Helgen.

 
Har jobbat även denna helgn 12-16 lördag och söndag. Korta pass alltså. Lördagmorgon var jag i stallet och söndagmorgon tog jag sovmorgon. Sviiinskönt! Avslutade en jobbhelgen med ett ridpass på Hippo med prinsen. Skulle hoppa lite men det blev inte riktigt som jag tänkt. Bulan hade en del energi och jag fick inte riktigt det utrymme som jag hade behövt för att kunna hoppa honom. La mig på en volt för att få honom avslappnad och få fullt fokus. Efter en stund kändes han skiiiitfin så då la jag mig på en tajt åttvolt över en cavaletti. Ja, sista kvarten var han verkligen skitfin!
 
Bilden ovan tog jag efter passet. Tar såklart fram kameran då Bulan står lite stiligt. Sedan ser jag att Bulan heeelt sätter fokus på något där ute. Så medan jag tar bilden säger jag till mamma (som borstar benen på honom) att han  spänner upp sig för någon så var beredd). En sekund senare gör han en tvärvändning ut ur boxen och iväg. Som tur var var alla dörrar stängda så han hittade hö istället. haha. Suck!

Fredagsmys!

 
 

Precis så!



dagens ridpass

 
Jag och Tomas var jäkligt snabba ikväll och Bulan skötte sig snyggt. Blev ett 45 minuters pass i halva lilla ridhuset. Mycket hästar också. Men Bulan var ovanligt lugn för att vara han. Två ryck fick han och var lite spänd men sista kvarten blev vi nästan ensama i ridhuset så det var ju perfekt. Först träna på att rida alla gångarter med mycket hästar runt om kring och sedan alla gångarter lite lugnare och mer fokuserad. Jag är nöjd!

Torsdag



Alltså igår som sagt, sista dagen av sju arbetsdagar irad, började med huvudvärk från hell efter lite för få timmars sömn. Med efter stall och jobb kom jag hem till färdig middag och innan kvällen var slut hann vi dessutom få i oss våfflor med jordgubbssylt och lite vanligglass. Galet gott! 
 
Idag är jag däremot ledig. Sitter med en koppkaffe som uppladdning för dagen. Går in i ny arbetsvecka sedan så det finns en del att ta tag i här hemma idag. Hästen ska dessutom skos osv och ikväll ska jag och Tomas köra in Bulan till Hippo för ett pass. 
 
Ha en fin dag!♥

Onsdag

 
Igår stod det som sagt dressyr på Bulans schema. Jag promenerade med honom i ridhuset i ca 15 minuter innan Ida hoppade upp och red. Bulan såg väldigt lycklig ut och gjorde verkligen sitt bästa. Precis som alltid egentligen. Han vill verkligen vara till lags hela tiden så det gäller att ta vara på det och alltid vara positiv. Börjar man däremot fippla för mycket så blir han bara osäker. Men det är det som är roligt med honom, man får verkligen bekräftat när man rider honom rätt. 
 
Efter ca 20 minuter av Idas ridning så fick jag hoppa upp i ca 20 minuter. Måst erkänna att jag var lite för ofokuserad själv. Vet inte varför. Bulan var kändes iallafall superfin och Ida gav riktigt bra hjälp från backen. Det vi tränar mycket nu är bara basic saker.  Bra form, bra rytm på storvolt/rakt spår. Jag tränar på sits och att inverka rätt vid rätt tillfälle. Förjävla svårt men galet roligt! 
 
Kom hem vid tolv inatt och klev sedan upp sex imorse. Säger bara en sak, fyfan!! Inte nog med att jag var jättetrött. Hade huvudvärk från hell också. Men med lite frukost och frisk luft, ja och en alvedon också tyvärr, så var jag någorlunda på banan. Bulan fick komma ut på en 30 minuters lugn runda i skogen. Nu däremot väntar jobb för mig 12-19. Kommer definitivt tacka mig själv sedan för att jag åkte till stallet imorse. Älskar att vara i stallet men kvällarna har jag helst lediga. 

Tisdag.

