Söndag

Avslutade denna kväll med att se The Avengers. Nånting så klockren film! Inser väl kanske att jag älskar sånna där superkraft-hjältar-tönt-filmer. Nu ska jag ta och sova massa timmar tänkte jag. För klockan ringer inte förrän halv åtta imorgon (jagvet, det är tidigt men jag har klivit upp vid 6-7 dom senaste dagarna så då är ju halv åtta sovmorgon!) för att åka in till Hippo igen. Tänkte egentligen mig till skogen men eftersom att gud kissade ner sig så är vägarna hala, slaskiga och tråkiga.. Ids inte klaga utan gör väl det bästa av det istället.. Imorgon är ju sista dagen på 2012 då ska man vara glader ju!
 

Lördag

Raspen fick sig en vilodag idag. Jag for bara dit och borstade, släppte ut och gav alla hö. Nu tänker jag bara ta det lugnt innan bussen till Obbola går. Jobbar stängning idag också och imorgon öppnar jag butiken istället. Så mycket har jag att säga helt enkelt! En jobbhelg i helgen alltså och då blir det inte så mycket mer. Cash is king!
 

2012

Januari - Tog en skön vinterpromenad med Hanna, pluggade som fan till körkortet och hade en sjukt skön kväll med 4H brudarna. Madde bjöd på super god mat innan vi bastade och badade badtunna!
 
Februari - Jag fick äntligen fylla 18 bast precis som Hanna och Cissi och sedan tog jag äntligen körkortet också, på fettisdagen faktiskt! 
 
Mars - tävlade i Vindeln och var felfri i båda rundorna (90 +100). Gjorde också krogendebut samt var på House Of Metal med Mona! ( Jag och Raspen var faktiskt inte ett dugg söta på bilden..)
 
April - Den 26 april fick jag se In Flames här i Umeå. Det hade varit ett måste högst upp på listan i över 5 år. Det var så jävla grymt bara och jag skulle självklart vilja se dom om och om igen. Mina gudar, helt klart! Började även småjobba på Ica i Obbola för att lära mig inför kommande sommarjobb. 
'
 
Maj - Åkte till Piteå med hela hela släkten på pappas sida. Hade ett år med Tomas och fick prova jobba på TC, mycket roligt var det!
 
Juni - Gjorde debut i dressyr med Raspen, körde gokart, gick ut tvåan och firade Tomas student!
 
Juli - Åkte till Örebro med Tomas. Det var mysigt! Annars var det mest jobb och häst som gällde.
 
Augusti - Slut på sommarlov men gjorde ändå en utekväll på Allstar mitt i veckan med Jenny och Tannaz. Njöt av livet (läs: friheten
'
 
September - Hängde på femman en fredag kväll men tog det annars mestadels lugnt (som iprincip hela övriga året!)
 
Oktober - Fick mer jobb på Ica, varannan helg numera och sen firades ju halloween också såklart!
 
November - Hade en pizzakväll med tjejerna. Gjorde sista rycket i skolan och jobbade massor på projektarbetet.
 
December -  Klara blev tillslut 18 hon också och det firades såklart med utgång. Hippo hade sin årliga julshow och tillsist kom äntligen julafton! Sen vare fan på tiden att jag skaffade Iksukort också!
 
 
Så vad väntar nudå? Ja väntan på det nya året som består av att jag blir 19, tar studenten och hoppas på ett lite mer fartfyllt år kanske. Men det brukar ju vilja bli tvärtemot. Jag tror på 2013 iallfall. Det blir nog ett bra år!

Fredag

 
Sådärja. Gjort klart allt i stallet och åt just en rejäl frulle. Raspen var rätt pigg idag faktiskt. Blev bara skritt och trav men jobbade mycket halt - trav - halt - rygga - trav - skänkelviknining - öppna/sluta - halt.. osv! Gick rätt bra förrutom att han inte riktigt hade lust att baka lugnt och rakt bakåt. Men tillslut gav han upp och det blev bättre. Nu väntar snart ett Total training pass. Som jag längtat!! Därefter lite tårta innan jag ska åka och jobba mellan 15 - 21.
 
