Söndag

Har fått se många snygga rundor idag på tävlingen och kan återigen konstatera att dom som ens vågar anmäla sig till klasser över 130/140 är så jäkla modiga för det är fruktansvärt högt! Raspen skötte sig fint när Hanna från göteborg red honom idag men denna kväll kan iövrigt ta sig i baken. Såg fram emot datorn i knät och en bit choklad framför tvn. Det är så jag vill tillbringa en lugn kväll men istället har datorn bråkat och den har blivit omstartad minst 20 gånger. Just nu verkar det som att den "bara" gör det när jag använder trådlösa. Så länge jag har nätverkskabel i så funkar det.. Men det gör också att datorn är fast vid mitt skrivbord och det är inte den ultimata platsen i mitt liv. Detta gör mig iallfall onödigt arg och frustrerad. Vill sova och sova i evigheter. Men nej,upp tidigt as hell för att ta bussen till Obbola. Ska jobba 8-14 och ska jag vara ärlig så tar det emot. Vill helst släppa jobb och skola nu ett tag men det får vänta!
 
(Precis när jag ska publicera så hakar den upp sig igen.. alltså är det något annat iallfall. DÖDA)
 
snodde Hannas bild från idag, han är så jäkla söt!
 

Lördag

Hejhallå!
Har precis klivit ut från duschen och ska snart göra mig iordning lite. Farmor och farmor kommer nämligen hit på middag snart! I övrigt har jag varit i stallet hela dagen. Klev upp vid sex och for till stallet för att mocka och rida. Sedan hem för frukost innan vi for till Hippo och hjälpte till på tävlingen! Så mycket mer än så har jag inte hunnit helt enkelt. 
 
Raspen redo för ridtur i det fina vädret! Visst bara blänker han? Mamma duschade honom i torsdags och måste ha hällt över pälsglans. Finisen!
 

Långfredag

Hej alla glada!
Blev en kort jobbdag idag. Jobbade 10-14 men det kändes riktigt klockrent. Fick mig både sovmorgon och nu hinner jag till Iksu en sväng innan maten också. Plus att jag fått se solen som faktiskt värmer idag. Kärlek! Ikväll lutar det mot att vara hemma med familjen för att det känns precis som att det är vad jag vill göra ikväll. Fick också ett grymt Påskägg av mammsen. Så på måndag är planerana att gå på bio med henne. MYS!
 

PÅSKLOV

Det är många blandade känslor över detta lov. Det känns otroligt skönt då det kommer finnas mer tid till att göra precis det jag vill för stunden. Samtidigt som jag inte slipper undan skolan ändå. Projekarbetet tynger mina axlar som mest just nu och man får ofta dåligt samvete och lite ont i magen så fort man gör något annat än att plugga. Därför har jag börjat att planera mitt lov. I helgen släpper jag detta helt och hållet. Jag har pluggat nu hela tiden från det att jag slutade (fick sluta tidigare) och gjorde bort lite. Sen i helgen ska jag hjälpa till på Hippos nationella tävlingar och utöver det tänker jag bara ta det lugnt! Sen kommer faktiskt en tjej från Göteborg och ska rida Raspen. Hon red och tävlade honom en del när Karin ägde honom. Så de blir spännande! Så helgen är redan uppbokad och efter det tänker jag lägga mycket krut på rapporten men också lägga ner mer tid på sådant man skyndar sig igenom annars. Som att vara i stallet och mysa med min häst lite längre på dagarna, slippa stressa på gymmet, åka till min pojkvän lite mer, gå på stan kanske och sånt. Sen nästa helg är det jobbhelg så.. fan de tänkte jag inte på.. Jag ska slappa varje minut som går att slappa helt enkelt!
 
Hoppas ni får en bra påsk!

Lite häst!

 
Har ju glömt skriva om i tisdags. Hade ingen hoppträning då det var teorivecka på Hippo. Men vi drog in och hoppade lite ändå. Så byggdes det som jag tycker är enkelt att göra när man är själv, men som ändå går att ridas på många olika sätt och är bra träning! Som ni ser försökte jag lite snyggt rita.. Tog inte med kameran  så därför visar jag hur jag red. Gick helt okej faktiskt, han var sådär lagomt pigg och glad! 
 
