Morsdag

 
Min mamma har verkligen stått med mig i ur o skur. I med å motgångar. Hon har sett mig skratta, gråta, stressa. Hon har sett mig lyckats, hon har sett mig krascha. Hon är min sjuksköterska,  metalcoach, tränare, medryttare, groom, min rådgivare genom hela livet, hon är min bästa vän och framförallt världens bästa mamma. Under alla dessa år har jag både vunnit större klasser på ponnytiden men också kraschat in i vägg och stannat ut mig på första hindret. Jag har varit så jävla arg, ledsen och besviken ibland. Jag har varit så nere i botten att jag aldrig trodde jag skulle hoppa igen.. Jag har varit superstressad inför klasser och alltid så förbannat nervös. Men under alla med o motgångar är det alltid mamma som fått mig på banan. Jag vet inte hur hon gör. Jag vet inte hur hon står ut. Men än peppar o stöttar hon mig genom ALLT.
 
Jag önskar att jag på något sett kunde ge tillbaka för allt hon gör för mig. Men jag vet att det inte går till 100%. Istället ska jag i framtiden göra allt för att bli en lika bra mamma som du. Jag ska också se till att mina barn lär sig meningen med livet, att älska sig själv ( och aldrig förstå sig på skönhetsoperationer.. ahahah. Du vet vad jag menar). Ja, listan kan göras lång och jag ger mycket på att jag snart kommer på massa mer jag skulle vilja skriva. Men jag tror det får räcka nu. 
 
Jag älskar dig mamma, 
vi ses ikväll
 

Lördag



Började dagen med en morgonpromenad i världsklass. Nu däremot blir de jobb 10-17.. Kom å shoppa på Intersport!

Torsdag



Startade dagen på bästa sett. 30 minuters promenad med Bulisen. Solen lyser varmt idag och jag tar åt mig den som aldrig förr. 1 av 3 veckors vila är gjord och vi är redan less. Han går helt enkelt jätte sakta och är super uttråkad men sen får han tuppjuck från ingenstans och gasar på, bjuder på något lättare bocksprång och trippar på. Men de är glädje och då känns de ändå bra i hjärtat. När jag kom hem for jag ut på en 8km lång löparrunda. Tänkte ta årets försa mil men min ena lilltå satte stopp för det.. Får il från ingenstans ibland och då gör de skit ont. Är glad att jag fick de när jag var nära hemmet. Men nästa vecka, då jävlar!

Söndag

 
Finns egentligen inte mycket och skriva här nu då Bulan har fått välförtjänt semester. Vi for till vetrinären med honom i fredags då jag helt säkert visste att något var tokigt på höger fram. Vi började med ett böjprov och för första gången i mitt liv fick jag höra att vår häst såg bra ut. Alltså whaaat? Blev så himla glad men så kom frågetecknet igen.. något är ju fortfarande fel! Så jag sadlade och red. Vi hade longerat honom innan men då såg man inte riktigt. Men vid ridprov kunde även vet förstå vad jag menade då han inte riktigt ville ta ut steget fram. Efter lite trav och galopp stannade jag och då säger ena vetrinären "Har han alltid haft dessa muskelgropar"... eeeh, inte vet jag..haha! Känns pinsamt då jag verkligen alltid kollar igenom min häst noggrant. Men det var inget jag hade tänkt på. Det i kombination tll de andra vi konstaterad så kom vi fram till att han måste ha sträckt sig uppe vid bogen. Inget jag är förvånad över då han är lite väl livfull i hagen ibland.. Så nu väntar nogrann massage och två veckors vila. Dock åker vi ju bort så det kommer bli nästan tre veckor men det är väl bara bättre. Vi får ta promenader med honom hela tiden så jag kommer kunna jogga igång honom direkt. Kommer bara vänta lite extra med hoppningen. 
 
Så det blev ingen hemmatävling för oss i helgen. Istället stod jag på backen och fick se massor av fina ritter. 

