och ja jag har ett litet "mamma-beroende"

 
Efter en rätt kort skoldag så ska jag nu promma till Iksu. Sedan väntar den där lyxmiddagen innan jag ska åka på hoppträningen. Faktiskt första gången jag åker och hopptränar utan mamma. Har åkt in till Hippo många gånger själv men aldrig på hoppträning. Det kommer förmodligen bara resultera i att jag kommer hem mycket senare ikväll. Vi har ju åkt på träningarna ihop i alla mina år så det går ju otroligt fort när man är två. Så om jag brukar komma hem ca 22-22.30 när mamma är med så lär klockan bli minst 23 ikväll. Tänkte säga "tur att jag är ledig imorgon" men visstja, inventering i Obbola 08.00 och utsläpp av häst innan det! 
 

Tisdag

Vissa vaknar säkert lite extra taggade på livet idag. Det är ju valborg! Jag vaknade också lite extra taggad idag. Men vaddå Valborg? För mig blir det en helt vanlig tisdag. Fick vakna brevid min favoritpojke, vilket jag inte kommer få göra mer inom den närmsta veckan då han åker nämligen till Örebro. Tanken var att jag skulle följa med men pågrund av häst och framför allt jävla plugg(!!!) så kunde jag inte haka på. Jätte jävla tråkigt om ni frågar mig. Hade varit underbart skönt att lämna Umeå några dagar även om de dessvärre var begravning som ägde rum i Örebro en av dagarna. Men nu blir jag hemma och firar min Valborg ganska ensam. Ska laga lyxmat till mig själv (makaroner och korv eftersom att jag både är lat och dålig på att laga mat) och sedan åka på Hoppträning. En helt vanlig tisdag alltså. Hade såklart varit kul med fest men nu får jag ju hoppträna, vilket alltid är kul och sedan kommer jag vara nykter till imorgon och därav kunna tjäna cash!! Vi ska nämligen inventera imorgon. Så det är min Valborg det och jag känner mig ärligt inte ett dugg bitter. Har varit inställd på det så länge att jag endast ser allt som posetivt. Hoppträna och tjäna pengar! Men till er som nu ska fira Valborg. Hoppas ni får en jätte bra kväll!
 

Limited Edition 2013

Ni kanske har sett Hööks nya tävlingskollektion? Jag följer ju Hööks på facebook och hann alltså upptäcka kollektionen väldigt snabbt. Väldigt snygga grejer! Såg då täcket nedan och skrev till mamma att jag hittat det perfekta regntäcket till Raspen. Dels är det perfekt på tävling om man vill hålla hästen och delar av utrustningen, torrt så länge som möjligt men även att ha hemma. Raspen är inte alltid så rolig att rida när det är storm och regn. Han blir lätt lite stressad men framförallt så blir det mesta läskigt. Därför vill man inte rida honom barbacka då för att slippa att sadeln ska bli blöt. Så vi beställde hem detta snygga och perfekta täcke. Hoppas det sitter lika bra på Raspen som på hästen nedan bara.

en annan favorit



Vet inte vad jag vore utan denna underbara kille.
Han kanske inte nämns lika ofta som min fyrbenta pojkvän,
men han betyder minst lika mycket ändå.
loove♥

Älskade sol

Ligger ute i solen oh inväntar världscupfinalen i hoppning. Dock ser jag knappt bilden på skärmen då de är så ljust så när de börjar får jag nog gå in!

Söndag



Godmorgon!
Tomas har precis åkt härifrån och jag ska snart gå till Iksu. Därefter väntar Hippo och idag tänker jag ställa fram lite små hinder. Hoppas på samma känsla som igår men det vorde ju kanske lite för bra. Funderar dessutom på att eventuellt testa utebanan eftersom att det bara är två veckor kvar tills vi ska tävla ute. Men jag får se hur det blir. 
 
 
 

alltså denna häst ♥

 
Jäklar i dalen vad fina han kändes idag!! Red lite på stor volt, gjorde ofta checkar att han lyssnade fram och tillbaka. Ställde lite utåt och lite innåt och snabbt kändes han så fruktansvärt enkel. Han bara väntade på att jag skulle be honom om något och gjorde allt jag bad om med glädje. Så mjuk, så fin och SÅ ENKELT. varför kan det inte alltid kännas så megabra?

troublemakers

 
Fyndade ett billigt linne på Gina igår också. Stiligt va?

Ninja La Silla

För er som missade avtackningen av Ninja.. Klicka på bilden och rulla ner till klippet för att se något fint!