Om ni är ute efter något enkelt att bygga upp så är verkligen den där klockren tycker jag. Man kan träna på både långa och korta distanser, man kan träna omhoppningssvängar,linje och sen brukar jag ibland mäta in så att man kan rida på båge också så som att man rider på en konstigt formad åtta. Ja ni fattar, finns några alternativ!

Torsdag

 
Vad är inte bättre än att starta dagen med en promenad innan frukosten, när det också är sol ute, egentligen? Speciellt när man vaknar och har brutal träningsvärk som bättrades på av Total Trainingen igår. Så nu har jag kickat igång sista dagen innan påsklovet på ett väldigt bra sett. Idag väntar sedan två lektioner och efter det ska jag jobba.   Känns helt okej faktiskt!

The legacy of Hickstead

 

Onsdag

 
Har gjort stallet på mogonen så det är klart. Kändes skönt att få göra det i lugn och ro istället för att stressa sedan. Har precis fått i mig frukost nummer två och jag måste säga att jäklar vad jag lyckades. Kolla pannkakan. Blev den inte perfekt? Ska iallafall plugga en stund nu innan Total Trainingen. Därefter väntar en lektion och en massa plugg. Det är min onsdag de!

För mig är det otroligt svårt att beskriva känslan..

Läste ett väldigt välskrivet inlägg av Hanna.
 
"Kom ihåg att göra det som känns rätt i hjärtat för stunden! Skit samma om ni inte drar och tränar även fast ni "borde". Det finns ingenting som är så viktigt som din egna hälsa så våga stanna upp en sekund, ta ett djupt andetag och lyssna på vad din kropp och ditt hjärta säger dig. " - Läs hela här.
 
 Mina egna ord får jag inte fram. Skriver. Raderar. Skriver för 10e gången, men raderar igen.. Det enda jag får är ont i magen, blir arg och ledsen! Varför ska det vara så svårt att skriva om stress och ångest?

Min måndagskväll i bilder

 
Ni undrar hur pluggandet har gått alltså?
Ja, det gick åt skogen.
Så kommer proven att gå bra imorgon?
Svaret är Nej.
Bra jobbat bruden!
 

"Let them bleed"

 Denna låt påminde mig om fredagen, fan va bra dom var (Dom andra var också förjävla bra).
 Den fick mig nyss att inte alls kunna fatta hur jag nyss inte kände för att dra till gymmet.
Nu är jag jävligt taggad,
Dags att pumpa!!!
 
 klicka på bilden

Söndag

Sitter äntligen i soffan och väntar på att kladdkakan ska bli klar(!!!.. KLADDKAKA..!!!). Har varit otroligt seg idag och har haft väldigt ont i huvudet. For till stallet direkt efter jobbet. Mamma hade gjort klart allt i stallet så det var bara att lasta Raspen och fara. plockade fram lite bommar. Mamma la bommarna så att det var först tre stycken och sedan ett långt mellanrum till tre till. I traven hade jag kortare mellan de första tre och längde mellan de andra. Så vi tränade lite på att öka och minska mellan serierna. Gjorde sedan om så att det blev galoppavstånd. I galoppen var det mycket svårare att hitta bra galopp. Han ville gärna byta galopp och strula. Men det flöt på bättre för varje gång. Nu däremot borde jag verkligen plugga men alltså.. jag orkar inte!
 
Mamma rakade bort allt hår på Raspens ben idag. Se hur hårig han var.. Nu har han smala och fina ben!

Trött tjej..

Hade en förjävla rolig kväll igår måste jag säga! Kom hem vid halv tre och somnade vid tre efter att ha käkat mackor (det var jätte gott..). Tror ni jag ens hann fatta att jag sovit, när den där jäkla alarmklockan ringde klockan sex..? Woho  tre timmars sömn! Så är det ju ibland när man har häst men jag säger inte att det inte skulle ha varit värt det! Så nu har jag gjort klart allt i stallet, ridit, duschat och ätit frukost. Nu ska jag bara ta det lugnt tills bussen till Obbola går. Jobbar nämligen stängning idag och öppnar imorgon så jag stannar i Obbola. 
 
Tog visst ett gäng fina bilder också, min mobilkamera äger och jag plockade upp den vid fel tillfällen!

Det är ingen vanlig dag..

..för det är pappas födelsedag. Grattis bästa!