Jag älskar dig av hela mitt hjärta ♥

 
Idag har det varit vi i 4 hela år. Känns som att det var nyss vi träffades, samtidigt som jag inte ser ett liv utan honom. Han är verkligen bäst. Fler ord än så behövs inte. Skulle dock vilja koppla av hans mobil o facebook så att ingen kan be om hans hjälp.. Men nu när han strax kommer in från garaget så ska jag lära honom vad ordet "Nej" är. Det är en egenskap man faktiskt behöver lite av när man är sån bra människa som han är..
 Tur att vi åker till turkiet snart så jag får ha han för mig själv..♥

Marvel´s "Avengers: Age of Ultron"

 
Shit, finner inga ord.. Jag och några från jobbet såg denna på bio igår och alltså.. WOW! Det är så galet välgjorda filmer som är sjukt spännande och fruktansvärt bra. Samtidigt som det är precis lagomt med action samtidigt som det är väldigt rolig. Sen skadar det ju inte att huvudrollerna är rätt så jävla heta. Ja. alltså 6 av 5 får den. Den är helt enkelt bättre än bäst.
 

Onsdag



Igår blev det ingen hoppträning för mig och Bulan. Kändes konstigt! Istället for vi ut i skogen med mamma som sällskap på marken. Hon måste nog följa med oftare för Bulan sköter sig så mycket bättre då! Blev en jättefin kväll och väl hemma (var ju hemma samtidigt som hoppträningen egentligen skulle ha börjat, hah!) så kunde jag inte bara gå in igen. Så jag for ut på en jogg i 25 minuter. Riktigt härligt!
 
Idag väntar stallet efter lunch och sedan ikväll ska jag äntligen gå på bio och se Avengers, som jag längtat!!

Det tar på krafterna att vara prins..



Helgen..

 
Denna helg var verkligen rätt värdelös.. Blodtrycksmätaren visar bajs igen och extrem huvudvärk kommer på köpet, Hästen behöver ett extra besök av hovis då han inte alls var sig själv igår. Detta är dessvärre ilandsproblem jämfört ed andra händelser och besked som kommit i helgen.. Olyckor kommer aldrig ensamma och hela förra veckan var som en enda stor tragedi.. Låt detta vecka bli bättre tack!
 
MEN. Banträningen var lyckad och vi drog in 5100kr på att göra det vi gillar bäst. Pengarna går till Ung Cancer!

Lördag.

 
Igår blev det en uteritt, igen! Tre dagar i rad är inget att rekomendera på denne räcer men nu blev de så. därför valde jag den enklaste vägen och sedan mycket fram o tillbaka. Bulan skötte sig väldigt bra och kändes riktigt jäkla fin. Lite för stark i galoppen kanske men annars så! Ikväll väntar dressyrträning för Ida och imorgon är det äntligen dags för årets viktigaste banträning! Viktig för att det är första banan ute och de blir som en check inför nästa helgs tävling men också för att pengarna vi får in går direkt till Ung Cancer!  Jag och mamma har fått in 52 anmälningar vilket kommer resultera i 5200kr. Känns så himla roligt. Vi får göra en väldigt rolig grej som gynnar en jävligt viktigt sak!

Löparglädje

 
Hoppade in på extrajobb 12-17 idag. Åkte sedan hem för en 8km joggingrunda. Kroppen börjar komma igång sakta men säkert. Jag ligger långt efter i planeringen men har fortfarande sikte på årets löparmål. JAG KOMMER KLARA DET! 
 
När jag kom hem öppnade jag dörren till en ren sommarlukt. Sol och grill! Tomas hade börjat grilla kyckling så det väntade en god middag efter en behövling dusch. Sommar är på G, snart så!

Torsdag

 
Igår for jag och Bulan ut på en joggingtur. Han var nog lite trött i kroppen efter hoppträningen. Till och med min hovslagare förstod att han ridits ordentligt då han var lugnare än vanligt i stallet. Det märks så tydligt på honom när han blivit riden för lite! Nog om det. Väl i skogen gick jag med honom först innan jag hoppade upp. Det regnade och blåste men han var ändå rätt snäll. Hade iof proppat öronen med bomull. På väg hem fortsatte vi trava på i ett lugnt och behagligt tempo men mitt i allt tar det tvärstopp! Både jag och Bulan fick en chock då det helt plötsligt springer en storjävla älg 15m i från oss, mitt över våran väg. Ingen högerregel här inte! Både jag och Bulan blev chockade och jag förväntade mig att han skulle göra en 180 och skena åt andra hållet men han stod helt paralyserad. Hinner precis fundera om den verkligen var ensam då jag ser att de står kvar något på andra sidan. Tillslut springer även två ungar över. Jag börjar vissla och prata lite högt i hopp om att dom fortsätter springa iväg. Man vill ju verkligen inte hamna mellan mamman och barnen. Huvva! Efter att vi stått kvar ett tag är det dags att fortätta. Bulan spänner sig rejält när han passerar den "korsningen" men sedan är vi bara överrens om att vi skyndar oss hem. Är ändå stolt över prinsen! Han reagerar ju värre på fåglar som flyger upp från sidan, haha!

hoppträningen igår.