 
Tisdagdagarna brukar ju i de flesta fall innebära hoppträning på kvällen. Men ikväll är det ingen träning. Det är teoriveckan hela veckan och sedan fredag - söndag har vi nationella hopptävlingar. MEN, Bulan ska självklart motioneras ändå och jag tänkte klämma in ett pass på Hippo senare ikväll. Ska få hjälp av Ida ikväll vilket känns kanon. Denna gång, precis som sist, så ska hon börja rida honom. Sedan sitter jag upp en stund i slutet. Detta både för att jag behöver få hjälpa att få igenom vissa delar men också för att ju bättre hon förstår honom, desto bättre kan hon sedna hjälpa mig hur jag ska tänka. 

Söndagen.

 
Efter en rolig morgontur på Bulan och jobb 12-16, så avslutade jag och Tomas helgen med att bli bjuden på svingod mat hemma hos mamma och pappa. Pappa fyllde år igår så vi grattade honom såklart. Utan present. Presenten som jag lagt mitt framför dörren för att inte glömma. Den ligger fortfarande kvar där.. Efter det åkte vi för att veckohandla innan vi däckade framför TVn till nya Beck filmen. Efter 30 minuter kunde jag dock inte hålla mig vaken. Somnade klockan 22. Känner mig utvilad idag och redo för ny vecka! 
 
Pappa hade lagt ut bilden ovan med rubriken "Luke, I am your father". Dom är fan bäst alltså dom två. 

Träning för Erik Berggren

Igår kväll och imorse var det äntligen dags att få träna för Erik igen. Som vanligt bjöd han på bra övningar och grym feedback. Bulan, som alla gånger tidigare för Erik, varit på sitt bästa humör. I helgen har han verkligen visat sig från sin mogna sida. All hans energi har han använt till precis rätt saker. Han har haft riktigt bra bjudning på alla hinder och hovarna har bara lyft från backen över hinderna. Han har varit sjukt lydig och gjort exakt vad jag bett om. Även jag har varit mer fokuserad, tydlig och mjukare än någonsin. Tänk om jag kunde rida exakt så här på tävling. Då gör det verkligen inget om vi kommer lite nära för han tar det blev glädje och fortsätter som inget. 
 
Men till övningarna. I helgen har det varit fokus på bana. Igår var det en längre bana men då med låga kontrollhinder före och efter lite "större" hinder. Jag har fortfarande legat kring 95cm som högst då jag fortfarande prioriterar att ha "lätt" som känsla. Fortsätter det så här provar vi lite högre igen. Idag hoppade vi fram på cavalleti på volt och sedan red vi första delen av banan, sedan andra och sedan hela. Som sagt är jag svinit nöjd även om vi inte kommer klockrent 100/100. För jag red verkligen mycket bättre och hästen lyssande så bra. Då gäller det bara att fortsätta träna på att hitta bättre avstånd, det är nästa steg. Även fortsätta träna på följsamheten över hider. 
 
Blev kanske babbligt nu men jag är lyrisk och svävar på moln. Bjuder på två filmer. Första från igår och andra från idag. Inte mycket för världen med massor för mig!
 
 

Fredag.

 
Igår jobbade jag 10-19 och begav mig sedan direkt till stallet. Som tur var fick jag sällskap med ut på en lugn ridtur. Stod sedan bara och pysslade på med honom lääänge. Idag firar vi ett år ett år ihop. Shit vad tiden går fort! 
Är så glad att jag fann denna underbara kille. Han är en sådan speciell kille som kräver mycket tålamod och mycket tid. Jag är så himla förväntansfull på hur hur långt vår relation kan gå. Då menar jag inte hur bra vi kan prestera utan hur starkt vårt band kan bli. Han har så ofantligt mycket mer personlighet än vad Mio och Raspen hade. Men jag är helt säker på, att om jag spelar mina kort rätt hela vägen, så kommer detta bli något magiskt! Världens finaste kille!
 
Vi firar ett år, denna fredag, med morötter och träning för Erik Berggren. Jag är riktigt taggad!

Marmor

 
jag har nog sagt det för, men jag säger det igen
Marmor.. Jag dör så snyggt!
Pintrest.se

Köket.

Kan inte fatta att köket sett ut som det gjort. Trodde aldrig att jag skulle få plats med ett matbord ens, så trångt som det kändes. Nu däremot vill jag köpa ett avlastningsbord/barbord och ha mellan fönsterna för att ytan blev så stor. Exakt samma rum men ett helt annat kök. 
 
