Bara för att jag älskar dig mer än allt!

Onsdag



Jag har suttit med körkortsboken sedan jag kom hem från skolan. Tränat vägmärken och vägmarkeringar så snart hade jag tänkt vara expert på det! Låter som en plan va? Blir mer av detta imorgon inför provet på fredag.

Nu ska jag käka lite lax innan hoppträningen klockan sju, bäst att skynda sig lite!

DAG 15 - Mina drömmar

Jag har inga speciella drömmar. En familj, ett jobb jag trivs med. Ett hus/lägenhet nära stan men också nära vatten och inte som nu att det är massa hus tätt intill, lite mer frihet runt om alltså. Att jag är jätte igång med träningen och blivit fit! Att livet känns enkelt och aldrig tråkigt. Saker att göra varje dag utan att stressa. Träffa kompisar, gå på stan, vara med familjen, jobba, träna, ha roligt. Osv! Detta är nog något jag vill ha snart! Kanske inte familj och eget hus. Men en liten fin lägenhet hyfsat nära stan. Få inreda precis som man vill. Ja ni fattar jag är nog precis som många andra!

Självklart vill man ju ha en jätte stor garderon eller kanske en walk in closet.. hehe!


träning på g



Är riktigt taggad som vanligt med tanke på att det är så långt mellan gångerna, nu blir det Body Pump alltså ( kanske ska hålla tummarna på att det finns lediga platser också...)!

så-himla-skönt

  

Har gjort bort Islamprovet nu och snart lämnat in debattartikel. Nu är det bara ett prov kvar den här veckan och det är på vägmärken och vägmarkeringar. Taggar också träning ikväll, woho!

DAG 14 - Det här hade jag velat ha på mig idag

Jofama by Kenza.. Älskar typ allt! Men speciellt skinnbyxorna och shortsen, så sjukt snygga.
Kostar bara nån tusen lapp..

Remember all the sadness and frustration, and let it go

Tar en pause från islam och debattartikeln och bjuder på en låt som min bror spelar på förfullt. Jag gillar den fast jag inte riktigt vet varför. Linkin Park är fortfarande förbjudet.. hehe, den här var bara ett undantag!



"Do you feel cold and lost in desperation?
You build up hope, but failure’s all you’ve known
Remember all the sadness and frustration
And let it go. Let it go"

DAG 13 - Den här veckan

Den här veckan har ju precis börjat. Jag har en del att göra när det gäller skolan. Ska ta hand om häästen, johanna ska ha tjejmiddag ihelgen hemma hos henne, det är träning för julshowen, jag ska köra pump imorgon osvosv. Det är väl ungefär det veckan kommer att bjuda på hittills!

Måndag



Shit, veckorna bara rinner iväg. Igår var det ju första advent. Jag åt min första lussekatt och dessutom tog mamma fram lite ljusstakar, röda gardiner osv. Bara mysigt men fortfarande väntar jag på snön.. Har trafikant nu iallfall sedan slutar jag.

DAG 12 - en ångest som ofta dyker upp

Det glädjer mig starkt att inte direkt känna att ångesten ligger över min kropp för det gör det inte. Det klart att man någon känner att man vill ändra på sig själv och det var mer så förr men jag känner nästan att man växer i från det. Man ska vara stolt över sig själv! Ingen är perfekt! '

Men nu skulle jag ju svara på en ångest som dyker upp. Dom som känner mig vet att jag älskar att hinna med mycket på dagarna. Planera vad som ska göras ex. plugga, stallet, stan, träffa någon, göra något osv. Jag får som en kick av det! Men ibland går det väl lite över styr för att två saker vill hända samtidigt. Jag har inget emot att vara lite snabb men när jag blir riktigt stressad så vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen.. och vara på två ställen samtidigt går ju inte heller. 

Jag hade fredagsångest i nästan tre år då vi hade Mio. Jag vägrade låta honom vila bara för att jag ville hinna med annat på kvällen. För några år sedan skulle man ju ut direkt efter maten och inte vid 8-9 på kvällarna som nu. Jag minns speciellt när jag gick på Grubbeskolan. Jag grät för att jag stressade upp mig så himla mycket. Vaknade på morgonen och visste att det var dags att skynda sig, slutade halv fyra(hade ont i magen redan sista lektionen som var en två timmar lång bildlektion, varje fredag..), skynda hem och byta om, skynda till stallet, skynda med Mio och när jag kom hem så var jag så uppjagad och hade så ont i magen. Idag är jag smartare och låter min häst vila på fredagar för det är inte bara taskigt mot mig själv utan mot hästen också, att stressa alltså. Någon gång har jag även farit till stallet vääldigt tidigt på morgonen innan skolan som börjar 8.20 för att äta middag ute med gamla klassen efter skolan.

