Gott nytt år!

Tog sovmorgon i morse och tog sedan en promenad med mamma vid tio. Därefter for vi och gav lunch till en halv galen häst som busade i hagen, och mockade. Har precis duschat och nu har jag cp för byxorna jag planerade att ha dom tvättas just nu i tvättmaskinen.. Måste ta ocbh äta lunch nu, göra mig iordning osv för sedan ska jag ta bussen till Obbola. Blir middag där och sedan ska vi dra vidare. Hoppas på en lagom rolig kväll och inte allt för mycket bakfylla imorgon.. Gott nytt år!


Bild från förra året.

Perfekt, ännu en födelsedags present?



Läste just ett inlägg om den här Paljettclutchen. Den är kind of perfect! Man får tydligen plats med kort, pengar men även telefonen och nycklar. Hur bra är inte det att ha på fest? Klicka här för att komma till bloggen och inlägget.

ibland känns allt så enkelt



Jag kunde inte alls låta bli att le när jag försiktigt galopperade lite på åkern idag igen. Livet är ju allt underbart! Tänkte tanken att jag måste fråga Johanna om vi inte ska fota någon dag. Hoppas bara på lite mer punder snö och strålande sol. Hur underbart vore inte det då?

Ganska jobbigt.. vad att göra nu?



Kände verkligen hur perfekt det hade varit att slappa framför en serie idag. Men nej. Jag vill se SOA, bara för att Tomas fått mig att gilla det. Men tror ni jag har det på min dator? Tror ni vi kom ihåg att fixa ner laddningsprogram igår? Tror ni jag orkar fixa det själv?.... Jag får hitta något annat att roa med mig tills vi ska åka ut till Stöcke på middag ikv.

Bätte sits i julklapp?

Jag önskade mig en bätte sits i julklapp. tyvärr var det lite svårt att ge i julklapp så jag fick detta istället.
Får ta och läsa igenom häftet något dag så ska vi se om det blir bätte, hehe!
Btw, läste just igenom. Hur svårt kan de vara att skriva bättre?

Torsdag

Har varit i stallet nu på morgonen och ridit. Det blev mest skrittjobb men jag provade även lite trav och galopp på åkern eftersom att det har snöat inatt. Men jag vågar inte chansa så mycket då jag inte vet hur bra underlaget egentligen är. Så, mest skritt, som sagt. Nu måste jag ner på stan en sväng för lite ärenden. Måste bland annat sätta in julklapps pengar på banken.

Onsdag

Och när han får bestämma så blir det pizza till middag. Sjukt mätt..

Grattis Samuel

Igår sa Samuel " Justja, jag fyller väl år imorgon? eller?! ".

Ja det klart. Idag fyller han elva år. Grattis brorsan!!!!





ge mig dessa....NU



Have2have.se för 498 kr,
fyller år om 52 dagar så PERFEKT present till lilla mig ( storlek 36)
PS. Behöver verkligen ett par nya vita converse också. två flugor i en smäll.. Snälla?

Tisdag



Tomas kom hit igår. Vi for och hyrde Lincoln Lawyer på kvantum och såg den. Riktigt bra! Hade gärna sovit ett tag till imorse men jag och mamma hade planerat in att fara till Hippo med hästen. Jenny hjälpte mig idag och det gick ganska bra. Det visade sig dock ganska tydligt att han tar min väster skänkel mycket sämre så det måste tränas bort! Både jag och hästen var ganska trött efteråt. Jag har precis ätit lunch och ska ta mig en dusch. Sedan måste jag nog försöka hitta på något att göra för annars kan jag lova att jag kommer somna.

mellandagsrea

Snålade som tusan idag! Köpte billigaste jag kunde hitta och då fyndade jag några billiga saker som jag verkligen behövde. Så jag är nöjd! Hade Emma som sällskap och vi kom överrens om att man ska tänka att man inte ska köpa något för då hittar man. Har man råd så hittar man inget. Stämmer, eller hur?

Eftersom att min favorit tröja i grått har haft en ofungerande dragkedja vääldigt länge och hål vid fickorna så köpte jag en annan grå hood som var på halva priset. Den är ganska lång och väldigt varm. Köpte billiga underkläder på Gina och smink på H&M där jag även hittade en parfym för 39kr, därför köpte jag två!






Måndag



Var i stallet med mamma nu på morgonen. Hon red en islandshäst så for vi ut tillsammans. Måste dock skynda mig lite nu för jag ska vara på stan klockan tolv för lite mellandags rea! Ska nog inte shoppa så mycket måste spara, spara, spaaaara!

