Fredag

 Hallådär.

Igår for jag och pappa ut på ett rätt jobbigt 13km pass. Själva joggen höll vi ett tempo på 5:45-5:55 så för mig var de rätt snabbt. Sista fyra sprang vi upp för en långdryg backe två gånger (dom tre nedan för Backenkyrkan för er som känner till det) innan vi joggade sista biten hem. Var helt slut när vi kom tillbaka och då var det bara att ladda om för ett dressyrpass på Bulan. Vi åkte till Hippo och tog fram bommar. Började med fem travbommar bara på marken, raktspår mitt på långsidan. Vilket han gjorde utan problem. Sedan la mamma sockerbitar på varannan sida av alla bommar. Verkligen bra övning för honom. Dels för att han måste tänka själv och för att de då kommer lite högre benlyft, som senare resulterade i en mer lösgjord häst. Därefter tog jag bort så de blev tre bommar som jag tog i galopp. Även de lite upp höjda. Det är han dock mer van vi så det gick enklare. Hade dock hoppats på att få utnyttja lösgjordheten en liten stund men vi fick avsluta lite snabbare då ridhuset helplötsligt fylldes av massas barn som bar bommar överallt. Haha. Så jag travade av och var väldigt nöjd ändå!

Nu däremot väntar jogg och lite cirkelträning för mig i Obbolas nya utegym. Därefter får Bulan sig ett joggingpass i skogen.

Big Hero 6

 
Jagveet, jag är skittöntig vad gäller filmer.
Men alltså, jag satt å såg denna med min far å bror här om dagen och det var gaaaalet rolig.
Ni måste se den!

.

 

Helgen

 
Åhh, har haft en sån himla bra helg!

I fredagskväll och lördagmorgon var det äntligen dags att träna för Erik igen. Jag var faktiskt riktigt nervös då vi bara hunnit småskutta lite, tre gånger sedan vilan. Dessutom har det inte gått så bra heller. Sist red jag ju för Rebecca och då fick han ju för sig att han var tittig. Hade lite tur att jag hamnade i en grupp men mestadels unghästar på lördagen. Så jag bestämde mig för att inte hoppa några tittiga hinder bara för att göra de så enkelt som möjligt. Vi tränade linje, serie och några bågar. Han kändes toppen fin och bjöd verkligen på hinderna. Lyckan och framförallt känslan var verkligen tillbaka.
 
Dag två var som de brukar. Jag tror att det automatisk ska gå likabra som dagen innan. På schemat stod en riktigt rolig bana och vi delade upp den i tre som uppvärmning. Varje gång gjorde jag ett stopp på första och sedan började jag om och red skitbra. På tredje stoppet fick jag helt bestämma att till hela banan tänka att alla stopp var gjorda. "Tänk att du har fått ditt stopp, rid ordentligt direkt".. Sagt och gjort. Red sedan hela banan felfritt. Över titthinder, kombination och långa halvsvåra svängar. Jag är sååå nöjd!!
 
Som avslut på lördagen så bjöd pappa på riktigt god mat och sedan såg vi filmen "the theory of everything". Helt klart otroligt sevärd även om man halvgråter genom hela filmen. Så fin!

Gårkvällen

 
Igår for jag ut med ett några tjejer från jobbet. VI käkade först middag på Allstar. Därefter drog vi först vidare till Oleary´s bowling. Folktomt där just då men vi drog en match och hade de skitkul ändå. Sedan drog vi vidare till båten där de var smockat med folk. Blev en rätt tidig men en jäkligt trevlig kväll!

Löparglädje

 
Idag tog jag med pappa och bror ut på umeälvsrundan. Jag och pappa i löparskor och bror på cykel med klocka och vattenflaska. Jag har fått öka distansen lite snabbare än vad som var tänk men jag skulle aldrig göra det om det inte vore för att de faktiskt känns bra. Umeälvsrundan är alltså 17km och vi sprang de på 1.46h så det var ett lugnt och bra tempo. Knappt fyra veckor kvar till halvmaran nu. Målet är just målet. Att ta sig runt. Tiden är oviktig. Men med tanke på hur jag mådde för bara nån månad sedan så känns detta riktig bra än sålänge. 

