Det tar sig!


Ett av mina mål i år är att springa 5km på 25 min. Kondisen bättrar sig snabbare än jag trott och nästa gång tror jag minsann att jag klarar det! 

Södra berget

 
Äntligen har jag och Tomas något att se fram emot. Den 25 Juli åker vi ner till Sundsvall och bor en natt på Södra Berget. Blir massa mys och mat på hotellet den kvällen och dagen efter åker vi till Birsta och Ikea! Längtar redan!

Bulan just nu..

Mamma var jättesnäll och fixade morgonen i stallet imorse så jag tog sovmorgon. Blev dock helt chockad när jag insåg att klockan var halv elva. När fan hände de senast? Hoppade upp ur sängen, gjorde brunch till mig och Tomas och kastade mig sedan ut på solstolen. Molnen kom fram lite senare så då åt jag igen innan jag for vidare till stallet. 
 
Tyvärr ser Bulans hov inte speciellt bra ut just nu.. Sedan han trampade av sig den på en ridtur för flera veckor sedan har vi haft problem. Efter banträningen bestämde jag och mamma att det måste bli uppehåll av hoppning nu ett tag. Känns såklart supertråkigt men ju tidigare vi kan få hans hovar att bli fina, desto snabbare kommer vi kunna komma igång ordentligt! Så imorgon passar vi på att vaccinera honom och sedan får han ta det lugnt nästa vecka. Mest skogsturer och några lättare dressyrpass. Vill ju gärna hålla igång honom då jag är rädd att ju mer överskottsenergi han får desto högre risk är det att han slår upp hoven ordentligare. Vår hovslagare är ledig till på fredag och så fort hon kommer hem ska jag fråga om vi inte ska skaffa boots med sula. Dvs en "sko". Kanske det kan vara ett alternativ... Eller har ni några förslag på hur jag kan få hans hov att läka? den är ju alltså trasig på insidan. Barfota är tyvärr inte heller ett alternativ då han har så mjuka och ömma hovar..

Lördagen

Hallåååj. Gårdagen var verkligen super nice! Det började med att jag var på lite halvkasst humör. Men efter en prommis med Bulan så var de glada minerna tillbaka. Det är ju svårt att vara sur när solen är framme! Vid tolv for jag iväg med familjen till Tegskyrka där en av mina kusiner konfirmerade sig. Därefter for vi hem till honom och blev bjuden på smörgåstårta, tårta, kakor och även lite bubbel! Vid fem for vi sedan hemmåt. Blev bara ett snabbt ombyte för mig innan jag och Tomas åkte till stan. Eftersom att det var Wheels igår så åt vi, precis som varje år, på Plaza. Därefter gick vi runt lite på stan och kollade innan vi for hem.






Gårkvällen

Igår kväll for jag och mamma ut med Bulan i kvällssolen. Vi for till en gräsplan och jag dressyrade lite. Påväg hem red faktiskt mamma. Hon har inte ridit sedan Raspen var frisk. Dvs maj förra året. Så det var roligt! Hoppas på att vi kan rida tillsammans snart.
 

GRIT strength

 
Godmorgon!
Har precis ätit frukost nomero dos. Bestämde mig nämligen för att följa med pappsen och köra GRIT på morgonen. Han har tjatat ett bra tag nu på att jag borde prova. Har dock inte gjort det för att jag trott att jag aldrig skulle orka morgonpass. Gjorde ju det jätte ofta när jag gick i skolan men sedan har jag verkligen hamnat på latsidan. Men nu känns det som att jag börjar komma igång med det igen. Dessutom känner jag mig rätt pigg när jag kliver upp minst en timma innan och äter frukost i lugn och ro. Så hinner man vakna till. Så även om jag klev upp 05.20 imorse så kändes det det inte så tidigt när passet började 6.50. Nu väntar iallfall jobb 10-18 och sedan blir det stallkväll med mamma. Om det är fint väder så åker kameran med! ♥ 

Torsdag



Idag blev det en superhärlig ridtur i kvällssolen. Bulan var himla pigg och glad och vi rullade på i en galopp som vi båda kändes oss nöjda med. Eller okej, han ville springa snabbare ibland men ändå. Kändes som att jag verkligen fick sitta där uppe och njuta idag medan han glatt jobbade på! Såå härligt efter en arbetsdag! Nu ska jag invänta nästa prins. Tomas alltså.

