Halloween

Har precis varit i stallet. Red Raspen lite lätt bara. Smorde några grejer men tänkte att jag fortsätter imorgon. Mamma hade varit snäll och mockat också! Nu har jag precis käkat och funderar på att fara ut och springa. Är sjukt otaggad faktiskt.. Men just det här lata delen av mig behöver övervinnas också! Man kan inte bara träna när man är taggad. Förövrigt blir det troligast att fara på LOKAL ikväll. Halloween fest. Utklädnad alltså..jag vet inte vad jag ska klä ut mig till.. mycket bra Elin, mycket bra!
 
halloween förra året, 

hoppträningen igår

Igår hoppade vi bana på åtta hinder. Många långa vägar mot hinder.. svårt! Hoppade på en meter och ja första varvet gick det inte bra alls. Han kändes inte så seg men däremot väldigt bestämd om att ifall jag inte rider så tänkte han minsann inte hoppa. Gjorde så att jag hoppade om fyra hinder i slutet så gick ok. Jag var inte alls nöjd men bestämde mig sedan för att skita i det. Måste se på det som var bra och ta med mig det jag ska tänka på till tävlingen i stället.  
 
här är ett litet klipp från en del av träningen..
 

Mickelsträsk

Blev en massa babbel med Camilla idag,blir ju lätt så när man inte träffas så ofta! Hjälpte henne lite istallet och kikade lite på hennes stiliga hingst. Jäklar vilket muskelberg, nu har han ändå vilat ett tag men hon gör verkligen ett kanon jobb med den grabben. For sedan och överraskade mormor och morfar också som bjöd på kaffe och bullar. Riktigt mumsig! Så inte nog med en mycket trevlig dag nu blir det snart hoppträning vilket jag är riktigt taggad för, speciellt efter allt hästsnack tidigare idag. Dock är ju vädret piss men sånt får man ta efter ett gäng tagar med kanon väder! 
 
Bjussar på en bild på Hingsten, George! Blev just lite ledsen för jag har ingen aning om var alla de andra bilderna  är från alla andra tillfällen.. Det här var iallafall förra vintern, vi hade precis tolkat så därav den vita selen.

Tisdag

For till Obbola med Tomas igår. Fick gomat och tårta där, inte helt fel en vanlig tisdag! Mätt som aldrig förr blev jag! Nu däremot är jag hemma, ska snart äta lite frukost och packa ihop lite grejer för idag blir det äventyr. Camilla hämtar mig vid nio så ska vi åka till Mickels. Ska vara där hela dagen och sedan ta bussen hem, känns typ läskigt. Älskar inte att ta bussen till eller från nya ställen.Fast okej jag gjorde de mycket när jag var liten, men det var ju länge sedan! Men det är det värt. Ska hälsa på mormor och morfar också så det blir roligt!
 
Annars är de ju hoppträning ikväll och jag hoppas det blir riktig banträning. För vet ni..? Jo jag och Raspen är faktiskt anmälda till hemmatävlingen i helgen. Så vi startar två klasser på lördagen. Nervös? som aldrig förr, Taggad? Absolut!!
 
 
Gillar fortfarande den här bilden från våran första tävling!

jag är inte morgonpigg, bara motiverad!

 
 
Jag är absolut inte super morgonpigg som många tror. Det gäller bara att ha rätt inställning! Jag vill göra saker på dagarna, jag gillar helt enkelt inte "dötid", det gör min obekväm och stressad. Därför är jag en planerare, jag vill veta att det inte kommer en lördagkväll där de inte finns något att göra, usch fyfan. Som i lördagen höll på att bli. Det behöver inte vara något speciellt. Men att sitta vid datorn en hel kväll och se på tv helt ensam, det gör jag helst inte! Men när det gäller hästar och hinna med saker, då är jag beredd att kliva upp vilken tid som helst, bara jag får göra det jag vill,kan och måste! 
 
Bilden har inte riktigt med texten att göra. Mamma vaknade av att jag for på morgonen. Skulle ta ut Raspen igår morse, gav han frukost och sånt. När jag kom hem la jag mig med Tomas till strax innan nio då nästa alarm ringde. Men helt ärligt. Att kliva upp 5-6 på morgonen, det känns inte lika galet efter de senaste veckorna. Men lite sömn en helg gör såklart att måndagen är sjukt sliten och seg istället. Speciellt om man får tid att slappna av, då känner man att man är trött.. inte bra!
 
Förövrigt hittade jag inte ett dugg på stan.. Blev bara gomaten på Barista med Klara. Nu väntar jag på Tomas så vi kan åka till Obbola nån gång. Har lite för tråkigt just nu!
 
 

Måndag

Inleder denna vecka med ett besök på stan. Ska träffa min faster och intervjua henne för ett skolarbete. Därefter ska jag möta upp Klara för en stanrunda. Vem vet, just idag kanske man lyckas fynda något!
 

Söndag.

