Hej då sverige!

Blev hämtad av mamma direkt efter skolan. Hon kom med Mio färdig i transporten och vi skyndade oss i väg till skogen för att hinna rida en stund. Det gick jätte bra! Kommer sakna pojken.

Nu måste jag skynda mig. Vi ska bara äta så ska vi fara till flyget.


Ses om en vecka!

tisdag.

Jag vet att det blir lite tråkigt att läsa min blogg just nu. Är otroligt skoltrött och det finns annat som tar upp tiden. Men jag lovar att det ska bli ändring när jag kommer hem igen.

Hur som helst så hade jag oförberett engelska prov idag. Det var hörförståelse och jaa, det gick som vanligt.. Jätte dåligt! Hör och Läs förståelse är jag verkligen dålig på, både i svenska och engelska. Sen så hade vi fyspass på idrotten - kondition och styrka var det och det var sjukt jobbigt! Önskar att jag kunde göra sånna pass typ en gång i veckan. Men det är lite svårt eftersom att det är svårt att pressa sig så mycket. Det är en sak  att pressa sig till att springa en sträcka. Men att få sig att göra situps, armhävningar, grodhopp, idioten osvosv. Kanske skulle gå om man fick med nån till att göra det ofta. För jag tror inte att jag kan pressa mig själv till sånt.
Sedan hade vi sjuttio minuter matte innan det äntligen blev mat, och för första gången god mat, spaghetti och köttfärsås om ni ville veta. Lektionerna efter det var man bara trött och orkade typ inget alls.

Men neeej! Nu går tiden så där fort igen.. Jag måste packa klar det sista nu innan jag ska sova.
Jag hoppas att jag hinner skriva i morgon innan jag far, men jag kan inte lova något.

Hoppas iallafall att ni får det bra i kalla sverige.
För i morgon kl 20.30 sitter jag med flyget till Turkiiiiiiet!

Måndag.

Åhh vet ni vad jag just fick veta?? Att jag och Johanna kanske ska till stockholm!!.  Fysatan vad roligt det skulle bli. Vi båda har nämligen fått mejl om att åka dit med alla ponnytjejer på Hippo och gå på globen horse show. Jag var där förra året och då fick vi även en hel dag med shopping! Det här var dock bara en intresseanmälan men jag hoppas verkligen att många anmäler sig så att det blir av. Jag och Johanna taggar som tusan iallafall!

Här är en bild från förra året.
Anneli, Johanna( inte vanliga) Jag, Ida och Emelie. Vi hade heldag på stan.



Hur som helst hade jag tur med vädret. Ovädret slutade när jag precis skulle cykla iväg. Men det var oändligt kallt och jag höll verkligen på att frysa ihjäl. Sedan Satt jag, Emiley och hennes mamma och drack varmchoklad i stallet, hur gott som helst i denna kyla! Vi satt och snackade om veckan då vi åker bort och så. Jag litar ju så klart på dom, men det var jobbigare än jag trodde att be nån annan om hjälp. Fast att jag, som sagt, litar på dom. Men det går nog bra,det är ju bara jag som aldrig har haft nån som hjälpt till med Mio förrut. Utom mamma såklart.

Aja ha det bäst! I morgon har jag fyspass på idrotten..

/Elin♥

regn och hagel..

Fytusan säger jag bara. Regn och hagel och jag ska till stallet och rida.. Inte roligt alls! Men jag får sällskap, Emiley kommer och rider Mio. Det är hon som kommer ta hand om honom när jag är borta så hon får testa lite innan för det blir ju svårt att få tag på mig sedan när jag har åkt.

Nej nu måste jag rädda min häst från regnet.

Tjosan!

Hejhopp. Är färdig duschad och har tryckt i mig kladdkaka.. Jag försöker verkligen låta bli men det går inte, haha!
Hur som helst så skjutsade pappa mig till skogen med Mio idag iställer för hoppträningen. Tog några små skutt och Mio var pigg och glad. Fick skynda mig lite för pappa hade tydligen bråttom hem.

Nu ska jag börja packa lite och sedan ska jag se "Mannen under trappan". haha det är jäkligt läskigt enligt mig, och mamma tyckte typ inte att jag skulle se den (hon har läst boken) efter som att jag har lite problem med jobbiga mardrömmar. Vet ni vad jag hade för mardrömmar sist? Ni vill  inte veta!! ursch jag hatar mardrömmar..

Nej nu måste jag gå. Vi höreees.

målning på G

Ovanligt att jag får målar jobb känns det som! Om ett tag ska jag ut och måla i lekparken.

Skulle egetligen ha hoppträning ikväll, men den blev inställd eftersom att det är SM på hippo. Så jag far och rider efter målningen istället. Mio var grymt dryg att rida igår, stark och jobbig. Hoppas på att det ska gå bättre idag. Jag får typ dåligt samvete när det går dåligt. Det känns som att jag har förstört min häst eller nått. Strunt samma!

Igår kväll blev trevlig. Jag och Johanna åt massa godis, satt och snackade om allt från himmel till jord. Senare på kvällen kom tre killkompisar hit, så vi snackade lite och typ åt mer godis. Vid halv två kom jag mig isäng men då hade jag ett stort problemas. Fredde hade ändrat språk på mobilen till typ kinesiska. Jag blev tvungen att ta fram manualen (eller vad dt heter) för att lyckas byta tillbaka.

Ikväll måste jag börja packa också för turkiiiiet. så jäkla kul det ska bli, även fast att jag ska dit med släkt.
Men oj nu blev klockan mycket. Måste byta om!