Julklappar!



Pengar, duschgrejer, necessär och finaste ringen av världens finaste pojkvän!



Fick ju verkligen allt jag ville till Raspen! Stigbyglar, förbygel, Senskydd, sadelgjord till både dressyrsadeln och en vanlig. Fick även ett super fint träns som jag ville ha sen tidigare. Men det var innan jag tänkte på vilken att alla hans spännen osv är i silver och tränset är i mässing.. Super snyggt, kanske är jag kräsen men det kommer störa mig lite. Så jag tänkte byta det. Så det är ungefär de här jag fått i julklapp. Är jätte nöjd!

Söndag



Har haft en riktigt bra jul! Fått massa fina julklappar kan jag lova och min häst kommer vara riktigt snygg till tävlings säsongen! Sov ju i Obbola inatt och var där hela dagen. For sedan mot stan och köpte hem pizza med Tomas och Alexander. Dom har precis dragit så nu sitter jag alone och väntar på att dom andra snart ska komma hem. Orkar inte fara och göra något nu men jag känner mig redan jätte uttråkad.. Vill ha något julklapp att leka med men det är försent att önska sig leksaker också. Tack ändå för alla fina klappar, visar dom lite senare. Ska bara läsa mina ca tvåhundra inlägg på bloglovin!

God Jul!

Har precis tagit mig en dusch efter att ha varit i stallet med mamma. Väckte precis Tomas som inte var lika pigg som mig.. Blir dåligt om uppdatering idag och de hoppas jag de blir för alla andra också. Datorn ska inte användas på julen! Nej, dags för frukost. God jul på er som orkar läsa bloggen.

Fredag



Klev upp vid nio idag. Somnade typ två - halv tre inatt för jag var så himla pigg och hungrig.. Har iallfall varit på promenad med Samuel. Köpte en julklapp! Ska snart ut och köra lite bil och sedan åka in med Raspen på Hippo!

Ångrade mig igen..



...Satt hemma med Pappa och Samuel ikväll. Drog på mig chokladmasken och såg på Harry Potter. Bara mysigt! När mamma sedan kom hem från stallet så slog vi in lite julklappar. Jag är fortfarande väldigt pigg och ångrar att jag sov två timmar tidigare idag.. Men jag var verkligen trött, lovar!

Torsdag.


Kände hur tunga ögonlocken var när jag kom hem. Så jag somnade i två timmar. Ganska pigg nu iallafall. Hade fått min lön också, wohoo! Nej nu ska jag ta och käka middag. Sedan lutar det mot att se film hemma ikväll. Kändes mer än skönt! Fast nu ångra jag mig, kanske följer med mamma till stallet och lånar en häst och rider ut med ist.

Dan före dan före dopparedagen

Äntligen jullov på riktigt. Hade en skön och väldigt kort dag på skolan. Vi körde musik tävling och sedan spelades de musik i mitten. Följde med Klara på stan en liten stund sedan också.

lite hoppning

Raspen gick jätte bra idag! Började lite lågt med studs osv och avslutade med en kombination räcke-oxer.
Mamma filmade ganska mycket så ni får se alla tre övningar!

Onsdag



Sitter och äter lunch just nu. Gröt såklart, äre jul så äre! Känns fortfarande jätte skönt att nästan ha jullov. Är som sagt ledig idag och sedan blir det bara att fara en stund på skolan imorgon för lite avslutning.Tänkte mig ner på stan på ett tag också. Har körlektion osv! Tomas kom hit igår fast vi somnade ganska snabbt. Så jag klev upp med honom vid halv åtta eftersom han skulle till skolan. Sedan följde jag med pappa till kyrkan för att se då Samuel hade sin skolavslutning. Glömmer aldrig tiden på backenskolan då man sjöng i kyrkan både på jul och sommaravslutningen. Sedan tårtkalasen när skolan började igen.. hehe!

Tisdag

Lättnad är känslan. Har precis lämnat in de sista uppgifterna. Vi har endast en lektion kvar på skolan och den är på torsdag. Jag är alltså ledig imorgon och på torsdag har vi lektion mellan tio och elva plus kanske lite lunch och såkallat julmingel med glögg osv. Känns ju helt underbart måste jag säga. Julgranen har fått paket under sig och det är fortfarande vitt på backen. Fyra dagar kvar och plussar man på en vecka har vi nyår också. Så jäkla skönt det känns. Välbehövlig jullov!