Tycker att det är sjukt tråkigt att inte ha något att göra men så pratade jag med Cissi tidigare ikväll. Sa till henne att jag borde skaffa en till häst eller något, alla utom jag verkar så upptagna. Hon skev "jag tror du måste lära dig att slappna av! Det är oookkk att göra inget ibland!:)" Så jag bestämde mig för att det är okej att vara hemma och ta det lugnt. Efter den goda middagen tappade jag upp ett bad och tog med mig en bok. Svettades och njöt. Nu tänker jag slå på ett avsnitt av SOA som Tomas tog med sig igår. Hittade lite popcorn också. LOVELY!
 
 
PS. råkade äta upp alla popcorn medan jag skrev inlägget.. fan!

vi är ryttare!!

 

Söndag

Gårkvällen var ju sämst till en början. Planerna sprack men tillslut räddade Tomas min kväll. Vi såg filmen Fish Tank som gick på tv. Har sett den förr men den är rätt bra och de var länge sedan jag såg den sist!
For in till Hippo idag igen. Skulle rida ut med Johanna i skogen men underlaget var antingen halt eller knöligt så det blev en skrittrunda i ca 15 minuter och sedan gick vi in och trimmade lite i ridhuset. Därefter fick han sig en ordentligt dusch så han blev ren(are) igen. Nu tänkte jag ta en prommenad i det härliga vädret! Ha en bra söndag!

Lördag

Har äntligen fått i mig lite mat, ganska efter längtat! Var som sagt in till hippo imorse och de gick rätt bra. Vi travade över lite bommar, travhoppade och rullade sedan på en midre åttvolt. Det sistnämnda gick bättre än förväntan, Han var otroligt vändbar om man jämför hur det brukar se ut. Träningen ger alltså resultat!! 
 
Nu ska jag åka på lite födelsedagsfirande sen ikväll är planerna inte riktigt spikade men det löser sig!

på önskelistan: Till hästeriet

Tänkte lägga upp lite önskelistor, har fått önskemål om det och det är lite kul också. Tänkte göra det i tre omgångar, hästgrejer, träning och kläder/övrigt.
Här har vi hästgrejorna, allt från hööks
1. Ett Aachenträns från JH kollektionen, 599 kr
2. Kombinationsbandage, röda/blåa, 169 kr
3. Mössa, JH kollektionen, 129 kr
4. Pikétröja, JH kollektionen, 199 kr
5. Dekal på transporten, vet inte var man köper den men "Elin Magnusson" vill jag att det ska stå!
6. Ländtäcke, också JH kollektionen, 349 kr
7. Vinterjacka, vet inte exakt vilken men ungefär denna.
 

Fredag

 
 
Efter min enda lektion idag så hämtade Tomas mig. For då till Ica och har jobbat till stängning. Måste medge att det inte är bra att jobba i en butik, speciellt inte en matbutik där folk köper massa godsaker som jag måste dreggla över i flera timmar.. Vi hade ett bra pris på godis iallafall, fick fylla upp trycka ihop ner aå mycket man kunde i burken för 49 kronor. Kunde inte låta bli.. nu ska jag snart sova. Tänkte fara och gymnastikhoppa Raspen imorgon bitti, klockan 7.30 ska han vara sadlad och klar. Ska bli kul kan jag lova, och mycket behövligt för oss båda!

världsrekord idag!

 
Enligt appen på telefonen sprang jag nytt rekord, på nästan 11 minuter sprang jag 3505 km.
Ganska bra va?
 
Jaja, som ni förstår fick sig appen spunk..
Ca 30 minuter sprang jag och kom ingen vart kändes det som..
Avslutade med en kvart prommis sista biten, inte nöjd!
Nya dag en annan dag!
Nu ska jag stoppa i mig lunch innan idrotten börjar!

"Man tager vad man haver"

Kolla vilken uppladdning, ibland kan man minsann få ihop en härlig blandning!
lite fil och en klick turkisk yoghurt, täckt med müsli, cashewnötter, linfrön, solroskärnor och lite kokos. 
Ja, riktigt gott kan man lugnt säga. Nu måste jag bara smälta allt så att jag kan fara ut och springa i det härliga höst vädret.Annars tänkte jag mest önska er en bra helg eller ett bra lov. KRAM!

Torsdag

Man skulle kunna säga att jag får höstlov nu. Har bara en lektion imorgon, idrott. Så de känns ju riktigt bra som ni kanske förstår. Måste erkänna att mitt schema varit rätt slappt de närmaste veckorna som varit. En veckas helt ledigt på det, ja ni fattar, riktigt härligt! Dock måste jag också erkänna att jag måste skaffa mig lite planer, kan ju inte ligga i sängen och slappa hela lovet. Men några måsten är att jag ska skriva klart svenska talet och företagsuppgiften, totalt ska jag springa minst 2,5 mil, helst 3. Ska även hinna med något pass på iksu med mamma eller pappa eftersom att de med kort får bjuda med något vid tre tillfällen.. Själv har jag insett att jag förtillfället verkligen inte alls har råd med något kort. Måste betala både hjälmen och hoppträningsavgiften denna månad = tomt på kontot efter det. Jag får alltså fortsätta drömma ett tag till men den som väntar på något gott måste ju alltid vänta för länge! Har även en plan att träffa kompisar lite oftare än det blivit på senaste. Kanske inte skynda lika mycket i stallet också. Pussa mina två favorit pojkar lite extra också. Älskade skollov!
 
