Idag visade han sin lata sida..

Kan börja med den glada grejen. Pappa är sjuk så jag tog tillfället i akt att utnyttja bilen som stod hemma. Drog in Raspen till hippo för att äntligen kunna rida alla gångarter. Men alltså Raspen har verkligen två helt olika sidor. När jag rider ut är han väldigt pigg och glad medan han i ridhuset är seg och lat! Jag vet att iprincip alla hästar är så men det är sådan brutal skillad. Han är pigg när han vill helt enkelt och han verkar ha lärt sig att han inte behöver lyssna på mig.. Hoppet är ju borta! Jag vet att han kan för min tränare har bevisat det, men mig skiter han ju fullständigt i.. Vad gör man..?
 

Making a "Havrebomb"

Onsdag

Bild från förra våren!
For till stallet direkt efter skolan. Nu är det riktigt isigt och blött ute, vårtecken!! Fast inte så härligt att rida på. Så det blev att skrittjobba idag. Raspen var en tickande bomb till en början. Ni kan ju tänka er att slå ihop överskottsenergi med ett blåsigtväder.. Men När jag kortade tyglarna så skärpte han sig lite. Han hade ettjäkla bra tryck framåt samtidigt som han var otroligt arbetsvillig och gick på otroligt fint hela tiden! Satt som en kung som just fått sin plats i tronen, precis som i måndags då även solen var med oss. Härliga tider! Nu ska jag fortsätta plugga ett tag till för jag har nämligen filosofiprov imorgon.. WOOPA! 

träning!

 
Har precis fått i mig lite käk efter ett förjäkla jobbigt TT pass. Vi körde tabataintervaller idag och endast en övning på varje station. Så vi körde Burpees, svingar med en kettlebell, pullups i TRX band och thrusters. Så på varje station körde fullt ut i 20 sek innan man vilade 10 sek - 8 gånger! Sedan bytte man station. När man kört varvet runt, ja då jävlar körde vi ett varv till fast med 6 repetitioner.. Galet jobbigt men fatastiskt kul!

träningsupplägg

 
Har precis haft gymintroduktion och fått ett träningsschema. Känns riktigt bra och är väldigt taggad! Ska dock träffa Johan en till gång för att göra ett "pass 2". Pass 1 är framsida lår, bröst, triceps och axlar medan pass 2 kommer att vara baksida lår, rygg, biceps och vader. Så nu ska jag komma igång på riktigt med styrketräningen tänkte jag. Känns riktigt bra att nu verkligen kunna se ifall man blir starkare. Kunna ha schemat där man kan se hur man tillslut kommer ha förändrat vikterna osv. 

jäkla drömmar..

drömde minst tre konstiga drömmar inatt.. Den första var värst!
 
Den började med att en psykiskt sjuk kvinna dök upp från ingenstans med massa grejer till Raspen. Kom ihåg att jag viskade till mamma med panik i ögonen "Det är den där sjuka kvinnan som var i göteborg när vi provred" (Det fanns ingen sån på riktigt men i drömmen gjorde det visst de..) Sen minns jag inte mer, förutom paniken, att det small. De small så att jorden skakade och sedan hör jag någon säga "Ner på backen. Andas inte inte de. Lägg för allt ni kan runt ansiktet.." Rätt som det var låg jag på backen med huvan för ansiktet och såg några av de små svarta prickarna (tänk er gummi plupparna som är i konstgräs), landa i ögonvrån. De sög sig mot ansiktet och stanken gjorde att jag fattade. Jag höll andan längre än vad jag någonsin trodde var möjligt. Sedan var det över. Jag reste mig försiktigt upp och såg hur alla fortfarande låg kvar på backen. Jag ropade att det var över men ingen reagerade. Tillslut hörde jag en röst bakom mig. Jag kände igen rösten så jag vände mig om. Det var han som ropade. Ropade att alla skulle kasta sig ner på backen. Jag frågade vad det var som hade hänt men han skakade bara på huvudet och pekade. Himlen helt grå och och man kunde även se något som liknade ett svart rör, rakt upp i himlen. Jag började att försöka ringa Tomas men han svarade inte. Sen var det mesta flummigt. Hittade mamma och berättade att Tomas inte svarar och att han nog är död.. Mamma berättade att Pappa och Samuel var borta också. Vi grät i panik och kunde inte förstå hur vi var så få som överlevde. Men sen small det igen. Jag och mamma kastade oss ner på backen tillsammans när jag kände hur de där svarta prickarna landade på oss. Jag fick svårare att andas och sedan vaknade jag upp.. Som tur var så låg Tomas bredvid mig. Jäkla drömmar, ni får gärna lämna mig ifred!
 