Det är inte mycket som händer över ett år.

Idag går alla tankar till dig..



Jag höll om honom en sista gång, sen tog mamma iväg honom.
Min fina pojkvän var där också.
Han följde med mig till bilen så satte vi oss där.
för att inte höra smällen..
Johanna kom dit också
Alla grät
Sedan var han bara borta,
för alltid..

Raspoetin

Jag hoppas inte fler tror som min mamma. För enligt henne skriver jag i bloggen som att jag inte trivs/gillar Raspen. Oj vad det inte stämmer. Det enda jag inte gillar med honom är skillnaden mellan honom och Mio. Då menar jag bara dom här sakerna som hästar oftas gör när dom kommer till nya ägare, som jag har pratat om tidigare. Ja att på samma ställe ska han bråka när vi rider ut själva. Fast det har ju varit bättre ett tag nu men det var något Mio aldrig gjorde. Sedan har han inte bästa tålamodet om man tillexempel ska klippa manen eller om han ska stå ett tag i stallgången. Men när jag tänker efter så har det blivit bättre men inte helt bra. Men det är nog bara det med att komma till nytt ställe så jag tror det där kommer lösa sig. Han är annars riktigt snäll och rolig att rida. Det jag föll för framför allt var hans ärlighet. Lägger in två klipp från när jag red honom första gången. Jag vill inte påstå att det ser mycket bättre ut idag. Men det har blivit skillnad och på klippen håller jag mest i mig och försöker styra. haha!






Vet inte om Karin (hans förra ägare) läser detta, men han var precis vad du sa och precis vad jag ville ha. Hade varit riktigt roligt att få ta en lektion för dig nu när jag haft ett tag. Men 100 mil.. lite väl långt!

Måndag

Känns riktigt bra med måndag idag faktiskt. Tror och hoppas på en lugn sista vecka innan jullov. Idag och imorgon är långa dagar men onsdag och torsdagen blir riktigt kort. Ska till Hippo med Raspen sedan efter skolan. Underlaget hemma är fortfarande kaos.. Åkern har varit bra men jag litar inte på att det är lagomt mjukt nu. Därför är det sjukt bra att mamma ställer upp och skjutsar så mycket som hon gör ♥

          
                             Mongo bild från i fredags.. Ser lite outvecklad ut!

glöggen heter blossa

Kvällen bjuder på glögg och pepparkakor. Skönt avslut på helgen. Känns bra med knappt en vecka kvar till jullov och julafton kan jag lova. Underbart! Här är fler bilder från i fredags på Waynes också!







Inget mer barbacka på Raspen inte..

Har precis varit i stallet en stund. Raspen fick sig en skritt tur och jag red barbacka.. Hade anat att det skulle vara oskönt men jag tänkte att om jag ändå bara ska skritta så borde det inte vara några problem..fel! Det är inte bara manken som är hög, hela hans ryggrad är hög och oskön. Så jag vill nog knappt skritta honom barbacka.. Men annars skötte han sig bra tycker jag!

Söndag - fjärde advent



Kom precis hem från Obbola. Såg på jägarna 2 igår med Tomas och det var riktigt bra faktiskt! Nu måste jag slå in lite julklappar, fara och rasta hästen och sedan plugga järnet. Gärna innan middagen så att man kan slappa ikväll. Bästa att sätta igång isåfall!

Lördag

For till Hippo idag och red mest på marken, lite bommar och ett litet hinder. Bommarna och allt gick bara dåligt men annars bra tycker jag. Nu är jag dock sjukt jäkla hunrig eftersom att jag åt frunch vid elva.. Ska fara till Obbola sedan så jag skriver imorgon!

Fika på Waynes.



Har suttit med Cissi, Johanna och Mona på waynes från åtta nästan till nu. Jätte mysigt som vanligt. Nu ska jag rulla vidare mot Obbola. God natt finisar lägger ut mer bilder från kvällen imorgon!

Fredag

Det första jag ser när jag kom till skolan imorse vara att det hängde pepparkakor med en liten lapp med på varenda skåp. Gulligt osv men det var verkligen pepparkakssmulor över allt. Inte många som åt upp dom! Kom ganska nyss hem från skolan efter att fått veta resultatet på spanskan. Klarade det med 1,5 poäng WOHO. Trodde verkligen på ett IG där ett tag. Snackade med läraren sedan också och han gillar starkt att jag alltid är i tid och på lektionerna, är rätt bra på det och därför ville jag skryta lite.