banträningen igår

Hallå!
Fick bråka med tekniken alldelens för mycket igår så jag blev less. MEN, banträningen igår gick oväntat jäkla bra! Bulan kändes kanon redan på framridningen. Några språng i början mesade jag men sedan de sista sprången är jag riktigt imponerad på. Vågade fortsätta i lägen som jag tidigare tvekat. Sen gick jag in på banan och tog ordentligt med tid på att känna att han var där. Både framåt och tillbaka. Vilket han var. Första gången jag verkligen inte hade halva banan innan de bra sprången kom. Ettan velade han lite dock men jag ramade bara in så hoppade han. Samma sak med ett hinder till. Fick ta någon halvhalt ibland och hålla om med benen lite extra ibland. Speciellt mot sista som var ett smalare hinder. Men annars kändes det ovanligt enkelt och jag var helt lyrisk efteråt. Bästa rundan hittills!! Har knappt något att klaga på alls. Förrutom min hand över hinderna. Men annars så!!
 

onsdag

 
Bakade lite bröd efter lunch. Älskar detta. Typ limpa fast med nötter och aprikos. Det fick såklart stå för mellanmålet. Nu ska jag beställa hem en bok, hjäpa till med middagen och sedan bär det av till stallet. Idag står banträning på schemat för mig och Bulan! 

Backträning!



Idag stod backträning på rödberget på schemat igen. Jag var så otroligt otaggad och dessutom misstänksam att jag börjar känna av fökyldning (Tomas har varit förkyld nu ett bra tag så man går helt enkelt och funderar över när jag ska bli smittad). Men så kände jag att "nääe nu måste jag pressa mig själv och se om det är LatElin som är framme eller om jag håller på att bli sjuk. Så jag gav mig ut. Mötte Johanna halvvägs och joggen kändes seg. Hade jag varit själv hade jag nog gett upp. Men nu fanns ingen återvändo. Som tur var så var Johanna taggad och ba "nu kör vi hela vägen upp". Så vi tände till och började jogga uppför. Tog mig längre än vanligt men inte hela vägen. Så körde vi varv nummer två och då var endorfinerna framme och jag var taggad på riktigt. Så upp för backen igen.. Och vet ni, iprincip hela vägen kunde jag jogga upp. Det tog tvästopp när den lättaste biten var kvar.. Men jag var riktigt nöjd ändå. För nu börjar jag hitta tekniken. Det är nämligen rätt stora stenar i mitten av backen. Det gör att där blir det som att ta stora trappsteg rakt upp. Men nu börjar jag lära mig var jag ska sätta fötterna och hur små steg jag måste jogga för att orka längre. Så vi tog faktiskt en extra runda lite kravlöst. Då orkade jag ungefär som första varvet. Tåls att säga att Johanna sprang hela vägen upp alla tre gånger. Men jag känner mig själv bäst och jag verkligen nöjd med mig själv. Nästa gång springer jag heela vägen upp minst en gång. Sen är det dags att börja klocka och kunna ta aningen längre och snabbare steg. Men oj så mycket roligare det är när man får resultat. 

Horselyx


Alltid roligt med paket från Hööks även om de inte var något speciellt denna gång! Får se vad Bulan säger om denna omtalade slicksten.

Kärlekshäst



Alltsååå.. fina, fina häst!!
Igår gjorde vi ett försök till ett dressyrpass. Till en början var han lite stark och stretig men efter en del övergångar så mjuknade han. Dock försökte han då att bara krulla ihop sig. Måste verkligen kämpa för att hitta något däremellan nu!

Måndag

 
Förra veckan var en sån himla lugn och skön vecka. Har mest bara varit med Tomas men det blir helt enkelt aldrig tråkigt.. Vi har typ legat uppe på kvällarna och pratat livet och lägenheten i flera timmar känns det som. Love him!! Denna vecka får en lugn start då jag bara jobbar måndag, torsdag och fredag. Kickstartade med att åka till gymmet imorse. Har inte varit där på aaaalldelens för länge! Men det är dags att rycka upp sig nu. En halvtimme innan jobbet ska man väll palla några dagar i veckan iallafall. Blev axlar, triceps och en övning på bröst idag. Så nu väntar frukost innan jobb 10-19.

Söndag


Bulisen fick sig en sväng i skogen idag. Blev kvar i stallet rätt länge och skyndade mig sedan hem för att duscha innan jag och Tomas for till hans ena syster. Hennes sambo bjöd nämligen på middag och tårta! Super smarrigt och trevligt!

Hoppträning.