 
 

Det är ingen vanlig dag för det är Samuels födelsedag!

Grattis bror! ♥

Trimmad häst

Det blev en helrakning tillslut. Klippmaskinen fick kämpa hårt för att få bort björnpälsen men nu är det bara kvar på ben och huvud! Känns bra men ändå väldigt dåligt. Blir mer täcke men samtidigt slipper han svettas ihjäl i ridhuset nu. Själva ridpasset gick hyfsat. Jag ville ju ta in honom till Hippo för att få honom att släppa bettet, men idag var inte de något problem. Snarare var problemet att få honom att böja igenom kroppen. Precis som tidigare bara de att nu det är mer nu när han vilat. De kommer såklart bli bättre med massa träning!

Idag är en bra dag!

Har precis ätit gröt och ska snart göra något så otroligt efterlägtat. Jag ska bli med Iksukort!!! Så jag har precis dragit på mig träningskläderna och ska snart promma dit (tar 5min, hur bra!?!?). Är väldigt väldigt glader och om det fortfarande finns platser så ska jag inleda med Indoor Walking innan jag och mammsen ska dra Raspen till Hippo. Han ska rakas, klippas och ridas! Idag blir nog en bra dag!
 
 

Köper hus och äter upp sista knäcken..

Very Matchyy

Onsdag

Klev upp med tuppen imorse för att göra stallet. Mockade och red ett tag. Gick sisådär.. Det gick bättre med gagset igår men idag tog jag de tredelade och jag får fasen inte igenom honom.. Tror det blir ridhuset imorgon för att jobba lite mera!
 
For på stan med mamma vid halv tio. Det var som vanligt alldelens för mycket folk för att orka kolla kläder. Speciellt på Gina, H&M osv.. Så jag kollade knappt på kläderna. Däremot bestämde jag mig för att jag minsann inte skulle fara hem utan en ny klocka. Så jag hittade en jag gillade på Ur & Penn. Tvekade en stund då den kostade 500kr men tillslut körde jag på det, hade ju ändå presentkort. Men när jag skulle betala visade det sig att jag missat att det var halva priset. Så hela 249kr fick jag betala. Riktigt nöjd!
 

Alla julklappar..

Alltså det känns så otroligt skrytsamt, men jag måste få visa upp alla otroligt fina julklappar jag fått. Jag måste ha varit otroligt snäll iår för jag kan inte riktigt förstå hur mycke fint jag fått. Allt är så klockrent verkligen och jag är obeskrivligt tacksam! Nu ska ni få se...
 
Presentkort, kommer bli väl använda. Fick de på Iksu av Tomas syster och de andra av Farmor och farfar!
 
Smink och en Body Scrub som luktar gudomligt! Fick de av min kusin
 
Tyras bok från de andra två kusinerna!
 
Ett kit med massa godluktande grejer som jag fick av mammas kusin!
 
En cupcake maskin från Tomas fina familj!
 
Fick ett jätte fint halsband av min älskling.. Fick en mobilladdare också, för att ha hos honom!
 
En film om den svenska hårdrockens historia! Från mamma och pappa.
 
Världens skönaste tofflor från mamma och pappa
 
Detta blir vårt finare dressyrträns, ska dock blyta till blingbling pannbandet - såklart! Från farmor och farfar.
 
Mössa, benlindor och sockar från mormor och morfar!
 
Skit snygga ridtröjor. Den ena från mormor och morfar och den andra från morbror och Camilla.
 
Stövelväska, som rymmer annat också. Samt en väska till benlindor. Praktiskt!! Från mormor och morfar.
 
Och sist men verkligen inte minst. Jag fick en Schockmöhle väst!! Jag sa skrev ju att jag tyckte den var så otroligt snygg men jag kan säga så här.. Den är ännu snyggare i verkligheten! Fick den av mamma och pappa!
 