Men jag vet inte detta kanske inte räknas som ångest. Oftas får jag bara ångest när jag vill göra två saker samtidigt eller när jag vill ta tag i mitt liv över en kväll osv.

söndag

Blev som sagt tårta hemma hos Johanna igår. Stannade kvar där till nio ungefär och sedan kom Tomas och hämtade mig och då for vi och bowlade med hans kompisar. Hahah eller jag var ju inte med, gjorde ju bara bort mig sist jag spelade.. Men det var roligt ändå! Idag har jag varit in med Raspen till Hippo och små hoppat lite för känslans skull. Hoppade stunds och en linje på fyra galoppsprång. räcke till oxer och det gick super bra. Nöjde mig när oxern var på knappt metern. Är riktigt nöjd. Hemma kan vi inte rida så mycket längre. Blir bara skritt då det är stenhårt i backen så det är så bra att mamma skjutsar in oss! Nej om man skulle ta sig en dusch nu kanske!

mamma har bytt "raka häst outfit", snyggt! FOr once gick klippmaskinen jätte bra, hoppas de håller!
och han såg typ jätte stor ut på den här bilden men vi börjar tycka att han är liten fast egentligen lagom.

DAG 11 - Mina syskon



Jag har en lillebror som heter Samuel. Han fyller elva i slutet av december. Han är helt klart en rolig liten prick men som tror att han är bäst på allt och klarar allt själv ungefär. Egentligen är han mesen precis som jag.. tyvärr! Han har bland annat star wars skepp på sin vägg och en massa andra star wars prylar, han är ett riktigt fan! Sedan spelar han fotboll och innebandy men sitter väldigt mycket och spelar framför tvn. Men han är söt ändå!

Grattis Johanna!



Grattis på din 17-års dag!
Ska fara till henne en stund efter middagen, hon bjuder tydligen på tårta!
Trevligttrevligt.
Nu ska jag sova en stund innan min kropp bryter ihop..

Lördag

Går kvällen var helt okej, såg mest idol och tog det lugnt. Har precis käkat lite frulle, tänkte säga att jag tog sovmorgon idag men det här är väl den tiden jag egentligen kliver upp och inte klockan sex, det är undantag. Ska iallafall bege mig mot stallet snart och sedan dra in Raspen till Hippo. Dog lite när jag ser denna kommentar.. finns bara en person som skriver så och det är Jenny Edvardsson.. hhahah!!!



 

ibland har man lite tur



Pappa hade inte handlat för middagen, jag tänkte på inbakade fläskfilén och vips så får man det till middag, så himla gott det är! Resten av kvällen ska tillbringas hos Jenny på teg. Tror det vankas Idol faktiskt! Bilden är ju från sommaren 2009.. hehe! Blev lite sugen på sommar..

DAG 10 - Det här hade jag på mig idag.



Svängde förbi stan och för första gången hade dom inne de svarta jeansen i rätt storlek. Dom är ju alltid slut.. Önskade mig ju dom i julklapp men jag gav mig själv den julklappen ist! Så jag har på mig dom idag, vitt linne och grå hood. Orkar inte ta seriösa outfit bilden, hehe!

för jag ska se in flaaaames!

Är inte alls ledsen för jag har biljetter till In flames! 24 April på Idun, känns länge kvar men jag är sjukt taggad. har fan väntat sedan jag femman/sexan då dom spelade i Umeå senast och jag inte fick tag på något biljett när jag vad för sent ute.. men nu jävlar, drömmen blir sann!

DAG 09 - I min handväska

Jag har absolut inget intressant i min väska.. hårspray, kortlek, tuggummi och nycklar typ..
Men såhär ser väskan ut.. google bild!

Torsdag

Hade ju hoppträning igår och det gick överlag väldigt bra! Vi började med att hoppa i trav på ett räcke med bom före. Det gjorde han jätte bra. Har inte gjort det sedan vi hade Mio så jag ville lätt bara driva på istället för att hålla ihop men det löste vi snabbt. Sedan hoppade vi en linje på fyra hinder. två galoppsprång mellan första, ett mellan andra och två mellan dom sista. Det tycker jag gick väldigt bra. Även om vi nån gång kom in lite dåligt så kunde vi lösa det!

Sedan skulle vi komma från spåret och hoppa en oxer som kom väldigt snabbt ur sväng, båge till räcke och tre galoppsprång till oxer. Det jag börjar med att göra är att komma in dåligt mot första och han hoppar av så tidigt att han inte når över. Vet inte riktigt vad som hände men han som snubblade över bakbommen och jag flög rätt ner i backen. Det gick nog bättre för honom med sedan var han något skeptisk och inte lika ärlig mot hinder. Så vi avslutade lågt för känslans skull. Kan dock lova att jag har ont i kroppen idag..

Glömde kameran hemma..
 

DAG 08 - Ett minne

Asså det finns så otroligt mycket men nu ska jag försöka välja ett..Åhh en sak som alltid slår mig är dagarna i sundsvall med Johanna, både sommaren 2009 och 1010! 09 så for jag dit själv. Det var kanon väder och vi gjorde en massa saker. Huvudgrejen var ju Gatufesten. Men vi badade, var på Birsta, satt uppe på nätterna och pratade och träffade några på en strand som satt och spelade gitarr och bjöd på cider å jaa det var fan livet. Dessutom insåg jag hur gott det var med inbakad fläskfilé och sallad.. Det är typ något jag alltid tjatar om nu förtiden.
 



År 2010 åkte jag ner med familjen och drog med husvagn. Fast jag sov nog fler nätter i Johannas stuga än i husvagnen. Åter igen gjorde vi inget super speciellt men det var så trevligt, dessutom fotade vi sjukt mycket och jag har ännu fler bilder från den gången..



