Tisdag

Dagens ridpass gick käpprätt åt skogen så att säga. Han har varit så mjuk och fin men så provade jag snodden idag för att jag tänkte att jag kanske får något gratis och det går ännu bättre. Nej tack. Aldrig mer. Han fastnade helt och blev stel som en pinne. Kämpade en liten stund och sedan tog jag av den. De gick lite bättre då men fortfarande inte alls bra. 
 
Har laddat magen nu med hemma gjord pizza (as bra!) nu inför 55min Indoor Walking + 30min cxworx. Blir sjukt kul. Är ledig imorgon också vilket känns rätt ok. Fast jag har lite andra saker att göra så dagen är nog räddad ändå!
 
 

Läs bipacksedeln noga

 
+ andra sidan. Eh? Det tar ju hela dagen. Kanske en annan gång.

TOTAL TRAINING

Tror jag just hittat ett pass som blivit min nya favorit tillsammans med BodyPump. Satan vad roligt det var. Blev bara ännu mer taggad när jag kände hur svetten rann, pulsen ökade och hur man verkligen kämpade. Galet var ordet. Avslutade med att springa 2km på rullbandet efter det och sedan ville jag verkligen bara lägga mig ner. Härlig känsla det där.
 
 

Måndag

 
Ny vecka igen, herregud, snart har jag slut på mina sista sommarlovsveckor. Känns inte bra kan jag lova. Jobbade ett super kort pass idag, 8-12. Perfekt ändå för sedan skyndade jag mig till stan (såklart var de lång bilkö i stan) för att fixa några saker, sedan skyndade jag mig till stallet för att rida i regnet, mocka och när jag såg att jag skyndat mig mer än jag någonsin trodde jag skulle kunna så då passade jag på att klippa den långa manen. 
 
Nu trycker jag i mig en koppkaffe och ska snart få uppleva mitt första total trainingpass på Iksu. Får se om jag kommer hem levande efter det. 
 
 

MAFFASHION

Söndag

Har inte mycket att skriva efter dagens ridpass på hippo. Jag behöver tränare. NU!
Tror vi ska hålla oss till kvällsmys, det kan inte gå fel. 
Bilden har Johanna Persson tagit.
 

Piké direkt från Falsterbo

 
Glömde berätta att min kära moster fick uppleva Falsterbo horse show. Med sig hem hade hon denna sjukt snygga piké tröja. Hon hade sett att jag ville ha en sådan ( hade lagt upp på bloggen), så hon köpte en åt mig. Hur snällt var inte det. Jag är riktigt riktigt nöjd med den!

Lördag

 
Dagen har hittills varit på topp. Började med att köpa ett träningskort på IKSU (!!!!!!!!!), fast bara en månad.. Det blir för dyrt att träna där men jag vill ju så gärna så jag unnar mig en månad där innan jag hoppar över till träna eller usm. Vet inte vilket än. Lycklig är jag iallfall. Körde ett Body Pump pass, sjukt jobbigt men jävligt roligt utan att överdriva! Därefter bytte vi bara om och sedan drog vi till Hissjö Beachen. Blåste lite stundvis så jag tänkte inte alls bada. Men sedan köre jag och min kusin fnågra back-intervaller och sedan hamnade jag i sjön iallfall. Första gången iår.
 
Nu ska mamma skjutsa mig och Raspen till Hipposkogen så får gasa runt lite där. 

Behöver jag skriva något?

Bilder tagna av Agnes

Fredag

Hej igen!
Igår efter jobbet for jag direkt ut till stallet för en otroligt efterlängtad ridtur. Red först till granhäcken, fotbollsplan, och kände igenom allt. Han var väldigt pigg och stark i början men efter en stund lossade de och han blev riktigt fin. Så avslutade jag med att rida ner till älven. Han verkar tycka att det är super skönt att bada. Han stod säkert helt still i tio minuter. Vi bara tittade över vattnet och nöjt! 
Så efter det kom Tomas hit så vi åt mat och drog sedan till Nicke och Emilia ett tag. Idag väntar dock lite att göra. Väntar på ett samtal från hudvårdskliniken så ja får tid nångång för hårbotten... Sedan har jag dragit på mig att städa upp lokalen på gården igen då det tydligen blivit kaos där. Efter de kanske jag får göra om gårdagens ridtur. 