 

Tisdag

Känner mig både bortskämd och lycklig efter igår. Fick massor av fina julklappar, massa god mat plus det bästa av allt, tillbringa en hel dag med en glad familj, släkt och bara känna stämningen. Blev kanske lite deppad när jag tappade hoppet om att kunna ta mig till Tomas. Men tillslut löste det sig och jag fick avsluta julen hos Tomas och hans familj. Somnade rätt tidigt och idag sov vi bort halva dagen.. Ångest? jajjemen, men jag får väl skylla på att det inte är ofta vi sover med varandra utan att någon av oss måste upp för jobb eller annat. Har varit och ridit Raspen nu och han gick riktigt bra i skritt och trav. Galoppen var bättre än igår men ändå inte bra. Han spärrar bara upp huvudet och man får ingen kontakt, men han seg var han iallalfall inte! Måste försöka mig in till Hippo snart och rida igenom lite bättre. 
 
Nu ska jag skynda mig vidare. Bjuder på en bild från igår. Världens bästa, finaste, snällaste, underbaraste (osv..) föräldrar. Tack för att ni finns och för att ni är bäst!

God jul till er alla

Hoppas ni inte läser detta. För ni tillbringar väl denna dagen med era nära och kära istället för att sitta vid datorn? Jag sitter i bilen påväg till mickelsträsk, med ett leende på läpparna efter morgonens julklappar. Visar allt imorgon såklart!

Söndag

Gårkvällen tillbringades med härliga skratt från ett gäng tjejer, standar gänget! Vi drack glögg, åt lussekatter och spelade blandannat "utan tvekan". Riktigt roligt och väldigt trevligt!  Ikväll blir det också glögg men med familjen tillsammans med morbror och Camilla. Underbart! 
 
Morgonen har sett likadan som går dagen. Först morgon fodring, hem för frukost och julkalendern för att sedan promma till stallet och rida. Fick dock en liten chock imorse då termometern inte stod på de vanliga 6-10 minusgraderna, utan hela 20 minusgrader. Så Raspen fick på sig ett halstäcke och lite extra hö så han mår nog inte dåligt heller. Nu ska jag baka lite, igen!
 

Lördag

Ett av bakverken blev Rocky Roads!
Har precis käkat lite lunch och smakad av godisarna jag gjorde igår. Har varit i stallet två gånger idag. Tog först bilen och morgonfodrade. Sedan for jag hem för att fodra mig själv, så att säga. Såg dagens avsnitt av julkalendern innan jag prommade till stallet för en ridtur. Bytte tillbaka till vanliga tränsbettet och insåg att det det andra alternativet blev fel så vi fortsätter med vanliga tränsbettet. Travade och galopperade lite lätt nån meter men skrittade mest. Han var rätt fin faktiskt men otroligt seg när han gick på långtygel.. Hoppet, aldrig någon extra energi här inte!

Dags för lite bakning!

Björnpälsad häst..

Travade lite mer idag och plumsade lite i snön. Men jag får lite ångest för att åka in till hippo. Hur ska vår björnpälsade häst orka gå i ett ridhus utan att dö av värme? Vill gärna raka honom men det känns inte heller rätt. Just nu skulle det gå, med strax under 10 minus grader. Men det går ju inte när det blir upp till 20-30 minus grader.. Vad gör man?
 
Förra året rakade vi hela honom (utom huvud och ben) men nu har vi gjort jaktklippning. Vi har alltså lämnat över ryggen och bara rakat halsen och bogen.. Inte vacker alls men nog det bästa för honom.
 
Bild från julshowen förra året 
 

Jullov!

Har ätit både lunch och massa fika så jag är lite väl mätt.. Ska ärligt talat vila 15 min innan jag prommar till stallet!

fredagen vi väntat på!