Kram! ♥

hemma med Johanna

Blir hemma kväll ikväll. Måste vara hemma med bror min medan mamma och pappa är på fest...
Tur nog är Johanna här och det gör saken mycket bättre.
Nu ska jag vara social med henne. vi hörs senare PUSS

Lördag

Godmorgon, eller goddag!
Lyckades inte sova så jätte länge. Klockan tio vaknade jag av att min bror typ sjöng/skrek.. Men jag känner mig ändå rätt utvilad och snart ska jag äta lunch och åka till stallet.

Här är förresten en låt som fastnade på mitt huvud igår, hah!
(Det går såklart inte att göra som jag vill idag, det blev en stor ruta)

Fredakväll!

Shit, nu när jag väl lägger mig i sängen med min bärbara, så känner jag hur trött jag är(varit vaken sen halv 7..!

Skyndade mig i stallet och när jag kom hem blev det lite, stressastressa! Duschade åt och gjorde mig iordning och for sedan till grubbe.
Väl där var det typ 5stycken eller något, kul tänkte jag.. Men efter att ha varit på kvantum och köpt lite godis så drog vi ner till udden där det var grillning på G och nästan tjugo pers. Sedan blev det dryg och vi for tillbaka till grubbeskolan. Där blev det hög musik och massa folk. Så det slutade bra! Jag har dock jääkligt ont i fötterna efter att ha haft klackeskor och "dansat" i. Mina klackar är jäätte små och då kom jag och tänka på dom som har 15cm och hoppar och dansar hela nätterna, Hur klarar man det?

Hur som helst blev det en bra kväll. Jag har just borstat tänderna och tagit bort sminket och nu ska jag sova så länge som det bara går. Fy vad skönt!

Hoppas ni också haft en bra kväll
Puss♥

sitter på skolan

Jag har ett jätte drygt SO arbete. Nämligen 1 & 2:a världskrigen.
Huvva säger jag bara!!

Vi hörs senare

Ingen dålig dag.

Jag har som vanligt hamnat framför idol. Känns jobbigt att bli nästan beroende, hah! Hejar fortfarande på Erik Grönwall. Vem är eran favorit?

Mamma var ju med Mio på ATG idag medan jag var på skolan. Det gick jätte bra, vaccinarad och han är dubbelkollad på benet och det såg bara bra ut. Super härligt, PLUS att jag fick ett VG på matten vilket är ovanligt för mig, så det har varit en väldigt bra dag.

Torsdag

God morgon på er. Att jag hinner med att skriva inlägg nu så här på morgonen är ju typ ett mirakel!
Även fast att jag fastnade vid msn och mobilen igår kväll och inte alls lyckades somna i tid så fick jag ändå massa tid över nu.

Nu måste jag kila iväg till skolan, slutar halv fyra.. Sen blir det såklart stallet.
Hoppas alla får en bra dag!
/Elin ♥

inget plugg, men en mysig ridtur

Jag är helt enkelt för trött nu för att sätta mig och plugga. Jag behöver sova ut och det är något ( tillskillnad från andra) jag gör på vardagarna. Jag vet hur konstigt det låter. Men på helgerna måste man ju passa på att vara med kompisar, kanske åka till hippo med mio och plugga osvosv. Det blir alltså oftast så att jag sover mindre då, vilket kanske inte är det smartaste efter som att man har skola. Nu är ju inte det så att det alltid blir så att jag sover mindre på helgen. Men det blev så nu i helgen så det har varit grymt jobbigt att ta sig upp till skolan.. Därför ska ja försöka sova strax.

Ridturen gick bra iallafall. Upptäckte att från ollespåret till hippo var 15minuters avstånd om man gick raka vägen.. Vi tog alltså en jäätte konstig väg sist då vi typ var vilse. Skit samma!, Jag körde några galopper i högt tempo och sedan gick vi lite i sand som gick lite uppför, vilket är lite jobbigt. Lite energi borde vara borta, heh!

Onsdag.

Sitter och fikar lite nu och ska snart fara till stallet. Ska fara till skogen idag och låta Mio springa av sig lite, det kan behövas! Så det blir lite konditionsträning med mycket skritt och galopp. Sedan hoppas jag på att vi inte går vilse igen och kommer till Hippo, det tog ju mer än två timmar innan vi kom tillbaka och det har jag inte tid med! Ska försöka sätta mig ner och plugga lite ordentligare ikväll för det blev inte så mycket gjort igår, jag var tvungen att se idol!

Jag skulle också behöva mig ut och springa.. Det var nån vecka sedan nu (utom idrotten på skolan) eftersom att jag fick en lite, väldiigt liten, förkyldning. Men det var ändå tillräckliget för att jag inte orkade mig ut i skoge. Det är ju så svårt att komma igån ändå.

Nu måste jag sticka iväg. Ha det bra!
/Elin ♥

Halo




Har ni sett det här?.. Beyonce sjunger Halo för en cancer sjuk tjej. Jag gråter! Är inte den enda som gör det heller, kolla publiken.. 


Nu ska jag sova, godnatt

Klassfotot




Så här blev årets klassfoto. Skulle hemskt gärna säga att jag är nöjd men jag är allt annat än det!
haha Sakarias komenterade sig själv ganska bra " Asså jag ser lite bög ut!" haha konstigt när han har halsband och smink! Det är han i mitten(sjätte från vänster) , han är alltså inte seriös!