Make Up Store

Fick en sminkning på M U P. Så nu vet mamma hur hon ska sminka mig till balen och så köpte jag såklart de smink som behövdes för det. Har dock aldrig spenderat så här mycket pengar på smink. lägger knappt pengar på det förrutom mascara och lite ögonskugga i vanliga fall. Ungefär!
 

Från hoppträningen i tisdags!

Som sagt så kändes han superfin på hoppträningen sist. Redan från början kändes han på G och han känns enklare och enklare för varje gång just nu! Ska visa några klipp på vad vi gjorde!
 
Vi värmde upp på detta lite i båda varven. Lite att han ville sticka över men jag tycker ändå jag fick till det bra! 


Sedan hoppade vi serpentinbågar. Det gick otroligt bra tycker jag! Hade förväntat mig att det skulle vara svårare att få med hononom i svängarna men nu började även det falla mer på plats!
 
Tillsist red vi denna linje på 6 eller 7 galoppspprång. Så några gånger lite tillbaka och några gånger lite fram! Även det gick mycket bra! Gäller bara att fatta ett bra beslut in på första så kunde jag enkelt flyta på till andra.

Torsdag

 
Godmorgon! - jag och mina frukost bilder alltså.. men jag gillare!
Idag är men bra dag, jag lovar! Började redan igår med att Tomas kom hit så jag flyttade pluggtimmarna till idag och då hinner jag även fler timmar. Fick även veta att vi idag hade en inställd lektion som betyder att jag idag börjar 12.20! Så jag har nu fått i mig en god frukost och ska snart göra min löpturs-debut för iår. Bättre sent än aldrig men idag är en solig dag så det kommer bli kanon! Sen ikväll väntar alltså plugg och en paus för att se världscupsfinal såklart! Juste en annan sak som gör att detta är en bra dag- LÖNING!

snart!

Onsdag

Godmorgon världen! 
Hade en grym hoppträning igår. Så otroligt fin har var och så mycket enklare allt börjar kännas nu! Idag är det en del att göra. Egentligen precis som varje onsdag fast lite, lite till. Ska till skolan nu till klockan elva. Därefter tar jag bussen hem för Total Training på Iksu, lunch och dusch. Därefter tillbaka till skolan för Psykologi mellan halv tre och halv fyra. Sedan tar jag och Hanna bilen till Röbäck och hämtar våra studentmössor(!!!). Sen är det snabbt hem för att byta om och åka till stallet. I stallet ska det som i vanlig ordning mockas, fixa mat, byta vatten och framförallt ridas. Efter det: hem, duscha och varva ner. Fast inte helt för då är det pluggmode tills jag bara inte orkar mer. Så en fullpackad onsdag men mestadels roliga saker att göra. Förrutom Filosofin nu på morgonen då..
 
äldre bild från nån vecka tillbaka.

skor - check!

 
Idag är det alltså 50 dagar kvar. Klänningen är fixad sedan länge tillbaka, idag hittade jag skor och imorgon ska jag hämta mössan (som förhoppningsvis passar). Sedan fattas endast eventuella accessoarer så är outfiten fulländad. Jag längtar fortfarande ihjäl mig - studenten!

Nytt till skallen!

 
Fick hem denna från Modekungen igår. Kung!

Jag har nästan inget hår kvar..

 
Tur att de växer fort! Det är sjuuukligt vad tunt de känns, men ändå otroligt skönt. Är inte helt nöjd och jag kommer nog vänta med att klippa mig igen tills de att min mammalediga frisör är tillbaka. Jag går åtminstonde aldrig mer till något annat än Blablabla! 

Måste skydda mig själv lite..

..för jag vill inte att ni ska tro något konstigt och jag har tänkt på detta sedan jag skrev det. Jag har bara tänkt på det så himla ofta. Att jag är glad att jag har en pappa som faktiskt vägt 100kg och insett att en sund livsstil är otroligt viktigt och sedan blivit rätt så vältränad! Enligt pappa var det tvärt om för mamma. Hon var vädigt smal och gick istället upp några positiva kilon när dom började äta rätt. När jag var liten och denna förändrig blev av, så var jag såklart sur. Men just nu är jag som sagt glad att det är som det är. Utan föräldrar som bryr sig är det nog svårt att hitta rätt väg själv. Så vad är sunt för oss? Jo, hitta träning som du gillar, träna med måtta, ät bra bra och unna dig godsaker. 
 