Nu ska jag kika lite i nya nummret av Vecko Revyn innan jag ska fara och se bror min i deras Revy på skolan.

Unnar mig lite gott till onsdagsplugget..

hoppträningen igår

Igår började vi hoppa fram på två hinder med 24 meter emellan. Men då gjorde vi en volt emellan. Det var sjukt svårt. Mest för att jag fortfarande inte får med mig honom i svängarna och han orkar inte riktigt och det blir obalans. Jag orkar inte riktigt heller för den delen. Efter det la vi ihop en bana då vi först hoppade väldigt lågt och sedan fick vi hoppa på valfri höjd. Jag hoppade 1 m, felfritt och suuper nöjd! När jag ser filmen ser jag att han blir lång mellanåt men det ska vi bygga upp, vi tog oss över som sagt och det var det viktigaste! 
 
 

drömma det får man!

 
 
Jag insåg just en sak.. Jag vill jätte jätte gärna åka till Globen Horse Show.. Fy vad roligt att fara dit, se massa fräna och häftiga saker, lära sig, inspireras men också bara fara och göra något annat ett tag. Upptäcka stockholm igen bara. Fan vad häftigt! Vore underbart med Falsterbo nästa år också, kanske man ska satsa på det, hinna spara ett tag..
 
Åh vad jag vill lite för mycket just nu, det här funkar inte!!
 
 

Från Schockemöhle för 899 kronor

 
Snodde bilden från Dressyrmupparna för att västen gjorde sig bättre på bild där.
Ganska dyr men förbannat snygg!

Måndag

Är nu hemkommen med magen fullproppad med massa god mat. Lite för mycket av det goda tror jag det blev. Gick iallafall den där promenaden med Raspen tidigare idag. Jag tror faktiskt att han tyckte det var kul att vi gjorde något annat tillsammans. Han var mer social än han brukar (eller vad man ska säga).Jag brukar ju iprincip aldrig gå med honom för hand, det är mest mamma som sköter det. I slutet gick han mest bakom mig och nosade i nacken på mig och puschade på mig som om jag skulle gå snabbare eller något. Sötnosen våran! 
 
 
 
 

Måndag och helgen som var!

Nej men hej igen!
Ska snart göra lite frukost och sedan åka till skolan. Idag väntar bara en lektion (tacktacktack). Efter det tänkte jag  mig ut på en springtur innan jag ska till Raspen. Går antingen en prommis eller så hoppar jag upp, tänkte säga barbacka men.. nej! Blir iallfall bara skritt för honom idag. Sen hem och duscha, kanske plugga lite om jag hinner för sedan ska vi på middag hos Eva som äger stallet. Mycket trevligt, så här på en måndag!
 
Så i helgen då? Ja inte mycket alls. I lördags jobbade jag 8-14, Sedan skjutsade bästa Tomas hem mig så att jag hann fara till stallet innan vi skulle på middag hos farmor och farfar. Raspen fick sig ett pass på "banan". Det kändes att han inte var riden dagen innan. Hade passat bättre att rida honom i skogen den dagen och på banan under söndagen men det passade inte riktigt så det blev tvärtom. Han var lite stel i sidorna och jag fick jobba honom lite längre vilket också gjorde att när jag kom hem hade jag tjugo minuter på mig att duscha, klä på mig och kladda smink, nnan vi skulle fara till farmor och farfar. Men jag hann! Väl där fick vi super god mat och vid nio kom Jenny och hämtade mig. Så vi hämtade upp Cissi och lite senare kom Emilia. Vi åkte omkring, hängde lite på Waynes, hängde lite hos Emilia osådär, helt okej!
 
På söndagen, alltså igår. For jag till stallet på morgonen och då fick han istället gå i skogen. Red lite i alla gångarter, försökte jobba han ordentligt men fan så trött jag var i kroppen. Jag måste erkänna att jag inte alltid fungerar tidigt på morgonen.. Men en timma var vi ute iallfall. Han var rätt fin emellanåt! Efter det vare hem, duscha, äta och sedan jobba 14-19. Avslutade helgen med min bästa och somnade fan direkt jag bludande. Nu däremot ska jag ta och göra det jag började skriva om, magen kurrar. KRAM!
 
I bildbrist får ni en tråkig bild med värdefulla ord!

Hårdbröd i mitt hjärta

 
Alltså jag har blivit beroende av husman de senaste veckorna, helst med gurka på! Jag äter det till gröten på morgen, till lunchen, som mellanmål, till middagen och på kvällen. Ja, så är det nästan varje dag. Men så otrolig gott det är. Står fortfarande fast vid att jag vet hur tråkigt det låter, men vad gör det när det är så gott?

bland det bästa

 
Åh lycka. Har inte ätit kladdkaka på eviga evigheter. Nu har jag precis kladdat ihop en!
Det godaste som finns. Ska fara och träffa pappa på ica snart så ska jag se till att det blir vanligglass till detta. Hoppas de andra blir lika glada som jag, för SOM jag längtat!