 
Idag hoppade jag för Johanna. Började med att jobba över ett litet räcke på volt i båda varven. I börjar red jag lite knackigt men började sedan återta tänkandet sedan dressyrträningen jag hade sist. Rida innerskänkel till yttertygel. Så då släppte det lite. Därefter hoppade vi huset på lite olika sätt. I början var det, även där, lite knackigt och många språng kom vi alldelens för nära. Men sedan hittade vi en jättebra galopp och då hoppade han några riktigt underbara språng. Gäller bara för mig att lära mig att känna in en bra galopp. Roligt var det iallfall. 

Min midsommar

Jag hade en sån himla lugn och skön midsommar med min fina, fina pojkvän. Vi åt först en enkel förrätt innan vi grillade entrecote. Känns som en klassiker hos oss men det är ju så fruktansvärt gott. Speciellt med pommes, bea och en fräsch sallad. Älskar den mixen! Därefter åt vi choklad och såg på film. Senare rullade vi förbi några kompisar och snackade lite skit med dom, innan jag åkte och fixade kvällen i stallet. Somnade sedan gott vid ett snåret.

 




Godmorgon



Jag klockan 05.50 imorse. Inte så taggad på stalltjänst... Speciellt inte när termometern stod på fem grader..

Gick faktiskt och la mig en stund igen när jag var klar i stallet. Nu är jag pigg och rask och ska snart lasta Bulan för hoppnining för Johanna! 

Glad midsommar!



Dressyrade igår!



Igår hjälpte Emma mig med Bulisen. Hon red först ca 30 min. Framförallt med att få en bra bakbensaktivitet och även att behålla formen vid avsaktningar och igångsättningar. Det så verkligen jättefint ut! Sedan hoppade jag upp och gjorde samma sak fast inte lika länge. Traven kändes väldigt bra och galoppen lite ostadigare. Men det tar sig! Kommer att träna ca 1ggr i veckan för Emma nu framöver. Hon peppade mig även att välja ut en dressyrtävling så att man får något form av mål. Alltid så bra med bedömning från dommare! Tycker det borde vara mer sånt i hoppningen också. Så man får svart på vitt vad man behöver träna på!

Älskade Mio.

Idag är det tre år sedan som Mio fick somna in. Jag saknar honom fortfarande så himla mycket. Framförallt hans stora hjärta av guld och alla roliga minnen vi fick. Alla gånger vi tolkade med honom, galopperade barbacka, badade. Ja, den ponnyn man kunde göra allt med. För han var aldrig någonsin dum, hoppade inte till för minsta lilla och ingen häst har någonsin fått mig att känna mig så trygg. Jag kunde aldrig ha fått en bättre första häst. Däremot hade jag såklart önskat att vi kunde fått slippa de skador han fick. Som tyvärr gjorde att endast de första året visade på bra tävlingsresultat. Men jag tänker aldrig mer tänka på alla gånger jag gråtit efter tävlingar, jag tänker bara minnas alla våra roliga dagar. Världens finaste ponny! Fy vad jag saknar dig..
 
 

And he said it.

 



En ännu längre dag i stallet.


Gammal bild på Gerry..

Dagen i stallet blev tyvärr lite längre än väntat idag då jag fick ringa vetrinären. Inte till min egen utan till lilla Gerry. Efter två timmar kom vetrinären och kunde konstatera att han har fång.. Lillgubben är verkligen dålig! Så ni får vara med och hålla tummarna att han tillfrisknar snart! Ägaren är tyvärr i utlandet men allt löste sig bra ändå. Jobbigt för henne dock att hon ska vara "fast" där nu när ponnyn är sjuk. Men som sagt, det löser sig bra ändå. När jag vetrinären åkt och vi fixat sjukhage osv. Så red jag bulan, mockade osv. Åkte till stallet tio och kom hem fem. Som tur var så kom Tomas med lunch åt mig, hade ju dött annars! Nu har jag även fått i mig middag och väntar på mammsen som ska färga mitt hår, det är verkligen på tiden!
 
 
 
 

Livet är på topp just nu.

 
Igår for jag till Tomas. Det började med att vi åkte och kollade in hans ena systers nya hus. Stort var det och fint blir det! Därefter fick jag äntligen se min och Tomas blivande lägenhet. Ja, för hans pappa är hyresvärd och den ligger nästan intill deras hus. Men jag har ändå aldrig varit in där. Bara sagt att "okej, jag ger det ett försök att bo i Obbola". Men jag blev väldigt glatt överraskad. Även om det var lite kaos där nu så såg jag möjligheterna. Dessutom ska de renoveras stora delar så det kommer antagligen bli suuperfint när det väl är klart. Vilket jag hoppas är snart för jag blev bara mer sugen på att flytta nu. När vi kollat in den så var jag tvungen att få köra förbi stallmöjligheterna. Så vi åkte förbi två stall men får väl kolla vidare på det när det isåfall börjar bli läge. Därefter åkte vi direkt hem till datorn för att kolla badrum, sovrum och kök på Ikeas hemsida. Såå taggad!
 