Före
 
Efter
 
 
 

Hoppträning igår

 
Alltså jäklar vilken rolig träning igår. Älskar sånna här övningar då hindret inte är det svåra. Fullt fokus hela tiden då hinder kommer snabbt ur sväng. Bulan var på hugget som vanligt och bjöd på några sista moves (gillar mest de som är 2 min in i klippet..) Han är ju som han är helt enkelt. Men över lag kändes han fin och det var riktigt bra uppvärmning för helgen då vi äntligen tränar för Erik igen!

Helgen



Herregud vilken helg det varit. Har hunnit med en hel del. Bulan har gjort ett bra dressyrpass och ett bra pass med gymnastikhoppning. I lördagskväll kom mamma, pappa och Samuel hit. Mamma hjälpte mig att få upp gardiner, som jag förövrigt är riktigt nöjd med, och sedan gjorde vi middag och såg melodifestivalen. Älskade Måns låt. Hela framförandet är riktigt bra och jag tror det kan gå långt i Eurovision. 
 
Igår klev jag upp före tuppen för att hinna rida Bulan innan jag och Tomas körde ner till Sundsvall. Det är ju lite för roligt att gå på Ikea och plocka massa grejer. Inte lika kul när man ska betala, men det är mycket för pengarna! Vi kom hem vid åtta på kvällen och åt då middag innan vi däckade framför TVn.
 
Idag är de jobb till 17 som gäller och sedan blir de ett ordentligt ryck med att packa upp alla grejer från igår. Även dags att gå in i en lite intensivare period med jobb. 

Söndag



Började dagen med en riktigt skön ridtur på en häst som aldrig varit så avslappnad på en singelritt. Nu däremot sitter jag och Tomas i bilen på vä till Ikea i Sundsvall. Känns såklart lite trist stt vara inne en sån här dag. Men jag litar på att solen visar sig fler dagar! 

Underbara helg!



Sitter i solen och bara njuter. Vårkänslor ända in i själen och en enorm känsla av lycka bara sprider sig i kroppen! Tack mamma och pappa för att ni gav mig livet. Den bästa gåvan en människa kan få. Därför tar vi vara på de så gott som det går!!

Hoppträning igår

 
Igår blev tyvärr hoppträningen inställd men jag och mamma åkte in med Bulan som vanligt ändå. Dom andra i gruppen ville också träna iallafall. Blev inget komplicerat. Lite travbommar och sedan hoppade vi fram på ett täcke på volt och sedan en linje. Hade tänkt att tänka lite mer markarbete. Men Bulan kändes så vanvettigt fin så mamma höjde upp räcket till andra räcket på linjen, till typ 1m. Vi bara flöög över (längtar till jag kan säga så på hinder över 1.10m) Blev inte många språng utan travade sedan av. Ett pass på totalt 40 min och sedan var jag till och med hemma och i säng 23.30. Rekord! Mamma agerade banpersonal så hon hade inte tid att filma. Men det var kanske lika bra nu kan jag leva på den känslan jag hade ett tag!
 
Idag väntar en skogstur i solen. Helt underbart!

Prinsen står och solar idag!



Fick ett mms av stallägarna. Finingen! Hade varit underbart med en ridtur idag men det är mammas dag.. Men imorgon är de äntligen hoppträning! 

Bilder från helgen.

 
Hoppbilderna har Jenny Nyström Welam tagit.
 

Tävling

Tjoho vad roligt det är att vara på tävling. Det var riktigt kul att se min fina häst med Rebecca på ryggen. Igår gick han 100cm. Han var väldigt spänd inne på framhoppningen då det var en aning kaos. Så tråkigt när folk måste galoppera så jäkla nära och rida hejvilt. Samt inte hålla sig till reglerna.. Bulan som tycker de är obehagligt när det händer massa saker överallt och andra hästar rider så nära, blev som sagt väldigt spänd. Väl inne på banan blev han såklart bättre. Dock blev det ett missförstånd på hinder nummer sex som kom lite ur sväng. Det räckte med att rebecca tog liiite för mycket i honom och han som redan var så skärrad blev osäker och stannade. Rebecca gjorde bara om och sedan gick han bra resten. Vi valde att stryka honom från 110 och gick in i 100cm idag igen istället. Mycket mer avslappnad idag, med bra tryck och Rebecca gav honom en självförtroende boost utan dess like. En supersnygg, felfri runda och Bulan kom ut från banan och såg riktigt nöjd ut. Fina,fina häst. Bjussar på film från idag!
 

