Vår julklapp från Intersport

 
Här är vår julklapp från Intersport.
Såå himla nöjd!
Sitter som en smäck och värmer riktigt bra nu under de kalla dagarna!
Tack världens bästa jobb!

Löparlycka!!



Igår införskaffade jag nya löparkläder för att kunna springa vinter tid. Det är Crafts stormkläder. Vindtätt och med fleece på insidan. Klarar mig lätt med endast byxorna, underställströja och jackan upp tilll ca -10/15 grader. Sedan åker långkallsongerna på. Fast blir det mycket kallare än så vet jag inte om det är så bra att springa heller. 
 
Men hur som helst!! Jag kunde inte vänta så hemskt länge med att prova dem. Kroppen känns äntligen bra sedan den nya medicinen och jag kände bara att nu jävlar är det dags. Så igårkväll kl 21.30 gav jag mig ut. Det blev 3,5km i nysnö och jag log och skrattade för mig själv hela vägen. VIlken jävla lycka det är att äntligen få känna sig som en 20åring igen. Den riktiga Elin är fan back on track!! 
 
Idag vaknar jag upp med den rätta värken. Träningsvärken. Gotta love it! Nu väntar jobb 10-18 och sedan ett pass för Bulis på Hippo.

Måndag.

Kom precis hem efter att ha jobbat 10-19. På sex av de timmarna lyckades jag och min kollega inne på lagret, fylla 17 st "hästar" med kläder. Endast påfyllning från lagret och några returer. Men oj vad mycket roligare det är när man har mycket att göra. Är det något jag inte gillar på jobb, är det där det inte finns något att göra. När jag är på jobbet vill jag jobba till 100% samtidigt som man ändå hinner umgås med kollegorna!
 
Fick förresten två himla fina bilder skickade till mig idag när jag jobbade. Två av mina favoriter fångades på bild av Åsa Ahlenius idag då de var ute på prommis. 
 
 

Söndag

 
Herrejävlar vad dagarna går. Jobbar man i butik på mellandagarna så förstår man vad jag menar. Känns som att jag springer marathon varje dag mellan kunder, in i lagret, upp på loftet osv. Men samtidigt gillar jag när det är mycket att göra och nu har jag hela kvällen att återhämta mig. Det gör jag bäst genom soffläge med julgodis och kakor då min fina lillebror fyller hela fjorton år idag. 
 
Har även hunnit med ett pass på Hippo igårkväll och imorse innan jobbet. Bulan gick lite sisådär igår trots att jag försökte tagga till honom lite med ett pyttehinder för att få det där lilla extra. Imorse släppte jag dock alla förhoppningar och var duktig på att inte fippla i munnen på honom för mycket (vilket jag lätt kan råka göra). Så tillskillnad från igår hade han bra bjudning och jag fick en helt annan känsla. 
 

Min jul.

 
Jag och lille(stora)bror.
Så blev det julafton tillslut. Min jul var lika mysig och fridfull som vanligt. Vi klev upp strax innan åtta för lite frukost och sista avsnittet av julkalendern. Blev en lugnmorgon innan vi sedan rullade bilen till Mickelsträsk. Där befann sig då mormor, morfar och min morbror. Blev massa julgröt, havrekex och julgodis. Självfallet bänkade framför TVn sedan klockan 15.00. Vid fyra rullade vi sedan till Hissjö där hela släkten på pappas sida befann sig. Dvs farmor och farfar, samt mina kusiner osv. Blev ett välfyllt julbord som proppade våra magar med mat innan en tredje julklappsutdelning. Vid halv nio på kvällen rullade sedan bilen till Obbola. Såg Pretty Woman innan jag och Tomas sedan slocknade där vid tolv. Blev en underbart härlig jul som vanligt! Hade dock väldig hästabstinens men på jul prioriterar jag familj före häst. Vi hade så tur att stallägarna kunde ta hand om Bulan så honom gick det ingen nöd på. Fick pussa extra på honom idag istället. 
 