Bara känslan av att åka iväg och göra något man inte brukar, speciellt på sommaren. Det är något jag älskar!

Onsdag

Vaknade halv sju fast klockan skulle ringa kvart över åtta..Hade behövt lite mer sömn men jag var som halv vaken sedan fem i morse.. förmodligen för att jag blivit lite sjuk och det känns som att det får inte vara lika långvarigt som det brukar vara när jag blir sjuk. Pappa har tryckt över på ettan på tvn för att jag ska lära mig något vettigt på tvn. Tänkte äta frukost på ett tag och sedan går bussen strax innan halv tio.  Ganska skönt ändå med en lång morgon. Har lugn skoldag sedan också!

Fina du!

wordfeud turnering på draggen..



asså helt seriöst kan dom ge sig.. hur blev spelet så stort, hur kul är det, varför spelar alla det? och varför i hela friden ska dom ha en turnering på skolan.. jag som tyckte jag gick på en frään skola.. Men det gör jag ju inte, fast jag är ju heller inte så frän!

Är genom frusen förövrigt. Red ut, är tydligen förkyld nu också och jaa jag får som inte tillbaka värmen. Ska plugga lite nu (ovanligt..) och sedan somna till Desperate Housewives. Kanske vore gött med en kopp te till min onda hals. Ja bra idé, kraam!

smycken



google bild..


Något jag älskar är silversmycken och en ring jag vill ha innan jag dör är en västerbottens ring..
Dom är så himla fina!

DAG 07 - Tankar som ofta dyker upp

..är helt klart hur framtiden blir. Att jag snart måste ta tag i mitt liv osv. Känns som att jag skrev ganska mycket om det i min största rädsla.. En ångest jag får är att jag har för lite pengar men så frågar mamma mig "vad är det du vill köpa då?" och sedan inser jag att jag inte vet och då rinner det ut och jag blir lugnare ett tag. Så det är typ tankar som kommer upp ofta..

här är ett tillfälle då jag önskade att pengarna var mina..heh!

DAG 06 - Min dag

Vaknade som vanligt imorse, fick skynda mig till bussen men sedan var det tio minuter sen.. Haft spanska, Historia, matte och Trafikant på skolan. Ska en snabbis till stallet efter skolan. Blir en snabb ridtur. Han förtjänar ett lite lugnare pass och jag måste ändå skynda mig för att jag och världens finaste ska äta ute ikväll. Inte illa! Blir ingen mer uppdatering ikväll alltså, måste även plugga lite kom jag på.. Men det är iallafall min dag. 

            

glasögon oooorm!



Var ju och kollade min syn i lördags.. Fick veta att jag fått mycket sämre syn och hon vill att jag alltid ska använda glasögon.. så jäkla less jag blir! Fick ju höra för något år sedan att min syn inte kunde bli sämre om jag var dålig på att anväda glasögonen, för jag frågade om det. Men det är inte därför,( jag har dessutom använt dom mycket i år) min syn har inte växt klart och jag kan lika gärna få ännu sämre syn till nästa år oavsett hur mycket jag använder dom.. I-landsproblem kanske men jag trivs inte alls i glasögon. Mest för att det är "oskönt"..

chokladbollar



Avslutade denna söndag med chokladbollsbak med bror min. Blivit lite väl mycket socker i helgen så det blir ett försök till skärpning nu tänkte jag. Tänkte även försöka sova strax, känner mig dyng trött av någon anledning.

Söndag

fick skynda mig med det tidigare inlägget då jag och mamma lite spontant valde att fara till Hippo igen. Därav blev det inte så många bilder som jag tänkte. Skit samma. Raspen gick bra även idag, träningen ger resultat sakta men säkert. Tränade lite skänkelvikningar i alla gångarter, gjorde lite öppnor och lite volt arbete. Avslutade med galoppombyten för det är verkligen något JAG behöver träna på.

Nu väntar en förhoppningsvis god middag, lite plugg och lite slappa inför en ny skolvecka efter en jätte skön helg. En bild på Hanna, Hanna och jag nån vinter sedan. Bara för att första snön kom idag men försvann lika fort..

DAG 05 - Vad är lycka?



Livet är lycka!!

DAG 04 - Det här åt jag idag

höll på glömma.. har ätit massor ikväll, middag och daimtårta+bullar till efterrätt, däremellan massa godis och pepparkakor. Det är inte lugnt att vara hos mormor och morfar!

egentligen så är de så här det låter oftast..

nya sporrar..



Fick åka till Granngården efter att jag varit på hippo. Råkade nämligen bryta av mina andra sporrar.. Raspen var jätte fin idag! Lite stark men pigg. Vi hoppade en långsida med 7 studs efter varandra med litet hinder på volt före och efter. Han var jätte duktig! Nej nu ska jag börja röra mig mot stan!