Jag och klara undrar...



Ser vi så här feta ut irl...? hahahahah!
Aerobicpasset igår gick iallfall bra, det är sjukt jobbigt men väldigt roligt. Även om det var evigheter sedan vi gjorde det sist så gick det ändå bra! På kvällen kom sedan Tomas och jag bakade en kladdkaka i smyg som jag sedan tvingade honom till att vi skulle äta, bra va?

Nu ska jag skriva en sjukt dryg samhällsuppgift och sedan redovisa. Ha det bääst

DAG 29 - En svaghet



Jag har ganska svårt för att säga ifrån många gånger och det har till och med min mentor satt som mål på mig. Att jag ska måste lära mig att hitta gränser. Fast jag har själv inte sett det som ett problem så många gånger. Jag litar nästan aldrig på vad jag själv säger. Det räcker med att någon säger att jag har fel så ger jag upp. När jag red dressyr för en dressyrtränare sist så sa hon också "Elin, du behöver inte se ut som att du önskar att du inte fanns. Ta plats och visa att du finns" Som vanligt går allt in på hästar men när jag är på hippo och rider känner jag mig alltid i vägen.. Jag vet inte varför, det är lättare sagt än gjort, men det känns som att det är jag som inte ska vara där. Förstår ni, jag är den som är ivägen. Jag kan lätt tänka nu att jag ska lita på vad folk säger till mig, att jag har lika mycket rätt som andra, men när jag väl är i ex: ridhuset, så kommer den där blyga människan fram igen som helst bara vill gömma sig i ett hörn. Jag tror jag vill komma till att den där känsliga flickan är en svaghet för mig, men jag tror heller inte att jag är ensam om det!

Torsdag

Sitter på skolan och väntar på att trafikanten ska börja. Klara spelar Mange Bjuder på youtube och sedan ska vi tydligen bju på ett aerobics pass för klassen i slutet av dagen. Det bestämdes igår så vi fick försöka påminna oss om hur den var, den vi gjorde för byggklassen för evigheter sedan. Men det blir säkert roligt.

Måste tydligen välja mellan pojkvän eller kladdkaka ikväll..? Jag som tänkte slå två flugor i en smäll..
Dålig stil Tomas Maxe!!

Dressyrpass

Gymmade på idrotten som var skolans sista lektion. Jag och klara körde gärnet, speciellt armar! Jag och mamma for in med Raspen sedan. Rakade honom och gjorde sedan ett försök med dressyr. Tog snodden och försökte rida igenom honom. Helt ok resultat. Tog av den i slutet och lät honom rulla på lite. Blir nog mer markarbete i helgen! Nu däremot väntar sängen hade jag tänkt!

Onsdag

Kom precis tillbaka till skolan efter att ha kört på körskolan. Gick väl ok, sjukt halkigt bara! Nu ska jag skriva någon religionuppgift som verkar riktigt tråkig och dryg. Så jag kanske borde börja med den nu!

Bjussar på en riktigt härlig låt! lyssna på hela albumet, "Every Kingdom" på spotify!

DAG 28 - Någon jag saknar

Älskade finaste Mio.  Han betydde så sjukt mycket för mig och var verkligen den underbaraste som fannas. Det går inte alls att beskriva saknaden efter en häst som honom. Alltid världens snällaste!
På Tisdag, 20 december, är det exakt ett halv år sedan han lämnade gården för helt andra ställen. Jag vill aldrig känna den känslan igen!

DAG 27 - Min favoritplats



Jag vill skriva så här. Jag trivs där jag är nu. Alltså inte bokstavlingen i mitt rum. Men i mitt liv. Där jag lever nu är min favoritplats. Kanske säger jag så här för att jag inte upptäckt så många stället i mitt liv. Men jag skulle kunna säga Turkiet för det är så himla underbart där. Men jag trivs i Sverige också. Jag lämnar nog den här frågan så!

Raspen fick plumsa lite i den snön som finns. Inte så himla mycket men han fick ändå trampa på lite extra och han tyckte nog allt att det var rätt så roligt. I morgon åker vi in till hippo är planen. Planerar lite markarbete, mest dressyr. Nu ska jag ta och fika lite och hoppas på att klockan slår 21 för Desperate Housewives!
Neheeee, varför är det inte DH ikväll för.. nu blir jag ju leeeeedsen! ÄR DET SLUT????