Måndag

 
Äntligen semeeester!! Känns helt galet bra. Har tre hela veckor att se framemot nu. Så underbart!
 
Igår for jag, mamma och Bulan på ett litet äventyr till hörnefors. Åkte dit för att hoppa lite för Rebecca. I ny miljö sådär var han inte ett dugg brydd. Dock började de med tjaffs då han kom på att vissa hinder helt plötsligt var läskiga. Fan säger jag som har svårt för tittiga hästar.. Gäller att få stopp på detta fort då han egentligen inte alls är tittig.. Får ju inte göra det till en grej nu. Hoppade ialla fall två olika serier. En med tre räcken med ett galoppsprång emellan och sedan en serie med trav bom, två studssen ett galoppsprång tilll räcke och sedan två till oxer. Det gick helt okej och vi gjorde några höjningar på sistnämnda övningen. 
 
Är inte alls nöjd med att vi fått backa så här mycket pga av några veckors vila. Som tur är så fick jag väldigt kloka ord från Rebecca och sedan kommer de extremt lägligt med träning för Erik Berggren i helgen. Förhoppningsvis är vi back on track snart.

Uteritt igår

 
Alltså jag har svårt att planera in ridpass på banan just nu då det är så galet härligt att fara ut i skogen. Igår fick jag följa med Jessica och Sanna på en sväng. Har aldrig varit ut med två som sällskap men alltid tänkt att det kanske vore de optimala. Och, jaaa det var det! Bulan gillar varken att gå först eller sist. Går han först blir han seg och kan tvärstanna mitt i. Som att han inte fattar att kompisen kommer efter. Men går han efter blir han ibland lite för taggad och börjar göra massa onödiga luftsprång. Men att få gå mellan två lugna snälla gick hur bra som helst. Jag kunde nästan bara åka med. Såå kul! Hästarna fick skritta upp för en långdryg backe och sedan tog vi några galopper. Jättekul. Å jättekul med sällskap.
 

Hej

Igår jobbade jag 10-19 och det var en rätt hektiskt dag med mycket att göra. Å hur värdefullt är de inte då att få sadla sin häst och ge sig ut på en 1,5 timmas uteritt. Långagalopper och mycket myyys. Det var så galet underbart. 



Måndag



Igår fick Bulan skutta lite på Hippo. Ibörjan var han lite seg men kom snabbt igår hyffsast bra. Tillskillnad från sist var vi elit igår. Hoppade en pyttelåg bana med kombination och båge men mest orelaterat med lite svängar för att få med bogarna. Kul vareee!
 
 

Söndag

 
Igår efter jobbet så åkte jag direkt till stallet. Bulan var väldigt ivrig så från de att jag hoppade upp, (går med honom efter vägen innan jag hoppar upp, tar ca 10 min) så travade o galopperade jag mest hela tiden i ca 20 min. Försökte jobba honom i skritten sedan men det var omöjligt i hans iver. Så jag hoppade av lite tidigare för att kunna få honom att slappa av. Ibland blir han verkligen rääser. Måste ta honom till nån ordentlig galoppväg snart så han får rulla på. 
 
Kom sedan hem vid 19.30 och då hade Tomas gjort jättegod middag. Lövbiff med krämig fyllning emellan och sedan sallad och potatis till det. Sååå gott! Till efterrätt blev det Ben & Jerrys till en riktigt bra film. Longest ride. Ganska typisk kärleksfilm men ändå inte riktigt. 
 