Lördag

Ska bara äta lite frukost nu och sedan fara mot stallet. Ska ta in Raspen till Hippo för lite gymnastikhoppning. Ska kolla min syn idag också.. Tror de var klockan ett och jag tycker fortfarande de vore konstigt att min syn ska ha försämrats så mycket på ett år.. för jag tycker det är mycket. Om allt blir som tänkt så ska jag och Tomas åka till Mickels, har inte träffat mormor och morfar på väldigt länge och inte heller min morbror och Camilla. Så det blir nog kanojners! Nej nu måste jag fara, ha en bra Lördag

Vakna med the voice Jenny

Myskväll gånger tusen!

Haft en jätte trevlig kväll med Cissi,Jenny,Klara och Johanna. Vi gjorde först pizzor och åt tills vi sprack. Sedan tog vi det lugnt en stund innan vi gick ner på stan och kollade lite före filmen. Breaking Dawn vad riktigt bra enligt mig men sjukt läskig i slutet.. jag typ blundade, mest för att det var äckligt, huvva! Nu tänket jag mig en tidig kväll för en tidig morgon. Tack så jätte mycket för ikväll tjejooor!

Ni får några bilder nu så bjussar jag på ett skrattigt klipp imorgon..!

 

fredag

shiiiit måste skynda mig! trodde jag skulle ha bra tid för att hinna med att fara ut och springa, inte alls. blev iaf 6km och nu måste jag springa till bussen. ha en bra kväll!

DAG 03 - Mina föräldrar



Min pappa och min mamma TYP 84 år tillsammans. Jag och mamma delar häst intressent och hon stöttar mig till 110%. Hon följer alltid med och hjälper till, är sjukt beroende av henne! Hon är nog den som får ta mest skit från mig tyvärr.. Jag är alltid stressad och nervös när jag har träning och speciellt tävling och då blir jag tyvärr ganska enkelt sur och lägger för ofta över det på henne.. Jag har som mål i livet att sluta med det för det är bland det värsta jag gör.. Pappa hjälper mig med skolan, delar lite av mitt musikintresse och har sjukt konstig humor..  Han delar sportintresse med min bror men försöker ändå peppa mig. Älskar mina föräldrar och utan dom vet jag inte vad.. Love you!

GULAG..

Igår fick vi lyssna på en äldre man som varit i gulag.. det var inte super roligt att höra men väldigt viktigt, något som alla borde lyssna på alltså! Inte så kul när han berättade om sängarna som ständigt var blöta och hur det sedan var maskar i dom..
Ska strax dra mig mot skolan och göra bort den för sedan är jag lite taggad på helg faktiskt. Ikväll ska vi (tjejerna) göra hemmagjord pizza hos Cissi och sedan ska vi dra på bio och se Twilight, det ska tydligen inte vara så himla bra men skit samma!

gulligt!



Tror jag behåller mammas HTC ist för Xperian ändå..

DAG 02 - Mina rädslor

Usch mina rädslor kommer i mina drömmar hela tiden. Som när jag var tvungen att flytta iväg själv till ett annat land och jag bara grät. När någon man tycker om så himla mycket dör eller inatt då jag fick sådan jäkla ångest för att jag verkligen inte hade råd att följa med och äta lunch med klassen och gå på bio men jag var tvungen även fast jag visste att jag behövde spara varje krona jag hade..

Jag är rädd så rädd för att göra bort mig och vara dålig att jag misslyckas och knappt försöker, jag är rädd att förlora folk och leva ensam i ingenstans, men mest att någon jag älskar dör.. Jag är jätte rädd för att framtiden ska bli kaos. Inget liv, inga pengar, inga människor i närheten.. Jag blir ledsen av tanken. Det här är något jag tänker på så himla ofta och är så himla rädd för, därför tror jag att jag drömmer om det och.

 

Hoppträning

Blev mycket markarbete idag också, så himla bra! Gjorde övningen i trav och galopp båda varven. Bara låga hinder men ändå så svårt.. Men det gick hyfsat. Vi red sedan serpentiner med hinder och då blev han mycket piggare och jag fick istället försöka få tillbaka honom. Han är himla duktig, jag har dock så jävulst mycket att träna på, men det är ju det allt går ut på. Hur roligt vore det om man kunde allt? Ett problem också är att när jag inte rider ordentligt i galoppen så blir han också slarvig och får ibland korsgalopp, som i det här klippet..


DAG 01 - Presentera mig själv

Orkar inte skriva... så jag tog en lista..

