hoppträningen igår.

Träningen igår gick bra. Mamma hade rakat av honom päslen så han hade lite extra energi men vi kunde hålla den kontrollerat och han var väldigt fin. Vi jobbade två diagonaler följt av en stor volt med ett kontroll hinder. Ena serien med två galoppsprång och andra var en trekombination med ett mellan varje. Länge sedan jag bjöd på klipp nu så här kommer ett..

Det är väldigt bra att mamma filmar. Då kunde jag tillexepel se vad jag gör med armarna. Får ju inte bli en vana att jag sticker ut med armbågarna så. Annars tar de sig bra med sitsen tycker jag! 
 

Helgen.

Tror minsann jag hade den sista helt lediga helgen nu på ett tag. Tack o lov! Äntligen blir de lite tävlingar ( eller ja, vi tränar på att tävla). I lördags var jag i stallet på dagen och sedan låg jag endast i soffan framför Johan Falk. Iallafall tillsdess att de var dags att åka på middag hos mamma och pappa. Som vanligt serverade dem fruktansvärt god mat och efterrätt. Trevligt var de, precis som vanligt!
 
På söndag däremot var jag i stallet klockan nio för vårstädning av Bulans box med mamma. Slängde allt spån, drog ut mattorna, dammsög, skurade mattor, skurade boxen och allt annat runt omkring. Medan allt torkade åkte vi till Hippo med Bulan. Han fick sig ett dressyrpass och kändes riktigt fin. Bra framåtbjudning och rätt så mjuk i sidorna. Medan jag red vad mamma dessutom och bytte däck på släpet. Sedan rullade vi tillbaka. Av med hästen, in med mattorna, in med nytt fräsch spån och sedan var de klart. Känns ju väldigt skönt när de är klart. Mamma fortsatte kämpa ett tag till och torkade transporten lite. Jag däremot for hem för att städa hemma. Varför är de roligare att städa stallet än hemma? Aja, nu är de gjort iallafall. Dock skippade jag löparrundan i helgen och de straffas jag för nu. Klockan är 8 på morgonen och de snöar och blåser ut. Men jag sa till mig själv igår "skyll dig själv om de är dåligt väder, nu måste du ut".. hehe! När man slappat för länge måste man tydligen säga så till sig själv. 


Pay & Jump

 
I torsdags var jag och Bulan på Pay & Jump på Stöcke PF. Vi har aldrig hunnit hoppträna ute och gångerna mellan banträning o tävling har ju varit väääldigt glesa. Att det dessutom var mest bara ponnysar visste jag ju också och jag förstod att detta skulle bli en riktigt prövning. Jag red dit och travade även lite lätt så då var han uppvärm ca 20 min. Väl där fick vi vänta en liten stund tills vår tur. Trånga utrymmen, mycket folk och mycket bilar men då var han hur kolugn som helst. Enda nackdelen med detta var att det inte var någon ordning på den lilla delen med framridning/hoppning. Ibland var de 10 hästar och ibland 3. När jag gick in var de ändå väldigt lite hästar men så fort jag började trava slog de typ slint i huvudet på honom. En stund var jag heeelt säker på att jag skulle ramla av. Kortsidan låg nämligen mot ett glest staket med en bäck på andra sidan. Han drar då en lätt bocksprång och gör nån tvärvändning. Jag har fått rätt bra balans men här visste jag ärligt inte om han var påväg över eller genom staketet. Med mig före lite hängandes. Men på något sätt, han måste ha stannat upp en millisekund, så tog jag mig tillbaka ordentligt i sadeln. Mona, en av arrangörerna ba "okej, alla ponnysar tränger in sig i ett hörn så får Elin försöka ta sig framåt".. hehe. Men alltså de kändes ju bara fel och jag kände bara hur det inte alls funkade att vara där inne. Då jag ändå var först i min höjd så bad jag om att få gå in höjden före. Vilket gick bra. Så vi hoppade fram genom att rida banan på plutthöjd innan de höjde upp. Så hoppade jag några språng till och nöjde mig där. Väl på banan gjorde han inga dumheter alls. Spänd var han såklart fortfarande men kontrollerbart! Dock blir de ju ett problem att hoppa bana när man inte kan rida fram. Men de var perfekt att få vara med på detta och träna! Snart är de tre tävlingar i rad och i värsta fall får vi väl bara träna på att vara med på framhoppningen och skippa banan om de inte går. Men min förhoppning är att han nu kan se allt annat som en baggis..
 
Min insats på banan var helt ok. Första rundan bromsade jag nog lite för mycket hela tiden. Kom inte alls till ridning. Måste bli bättre på att verkligen jobba honom mellan varje hinder. Men annars är jag glad att jag överlevde, hehe!

onsdag

 
I lördags var jag ledig och drog då in bulan till hippo för lite markarbete. Fick bra hjälp från backen och det kändes rätt bra! For sedan ut med pappsen på en 25km runda. Som vanligt är jag heelt slut efter långpass. Får frossa och mår rätt pissigt en stund. Helt blå om läpparna var jag också tydligen. Men med en timmes sömn och färdig, god middag var jag back on track. Det bästa var att jag faktiskt inte fick några känningar i knäet denna gång. Inte ens efteråt. Så det känns toppen! Nu är det bara ett enda långpass kvar innan maran. 30 km är tanken då. Sen kan jag inte göra så mycket mer. 
 
hoppträningen igår gick bra. Vi hade markarbete i form av trav och galopp jobb. Serpentinbågar, linjer och skutt på liten volt. Svårt men roligt. Bulan är fortfarande lite bitig i högersidan men vi börjar komma loss från de. Känns de som iallafall! Kändes iallafall bra som uppladdning då vi ska på Pay & Jump imorgon. Kommer förmodligen bli Bulans största prövning någonsin. Liten framridning/hoppning med en heldel räcerponnysar. Dessutom utomhus, vilket vi inte varit iår (hoppat alltså). Men de ska bli väldigt roligt iallafall och som vanligt hoppas jag på en avslappnad och kvick häst.