Det jag ville komma till är att det är svårt att komma ihåg hur otroligt tacksam jag ska vara för den jag är, eller jag kanske ska säga vi. Jag har en underbar familj, pojkvän, häst, vänner, jag får bli mätt varje dag, har tak över huvudet och kan duscha i varmt vatten när jag vill. Sådant som många av oss tar förgivet är lyx för andra.. Jag kan ibland klaga på att jag tycker de är drygt med glasögon. Men så ser man en video på någon som blivit av med ett ben, föddes med en sjukdom .. eller ja ni förstår. Men tyvärr måste man bli påmind om detta alldelens för många gånger för att inse att man har det bra. För tyvärr jämför man sig alltför ofta med dem som har det bättre, när man egentligen borde göra tvärtom. 
 
Det var bara det jag ville säga och nu hoppas jag att jag fortsätter hålla mig frisk och kry. 
Ni andra också såklart♥
 
 
 

.

nackdelen med jobbhelg..

..det spelar ingen roll att antalet olästa inlägg på Bloglovin står på noll på fredagen. När man har jobbat hela helgen och varit med sin pojkvän resten av tiden, då har man nästan 300 olästa tydligen..hehe!

 
 
 
 
 

Söndag

 
For in till Hippo idag också. Endast dressyrjobb. Riktigt fin var han faktiskt! Jobbade mycket på att inte vara på fyrkantspåret, Många långa raka linjer i alla gångarter. Tränade lite byten och travade över bommar. Super fin! Mamma red lite i slutet och det gick bra även för dom!

Lördag

Har varit på Hippo nu på morgonen och idag var det mammas tur att rida. Så hon fick hoppa lite små hinder. Först en linje med 7 galoppsprång (egentligen ska det vara fem men för att inte behöva rida på så snabbt så blev 7 bra). Sedan hoppade hon faktiskt en serie. Ska fråga om jag får lägga ut ett klipp på det men vi får se. Tillsvidare får ni en gammal från när vi provred honom i Göteborg. Nu ska jag åka och jobba! 
 

Har lite tråkigt.. applåd till den som orkar läsa igenom!

Detta är jag rädd för: Att jag ska förlora någon jag tycker väldigt mycket om!

Tre saker jag vill ha varje dag: Käk, kärlek och kläder

Tre saker jag absolut inte kan göra: Spela fotboll är det bästa jag kommer på!

Detta tycker jag om att göra: Vara med människor jag tycker om, hoppa häääst, träna, sola, köpa kläder osv!

Detta vill jag göra just nu: resa till något varmt land som bjuder på sol, bad, drinkar och shopping!

Bästa känslan: När man inser hur bra man har det och framgång!

Värsta känslan: Stress i alla dess former

Egenskap jag gärna vill att min partner har: En glad pojke som får en att le när saker känns jobbigt. Som Tomas alltså! ©

Är jag kär just nu? Det är jag!

Jag vill gifta mig: Ja det vill jag!

Följande saker vill jag göra innan jag dör: vinna på lotto, Uppleva New York, London, Italien osv. Alltså jag kan rabbla på ett bra tag men jag orkar inte!

Min käraste ägodel: Raspoetin!

Något jag vill ha i present: En resa, macbook air, iphone 5 och en systemkamera!

Detta har jag på mig just nu: Jeans, hood och tofflor.

Favoritkläder: jeans och ett linne typ

Favorit djur: heest

Följande musikstilar tilltalar mig mest: Metal

Favoritlåt just nu: Denna 

Roligaste ämne i skolan: Psykologi 

Tråkigaste ämne i skolan: filosofi – så fruktansvärt och obeskrivligt så tråkigt det är!

En bok jag gillar: Gömda

En film jag älskar: Gone Baby Gone

Favorit tv-program? Oj ser aldrig tv längre sen DH slutade.. OC och Desperate har alltid varit mina favoriter

Detta äter jag gärna: Pasta, fläskfilé med en cantadousås. MUMS!

Dricker helst: vatten

Favoritgodis: Choklad.. de visste ni inte va?

Hit vill jag gärna åka på semester: Italien

Färg på mina ögon: blåa har jag för mig

Min längd:
159,9 säger skolsköterskan.. jag ba. Hallå avrunda? - 160cm!!

Jag tror på:
evig lycka.. haha näe jag vet inte!

Jag spelar:
Quizkampen mot Tomas och vinner alla gånger!

Så här bor jag: I ett radhus med mor, far och bror.