 

Måndag

 
Det tog emot riktigt mycket att kliva upp imorse och ögonen kändes helt igenklistrade. Men pallrade mig upp för en svenska och matte lektion innan jag slutade klockan ett. Då vände humöret. For till stallet utan täckbyxor, inga vinterskor och ingen tjock halsduk. Nej för det var plusgrader och strålande sol. Prommade till stallet och sadlade Raspen. Han var otroligt jäkla fin att rida och kändes inte halt för fem öre. Provade trava lite också och även de kändes felfritt. Så nu hoppas vi att vi båda får vara skadefria resten av livet! Fixade klart istallet innan jag prommade hemåt. Full av endorfiner är jag nu på "vill ha och göra allt på samma gång-humör". Men nu är det plugg som gäller..

Söndagen börjat äntligen nå sitt slut..

Bilder från promenaden imorse. Dagens höjdpunkt!
Checkade in på Hippo halv nio imorse efter att ha varit hos Raspen ett tag. Fick se många fina ritter, glada och ledsna miner men också bygga om, bygga upp och bygga bort massa hinder. Klockan 19 checkade vi tillslut ut efter en väldigt lång dag. Då for vi förbi Raspen och mockade lite igen, gjorde iordning hagen (för imorgon får han komma ut i hagen igen) sen sprang vi lite med honom också och vad vi kan se så haltar han inte! Så ska rida imorgon eller tisdag och känna lite på honom. Nu har jag iallfall äntligen fått njuta av en super god middag och åt sedan upp min välförtjänta Ben&Jerrys. Den glassen var min drivkraft på slutet av tävlingen kan jag lova.. Nu ska jag chilla lite innan jag ska till stallet för tredje gången idag och ge kvällsmaten. Sen äre fan sova!

Mobilskal

 
Förstesten så var det dessa mobilskal jag hämtade på Ica igår. 20 spänn styck och ingen frakt. Fast pappa betalde , så tack till honom för att jag inte ens betalade ett öre av de få ören som behövde betalas!
 

Morgonpromenad i solen

Lördag

Efter en väldigt lång och rätt intesiv lördag så tänker jag nu sova. Började jobba klockan 8 imorse och jobbade till klockan 7 ikväll. Var hemma vid halv nio efter att Tomas skjutsade hem mig. Därefter for jag till Ica och hämtade ut ett paket innan jag for till Raspen för att mocka och gå en liten prommenad med honom. Sen fick han fortsätta sova i boxen.. stackarn! Men nu som sagt är det sova för mig. Klockan ringer ännu tidigare imorgon men denna gång står inte jobb på schemat, utan tävling. Så det blir nog en lång dag även imorgon ska ni se!
 

Gulliga mamma!

So undercover!

 
Såg den här filmen för några dagar sedan och den rekomenderar jag icket!
Jätte tråkig på alla sett och vis även om man gillar riktiga tjejfilmer..
Tvärr, jätte diss!

Morgonlyx

 
Ibland är det inte själva frukosten som känns lyxig. Det är den där tiden man ger sig själv på morgonen. Slippa stress och bara andast hälften så många andetag på morgonen, det är lyx! Nu ska jag bege mig till skolan. Två lektioner idag känns skönt, sedan helg!

Besök av veterinär.