Sov hos favvopojken inatt, men då spelar de ingen roll om jag har sovmorgon eller inte för hur som åker jag med honom hem när han ska och jobba, de vill säga att vi far strax efter sex. Kände inte för att lägga mig och sova nu så jag har fixat lite med paket och bara tagit det lugnt istället. Ska åka till skolan snart för lite julavslutning. Känns så klockrent med lov nu! Slutar lagom till lunch och då tänkte jag fara till stallet. Blir en ridtur, mocka och fixa. Han har vilan i två och en halv vecka nu så där underlaget duger tänker jag trava och galoppera. Sedan nästa vecka, om det finns möjlighet så tänker jag mig kanske in till Hippo för lättare ridning. Ska bli enormt kul att köra igång igen!

såhär såg det ut på borden i mitten, förra året

Torsdag

Även idag så blev det en rätt lugn dag på skolan. Fick sovmorgon och sluta lite tidigare. Tänkte fara och mysa med Raspen ikväll och även rida men planerna blev ändrade. Ska åka och jobba istället då det tydligen var väldigt mycket just nu. Märkde av de redan i helgen också, att många skickar och hämtar paket nu innan jul. Men jag får göra så att jag rider imorgon istället. Slutar ändå vid lunch så då får jag rida på dag tid också!
 
Det är förresten slut på försäljning av armbanden nu, endast de som är "paxade" finns kvar. Känns skönt att ha gjort klart den praktiska delen nu, vilket var en väldigt rolig del. Nu börjar det jobbiga med att skriva rapporten.. Men ärligt, det får vänta tills efter jul!
 

Ett och ett halvt år sedan sist..

Alltså denna underbart vackra ponny.
Han var verkligen en ängel utan vingar.
Jag hoppas att vi ses igen där uppe när min tid här nere är slut.
Mio, min Mio



 
 
 
 

Alina Devecerski!

 
 
 
 
 
 

jag är antingen för lite eller helt enkelt för mycket!

Känner just nu en gnutta frihet så jag sitter och planerar lite julbakning osv. Känner just nu för att planera hela mitt liv och göra allt på samma gång. Älskar känslan, även om jag vet att det är då jag måste ta ett litet steg tillbaka och bara känna friheten som just nu gör mig glad. Andas in den helt enkelt. Men det är svårt när man sitter på nålar och bara vill planera allt som har med hästen att göra, allt som har med framtiden att göra. Jag vill planera helgen, nästa vecka, nästa månad. Jag vill kolla lägenheter, inreda, börja jobba, träna, skaffa barn...okej, jag skoja. Men nästan ALLT, nu!
 
för er som inte orkade läsa, ni kan kolla på randombilder som gör mig glad!
några av dom iallafall. (skoja.. blev ganska många, men bilder är typ halva mitt liv, älskar det!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Årliga julbilderna..

 
 
Sådärja, sista julmatsbilden tagen under våra år på Draggen. 
Vad tycker ni, inte så stor skillnad va?
 
snart bara två skoldagar kvar innan jul, endast 5 dagar kvar till självast julafton
och sedan endast en termin kvar på mina 12 långa skolår!

Snälla tomten!

 
Måste få önska mig en sista sak, kolla dessa super fräna hörlurar
Ni hittar dem här.
 
 

Raspen idag.

Varit till stallet och ridit Raspen. Provade byta bett. Fattar inte varför jag inte bytt och provat eggbett istället för vanlig tränsbett. Har ju hört om att det är bekvämare med fasta ringer istället för rörliga och därför hade jag alltid det på Mio. Men det blev som bort glömt på Raspen och iof har alltid det vanliga tränsbettet funkat. Ville iallfall prova idag och det funkade väl sådär. Vissa stunder tog han bättre stöd än tidigare men å andra sidan blev han istället väldigt stark när jag provade trava lite. Men jag ska ge de nån chans till och sedan prova byta tillbaka och jämföra. 
 
Är sjukt taggad på att göra en makeover på min häst just nu.. Raka av all hans otroligt tjocka björnpäls, klippa till hans man och svans för att sedan komma igång med hårdträning! Önskar bara för allt i världen att vi kunde fått de perfekta vinterunderlaget, men även om jag fortsätter att hoppas varje år så kommer vi aldrig att få några kanon ridvägar på grubbe. Tur att jag istället har världens bästa föräldrar som ställer upp och att jag har den möjligheten att kunna åka till Hippo. Men samtidigt, hur underbart är det inte att galoppera i snön? 
 