Tack också hela tjocka släkten för alla julklappar. Jag måste ha varit snäll även iår.. 
 

Julmorgon på jobbet



Julgröt och julklapp på jobbet imorse. Väldigt mysigt! Nu väntar jobb 10-18 innan vi startar uppesittarkvällen! 

Måndag



Efter några veckors tragglande i ridhus med lite väl många ekipage i ridhuset så fick vi hela för oss själva ikväll. Totalt fokus att han skulle vara kvick men avslappnad och känslan var riktigt bra!

Pepparkakshus

Lördagskvällen var väldigt trevlig. Vaknade glad och matbakis på söndagmorgon. Vi gjorde bland annat ett pepparskakshus, super kul. Faktiskt! Här har ni det. Tycker det blev riktigt snyggt!

 

Söndagmorgon

 
Nysnö, strålande snö, en pigg och glad häst som inte vill vänta hem efter en galopp och mamma som sällskap på sidan. Det kan helt enkelt inte bli bättre. Älskade fina morgon, du ska veta att jag alltid vill starta min dag såhär. 

Lördag



Hejhallå. Vilket jäkla väder idag alltså, men det har väl ingen missat? Bilden är från imorse på Hippo. Ännu vackrare blev det sedan då solen lyste som starkast. 
 
Iallafall. Igår efter jobbet så bytte jag och Sofia häst så jag fick skutta lite med hennes fina häst, Lisa. Jätte roligt och nyttigt att rida andra hästar ibland! Idag blev det ett försök till lite dressyr och det gick väl sådär. Jag rider så fruktansvärt dåligt när det blir många i ridhuset och det blir för mycket inaktivitet. Men men. Efter det for jag och mammsen en sväng på stan och kikade lite. Nu däremot väntar massor av julmys. Min morbror och hans sambo, Camilla, kommer snart hit och då väntar massssaaaa god mat, spel och pyssel. 

equestrianstockholm.com

Hade grejerna inte kostat skjortan så hade velat ha allt.

Vill få ett slut på detta.

För precis en vecka sedan så var jag på reumatologen på NUS. Jag tror att jag har skrivit om detta tidigare, alltså mina besvär, men jag har inte pratat så hemskt mycket mer om det. Sedan i somras har jag haft ledvärk, framförallt i händerna. Vissa gånger har jag fått be om hjälp att klä på mig, öppna mjölkpaket, bära saker, osv. Vissa gånger har jag knappt fått ur laddaren ur telefonen.. Detta är alltså på morgonen. Under dagarna har hag mest varit svag och känslig. Blodprover har dock inte visat på reumatisk sjukdom men efter besöket på NUS förra veckan så tror dom att jag har Psoriasis artrit. Ni kan googla om ni vill veta vad det innebär.

 

Jag har, efter förra medicinen, varit väldigt trött. Att jag inte tränat på evigheter har också gjort att hela jag allmänt inte mått så bra. För träning får mig att må så fruktansvärt bra. När det dessutom beror på något sånt här så blir man väldigt frustrerad. Som tur var har själva ridmomentet gått väldigt bra. Så lite har jag ju rört på mig. Samt att jag börjat ta promenader på luncherna ibland. Men nu har jag fått ny medicin, på gott och ont. Peppar, peppar verkar det hjälpa och jag känner mig dessutom mycket piggare. Så förhoppningsvis kan jag bryta denna onda cirkel nu och även börja prova springa lite. Dock äter jag ca 5-6 tabletter om dagen, vilket får mig att bara vilja kräkas. Jag HATAR att knapra mediciner och allt jag vill just nu är att slippa dom. Men samtidigt vill jag inte gå tillbaka till mina problem. Jag hoppas verkligen att jag kan sluta med dom i Mars då jag ska på återbesök och att jag i fortsättningen inte får tillbaka problemen. 