Någonting jag tycker om med mig själv: alltid svårt men jag är ju ganska bra på att planera hehe..
Någonting jag inte tycker om med mig själv: Att jag är så himla rädd för allt som KAN hända.. och att jag är så himla försiktig och att jag säger så konstiga saker ibland.. haha!
Tre saker jag vill ha varje dag: mat, skratt och kärlek. I det stora hela alltså
Tre saker jag har svårt för: tro på mig själv, säga ifrån, bli arg, sluta skynda mig
Detta vill jag göra just nu: sluta skolan och börja jobba ( precis nu vill jag nog äta)
Bästa känslan: när man är så där super glad för att live är så himla underbart
Värsta känslan: när man är stressad, har ångest och bara är arg på alla för att man själv inte mår 100%. Tyvärr drabbar det oftast mina föräldrar..
Egenskaper jag gärna vill att min partner har: snygg, rik och.. hah näe,  snäll, glad, ärlig, hjälpsam, okej kanske snygg också.. finns ju mycket ;)
Är jag kär just nu? Väldigt kär!
Jag vill gifta mig: Det vill jag nog!
Följande saker vill jag göra innan jag dör: jag vill besöka länder, göra något modigt, ha bra jobb, familj, hus. Jag vill .. kommer typ inte på ngt speciellt ju!
Något jag vill ha i present: pengar..
Detta har jag på mig just nu: träningskläder
Favoritdjur: häästar!
Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Religion är nog de som känns tråkigast och onödigast. roligast är dom ämnen man valt själv tror jag. annars typ idrott.?
Stjärntecken: vattuman
En bok jag älskar: gömda, Jag saknar dig och alla böcker av Christina Waldén
En film jag älskar: The butterfly effect,
Tv-program jag gillar: Desperate Housewives
Detta äter jag gärna; pasta, fläskfilé, lax och sånt där gosiiigt
Dricker helst: vatten
Favoritgodis: choklad
Hit vill jag gärna åka på semester: Italien, London
Färg på mina ögon: blåa, lite gröna?
Min längd: typ 159 eller något..
Så här bor jag: i ett radhus bland massa barnfamiljer.
favoritfärg: rött och svart
Senast köpta skiva:köper aldrig skivor längre, men pappa gav mig In Flames nya skiva i somras!
Vad lyssnar du på just nu?: A light divided - What doesn´t kill you, AS BRA
Vad har du gjort/ska du göra idag? matteprov, spelat innebandy och har hoppträning ikväll
Var är dina föräldrar födda?: I Sverige, Umeå
Har du varit med i någon skolpjäs?: grubberevyn
Hur många barn vill du ha?: två kanske?
Vilken musikstil tycker du mest illa om? Opera, jazz, blues osånt där
Har du åkt moped någon gång?: klart jag har
Har du busringt någon gång?: haha jaa i mina yngre dagar..
Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump: nej det kan jag verkligen inte tänka mig..
Kan du alla orden i nationalsången?: nej
Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?:Never back down 2 och TinTin 
Chips eller popcorn?: popcorn
Favoritchoklad?: mörk, ljus, vit typ allt.
Har du vunnit en prispokal någon gång?: jao,
Är du bra på matlagning? tyvärr inte så bra!
Vad var det senaste du handlade? typ godis om man menar allt, annars en tröja
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? inte riktigt om jag ska vara ärlig
Kan man vara vän med sitt ex? absolut
Vem var det du besökte på sjukhus senast? en killkompis när vi gick åttan/nian
Någon sak du gör innan du går och lägger dig? datorn, telefonen ungefär 
Vad är du tacksam för idag?: att jag finns, utan mamma och pappa skulle inget alls hänt mig!

Onsdag



Håller just nu på att göra varmamackor till frukost. Har matteprovet klockan elva och därefter idrott. Skön dag! Har lyckats lösa den sista uppgiften som jag skulle göra och nu är det bara att hålla tummarna för att provet går bra. Annars så är det hoppträning som gäller ikväll, blir bara roligt!

ny lista, börjar imorgon!

DAG 01 - Presentera mig själv

DAG 02 - Mina rädslor

DAG 03 - Mina föräldrar

DAG 04 - Det här åt jag idag

DAG 05 - Vad är lycka?

DAG 06 - Min dag

DAG 07 - Tankar som ofta dyker upp

DAG 08 - Ett minne

DAG 09 - I min handväska

DAG 10 - Det här hade jag på mig idag.

DAG 11 - Mina syskon

DAG 12 - en ångest som ofta dyker upp

DAG 13 - Den här veckan

DAG 14 - Det här hade jag velat ha på mig idag

DAG 15 - Mina drömmar

DAG 16 - Min första kyss

DAG 17 - Mitt favoritminne

DAG 18 - Min favoritfödelsedag

DAG 19 - Detta ångrar jag

DAG 20 - Den här månaden

DAG 21 - En låt som gör mig glad

DAG 22 - En bild som gör mig glad

DAG 23 - Det här får mig att må bättre

DAG 24 - Det här får mig att gråta

DAG 25 - Något ni inte visste

DAG 26 - Ett intresse

DAG 27 - Min favoritplats

DAG 28 - Någon jag saknar

DAG 29 - En svaghet

DAG 30 - Mina ambitioner

Tisdag

Asså denna jävla matte.. Ska se Desperate Housewives nu och sedan fortsätta. Vill ju bara gräva ner mig!
Matte A var ju enkelt och då var det ju roligt att räkna, men verkligen inte nu. Det var iallfall skönt att komma till stallet även om det börjar bli kallare. Bara få va. Ja ni häst människor vet hur skönt det är. Nej nu börjar det!

En häst som lärt mig mycket..

      

..är "Silver". Jag hade ridit många år på ridskolans snälla hästar, varit medryttare och haft en super snäll sommar häst 2006. När vi sedan bestämde oss för att köpa en egen häst så gick det inte super bra. Vi tog en tripp ner i Sverige men hittade sedan ett sto i Hissjö som vi ville ha. Hon gick tyvärr inte igenom besiktningen och lever nu med Mio och alla andra uppe i himmelen. Hur som helst så blev vi nog lite less på allt letande och bestämde oss för att fara till Sörgården och låna en häst ett halv år. Jag provred några och valde den svarta fina nordsvensken Silver. Han verkade snäll och enkel att hantera.