 
Detta skulle man kunna tro, var underbart. Men icket. Jag gjorde det för bildens skull då det var lite väl djupt och lite skare på kanten. Dessutom tappade han en sko och jag ångrade mig alldelens för mycket!

Jacka designad av Victoria Törnegren

 
För några få dagar sedan visade Victoria Törnegren upp sin egen designade jacka
och jag måste säga att jag är imponerad.
Jääklar i dalen vad frän den är!
Vore den billigare än den tusenlappen man får betala för den,
då skulle jag inte tvekat på att beställa hem den.
 
.Ni hittar den här.

Tisdag

Bild från Insta.

Blev lite sovmorgon idag också. Skönt när vissa kurser börjar ta slut! Klädde julgranen igår också vilket satte julstämningen på max. Sedan gick jag och la mig i helt rätt tid för att nu känna mig rätt utvilad. Ska gå ner och göra frukosten nu innan jag far. Blir lite betygssnack, prov och inlämning idag. Woho!

intar plugg-positionen med en stor suck!

Drogad kille

Fick denna bild av mamma för ett tag sedan. Raspen har fått sina tänder kollade nu och fick då lugnande. Det hade gått väldigt bra och det såg bara fint ut i munnen. Skönt!

En vecka kvar!

 
 
Nu är det inte speciellt länge kvar innan årets bästa högtid. Älskade julen. Mysigast av allt! Ska bli otroligt underbart med lite ledighet också! Speciellt när vi avslutar sista veckan med prov osv.. Bara att kämpa nu! 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Har precis ätit frukost nummer två. Inte dåligt men det behövdes när första frukosten var liten och åts hastigt innan jag begav mig till stallet strax efter att tuppen vaknat. Red Raspen idag(!!). Valde att rida den uppskottade vägen men också den väg vi sällan rider på de de aldrig är underlag för mer än skritt. Men nu skrittar vi ju bara och då passade de perfekt. Blev lite miljöträning och inte så mycket skrittjobb. Han var rätt nyfiken och glad på allt så jag kände att de var precis vad som behövdes. En glad häst! Är ju knappt i stallet nuförtiden känns det som, så skritturer har aldrig varit så underbart som nu när jag inte rider så mycket. Längtar tills vi sätter igång igen!
 
Nu ska jag nog försöka plugga lite, sista rycket innan jullovet! Bara en vecka kvar nu så det är bara att hålla ut. 
Nästan såhär snöade det idag!

Det skulle få igång min energi igen, tror jag!

Alltså fyfan vilken kick jag fick idag. Gymmade idag på idrotten och kände, medan jag försökta pumpa lite framför spegeln, att satan om man var riktigt duktig på att gymma och bara kunde stå där framför spegeln och se riktigt biff ut. 
 
Jag vet att jag sagt i evigheter att jag ska skaffa träningskort, så varför har jag inte gjort det ännu då? Jo dels för att jag ena stunden känner mig helt utan pengar eller så känner jag att det är lite för mycket i skolan. Nu börjar jag dock få reda på mig själv och jag skulle önska att jag kan börja till veckan så att jag kan kick starta under jullovet. Komma igång på riktigt och sedan se till att hinna träna iallfall två gånger i veckan, helst fyra. Det får vara den roliga delen och sedan tvinga sig ut på skidor och ta sköna promenader. Så är man inte helt ur kondition tills man kan börja springa till våren heller. Fan vad jag vill. Jag tänker inte lova att det blir som jag säger, att det kommer bli nu redan till jul. Men det blir av, jag ska fasen nå mitt mål. Jag ska bli starkare, jag ska allt visa er och minst sagt visa mig själv!

Fredag

Sitter just nu och läser marknadsföring, prissättning, bokföring och bokslut. Räknar moms osv.. Tänkte just på den dagen man kan riva alla papper, lämna tillbaka alla böker och rensa datorn från allt skolarbete (läs:all skit). Det ska bli skönt kan jag lova, den dagen de kommer! Börjar iallafall halv två idag och slutar kring halv fyra. Idrott och prov, jippi. Men sen är det helg. Blir en jobbhelg och annat mys. Ska fortsätta plugga nu iallafall, så kanske jag klarar provet med lite tur!
 