Fredag

Vilken start på helgen jag fick mig. Har egentligen svenska lektion nu men jag valde att göra det hemma. Kände inte alls för att sitta kvar på skolan i tre timmar sedan för att vänta på idrottslektionen så jag far bara på den idag. Men självklart ska jag ta minst lika många minuter för att göra de svenskaarbetet hemma istället. Sen städa mitt rum och äta lite lunch innan jag åker på idrotten, som vi förövrigt ska ha tetristurnering på.. Kände enormt för en lugn promenad också men det regnar så det kändes inte lika mysigt. Får se om det blir senare. 
På tal om något annat. Rensade ju hela mitt rum förra helgen. Tänkte kasta bort alla cdskivor eftersom jag ändå bara lyssnar på spotify. Men sen tänkte jag: "Måste ju spara skivorna av min allra första idol.." Britney Spears såklart! Sen påminde pappa mig om hur coola Aqua var (för fem miljoner år sedan) och Kelly Clarkson, Maroon5 och Lady Gaga.. och så fortsatte det. Carolas skiva ville jag faktiskt kasta.. Men det fick jag inte. (Pappa skivsamlare och musikfreak). Så helt plötsligt hade jag kvar häften av alla jag tänkte kasta. Undrar nu var den riktigt bra musiken håller hus. Pappa måste ha tagit min InFlames skiva tillexempel!?

Torsdag

Klev upp lite tidigare än vanligt imorse för att hinna förbi Jobline innan skolan. Skulle hämta ut och prova arbetsbyxor. Skönt, nu slipper jag nöta på mina egna byxor när jag jobbar. Annars rullade väl dagen på som vanligt.  Kändes otroligt mega skönt att fara ut och springa när jag kom hem, så jag gjorde det. Fick ett mail sedan om att jag gjorde personbästa på mina 7 kilometrar, via RunKeeper appen alltså. Grymt, men mycket bättre ska det bli! Längre och snabbare hoppas jag på! Sitter iallafall just nu och försöker komma på ett företag jag kan intrervjua. Helst en egenföretagare.. Hör av dig om du vet eller är en det själv!
 
 

Onsdag

Tänkte skriva, vaa är det redan torsdag imorgon. Men jag ska sluta tjata över att dagarna går så fort för det vet väl ni lika bra som jag. Har precis varit ute i regnet och ridit. Raspen var rätt fin. Lite stark kanske men man kände att han var lite trött sen igår och ville gärna springa ifrån. Men studvis var han fin! Nu tänkter jag ta en mega lugn kväll. Tända ett ljus, lyssna lite skön musik och bara må några minuter.
Vad passar inte bättre än denna tillexempel, gamla godingen.
 

Vi ger aldrig upp, vi ska vinna!

 
Sitter med bruden ovan och tokpluggar filosofi.
Prov om 4 minuter,
NU KÖR VI
 
PS. jag får omprov igen..

Amanda Malm

 
Alltså denna tjej.. hon inspirerar mig så jääkla mycket. inte nog med att hon är snygg och jag älskar hela hennes stil och alla hennes tatueringar. När man klickar upp hennes blogg är det första man läser "Live Free", Skrollar man ner ser man massor av bilder på hon och hennes kille. Det bor nu i Australien men förtillfället roadtripar dom. Helt sjuka bilder. Är otroligt avis på alla deras upplevelser so far. 
 
 
Gå in på amandamalm.com bara
så förstår ni

träning!

 
Ville som sagt träna på det där med att få en jämn, bra, galopp men framför allt att verkligen få igenom honom i svängarna. Så exakt det tränade vi idag. Två hinder räckte för ett ordentligt svettpass. Redan i uppvärmningen fick jag tänkte på ställa inåt/utåt, flytta rumpan, små volter i volten osv.. Sedan red jag en stor åttvolt med dessa två hinder. Plus en volt på varje kortsida. Sedan hoppade vi utan volten och där efter lite omhoppningssväng men allt forfarande på låg höjd. Men helt sjukt vad jobbigt det blev, för oss båda. Vi har ändå legat på latsidan hela det här året känns det som. Men nu när jag börjar ställa krav märker man att han faktiskt inte orkar hela vägen, det blir lite obalanserat och han vill små kasta på huvudet och falla ut. Jag fick själv träna mycket på att vara stadig i handen och det gav ett riktigt bra reslutat. Det var verkligen ett otroligt nyttigt pass för oss båda. Men roligt var det. Nu ska jag sova, är slut i hela kroppen. Tycker synd om de stackarna som satt brevid mig på mötet efter träningen..

Tisdag

Provet gick åtskogen, vet inte vad som händer med mig, känns som att jag inte göra annat än att plugga men på fel sett förmodligen... vet inte hur jag skas göra för att lyckas. Men lyckas, det ska jag!
Har egentligen inte hoppträning ikväll eftersom att det är teorivecka på hippo. Men bästa Johanna ställer upp och hjälper mig ändå ikväll. Efter det har vi hoppryttarmöte. Hinner jag ska jag försöka plugga eftersom att jag har ett till mega svårt prov imorgon. Yippii
 

Morgonchock!