Tjabba hej!
Igår var en mycket bra dag. Ska få köpa tillbaka mitt favorit bett som jag fick för mig att sälja, fick ett glädjande samtal från min ena läkare, fick en triss och vann (hela 60kr) och hade slutligen en bra träning för Johanna osv.
 
Men till träningen. Bara jag och Emma som tränade igår och det var verkligen lyxigt. Vi började med att jobba på volt i båda varven. Först över cavalletti och sedan över ett hinder. Han var rätt pigg men tillslut tycker jag han lyssnade väldigt bra! Därefter hoppade vi lite kortare bana. Då var han verkligen mycket bättre på plats och jag är riktigt nöjd!

Söndag



 
Alltså vilken morgon!! Klev upp vid sex för att åka till stallet. Bulan bjöd på en skittråkig ridtur till en början. Började småtjaffsa flera gånger. Så jag valde att rida lite på en åker borta i skogen. Och jääävlar vad fin han va! Vi har tränat lite dressyr och hoppning i helgen och det här satte ju bara pricken över i:et. Riktigt bra tryck i bakkärran, öronen spetsade framåt och superenkel att göra mindre volter på ibland. Han var verkligen med på allt! Gav mig ganska snabbt då det inte var "ridbana" vi skulle vara på idag. Sedan skrittade han hem väldigt nöjd! Fattar inte varför han ska tjaffsa när både han och jag blir på bra humör när det går bra. Men aja!
 
I fredags hoppade jag lite för mamma. Stod en del hinder framme som låg på typ 80-90cm. Så jag hoppade rund på lite längre olika banor bara för att träna på att hålla bra galopp mellan flera hinder. Mamma skrek på mig som aldrig förr "TA TILLBAKA HONOM". Han blir gärna lite lång och drar iväg efter hinderna då det är betydligt större yta ute. Men i slutändan är det helt klart till en fördel att han får bättre sug.

På lördagmorgon tränade vi dressyr för Ida och han kändes väldigt fin. Vi fick jobba lite slänkelvikningar för att minska och öka voltens storlek. Även lite tempoväxlingar i galopp. På kvällen åkte vi hela familjen till Mickelsträsk för supergodmiddag och årets första kubbmatch. Förövrigt sämsta matchen någonsin. Extremt nära flera gånger så att klossarna svajade men ramlade nästan aldrig. Tillslut vann dessvärre motståndarna. 
 
Nu däremot väntar jobb 10-17 och sedan en lugnkväll. 
Ha en fin söndag allihop!

Hoppträningen igår.

 
Måste börja med att säga tack för alla tips angående urlastningen från nya transporten. Håller er såklart uppdaterad efter att vi provat oss fram lite. 
 
Igår på träningen så fortsätte vi träna lite på samma som förra gången. Denna gång också en S linje men med volter emellan. Bulan var lagomt pigg men lite stark, framförallt i höger. Försökte ignorer och bara vara mjuk och lite bättre blev det. Efter att vi ridit den med några höjningar och i båda varven så hoppade vi en kombination med bom före. Sista hindret höjdes några gånger och vi absolutade med ett väldigt bra språng!
 
Inget roligt filmmatrial men bjuder på en kortfilm.
 

Tips?



 
Hejhallå!
Nu är det så här att mamma och pappa köpte ett nytt släp. Både jag och Bulan är suuupernöjda och Bulan har iprincip gått rakt in flera gånger när vi tränade igår. Den är mycket luftigare och inte lika trång.
 