Äntligen helg!

 
Två lördagar i rad med sovmorgon, vad häänder?
Idag och imorgon är det äntligen tävlingsdags. Dock inte för mig men för min häst! Rebecca är anmäld 100,110cm med honom idag och 100cm imorgon. Ska bli riktigt roligt! Jag var in och trimmade igår och han känns fin! Jag skjutsade hem honom sedan igen så han får ladda upp på bästa sätt. I hagen med kompisar och mat alltså! Tävlingen startar inte förän 14.30 så det är ju helt okej!
 

Underbara torsdag!

 
Har verkligen haft en sån jäkla härlig dag! Steg upp strax före åtta och åkte iväg till stallet. Jag och Johanna for ut på en ridtur i säkert 1,5 timme. Mycket skritt men även lite trav och galopp där underlaget var bättre. Solen sken och det var riktigt varmt ute. Efter ridturen så satte jag och Johanna oss i solen med en kopp kaffe. Hon bjöd även på en god macka och lite glass. Super härligt, verkligen!! For sedan hem för att tvätta, handla och fixa lite. Jag och Tomas har nu precis fått i oss kyckling och krämig pasta och ska snart till att fortsätta fixa lite. Måste ta tag i vårt extra rum nu. Står fortfarande flyttkartonger med grejer där.
 

hoppträningen igår.

 
Igår hade vi lite gemensam uppvärmning. Två bommar med kanske 20 meter imellan (hade ingen betydelse) Vi började att bara trava över med några skrittsteg emellan. Därefter fatta galopp i mitten och galoppera över andra bommen. Sedan båda i galopp. Bulan var dock alldelens för pigg och vi fick gå lite på sidan av ibland och vänta tills de andra hade gjort klart. därefter gjorde vi övningen ovan. Lite fortsättning på förra veckan alltså. Han hoppade sviiin bra även om han blev lite okoncentrerad ibland. Men överlag är jag nöjd. När han har kul, har jag kul!

Detta är det rätta svaret.




Bulan har nu gått med Raspens gamla sadel i ett år. Det har funkat men inte varit ultimat. Så i torsdags provade vi en massa sadlar och både jag och han var överrens om denna. Sadeln på bilden är dock en lånesadel. Vi fick ha den tills våran har kommit. Så måste tyvärr vara lite omatchat nu ett tag, hehe!
 
Så detta är varför jag upplever sådan galen skillnad. Han rör sig verkligen heeelt annorlunda och använder ryggen på ett helt annat sätt. Det var även kul att höra att min tränare, Johanna håller med. Hon såg även att jag får en mycket bättre sits i denna sadel. Så det kändes ju också bra att höra!
 
Ska snart berätta hur hoppträningen i denna gick också!
 
 

Söndag

 
Igår var det äntligen dags för House Of Metal igen! Som vanligt hade jag skit trevligt! Måste dock erkänna att det sög å vara nykter. Metal och öl hör ju helt enkelt ihop. Meeen, det kunde såklart varit mycket värre. Tackar iallafall för kungligt sällskap och framför allt Mona som tog med mig för femte året i rad. 
 
Väl hemma satt Tomas med några kompisar och drack. Så vi blev uppe till klockan 03. När klockan ringde 07 accepterade nog inte kroppen att det var dags.. Vaknade med ett ryck 08.15 och fick paniik när jag såg klockan. Skyndade mig på med ridkläder, tog en kopp kaffe och en macka i farten innan jag for till stallet. Tyvärr är det baaara is nu så Bulan fick jobba skritt och även trampa lite runt, runt på en åker där det var djupare snö. (den är dock för klumpig för andra gångarter..) gjorde stallet på knappt två timmar inkusive bilresa som tar 20 min enkelväg.. Hoppas aldrig att jag behöver skynda mig så mycket igen, inte ens Bulan tyckte det var roligt!
 
Har sedan jobbat 12 -17. Har dragit på mig en förkyldning också så en fet celius var givet idag. Nu däremot blir det glass, film och en tidigt kväll.