Men det tog inte många dagar så började han testa mig HUR mycket som helst. Värre än vad Raspen gjort hittills och då var jag mindre och ännu mer orutinerad. Han stegrade, bockade, sparkade bakut. En gång ville han absolut inte trava och jag hoppade till och med av och drog honom, han bara vägrade! En annan gång skulle han inte in i stallet och jag fick ringa mamma.. Han stack i väg en gång när jag gick med honom i grimma och grimskaft. Jag förstod inte alls vad jag skulle göra. Tänk en totalt okaxig liten 12-åring mot en kraftig nordsvensk. Spelar iof ingen roll för när en häst bestämt sig så är det inte lätt..
 
Jag tyckte aldrig att det var roligt och jag var så ofta ledsen för att jag inte förstod vad han höll på med. Det tog nästan hela perioden innan han gav sig för att jag var för snäll med honom (ovanligt..)  Men jag lärde mig otroligt mycket även om jag fortfarande inte får fram "hornen" min mamma tjatar om. Jag är på tok för snäll och mesig men som jag var då var mycket värre.. jag bara satt och väntade på att han skulle få av mig eller sluta.. Därför passar jag absolut inte ihop med bråkiga hästar. Det känns som att jag tvingas använda metoder ( spöet ex) för att ta mig framåt. Fattar ni?

I hope one day I am stronger than I feel


Jag vill bara ha sommar..

Sitter bara och fryser, pluggar och ska senare ikväll UT och rida.. Känner hur jag fryser mer av tanken och det är inte ens minus grader.. suck!




osvosvosv..

spanskaredovisning på svenska..?



Blir lite lätt less på min spanska lärare. Han var borta förra veckan och då kom en vikarie in och gav oss en uppgift som vi skulle jobba med hemma. Utan lärare skulle vi skriva ihop en redovisning. Jag är ju sämst på spanska så jag translateade allt på googel och sa det till honom idag och undrade hur han kan tycka att man ska kunna skriva ihop en redovisning om kultur,historia och annat fakta, utan lärare? Då säger han att jag kan redovisa på svenska, det spelar ingen roll? Är inte meningen att man ska träna på att prata spanska?

Till dig som undrade går jag andra året på samhällsvetenskapsprogrammet (kände för att skriva hela namnet..)

Har fått super fina tävlingsgrejer till Raspen!

1 + 1 = 11 ?



Hatar matte B.. less nå jéeevulst! Ska åka till farmor och farfar nu och äta middag iallafall. Bra avslut på helgen!

Söndag



Kom just hem från Obban. For dit efter medlemsfesten igår, som förövrigt var trevlig och det bjöds på en riktigt rolig show! Nu ska jag bege mig ut till stallet och pussa på min fyrbenta pojkvän. Skriver sedan!

skor från Nelly.com



Hittade dessa super snygga skor på Nelly.com, VILL HA...

bloglovin

Lördag



Lite less häst?

Har äntligen ätit lunch efter att ha varit i stallet sedan klockan sju imorse. Hästen gjorde ett bra jobb i ridhuset idag och jag är bara nöjd. Vi satt sedan i ridhuset och hjälpte till lite innan vi rakade hästen, tog ju sin tid och tillslut lånade vi en annan rakmaskin. Verkar vara själva rakbladen det är fel på och inte hela apparaten.. Nej nu ska jag ta mig en välbehövlig dusch. Därefter plugg en stund innan vi ska på Hippos Medlemsfest ikväll.

godmorgon sötnosar!



Ligger fortfarande i sängen men ska kliva upp nu är planen. Ska fara till stallet med mamma för att rida, raka honom osv. Blir nog där ett bra tag skulle jag tro, skriver sedan!

talking loud, not saying much

Har haft en väldigt trevlig kväll i Stöcke med tjejerna. Blev dock en tidig kväll och nu tänker jag nog minsann försöka sova!

twilight kväll på G



Ska strax äta middag innan jag ska börja bege mig mot stan för att sedan åka till Klaras place @ stöcke. Vi ska bara ta det lugnt och se twiligt, så många vi hinner. För nästa fredag är breaking dawn bokad! Ha en super kväll, skriver senare ikväll eller imorgon. Pussss

sometimes I get a good feeling

Nu äre fan party på draggen igen, ovanligt. SP2be styyyyr!

11-11-11 kl: 11.11



Coolt datum och . så . vidare. Slutar vid 12 idag och då ska jag ner på stan för att fixa biljetter till Twilight som vi ska se nästa vecka. Sedan måste jag hem och skriva på någon spanska sak för vi har ingen lärare på spanskalektionen.. och hur fas´n ska jag lyckas skriva spanska redovisning utan lärare.. blir translate för mig!

header

Den är bara tillfällig, blir något mer seriöst och snyggare senare med lite hjälp hade jag tänkt.
Så då vet ni, klicka på f5 om den inte syns.