Antal döda krukväxter i hemmet:
Inga för mamma skulle hinna kasta innan dom dog

Favoritfärg: Svart 

Favoritcitat: ”Även om vi är på rätt spår så blir vi överkörda om vi bara sitter där”

Vad lyssnar du på just nu? carrion – parkway drive

Var är dina föräldrar födda? Umeå

När badade du i en pool senast? på Iksu nån gång i vinter

Har du varit med i någon skolpjäs? Ja

Hur många barn vill du ha? typ 2 - klassikern

Vilken musikstil tycker du mest illa om? opera

Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? nej 

Har du åkt moped någon gång? Ja

Har du busringt någon gång? Ja vem har inte..

Har du fått felparkeringsböter? Nej, inte än

Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Nej och kommer aldrig göra

Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Turkiet

Har du en egen trädgård? Näe

Kan du alla orden i nationalsången? näe

Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? The place beyond the pines.

Favoritpizza? Pappas hemmagjorda alla gånger (med mozarella, salami o kärlek)

Chips eller popcorn? popcorn

Vilken färg på läppstift använder du? inget

Har du rökt jordnötsskal någon gång? vaaa kan man göra det?

Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? haha näee

Apelsin- eller äppeljuice? apelsin!!

Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? alltså jag tror inte jag ätit ute sedan jag åt på Allstar med Jenny, Cissi, Anna och Tove

Favoritchoklad? Just nu är de Marabou Premiums Mintchoklad.. Men det finns ju så sjukt mycket god choklad!

Har du vunnit en prispokal någon gång? Yes

Är du bra på matlagning? Nej, tyvärr inte!

Klarar du att tanka själv? jaa

Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på tv? Nej

Pepsi eller Coca Cola? Spelar ingen roll,

Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Ja när jag praoade på Lobbyn skulle man ju ha speciella kläder, de räknas som uniform.. eller?

Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken: Alltså kärlek går ju först men det har jag ju så... MÅNGMILJARDÄR!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: nej

Kan man vara vän med sitt ex: Ja det klart man kan

Vem var det du besökte på sjukhus senast: Oj, det var en gammalklasskompis för flera år sedan.. Har haft tur med de där hittills..

Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar: Telias standar hoppas jag

Vad har du i din väska: Börs, nycklar och rabatthäfte typ!

Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig: kolla instagam typ.. eller nåt!

Vad är du tacksam för idag: Att mina föräldrar började med fullkorn och slutade med läsk och popcorn varje dag! TACK

My gooood.. jag skulle kanske sagt: Att jag just nu är fullt frisk osv.. Men det var alltså de första jag kom på.. satan så tragisk jag är……. 

Där fick ni!

 
Fick glädjade besked idag som fick mig att känna lite "haha där fick ni alla som inte tror att jag pluggar när jag sitter på mitt rum". Men ATT jag gör och de resluterade i att jag satte mina två mål på dom senaste proven, ett VG och ett MVG. Jag har faktiskt realistiska mål och dom heter inte G i alla ämnen lägre, det har vuxit bort. sådeså era maddafakkers! Firar med en ny smak av Ben & Jerrys. PUSS

Fredag

 
Sådärja. Precis avklarat ett benpass på gymmet (hatar trappor just nu..) och en standarfrulle. Nu är det dags att bege sig till skolan!

Stativ/fodral till surfplattan



Fick äntligen hem ett efterlängtat fodral till surfplattan. Stativet funkar sådär men det får man kanske räkna med när man betalde med en ynka hundralapp. Annars så är jag nöjdes!
 

bloggkampen


 
Följer ni bloggkampen? Tyra Sjöstedt och Peder Fredricson tävlar mot Linn Olsson och Malin Baryard. Man får varje dag följa deras träning inför tävlingen på Göteborg Horse Show. Ska blir riktigt spännande att se och jag själv hejar på Tyra och Peder. Se bloggkampen här!

hoppträningen igår

Igår gjorde vi en rätt klurig bana med både trav och galopphinder. Så väldigt mycket lydnad. Vi hoppade fram på kombinationen först med trav in. Så travbom före räcke sedan två galoppsprång till oxer. Därefter körde vi hela banan på låg höjd ( vilket var jäkligt svårt ändå) och sedan kortades banan lite och blev lite högre. Raspen kändes otroligt mjuk tackvare de ordentliga passet i söndags! Tänker visa på film på övningarna för jag är ändå så dålig på att förklara.
 
Så här värmde vi alltså upp... 
 
sedan köde vi den första banan som var lite längre. Som ni ser har jag lite svårt att få med honom över bommarna och sedan blev rätt seg i galoppen. 
 
Sen körde vi lite högre och ändrade banan lite.. Då var han genast lite piggare och jag fick aldrig ihop honom och därav stopp på oxern.
 
Så vi tog om från räcket och då bestämde jag mig betydligt bättre och se så bra det gick!