I bildbrist bjuder jag på något så himla gulligt (döda mig inte tomas..), Finaste och sötaste!
 

Hemma igen!

Haft en allmän trevlig kväll på stan. Träffade trevliga människor som hemkst gärna köpte armband osv. Nu är man dock sjukt trött i hela kroppen. Speciellt magen som fått i sig alldelens för mycket mat. Gröt x2, hamburgare, munk, pepparkakor och massa glögg. Har nog så att jag klarar mig ett tag. Förövrigt fick vi sålt många armband så ni som vill köpa måste köpa nästa vecka för vårt mål är att få sålt tills dess!

Umeå Christmas Market

Idag från klockan fyra till åtta står vi på marknaden i stan, renmarkstorget. Så kom dit, ta en godis och köp ett armband. 16.45 kan ni se oss på den lilla scenen, då vi pratar om vårt projekt och om sammarbetet vi har med Barncancer Norra. Hoppas vi ses!

Hard work

Sitter i massagestolen och dricker kaffe. Inte helt fel kan jag lova! Ska dock åter gå till jobbandet snart. Stänger nio så då tänkte jag fara till tomas och sova där. Så nu vet ni.
Ha en bra kväll, speciellt alla ni som vakar ikväll!

nytt till garderoben

 
Det är inte linnen som blir för kalla. Det är långärmat och kostade inte skjortan. Dessutom är dom rätt förglada! Ändå kommer den där ångesten så fort man gör av med pengar, trots att jag behövde det. Speciellt den till väster. Varm och skön! Som tur är ska jag åka och tjäna pengar nu. Herrå!

Shoppat

Har shoppar lite igen, de behövdes. Lovar! Visar fynden när jag kommer hem. Ska tillbaka till skolan och läsa matte ett tag först..

Läste Veckorevyn igår och chockades stort över vad jag fick läsa om...

Tisdag

Känner mig rätt duktig. Lämnat in både en befolkningsuppgift om Haiti och jämförelsen på hungergames, i god tid! Nu ska jag plugga lite inför småföretagande prov som vi har på fredag. Idag blir enda riktiga dagen som jag hinner plugga inför de.. Jobbar imorgonkväll och torsdagskväll ska vi stå på julmarknaden med armbanden.

Har skrittat Raspen både idag och igår. Han förvånade mig väldigt, speciellt igår, och var kanon fin! Han låg stadigt på båda tyglarna och gick han otroligt runt i formen. Fina häst! Känns faktiskt helt rätt just nu med lite skritt nu å då bara. De behövs verkligen ibland!

 

väska från Kandee shop

 
 
Det var en väska som landade i min brevlåda igår. Tycker den är riktigt snygg men det jag inte gillar är att den är lite för bred och har lite förkorta band. Lutar mot att skicka tillbaka den om jag inte på något sätt kommer fram till att jag ändrar min åsikt om storleken.. Vad tycker ni utifrån bilden? är tacksam för åsikter!

Jennnny

Hungergames

 
Alltså ååh kan inte beskriva med ord. Så otroligt bra filmen var också!
Tänkte att en sån välbeskriven bok aldrig skulle kunna göras till en sån bra film, 
men oj så fel jag hade! Tycker det bara var lite som fattades i slutet men det var ändå så lite jämfört med hur många andra detaljer jag trodde skulle fattas. 
MÅSTE läsa de andra tre böckerna snarast!
 
Nu ska jag sätta mig och skriva lite på jämförelsen en stund innan jag går och lägger mig, 
var trött redan innan jag började se filmen..

Det e dark nu

 
Känner mig för den där låten då jag är besviken på det jag beställde hem och sen måste jag kämpa med pluggandet.
 
"Men jag säger såhär, det brister det bär.
De’ bara konstantera, de e dark nu.
Man lever man lär, de går väl sådär.
De’ bara konstantera, de’ så dark nu."