 
Vaknade ganska precis. Ställer mig, i vanlig ordning ,upp och kollar ut genom fönstret. Vad är det då jag ser? Jo, det snöar. 16 oktober och snö! Dock lär det inte ligga kvar länge men fortfarande, jag har inte ens sett minusgrader på termometern. Dagens nyhet ungefär. 

tittar man på schemat såhär, ser det väldigt bra ut den här veckan!

 
 
 

Måndag

Alltså påriktigt, en vecka är hur kort som helst. Ett år lika så. Dagarna bara flyger förbi. Ny vecka igen alltså.
Började dagen med religon och sedan hade jag alltså 3 ½timmars hål till idrotten. Men då åkte vi, projektarbetesgruppen, till berghem för att träffa en mycket trevlig man. Så återigen ett steg framåt och nu kan jag berätta vår plan som dock inte är helt spikad. Huvudsyftet är iallfall att vi ska göra något för cancersjuka barn. Han vi träffade idag kommer från Barncancer Norra och som det lutar nu så kommer vi att göra ett sammarbete med dem. Kommer bli en hel del jobb men något vi alla vill och brinner för. Vi kommer att sälja smycken med budordet "Wear Hope" och göra en insamling samt informera om något nytt som heter "Hjältarnas hus", dvs något barncancerföreningen just nu håller på att bygga upp. Mer om det sedan!
 
Nu ska jag bege mig ut på en springtur innan middagen. Sen väntar.. hör och häpna.. plugg! *supergladgubbe*

Familjen

Håller på med ett grupparbete på religonen och vi ska skriva om något så hemskt som "Familjen" Eller guds barn som man också kallar det.. Såg just detta klipp, huvva säger jag bara! 
  

Söndag

Godmorgon!
Har varit i stallet nu på morgonen och ridit. Tänkte träna på att rida genom hörnen idag. Nogranna vägar, hålla lite extra tryck i svängarna och få honom att gå runt skänkeln. Det gick väl hyfsat. Blir så feg när det regnar och blir blött i backen, trots att det är grus och inte gräs underlag. Men jag tror att vi måste träna mer på detta på tisdag, för det blir "värst" när man ska hoppa och då är det ju isåfall då jag verkligen ska ta tag i det hela. 
Nu måste jag försöka plugga tills jag ska fara och jobba en timma från och med nu!!
 

tråkigaste i världen kanske?

 
Så himla tråkig jag känner mig.. vad händer med mig? Tjejerna i klassen ska på fest ikväll och nu ringde Mickis och undrade om jag inte skulle köra laserdome med henne och några andra. Men vad gör jag? Jo jag sitter och pluggar.. Kan inte skjuta upp det heller för då är jag körd! Imorgon jobbar jag ju 14-21 och har även hästen innan det. Det blev alltså bäst så här, plus att det kanske känns lite skönt, men forfarande. Hade varit kul att göra något vettigare också. Det får bli en annan helg helt enkelt!
 
Förövrig såg jag och Tomas filmen "Ted" igår. Galet rolig, haha. Se den bara!!

Lite markarbete.

Började med att värma upp ordentligt så vi rullade på med studs från båda håll några gånger. Sedan hoppade vi en linje med fem galoppsprång. Han kändes otroligt okomplicerad idag mot hinder. Jätte skönt! Efter att ha ridit Amir inser jag att nu måste jag verkligen börja jobba med att få ut Raspen i kurvorna. Han måste gå runt innerskänkeln, speciellt västervarv. Få honom att fatta för alltid att han inte ska streta emot, vara mjuk och rörlig i hela kroppen. Det måste vi ta igenom som nästa mål. Vi bytte som sagt häst sedan. Helt galet att jag tyckte Amir var så stor sist, men då hade jag ju Mio. Man inser verkligen skillnaden mellan häst och ponny nu. Hur som började vi hoppa på ett enkel hinder, det var då jag insåg hur mjuk och fin Emma har fått honom när han går i sängar (ojdå menade, svängarna..). Därefter körde vi linjen och det gick rätt ok. Det var huur kul som helst tyckte iallafall jag! Tack för idag.
 
 
och bilderna till dig Emma.
 

Städning på 110%

 
När jag kom hem från Tomas rensade jag ur lådorna i mitt rum. Kastade huur mycket som helst. Vilken lättnat att bara få bort massa. Nu efter att ha varit på hippo rensade jag garderoben. Lite roligt måste jag säga att det är och nu får man känslan av utrymme i mitt rum. Jag brukar väl ioförsig ofta ha ett ganska städat rum men det har, tills nu, varit kalabalik i lådor. Mamma har dessutom skurat så fräsch var ju ordet! Skriver om ridpasset sedan. Nu ska jag ta och duscha samt försöka plugga lite..
 