Finaste Raspoetin på hoppträningen igår!

Kommer som vanligt något filmklipp senare.

Befor i die..

Tisdag - fuck cancer

Började dagen med stresshantering innan vi (jag och dem andra i vår PAgrupp) åkte till NUS. Så idag har vi fulländat vårt projektarbete. Vi fick en rundtur innan vi fick fota grejerna som pengarna gått till. Om ni inte redan spanat in på vår Facebook sida (här) så blev det musikinstrument. Elgitarr,elpiano och en akustiskgitarr. Även förstärkare, hörlurar och fodral till allt. Detta blev väldigt populärt och vi är väldigt nöjda över vår insats. Även enormt tacksamma till alla som bidragit! Nu är det "bara" rapporten kvar....
 

Kaffe



Förut drack jag bara kaffe ibland för att det var gott. Jag upptäckte inte alls någon effekt. Men idag dricker jag det inte bara för att det är gott. Utan för att bli varm och pigg. Jag exploderar av kaffe ibland. Mina tankeverksamhet blir som ett ånglok och jag vill göra tusen saker samtidigt. Inte sitta här utan jag vill springa tills jag inte orkar längre, jag vill flytta hemifrån,inreda, jag vill planer för enmiljon saker, jag vill handla massa mat(?), jag vill shoppa massa kläder, jag tror att jag kan hoppa en bana på 140 med Raspen, jag tror att jag kan bli rik.... and so on! Jag blir hyper och ibland pratar jag ihjäl mig om jag är med något. Samtidigt som jag ibland kan hålla mig. Kaffe har fan effekt. Men jag kan inte sätta finger på om det är bra eller dåligt.. Just nu är de nog dålig. För det är jobbigt att inse att jag vill så mycket men inte riktigt kan göra det nu. Först skolan, sedan resten av livet! 
 
På tal om kaffe. Kanske dags att koka en kopp och göra lite frukost! - livet
 

Måndag igen

Har inte så speciellt mycket att säga. Grått ute men det är faktiskt bra, regn tar ju bort snön - det gillar jag! Skolan gick fort och sånt där. Gjort ett kort träningspass på Iksu, ska plugga nu och sedan åka till Tomas. Där har ni min måndag och inte är det något fel på den inte!
 
Tänkte bjuda på ett litet klipp från hoppträningen i tisdags. Här tränar vi på att rida spikrakt!
 

orkar inte..

.. att denna brud är så förbannat jäkla snygg!!
 

Söndag

Otroligt varmt och skönt väder. dessutom väldigt lungt och stillsamt!
 
Har varit i stallet hela förmiddagen. Var i stallet halv åtta för att lasta Raspen och fara till Hippo. Johanna fick rida ett tag idag och som vanligt rider hon honom så otroligt bra. Dock blev han skitsur på henne ibland då det blev jobbigt men det släppte efter ett tag. Sedan red jag en stund och red lite. hoppade sedan lite hinder och till en början gick det inte alls. Jag blev som kvar i dressyrtänket och eftersom att han redan var lite trött så hoppade han inte alls när jag inte red. Men efter ett tag så kom jag igång och då gick de bara bra. Hoppade inga höjder utan bara lydnad, få han rak osv. Han lär vara mör imorgon iallfall!
 
Nu ska jag åka till mormor och morfar och hälsa på. Äta massa gott och bara ta det lugnt!

The place beyond the pines

Igår hämtade jag upp Kajsa och såg "The place beyond the pines" på bio. Jag tycker att det var riktigt riktigt bra! Det var inte alls förutsägbar och lite utöver det vanliga. Den blev kanske lite lång ( 2½h) och när man såg slutet kunde man inte riktigt fatta att början hade hänt. Det blev nästan två filmer i en. Fast samtidigt gjorde andra halvan att det blev en så otroligt bra budskap med hela filmen. Jag skulle gärna se den igen, helt klart!
 

Längtar ihjäl mig

 
Igår fick jag lite panik då jag ringde Olles och fick höra att biljetterna till studentskivan var slut och hon visste inte om dom skulle få in fler biljetter. Som tur var så fick jag tag på en iallfall, idag. Idag när det är exakt två månader kvar. 61 dagar. Enorm lättnat faktiskt! Ska bli så himla roligt, så jäkla skönt samtidigt som de ändå känns lite tomt. När man jobbar är man ju inte med kompisar på samma sätt. Men tänk själva dagen. Själva studenten då man förhoppningsvis kommer känna att det tillslut var vart allt slit i skolan. Att efter alla 12 år i skolan, få slippa plugga ett tag. Sen om man fortsätter på universitetet sedan får man väl se. Men en lång paus ska det bli och jag längtar så jag spricker. Till sommaren och till att inte känna dessa borden till att plugga.. Två månader kvar!