Denna dag började med att jag åt en snabb frukost hos Tomas innan jag åkte till stallet och gjorde morgon. Sedan hem för att svida om till träningskläder. Kl 8 började jag jogga mot Johanna så sprang vi en runda tillsammans. Slutade på milen för mig, vilket är första iår. Kändes riktigt bra också även om tiden behöver slipas på! Nu däremot väntar stallet. Bulan ska ridas och förberedas med lite lösgörande inför morgondagens dressyrträning för Emma.

Slappardag.

 
Idag har varit en riktig slappardag. Varit i stallet hela förmiddagen. Bulan fick en kortare skrittur med lite jogg emellanåt. Därefter klippte jag hans man och svans innan han lite senare fick sig massage av en tjej som mamma hade fått kontakt med. Jätte duktig tjej! Han var fin i kroppen men hon rekomenderade att jag skulle massera ryggen före och efter ridpass för att värma upp och underlätta att bygga ryggmuskler, vilket han behöver! Dessutom visade hon mig vilka strechövningar man bör göra. Jag och mamma strechade både Mio och Raspen tills folk kommenterade att man aldrig kan strecha ut en häst då den väger så mycket mer. Men vet ni, det är mer så att man aldrig kan strecha en muskel så hårt att den går sönder. Även om man kanske inte lyckas strecha hästen så bra som man kan strecha sig själv. Så kan man iallafall lära känna hästens kropp och ev märka om den helt plötsligt en dag är jättestel eller visar någon typ av smärta som man inte kan känna då man rider. Så nu kommer jag gå tillbaka till att strecha regelbundet. Vet inte om Bulan fått massage tidigare men han stod snällt men inte hundra avslappnat. Men jag är säker på att han kommer slappna av bättre från början redan till nästa gång. 
 
När jag kom hem åt jag lunch, tog fram lite glass och såg några avsnitt av Gossip Girl. Nu väntar snart middag och ett möte på Hippo angående Wolksvagen Grand Prixen som vi fått äran att arangera på Umeå Ryttarförening i år (vilket är hur coolt som helst även om jag själv inte kommer tävla). Sen tänkte jag åka till världens finaste pojkvän!

Jaha, jag trodde de var lördag..



Måndag

 
Denna dag började med en stor klump i magen. Kanske räcker med att jag måste påminna er om att alltid ha olika lösenord på alla era inloggningar och att använda både stora och små bokstäver/siffror/tecken. Men peppar, peppar verkar jag nu ha läget under kontroll tackvare bästa pappa som är duktig på sånt.. 
 
Senare i dag så fick jag sällskap av Johanna på backintervaller. Blev ca 3km jogg innan vi tog rödberget två gånger upp. Sedan jogg hem igen. De är så sinnessjukt jobbigt men så hiimla bra träning! Kroppen förtjänar det även om det sved. Bilden längst upp till vänster är på den backen. Där stigen ser ut att sluta så kommer en lutning mer eller mindre rakt ner. Men det går inte att få det speciellt bra på bild.. Speciellt inte om man står där nere och tar kort uppåt.
 
Efter middagen var det sedan Bulans tur för samma sak, fast i ett sandtag i Hissjö. Tanken var att jag skulle ha sällskap av Jenny men hon fick förhinder. Så mamma ställde upp och gick med oss. Mötte massa lekande barn som spelade fotboll / hoppade studsmatta / lekte med radiostyrdbil. Mötte även llastbilar (varav en hade ett hus i släp), bensinmack osv. Men det enda han vek sig undan för var en vattenpöl och en skylt. Hästar är konstiga ibland. Men jag älskar verkligen hur cool han är. Raspen var tyvärr mycket fjantigare. Så därav min förvåning. Hur som helst skrittade jag till sandtagen och red upp där tre gånger innan jag skrittade hem igen. Gick även förbi kusinerna, varav minsta fick rida lite också. 

Personalfesten

I lördags efter jobbet hade vi alltså personalfest. Vi från hela huset alltså, dvs Intersport, D&D och Babyproffsen Alla samlades på parkeringen, blev indelade i lag och hoppade sedan på en buss. Väl på bussen blev det lite frågesport tills vi anlände i Skeppsvik. Så hiimla fint det stället är, speciellt när vi fick så bra väder. Väl där blev det buffé innan vi fortsatte med en del lekar och massa god dricka. Vid halv tio gick sedan bussen vidare till Allstar där festen fortsatte. For hem vid stängning och somnade gott efter en roligkväll!
 