Jag passar ju inte bra i uppsatt heller, men så går det när man är missnöjd med sitt hår! Jag hade upsatt i två veckor och vägrade släppa ut det. Det enskillda vill jag inte ens prata om.. Varför ska dom ta bild så otroligt nära. Jag lägger ju märke till fler saker än vad man ens kan se i spegeln. Det ger mig bara komplex och nää fy!

Nog om det. Orieteringen skulle man kunna säga gick bra, hittade alla kontroller men jag är rätt säker på att jag inte klarade tiden. Skit samma, mitt mål vara att hitta alla så jag är nöjd men helt slut!
Sedan vätade gröt på skolan och fyra dryga lektioner. Fick veta att jag klarade matte provet men jag fick inte veta poäng eller något, hon ville bara berätta att alla klarade det, tur det!

Nu ska jag faktiskt plugga lite matte och kanske lite so. Kan ju vara bra att hinna lite före eftersom att jag ändå kommer hamna efter när jag åker bort.

/Elin ♥

Tisdag

Nu ska jag äta, men efter det ska ni få se klassfotot!
Snart tillbaka!:)

Måndag.

Fy vad jobbigt det var att kliva upp i morse. Fick mig ändå nio timmars sömn och det är ändå rätt mycket. Men jag har ju inte haft sovmorgon på ett bra tag så det är väl inte så konstigt. Jag ska försöka gå isäng snart så att jag får flera timmar inatt också.

Inget speciellt har hänt på skolan. Jag börjar bli less och det kommer sjukt lägligt med turkiet en vecka om tio dagar. I morgon har vi orientering i kullaskogen för VG/MVG. Efter att ha gjort det förra året bestämmde jag mig för att inte göra det igen, efter som att hag hittade en.. Men då hade jag ingen aning om hur man använde en kompass, så jag måste försöka i år. Går det inte så har jag fortfarande G.

Mio gick sådär idag. for i väg till granhäcken och red där på en fotbollsplan eller vad det nu är. Red ganska ordentligen, vilket han behöver. Han var dock rätt pigg och det blir lite dryg när man ska rida dressyr. I morgon är det hans skritt dag, sedan på torsdag blir han vaccinerad och ska ta det lugnt ett tag. Sen åker vi ju bort och då kommer han ridas men inte så hårt. Men på onsdag tar jag honom till skogen och då ska han få springa av sig!

Nu väntar fika sedan sängen.
Puss!

Mannen under trappan

Jag har just bakat bröd med pappa som jag ska ha tillsammans med detta program (del 2). Men först ska jag åka en snabbis till Mio och ge honom mat.


Fredrik har ett vackert hus, en underbar fru och två fina barn. Men vad pågår i det fina huset? Vad är det som händer med Fredrik? Och varför börjar hans familj vända sig emot honom? Mannen under trappan bygger på Marie Hermanssons roman med samma namn. Det är en suggestiv och spännande berättelse i fyra delar som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och mardröm. Huvudrollen spelas av Jonas Karlsson och för regi svarar Daniel Lind Lagerlöf.

Allt har gått Fredrik väl i händerna. Han har en framstående tjänstemannaposition inom kommunen. Han är till sin häpnad gift med Paula som han beundrar gränslöst - hon är en framgångsrik konstnär. De har två fina barn och nu har de flyttat in i ett hus som överträffar alla deras drömmar. Ett rymligt och nyrenoverat gammalt hus med glasveranda och utsikt över åkrar och skog. De är en ovanligt lyckad familj.

Men när Fredrik en sömnlös natt kommer ner i hallen står någon där. En vuxen man, hårig, mörk och smutsig. Han säger sig heta Kwådd och bo i utrymmet under trappan som går upp till övervåningen. Fredrik försöker bli av med mannen under trappan, men gång på gång framhärdar han: jag bor här.

Vad är det som pågår i det stilfullt inredda huset? Vad är det som händer med Fredrik? Och varför börjar hans familj vända sig emot honom?

Mannen under trappan är en suggestiv och spännande berättelse som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och mardröm.

Manus är skrivet av Anders Weidemann ("Om ett hjärta", "Leende guldbruna ögon"), och är baserat på en roman av Marie Hermanson. För regi står Daniel Lind Lagerlöf ("Miffo", "Bekännelsen", "Hans och Hennes").

Klicka här för att komma till SVTs sida, där jag tog text och bild ifrån.

Jag avslutar tävlingen.

Jag avslutar tävlingen nu eftersom att Agnes leder överlägset! 
Så grattis till dig =)

Söndag.

 
Allt gick bra med Mio på hippo idag. han var jätte fin och inte ett dugg stark, toppen! Red över lite trav och galopp bommar och avslutade med små hinder som gick jätte bra. Dock var han sjukt dryg innan vi åkte iväg, han vägrade stå still i stallet och gjorde allt för att reta mig, om min stubin är inte lång alls så det blev ju inte bättre. Men efter från att jag hoppade upp och började rida så blev vi vänner igen.

När vi kom tillbaka så fixade mamma och pappa ihop ett vindskydd i hans viterhage medan jag smorde upp sadeln och alla träns. Känner mig alltid lika dukigt efteråt, det tar ju sin lilla tid! Men det behövdes kan jag lova. Jag måste verkligen skäpa mig och smörja oftare!

Nu har jag (vad jag vet) inget för mig resten av dagen/kvällen och det är det härligaste! Jag tror jag ska läsa lite, Män som hatar kvinnor, Det går lite segt med den för jag läser inte så ofta, men den är sjuuukt spännande! Sedan väntar middagen och sen ska jag ta en tidig kväll. Allså inte direkt efter middagen. Känner att min energi är slut men om jag lägger mig och vilar nu så somnar jag aldrig ikväll, jag får hålla mig vaken ett tag till!