 
Idag kom en veterinär ut för att kolla Raspen. Då det fortfarande inte är någon skillad så kändes det lika bra att ringa!  Han tyckte inte så mycket mer än vad vi sagt innan. Den svulladen han har är väldigt liten men hälta syns och han får därför boxvila över helgen (men några kortare prommenader också). Sedan ska han sättas igång sakta. Så då får vi se hur han känns helt enkelt. Tycker den var en väldigt duktig man som tittade Raspen. Han förklarade och visade allt han gjorde, det kändes väldigt bra! 
 
 

Torsdag

Torsdag idag alltså.. Har skola till halv tre och sedan väntar fix inför tävlingen ihelgen.. Spånas och bygga boxar ska göras. Känns oerhört jobbigt! Jag som taggat tävlingen så jäkla länge och nu kan jag inte ens vara med.. Men så är det ibland. Så denna torsdag känns sunking och jag längtar inte ett dugg till helgetn, faktiskt! Ska jobba hela lördagen och vara på tävlingen hela söndagen.. Hade varit jätte kul som sagt men nu känns det bara jobbigt.
 
Igår kväll satt jag på Waynes med några från klassen och pluggade. Fick faktiskt en ganska bra del gjort, skönt! Nu har jag inte mer att säga. Måste trycka frulle och sedan rulla till skolan. Hejss
 
Första tävlingen - Oktober 2011

Nytt till garderoben

Raspen just nu....

Igår innan träningen så upptäckte jag att Raspen var lite varmare i ett ben. Men jag gick ändå in till träningen och började rida fram. Redan i skritten kändes det och när jag började trava sa jag ganska snabbt till mamma och Johanna att det kändes fel och bad dem kolla. Jag hade rätt, tyvärr.. en liten hälta fram.. Den kan vara pågrund av skon han tappade, att han skulle vara öm. Det chansen är dock liten eftersom att jag kunde rida igår utan problem. Vi tror att det beror på hans busande i hagen.. igen! Nu snurrar tankarna kring 1. måste vi minska hagen eller 2. sänka kraft fodret? Inget av dem känns speciellt lockande faktiskt.. Men så är iallafall läget. Förhoppnigsvis är det en liten vrickning och de räcker men några dagars vila. Men det räcker för att de ska kännas tungt. Ni får hjälpa oss att hålla tummarna att det inte är värre än så helt enkelt.
 
Kan ju, lite passande, visa klippet från förra vintern. Han är alltså lite annan i hagen än på ridbanan..
Sen kanske ni också förstår varför vi inte vill minska hagen speciellt mycket. 

Intalar mig själv att det inte är någon fara..

 
Jag visste väl att turen skulle vända snart.
Gå på moln kan man ju inte göra hur länge som helst, eller hur?
 
Så nu gräver jag ner mig lite, för att sedan ta nya tag.
Det löser sig!
 
 
 
 

Tisdag

 
Igårkväll kom Tomas hit och jag fick den mest oväntade presenten. En Surfplatta. Bortskämda jag.. Är riktigt nöjd och den är väldigt svår att släppa. Tack igen finafina du!! Nu måste jag tyvärr skynda mig, har ett träningspass att hinna med innan hoppträningen.

Skoning

Raspen tappade ju som sagt en sko tidigare och idag kunde hovslagaren komma och slå på den. Tyvärr fick han ett sår under skoningen och det blev tydligen lite blodkalas. Men han verkade inte öm när dem kollade honom osv så vi ska ta han till Hippo ändå och känna lite. Blir nog hur som helst ett kortare pass!
 
Gammal bild från i somras.

Sötma och ett år äldre!

 
För några veckor sedan bestämde jag mig för att det nog är dags för ett sockeruppehåll. Så jag bestämde att de dagarna mellan min och pappas födelsedag skulle sitta fint! Idag är alltså min födelsedag och jag sitter och fikar på lite som blev över från igår. Alltså blir det inget liknande förrän den 22 mars. Inget godis och inga kakor osv. Dock får jag äta glass och nötter (alltså menar jordnötter osv). Detta handlar alltså inte om att gå ner i vikt, utan bara bryta beteendet. Så nu är det upp till bevis, kommer jag klara detta?