Måndag

Endast två veckor kvar till julafton nu. Blev dessutom en kort dag idag vilket känns lika underbart som alltid. Möttes av ett paket i brevlådan när jag kom hem. Vad tror ni det är?Jag visar sedan för nu tänkte jag fara och mysa med min pålle. Det var lite för längesedan nu tycker jag och jag känner att saknaden är väldigt stor!
 
 
 

Några pics från idag.

Vet ni vad. Det var jätte tråkigt att plugga ikväll. Så jag tar en pause innan jag byter från idrott till geografi. Tänkte visa några halv kassa bilder från vårt bord idag.
Att fota med min kamera på hästarna är var inte ens värt ett försök!

Söndag

Trodde inte att jag skulle känna mig så här slut efter en dag på Hippo. Men att stå upp i 6-7 är jobbigare än vad bra tror. Nu blir det dusch, god mat och sedan pluggmode. Ha en trevlig söndagkväll allihopen!
 
Vi valde vintervila i år så att vi kommer igång med träningen snabbt nästa år. Därför blev det ingen julshow för min och raspens del. Så jag för väl visa en favorit i repris för er som missade vårt numret förra året.
Jag är tomten i mitten!
 

några fler bilder från igår

 
Och tillsist: Klaras mega goda efterrätt som hon ska skicka receptet på, eller hur?

Lördag

Har varit och handlat lite godis och grejer till ikväll. Jag och grannen ska nämligen hålla ett disco för småbarn ikväll. Blir spännande att se hur vi ska hantera ca 20 barn men det blir nog kul! Tänkte försöka mig på idrottsboken nu en stund då det är ett av proven i veckan...
 

Hästar finns inte!

 

Lördag

Godmorgon vänner! eller kanske inte godmorgon, det var faktiskt ett litet tag sedan jag vaknade och det är ju inte precis morgon.. Hade iallfall en riktigt trevlig kväll igår. Vi började hos Klara med ett härligt gäng människor. Åt jätte goda pajer och sedan superdupergod efterrätt. Lite senare åkte vi vidare till femman och fortsatte en bra kväll. Sjöng kareoke och dansade lös. Kom hem vid halv tre med svullna fötter, trötta ögon och ett leende på läpparna. Tack för allt Klara och tack alla andra!

från insta - eelinmag

Heelg

Ursäkta super ful bild
Inviger denna helg med att fira Klara. Det blir middag och sedan femman. Men nu måste jag skynda mig om jag ska hinna med bussen. Herrå!

om ni vill höra en riktigt bra låt!

Alltså mina gudar så underbar låt.
Hörni, ge den en halv minut och ni är fast!!
 

Standard frukosten

Läser tidningen, äter frukost och bara tar det lugnt såhär innan skolan. Snart får vi helg igen!

Klara 18 bast!!

Vi firar klara med tårta såhär innan filosofiprovet!

Instagram

Ja eftersom att jag blev med Iphone igår så tänkte jag att, okejdå jag skaffar väl Instagram. Såhär nu när folk börjar lessna. Bättre jätte sent än aldrig, ellerhur?! eelinmag heter jag förövrigt eftersom allt vettigt var upptaget.
 

Labbade med blod

 
Igår stack jag mig och kollade vilken blodgrupp jag var osv på NKn. Rätt coolt!

hoppträningen igår

Alltså Raspen har blivit så jäkla ojämn.. I markarbetet är han super seg och vägrar lyssna men så fort jag börjar hoppa är han där han ska. Vi började med att rida lite serpentiner i trav sedan fatta galopp och rida över små sockerbitshinder. Rätt seg och tråkig där men så fort vi började hoppa serien så gick det super enkelt och vi avslutade med att jag fick slå personligt höjdrekord. Vi hoppade 130 på sista i serien. Nu är det vila som gäller. Han ska ridas idag idag och imorgon sen ska han stå ett tag och skrittas lite emellanåt.
 

Åh råkade stötta på denna igen..

 Finaste Finaste Mio!