399 kr på STYLEBYTYRA.SE

Tisdag.

Tackar min matte lärare som ställde in morgonens mattelektion. Vi fick istället välja mellan att sova längre eller kolla på luciatåget. Hade kanske varit mysigt nu när det ändå är lucia. Men jag valde att sova och det behövdes. Missar ändå min sovmorgon imorgon då jag ska fara och köra lite bil innan skolan. Börjar iallfall om 35 minuter så jag ska bara dricka upp mitt kaffe och sedan fara iväg mot skolan, till klockan 15.40.. Men det bjuds tydligen på glögg idag och det är ju gott iallafall.

Men jag mår som en gud ändå, bara med en svacka som alla andra!




Har inte alls något ambition till skolan just nu. Jag vet verkligen inte vad jag vill med livet och jag har inte alls någon stor lust att kämpa ihjäl mig på skolan. Önskar att jag hade liite enklare att lära mig saker men mitt huvud hänger aldrig med. Jag har satt mig på mitt rum med min dator, som så många andra kvällar. Efter att ha varit i stallet, som så många andra kvällar, efter att ha kämpat på skolan, som så många andra dagar. Spotify spelar lugna låtar och mitt doftljus börjar lukta efter att jag tände det. Ska försöka få ett slut på min berättelse om en liten flicka, på engelska...

 Jag älskar mitt liv,
det känns som att jag har allt jag behöver. Men mål i livet trycker ner mig ibland. Jag förstår inte längre vad det är som tar sådan tid för i stallet är jag inte så länge om man jämför med andra och jag pluggar tydligen inte tillräckligt hårt. Men jag vet inte var jag vill komma med allt. Trafikantutbildningen är det enda i skolan jag känner att jag måste kämpa i och har inställningen för det. För jag vill verkligen klara körkortet typ i mars senast (skulle dock inte förvåna mig om det ändå inte räcker). Men när jag inte vet vad jag vill göra i framtiden, inte vet vars dom andra ämnena tar mig så känner jag ibland bara lusten att skita i allt. För oavsätt om jag försöker så räcker det inte. Fast till vad, vad ska det räcka till, jag har ju inget mål. Exakt detta blir jag galet på!

Men nej nu ska jag sluta. Jag kan om jag vill.  Skärpning för fan!

jävla måndag!

 FAN, jag ger snart upp skolan. Nu är jag bara trött, less och har huvudvärk på köpet. tack

DAG 26 - ett intresse

Bli inte förvånad men jag håller faktiskt på med hästar på fritiden, eller min egen som heter Raspoetin. Kanske kom som en chock?

Jag började iallafall ridskola på Hippo när jag var ca 8 år. Skaffade sedan Mio i Januari 2008 och fick ta bort honom för snart ett halv år sedan.. Han lärde mig otroligt mycket och var den bästa första hästen man kunde få. Ha skrivit så mycket om allt det här så jag drar det inte igen. Jag var utan häst hela sommaren och det var fasN inte OKEJ. Hade panik många gånger om och det kändes så himla tomt. Men i början av Augusti fick jag hem en ny stjärna, Raspen kallar vi honom ju! Till nästa år ska vi tävla 100 - 110 om allt går som det ska. Jag skulle vilja tävla minst en dressyrtävling för att börja ställa mer krav på mig själv i dressyren också. Måste bli bättre på att sätta mål helt enkelt. Men hoppningen går först såklart! Jag skulle vilja tävla 120 med honom en dag något år. Men jag satsar mer på att ha roligt än att tävla högre.

Jag är ingen super duktig ryttare men jag tycker att det är roligt, såklart. Hästar blir som ett beroende och det går inte att släppa utan en bra anledning. Jag har dock vetat sedan jag började ridskola att jag är en mes, inte ens bara när de gäller hästar men jag klarar mig. Även mesar klarar saker!




Julshow 2011

Han skötte sig himlarns bra tycker jag, hade som ingen aning men det här gör vi ju gärnja om!
Här är vårat nummer!

Söndag

Känner just nu, äntligen hemma, fast det var riktigt roligt ändå. Sitter och äter lite nötter och hoppas på mat snart, är ganska så väldigt hunrig med tanke på att jag åt lunch tolv. Tänkte lägga in film från vårat nummer men jag måste ladda in från kameran först. Tillsvidare bjuder jag på några piiics.