Men till frågan nu. Vi valde att ta med fronturlasning då Bulan har lärt sig att backa när jag ska ta in honom. Nu är det bara framåt som gäller. Men när jag ska gå ut med honom därfram så ignorerar han rampen och HOPPAR ut... Inte stressat eller så men han fattar ju inte bättre. Även om han hoppar ganska lugnt och själv inte verkar bli påverkad så är jag ju såklart rädd att han ska göra illa sig.. Har försökt att proa och få honom att gå super långsamt men han tar likförbannat ett hopp ner.. Hur får jag honom att gå försiktigt ner?? Har ioförsig bara tränat en dag men jag tänker att han snart får på rutin att det är ett hopp som gäller.. 
 

Tisdag

 

Godmorgon!
Igår tog jag och Bulan en liten utflykt bort till Stöcke PFs ridbana. Han har gått i skogen två dagar nu, vilket betyder lite för lugna pass. Eftersom att jag har träning kväll så behövde vi få fort lite energi från Prinsen. Att rida ut tre dagar i rad är inget för Bulan. Han var lite halvjobbig på dit vägen och strulade lite men inte så att det tog mycket längre tid. Det tar ändå ca20 minuter att ta sig till ridbanan. La in lite trav också emellanåt för att hålla han mer sysselsatt. Väl på banan satte jag igång i trav och galopp direkt och han var vääääldigt pigg. Men efter tag blev han lite mer ridbar. Han var väldigt häftig i traven i början. Han sköt på som tusan! Galoppen blev han lite för ivrig i så den var mindre ridbar till en början. Är iallafall nöjd med slutet då han blev lite lugnare och lättare att påverka. 

Söndag

 
Blev en snabbis till stallet imorse för en kortare ridtur. Då jag var ute hyfsat tidigt på morgonen så ansåg jag att det var perfekt tillfälle att prova rida från stallet ut på vägen och vidare in i skogen. Mötte inte en enda bil. Så idag har jag faktiskt ridit heela passet. Han gjorde typ två långsamma vändningar för att i frågasätta om vi inte skulle hem igen. Men det är verkligen på en heelt annan nivå än tidigare. När vi väl är inne i skogen så går han fortare från stallet än hem. Har börjar äntligen ta för sig och verkar gilla det massor. ÄNTLIGEN! Kan skriva massor om uteritternas utveckling men nu måste jag åka och jobba. Ha en fin söndag och sitt fan inte inne idag.

Tävlingen igår!

       
 
Åhh alltså jag är så himla nöjd med gårdagen!!
Bulan stod som ett ljus båda vägarna till Skellefteå. Han var såå himla lugn men utan att vara trött som sist. Vi kom fram i god tid så vi alla hann vila och äta lite innan start. Hann även se hela första klassen. Perfekt!
 
Mamma gick med Bulan medan jag gick banan. När jag väl hoppade upp började jag trava och galoppera ganska direkt för att känna hur han kändes. Han kändes lugn men pigg. Perfekt det också! Lika så på framhoppningen. Är så stolt över hans uppförande! Han hade bara fokus på hinder och ingen annan häst var läskig. PERFEKT! Hoppar som vanligt inte fram så mycket då jag bara red 95cm. Så hoppar bara med någon höjning på räcke o oxer. Väl inne på banan stod jag still medan ryttaren före red banan. Sedan såg jag till att ta hyfsat god tid på mig (Kan ta många fler sekunder fortfarande..) 1-8 var riktigt, riktigt bra! Åttan var jag lite nervös för då det var en oxer med hyfsat tajt snett igenom och ganska tajt till väggen efteråt. Men när jag väl klarade det så hade jag varken ork eller glöd uppe. Det var som att jag redan tyckte att jag vunnit. Men framför allt var energin i benen slut. Så efter hinder nummer 10 tog det slut . Ganska typsikt då det inte var många hinder kvar. Men alltså jag känner bara att utvecklingskurvan går åt rätt håll och jag är förbannat nöjd ändå! Synd bara att jag inte kunde vara där hela helgen då de var perfekt med klasser för oss. Men skit samma. Inte så himla länge kvar nu tills vi har en banträning och sedan tävling på hemma plan. Längtar ihjäl mig!!
 

Fredag



Sitter här o ba mår! Hade en kul kväll igår, nykter såklart. Idag åker jag, mamma o Bulan till Skellefteå för att hoppa en 95cm! Städa får Tomas göra, hehe!