Fredag

Alltså redan fredag igen, underbart! Hade endast två lektioner idag. Psykologiprov som såklart inte alls gick som jag tänkt och en "Plugga-själva-inför-stresshanteringsprovet-lektion". Så det blev alltså en helt okej dag. Ikväll väntar middag med mammsen då grabbarna åkt på cup i Sundsvall. Mysigt! Sedan mot kvällen är det System Annihilateds releasefest på Scharinska som gäller. Blir nog jäkla bra det med!

train - eat - sleep - repeat

Torsdag

Började dagen med en halvtimmas promenad innan frukost. Därefter väntade ett utvecklingssamtal som gick väldigt bra, ett gympass för rygg och biceps och när jag kom hem väntade sent lunch följt av ett litet psykbryt. La mig i badet och somnade. När jag vaknade hade det gått 45 min och jag blev återigen jätte stressad över att jag sovit bort pluggtid.. Bra där! Nu ska jag plugga tills Tomas kommer har jag tänkt. 
 

Finaste Raspoetin!

Blir så himla glad av att se min och Raspen senaste runda. Tycker den va så jäkla bra! Bara för de så bjuder jag på vår allra första runda någonsin och även vår sista. Se hur han töntriver två hinder på så låg höjd. Inte ok, men kul att se. Älskar känslan av framgång. Den känslan är ny för mig!



choklad i mitt hjärta!

googelbild..
 
Ikväll unnar jag mig en överdrivet stor chokladboll,
lyssnar på väldigt bra musik och bara laddar!
Ska snart fortsätta plugga igen! 

hoppträningen igår

Idag tänker jag lägga ut alla fyra klipp som mamma filmade igår. Då får ni se de två övningarna vi gjorde innan vi satte ihop det till en liten bana! Som sagt lyckades jag på någon vänster ta fel träns igår och fick hoppa med fel bett. Jag provade hoppa honom med tredelat i början av vår tid och det blev endast kaos. Han lyssnade inte för fem öre och vi fick aldrig bra språng. Men de är ju lite mer än ett år sedan så jag kanske borde ha fattat att det skulle gå bättre nu när jag känner honom mycket bättre sedan dess. Så idag funkade de alltså helt ok, man får bara vara ännu mer tydlig med halvhalterna. Får tillbaka honom snabbare på gagset så jag föredrar ju att inte hoppa med tredelat igen! Men alla övningar gick rätt bra. Så sedan när vi satte ihop de till en liten bana så stannade han på sista hindret. Det syns väldigt tydligt att när jag skulle sätta tillbaka honom glömde jag att använda benen, så han trodde väl att banan var slut och ville stanna av helt. Istället får jag trycka på och då "jagas" han lite mot hindret. Vilket gav resultatet i att det blev flamsigt mot och han stannade. Gjorde om och gjorde rätt. Här får ni se allt i rätt ordning!
 

Onsdag

 
Har precis ätit frukost nummer 2 efter att ha tillbringat morgonen i stallet. Så nu är stallet klart och hästen riden! Vi har "utvecklingsdagar" idag och imorgon. Men det menas att vi bara behöver komma till skolan den tid vi har vårt samtal. Jag är alltså nästan helt ledig idag och imorgon. Väldigt skönt känns det! Resten av dagen kommer ändå spenderas men massa plugg men också träning! Blir bra en bra dag alltså!

Bra träning!

Som rubriken lyder så gick träningen idag väldigt bra. Detta trots att jag tog fel träns och fick hoppa med tredelat istället för gagset.. Men mer om de imorgon. Nu måste jag sova, klockan ringer tidigt imorgon!

.

Måndag

 
Det var otroligt segt att kliva upp imorse. Kunde själv inte fatta hur jag kunde känna mig så seg när jag tagit det lugnt hela helgen.. Men så kan det vara!
Även denna dag består mestadels av massa plugg. Hade skola till ett och fortsätte sedan att plugga på Café Station. Nu är jag hemma och pluggar. Ska göra det tills Tomas kommer har jag bestämt mig för! (hoppas han kommer snart..)

Jag har tagit ställning!

 
Jag ser ingen anledning till att inte göra det så länge man har friska organ,
gör det du också!

Dela med dig!