Torsdag



Har just nu lunch och väntar på att engelskan ska börja. Har det och svenska sedan måste jag hem och springa 3km för ett test på idrotten. Kanske springer lite längre sedan eller så kör jag bara lite styrka hemma, får se vad jag hinner för sedan ska jag åka till Obbola. Nej nu börjar vi, ccya

markarbete

Precis som jag trodde så hade vi markarbete igår. Det var sjukt jobbigt och det gällde att vara med exakt hela tiden. Banan bestod av skänkelvikningar, travbommar, volt, studs hinder och hinder på volt med bom före och efter. Det jag måste träna på är att hålla ihop honom mera, jaa fortfarande problem med det. Det är som att jag själv inte riktigt orkar. Tänkte lägga in ett klipp, inte det bästa eller det sämsta men ni får se "banan" iaf. Men sakta går det, mest för att jag vart så jäkla trött där i slutet och han är så SJUKT snäll!

oj, kollade klippet igen.. att jag ens lägger ut det, jaja!


Onsdag



Jag kom precis hem på simhallen. Drog dit med tjejerna(på bilden) och simmade lite, duktigt! Drog dock lite tidigare än de andra för jag måste plugga. Hinner ju inte ikväll för jag ska hoppträna lite. Hoppas på att det bara är lite markarbete, annars tar jag det bara lugnare eftersom jag hoppade i helgen. Nej nu måste jag hitta en tjocktröja och börja plugga..

100 dagar kvar till 18..

..och såhär firade jag 17 år, med favorit tjejerna!













Hur firar man 18?

oooooorka

Asså kan min skalle lugna sig lite, jag är fan inte van vid huvudvärk men nu börjar jag ju typ bli det.. LESS! har iallfall tagit mig hem från skolan nu och det väntas mer plugg. Satsar på min fördjupning om Trafficking, den är viktigast just nu. Far troligast till Hippo med hästen sedan så att han får gå på lite bätte underlag.

Fick en bok av mammas jobbarkompis igår. Han lyssnat lite på Nikki Sixx sedan våran engelska lärare fick oss att lyssna på Sixx am, riktigt bra band! Hur som helst så handlar boken om hans användade av droger. Spännande!

Tisdag

Har sjukt ont i huvudet.. tror jag måste kolla min syn igen, har säkert fått något fel på ögonen så att synen blir sämre jätte fort. Har längsta drygaste dagen idag också. Om någon känner för att rädda mig är det ju okej!

måndag

Kom hem från stallet för ett tag sedan. Raspen fick sig ett steget lugnare pass. Fast enligt han fanns det så himla mycket se då det var mörkt så det tog ett tag innan han började koncentrera sig. Inte så roligt med mörker, det skulle få komma lite snö nu faktiskt, Men inte för mycket! Väntar iallfall på att Tomas ska komma hit. Han skulle ta med sig en film så det blir nog att se den ikväll. Visst hade man nog allt mycket att säga.. Bjuder på en bild på Raspen från igår!

Ny vecka, nya tag!



Hittade den här bilden från när jag praoade på Lobbyn. Vi bakade kladdkaka med typ en cementblandare, såg det ut som iallfall. Någon gång gjorde vi åtta gånger den vanliga satsen chokladbollar också.. haha!! Det blev typ inte så många eftersom att dom gjordes gigantiska, nice!

Ska fara till skolan nu. Känns jobbigt som tusan, men what-to-do! Slutar vid tre tror jag.. PUSS

Brobergs



Hade det super mysigt på Brobergs med Hanna och Madde, Sara kunde tyvärr inte komma.. Vi får ta om det snart! blev iallfall prat om allt möjligt, allt och inget som man brukar säga. Ser nu på "vem kan slå filip och fredrik" men ska nog möjligen snart däcka i sängen. Vore jätte skönt att få känna sig utvilad till skolan imorgon. Fattar inte varför jag är så trött när jag knappt gjort något i veckan, kanske därför. Blir man tröttare av att inte göra något?

så otroligt hemskt...

ursh så förbannat hemskt.. hästen bara föll ihop efter tävling.. Vila i frid Hickstead!!

klicka på bilden för att se..

söndag

Tänkte göra mig iordning nu för att fara till stan och träffa tjejerna jag jobbade med i somras. Dvs Sara, Hanna och Madde. Så länge sedan man träffade dem! ja fast hanna träffar jag ju lite då och då eftersom att vi går på samma skola osv. Men hela gänget har man ju saknat. Blir nog trevligt iallfall.

 

Haha dom fixade med de sista på kaninburen vi byggde, medan jag slutade tidigare för att åka till göteborg leta häst! Snygga namn iallfall!

dag 2

Åh vad sur jag blir på mig själv. Vet inte alls hur jag ska få bort mesen i mig själv..(!!!!) Red mot ettan i lugnaste tempot någonsin och fortsätter nästan att bromsa mot ettan och han gör helt rätt i att stanna. Efter det blev både han och jag lite arga på händelsen. Tog ett djupt andetag, snurrade igång lite och red sedan felfritt. Surt att jag skulle behöva ett stopp för att skärpa mig. Det är verkligen ett typiskt den där Elin Magnusson..

dag 1

Dagens klass kändes bara bra! Lite nära på ngt hinder och sedan blev han nog lite lång till åttan så vi rev det men alltså ååh det är så sjukt kul, vill tävla MER! Startar samma höjd imorgon också, blir kanojners! Nu däremot ska jag äta gómiddag, är sjukt hungrig och väldigt trött!



finns hur mycket som helst man vill ha..