Bio ikväll

i brist på bilder har dagen endast bestått av weheart.com
Ska på bio med tomas ikväll. Vet dock inte vad vi ska se... Han har tydligen bestämt men jag får inte veta. Sur jag blir! Men bio är ju alltid trevligt så det blir väl bra. Annars väntar denna helg lite markarbete igen med Raspen. Ska dejta Emma på hippo så vi pratade om att kanske göra en hästbyte några minuter. Vore super kul att prova hoppa Amir, speciellt ponny, det var länge sedan! Sedan får jag se vad det blir på kvällen imorgon, antingen lugnt eller inte alls men ska upp på söndag för stall och jobb så jag får se som sagt. Måste hinna plugga och städa mitt rum också. Tackar för en lagom fullbokad helg. Blir nog kanoners!
 
 

Klarade provet, helgen är räddad!!

Fredag

 
Vaknar upp med solen som lyser in genom fönstret, känner mig utvilad, på med träningskläderna, sätta på lite musik och koka gröt. Idag kan bli en bra dag! Kanske nervös för att få tillbaka företagsprovet, fick så himla lite tid till det att jag varken hann göra klart eller dubbelkolla det.. Känns verkligen inte kul om jag inte blir godkänd men läget där känns väldigt ostabilt. Håll tummarna.. Orkar inte ett IG nu.. Förresten, snart helg!

Att sätta ord på tankar är inte så lätt..

Min fina häst! Jag får sån ångest..Egentligen livet med häst överhuvudtaget. Vad händer när jag går ut skolan? När kommer den dagen mamma och pappa inte betalar längre? När jag flyttar hem ifrån? Det är ju inte bara att sluta och komma tillbaka om några år. Klart att det är bättre än inget men.. Tillsdess då? Dessutom har jag ju min högra hand, mamma!! Hur längre kommer hon tycka att det är roligt att hjälpa mig? Herregud, det är så mycket hon hjälper mig med..
 
Jag har alltså stått i Stall Gran på grubbe nu med tre hästar olika hästar i fem år. Jag har just nu svårt att se hur det skulle bli om jag helt plötsligt bytte stall, bara en sån sak! Först hade vi en foderhäst. Några kanske minns bråkhästen Qvicksilver.. haha efter två veckor ville vi skicka tillbaka honom, efter fem månader av sex ville vi verkligen skicka tillbaka honom och vi skulle dessutom köpa Mio. Det var inte förrän förra sommmaren jag var utan häst i två månader. De oändliga två månader i saknar av Mio och väntan på en ny spännande, storhäst. Alltså den hälsan. Det kändes verkligen mäktigt att få en så storhäst(som inte är så himla stor egentligen). Jag klättrade på väggarna varje dag, vad skulle jag göra med tiden? Till och med min 11årige bror frågade om jag hade damp.. Men vad gör man när man är van vid att lägga ner flera timmar per dag på att mocka, borsta, putsa men framför allt rida, träna och tävla. Allt ifrån att bara fara och kasta åt hästen mat till att tillbriga sex timmar i stallet för att man har ett ställe att andas på, bara vara. Det klart att det inte alltid är underbart. Jag och Raspen hade en jobbigperiod i början (peppar,peppar..) då han testade mig jämt. Han ville ingenting som jag ville. Inte när jag red hemma iallfall. Hoppningen gick väl helt ok förrutom att jag ramlade av var och varannan hoppträning tills jag lärde mig hur hans språng var. För ja, mestadels tappade jag balansen när han hoppade så mycket större än Mio, så svårt kan det faktiskt vara..Sedan hade vi ju en ordentlig svacka i somras, som säkerligen kommer tillbaka, då vi knappt tog oss över en bom ungefär. Jag litade inte alls på mig själv och Raspen fattade inte var jag ville, visste jag ens själv? Nu har vi lärt känna varandra bättre, han ställer högre krav men nu men jag litar åtminstone mer på mig själv och har rätat till hjärnan lite. Jag känner mig starkare och tack vare min tränare känns det förtillfället inte lika farligt att kanske misslyckas en gång för vi klarar det senare! Som i tisdags på hoppträningen eller på Emma träningen. Ibland känner man bara att "Äh, antingen kanske vi får ett stopp på det där hindret, men hur farligt är de? Jag får väl sänka hindret och testa igen en annan gång" Ibland känner jag faktiskt så och den känslan är grym, speciellt när man klarar det man testade. 
 
Så var är jag på väg med detta? Jo..eller jag vet inte. Men i somras hade jag ärligt talat tankar på att sluta. När man har dom där svackorna så kan man ibland känna sig världelös och då hade det varit rätt enkelt för mig att bara sluta, för det var verkligen nära då. Men idag när jag känner mig lite mer tillbaka i sadeln, så får jag en annan ångest. Den jag började skriva om. Vad händer sedan? så enkelt är frågan, men jag har ingen aning nu och det gör lite ont, att inte veta. Just nu är detta vad jag vill göra resten av livet.. Något svar på frågan får jag så klart inte, jag behövde bara skriva av mig och kanske nån som lugnar ner mig.
 



tomten, lyssna nu

 
 
Några ledord: kombinationsbandage (blåa,vita,röda, kan inte bestämma mig..), dressyrträns, mössa, långärmad pikétröja(tröjor) och dunvästen jag önskat mig i massa år.. Okej, listan är lång med de är början!