 
Fick ju som sagt boken "Bodylicious" när jag fyllde år. Fanns ju massa olika tips och tips (Läs inlägget om den här) och en sak var att dela med sig om sin plan. Det är något som jag brukar köra på. När jag gör det så är det för att det finns något i planen (oftast är det inte själva träningen utan att plugga eller städa) som jag egentligen inte orkar göra. Men om jag lägger ut min plan så skulle jag skämmas lite om jag inte fullföljde den. Så nu vet ni varför jag ibland skriver vad som skall ske under dagen!

Söndag

 
Denna dag kommer bestå av plugg, träning, mat, häst, plugg, mat, plugg och plugg.. Älskade söndag!

Denna man alltså ...

Man ska ju inte gå och kära ner sig i kändisar egentligen.. Men nu har jag gjort det iallafall! Hade hört några låtar av "Our Last Night" tidigare men sedan min vän Christoffer visade mig deras cover av "Skyfall" (Hör den här), som är en miljon gånger bättre än orginalet, så insåg jag att dem hade en otroligt snygg sångare.. DAMN IT! Så här är han, Trevor Wentworth... Så fruktavsvärt snygg och så ofantligt jävla bra på att sjunga... Får jag gifta mig med dig eller?
 

Raspen idag.

Red Raspen på Hippo idag. Mamma byggde fram så att jag kunde hoppa lite på övningen vi gjorde i tisdags. (läs om den här) Det blev tre varv på det. Sista varvet gick han väldigt väldigt bra så jag gav mig på hinderna där. Red lite serpentiner i trav och galopperade innanför fyranten med volter på kortsidorna, som avslut. Kändes helt okej! Vi har förresten fått våra nya klubbjackor också. Snygg va?
 
 
 

Shooter

 
Igår kom Tomas hit så vi såg filmen "Shooter". Riktigt jäkla bra film må jag säga! otroligt spännande och inte så där förutsägbar som så många filmer är. Se den om ni inte gjort det, tror knappast ni blir besvikna.

God morgon!

 


Igår efter skolan så for jag och hämtade mamma på jobbet. Så vi for och handlade samt for på Tegs ridsport för att köpa ett hovmedel till Raspen (hoppas detta funkar till hans stackars bakhov..). Tänkte att jag skulle kolla på ett Schockemöhle schabrak som så snyggt skulle matcha västen men det var ju så klart en gammal kollektion som försvunnit, jag är efter som vanligt. Men det visade sig att hon som jobbade där hade köpt ett som var nästan oanvänt  så jag fick köpa de för halva orginal priset. Bra deal! Det är ett sådant som på bilden fast med orange kant
 
 

Mera lycka!

Bild från vår första tävling, 2011
Efter hemmatävlingen kände jag bara "Fan 17 veckor till nästa tävling och jag som är så sugen på revansch". Jag hade nämligen planerat min tävlingstermin och bestämt med mamma att inte åka till Skellefteå då Raspen inte har funkat så jätte bra att åka långt med.. Men så tänkte vi lite. Till lycksele gick det åt skogen medan tävlingen efter, till Sikeå, så stod han still hela vägen tills vi råkade köra fel och det blev mycket stanna-tänka-vända osv. Han har helt enkelt blivit mycket mycket bättre (Han stod och skrapade bara när vi åkte till Hippo förrut..). Så för någon dag sedan fick jag ett mail av mamma där hon skriver att hon tycker vi ska åka. Så bara vi får tag på box och boende så åker vi dagen innan. Då har vi gott om tid ifall något händer. Lite nervöst känns det och vi vill hemskt gärna att han står still båda vägarna. Men utöver det så känns det suuuper roligt och jag är jätte taggad. Dock är det ändå länge kvar, vecka 19. (Åker alltså inte på den som är v15 och heller inte till KG därefter). Men bättre än vecka 27 då jag planerar att tävla i Nordmaling. Så det är rätt glest mellan tävlingarna just nu men vi får ju istället massor av tid att träna och det är ju inte heller fy skam! Så nu får ni hålla tummarna att ingen av oss blir skadade eller så och att han aldrig mer bråkar i transporten. Någon mer som planerar att tävla i Skeå v 19?
 
 

JH collektion

Deras grejer har varit skit snygga tidigare,
spännande att se vad som kommer här näst!