I kväll avgörs vem som vinner Månades blogg, så håll utkik!

Kram  Elin♥

01.01 POÄNG!

Tänkte bara säga godnatt innan jag går och lägger mig. Förlåt pappa, jag var ändå tvungen att stänga datorn!

Kvällen började långsam och jag satt typ framför datorn och suckade.. Tills strax efter åtta då jag snackade med Mickis och bestämmde mig för att åka till henne. Svängde bara en förbi Mio innan för att lägga på honom täcke osv. Tur att jag for dit före jag for till Mickis och inte efteråt, för hos henne blev det en skräckis med några andra. Kommer inte ihåg vad den hette, men den var obehaglig! Efter filmen så drog jag till Grubbe ( skolan) där det var ovanligt mycket folk och musik. Nu är klockan ett och jag måste hoppa isäng för att jag som vanligt ska upp tidigt och fara med Mio till hippo.

Hoppas ni fått en bra helg, det har jag!
Puss å kram!

Lördag.

Det vad sjukt lyckat att ätligen kunna fara till stan. Jag hittade en super mysig halsduk men inga armband! Gissa om jag är på dåligt humör? Vi hann inte ens gå på alla affärer för allt stängde klockan fyra.. Nu ger jag upp och får helt enkelt vänta tills det dyker upp då ja minns anar det, när nu det är..
Jag hatar att bo i Umeå, oftast.. Vi har såå sjuukt lite affärer här! Jag vill till sthlm, det skulle räcka med en helg så skulle jag säkert hitta huuur mycket som helst, bara för att dom har så grymt mycket affärer. Men man får helt enkelt vänja sig och jag kanske måste lära mig att det är enklast att beställa från internet. Fast det känns sjukt ovärt att betala frakt för armband, jag hittar dessutom bara dom som kostar typ skjortan och jaa, pengarna vill inte räcka! En vacker dag kanske jag hittar massa snygga armband och massa snygga kläder från samma butik, klart jag beställer då.


Så här ser iallafall halsduken ut, köpt på Åhléns. Jag bju på en bild på mitt hår också jag saknar fortfarande mitt gammla..( jag kunde inte vara seriös)

Godnatt

Nu går jag i säng. I morgon ska jag upp lite sådär halv tidigt som vanligt för att hinna med Mio innan jag ska på stan med Emiley. Det var verkligen länge sedan jag var där och hittar jag  ingen snyggt arband då sover jag på vasaplan! Skulle även vilja hitta nån snygg halsduk och en stickad lång kofta, men jag får se vad som finns i lilla Umeå.

Men innan jag släcker måste jag bara lägga in min favorit i idol.
Han var med idag och shiit så jäkla bra han var. Helt sjukt bra röst och riktigt rockig kille, precis vad jag gillar! (nu menar jag inte att jag tycker att han är snygg, bara att jag älska sån här musik och han gör det skit bra)

Erik Grönwall heter han.



Hoppas ni får en bra helg.

Kram, Elin♥

Fredag

Nu är en ny vecka avklarad och dessutom vårat första matte prov. Det var typ rätt svårt och jag har faktiskt inte en aning om hur det gick. Sedan hade vi bild i två timmar då jag satt med lera och gjorde en hand, haha ni kanske få se resultatet sedan.

For till Mio och red också, red barbacka en stund i alla gångarter och red inte hårt alls. Blev inte kvar så länge innan jag for hem och har nu ätit tacos, mumms!

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva.. Skulle egentligen kanske vara med Johanna men hon svarar inte och vädret är sämst så jag har tappat suget helt! Just nu känns Idol och kanske någon film tillsammans med fruksallad eller något, inte så dumt alls!

"Månadensblogg tävlingen avgörs på Söndag.

KISSIEDISSIEE!

Någon mer än jag som kollar på Kissie på The voice?
Jag har ingen komentar!!

Nu blir det skola till halv fyra...

hoppträning

Eftersom att pappa är i stockholm den här veckan ( gubbfan, jag vill också diit.. fast han ska iof dit och jobba, jag vill dit och shoppa, JAG KAN RIMMA) så har jag fått suttit med han i telefonen så att han har kunnat hjälpa mig lite med matten. Usch, det är verkligen med dåligt samvete som jag lägger mig och sover. Det känns som att jag rymmer från pluggande och borde sitta uppe hela natten. Men jag har suttit varje dag mer än två timmar flera dagar i rad. Nu tänker ni säkert, mvg barn? Nej tvärt om, jag behöver det för ett litet G.. Ja ni fattar, jag har jätte svårt för att ta in saker i huvudet. Får jag VG skulle jag vara gaaalet nöjd.

Aja det var inte det jag skulle berätta, utan jag ska berätta hur det gick på hoppträningen istället.
Jag var ju bara med på framhoppningen och det gick faktiskt jätte bra! Samuel (bror) var med idag och han tog många "fina" bilder! det fula är att jag GLÖMDE HJÄLMEN HEMMA så jag fick ta en ridskolehjälm, yippi!
Så nu vet ni att det inte är min hjälm, heh! Han tog dock inga hoppbilder.



Åter igen, klockan är mkt och jag måste sova.. Oj det lät nästan som ett "mamma har sagt att jag måste"
Men jag önskar att jag alltid lyckades lägga mig innan tio på vardagarna, men det är omöjligt!
Pusshej;*

Torsdag.

