Hoppträningen igår.

Hallåå där. Jag är så himla lycklig över träningen igår. För, förutom att vi började med att hoppa tre räcken i början och försöka få in tre jämna mellan alla (vilket gick helt ok) så travhoppade vi igår. Jag vet inte om ni minns när jag skrev om sist jag gjorde det. Har alltså bara travhoppat en gång innan och det var nästan katastrof. Han tog bommen innan och hoppade sedan hindret rakt upp och ner. Så jag bestämde mig för att inte travhoppa förrän jag lärt mig att hitta hans trav bättre, vilket jag heltklart börjar göra nu. Det är stor skillnad!
 
Så idag var det en linje med en bom framför räcket, sedan ett galoppsprång till ett till räcke och sedan två galoppsprång till en oxer. Så när jag red in första gången så red jag helt på glappande tyglar och med lite mantag för att kunna hålla i mig. Men så hoppade han hur enkelt som helst på räckena och istället hoppade han stort över oxern så jag fick fokusera på det jag brukar istället på att jag trodde själva traven skulle gå dåligt. 
 
Hade såklart kunnt rida ihop honom mer när jag kände att jag började hitta honom men fortsatte låta han gå med huvudet lite högt. Sitsen har det blivit stor skillnad på men jag har fortfarande en lång bit kvar innan det sitter där. Men efter hoppningen igår kunde jag sitta ner och jobba honom i traven, satt ner heela långsidan på Hippos stora hoppbana. Fick inte ihop han så bra men jag trodde nog aldrig att jag skulle kunna det, hans trav är nämligen lite speciell.. hehe!
 



Kom ihåg mig?