Torsdag

 
Idag är en bra dag, så ska det bara vara! Tog mig en lååång sovmorgon och fick mig hela 9 ½ timmars sömn, nu har jag nog sovit för hela veckan känns det som. Nästan! Åt en väldigt god frukost för en stund sedan och nu är det väl pluggläge för mig ett tag innan jag ska dra till skolan. Har endast två lektioner idag och sedan ska jag åka och jobba till stängning. Så jag sover i Obbola sedan, kanoners!

GRIT strength

 
Normalt sätt så kör jag Total Training på onsdagar men idag var det utbytt mot GRIT strength. Det är ett helt nytt pass som Iksu spa inte fått än. Vi fick helt enkelt prova på och sedan kommer passet inte komma förrän till hösten.. Jätte tråkigt att få vänta för jag hade gärna kört det snart igen! Det finns både GRIT som är mer kondition och GRIT strength som är mer vikter osv. Det är alltså inspirerat av Crossfit och liknar Total Training också fast detta gör man i grupp och inte i stationer. Så kör man stenhårt i 30minuter med några få korta pauser. Enda nakdelen var att det gick super fort ibland och övningarna blev då lite slarviga. Men svetten rann och det var otroligt bra träning. När man sedan fått köra detta några gånger så kommer man nog in i tempot och då blir det troligtvis ännu roligare! Helt slut sitter jag nu och stoppar i mig lunch. Snart tillbaka till skolan!

hoppträningen igår

När jag ändå sitter här på skolan, 2 ½ timma innan jag faktiskt börjar (Läraren är tydligen fast på Arlanda..) så kan jag ju passa på att skriva om träningen igår. Det var markarbete då nästan alla i gruppen har tävlat i helgen och vi red för Frida då Johanna var borta. Vi började värma upp på lite studs på volt. Red på det några gånger i båda varven och speciellt i första, höger varv ville han gärna rusa över bomarna. Till andra varvet blev det bättre. Därefter hoppade vi två små hinder som stod på medellinjen så la vi volter osv. Ids inte förklara för ni kommer se i klippet. Fick tänka mycket på att höja handen. Jag vill gärna lägga ner den och då fick jag lära mig att man låser fast bakdelen. Så när jag fick upp handen hoppade han av mycket bättre och fick bättre språng. Det var verkligen en kanon övning! Vi avslutade med att hoppa räcket och oxern som en vanlig linje. Först fick vi rida på vilket antal galoppsprång vi ville bara det var jämt tempo. Blev sju för mig och då skulle jag rida på åtta därefter och sedan på sju igen. Gick bara bra förutom att när jag skulle rida på sju igen tryckte jag på lite för mycket så att det blev lite trång.
 

Bodylicious

 
Fick den här boken av mamma och pappa. Har glömt att berätta om den! Det kan låta som en bok där det finns 100 olika dieter och alla tips för att vara smal. Men icket! Det är tre kapitel. Träning, där dem visar olika sätt att träna alla delar på kroppen. Några av övningarna har jag gjort tidigare och vet att dem är riktigt killers! Andra delen är kost där dem skriver om vad man behöver äta för att äta rent och bygga muskler. Sista delen boot camp där de lägger upp förslag på träningsschema, kostschema osv. Vissa delar av boken tar man in och vill prova medan man ratar vissa delar. Men så är det alltid. Vi vill olika saker och tänker på olika sett. Men jag tycker absolut att det var läsvärt och ännu mer läsvärt för dig som vill komma igång med träningen och inte riktigt vet hur du ska träna och äta. Läs den!

Tisdag

 
Idag blir det endast en lektion för min del, matte! Började morgonen med en 30 minuters promenad och har precis fått i mig frukost. Ska sätta mig och försöka få ner några ord på rapporten nu innan skolan. Sen blir de Iksu och därefter träning med Raspen. Skön dag, bra dag, nya tag!

Måndag

Att kliva upp imorse var en pina. Inte för att jag var trött utan för att jag helst av allt vill slippa skolan. Men vem är inte skoltrött nu egentligen, den personen har väldigt tur! Hade redovisning första lektionen och de gick rätt bra faktiskt och därefter matten som fortfarande är äckligt svår nu. Gillar inte alls matte c. Efter skolan väntade stallet och Raspen var lite sisådär. Gick endast att skritta och ja ena studen gick han väldigt bra men mesta dels stretade han emot mig. Lite seg var han också! Tur för honom att han är goast ändå. 
 