 

Söndag

  
Hittade en "liten" present i  stallet idag!
Oj vilken helg det blev! Personalfesten igår var så himla rolig! Vaknade oförskämt pigg och cyklade iväg till jobbet strax efter elva. Efter middagen for jag och mamma till Hippo. Bulan var riktigt fin idag! Hoppade lite på volt och sedan lite studs. Dock inte så många vändor då Bulan ska få klättra i sandtag imorgon. Är ju ledig hela veckan som kommer så då ska jag lägga extra energi på Bulan. Pyssla på lite längre och rida lite hårdare. Är så taggad på denna vecka!

Lördag



Godmorgon!
De tog emot att stiga upp klockan fem imorse efter fyra och en halv timma.. Men det känns gött nu. För klockan är knappt halv nio och jag har ätit frukost, mockat, ridit och duschat. Börjar jobba klockan tio idag och slutar fem. Kvart över fem åker en fet buss från Inter Sport för personalfest. Blir nog trevligt! 

Nike Air Zoom Pegasus 31

 
Jag tror snart jag gör av med mer pengar än vad jag får in på mitt nya jobb.. Det är alldelens för roligt att köpa träningskläder. Men detta ska faktiskt vara en investering i min kropp. Jag har nämligen fått rätt ont i rygg och knä när jag går/står hela tiden på jobbet. Så förhoppningsvis ska dessa förhindra det! Dessutom är dom ju jäkligt coola. Det bara skriiiker rosa om dem!

Fredag!

 
Har precis ätit frukost och ska väl börja rulla mot jobbet på ett tag. Jobbar 9 -17 idag och sedan blir det fredagsmiddag på jobbet innan jag sticker iväg och är barnvakt. Känns som att denna helg kommer att springa iväg fortare än vanligt. Jobb, häst, personalfest och hinna vara med Tomas något därimellan. Får se om jag ens hinner vara hemma något. Men det blir nog en bra helg för sedan väntar ledighet i en vecka!!

Min student 2013

Idag är det alltså ett helt år sedan jag tog studenten. Huvva vad tiden går fort! Men jag saknar den dagen, den sista tiden på skolan överlag. Det var så sjukt roligt! Själva studenten var helt overkligt rolig. Frukosten, vägen till skolan, festen på skolan, utspringet, flaket som ioförsig blev svinkallt då det regnade, mottagningen hemma, middagen och framförallt festen på kvällen. Alla var så himla glada och taggade. Önskar verkligen man kunde göra om det. Men tyvärr. Nu får vi leva på minnena och hoppas på andra roliga minnen!
 
 

hoppträningen igår.

 
Igår började vi med att hoppa två studs och sedan två galoppsprång till en oxer. I början var han lite för lång och fick då inte riktigt med fötterna ordentligt, men sedan fick vi till det helt okej. Sedan hoppade vi två räcken på en åtta. Några lite tokiga språng men när jag väl hade en bra galopp och kunde slappna av själv så gick det fint! Avslutade sedan med en bana på fyra hinder. i filmen ser ni första varvet och sedan höjde jag upp lite och hoppade en vända till. Hittade en del nya knappar igår, nu gäller det bara att komma ihåg allt man lär sig och sätta ihop allt vid alla tillfällen. vara stark i sitsen, andas, vägen, hålla galoppen, mjukna, trampet i stigbygeln, följsamheten.. jaa, osv!

Vilken kväll!

 
Jag och mamma kom till stallet ikväll efter att jag slutat jobba och Bulan har då tappat en sko. Jag blir såklart väldigt besviken för jag var så otroligt taggad på terminens sista hoppträning.. Men jag ringer min hovlslagare och tänker ifall hon kan komma imorgon och slå på den.. Men istället säger hon "När börjar hoppträningen?, jasså om en knappt timme men då kommer jag direkt!".. Alltså hon är verkligen bara bäst! Så skon åker på, vi kommer i tid till träningen och sedan är det bara jag och Sofia där. Så vi fick riktigt bra med tid för att hoppa. Tack vare bästa tränaren, Johanna, hann jag dessutom lära mig massor på en timme. Det är så töntigt roligt att hålla på med detta!
 
PS. några filmklipp kommer imorgon, nu ska jag åka till min andra favvopojke!

vill bara träna, träna och träna!!