Fredag

gammbild. har inte fått över mina på denna dator ännu.
 
Därja. Har gymmat nu på morgonen. Gick dock dit lite väl tidigt och hängde på låset.. Mötte iallfall upp Hanna och körde triceps, axlar och bröst. Jävligt starka var vi! Nu har jag äntligen fått i mig frukost, för vad är inte godare än frukost efter ett träningspass? Sitter förövrigt vid min fräscha lånedator (fick lämna in min och den skickades iväg på lagning..) som går otroligt segt. Men jag hoppas verkligen att den andra är tillbaka snart och funkar som den ska! Ska iallfall plugga lite nu innan skolan. Har endast Psykologi och stresshantering idag. Tror till och med att vi skulle dansa Afro på Stessen. Blir himla spännande då jag aldrig testat det!

Svart & vitt är de nya färgglada...?

Volkswagen riders tour

 
For till Motorcentralen ikväll för att gå på "Riders Tour".
Fick lära mig lite nytt, äta lite gratis godis, spana in snygga bilar,
dyra ridkläder och förlora utlottning på skitsnygga schabrak.
Helt okej ändå även om jag var lite besviken på att Hööks inte var där.
Hade räknat med dom!
 
Annat på hästfronten är att Skellefteås propp äntligen kommit ut så nu är vi anmälda till tävling igen!
Är sjukligt taggad!

"If you die.. you die!"

Detta skulle ha publicerats ca 13 idag men jag glömde visst trycka på "Publicera"..
 
Ja vad ska man säga.. Jag och pappa kommer in först i träningssalen. Så kommer fler in och vi snackar lite om måndagens brutala pass. Strax efter kommer Johan (tränaren/instruktören) och säger "Jag bestämde inte vad vi skulle köra för övningar förän jag såg att du var här Elin". Exakt så var det såklart inte men med det menade han att det var exakt samma övningar som i Måndags. Som tur var så ändrade han lite ordning och sen var ju varje station två minuter kortare. Så denna gång behöve jag inte lägga mig ner, men svettig var man och nog fasen låg man ett tag när man insåg att passet var slut och man fick göra ett försök till återhämtning. Det kanske låter som att jag endast hatar detta. Men det är denna kärlek till att pressa sig själv, att köra fullt ut och bli så peppad att man gör saker man trodde att man inte skulle klara. Det är det som gör att man fortsätter gå på passen! Dessutom går man alltid ut från salen och känner sig starkare!

hoppträningen igår

Raspen var himla fin igår även om han var lite väl pigg i början och bjöd på små bocksprång. Tror någon stoppade i honom lite havre innan passet.. Men lagom till att hinderna blev högre så lugnade han sig lite och lyssnade bättre.  Vi tränade mycket vägar och hålla hästen rak. Sedan slog vi ihop till en kortare bana. Kom inte igång, då vi skrittat en stund, så jag fick en onödigt stopp på hinder nummer tre då jag släppte honom i mitten av linjen. Men sen började vi om och då kändes det mycket bra!
  

Laddad inför hoppträning?

Får jag tillåtelse att svära igen?

Sitter här med min dator igen. Har precis startat om den för tredje gången och nu har den "laggat fast" ännu en gång. Detta trots att jag lämnade in de. Igår och fick den ominstallerad... Love it!!

Säger väl farväl till "velvet"

 
Har nu sagt hejdå till min favorit ögonskugga som stått vid min sida i några år. Tappade ner den för tredje gången idag och nu finns de som inte så mycket kvar.. Får väl se när jag tar mig råd att köpa en ny. Älskade den verkligen men Make up stors ögonskuggor är ju inte tokbilliga...

Det blir alltid som man tänkt sig

 
Lite väl spontant så klickade jag hem denna bok. Har hört att den ska vara jäkligt bra och metalträning är alltid nyttigt. Återkommer med en liten recension den vackra dagen som den är utläst (brukar vara seg med böcker..).