Bjuder på en av de fulaste bilderna jag sett. haha! Jag ser ut som en dvärg och Raspen ser ut som en tjockis som snart ska kollapsa!
 

Har inget vett att säga..

..så jag bjuder på två låtar jag fick tips om för ett tag sedan! tack, jag gillar dem. mycket!
 

Tävling på hemmaplan!

Klass 1  -90cm. Redan på framridningen kändes han kanon. Pigg och framme för skänkeln. På banan lika så. Blev dock lite väl mycket och jag fick inte riktigt igenom halvhalterna. Så några toksprång blev det men vi var ändå felfria och fick rosett!
 
Klass 2 -100cm. Kändes han lite segare på framridningen men väl på banan kom vi igång direkt! Sen kom omhoppningen och när jag bestämde mig för att satsa så släppte jag kontrollen lite för mycket. Detta slutade med att jag låg på ett på tok för långt avstånd till 12an och han kunde inte hoppa av. Istället blev de pallnit och jag flög som en vante. Men vet ni. Jag är fruktansvärt nöjd även om det var jätte onödigt. Han har varit pigg, glad och klarat de allra flesta hinderna galant. Vi får ladda om till nästa tävling nu helt enkelt (som är om ca 17 veckor...)
 
90 cm

100cm


Godnatt!

Vi fick rosett för felfri runda i första klassen!
Har haft en väldigt bra tävlingsdag på Hippo och är jätte nöjd! Skriver mer om det imorgon för nu är jag sjukligt trött och ska upp för jobb hela dagen imorgon.. Kan vara smart att se levande ut!
 

Nu åker vi och tävlar!!

Lördag

 
Tog lite sovmorgon imorse så Raspen fick komma ut vid åtta. Himla fint väder men lite kallt också! For sedan i väg på ett Body Pump pass. Nu känner jag mig pigg och redo för dagen. Vi väntar bara på att pappa ska komma hem med bilen igen så ska vi lasta Raspen och fara till Hippo. Är taggad men ändå ovanligt lugn. Det här ska verkligen bli jäkligt roligt, hur det än går! 

Fredagskvällen...

Sängen är just nu väldigt saknad. Efter en lång dag så är det väl alltid så. Men idag valde jag att ta bussen hem från Obbola när jag slutat. Tomas skulle göra annat och ja skitsamma. Att ta bussen hem en fredag kväll är inte jätte mysigt. Först väntade jag nästan 20 minuter på Obbola bussen. Frös som tusan eftersom att jag är sämst på att klä på mig.. Sen åkte jag buss till stan i 45 min och väl där fick jag vänta 25 minuter till på nästa buss som tog 20 min hem.. Finns nog värre historier men det är hur som helst inget roligt sett att tillbringa sin fredagskväll, hade hellre jobbat längre och tagit mig hem snabbare! Sen har jag diskat rätt mycket på jobbet så mina händer var som öken själv. Har fettat på dem nu.. Så nu är händerna alldelenns röda och bränner! Men annars är livet jäkligt bra. Kände bara för att klaga lite till. Nu ska jag sova, imorgon ska bli en bra dag, lördag heter den!
 
Ska drömma lite om värmen inatt
Turkiet 2011..

Projektarbetet..

 
Försöker skriva på rapporten men det står still. Finner inga ord att skriva och tankarna flyger iväg. Jag vill göra allt annat än att plugga just nu men ändå är det egentligen det enda jag faktiskt måst göra. Drömde om studenten inatt. Hade glömt att köpa nya strumpbyxor och bar ett bar jätte trasiga på benen.. Sprang på stan i paniken för att hitta nya. Gav upp och när jag kom tillbaka på skolan hade jag missat champangefrukosten och hela studenten kändes förstörd.. Hoppet om drömmarna, hoppet om skolan! Vad gör jag?

Fredag

Gammbild från nån månad sedan..
Känns super jobbigt att lov veckan snart är över.. Tur att det är påsklov snart också! Klev iallfall upp samtidigt som Tomas imorse. Så när han for och jobbade så gick jag till Iksu. Styrka en timma + sprang 20 minuter innan stretch. Nu har jag precis duschat och fått i mig frukost. Känner mig som ny! Ska ta tag i pluggandet ett tag innan jag ska åka och jobba. Jobbar 14-21 så det blir okej även om jag tyvärr missar att fira Emilia ikväll. Hoppas du får en jävligt rolig krogendebut!!
 