Från shoppingen i Örebro.

Gjort ett tidsinställt inlägg så får ni se vad jag fyndade i Örebro så här medan jag
troligtvis sitter i kassan på Ica Fyren.
 
Ett nytt grimmskaft som ska matcha alla grejer. Hööks såklart
 
Ett baslinne från Cubus, eller OK. Tomas betalade det..
 
En färggladare sportbh från H&M
 
En hood-väst(?) från Carlings
 
Ett halsband från Ur & Penn.
 
Värmeskydd från Bellbox.
 
Linne från SweetPoison.
 
Tillsist, en Hood från Textilkompaniet.
 
Sen tog väl ungefär pengarna slut..

Onsdag

Sådärja. Då var man hemma igen, känns både bra och dåligt. Det var så himla lugnt där borta och det var oändligt skönt att fara bort från lilla umeå och göra något annat. Plus att jag fått tillbringa massor av tid till att vara med med min favorit pojke. Tänker inte ens försöka beskriva hur underbar han är. Men imorgon väntar jobb klockan 9 och efter att ha suttit i en bil med trasig ac hela vägen känner jag mig ganska så trött, tänker bara läsa några få av alla 650 inläggen på bloglovin innan jag tar och ska sova!
 
 

Tisdag

Hejdär!
Har lånat internet men det går ganska segt. Har det iallfall väldigt bra här nere i Örebro. Tyvärr åker vi hem imorgon. Om det inte vore för att jag måste jobba på torsdag så hade jag kunnat stanna. Har hunnit med en hel del här nere. En dag hann vi med en del jag aldrig gör hemma. Vi började dagen med att fara på auktion. Det var verkligen något nytt och det var väl ungefär som jag föreställt mig (tänkte mig som i Emil i Lönneberga..) När vi kom hem tog jag och Tomas fyrhjulingen ut i skogen och plockade svamp innan vi sedan for ut och fiskade. Svamp hittade vi men någon fisk fick vi inte.
Både igår och idag har det shoppats. Speciellt idag då vi for på Marieberg och gick lös med bankkortet. Tur man får lön imorgon... 
 
Aja nu ska jag inte sitta här mer. Tack och hej för detta dagboks inlägg.

Torsdag

 
 
Snabbt inlägg.
Igår efter jobbet for jag och Johanna till bettnäs. Var där ett tag och solade tills vi for till stallet och red. (okej jag erkänner bilden ovan är taget i turkiet) Hon knäppte något kort och sedan skjutsade jag hem henne. 
Idag klev jag upp med Tomas kvart över sex. Hällde i mig lite kaffe och for ut och sprang. Har hunnit klippa massa gräs och nu sitter jag med hårfär i håret, målar naglarna och packar. Börjar jobba klockan tolv och slutar 21.15. Sover i obbola. Jobbar kort dag imorgon till två. Hem och hämta grejer sedan rullar jag och Tomas iväg med bilen. Stannar i Sundsvall en natt och sedan till Örebro. Nu måste jag skynda mig. Måste hinna äta, fara förbi stallet och sedan tanka. Jisses, inget rast ingen ro.
 
Ha en bra vecka!

Here u go, åtta mördar minuter!

 

Onsdag

 
Godmorgon! Ska strax åka iväg och jobba. Slutar två idag och sedan har jag lite planer med Johanna P. Så det var allt jag hade att säga. Mer om det skriver jag senare!

Tisdag

Nej men hej!
Idag har jag haft en rätt klockren vardag. Jobbade åtta till fem. Tiden rullade på rätt snabbt ändå. Och när jag satt i kassan sista två timmarna var det riktigt mycket folk, vilket var roligt men stressigt och fick tiden att gå ännu snabbare. Hann bara hem så for jag och mamma och hoppade lite på Hippo. Gick väl inte helt som jag tänkt mig så någon tävling i Vindeln tänker jag inte anmäla mig till, missade dessutom anmälningstiden med fyra timmar. Så jag tänker trimma vidare till vecka 33 då tävlingssäsongen börjar på allvar!
Efter hopp passet klippte jag gräs (hade ju hellre bytt ut de mot en springtur/promenad men jag var tvungen..)och nu känner jag mig lite uppstressad i onödan. Har insett att jag har en del att göra i veckan men jag gillar ju späckat schema så jag tänker inte klaga. Nu ska jag sova för imorgon ska jag upp tidigt igen!
 