 
Alltssååå, jag är så övertaggad på hoppträning ikväll. Få lite språng efter vad som hände i lördags. Hoppas vi slipper regn och får göra ett bra avslut på denna termin. Jag är ju bara så otroligt glad att vara tillbaka igen!!

Stort grattis!

 
Ville bara kika in och hälsa stort grattis till alla som tar studenten idag.
Världens bästa dag. Dagen då allt slit får löna sig.
Fyfan vad ni är bra!!!

Ett kapitel stängs och ett annat öppnas.


 
Nu är min tid i kombigruppen över och det känns så himla tråkigt.. Jag trodde att aldrig att det skulle bli en sådan rolig, utmanande och lärorik termin. Men det blev de verkligen! Jag har fått rida massa fina hästar. Några som varit mer utmaning än andra och nån som jag kallat favorit. Så jag ångrar verkligen inte att jag började. Dessutom fick jag lära känna en grupp super härliga tjejer som alltid varit så positiva och peppande. 
 
Jag fick avsluta terminen med att rida Sillen igen. Hade ju egentligen inte velat det då det kändes så dåligt sist. Men bara av att få tänka över vad man gjorde bra och dåligt några dagar så har det alltid gått bättre till nästa gång. Idag kändes det nämligen grymt bra jämfört med sist. Vi red lite trav och galoppbommar, hoppade linjer osv och jag fick massa runda fina språng tillskillnad från förra gången. Så det kändes som ett riktigt bra avslut. Det hjälper verkligen att få rida hästen två gånger i rad. Det gör vääldigt mycket! Nu ska jag somna gott efter denna dag. Imorgon väntar jobb och sista gången med den andra träningsgruppen. Men det gruppen kommer jag ju tillbaka till i Höst. 

Orange Is The New Black

 
Äntligen har säsong två av Orange is the new black kommit. Soom man väntat! 
Jag och Tomas såg första avsnittet igår och jag finner ju bara ett ord, gaalet! 

Att springa upp för en vägg


Vid fyra tiden idag så for jag ut med pappa på en löparrunda. Vi joggade några kilometer och sprang sedan upp för röberget. Jag två och han tre gånger. Sinnessjukt jobbigt! Jag pallade aldrig hela vägen upp utan gick sista biten. Det var som att springa upp för en vägg.. Joggen hem gick lätt till en början men i slutet fick jag kämpa! Kom hem till en lite väl lång återhämtning. Detta resulterade i illamående och att all aptit försvann. Men efter att ha tvingat i mig ett glas saft kom suget tillbaka. Tur det! Nu känner jag mig grymt nöjd och måste verkligen haka på pappa fler gånger. 

Söndag



Shit, idag mår man! Tagit en jättehärlig ridtur med en tjej i stallet. Tiden bara rann iväg och vips var vi ute i två timmar! Men av den tiden så var kanske 25 min trav och galopp. Resten skritt och även ett försök till att bada. Bulan var mest rädd tyvärr.. Men de tar sig! Efter lunch la jag mig i solen med en iskall smirnoff medan jag följde resultaten på tävlingen som pågick även idag, de satt fint! Nu däremot blir de ett mellanmål och sedan ska jag försöka tvinga röven till gymmet.

nytt, vitt och snyggt!

 
Här är några bilder på mamma och pappas fina badrum.
Det blev så himla fint! ♥

hemmatävling dag 2

Hej hörrni. Dagens tävling blev tyvärr iprincip inte alls. På framridningen och framhoppningen kändes han jättefin, verkligen! Men så var jag sen ut till banan och hann aldrig stå beredd där inne medan ekipaget innan red. Så jag gick in precis efter att jag fått min startsignal. Så jag blir jätte stressad, fattar galopp, lägger en snabb liten volt och rider med kort väg direkt på hindret. Och Bulan ba "vaa, ett hinder? skulle vi börja hoppa redan?". Så han fick väl en chock och så tog vi skillda vägar och gick till fots ut..  Tillät mig att vara sur (läs jäävligt förbannad på mig själv) en stund, åkte hem med hästen, for hem och tröståt en glass och for sedan tillbaka till Hippo och skakade av mig mitt misstag där och då. Nu skiter jag i detta, fortsätter träna mer banor hemma (för jag har ärligt inte hoppat bana på annat än provridning och tävling med honom) och sedan kör vi revanch nästa gång. För efter denna helg tänker jag bara minnas gårdagens klass!
 