 

Älskade häst

 
Det glädjer mig enormt att säga att Raspen kändes bra idag också. Till och med så att jag mot slutet kände att det började bli lite jobbigare för honom. Värmde upp i alla gångarter. Red mycket innan för spåret för att verkligen kämpa på med rakriktningen. Sen fick han en skrittpause innan vi körde lite tempoväxlingar. Avslutade med att skritta av länge innan han fick sig en dusch. Tänkte skriva att nu är han ren och fin men vid det här laget har han säkert redan rullat sig skitig igen.. Är iallafall ännu mer taggad för tävling nu. Ta på nya kavajen och uppleva tävlingsstämningen igen! Sån här längtan var det länge sedan jag hade!

Godmorgon!

 
Har försökt komma in på datorn ca 30 minuter nu då den här skoldatorn snart håller på att ge upp.. Tog iallafall sovmorgon idag vilket känns underbart. Vaknade dessutom med galen träningsvärk. Har precis fått i mig frukost och ska snart bege mig till stan. Ska fixa en sak för projektarbetet helt enkelt. Därefter väntar lunch, plugg och sedan kommer pappa hem tidigare från jobbet så att jag kan låna bilen. Kändes otroligt viktigt att hinna rida lite ordentligt igen innan tävlingen på lördag. Så tack för det pappa! Efter att jag varit på Hippo tänkte jag smörja de jag inte hann smörja igår. Samt fixa lite annat till tävlingen. Imorgon vilar han och jag ska jobba så idag blir det hela köret. Kanske hinner duscha honom på Hippo också om inte tiden rinner iväg allt för mycket? Ikväll skulle Tomas komma hit också lät det som. Isåfall blir ju denna dag fulländad!

Vem har sagt att en dans på rosor ska vara smärtfri?

 
...
Huvudet känns överbelastat av tankar. Framförallt stress och en gnutta ångest. Skola. Behöver jag säga mer?
Jag har tappat orken, lusten och styrkan. Dessutom är det mindre än hundra dagar kvar nu och en hel del grejer kvar att bocka av. Inte bara plugg utan annat som ska fixas inför bal och student. Känner mer ångest och stress än lycka just nu. Vill bara att det ska gå över, vill slippa detta.. men jag måste! Men dessa måsten gör det svårare. Det bli som en spärr som stänger av hjärnans funktion. Försöker ta ett i taget men ser bara allt annat som också måste göras, som ligger och skaver. En röst som påminner om allt kommande, alla andra måsten. Det sätter stopp för det jag försöker med nu. 
Allt blir som ett enda kaos. 
...
 
 
 

hoppträningen igår

Igår märktes de verkligen att han knappt är riden på två veckor och framförallt inte hoppad på ett bra tag. Han var pigg och väldigt stark. Han lyssnade inte så bra på halvhalter, blev lång emellanåt och inte helt fokuserad. Men ju fler hinder vi hoppade, desto bättre kom vi tillbaka på banan. Vi hoppade en kort bana på fem hinder. Vi började att värma upp på banan med en höjd på ca 60cm? Det varvet kändes han väldig flack och vingling. Sen körde vi banan igen lite högre och sedan en tredje gång på valfri höjd (Jag tog en meter). Sista varvet gick bäst även om vi började med att stanna på ettan två gånger. Första gången för att det blev för dålig galopp och andra gången för att jag inte fick igenom halvhalten och blev kvar i handen. Men sedan flöt den rundan på. Vi avslutade med att ändra banan och ta ner hinderna lite. Då körde vi lite mer omhoppning. Höll ett dåligt tempo ibörjan så ett och två var inte speciellt bra men till hinder nummer tre och sedan kombinationen så blev det bättre. 
 
Sista rundan på första banan
 
"Omhoppningen"

Onsdag

Fräsch tjej..
Sitter och laddar inför TTn nu. Tycker tiden går lite sakta och det är en hel timma kvar! Efter det blir det lunch och stallet. Ska berätta lite om hoppträningen sen också! 