Något jag vill ha!

 
En "perfect shoulder". Så här står det på sidan.
"Perfect Shoulder hjälper dig som ryttare att träna upp din hållningsmuskulatur genom att dra tillbaka och öka rörligheten i framåtroterade axlar och kutiga skuldror. Det gör att du uppnår en korrekt position i sadeln med tillbakadragna skuldror och en stark bål.

Genom att använda Perfect Shoulder sträcker du ut bröstet, förbättrar syresättningen och aktiverar bålmuskulaturen. Bekvämt, smidigt och dolt under kläderna tränar du upp din musklatur till en snygg och ergonomiskt funktionell hållning.

Perfect Shoulder passar även utmärkt för andra sporter där du vill behålla en stabil bål samtidigt som du måste ha full rörelsefrihet för armarna. 

Den gör sig även utmärkt framför datorn, i bilen eller när du är ute och promenerar, arbetar i trädgården eller enbart vill få till den där perfekta hållningen under en snygg klänning eller kavaj."
Klicka här för att komma till sidan.

laddar upp inför prov..

Onsdag

Skulle egentligen farit och tränat på i20 ikväll men så blev det inte riktigt. Så la jag över den timmen på att vara längre i stallet, eller framför allt inte skynda. Så passade jag även på att smörja hans hoppsadel och två träns, samt en sadelgjord som var mest skitig.. Känns mycket bra att äntligen gjort det. Raspen fick skritta och galoppera mycket idag. gick väl hyfsat men nu vill jag ännu ett steg framåt i dressyren. Kanske ska boka in en riktig dressyrträning snart igen..
 

Nytt till Raspen

Mamma hämtade ut ett paket igår. Där låg blandannat ett nytt innetäcke och ett schabrak. Brukar ju alltid köra på blått så jag tänkte testa något nytt nu. Passade skit bra på honom tycker jag!
 

Markarbete

 
Eftersom att alla utom jag tävlade i helgen så var det markarbete idag. Vilket inte är vår grej då han blir så himla svår att få igång.. Men sedan skulle vi rida som ett "Z". På ena långsidan var de travbom - räcke (ett galoppsprång) - oxer. sedan snett igenom över en bom och sedan en annan kombination på andra sidan. med bom (två galoppsprång) - oxer. Då kom han igång bättre och jag vet att 110cm inte är högt för storhäst men för mig kändes det bra i hjärtat. Vi tar oss framåt nu och jag känner själv att jag vågar mer igen! (Har kaanske en teori om att han var lite piggare idag för att 1. vi rakade bort lite päls innan passet och 2. jag tog bort martingalen, kan den bli bromsande eller är jag helt fel ute?). 
 
Bäst av allt var att Camilla kom för att kika.Total överraskad blev jag.
Världensbästa StoraSysterTantMosterCamilla!

Tisdag

Har nu pluggat in väder och klimat så att det inte går att få in något mer för stunden. Ska gör nån lunch nu och sedan åka till skolan för religion och projektarbete. Taggar hoppträningen ikväll grymt mycket. Man blev ju mer är sugen på att hoppa efter en lång helg med tävlingar. Hoppas Göte är på hugget!
 

Måndag

Tro det eller ej men fy och usch. Det var inte så roligt i skogen. Kom hem blöt, iskall och luktade hemskt mycket grillrök. Kastade in alla kläder i tvätten. Skyndade mig att duscha och drog sedan på mig de skönaste och varmaste plagg jag hittade. Sedan tog jag fram något väldigt saknat och perfekt. Varmchoklad! Vet ni hur länge sedan det var jag drack varmchoklad? Måste ha varit mycket mer än ett år sedan.. Doppade hårdbröd i det och visst låter det tråkigt? Men oj så gott det är, precis som när jag var liten. Dessutom tog jag fram en bit mörkchoklad. För jag har nu klarat mina fyra veckor nu med avvänjning så vad passade inte bättre än en liten bit choklad? Känner mig mycket nöjd nu och ännu mer nöjd över att vi tydligen har skola 13-15.30 imorgon. Lite avis på mig nu va?
 

Ny vecka, nya tag!

 
Godmorgon kanske man säger. Ogillar förövrigt rubriker och hur man ska börjar skriva inlägget. Har iallafall precis stoppat i mig frukost efter nästan tio timmars sömn, det var mycket välbehövligt. Håller nu på att packa ihop lite grejer eftersom att vi har något slags friluftsliv på idrotten. Så måste vara kvar till skolan till 19.00 ikväll.. Packar alltså mat och kläder! Annars väntar två prov i veckan och jag känner mig gaanska körd då jag inte ägnade ens en timma åt att plugga.. Ja, lite igår kväll förresten. Men ett av proven är idag. Lycka till Elin..

Helgen

Igår: Dressyrpass med raspen innan en lång kväll på tävlingen. Raspen var förövrigt mycket mjuk men seg..
Idag: Klockan ringde 05.15, upp och rida Raspen medan mamma mockade och gjorde klart allt. Checkade in på Hippo strax innan åtta. Frukost och sedan tävling heeela dagen. Dvs. Totalt 12 timmar i stallet. 
Nu: Middag och sedan plugg.. Älskar kanske inte livet som mest just nu. Längtar efter sängen faktiskt!
 