Utöver det vanliga!

 
Pappa visade mig detta klipp för ett tag sedan och det är nästan så att hakan fortfarande ligger i backen! Kan säga att några av hans uppvärmningar är lite av de man gör på Total Trainingen, resten är övernaturligt!

Lite tårta och sånt där!

 
Jag fyller ju tydligen 19 imorgon så det firades lite idag. Släkten kom hit på lite kaffe och tårta och jag fick en hel del fina presenter. Bland annat kläder, pengar, dekal till transporten, nya täckkläder till stallet osv!

Buskusen!

Igår när jag tog in Raspen så hade han tappat en av sina boots. Tog ficklampan och hittade den i hagen. Dum som jag var tänkte jag inte på att han nog måste ha fortsatt busa ordentligt (som han gjorde när vi skulle åka till hippp. Fick in honom efter ca 15 mins hoppande och skuttande..), eller kanske varit rädd för något... Så när jag och mamma kom till stallet imorse, så upptäckte mamma först den trasiga hagen och en avtrampad sko.. Dumma häst! Så som ni kanske förstår blev det inget Hippo idag. Istället tog vi en prommenad i det fina vädret, vilket var helt okej det med även om vi hade behövt mer än så. Som tur är så kommer hovslagaren och slår på skon imorgon. Kanon bra!


Bilder från promenaden idag.

Lite gymnastikhoppning!

Tidigare idag var jag som sagt med Raspen till Hippo. Jobbade med samma sak som förra helgen nu när mamma följde med och slavade (hon är bäst!). Red fram lite i alla gångarter och hoppade sedan fram på ett enkel hinder och undrar lite hur jag tänker ibland. När man hoppar ett hinder som hästan nästan kan skritta över, så gasar jag ändå på de två/tre sista stegen. Men det sitter fortfarande kvar i huvudet från ponnytiden tror jag.. Sen hoppade jag iallafall tre hinder på med ett kort galoppsprång emellan innan det blev fem studs. Hade gramanen en stund i början och tog sedan av den. Duktig var han och ordentligt svettig efteråt. Han behöver verkligen detta! 
 
Imorgon blir det ett dressyrpass och jag tror faktiskt dressyrsadeln får hänga med. Har känt att den inte riktigt passar mig för att jag inte kommer åt med skänkeln men det kan ju alltid kännas anorlunda nu, såhär ett halvår senare! Nu däremot är det sängen som gäller för mig. Helger innebär ju sällan sovmornar när man är hästägare..
  

Lördag

Har precis ätit entrecote till middag med massa gott tillbehör. Nu väntar en, förhoppningsvis, god efterrätt till melodifestivalen!

Café station

Igår mötte jag upp Mona för lite skitsnack på station. Trevligt var det! Har precis varit på Hippo och ridit men mer om de sedan...

Alla hästmänniskor tittar hit!

Bild från i somras.
 
Jag söker en massör som kan massera Raspen. Det är inte så att någon sagt att han behöver det utan jag tycker bara att han förtjänar det. Dessutom är det nog väldigt bra och rätt var det är hittar dem kanske någon knut, vem vet? Så om du vet någon massör här i Umeå som är inte är allt för dyr, behöver inte vara värsta experten! Skriv hemskt gärna en kommentar!

Rensat datorn..