Efter en lång skoldag åker jag nu iväg och hopptränar.
Sedan måste jag köra sista pluggningen för matte prov i morron. Vi hörs senare ikväll♥

Onsdag.

Jag har iallafall fortsatt mitt pluggade ikväll, men inte så mycket matte utan mer engelska glosor.
Red med Emiley idag. Vi bytte häst idag eftersom att det blir hon som kommer rida honom då jag är i tukiet ( exakt två veckor kvar idag!!) Det gick bara bra för henne och Mio fick bli lite svettig.
Låter som att jag ska vara med på uppvärmningen på hoppträningen i morron. Det blir säkert jätte bra, han är så pass i gång att det ska gå bra.

Nej nu måste jag verkligen sova, först bjuder jag på en gryymt bra låt, som faktiskt min ganstaaah brother hittade!

( jag bju på en bild på min bror )

Breaking Benjamin - Blow Me Away



Månadens blogg, september

Dom som är med och tävlar denna månad är:
(klicka på bilderna för att komma till deras blogg.

Nr 1.


Nr 2.


Nr 3.


Nr 4.


Nr 5.


Nr 6.


Nr 7.



Regler:

- Denna gång får man rösta flera gånger.
- Ni som röstar måste ha en blogg
- kom ihåg att rösta i det här inlägget, rösterna räknas inte annars.

Enkelt va?
Har ni några frågor, eller om det är något som inte funkar/stämmer, säg till!

Anmäl er nu! (stopp!)

NU KAN NI ANMÄLA ER TILL MÅNADES BLOGG IGEN!
Det gör ni i här.

Skoldag.

Gissa vad jag gör? Kollar på IDOL såklart!

Min dag har faktiskt varit riktigt bra för att ändå vara en skol dag.
Jag vaknade tidigt och hade lång tid på mig innan jag skulle gå bort till elljusspåret. Så jag kollade lite på vakna med the voice och satt vid datorn en stund innan jag gick vidare till orientering. Själva den gick bra, det var fyra banor. En individuell,poängjakt(24min att ta så många som möjligt), en med kompass och en på tid. Det gick faktiskt ovanligt bra för att ändå vara jag, tror jag!

Efter det gick jag hem igen och duschade innan jag åkte tillbaka till skolan. Jag hade sedan lektion från 12.10 till 16.30 Tog en extra lektion för att ha en lärare när jag räknar matte.
Bra dag, undrar ni? Jo för att det var svenska och engelska och sedan två matte lektioner. Just nu går matten frammåt och då blir det faktiskt kul, så ja med tanke på en bra början på dagen så vart det inte så drygt att vara på skolan länge. 

Tisdag.

Hejsan. Är bara hemma en snabbis efter våran orientering. Har just duschat och tagit på mig kläder, ska bara äta upp min lunch så ska jag fara iväg till skolan igen.



haha massa mackor till lunch, hittade ingen annan mat att göra.

Kom ihåg att jag fortfarande, jätte gärna, vill ha svar på mitt armbands sökande. Kolla förra inlägget.
Puss!

HJÄLP?

Okej nu har jag suttit uppe BARA för att hitta alla snygga armband.
Vart tusan finns dom? Vill helst inte beställa, så alla Umebor..
Bilden är tagen från google.

..vart finns ex. dom där skit snygga armbanden och alla andra? hjälp!

Måndag.

Jahapp då var en ny vecka igång och började kanske lite struligt.
Min plan var att stiga upp halv åtta för att börja halv nio. Jag kliver upp rätt tid men får ett samtal av Marcus som frågar om han och några till kan komma( dom åker buss som kommer till skolan åtta) innan orienteringenär som börjar nio. Jag står som ett frågetecken men när jag inser att vi har orienteringen så byter jag om och vi åker sedan till elljusspåret, som jag nästan bor granne med. Väl där så föklarar idrotts läraren att vi inte alls har det utan den är i morgon (tisdag) Jahaapp, då fick jag ju fara hem och byta om IGEN för att sedan komma för sent till skolan..

Saken var den att det står på vårat idrotts schema att orienteringen skulle ha varit idag. Men om jag/vi hade varit mer uppmärksamma så hade vi vetat att det var flyttat till i morgon. Anledningen till det var för att vi hade "framtidståget" idag. Några kom typ och snackade om gymnasium och jobb osv. Jag tror att jag och Johanna mest satt och flummade, haha! Jo visst, jag hörde med andra örat vad dom snackade om men jag vet fortfarande inte vad jag vill göra efter skolan.. jag får P A N I K !

Nu ska jag sova, tiden går så jäääkla fort när jag väl hamnar vid datorn. Mina dagar just nu är skola-stallet-plugga, sedan är klockan rätt mycket och jag råkar alltid sitta förlänge. Vad jag gör vid datorn då? Joo bloggar och läseer tuuusen andra bloggar.. känns det som! Jag kan inte släppa bloggarna jag läser heller. Då menar jag både kompisars bloggar och "kändisbloggarna".

Skit samma jag måste verkligen sova nu. Jag ska ju orka orientera i morron bitti.. suck!
Gott natt och ha en fortsatt bra vecka!

/Elin ♥

Söndag.

Hejsan hoppsan. Jag har suttit och pluggat matte nu så länge att jag garanterat kommer drömma mardrömmar om matte tal.. Seriöst varför ska man kunna roten ur 63 delat med roten ur 7a upphöjt i 2, b upphöjt i 2. Okej det blev konstigare skrivet så där men varför??.