Hoppträningen i tisdags.

 
Den gick faktiskt riktigt skitigt! Just nu har Bulan väldiga vårkänslor och brallar iväg så fort jag vill be honom om något. Jag blir ju såklart orolig men då får jag påminna mig om att han faktiskt var lika förra året och då var det inget fel. Fick avbryta träningen och tog hjälp av Emma vid sidan av och vi avslutade väldigt bra efter lite tjaffs. Det är svårt att ta tag i dagliga problem när man har träning i grupp. Men det är inte mycket att göra.
 
Problemet när de fortfarande är dåligt underlag är att de blir knappt blir ett dressyrpass i veckan och de är för lite på denna ungkarl. Han behöver och vill helst ridas på banan varannandag ungefär. De håller honom motiverad och i form. Hoppas underlaget ute bli topp snart så vi kan fara ut och långgaloppera! Tills dess får jag hålla mig till hoppning en dag i veckan och dressyr 1-2. Utan en lösgjord häst tar vi oss ingen vart!
 
Igår for vi ut och joggade lite. Han var extremt ofokuserad till en början, tittig och jobbig. Men efter lite jobb så lossnade de på hemvägen. Ikväll blir de dressyr. Hoppas på att få igenom några viktiga detaljer!

Helgen.

Att vara ledig just denna helg fredag till söndag var verkligen guldvärt. Helgen har bjudit på strålande sol. Så jag inledde fredagen med 10km löpning och stallet. Därefter städade jag lägenheten innan Anna och Emma kom över på ost, kex och vin. Väldigt trevligt var det, lite för trevligt kanske. Inte helt optimalt att sedan kliva upp kl 06 för att fara till Hippo och hoppa samt riva boxar. Men jag får tacka solen för energin den gav. For sedan hem vid 14 och då beställde jag en pizza innan jag la mig och sov en timma. Sen upp igen för dusch innan vi skulle ha överraskningsfest för min farbror på Olearys. Så vi käkade middag, bowlade och hade de trevligt. På söndagen tog jag och Tomas sovmorgon ihop. Minns faktiskt inte när vi gjorde de senast. Så klev vi upp, åt frukost och sedan lärde Tomas mig att byta däck. Jag vet.. pinsamt! Men är man curlad så är man. Nu var jag dock envis och sa att jag minsann skulle få prova och så jävla svårt är de ju inte. Mötte sedan upp några URFare för att pärla armband för Ung Cancer. Väldigt trevlig arangemang med kaffe och pyssel. Att de dessutom är för en god sak gör ju inte saken sämre. Sedan direkt till stallet för att rasta min spralligapålle innan middag, film och glass med Tomas. En höjdar helg med andra ord!L

Fredag.

 
Egentligen hade jag en heldel måsten igår. Men för första gången på länge visade det sig attjag och Tomas hade en ledigkväll ihop. Så vi släppte allt annat, åt glass och såg nya Beck. Kändes på riktigt helt ovärdeligt. Nu är jag ledig fre-sön och jag har en del grejer att göra men jag ska också njuta och göra lite roliga saker! Men först ut på en löptur i de fina vädret, sooom jag längtat!!

Torsdag

 
Godmorgon!

Har äntligen fått i mig lite frukst efter att ha tillbringat morgonen i stallet. Klev upp tidigt imorse för att hinna "göra bort" stallet innan jobb 11-18. Sedan får jag äntligen helg! Har jobbat 7 dagar i rad nu, vilket är helt okej men då får man prioritera bort andra saker. Som att hålla efter hemma.. och tyvärr att träna.. Har lite andra bollar i luften samtidigt och de ger mig såklart ångest för nu är de så jäkla nära till maran. Inser att viljan i mig är lite för stark. Skulle egentligen behöva stryka mig i år och planera mer långsiktligt för nästa år. Men istället vill jag bara göra detta nu när de står på min bucket list för att sedan hålla mig till 10-21km lopp. Det känns ju så häftigt att få prova ju! Hur långt tar jag mig på mina ben, klarar jag de där 42km? Men det tar helt enkelt för mycket tid när det egentligen är hästlivet som går först, som i sig tar 3-5 timmar per dag. Nä, rätt opassade att hitta intresse för långlöpning också då. hehe!

Lördag

 
Det har blivit en lugnare vecka för Bulis nu. Förra helgen tog mamma promenader med honom när jag var borta. Sedan på tisdagkväll trimmade jag lite för att sedan skutta lite småhinder på onsdagen. Han kändes fin! Denna helg är de både jobbhelg och hemmatävlingar. Jag tävlar ju inte själv då de är nationellt men de gör att ridhusen är bokade. Så nu varvar jag uteritter med enklare pass på banan hemma. Idag fick han massage av Mirell och sedan en prommis i solen. Mirell var positiv. Att han musklat på sig, karpryggen känns bättre osv. Som vanligt fick vi övningar som vi ska fortsätta med. Vilket jag också gillar med henne. Att hon visar, berättar och lär en hur man kan tänka själv. De är guld värt!
 
Sedan kör vi på med hård träning igen med fullt fokus. Årets första meeting är äntligen inplanerat. Det blir i Skellefteå, en perfekt första tävling. Samma tävling som vi var på sist. Vi har alltså inte tävlat hoppning på ett år.. Det ska iallafall bli väldigt roligt och det som är bra med denna är att jag på två dagar kan rida tre Clear Rounds. Så det är perfekt då jag vill träna på att tävla. Förhoppningsvis får vi felfria rundor också!