Bjussar på denna bild bara för att jag snaknar dessa tjejer!
 

Måndag

Hola! 
Har avklarat ett helt underbart ridpass. Raspen var så himla fin, mjuk och avslappnad men samtidigt pigg och framåt. Jag kände att jag verkligen bara kunde sitta där. Minska och sedan öka och han tog skänkeln väldigt bra. Å så nöjd tjej som satt på hans rygg och nästan fick glädjetårar. Önskar någon kunde se mig och filma dessa  gånger! 
 
Ska iallfall äta stax och sedan åka och jobba. Slutar 21 ikväll så jag stannar i Obbola eftersom jag öppnar imorgon bitti. Imorgon väntar också lite hoppning och jag tänkte mig lite mera bana. Så ska jag bestämma mig om jag tävlar  i Vindeln eller inte! Isåfall blir det nog bara en klass. 
 
Bjussar på två bilder från i Lördags då Johanna visade alla långa galoppvägar i Stöcke. Kul var det!
Här fick Raspen se ganska stor ut brevid Tingeling också!
 

Parkhäng med Hanna!

Efter en väldigt god middag for jag och hanna på en cykeltur med saltiner, ost och en filt. Vi cyklade genom stan och jag upptäckte en väldigt väldigt fin sida av stan där vi parkerade och hängde nån timme och pratade om allt från förr till framtid. Nu tänker jag hoppa ner i min renbäddade säng för imorgon väntar tidig morgon. Springtur, stallet och sedan jobb! 
 

Söndags seg men glad ändå

 
Har precis gjort bort ett "att göra" för i sommar. Städa Tomas bil som jag får låna. Han som vanligtvis är väldigt rädd om sina bilar och väldigt noggrann har verkligen glömt bort sin lilla röda. Men nu är den mycket renare och kanske så ren den kan bli även om jag trodde den kunde bli renare. Skulle nästan haft en före och efter bild men nu är inte läget så. Sedan bestämde jag mig för att Raspen får vila idag. Kändes som att jag skulle få skämmas för att jag låter honom vila idag bara för att jag känner mig seg. Men sedan insåg jag att det passar riktigt bra då han inte har vilat i veckan. 
 
Annars så rullar lovet på. Nu börjar jag jobba ordentliget och den här veckan jobbar jag måndag till fredag och ska mysa med Raspen ordentligt i veckan. Har även lite annat smått att göra för sedan på fredag åker jag och Tomas till Örebro. Ska bli underbart och jag hoppas verkligen på bra väder. Regn skulle förstöra hela grejen lite! Så Så vare med det. PEACE
 

Lördag

Hejdär! 
Igår for jag med Cissi, Emma, johanna och Mona till en fest på Ålidhem. Vi var där ett tag sedan skulle jag gå till centrum och träffa Tomas men jag gick vilse på ålidhem.. jävla lokalsinne! Tillslut fann jag mitt mål men allt blev kaos så jag beslöt mig för att åka hem med Tomas. Sjukt tråkig jag var men det var inte den roligaste festen så att säga. Nu har Tomas farit och jag tänker tvinga mig ut på en springtur. För sedan ska jag och mamma åka med Raspen till stöcke och rida ut med Johanna. Blir säkert kul!
 
haha det här var 2010 då vi for ut med våra fuxar med ryggsäckar full med fika!
 

Raspen och Davidor!

 
Raspen ser ut som en liten ponny..

Fredag

 
Korthårigtjej.nu
Känner just nu för att se film hela dagen och äta massor av godis. Det regnar ute och jag känner mig väldigt seg i kroppen. Tänkte ta tag i att städa mitt rum iallafall för det behövs verkligen, sedan ska jag ta mig ut till stallet också. Ingen super rolig början på helgen, får hoppas det blir bättre.