Hur som helst for jag och mamma med Mio till skogen idag. Vi stannade vid Ollespåret på kulla och red där i skogen. Grejen var att vi trode att vi skulle fara en 5km sträcka som gick genom skogen, så vi följde markeringar på träden. Efter att han ridit rätt länge så började vi hitta hinder. - Det där ser ut som hippos hider, sa jag men mamma höll inte med så vi fortsatte. Efter en bit till såg vi ännu fler och jag var då 100% säker på att vi var i hipposkogen  och det tog inte lång tid så fattade mamma också det. "Jaha" sa vi, vad gör vi nu?  Vi ringde runt och frågade om vi skulle forstätta att följa markeringarna på träden eller kanske fara till hippo och be pappa hämta oss. Men nej ingen visste och med våra två kloka huvuden så kom vi tillslut ut till hissjö/kullavägen. Då visste vi alltså vart vi var och fick följa vägen, där bilarna körde fort, tur att Mio är obrydd! Dock tog det ett tag att komma tillbaka till transporten men tillslut, efter att ha varit ute cirka två timmar, så kunde vi äntligen åka hem igen.

Ska vi se det possetiva i det här så fick Mio bra motion! Vi hittade en jätte bra galoppsträcka som Mio tyckte var super kul att springa på, svansen upp i luften och öronen frammåt är ett bra tecken. Plus att han inte ville sluta springa. Men så klart så galopperade jag inte hela tiden, minst en och ½ timma var bara skritt. Han var såklart trött efteråt men det var rätt varmt när vi kom ut ur skogen och upp på vägen.
Mamma fick också motion, fast hon är ju smalare än Mio och behövde det inte, Men hon är ju en riktig promenadare så possetivt eller negativt? Vet ej det bestämmer hon. 

Vi kommer nog inte ta om samma runda igen men vi kommer absolut fara till Ollespåret och rida men vi rider INTE runt utan vi vänder eller hittar en annan väg som inte är lika lång.



Nu väntar jag på att " Mannen under trappen" ska börja.

Ha det bäst ♥

God natt!

Nu ska jag ta och sova!
Var ute med massa folk ikväll och i morgon ska jag ta Mio nånstans och rida i skogen.
Vi hörs i morron, Jag är jätte trött!

/Elin♥

Lördag.

Hejsan!

For med Mio till hippo idag innan lunch. Red i ridhuset för att kunna hoppa lite.
Red först över lite trav och galopp bommar som sedan blev till tre studs. Tog det några gånger i båda varven. Gick jätte bra och han tyckte det var jätte roligt! Sedan avslutade jag lite lätt bara med ett enkelt på låg höjd. Var sedan nöjd och kännde att det räckde efter som att han inte hunnit hoppa så mycket efter vilan.


Nu väntar matte boken på att jag ska börja räkna. Har prov på fredag..
Puss!
 

Nötter och telefon kväll typ?



Sitter och äter Cashewnötter och pratar med Johanna om allt & inget.
Vi har snackat i mer än en timma nu om allt ifrån celluliter till prao till fönster.
Vart ska man praoa?

Puss & Kram

Fredag

Asså ååh, Jag vill ut men det är verkligen sämst väder. Ingen har  så jag har fastnat vid Idol igen.
Jag har INGET att sägaa.. Känns iof skönt att bara vara hemma, men jag var ju sjuk och hemma hela förra helgen också.
 Aja, hoppas ni får en bra kväll, Puss!

Torsdag

Sitter och kollar på idol just nu. Shit vad kul det är när folk gör bort sig, skadeglädjen är verkligen den sanna glädjen.

Red Mio på hackamore idag. Från början var han bara allmänt dryg. Han har aldrig funkat riktigt bra med det. Men efter att ha gjort några skänkelvikningar, volter och serpentiner, stannat - fram i galopp, halt osv. Så upptäckte jag att det var grymt bra träning att göra så men med huvudet högt så att han sätter sig på rumpan ordentligt. Nu fattar ni ointresserade ingenting( skiter jag i ). Han blev svettig av det lilla och eftersom att det är jätte bra för honom att vara bettlös ibland så vet jag hur jag ska rida när jag vill rida utan bett.

Assså neej. Robin Bengtsson var just med i idol uttagningen utklädd till tjej och sjöng. Har ju just fått ut ur mitt huvud hur snygg(alltså inte i tjejkläder) och bra han var. Typ in love again
Vet ni att jag var och såg honom när han kom till Umeå, gissa om jag var glad?? Plus att när jag var i stockholm så satt jag och några kompisar på Donken, Vem var där då? näe inte Robin själv, utan hans lärare. hahah, han visade mig bilder på Robin som han hade tagit när han såg honom live. Ahh det var rätt cool. Jag tror ingen riktigt förstod hur mycket jag gillade honom. Aja skit samma, Han är ju snygg men vafan man ska gilla en kändis så mycket som jag gillade han. Det slutar ju aldrig bra, man får helt enkelt bara glömma det.



/Elin♥

Justja!

Vet ni vart jag är om exakt fyra veckor!?