Skriver något roligare när jag får tid och lust!

Fredag

 
Kan ju säga att det känns fruktansvärt bra med helg snart. Tyvärr blir det kanske inte exakt som jag vill men det känns ändå skönt. Det är ju hemmatävling lördag och söndag så jag ska vara där och hjälpa till hela helgen. Dessutom har jag en del plugg att göra. Men ikväll blir det inget av det, ska bara ta det lugnt med Tomas. Fira honom hos oss lite i efterskott och sedan får vi se vad de blir resten av kvällen. 
 
Dessutom känner jag mig totalt rensad efter en joggingrunda runt umedalen innan skolan. Det behövdes verkligen! Dock gick det kanske lite tyngre än väntat men fem kilometer blev de, vilket jag tycker är helt ok för att springa på tom mage med trötta ben. Känslan efteråt. Ja det är helt klart värt det! Nu väntar hål i två timmar sedan idrott och småföretagande. Sen som sagt, helg!
 
 
 

Torsdag

Känns som världens längsta dag idag. Vi har inte alls haft riktiga lektioner utan mest fått plugga själva till prov osv. Känns som att jag inte gjort annat än att läsa böcker. Har super ont i huvudet nu men det kanske hjälper med lite frisk luft. Ska åka med Raspen till hippo och rida ordentligt i skogen medan mamma gör lite andra förberedelser inför tävlingen i helgen. Ska försöka hinna duscha honom också, de var lite för länge sedan!
 
Lånade tillexempel denna bok idag. Kommer jag ens orka öppna den??
Den kanske inte ser så tjock ut men om ni tittar på den normalstora boken bredvid...

En kavaj till garderoben

Det tog kanske väldigt lång tid innan jag föll för det här med kavaj. Men tillslut gjorde även jag det. Hittade denna för 399kr på Gina Tricot igår. Den gör sig dock inte lika snygg på bild.. Men nog är jag nöjd alltid!
 

Min tisdag

Sov hos Tomas inatt, klockan ringde strax innan sex. Han fick sig ett paket, vi drack kaffe och sedan skjutsade han hem mig innan han for på jobbet. Så hade jag skola till halv ett idag. Det var otroligt skönt. Så for jag på stan en sväng, visar mitt huvudinköp imorgon (såg just att jag handlade för precis 666kr..läskigt!) Efter det cyklade jag hemåt igen för en springtur. Joggade i ett helt ok tempo 4 km och sedan körde jag 7 rusher upp för en backe. Ofantligt jobbigt men jag var otroligt nöjd efteråt. Joggade/gick sedan tio minuter hemåt. Sedan var det gärnet. Duscha, klä på mig, laga mat (tackar min bror för att han så snällt hjälpte till med maten, det är inte varje dag.), kastade i mig maten och körde liite olagligt till forslunda för en föreläsning. Fick alltså välja mellan tårta hos Tomas, hoppträning eller föreläsningen. Det var ganska jobbigt för jag ville verkligen allt. Men hur som helst ångrar jag inte en sekund att jag for på föreläsningen, det var otroligt nyttigt! Vi pratade om resultat/prestation, självkänsla/självförtroende, mitt team och Vad som krävs för att prestera. När vi pratade om "Mitt team" insåg jag verkligen hur många människor som krävs för att jag ska kunna prestera och kunna göra det jag vill. Ex: familj, tränare, hovslagare, veterinär. Ja det är så otroligt mycket. Orkar inte gå in på allt. Men som sagt var det otroligt givande, längtar till uppföljningen till vår. Justja vi fick en väldigt bra bok också, eller den verkar bra!
 
Nu är det dags att sova för min del. 
Tack och hej för mig!

Grattis på födelsedagen Tomas!

Idag fyller min favorit pojke nitton år. Inte nog med det så var det den här kvällen för två år sedan som vi sågs för första gången. Vi sa inget till varandra utan det var bara han och hans två kompisar som hälsade på Cissi när vi var hos henne, ett gäng tjejer, och åt middag. Sedan skjutsade grabbarna oss till stan och några minuter senare frågade Cissi mig om Tomas kunde få mitt nummer. Bara för att det var hans födelsedag fick han det. Jag är ju inte alls en sån som vill smsa med vem som helst. Sedan tog det ett halv år innan vi började prata och hänga på riktigt. Exakt 7 månader 18 dagar efter första gången så blev vi tillsammas. Idag ångrar jag ju verkligen inte att han fick mitt nummer, som ni kanske förstår.
Tomas, jag vet att du inte läser min blogg så ofta. Men om du läser detta.
Grattis igen och förlåt för att jag inte kan komma ikväll..
Och du, Jag älskar dig!
 

 

JH collection, vill verkligen ha allt!

Style by Styra

 
Tycker att dom fått in sjukt snygga grejer på sbt på senaste tiden.
Detta skulle gärna fått komma hem till mig!