Äntligen en ny kavaj!

 
Min förra Kavaj är den enda kavaj jag haft. Den har alltså varit med i ca 6 år.
Dessutom köpte mamma den begagnat åt mig.
Så nog var det minsann på tiden att jag köpte en ny.
Så idag hämtade jag ut denna på Posten. Från Hööks, fick det bli.
Älskar den!

Hoppas på bättre lycka denna gång!

Har jag berättat att jag ska tävla till helgen. Eller ja, Om Raspen låter bli att göra illa sig osv. Har änmält oss till 90 och 100cm. Blir nog himla roligt och vi får ju även längta till ikväll då vi hopptränar igen. Kul!!

Katatonia

Känns fortfarande lite tråkigt att Katatonia ställde in i helgen. Såg fram emot att se dem!
Tur att det fanns annat att se och det blev grymt ändå.
  

Inleder ny vecka!

Sitter nu och äter lunch efter att ha haft ett härligt pass på Iksu. Körde styrka ca 50 minuter och sprang sedan 3km. Gillar inte löpband överhuvudtaget och nu när jag inte sprungit på evigheter så kör jag korta sträckor tills våren är här på riktigt! Efter att jag käkat klart är det pluggläge tills Tomas slutar jobba. Så vare med det!
 
Bjuder på en random bild på bror och Rasp. Tagen förra vintern..
 

Söndag

Låg mestadels i soffan hela dagen och såg på skidåkning, kul med guld på tal om det! Tillslut masade jag mig till stallet med mamma och då drog vi in Raspen till Hippo. Det har ju varit tävling hela helgen och bokat till 18 idag så det var inte bara jag som ville rida direkt efter det så att säga! Men nu till det härliga. Ni vet ju vad jag skrev om Raspen i torsdags. Idag stämde det inte för fem öre! Han var pigg och framåt hela tiden och som en helt annan häst i ridhuset. Lycka!! 
 
Kom sedan hem till god mat och sedan såg vi Ice Age 4, dom är ju förjäkla roliga! Nu däremot ska jag sova.. Sjukt trött kan jag lova.

The Twilight saga!

 
Igår fick jag sista Twiligt filmen av mamma och pappa.
Nu har jag alltså hela samlingen.
Tack!!

House Of Metal

 
Känns i kroppen att jag hade lite för kul igår. Ont i nacken, fötterna, handlederna.. haha! Vi såg en del band och tillsist upptäckte vi bandet på bild, Maiden Norway, som spelade Iron Maiden låtar. Jäkligt grymma! Så tack för detta vänner, speciellt till Mona!

Lördag

 
Drog mig ur sängen vid halv nio imorse för frukost och sedan ett BodyPump pass. Kände mig lite seg men det var ändå kul som vanligt! Efter lunch masade jag mig till stallet och det var inte med glädje.. Snöstorm så nånting! Tänkte i morse ba "Äh, det finns inga dåliga kläder.." Men väl i stallet möttes jag av en stöktig häst som inte alls gillade vädret. Istället pysslade jag på och klippte man, svans osv. Sen gick jag med honom på en kvarts promenad, mer än så blev det inte. Kan meddela att jag var svettig ändå pågrund av en stressad häst som bjöd på dragkamp. Kändes lite som att jag vände hemåt för att inte utsätta mig själv för fara när jag inte alls fick honom i fokus. Lillgubben! Nu tänker jag bara ta det lugnt fram till middagen. Sen lutar det på att åka mot en förfest innan vi kör dag två på HoM. Blir nog mestadels att hänga i VIP-baren ikväll men hårdrockarna, de ni!!

dags för lite metal!



Underbara dag, tack för att du äntligen är här!

 
Började dagen med ett gympass innan jag drog till skolan. Hade NK, psykologi och sedan Stresshantering där vi körde boxning, eller rättare sagt kuddträning. Sjukt jobbigt men jäkligt kul! Avslappning fick vi göra i slutet också. Så det känns rätt bra i kroppen nu kan jag säga och ännu bättre känns det att jag äntligen kan säga SPORTLOV!! Det kunde inte kommit i bättre tid. Inleder lovet med mina älskade bananvåfflor i pannkaksform och sedan ska jag ta en powernap för att orka kvällens och hela helgens bravader. Säger hej till House Of Metal!