Lördag

Har varit på Hippo och hjälpt kusinerna nu på morgonen. Tjejerna skulle ha sin ridlektion och dom är så duktiga!! Sjukt hur snabbt barn lär sig. Tråkigt däremot att se hur less ridskolehästarna är.. Varför kan dom inte sälja hästarna efter några år? Vissa hästar har ju stått på ridskolan sedan hippo byggdes.. jaja! Nu vet jag dock inte riktigt vad jag ska göra. Väntar bara på att få åka till stallet och förbereda inför tävlingen på hippo, börjar klockan tre idag. Ska bli super kul! Blir dock inte mycket uppdatering.

fina Raspoetin!



PS. tar tillbaka det jag skrev om ridskolan, för jag har absolut ingen aning hur det är att driva en ridskola.. Det klart att det är en trygghet att behålla det snälla hästarna. Även om man kunde få tycka att det skulle få komma till en privat ägare efter nått år. Fick mest tanken då jag hört att SURF regelbundet säljer hästarna. (kanske inte ens stämmer?) Ångrar det jag skrev och lämnar det nu.

om jag fick välja mina egna julklappar...



Detta blir inte första inlägget med grejer jag vill ha till jul.. Dessa hästgrejor skulle passa fint. Fast grejerna till hästen ska vara i svart såklart. Drömmen!!

Fredag



Raspen fick sig ett kortare pass idag tränade endast tempo växlingar och det gick riktigt bra. Hoppas att han är lika i helgen!! For ut och sprang sedan för det blev inget igår då jag inte hann med det. Nu måste jag ta ett ordentligt tag i pluggandet!

SP2BE



Hittade skolkatalogen i köket tidigare idag. Snygga vi är!

skillnaden är att..

vissa jobbar järnet för att dom vill ha pengar,
medan andra sitter med tummen i röven och klagar över att dom inte har råd.

Kan inte beskriva hur sur jag blir på mig själv,
kan jag växa upp och inse att jag också har tid att jobba. skärp dig elin, skärp dig!


Emma och Amir.

muffins..



Dom kanske inte såg så goda ut men.. det var dom!

Torsdag



Åh så skönt, klockan är knappt två och jag har hunnnit vara i stallet och pysslat på jätte länge. Har även kört bil över en timme innan jag körde in bilen på besiktning. Plus fixat lite här hemma. Nu måste jag dock sysselsätta min bror som bara sitter och spelar tv-spel hela dagarna. Skriver senare

uppe med tuppen

Nu när jag ändå är vaken tänkte jag mig mot stallet för att rida. Blev lite tvär pigg så då kanske jag hinner mig på en springtur innan jag och farfar ska fara och besikta hans bil för att sedan också övningsköra lite. Gissar att ingen är vaken nu, men godmorgon iallfall!

Börjar dagen med en bild på favoriterna som Jenny hade. Puss på er tjejer!!


Onsdag



Bjussar på en ny duschat och något less häst! Ska käka nu och sedan röra mig mig mot bion för att se TinTin, woho!

dressyrträning

Träningen gick faktiskt riktigt dåligt.. hehe! Vi gjorde det mesta i trav och jag kan inte alls sitta i hans trav, gjorde ändå inte det så mycket utan, jag kommer som inte riktigt åt honom i hans dressyrsadel, tror att det kan vara orsaken. Galoppen gick några fler gånger bättre så jag fick iallafall avsluta bra.

Godmorgon



Sitter just nu och äter frukost (ni måste tro att jag äter hela tiden, fast de gör jag) och ska snart bege mig till stallet. Jag och Raspen ska på vår första dressyrträning tillsammans på hippo. Pållen ska få sig en behövlig dusch sedan, har jag planerat. Han lär ju iof hinna bli smutsig ändå inför tävlingen i helgen men skit samma. Blir en meter lördag och söndag och jag är bara taggad! Nej nu måste jag göra ett ryck och promma till stallet. Ha en kanon dag!

silvrigt

Skulle bara kolla kvittot som låg på bordet för att se vad tröjan kostade, då insåg jag att jag hade köpt nagellack också. Grävde i påsen och hittade ett svart och ett silvrigt som var riktigt fränt! två för 49, värt!


What doesn´t kill you makes you stronger

Underbart var ordet, mitt hår är ett kilo lättare även om jag inte är helt nöjd.. skulle förklarat bättre hur jag ville ha luggen men skit samma, det växer den med! Den "avslappnande ansiktsbehandlingen" var helt sjukt bra. Kände mig lagom kladdig i ansiktet sedan. Vill tacka tjejerna som gav mig detta, puss på er!  Fick med mig en vit tröja och en svart mössa hem sedan.

Insåg nu hur suddig bilden var.. från BikBok iaf!

Tisdag



Tog en promenad imorse och nu sitter jag med Samuel och äter lite brunch, såg ju sjukt gott ut.. Korv & makaroner, pannkaka, mackor osv, fast näe. Måste iallfall skynda mig. Ska ner på stan och klippa mig och sedan ska jag på ansiktsbehandling. Kanske en sväng och kolla kläder sedan, får se hur de blir med det.