Torsdag

Hej mina vänner. Idag har jag äntligen klippt mig och jag känner mig nöjd, kanske bjussar på en bild i morgon. Just nu känner jag mig slut i kroppen efter mycket träning. Jag har nämligen haft dressyrträning ikväll för Lena Unneby och jäklar vad de gav mycket. Önskade att man hade möjlighet att rida för henne kanske varannan vecka. Men bara en gång i månaden skulle också funka. Detta var alltså andra gången jag tränade dressyr med raspen överlag. Jag tycker själv att det har hänt en del. Men idag kändes det inte riktigt så. Vi började om lite från början då det verkligen behövas. Först att han skulle ta min skänkel och vet ni, (detta kändes overkligen för mig..) men det gick ganska snabbt innan han lyssnade. Jag måste bara bestämma mig och göra det på rätt sätt. Denna träning gav resultat ett steg framåt!
 

plankar

Tagen från google
Har precis varit ute på en sprintur, 6km blev det idag och nu plankar jag samtidigt som jag bloggar. Ser väl ut som hon på bilden. Tiden rinner faktiskt iväg lite snabbare då. 
 
update: läste att det skulle vara enklare om man hade annat att fokusera på när man plankar. Men nej det blev ännu svårare. Jag uppnådde mitt mål 2x1,5min, målet i framtiden är 3min i sträck. Jag har till sista Augusti på mig från och med NU!

http://claraslife.devote.se

 
Skrattar ungefär ihjäl mig!
 

Raspen har fått en kompis.

Ikväll har vi släppt ihop Raspen med en kompis. Han har alltid fått stått själv i en hage fast självklart med hästar i hagar brevid. Men då Davidor kände sig lite ensam och det var slut gräs i våran hage så fick han byta till Davves hage. Jag hade ju hoppats på lite lagom action men Raspen var väldigt grässugen. Så någon action blev det inte, bara lite mys och ätande! Visar alla bilder imorgon! 
 

Galna muskler!

 

Tisdag

Igår kväll kunde jag äntligen somna sådär stenhårt och känna att det var för tidigt att kliva upp klockan åtta. Allt som behövdes var att springa 5 km, promenera 5km, hoppträna och styketräna. Idag har jag sinnes träningsvärk i baksida lår. GRYMT! 

Har förresten just sett den roligaste filmen ever! Bridesmaids. Se den bara. Nu ska jag ta och sova. Men först ska jag pussaihjäl Tomas!

Ny almanacka!

 
Igår fick jag förresten hem min nya almanacka.Efter att man suttit och försökt välja bilder i flera timmar och ändå inte riktigt nöjd (man har några bilder i också) så blev den klar. Så här blev den för 2012-2013. Tredje året jag gör min egen på den här hemsidan. Mycket roligare. 

Lite hoppning på Hippo.

Idag har jag hoppat igen för första gången sedan tävlingen i Lycksele. Lite mer än tre veckor sedan. Planen var att rida övningen ovan. Men efter att ha provat några gånger, och inte fått det att funka så ändrade vi lite. Anledningen var att han inte nådde fram mellan krysset och oxern. han var tvungen att lägga till ett extra för att kunna hoppa. Jag förstod inte riktigt själv varför det inte funkade men när han hoppat igenom det någorlunda så tog vi bort travbommen och första krysset så att det blev en vanlig kombination, räcke-oxer, då gick övningen mycket bättre. Får göra om det som skulle göras nån gång då jag har tränare med mig... Annars är jag nöjd!
 
 

Måndag

 
Ny vecka. Nya tag. Nya möjligheter. 
Klev upp strax efter åtta och åt en ordentlig frukost. Sedan cyklade jag till Ica en sväng för att handla lite smått. Bokade även klipptid (verkligen på tiden..). Nu har jag käkat lunch efter att ha sprungit en väldigt jobbig springtur i värmen och kört lite styrka hemma. Om någon är intresserad kan jag lägga ut ett sinnes bra klipp på magövningar som visas av en animerad gubbe. Så så var det med de. Nu väntar antingen en prommenad, sola eller något annat. Det beror på vad vädret säger om tjugo minuter sådär.
 

Falsterbo Horse Show collection från Gina Tricot

 
 
Dom har riktigt snygg kollektion med hästkläder på Gina nu. Jag plockade ut tre plagg jag verkligen vill ha. Detta skulle sluta på 1097kr + frakt. Om jag hade det i bakfickan skulle jag inte tveka... 
 

Kossor!