Då är jag i turkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiet!!!! Längtar som tusaan. Ska bli så jäkla skönt att bara få komma bort ett tag. Men det bästa är ju såklart SOMMAR IGEN! fast tänk om det regnar ? då blir det ju inte alls kul.. aja jag taggar iaf

Onsdag. 090909

Kom hem rätt sent igår igår efter dressyren så därför orkade jag faktiskt inte skriva, Jag var på tok för trött.
Träningen i sig inte inte särskillt bra alls dessvärre.. Jag och Mio fick bara massa tjaffs! Sedan tycker jag att vi inte gjorde annat än att trava. En liten skritt pause och några få varv galopp. Ska ändå ge det en till chans och säga att jag behöver mer galopp och att Mio just är igång satt och inte har nån kondis riktigt. Aja skit samma! Fick iaf några gulliga bilder innan jag for iväg på träningen.

Btw, Han gick in i transporten själv igår, HELT själv. jag bad knappt om det!
( Han brukar behöva nån som går in med honom och har varit lite bråkig med det dära)




Kan iallafall säga att han och jag hade träningsvärk idag!

Juste förresten. Mamma vill ha förslag till vinnarlåtarm, som man blir riktigt taggad av, inför en tävling då hon är tävlingledare.
Så om ni har något bra förslag på någon låt som man vill höra när man galopperar ärevarvet så säg gärna till!  Ni kanske själva tävlar och har hört en låt som är jätte rolig att höra när man har vunnit?

Nej nu måste jag plugga lite glosor innan sängen.
Puss!

Tisdag

Som ni märker har jag inte mycket att skriva om just nu när skolan går. Känns så tråkigt att skriva om skolan, för vad händer där, typ inget! Vi fick lära oss att använda kompass, eller jag fick det. Dom andra kunde typ sen innan.. men nu kan jag, tror jag.. hoppas jag! förra året, på vg/mvg tog jag en... vad heter det!?!?! GREJ! dom andra hittade jag inte, haha jag är sämst på orientering. END OF STORY!

Jag ska iaf snart ha dressyrtäning, hörde ni? DRESSYRträning. Får se hur det går, hoppas inte Mio blir för pigg men heller inte för seg, både och blir dryg i längden! Men jag ska alltså snart äta middag och rulla i väg till stallet för att göra klart i stallet. Mamma slutar jobba fem så efter hon har ätit oså kommer hon och hämtar mig och Mio i stallet måste vara klart då, typ vid sex. Träningen börjar 19.20 och är en timme skulle jag tro. Tror jag far och skrittar i skogen en stund innan.

Nu har jag inget mer att säga. Skriver när jag kommer hem igen
Puss på er!

/Elin♥

Johanna å ja.

Kolla vad Johanna har gjort.



Älskar dig meeest johanna, FAST att du tog med moppehjälms filmen, MEN JAG BJU PÅ DE!

En Shopaholics bekännelser



Justja, jag såg ju film igår kväll.

"Gör dig redo att bli förälskad i charmiga Becky Bloomwood (Isla Fisher) i den romantiska komedin En shopaholics bekännelser. Becky lever ett glamoröst liv i New York och hennes högsta önskan är att arbeta på en trendig modetidning. När hon får jobb som ekonomiskribent på en finanstidning inom samma förlag ser hon sin chans att få in en fot i branschen. Det blir dock inte riktigt som hon tänkt sig. Hennes spalt "Flickan med den gröna scarfen" blir en oväntad succé och själv blir Becky kär i sin snygge chef, arbetsnarkomanen Luke (Hugh Dancy). Men Becky bär på en hemlighet som hon till varje pris måste dölja vilket leder till oanade komplikationer. En shopaholics bekännelser är baserad på Sophie Kinsellas succéböcker och en av årets mest oemotståndliga romantiska komedier. En härlig film att se om och om igen!"

Jag tycker faktiskt inte att den här filmen var så jätte bra.
Jag har faktiskt inte riktigt nån aning om varför jag tycker så,
men det var som inte riktigt nån bra story i det hela.
Men därimot var den faktisk ganska rolig och ibland blev det så där pinsamt roligt.
Typ som i trailern, Hon har sagt att hon kan finska och måste visa att hon kan det.





Söndag.

Klev upp kvart över sju idag, eller nej det gjorde jag inte. Jag ställde alarmet på det men somnade om och blev väckt av mamma strax efter halv åtta.

Hur som helst så skulle jag och mamma fara till Vindeln och jag skulle hoppa George. Tanken var att vi bara lite snabbt innan skulle fara förbi och ta ut Mio men då hade en av tre hästar i en hage, gjort sönder hagen och farit ut. Dom andra två låg kvar i hagen då vi kom men ena var då lös. Så vi fick enkelt och snabbt fixa hagen och stoppa in henne ihagen igen i all hast om att snabbt komma till Mickels.

Väl där så lastade vi in och packade ihop och for iväg med George till Vindels ridhus. Vi lade fram lite bommar som sedan blev till hinder. Jag kanske ska berätta att det här var andra gången som han hoppade med ryttare, Han är ju unghäst. Första gången var för några veckor sedan, just innan skolan började då jag var i Mickels. Ganska tufft att jag var den första som hoppade han. Men faktiskt så är han rätt säker att sitta på för att både vara unghäst & hingst och han är faktiskt riktigt rolig att rida. Det bästa är att han är så försiktig också, han varken brallar eller gör andra dum heter.

Camilla, min moster ( min mammas brors tjej, okej man kan inte kalla henne moster men isåfall vet jag inte vad det blir så då får hon väl vara min storasyster! ) har skickat bilder från första gången vi hoppade. Här är några




Mamma fick ta Mio idag, känner mig lite hängig och dessutom trött efter hopp passet. Tror mamma ska ta en promis med honom en timma eller så blir det kanske lite tömkörning.