Här är även fyra fina bilder som Jenny Nyström Welam tagit. Älskar dem! Dessutom är mitt överliv helt okej nu. Det bara handen, och trampet i stigbyglarna som ska bli bättre med sitsen.
 

hemmatävling dag 1

Hejhallåå!
Idag har jag och Bulan gjort debut på riktig tävling. Det inledde vi med att rida en Clear round. Dvs att alla felfria får rosett. Vilket var mitt mål att få. På framhoppningen kände han superfin och jag red på bra genom svängarna. Men så kom vi ut på banan och jag slutar som vanligt att inverka.. Eller inte helt såklart för då skulle ju hästen stått still. Men det är en tydlig skillnad. Som tur är så ställde hästen upp snällt och gjorde det helt rätt enkelt ändå. När jag ser filmen ser det okej ut men jag rider i ett undertempo och jag behöver få honom aktivare i galoppen till imorgon (vilket jag får bara jag bestämer mig). Men jag tycker han hoppar bra och det är egentligen bara dom två sista, av åtta, som är rätt dåliga. Vi kommer dåligt in på en linje så hinder nummer sju hoppar han väldigt stort och jag tappat balans. Men jag kommer till rätta och rider halvkasst till sista men klara det ändå. Och felfri blev vi och fin en rosett! Duktiga pållen! Imorgon debuterar vi 1m och då ska jag rida bättre, så är det bara! För hästen bara väntar på att få visa vad han kan, men inte utan mig! 
 

Klart grabben ska ha en blågul på Sveriges nationaldag



Uppladdningen


Igår passade jag och Bulan på att rida då de ösregna och haglade! Perfekt uppladdning inför helgens tävlingar! Men nu skiter vi i det. Idag startar vi en klass och imorgon en annan. Önska mig lycka till! Jag är taggad till tusen!!

Min bal 2013

Idag är det ett år sedan jag tog med mig Tomas på Studentbalen.
Det var en trevlig kväll i bra sällskap med så många otroligt finklädda människor. Som en liten saga.
 
 

Bulan som dressyrhäst.

 
Igår efter ridpasset så såg jag och mamma att äppelträdet hade blommat. Det är så fint! Så där väldigt ljusrosa.
 
På tal om ridpasset så fick det mig verkligen på bättre humör. Började med att skritta rätt länge och jobba mycket skänkelvikningar, öppna/sluta, volter osv. Gick sedan över till lite trav innan jag började galoppera. Hann galoppera en liten stund innan jag spontanfrågade om inte Emma Berg ville prova honom. Hon är alltså jätteduktig dressyrryttare för er som inte vet. Hon red lite i alla gångarter, totalt 15 minuter och det såg så hiimla fint ut! Det hon tyckte, vilket blev en påminnelse för mig, var att han behöver bli lite kvickare för skänkeln. För när jag sedan fick rida honom efter det så var kvickheten de enda jag behövde tänka på och även att bli bättre på att mjukna i innerhand. Det var då jag insåg att det är därför han har blivit så "hackig" i galoppen", det är för att jag fastnar i innerhanden istället för att kanske göra ett ledande tygeltag och sedan mjukna och använda innerskänkel för att få han till yttertygel. Shit, här kom ju dressyrsnack på riktigt. Men det är verkligen roligt med dressyr när man hittar rätt knappar och får dem på plats. Fina fina häst och tack igen Emma!

Onsdag

 
Idag är jag ledig, vilket såklart känns lite skönt. Dagen började med ett benpass på gymmet innan jag åt lunch, handlade och for en sväng till stallet. När jag kom hem skrev pappa att skatteåterbärningen kommit. Glatt gick jag in på SEBappen. Dock vände den lyckan snabbt.. För det är verkligen lycka när man inte läst deklarationen ordentligt och trott att man ska få tillbaka 5000 kr men istället får man 650 kr.. Så jag är ärligttalat på rätt dåligt humör nu. Men vad gör man, jag blev ju inte återbetalningsskyldig iallafall. Gjorde en god smoothie att tröstäta. Ikväll väntar ett dressyrpass på min prins. Vilket förhoppningsvis ska göra mig på bättre humör!

Jumpsuit

Är himla sugen på att hitta en kort jumpsuit att ha i sommar.
Så hiimla fint!
Dessa kommer från Nelly.com

Hoppträningen igår.

Hallåå där. Jag är så himla lycklig över träningen igår. För, förutom att vi började med att hoppa tre räcken i början och försöka få in tre jämna mellan alla (vilket gick helt ok) så travhoppade vi igår. Jag vet inte om ni minns när jag skrev om sist jag gjorde det. Har alltså bara travhoppat en gång innan och det var nästan katastrof. Han tog bommen innan och hoppade sedan hindret rakt upp och ner. Så jag bestämde mig för att inte travhoppa förrän jag lärt mig att hitta hans trav bättre, vilket jag heltklart börjar göra nu. Det är stor skillnad!
 