 
 
Såg den här för ett tag sedan och nu ser jag den hela tiden. När man ska läsa inlägg så hakar blogg.se och denna bild kommer upp. Inatt drömde jag om en ko. En dvärg ko(?). Den hoppade jämfota över staketet och tog ett stadigt tag om mitt ben, med sina tänder. Det var faktiskt läskigare än grisen som bet mig förra sommaren. Förutom att (det lilla) ärret på benet som grisen gjorde, faktiskt finns på riktigt. Kon som bet mig i natt gjorde att jag vaknade. Klockan var ca tio på morgonen och jag väckte Tomas och berättade att en ko just bet mig. Jag tror inte ens han kom ihåg att jag berättade det. Tröttpojke.se 
 
Nu ska jag sova. Imorgon väntar en rätt vanlig dag på sommarlovet. Springtur, mat och stallet.

Söndag

Så blev denna helg helt okej ändå! I fredags efter jobbet for jag hem till Tomas där Nicke och Emilia var. Sedan kom även Alexander och hängde med oss upp till stan.  Vi for på en mack och åt korv. Jag hade som inte ätit någon middag och klockan var tio på kvällen.. Därefter for vi till Emilia och babblade lite framför tvn. Igår var jag sjukt seg, låg på soffan när jag kommit hem från Tomas tills jag var tvungen att duscha innan vi skulle på middag. Sedan for jag hem igen så kom Tomas, Nicke och Emilia hit. Vi satt ute och snackade skit tills det blev lite väl myggit. Sov hos Tomas inatt också och jag känner att det blivit alldelens för mycket sovande i helgen. Därför måste jag skaffa mig lite planer för morgondagen så att jag tar mig upp och gör något vettigt. Något vettigt är inte precis vad jag gör nu. Äter mörkchoklad, dricker juice och ser på tv. Fast okej, det känns ganska skönt just nu!
 

Fredag

Klev upp halv nio imorse för att jag såg att det skulle vara fint väder. Men till och med det var för sent för att fara och rida. Skulle ha låtit honom vila idag... Klockan var väl halv tio när jag for ut och red och det var 22 grader ute och jätte mycket mygg och allt vad det var. Så han var jätte irriterad och höll på att skaka med huvudet hela tiden och det ryckte i hela kroppen på honom. Det gick bättre när jag travade och galopperade men han blev vääldigt svettig direkt så jag red inte så länge och det blev heller inget bra pass. Han skulle behöva en riktig genomkörare snart. Annars hade jag mest tänkt ligga ute nu på dagen. Men en tjej blev sjuk så jag ska fara och jobba 15 till 21 ikväll. Sedan stannar jag nog i Obbola och hänger där. Eller vad vi nu gör. Blir säkert bra!
 

Torsdag

Känner mig just nu helt slut i kroppen. Mest för att jag faktiskt tränat idag, vilket känns grymt! Jobbade kort dag idag, nio till två. Super skönt för då hann man ju hem och vara ute i solen ett tag. Sedan åt jag middag innan jag och Klara betalade engångs entré på Medley och gymmade. Cyklade dit och hem ( 25min enkel väg), sedan gick vi   på rullbandet 1 km och crosstrainern 1km. Alltihop i ett jäkligt bra tempo så svetten rann! Sedan gjorde vi lite olika övningar för hela kroppen men mest armar. Dock missade vi öppettiderna så vi kunde bara köra en timma. Men vi fick nog svettas en då och slita ska ni veta! 
 
Äcklig och svettig, precis som det ska vara. Men nu känns det grymt med en dusch!
 

om någon ska lyckas, då är det ju jag..

Kärlek!

Jag kommer ihåg när My Chemical Romance var "inne". Alla hade svart hår, naglar, nitar och my chemical romance tröja. Där gick jag och tänkte "måste man klää sig så jäkla svart bara för att dom ser ut så. Där gick jag som en fjortis i sjuan och tyckte dom var förjääkla bra. Idag kom kärleken tillbaka. Plattan "The Back Parade", sinnes vad bra den är!

Onsdag

Okej, jag vet att jag tjatar om hur kul och hur mycket jag känner för att jobba just nu. Men lite tråkigt var det att sitta inne hela dagen i en kassa (omg.. har en myra på skärmen..vad gör jag??) medan det var super fint väder. Hoppas nästan att det regnar imorgon då jag också jobbar.. hehe! Annars har jag bara hunnit med stallet efter det. Raspen visade att han kunde springa fort och jag hade åter igen ett leende efter dagens ridtur, bara för att han tyckte det var så roligt också. Nu ska jag duscha lite sedan tänkte jag rensa alla inlägg på bloglovin. Kommer upp minst hundra varje dag så man får hålla det uppe. Pretty värt inlägg. PUSS
 

Tisdag, och inte en dålig sådan!