 

Efter besöket gick allt ur mig massa tårar kom. Både av lite glädje för att jag faktiskt blir tagen på allvar nu men också ledsen för att jag måste äta massa tabeletter. Dessutom kan dom vara farliga för vissa, så blodprover måste tas varje vecka. Att dricka alkohol när man äter denna är också förbjudet. Kändes till en början som att allt bara var så jävla jobbigt med detta. Men efter en del tårar orkade jag inte mer. Jag måste lyssna på läkarna för att någon gång kanske slippa medicin. Och måste jag äta den resten av mitt liv så måste jag bara gilla läget. Jag kan inte gå och vara bitter. Vi får alltid lov att göra det bästa av situationen. Men nu tänkte jag iallafall höra.. Är det någon av er som har Psoriasis artrit? Är det medicin som gäller resten av livet eller.. hur funkar det osv? Vill veta allt. 

Älskar denna låt!

 
"Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
Good God, let me give you my life"

Gjorde min dag!



Igår delades det ut kuvär på konfektionsavdelningen. I kuväret låg ett "Grattis till en andra plats i årets Jacktävling" tillsammans med ett presentkort på 1250kr!! Vi har nämligen tävlat mot andra Intersport butiker om vilka som kan sälja jackor bäst helt enkelt. Vi slutade alltså på en andra plats och då fick vi dela på prissumman (15.000kr) på våran avdelning, i form av ett presentkort. Kändes inte alls så tråkigt!

Måndag.

 
Har faktiskt hunnit med en del denna helg ändå, trots jobbhelg. Bulan har fått göra av med lite extra energi genom lite dressyr på fredagskvällen, gymnastikhoppning på lördagsmorgon och sedan på söndagmorgon smet han ut på åkern och sprang av sig innan jag och får ut och red. Denna häst alltså.. Dock var han väldigt snäll på uteritten sedan. Haha!  
 
Har även haft glöggkväll hos farmor och farfar, tagit en skön prommis i söndagens fina väder, färgat håret och klätt granen. Så julen känns ett steg juligare och nu är det faktiskt ganska nära ändå!

Det är han...


.. Han jag vill dela resten av mitt liv med!

Ett helt år har gått..

Idag är det ett år sedan som vår stora bruna fina björn fick somna in. Saknaden är enorm och jag har fortfarande svårt att släppa ilskan över att det skulle bli som det blev.. "Precis när vi hittat varandra, precis när allt börjat gå som ett räls.." Men vi kan inte rå för vad som hände och nu är han borta. Jag vet att han har det bra där uppe med Mio och alla andra fina änglahästar, men saknaden och kärleken till denna häst kommer aldrig att försvinna. Världens goaste, gladaste, roligaste och bästa Raspoetin!

Tisdag


Lite trött kille efter dagens ridpass. Blev lite tempoväxlingar, studs och galopp på volt med en bom som jag red över i olika tempon. Tycker överlag att det gick väldigt bra! Nu däremot kan jag inte hålla ögonen öppna, så.... Godnatt!!

Helgen.

 
Oj vad denna helg har gått fort. Började fredagkvällen med att raka Bulan innan jag tog honom på ett riktigt jobbigt ridpass. Jag plockade nämligen av stigbyglarna efter lite uppvärmning. Mamma plockade fram lite travbommar samt två cavaletti. Ett på volt och ett mitt på långsidan. Red skänkelvikning från långsidan till medellinjen. Gjorde sedan volt mot väggen där tre travbommar låg. Sedan skänkelvikning tillbaka från medellinjen till långsidan. Med tanke på hur svårt jag tycker det är att sitta ner i traven på honom och att det var första gången som jag faktiskt helt tog bort stigbyglarna i ca 20 min, så tycker jag faktiskt att resultatet blev bra. Men jag måste verkligen tvinga mig till detta oftare. Träningsvärken sitter där den ska nu kan jag säga.. 