Slutkörd men jäkligt nöjd

Alltså passet idag.. Jag brukar alltid tänka "detta TTpass var de jobbigaste hittills", men idag finner jag inga ord. På andra stationen av fyra så slog de pallnit. Blev yr och kroppen slutade fungera. Fick lägga mig ner i nån minut innan  jag var fit for fight igen. Vi körde tabata idag. Arbete 20 sek på övning nr 1 - vila 8 sek - arbete 20 sek på övning nr 2 - vila 8 sek. Så rullade dessa två övningar på i 8 minuter innan vi bytte station med andra övningar. Pallniten berodde mest på att första stationen var bland annat en benvariant på utfallshopp-utfallshopp-benböj. Så mjölksyran  var framme redan på första stationen. På andra stationen var det ... grodhopp. Ja ni hör ju. Min kondition är dessutom fruktansvärt dålig så detta var sjukt! Nu efteråt känns det dock underbart. Efter vilan kom jag tillbaka och fortsatte att svettas som en gris tills passen var slut. Dog träningsdöden!
 
 
 
 

Älskade vårväder

 
Har precis tagit en jätte härlig promenad med Hanna. Nu är det däremot dags för ett 55minuters Total Training. Brukar vanligtvis köra 40 minuter så detta blir ju bara ännu mer galet! Ni märker väl om jag överlever.

måndag

hade aldrig väntat mig att jag skulle vara så trött som jag faktiskt var när klockan ringde imorse. huvva! har iallafall lämnats in datorn nu och jag fick typ tvinga dom att kolla den. för han startade bara upp den och sa "den funkar ju" . Men jag tror han förstod mig tillslut. nu är jag mer nervös att jag ska ha glömt att spara allt om de nu blir en ominstallstion.

fick veta en bra sak idag. matteprovet som jag gjorde innan lovet, de klarade jag! detta trots att typ hade hjärtklappning innan och gick ut från provsalen med tårar som tryckte! känns otroligt lättade och jag blev genast på mycket bättre humör.



Vill ha en ny dator!!!!

Är så förbannat less på denna dator men jag ska väl försöka lämna in den till data teknikerna så snart som möjligt. Kan inte sluta drömma om en Mac. När jag lämnar tillbaka skoldatorn (med glädje) så kommer jag ju måste köpa en ny, eller kanske önska mig i studentpresent. Jag skulle nästan kunna säga att nån dag, gärna snart, ska jag fanimig ha en mac. Det vore fett! ( Läs: Det kommer bli fett)
 

Söndag

 
Lite tragiskt att jag somnade strax efter tio igår men jag var så jäkla trött! Dessutom skulle jag ändå upp sju imorse så jag behövde få ihop lite fler timmars sömn än förra natten. Annars har jag varit och ridit Raspen på Hippo idag. Gick väldigt dåligt faktiskt. Han var väldigt seg och tråkig. Mamma tog fram  tre småhinder som stod på medellinjen. Hoppade de lite som en åtta fast mer raka vägar. Tänkte egentligen göra de som serpentiner men låg man kvar så blev det ju som en åtta. Som bilden. Där var han iallafall lite finare. Men jaa, bättre lycka nästa gång! Nu ska jag åka och jobba innan jag far till Tomas. Herråå
 
 
 
 

Buskusen igen!

 
For ut och red idag direkt efter jobbet. Travade lite efter en grusväg när han helt plötsligt blev rädd och hoppade "av" vägen, ner i ett mindre dike. Väl där insåg han att det var rätt djupsnö så han kastade sig tillbaka på vägen igen och mig lämnade han i diket. Fick sedan leta mig nånstans att ställa mig så att jag kunde komma upp och tillslut hittade jag en hård snövall. Väll uppe på ryggen kunde jag inte låta bli att skratta. 
Knäppa häst! ♥

Scumkill och Crowdburn

 
Riktigt bra musik igår måste jag säga. Och nej det är inte så lite folk som på bilden, vi stod bara där innan alla droppat in mot scenen. Dock blev det som vanligt få timmars sömn så ikväll blir det nog att ligga framför TVn. Lät som en bra idé tycker jag. 

Så jag tar inte min längd som något negativt!

Lyssna på kroppen nästa gång kanske!

Usch det blev inte alls bra att köra TT idag. Hade som sagt huvudvärk redan när jag vaknade och 45 minuter innan passet fick jag blodsockerfall. Stoppade i mig lite utan att det blev för mycket men jaa jag kände att orken inte var på plats. Men nu är det gjort och nu har jag lärt mig min läxa - lyssna på kroppen! Ska duscha, plugga och vila nu har jag tänkt! Ikväll ska jag och pappa faktiskt åka och se Scumkill. Blir säkert fett! Dock nyktert eftersom att jag börjar jobba 8 imorgon och ska ta ut hästen innan. Så körbart skick är ju ett måste. 
 
Klicka på bilden för att lyssna på deras platta.