Jag har verkligen lyckas bra med att ta vara på denna grymt sköna dag. Jag klev upp samtidigt som Tomas imorse, dvs 6.15. Hällde i mig kaffe och for sedan ut och sprang. Mitt mål var 5 km så jag räckte mig dit sedan gav jag mig. Fick känna mig mer nöjd än sist. Därför är det bra att bestämma sig innan så man vet vad man måste klara och när man gjort det kan man vara nöjd. Vid åtta åt jag en perfekt frukost. Det vill säga gröt med äpple i. Mätt blev jag och då begav jag mig till stallet. Raspen sov när jag kom där vid halv nio och tittade inte super glatt åt mig när jag väckte honom. Men när han väl blivit sadlad och jag var på så for öronen och ögonen upp. skrittade till granhäcken och åh jag vill göra om exakt den ridningen igen. Började med att trava och galoppera med sträck tygel och huvudet högt. Öka/minska för att få honom att lyssna och få igång baken lite. Men med tanke på att han blir så mycket piggare där än i en vanlig paddock så började jag jobba honom snabbare. Han var så jäkla fin. Lyssnade fram och tillbaka och hade ett riktigt bra tryck i traven och galoppen. Jag satt som en kung och bara red. Detta får jag nog aldrig uppleva igen. 
 
När jag kom hem körde jag lite styrka med den lilla fantasin jag har. Vattnade några blommor innan jag åt lunch och sedan slappade på solstolen med en bok. Att det lät som jag varit duktig idag. Jag känner mig då nöjd. Nu tror jag att det serveras middag på ett tag sedan tänkte jag åka till Obbola. 
 
Några bilder..
 
johanna, den här bilden är för dig. Det är inte bara du som måste ge foder ute. Jäkla sölgrisar vi har! 

usch vad det kliar i fingrarna..

..kan snart inte hålla mig från att köpa något! men jag måste!
 

hej igen!

Sådär ja. Nu har Raspen fått ny dojjor men han har fortfarande så dåliga hovar.. huvva! Om jag jämför dagens ridpass med gårdagens var det så sjukt mycket bättre. Igår for jag och mamma till hippo för första gången på ett bra tag. Började med att rida i skogen för att tagga igång honom lite innan ett tråkigt dressyrpass på banan,. Men inte hjälpte de för väl på banan blev han lika seg som vanligt. Känns som att jag gör allt men hästar vill aldrig lyssna på mig. Jag är för snäll och nu känns det som att det är för sent med honom också behöver hjälp omgående. Hur som helst så red jag ut idag. mycket skritt och sedan travade jag i skogen och galopperade på en åker. Han tycker det är så himla mycket roligare och får en väldigt bra bjudning. Därför gick allt mycket bättre idag!
 
Annars har helgen mestadels bestått av mina pojkar. Har antingen varit i stallet eller med Tomas. Sedan var det ju Wheels i lördags så vi åt buffé med hela hans familj vilket var hur gott som helst (speciellt när man äntligen får beställa en öl till maten..) Vi satt kvar rätt länge och hade trevligt innan vi ut och åkte bil ett tag. Hem och sova några timmar för på söndagen väntade jobb på morgonen. Men det gick bara bra. Men så inatt tog jag tillbaka en massa sovtimmar. Sov som en stock tills jag vaknade en minut innan klockan skulle ringa, vilket var klockan nio.
 
 

måndag!

Hej mina vänner och ovänner. Ja, jag lever! Men min dator har inte funkat sen i lördags. Skulle starta datorn på morgonen men den bara hakade upp sig om och om igen. Efter som att datorlagaren (aka. Pappa) och mamma varit borta i helgen, ja för jag var ensam hemma hela helgen för första gången i mitt liv(?), så har har jag inte kunnat fixa det. Men nu verkar den, peppar peppar, funka. Dock måste jag skynda mig lite till stallet. Tänkte hinna rida innan Raspen ska skos. Så kanske han står lite mer stilla i stall gången.. Fast tänkte också säga att han har blivit mycket duktigare på att stå still men när han ska skos blir han lite mer otålig! Skriver mer sedan. Heeerrå!