I onsdags på morgonen så ville knappt datorn starta, vilket även hänt förrut. Mitt hjärta stannade nästan då jag insåg vad som skulle hända om datorn tog beslutet att aldrig starta mer. Hela onsdagskvällen satt jag och rensade bilder, filmer och andra dokument och även några timmar igår. Detta gjorde ett resultat på att det hamnade 9,76 GB = ca 3800filer, i papperskorgen (det var ungefär hälften av allt jag hade..). Har tömt papperskorgen nu så det finns ingen återvändo. Men hur som helst förstår jag inte hur jag kunnat spara filmer där man inte ser något och knappt hör, eller bilder så suddiga att man inte ser föremålet. Sen lovar jag att jag tog bort några hundra bilder på fika också.. Datorn väger iallafall lite lättare nu och så fort jag får pappas hjälp så ska jag göra backup på allt. Ni vet väl precis som jag hur otroligt mycket bilder och filmer kan betyda, utan dem vore de fan inte alls kul. Minnena har en stor plats i hjärtat, helt klart! Dessutom måste jag börja leta efter en ny dator. Denna HP dator är ju skolans och ska återlämnas när jag går ut (117 dagar kvar!!). Är rätt sugen på en Mac, såklart. Men det är ju lite väl dyr. Ett som är säkert är ju iallfall att jag kommer önska mig detta i studentpresent! Utan dator kan man ju inte vara!
 
I brist på bilder kan jag bju på en som jag tog från Emilias blogg. Älskar min stirriga blick, lite som en kanin skulle jag vilja påstå!

Glad alla hjärtans dag!

 
Är måttligt arg på min bror som åt upp alla gelehjärtan som mamma & pappa skulle få av oss.. Han han verkligen sällan sin hjärna på plats.. Hur som helst ville jag ändå önska er alla en bra alla hjärtans dag. Oavsett om ni väljer att "fira" eller inte. Jag tycker kanske att vissa överdriver men det är bara jag. För oss blir det en lugn kväll då Tomas är sjuk igen.. Men det blir säkert bra ändå.

utbildningsmässa

 
Idag var det utbildningsmässa på Nolia. Det resulterade i en massa broschyrer.. Får se när jag ids kolla igenom det eller om det kanske hamnar direkt i sopkorgen. Sen fick man ju en jäkla massa godis också. Men på alla hjärtans dag får man ju äta hur mycket man vill, eller hur?

hoppträningen igår

Igår gjorde vi alltså det i filmklippen. Hoppade fram med travbommar och några hinder innan vi hoppade kortare bana på ca en meter. Förutom första hindret på banan, då vi kom nära, så kändes det väldigt bra!
 

Onsdag

 
Hade endast en lektion imorse och det var Filosofi. Så för första gången, trots körkort i ett år, så körde jag till skolan idag för att sedan kunna åka och handla lite. Sen har jag friskförklarat mig från förkyldningen, igen!! Så efter ännu en veckas vila har jag precis kört en otroligt jobbigt, men roligt, TT pass! Nu däremot ska jag se om vi har något gott att äta till lunch och sedan ska jag promenera till stallet. Det är nollgrader ute och molnen gör att det ser blött och trist ute. Hade hoppats på sol nu när jag äntligen kunde rida dagtid.
Men, man kan inte få allt!

Bra träning!

Har just haft en väldigt bra och nyttig hoppträning. Raspen skötte sig väldigt bra, igen! Nu: hem och sova..

Laddar upp för hoppträning!

Bild från Insta -eelinmag

HoM

 
Hittade nyss en gammal bild på mig och Mona. Detta var en av jobbnätterna på TC och jag är super glad att Mona tog med mig för att jobba där, skit kul var det! Något som är ännu roligare är att det bara är 18 dagar kvar tills hon tar med mig till House Of Metal för tredje året i rad. Dessutom kan vi nu dricka en jäkla massa öl också.. Förra året var hon nämligen inte 18. Är riktigt taggad är jag!

New in!

Här är tröjan som jag hittade på H&M.
En väldigt enkel en - precis som det ska vara!
 

Anmält mig till årets första tävling!

Fyndat!

Aldrig bra att ha tio minuter över när man ska vänta på bussen. Slutade med att jag hittade en tröja på H&M. Hann dock inte prova så vi ser väl senare om de är något att behålla. Visar imorgon!