Hoppas ni fått en bra helg. Min har vart lugnt och skön iallafall!
Förresten, jag tror inte att det blev så mycket bilder från hoppningen idag. Om det finns och det ser någorlunda bra ut så kanske jag lägger ut den sen nån gång, men jag lovar inget!

Kram Elin♥

Lördag.

Ja så här är det. internet pajjade idag igen. men nu ska det funka.. hoppas jag!

Jag for och red Mio i skogen idag. Han var pigg som vanligt.
Åkte hem direkt efter det och duschade, åt och gjorde mig iordning för stan. Där jag inte hittade något alls..
Kom hem och deppade för att jag inte hade fått med mig något nytt hem. Men sen kom jag på att vi behöver en ny plattong, så vi åkte direkt och köpte en, pappa betalar såklart!! Den bästa skulle jag ha och det blev så klart den dyraste för 10.000 kronor.
Näe, så gick det inte riktigt till

Men vi har faktiskt köp en ny, vi hade helt seriöst typ gamlaste modellen på den förra som rev sönder håret totalt, nästan! Vi for på MediaMarkt där jag faktiskt inte hade varit förrut och shiit vad stort det var. Hur som helst så köpte vi den här.

  < klicka

Har såklart redan provat den och det funkar suuuper men är förstås inte värd 10.000 utan 699kr.
Jag har just kollat på bedtimes storys, inte en jätte bra film. Nu väntar " En shopaholics bekännelser

/ Elin ♥

Fredag.

Sitter hemma och är sjuk idag. Måste ändå snart åka till stallet en stund, ska försöka snabba mig lite så att jag kanske hinner åka med pappa hem.

Vårat internet funkade inte igår. Men vi hade klass/enskillt foto igår. När det gäller klassfoto tog hon flera tusen bilder känndes det som Kanske för att vi inte ville vara så seriösa som man måste vara nu.. Man får inte gör nånting alls nu.. vanliga kläder och en neutral min, inga tecken eller visa bh banden ( alltså inget linne ). Helt sjuka regler. Hur som helst tror jag att jag måste ha blivit helt sjukt ful på vissa bilder, typ asgarv, blunda, andra konstiga miner.. Aja skit samma! Sen så hatar jag dom enskillda bilderna, typ närbilder så man ser varje liten detalj på sig själv, huvva!

Juste förresten. Sakarias hade ju kjol, rosa leggings, smink och halsband på sig. Fotografen blev inte så glad men han sa att det var han vanliga kläder. Han fick dock stå längst bak och kommer förmodligen se ut som en kille med vanliga kläder och mascara.

 (klicka för att få bilden större!)


Nej nu måste jag kasta i mig lite fika innan jag far till stallet. Det spöregnade ju i morse men nu är det uppehåll. Hoppas det håller tills jag kommer hem igen.

/ Elin ♥

Skillet

Juste förresten. Skillet har släppt en ny platta som jag faktiskt tycker är riktigt bra. Inte exakt alla låtar men dom flesta. Awake heter skivan. Här är några av dom bästa låtarna, enligt mig.

Awake and alive




Monster


Lucy



Sometimes


One day too late


"Today I'm gonna try a little harder

Gonna make every minute last longer

Gonna learn to forgive and forget

'Cause we don't have long

Gonna make the most of it

 

Today I'm gonna love my enemies

Reach out to somebody who needs me

Make a change

Make the world a better place

'Cause tomorrow could be one day too late

One day too late

One day too late"




Tyvärr är det så här det ska bli när jag vill lägga in låtar eller kopierade texter. Seriöst, jag skrev ju om så att låt "rutorna" skulle bli små som en "remsa" men icktet ville den det. Har även testat skriva om men det går inte.. jag ger nu upp och ni får leva att det blev som det blev, tror inte att det gör så mycket men ändå. Varför går det aldrig att göra saker som jag vill?.. Det här förstörde slutet på min kväll.. tur att jag ska sova, Puss!

Onsdag

Måste börja med att berätta hur underbar min häst är! Han är den snällaste, finaste.. jag älskar han!
Även fast han är en häst så har vi också dagar då vi bråkar och jag blir på dåligt humör. Men idag är en sån dag som allt är bra från början till slut. En lång rid tur i det fina vädret. Han går huuur bra som helst och är pigg och jätte fin! Sedan var han goast i hela väden och, det går inte att beskriva. Mio min Mio, Min bästa!

Tog bilder med mobilen också, den har ju inte bäst kamera men den var inte det viktigaste.





Nej, nu ska jag och mamma ta en promenad, eller om jag går själv.

/ Elin ♥

Tisdag

Har nu pluggat Hk ett tag och det får vara nog, vi har Hk diagnos i morron så vi behöver ju egentligen inte plugga alls, sa läraren iaf.. Vi har även matte läxa, vi ska kunna det här med faktor, summa blablabla. JAG ORKAR INTE!

Får sms om att komma ut, ska jag eller ska jag inte? känns ovärt, jag har blivit jätte lat, igen.. Men faaktiskt så har jag två anledningar 1. enda dagen jag inte har Mio efter skolan. 2. jag har så jäkla ont i ryggen. Vi hade friidrott idag, efter att ha hoppat höjdhopp och sprungit 60m en gång tog det stopp. Gick till skolsyrran och pratade med henne. Fick nått smörjgrejs som inte funkade, sedan sa hon att jag skulle ringa sjukgymnast, kul? nej.. och som hon också sa - barn i min ålder ska inte ha problem med ryggen, jag håller med.

Haha värt inlägg, sorry men jag är för lat för att ansträga mig idag!