DAG 25 - Något ni inte visste



När jag gick i sjuan - åttan låtsades jag röka.. jag munblossade andras cigg. Det var ju as ballt! Det slutade dock ganska snabbt! Idag är jag glad att jag gjorde så för nu vet jag varför just jag INTE röker. Man luktar så himla äckligt, folk som lever på studiebidrag får skrapa fram dom där 50 kronorna i slutet av månaden, och varför ta en risk när det ändå smakar äckligt? Jag tror, mamma och pappa, att ni ska vara glada över att jag "bara" äter choklad. Kan ni vara glada över att jag inte röker istället med tanke på att mer än hälften av mina kompisar gör det, och kompisar ni vet att jag älskar er ändå! Jag är stolt över att jag har bestämt mig för att inte falla in dit!

En annan roligsak, som jag bara måste berätta, fast vissa vet. Det är att för något år sedan hittade mamma och pappa en spritflaska som jag skulle ha samma kväll. Dom blev inte glada alls.. Den stod ett tag i deras skåp tills en midsommar då jag inte fick tag på dricka. Så jag bytte ut innehållet på sjuan mot vatten.. hehe! Den sommaren trodde dom att dom bjöd sina kompisar på alkoholhaltiga drinkar, men icket. Ett bra tag senare hade dom mindre än hälften av sjuan kvar och jag kunde fan inte låta bli att skratta. Jag var bara tvungen att, vid matbordet, ta fram flaskan och halsa spriten vattnet.. Dom blev ganska tomma på ord och jag fortsatte skratta..

Lördag


Hittade en bild som jag inte visste fanns. Från Jennys födelsedag i somras!

Idag blir det inte mycket sitta vid datorn! Ska åka och jobba nu några timmar innan genrepet. Mamma är så snäll och packar hästen och hämtar upp mig vid halv tre.Hoppas att genrepet går bra för sedan är det väl snabbt hem igen skulle jag tro. Sedan blir det nog en lugn kväll, får se om den tillbringas här eller i Obbola.

Amanda Fondell - Made of!!


Klicka på bilden.

Såg ju idolfinalen ikväll med Johanna, Cissi, Fia och Semhar! Det kändes så himla självklart att Robin skulle vinna tidigare och han hyllades rätt mycket innan. Har inte följt idol så jag ska inte säga något. Men så himla roligt att en tjej fick vinna och hon var så himla mycket bättre idag. Vill mer än gärna ha henne på scen på krogen och dansa lös, om ca två månader allltså!

Känner du vinden som blåser i stan?.. Allt dåligt blir bra.

Hem nyss hem från stan. Gick dit med Jenny och Klara efter det super hemska spanska provet. Jag hittade mig en silvrig/grå tröja. Kommer nog ha det på jul tror jag. Kanske till och med nyår(överskattat) då jag inte alls kommer satsa på nyårsklänning, vet inte ens vad jag ska göra på nyår. Sedan drog tjejerna och då träffade jag på Stefan, så vi tog en kaffe och snackade lite skit innan jag tog bussen hem igen. Börjar få julkänslan, äntligen, allt som fattades var snön!

DAG 24 - Det här får mig att gråta

Det är mycket som får mig att gråta! Människor som lider klarar jag inte av att läsa om. Men om man inte tänkter på saker som händer runt om en så.. Jag gråter när jag blir för stressad och får ångest, jag börjar gråta när någon höjer rösten åt mig ordentligen, när jag gör bort mig och gör fel. Jag gråter när jag skäms och och jag gör något jag inte vill. Jag kan vara riktigt blödig och det gäller mest när det handlar om hästar. Då har jag nästan alltid något jag kan gråta över. Däremot kan jag bestämma mig för att inte gråta åt vissa saker. Jag grät inte på två månader efter att vi tog bort Mio för att jag ville se saker positivt och jag tvingade mig själv att inte gråta. Men det blev inte alls bättre av det, jag bara stängde ute sanningen. Men efter två månader sprack det och jag insåg att han var borta på riktigt. Nu fäller jag en tår var och varannan dag för honom. Bara för att jag saknar hans trygghet och hans super snälla ögon. Han var ändå min i över tre år.. Nog om honom. När det gäller hästar är jag riktigt blödig som sagt och jag kan tycka själv att jag är riktigt töntig, men jag kan inte hålla mig. Men helst är jag bara glad hela tiden!

Fredag.