Söndag

Det blev till att klippa upp före tuppen imorse, yippi! Ridhusen var nämligen bokade klockan nio och jag ville hemskt gärna rida där idag också. Så det var ju bara till att hinna rida innan dem som bokat, skulle komma! Som tur var följde mamma snäll med så idag blev de lite gymnastikhoppning för grabben. I uppvärmningen kändes han seg och trött (precis som jag kanske var!) och när jag började hoppa över en upphöjd bom, så var han som en köttbulle. Osmidigt nånting! Men sen snappade och kom igång. Så vi körde igångmed att hoppade lite annat. Började med fem studs, 3m emellan., Red lite över dem i båda hållen och sedan tog mamma bort  varannan bom så att det var tre hinder med 6m emellan. Alltså ett kort galoppsprång mellan båda för att han skulle få jobba och samla ihop sig ordentligt. Han jobbade på riktigt bra och var nog rätt trött efteråt. Precis som jag ville! 
 

Lördag

Jobbade alltså till 14 idag och skyndade mig sedan iväg till Hippo med Raspen. Mamma hade fixat klart allt i stallet så det var bara för mig att lasta och fara! Tänkte egentligen gymnastikhoppa lite men eftersom att jag hade tidspress så hann jag inte bygga upp något nu när jag for in själv. Gick annars hyfsat att rida. Rätt fin var han iallfall i slutet. Väl hemma hoppade jag in i duschen och sedan gick det inte att sluta duscha.. bokstavligen! Duschen slutade inte. Vattnet gick inte att stanna! Något fel är det för jag tog mig ur duschen och ropade på hjälp med dom lyckades inte lösa det. Vattnet rinner alltså fortfarande i duschen. Skumt!
 
Bild från någon vecka sedan!

Snow White and the huntsman

 
Har på bara ett litet tag hunnit trycka i mig pizza och massa godis. Nu sitter jag med nån nötblandning också och ska slå på film. Blir en lugn kväll helt enkelt. Har jobbhelg även i helgen och ska alltså upp tidigt imorgon. Så detta blir nog bra.
 
 
 

Fredag

Blev riktigt många tankar som snurrade igår efter besöket på UMU. Men jag gissar att det är hela tanken! Nu däremot har jag precis stoppat i mig frukost och ska rulla till skolan på ett tag. Vet dock inte varför jag klev upp så tidigt när jag börjar tio. Men jag blir inte sen iallafall! Har endast tre lektioner idag. NK, Psykologi och Stresshantering där vi tydligen ska köra Yoga! Skön lektioner och kort dag. Därefter tänkte jag köra Indoor Walking. Känner dock att förkyldningen kom tillbaka efter TT passet i onsdag.. Hur gick det till? Var ju helt frisk.. Så jag får lite se hur jag känner mig alltså. 
 

Grand Prix Collection

Jag tror det var igår som den här kollektionen släpptes på Gina Tricot.
Men alltså schabraken..
Ja ni hörde rätt.. Schabrak på Gina Tricot!
Får man ens tävla i sån stor logga?
Det tror jag inte och nej..
Dissar totalt, dom var inte snygga!
 
 
 
 

Umeå Universitet

Som rubriken lyder så gjorde vi studiebesök på universitetet idag. Det började med några som berättade om deras väg och val mot ännu mer skola efter gymnasiet. Sen fick vi kolla på olika utbildningar och gå runt olika montrar överallt med information om mer än bara skolan. Typ CSN, Bostaden, Iksu osv. Verkar vara ett trevligt ställe att hänga på och jag känner mer och mer att det nog skulle vara rätt roligt med nytt ställe och nya människor. Men jag kommer ändå jobba efter skolan och andas lite först. Sen tänker jag inte börja läsa vidare förrän jag hittar något som verkligen skulle intressera mig. Börjar dock bli lite fundersam över mina betyg. Dom är ju inte jättre bra precis. Men vi får se vart allt hamnar. Tänker inte stressa över detta nu!
 
Vi fick "lunch" där och sen bjöd även Patrik Norqvist på kväveglass. Helt ok faktiskt, iallafall med colasås till!
 
 

Läs, ta in och kom ihåg!