Tisdag

Idag råkade det bli en inställdlektion och sedan uppdelning så att halva klassen kör NK efter lunch och andra innan. Så idag börjar jag tolv. Rätt skönt. Fast mindre skönt är att jag verkligen måste sätta mig och plugga filosofi. Som vanligt är det prov på gång och.. det är bara å köra!
 
Så efter skolan ska vi fara och träffa en kille från Barncancer Norra innan jag har årets sista hoppträning. Känns såklart jätte tråkigt men det säger ju bara pang bom så är 2013 här osv. 
 
Åh, saknar fina sommarpälsen.. Tur att vi från och med imorgon ska gömma oss hemma några veckor. För efter träningen är det som sagt vintervila som gäller.. Å så tråkigt!!

Måndag

Dagen har hittills gått rätt fort, Förutom den eviga religionlektionen! Har fortsatt "Hunger spelen" som är så sjukt svår att släppa. Är fast och fattar inte farför jag inte läst och heller inte ens sett filmen. Har knappt halva boken kvar och sedan ska jag såklart se filmen. Därefter ska boken och filmen jämföras i en svenska uppgift. Därför kan man säga att jag pluggat ikväll. Nu ska jag snart bege mig till Obbola. Tänkte pussa min sjukling till pojkvän innan personalmötet. 
 

"Party At Sean's House"

 
Melodin gör mig lite glad sådär!

dissekerade förra veckan

 
 
Har ju glömt att visa dessa äckliga bilder.. Vi dissekerade ju grisar förra veckan. Det var inte super trevligt och helt ärligt. Jag satt höll inte i kniven en enda sekund. Jag ville bara inte. På bilderna ser ni ju hur mysigt det ser ut. 
 

Första advent!

Julen närmar sig med stormsteg, lika mycket storm som det var igår. Underbart med snö och vi har på denna helg fått så att det räcker precis. Ridpasset gick väldigt dåligt idag. Han bara vägrade. Alltså hur får man framåtbjudning i en häst som bara inte vill nöta dressyr i ett ridhus.. Det är stora fråga!
 
Annars väntar nu en vecka med en del att göra. Från inget till allt känns det som. Därför ska jag ta tag i almanackan och planera lite så att jag hinner med allt "sista rycket plugg" mellan årets sista hoppträning, personalmöte, möte angående projektarbetet, planera inför barndisco i helgen och när helgen väl är så ska vi fira Klara som blir 18, det är discot och årliga Julshowen. Så jag har det jag gör i veckan. Vill inte klaga, hellre så faktiskt. Fast det klart. Dom sista proven och inlämningarna, dom skippar jag mer än gärna!

Söndag

Har precis varit och fikat hos min gudmor som fyllt år. For dit direkt efter jobbet så nu återstår bara stallet. Ska dra in Raspen till Hippo och rida lite. Känns nästan tråkigt att rida inne när det kommit massa snö men jag vet inte om den snön är går att galoppera så mycket på tyvärr. Dessutom kommer jag hinna rida ute ändå. Så att det räcker och blir över. 
 
Perfekt bild. Mio som inte ville bli fångad och valde att kasta sig ut i djupsnön.. Saknade sötnos!
 

Lördag

Hejhej!
Kom hem för ett tag sen och har hunnit duscha och fått i mig tacos från gårdagen. Hoppade som sagt lite imorse med ett gäng morgonpigga tjejer. Hoppade en serie med låga hinder men mycket jobb för hästen. först fyra bommar i trav och trav fram till en oxer. Efter oxern kom direkt ett räcke och sedan ett galoppsprång till tredje räcket och sen två galoppsprång till sista oxern. Dom har lagt nytt underlag i ridhuset så det var rätt tungt att gå på. Därför gjorde jag serien tre gånger innan jag gav mig på hinder. 
Nu ska jag fara och jobba. Stänger butiken ikväll och öppnar imorgon så jag tänkte stanna i Obbola inatt. 
 
Tror min bror knäppt de fulaste kortet någonsin (inte alls lätt med vår dåliga kamera) Jätte suddig bild och ett super fult hinder. För ja, jag rev inte, vi hoppade så där och utan stigbyglar. Det är från Emmaträningen förra helgen.