Ganska snygga på curlingen i tisdags! Har samhäll nu sedan lunch och efter det spanskaprov.. Kommer kännas galet skönt med helg sedan kan jag lova och jag är taggad också! Ska jobba lite och sedan är det ju julshowen också. Idag vankas stan efter skolan och idolfinal med brudarna och kladdkaka ikväll

Torsdag



Känner nästan för ett Harry Potter maraton nu när jag, efter mååånga år, har alla filmer!

Skoldagen gick rätt fort även om den var lång. Nu ska jag ta tag i lite spanska plugg innan Tomas kommer hit, hehe! Ha en jätte bra kväll allihopen!

moves like jagger!

Your image is loading...

DAG 23 - Det här får mig att må bättre



+ självklart familjen också men jag hittade ingen bra bild..

Onsdag

For på körskolan efter skolan och hade en körlektion för första gången in my life. Gick väl hyfsat tycker jag. Hade hoppträning sedan och det gick också rätt bra. Hoppade linje och så som på klippet. Åter igen måste jag säga hur snäll häst jag har! Önskar bara att jag själv kunde sluta dra i dom förbannade tyglarna så mycket! Finns så jäkla mycket att tänka på och träna på.. galet! Det här var dessutom sista gången för iår. Får sedan se hur det blir med hoppträningar nästa år för nu har jag bara varit reserv. Vet att det finns tid mellan 20-21 (21-22 var de tydligen...) men det blir så jääkla sent innan man är hemma. Tänker även på stackars mamma som skjutsar och håller på ( fast jag kanske har körkort om 3-4månader.. hoppas!). Nej nu blir det lite plugg sedan sängen!


DAG 22 - En bild som gör mig glad




Bilder isig gör mig glad!

Taget från Iarelisa.blogspot.com

”Men att vara hästtjej är också att bli sparkad av hårda hovar. Det är att få svidande hästbett över hela kroppen. Det är att bli trampad på tårna så naglarna svartnar och trillar av, bli avkastad både i manegens spån och ute i skogen – ibland så illa att man blir medvetslös, får hjärnskakning och/eller bryter kroppsdelar. Förhoppningsvis bryter man aldrig nacken, men det är det vissa som gör också. Att vara hästtjej är att under vinterhalvåret ständigt frysa. Satan vad man fryser. Man klär på sig sinnessjuka lager kläder, men man fryser. Och man är hungrig jämt, oavsett hur mycket matsäck man har med sig. Tro fan det när man är på plats klockan sju på morgonen och inte åker hem förrän klockan sex på kvällen och däremellan knappt har suttit ner en sekund. Det är kort sagt jävligt härdande att syssla med hästar.”

Att ha hand om hästar leder också till en gedigen träning i att ta på sig ansvar. I stall kan elvaåriga flickor ha ansvar för en hel häst, och tro mig; det är ett stort jobb. Man mognar fort.”

” Överhuvudtaget väntas man som stalltjej hjälpa till med allt. Detta beror till viss del på att ridsporten inte åtnjuter särkilt mycket ekonomiskt stöd, vilket gör att alla på en ridskola måste hjälpas åt. I stall tar arbetsuppgifterna aldrig slut, och den avlönade personalen räcker inte till för att sköta allt. Det är inte ovanligt att 12-åringar har ansvar för hela kvällsmatsproceduren och stängningen av stallet. Man kan fundera på vad denna träning i att ta på sig ansvar gör för självförtroendet och insikten om vad man faktiskt klarar.”

” Beror diskrepansen mellan omgivningens bild av hästvärlden och sakernas verkliga tillstånd på samhällets generellt sett magnifika ointresse för vad flickor och kvinnor lägger sin tid på? Det vill säga vanan att nedvärdera kvinnors aktiviteter och avfärda dem som triviala och inte värda att sätta sig in i? Det skulle onekligen kunna vara så. Jag menar, redan som liten hästtjej lärde man sig snabbt att det inte var riktigt tillåtet att prata om stallet, för det var så sjukt tråkigt för alla andra. Ingen var intresserad av ens töntiga jävla hästar.”

Läs hela här

DAG 21 - En låt som gör mig glad



PS. Kolla inte videon för de var det tråkigaste och fulaste (B-igaste) jag sett..

Vad handlar det här om egentligen..?




Tisdag



Sitter på skolan med Klara och chillar. Börjar om typ en halv timme så det är bara att vänta. Hon fyller förövrigt hela 17 år idag. Grattiiiiiisss! Annars blir det en lång skoldag och i slutet av dagen ska vi tydligen spela curling. Blir kanske roligt, ingenaning!

Draggen delade ut mössor idag, praktiskt!