 
Om du inte tror på dig själv, vem ska då göra det? Du har bara ETT liv, och det är bara EN person som du kommer att behöva vara med så länge du lever, oavsett du vill eller inte. Och det är dig själv. Så varför inte göra det bästa utav det? Varför inte vara den bästa versionen av sig själv? Allt går om man vill. ”Nothing is impossible, the word itself says IM POSSIBLE”. Vad är ditt drömliv? Tänk efter vad du skulle göra om du visste att du inte skulle misslyckas. Nu, kämpa för det. Ingenting kommer gratis, var beredd på att göra allt du kan för att komma dit du vill. Men när du väl är där så kan du vara stolt över dig själv och sedan sätta upp nästa mål. Du behöver inte börja med något jättestort, att bli kompis med sig själv är ett bra första steg till ett roligare liv. För inte skulle väl du stå och titta på din vän och berätta för henne hur ful hon är? Och om någon gjorde henne så illa så hon grät, skulle du låta henne vara ledsen för samma anledning igen? Nej, du skulle hjälpa henne… På samma sätt som du måste hjälpa dig själv. Tänk positivt och kämpa för dina drömmar. Börja idag!
Skrivet av: Sarah Tjulander

lite banträning

Höll på att glömma att skriva om träningen igår!
Vi började med att värma upp på volt över en lite oxer. bom före och efter. Därefter hoppade vi den kommande banan i två delar innan vi hoppade hela banan på sex hinder. Inga Iinjer eller konstigheter. "Bara" orelaterade hinder. Men det är ju nog svårt det också, speciellt när det blir väldigt lång distans. Man hinner ändra sina beslut lite för många gånger ibland.. men jag kortade ändå ner vägarna en del och jag tycker att det gick väldigt bra, ovanligt bra för att vara så mycket orelaterade hinder.
 
Vi hoppade först banan väldigt lågt och då gick det mest fortare och fortare innan hinder. Så nästa varv valde jag att bara hoppa 90cm och bestämde mig för en ny runda med jämnare tempo. När jag väl tar beslut så lyssnar han som vanligt väldigt bra. Gäller bara att fatta besluten också!

första rundan..
 
och andra rundan..

TOTAL TRAINING

Har precis varit på ett riktigt mördar-kettlebells-pass! Istället för att passet var fullbokat med 24 pers så var vi endast 5 där idag och det blev istället lite annorlunda. Endast kettlebells och massa olika "villbaraskrika" övningar och lite idiotspring emellanåt! Fyfan så kul och jäkligt skönt efteråt. Nu ska jag stoppa i mig lite mat och sedan åka tillbaka till skolan!
 

För stor häst..

 
Ville ha denna bild som bakgrund på datorn. 
Han är för stor..
 
 

Äntligen dags att besöka Iksu igen!

 
Det slog mig för några timmar sedan att "jääklar min förkyldning är väl borta nu, varför tränar jag inte?". Sen blev matten inställd och jag fick sluta tidigare. Hörde Alina Devercerski i bussen och känner hur hela kroppen är fylld av energi och lycka. Laddar med kaffe nu och ska snart gå till Iksu! Har inte tränat på 1½ vecka så nu jäklar! Börjar med lite lätt styrka för hela kroppen och sedan ett 40 minuters Indoor Walking pass.. TAGGA!

In due time

Fick höra att Killswitch Engage släppt en ny låt och det var bättre än bra!
Riktigt jäkla mega bra var den och hoppas fortfarande på att få se dem live nångång i mitt liv!
Nu med deras nya sångare, eller säger man dem fått tillbaka sin gamla sångare?
 

Dumma dumma hästintresse!

Idag är en sån där dag då jag hatar att det är så förbannat roligt att hålla på med hästar. Även om det är motgångar ibland så är det så svårt att sluta att älska hästsporten. Ena dagen är det bara du och din häst som far ut på en mysig ridtur och andra dagen är det stenhård träning med dina lagkamrater, inför kommande tävling. Att lyckas med något man inte lyckats med tidigare är så jäkla grymt, känslan är obeskrivlig! Dessutom har jag fått känna den känslan massor av gånger på sista tiden. Jag undrar nästan när vi ska få bakslag igen? Men ni minns citatet "Enda gången vi backar är när vi tar sats" och det är så sant! Men sen får vi inte glömma allt runt om kring. Att mocka kanske låter äckligt och tråkigt men det är så himla skönt att vara i stallet själv och pyssla på med allt! Att komma bort från vardagen några timmar och bara vara!
 