Nudäremot blir de ett långpass i löpardojorna, ett jobbpass och sedan ett hoppass på Hippo. Kan bli en bra söndag dethär!
 

torsdag

Fördelen med att vara ledig en dag i veckan är att man verkligen tar vara på dagen. Idag klev jag upp strax efter sex för att äta frukost i lugn o ro och sedan åka till stallet. Väl i stallet. gjorde jag allt de där vanliga och sedan hade jag en stalldejt med kusin och min faster. Emmy fick rida och det blev premiär på gårdens nya ridbana. Rätt tung just nu men kommer bli hur bra som helst när den har lagt sig! 
 
Därefter åkte jag till stan för dejt nummer två. Backträning med pappsen. tre varv uppför bräntberget. FYFAN. Men jag klarade de på första försöket, sjuuukt nöjd. De andra två blev de dock prommis sista biten. Sinnessjukt jobbigt men galet roligt. Hatkärlek är ett bra namn. Dessutom kom de lite regn på det, riktigt skönt! Hade nästan kunna slippa en dusch.. fast nej! 
 
Efter snabbdusch hos mamma å pappa så åkte jag på stan för tredje dejten. Lunchdejt med Kajsa. Inte träffat henne på år å dar så vi hade lite att ta igen. Lunch blev de på Vezzo och jag, hungrig som en varg, kastade i mig en stor portion pasta, fick snabbt ont i magen men blev ganska snart sugen på mer,  haha. min mage är knäpp! #Alltidhungrig.
 
Nu däremot väntar en sista dejt. Med karln min. Ska bara väcka honom först.
 
 

Måndag



Det här med att jobba 10-19 och sedan åka direkt till stallet.. De krävs ju lite mat! 

Equiterapeut

 
Igår fick Bulan träffa Anna Dahlberg (Stallmassage.se), Equiterapeut. Vi blev rekomenderade att träffa henne efter vårt vetrinärbesök vi var på i maj. Detta var extremt givande. Jag lärde mig otroligt mycket och förhoppningsvis ska detta hjälpa mig i ridningen samt att jag fick tips på  hur han bör ridas. Framförallt vara nogran med alla stretchingövningar. skänkelvikningar, öppna/sluta, variera fomen, ställa böja. Sen hade han spänningar i ryggen och de visste vi redan. Han har tidigare haft en lite trång sadel, samt att han har karprygg. Inget allvarigt men hon tryckte på lite triggerpunkter för att (förhoppningvis) få honom att att förstå att han inte behöver spänna ryggen längre.  
 
Bulan får ta det lugnt i helgen men får ridas/longeras lätt i alla gångarter. Så det ska bli spänande att sitta upp ikväll.

Gårdagen.

 
Igår var en riktigt bra dag! Åkte till stallet vid halv elva och tog in Bulan och även Leo som sällskap. Bulan fick för första gången under vår tid tillsammans, skos på alla fyra hovar samma dag. Helt underbart! Hovis var lite orolig då han är nog otålig med två hovar. Men igår var han magisk. Han var redan så trött av solen och värmen att han stod och sov hela den timmen det tog. Dessutom kan vi faktiskt börja säga att hovarna, för nu, ser väldigt fina ut! 
 
Medan han skoddes satt jag ute med Maja i solen. Hur skönt som helst!! Därefter for jag hem, läste bok och gjorde sedan hemmagjord pizza till middag. Därefter åkte jag till stallet igen. Mamma skjutsade mig till banan för att småskutta lite. Dessvärre tog det lite för många språng innan jag kände att de kändes någorlunda bra, så jag gav mig där. Han var dessutom lite spänd och komunikationen var inte den bästa. Hade egentligen tänkt träna lite olika antalsprång mellan en linje men det fick bli att bara försöka rulla på. Kom hem vid halv tio och då for jag och Tomas ut en sväng. Jag i löparskorna och han på cykel på en 4,5 km runda. Som pricken över i:et avslutade vi med ett avsnitt av Orange is the new black. Toppen dag verkligen!