste jag rida henne i ett tempo som för mig känns för fort men från backen gör det inte det. Hon har nämligen en väldigt kort och studsig galopp tillskillnad från Raspen. Efter att vi hoppat fram lite så hoppade vi först tre hinder på följd. Rakt fram, snett igenom, rakt fram ungefär(som klippet nedan)! Man kände att hon snabbt lärde sig var hon skulle och ville svänga själv så man fick passa sig lite! Därefter hoppade vi en bana på fem hinder. Fick hela tiden tänka på att det skulle kännas som att det gick för fort för att han henne i en bra galopp. Då hoppar hon mycket bättre. Men sen är det mest mot första och andra hindet jag måste driva på för sedan går det mest snabbare och snabbare! Tillskillnad mot Raspen måste jag även rida henne med lite lättare sits. Då annars blir jag helt enkelt för bromsande. Men det var iallafall helt galet roligt att hoppa och nu kändes väldigt bra inför tävlingen. Ska som sagt bara hoppa 90cm men det kommer bli kanoners!
 
Bjuder på ett filmklipp från början av träningen. 

Söndag

Denna bild är tagen för ett år sedan.
Första gången (även sist) jag tömkörde honom. På bilden provade jag tömköra lite på volt..
 
Kan börja med att berätta att det inte blev något personligtbästa igår på 5km. MEN jag höll en mycket jämnare tid än sist och var bara precis under tiden jag hade sist. Så jag är rätt nöjd ändå helt enkelt. Förutom att jag mådde rätt dåligt efteråt, skit skumt var det!
Idag klev jag upp vid sju för att ta ut Raspen. Gjorde även ett försök till att tömköra och studvis gick det mycket bra men styra.. det kunde jag inte alls! Måste nog ta hjälp av någon med det (Camilla??). Tänkte fara och träna nu men kom på att Iksu inte öppnar förrän elva idag så jag får vänta ett tag med det. 

Laddar för att slå PB på 5km idag igen!

 
 

Lördag! (skulle ha publicerats 14.00 idag!

Hejigen! Hade aldrig tid att skriva igår så därav inga inlägg! Igår, fredag, klev jag upp tidigt för att hinna med de jag ville och skulle innan vi for till Mickelsträsk. Så klev upp vid sex för att fara till stallet. Släppte ut Rasp, mockade och gjorde klart. For sedan direkt till Iksu och gymmade innan jag for hem och duschade. Därefter iväg till stan för ett ärende på banken innan vi handlade och for hem igen för lunch. Sedan for vi alltså till Mickels. Fick rida Camillas häst George. Har inte ridit han på super länge och det har verkligen hänt mycket med den hingsten. Jag var ju den första som "hoppade" honom och gjorde de kanske två gånger. Efter det har Camilla tränat på med bommar osv och vilken skillnad!! Första gången han hoppade med mig på så blev han feg och försiktig och backade av mot hinder. Men igår sög han tag i det och visade en positiv inställning! Super kul var det. Sen blev det middag hos mormor och morfar. Vi var väl kvar till tio ungefär och sedan for jag och Tomas hem till honom och sov där. Så jag kom hem för nån timma sedan och har sedan dess ätit lunch och suttit ute en liten stund. Tänkte egentligen fara och träna med jag hinner inte det nu så det får bli sedan. Ska nämligen åka och hoppträna Chamonix snart. Ska bli himla kul och mycket spännde! Nu är det ju inte ens en vecka kvar tills vi ska tävla ihop! Börjar bli lite nervös men otroligt taggad också! 
 
Bjuder på några bilder!
 
 

Min bääbis är tillbaka!

 
Jag sa aldrig de för att jag skämdes så fruktansvärt men jag fick lämna in datorn redan efter en månad.. Missade munnen när jag skulle dricka kaffe och for såklart på datorn.. Jävla otur och sjukt klantigt av mig.. Lyckas ju med allt! Nu är den tillbaka iallfall och jag har lärt mig av mitt misstag!

Torsdag

 
Började dagen som vanligt i stallet. Fast med en ordentlig frukost först! Raspen fick en 20 minuters promenad innan han fick komma ut i hagen! När jag var klar i stallet så åkte jag till Iksu och gymmade lite. Sedan hem igen för lunch! Efter de har jag städat lite här hemma eftersom att mamma, pappa och Samuel kommer hem från Stockholm på ett tag. Så jag har plockat undan och dammsugat lite. Därefter la jag mig faktiskt och vilade i en halv timma innan duschen väntade. Nu känner jag mig pigg igen och ska snart fylla magen innan ett arbetspass. Jobbar bara 16-21 idag men det har ju även gjort att man hunnit en del trots jobbdag. Skönt ändå!