Det jag skulle komma till är att jag hatar att det är så fruktansvärt dyrt och jag är just nu i ett stadium då jag hatar (ogillar jätte mycket) mig själv för att jag inte kan betala mer än vad jag gör. Jag vill verkligen inte längre att mamma och pappa ska behöva betala så mycket som dom gör, varje månad! Helst vill jag såklart betala allt själv men det skulle betyda minst 4500kr varje månaden + engångs och årskostnader för andra saker. Woho! Dessutom är det mycket nu i början av året. Ny ryttarlicens, anläggningsavgift för att få rida på hippo och sedan träningsavgiften som jag fick idag på 3500kr.. Ja även om det känns som att jag har börjat lägga ner väldigt mycket pengar på hästeriet så är det ju väldigt lite om man jämför med vad mamma och pappa fortfarande betalar och jag är så otroligt jävla glad  och tacksam att dom gör det. Gillar inte mamma för att hon fick mig att börja med hästar men nu kan jag verkligen inte sluta. Det är så ofantligt roligt och jag älskar det! Ska fan i mig göra allt för att aldrig behöva ta en pause och spara pengar! 
 
Slutord.. Måste skaffa ett till jobb eller sluta med allt som har med vänner att göra!
 
 
Underbara fina Raspoetin! Bättre häst kunde jag inte ha hittat. Jag älskar honom så obeskrivligt mycket!
Ingen annan som känner att dom sitter i samma sits..? Är jag ensam om att känna så här - Kommer jag alltid kunna fortsätta?

Måndag

Hej igen!
Kom precis hem från stan. For dit efter skolan för att hämta hem min nya klocka. Fick ju lämna in den på lagning efter en vecka.. Så av våra fem veckor tillsammans fick den spendera fyra av dom på lagningen. Så kan det gå!
 
Har inte hunnit sitta vid datorn så mycket i helgen. Har mest ridit, jobbat och varit med Tomas resten av tiden! Igår hoppade jag iallfall lite för Johanna. Hon fick rida honom lite innan och det så väldigt bra ut. Sedan hoppade jag lite på en åttvolt och jäklar vad fint det gick. Han lyssnade jätte bra och hade ett super bra tryck i galoppen. Super kul var det! Skyndade mig hem sedan och duschade medan Tomas gjorde golunchen. For sedan och jobbade några timmar. Lung men bra helg alltså!
 

Godmorgon!

 
Gårkvällen tillbringades på Caféstation med Emilia där det även spelades lite livemusik. Trevligt var det! Sitter och äter frullen nu och ska snart fara och jobba. Ska bara fara och ta ut pållen först! Jobbar till två idag och ska till Hippo direkt efter det. Blir lite dressyr hade jag tänkt! Näe, nu ska jag fara. Hejdåå!

Fredag

 
 
Alltså jag kan inte sluta tänka på saker som visar på hur fort tiden går.. Vare typ inte igår jag sa att "Jahapp då var det måndag igen.." och nu helt plötsligt är helgen här.. igen! Jaja, bara att inse att man inte alls ska ha bråttom i livet för helt plötsligt går allt alldelens för fort! Ska iallafall skriva på en Stresshanterings uppgift nu medan jag fikar. Därefter tänkte jag lite effektivt dammsuga huset och städa mitt rum innan mamma och pappa kommer hem. I övrigt har jag jobbhelg, då jag inte kunde förra helgen då det var Emmaträning, så bytte jag till denna helg. Så därför blir det en lugn helg helt enkelt. Känns bra att jobba igen, var ju tre veckor sedan sist nu! 
 
 

Some pep talk!