På lördagmorgon ringde väckarklockan 6. Åt då frukost och for sedan till Hippo igen för lite hoppning. Fick bra hjälp av Rebecca. Bulan var inte helt på hugget. Blev lite stark och jag hade lite svårt för att sätta ihop honom men  efter ett tag blev det bättre. Kan ha blivit så pga av fredagens pass. Tyckte jag var mjuk i handen men jag la säkert balansen en aning felaktigt då jag alltid brukar ha stigbyglar. Men samtigt måste jag ju träna på det. 
 
Efter passet på Hippo väntade jobb 12-17. Det var fullfart på Intersport då vi kör 20% på hela sortimentet i helgen. Det är såklart väldigt roligt med mycket folk men man är rätt trött sedan. Kan ha varit därför jag åt som en häst när jag kom hem sedan. Jag och Tomas gjorde pizza och jag tror jag åt mer än två tredjedelar. Det är ju inte alltid så att mannen i huset äter mer, haha! Därefter åkte vi till Klara som skulle firas 20 år. Vi blev dock inte kvar så länge då vi klev upp tidigt imorse för att jobba i lägenheten. Eller.. jag var i stallet hela morgonen och åkte dit lagom till lunch.
 
Ikväll blir det däremot lugnt för att ladda om för ny vecka. Så det så.

Poddkampen

 
Har ni sett alla avsnitt av Poddkampen med Alex och Sigge, på Yputube? Jag har skrattat så jag gråtit, speciellt nu sista avsnittet. Snacka om två medelålders män som vågar bjuda på sig själv. Se det!!

Ledig torsdag.

 
Började dagen med att åka till stallet och pyssla på. Smorde lite grejer, gjorde extra många höpåsar osv osv. Bulan fick sig en prommis följt av lite NH träning. Åkte sedan hem för dusch och lunch innan jag gav mig vidare mot stan för att fixa de sista julklapparna. Åkte sedan till farmor och farfar lite spontat där jag och min kusin bjöds på våffelmiddag. Det var helt enkelt väldigt mysigt! 
 

Tisdagen.

 
Efter att ha jobbat 10-18 igår så åkte jag och mamma som vanligt på Hippo. Träningarna har ju juluppehåll men vi åkte in för att skutta lite ändå. Det var en del folk i ridhuset så jag satte bara upp en linje, två räcken med 20m emellan. Red på sex när det var som lägst och red sedan på fem lite tillbaka. Gick superbra. Jobbade lite extra i galoppen och traven efteråt och jäklar vad fin han kändes. Brunvallackar gör dressyrjobb bäst efter lite hoppning, hehe!

Snart flyttar jag från detta!

 
Känns så sjukt att jag snart, efter 14 år, ska flytta ut från detta rum. Mitt mysiga lilla krypin. Byter ut det mot en hel trea som jag ska dela med kärleken i mitt liv. Så byter jag ut Umedalen mot Obbola också. Men det kommer bli så himla bra och jag lovar er att jag kommer bildbomba när lägenheten är klar. Än är det en bit bort. Kanske hinner vi klart innan årsskiftet men till Januari bor jag förhoppningsvis inte hemma längre. Känns helt underbart!
 

Bruna hästar!



Första december


 
Ny dag, ny vecka och ny månad. Inte heller vilken månad som helst utan.. December! Enligt mig den mysigaste månaden på året. Jag älskar julen och det slog mig ordentligt igår att det inte bara är själva julafton som är så mysig, utan hela månaden med alla förberedelser, lite varare kläder, massa täda ljus och pyntning i alla hus. Dessutom tar familjen lite extra ledigt så jag får mer tid med dom, även om jag själv jobbar som vanligt. Love it!
 
Idag jobbar jag 10-19. Mamma tar Bulan på måndagar nu men jag tänkte ändå åka dit senare då det ska pyntas och dricka glögg i stallet.