Fredag

Denna dag är lite ångestfylld ändå. Känns som sista dagen på min sista lov då jag jobbar i helgen. Vaknade med huvudvärk och ordentlig träningsvärk. Tänkte mig bara lite jogg idag med sen sa pappa att han tänkte köra Total Training och då blev jag såklart mega taggad. Det är så jäkla kul så jag tänker glömma värken och köra ändå! Hinner ändå inte träna i helgen så detta blir kanoners!
 
Igår var jag som sagt på Hippo. Mamma fick filma lite och det var verkligen behövligt. Tyckte att det kändes helt ok och jag försökte lite då och då under passet att hålla ett högre tempo. Men när jag ser på filmen så går det ändå för sakta. Måste alltså göra mycket tydligare ökningar och minska lite då och då så att han verkligen får igång bakbenen. Det är verkligen dags för en dressyrlektion snart!
 
Det är tur att jag är medveten om vad jag behöver träna på iallafall! =) 

Torsdag

Hatkärlek - jordnötssmör

 
Eftersom att det varit en jäkla massa snack om detta så var jag bara tvungen att pröva.
Det smakar otroligt gott, jordnötter fast mosade. Typ!
Hatet kommer i att det är kladdigt som fan. Det fastnar liksom i hela munnen. 
Men samtidigt är de lite beroendeframkallande.
Hatkärlek alltså.

När man känner att man verkligen vill unna sig!

 
Kickade igång denna Torsdag med en jäkla brakfrukost. Så otroligt gott! 
 
Dagens planer är att städa rummet, städa och rensa garderoben, plugga, träna, fara med Raspen till Hippo och vara med Tomas. Känns underbart efter att dessutom fått som nästan tio timmar. Hej glad och utvilad tjej,'även om jag började morgonen med att skära mig. Det mest irriterande måste ju vara att skära sig på fingret. Det gör inte så hejdlöst ont med det blöder som tusan och hamnar överallt!

Onsdag

 
Har hunnit med en runda på stan idag med Kajsa. Till min besvikelse fick min garderob inget nytt plagg.
Eller ja, en parfym och underkläder följde med.
Men jag hade hoppats på mer än så! Börsen blev nöjd iallafall! 
 
 
 
 

vårtecken!!

 
Ser ni? Raspens fina sommarpäls är påväg. Underbart!!

Träning ska vara blod, svett och tårar. Inte fruktsallad, kesella och instagram!

Hoppträning!

Idag hade vi möjlighet att hoppa halv 7 istället för halv 9. Super skönt att inte komma hem så sent även om det blev lite stressigt innan istället. Vi hoppade iallfall tre övningar idag. Den första var två små hinder där vi skulle rida på olika antal galoppsprång. Först i ena varvet på 7,8 och till sist 9 galoppsprång. Sedan hoppade vi från andra hållet och red först på 7 och sedan direkt på 9. Då tog jag tillbaka honom lite väl mycket att jag lika gärna kunde ha ridit på 10-11  språng men det var ju inte de jag skulle så jag fick trycka på lite de sista stegen för att det skulle bli nio. Fick bevisat ännu en gång att han lyssnar väldigt kvickt bara jag bestämmer mig för vad som ska göras!
 
Andra övningen var två hinder med två bommar före. Där fick jag mest tänka på att hålla en jämn galopp för att han enkelt skulle kunda kliva över bommarna och sedan hoppa. Fick ett stopp just pågrund av att galoppen blev flack!
 
Tredje och sista övningen var en linje med tre studs - ett galoppsprång till räcke - två galoppsprång till räcke. Där handlar det mest om att hålla en bra galopp innan och för mig sedan att följa med bättre över hinderna. Jag vill ju gärna sitta rakt men glömmer att vara följsam över hindret. Duktig häst har jag iallfall!
  
 

Då kickar vi igång tisdagen då!

 
Tog en skön sovmorgon imorse, promenerade till Ica, kom hem och åt brakfrukost.
Nu är det dags att inta pluggpositionen igen.. Love!
Längtar till Hoppträningen ikväll, är grymt taggad.

Små citroner gula

 
Gullig och kärleksfull film!
lite rolig, lite typsik, lite ledsam men mest gullig.
Se trailern här.

Dom nya träningskläderna

1 april

Har precis kommit hem efter att ha jobbat och varit förbi på stan en sväng. Bytte ett par träningsbyxor som blev fel storlek. Fick de med en jacka till av mamma och pappa igår. Ska ta en dusch nu, äta middag och sedan ska jag och mamma fara och se Små citroner gula!