DAG 20 - Den här månaden

December!
Nu har det ju kommit lite snö och jag hoppas verkligen att den ligger kvar och att det kommer lite mer. Den här månaden går ju som ut på att ta det lugnt, äta massa gott, julshowen, lucia, fira jul, fira min bror som fyller år och inviga ett nytt år. Ja nivet, annars händer väl inget speciellt skulle jag tro!

Letade en vinter bild och kom och tänka på Camillas super snygga häst, George! Hade varit ute och tolkat lite med honom och red sedan på ridbanan. Han är såå fin den hästen!


man blir dock inte lika taggad när man ser den här bilden..

Söndag.

LillaRaspen skötte sig jätte bra idag på minigrenrepet. Vi har ett kadriljnummer med små hinder och jag hade ingen aning om hur banan var när jag kom in men jag rider inte först i ledet och nu tror jag att jag kan det hyfsat. Han var lagomt pigg men anar att det blir mera när själva showen är, fast det behövs egentligen inte.. heh! Nu tänkte jag fara till Obbola och sova där, skriver imorgon!

Dom som stod i stallet när jag gjorde iordning var endast små russ & shettisar och alla där ba woow vilken stor häst du har, hur hög är han? Jaa ca 167 och det är ju litet för att vara storhäst. Jag såg honom också som stor första dagarna men nu känns han mest liten, förutom idag då. Fina Raspoetin!

DAG 19 - Detta ångrar jag

4 december



shit vad tiden går fort. Bara tjugo dagar kvar tills det är ju julafton! Måste till stan snart och handla julklappar känner jag. Ska fara och jobba någon timme nu på ett tag och sedan är det snabbt iväg till hippo för minigenrep till Julshowen. Känns taggat att inte ens veta vad vi ska ha för nummer men det blir nog bra!

Lördag



Insåg just att jag har över hundra inlägg att läsa på bloglovin bara för att jag inte suttit vid datorn i helgen.. Kom iallafall nydligen hem från Johanna. Blev gó maten och lite spel sådär. Nu däremot tänkte jag kanske röra mig mot sängen. Lät bra i mina öron iallfall!

Mot Johanna!



Fick skjuts av Tomas till stan vid halv elva för att jobba lite. Gick bara bra och vi fortsätter imorgon. Nu ska jag skynda mig till Johanna som bjuder på middag! Skriver sedan.

DAG 18 - Min favoritfödelsedag

Det var iår när jag fyllde 17, hoppas på ännu bättre nästa år!!


Fredag!

två timmar till helg, så himla skönt. Ska nog till Obbola ikväll hade jag tänkt. Imorgon väntar faktiskt jobb och även på söndag vilken känns kanon! Sedan har ju Johanna sin tjejmiddag på lördag och sedan är det julshowsträning på söndag. Visst ska ni på showen?

   

DAG 17 - Mitt favoritminne

Kan inte välja något speciellt, så det blir en bildbomb med massa minnen!

Piteå 2010



Klassfesten 2010


Grubberevyn 2010



Skolavslutningen 2010



Mimertiden i början av ettan 2011


Min 17-års dag 2011




och så vidareee




okej det spårar lite. Sista bilden får upp fina minnen. Jag och cissi följde med grabbsen till bjurholm, dom drog med en skoter och bilen kokade en miljon gånger, jag bröt av mitt bankkort också. Sedan tror jag vi drog till holmsund och gjorde mat och spelade kubb.

Torsdag



Snodde mobilbilden av mamma. Blev fan lite less och gaanska stressad igår. Kom till stallet, packade in grejer i transporten och tar sin in hästen. När jag kommer in med han i stallet inser jag att han är en enda stor ler hög. Det var bara att skynda sig till hippo, hänga upp täcket och spola av benen och svansen. Täcket var helt nytt och han började med att polera de med lera typ.. Han blev iallafall renare och på bilden är täcket avborstat och liite renare. Men lite less man blir och det lär inte vara första gången. Kan snön bara komma nu?

Det stod markarbete på träningen och han skötte sig bara bra och jag är väl rätt nöjd med den träningen. Jätte jobbigt bara att man inte kan hålla igång hemma.. Igen: kan snön komma?

DAG 16 - Min första kyss

Har verkligen inget special moment när det gäller första kyssen! Kommer ihåg första pussen i trean med en kille som jag var "ihop" med och jag blev sjuuuukt generad och det var typ jätte läskigt.. men första kyssen låter seriöst och jag har inget sånt!