Så idag var det en linje med en bom framför räcket, sedan ett galoppsprång till ett till räcke och sedan två galoppsprång till en oxer. Så när jag red in första gången så red jag helt på glappande tyglar och med lite mantag för att kunna hålla i mig. Men så hoppade han hur enkelt som helst på räckena och istället hoppade han stort över oxern så jag fick fokusera på det jag brukar istället på att jag trodde själva traven skulle gå dåligt. 
 
Hade såklart kunnt rida ihop honom mer när jag kände att jag började hitta honom men fortsatte låta han gå med huvudet lite högt. Sitsen har det blivit stor skillnad på men jag har fortfarande en lång bit kvar innan det sitter där. Men efter hoppningen igår kunde jag sitta ner och jobba honom i traven, satt ner heela långsidan på Hippos stora hoppbana. Fick inte ihop han så bra men jag trodde nog aldrig att jag skulle kunna det, hans trav är nämligen lite speciell.. hehe!
 

Ridlektionen igår

 
Igår stod hoppning på schemat och jag fick rida "Sillen". Har bara hoppat honom en gång tidigare och jag tror faktiskt det var första gången jag hoppade en storhäst om jag inte minns helt fel. Så det var längesedan iallafall. Har däremot ridit honom i dressyr några gånger och tyckt att han känts fin men med tanke på hans rörelser kanske inte tyckt att han känns som en passade häst att hoppa med, inte för mig. Men vi började med att hoppa tre småhinder med ett galoppsprång emellan. Där kändes han helt ok. Sedan hoppade vi några linjer och bågar med räcken och oxrar. Där fick jag väldigt dålig känsla och visst bara att jag hade bra galopp när vår ridlärare sa det. Han hoppade några okej språng men några mer elller mindre rakt upp och ner. Gissar att jag får rida honom nästa gång också, som är sista gången (hoppas dock på att få ha GG men så tur ska vi väl inte ha.. hehe). Isåfall behöver jag lite mer tryck för att kunna mjukna mer sista galoppsprången innan. Nu däremot laddar jag upp för hoppträning med min egna fiina. Måste bara jobba några timmar först!

Ny almanacka

 
Har precis fått hem min nya almanacka. Från personligalmanacka.se Det är sjätte året jag beställer därifrån och jag blir alltid lika nöjd. Så mycket roligare när man får designa själv. Mina föräldrar blir dock alltid lika förvånad över att jag fortfarande vill ha en almanacka att skriva i än att använda några av dagens smarta appar på telefonen. Men jag är helt enkelt fast i att få planera och skriva ner förhand. Sån är jag! Raspen fick stå för framsidan med favoritbilden och Bulan fick vara på baksidan. Till nästa år har jag nog en hel del fina bilder på Bulisen också. Då får säkerligen han täcka framsidan. 

Tiden går ju så fort när man har roligt.

       
 
Idag gjorde jag och Bulan vårt första riktiga pass i skogen på Hippo. Dvs, ordentligt i alla gångarter. Jäklar vad kul vi hade! Galopperade längre sträckor och bara rullade på, ibland lite snabbare och ibland lite mer kontrollerat. Super härligt var det. Mamma var även med fast till fots och höll oss sällskap. När vi kom tillbaka insåg vi dock att vi glömt bort att Hippo stänger klockan 21. Vi var tillbaka 21.30... Så borstarna osv blev inlåst. Men det löste sig rätt bra ändå. Det mest värdefulla hade vi ju på oss. Resten klarade vi oss utan. Får helt enkelt hämta det imorgon.. Så kan det gå! 

No pain no gain...



Jisses. Trodde helt säkert att jag skulle svimma idag.. Började med biceps och triceps innan jag ställde mig på löpbandet. Sprang 20 min och när minuten var slagen så stannade jag bandet. Direkt jag stannade kände jag mig svimfärdig och illamående. Men efter en stunds vila och lite extra vatten så kunde jag gå en från gymmet. Det är läskigt när det blir sådär.. Men jag vet och att jag behöver bli bättre på att pressa mig själv. Nu däremot blir de återhämtning i form av pasta, kalkon och mozzarella. Sedan väntar ett ridpass på Bulisen. 

Bra start på denna söndag


Mamma och pappa väckte oss med denna härliga brunch idag. Så nu är jag redo för en kortare jobbdag. Sedan väntar träning för både mig och hästen!