Lördag



Imorse hade jag och Bulan ett riktigt bra dressyrpass! Han var mjuk, stadig och rätt så kvick! Superkul! Nu blir det jobb för min del, 11-17. Därefter insläpp i stallet följt av gomiddag och slapparkväll! En lördagkväll i min smak!

Ikväll är det mamma som motionerar honom



Vad vi vet är han aldrig tömkörd innan. Men mamma bevisade idag att hon lärt honom. Jag är imponerad! Ska bli kul att se fortsatt utveckling. 

Afterwork

 
 
Igårkväll hade vi Afterwork med våran avdelning på jobbet. Kändes lite konstigt då jag var ledig men såklart väldigt skönt att slippa stressa. Vi var på The Bishops Arms och jag tog Entrecôte. Såklart. Dock helt fel val. De är tydligen inte det man ska äta där och jag tycker köttet var rätt tråkigt. Men mätt blev jag ändå såklart. Kvällen avslutades sedan där dagen började. I famnen på världens finaste pojkvän!
 
Idag klev vi upp strax efter sex. Tomas rullade mot jobbet och jag for ut på en kort joggingrunda. 3,5km klibbsnö. Hade tänkt mig några fler kilometer men de blev så himla tugnt, blött och jag fick känningar i benhinnorna. Inget bra underlag helt enkelt!

Torsdag

 
Så länge underlaget är dåligt är torsdag Bulans andra skrittdag på veckan då jag bara leder honom. Med honom är det ändå väldigt behövligt att jobba med honom på backen då han inte alltid vill lyssna på mig.. Så jag gick i skitvädret ca 30-40min och gjorde flera halter, öka/minska. Idag lyssnade han väldigt bra! En gång kastade han på huvudet, typ som "kan vi leka nu, jag vill göra något roligare". Skulle jag smacka skulle han garanterat börja bocka i de läget.. haha! Istället gör jag halt och idag sa han bara "jahapp, du är tråkig som vanligt".  Någon gång när ridhuset är helg ledigt så kanske, kanske att jag släpper honom. Gjorde klart i stallet efter den blöta promenaden och avslutade som vanligt torsdagen med att smörja lite grejer. 
 
 

Onsdag

 
Vaknade på fel sida imorse tyvärr. Åkte till stallet och mockade två boxar extra bara för att det kändes så skönt att bara stå där. Det är något speciellt med att mocka skit. Det är helt enkelt min typ av meditation. Vet att många andra hästmänniskor säger samma sak och jag vet att ni andra ser ut som frågetecken. Men så är det! Sedan for jag och Bulan ut på en skogsritt med Johanna och Gucci. När det var dags för trav blev Bulan mer uppåt än framåt. Efter en stund började han slappna av men påvägen hem började han om ville inte riktigt ge sig. Hade underlaget varit bättre så hade jag nog vågat "släppa" honom. Men nu fick det bli så lugn trav det gick med ofrivillig galopp däremellan. 

Hoppträningen igår.

Alltså tänk att jag fick grabben trött tillslut. Det kändes att han hade lite träningsvärk. Han var helt enkelt lite långsam i stegen och orkade inte riktigt lyfta på tassarna. Ser på filmen att det känns mer för mig när jag sitter på än vad man ser på filmen. Inte det att han blev seg alltså, ja det är lite svårt att förklara. På schemat stod iallafall en kort bana.Jag gjorde det väldigt enkelt och hoppade fram lite grann och red sedan banan pyttelågt. Långa vägar, stadig galopp och ett tempo som han kunde känna sig lite bekväm i. Så det blev mer som ett joggingpass för honom. Nu väntar ingen mer hoppning i veckan. Bara härliga skogsritter och något dressyrpass i helgen. 
 
ps. har iiiingen aning varför de blir sådan fruktansvärt kvalla när jag lägger upp på tuben. Det är ju ganska mycket bättre i den vanliga filen eller på mobilen..

Tisdag.

Okej, jag måste börja med att säga att det kan vara så att revbenet fick sig en liten spricka efter avfallningen i söndags. Det gör ju jävligt ont när jag skrattar eller hostar. Satte i halsen igår och fick en hostattack, inte bekvämt! Men som pappa sa i morse "Det går ändå inte att göra något åt, så det är bara att du biter ihop". Så då gör vi så. Men jag känner bara "vafan, varför glömde jag ta på mig västen som jag lovat att jag skulle börja använda". 
 
Nog om det. Jag åkte till Obbola direkt efter jobbet igår då måndagar är mammas dag med Bulan. Var en stund i lägenheten och jäklar vad dom hunnit med grejer i helgen. Tomas och hans pappa har fått upp nästan allt i badrum och kök. Det närmar sig nu!
 
Men tisdag idag alltså. Började dagen med en ca 4km kort joggingrunda. Har precis fått i mig frukost och sedan väntar jobb 10-18, följt av en sen kväll med hoppträning, precis som vanligt alltså. Jag ska dock bara vara med så att Bulan får jogga av sig ordentligt efter helgen. Han har garanterat tränigsvärk precis som jag. Sedan hoppas jag att vädret får vara som idag, imorgon och på torsdag. Då förväntar jag mig härliga uteritter i nysnö!
 
 

Måndag.

 
Jäklar vad träningsvärk jag har i övredelen av ryggen, typ latsen. Snacka om att det känns asbra! Det är ju precis där man faktiskt vill att ridningen ska ta. Måste betyda att jag haft rätt bra sits. Känner även av magen och insida lår. Sen mår väl inte min revbenen bäst men det må väl va. Hela är dom iallafall, garanterat. Tycker typ synd om min kropp ibland. Det har fått ta några hårda smällar på senaste tiden. Men men! Förresten pappa, var det kanske du som lämnade uppe sida 40 i VK idag, "Skaderisken är stor bland nygamla ryttare"? Om du trodde att det skulle få mig att sluta så hade du tyvärr fel.
 
Har precis ätit frukost och ska snart bege mig till jobbet. Jobbar 10-19 idag, men det ska vi väl överleva!
Haaaade!

Film från i helgen.

 
Har klippt ihop allt som mamma filmade i helgen. Även mina avfallningar såklart (kommer i slutet). Jag bjuder på det. Avslutande med att hoppa om serien och sedan räcke till oxer på fem galoppsprång. Inte ett perfekt avslut men vi orkade inte mer. Nästa gång är vi med i matchen ända in i slutet!

svett och tårar men mestadels ren lycka!

 
Det har varit två otroligt lärorika dagar för Emma Emanuelsson i helgen. Övningarna har varit utmanande, svettiga men framför allt väldigt roliga. Bulan har varit riktigt, riktigt fin och hoppat jävligt bra, om man får säga så. Igår var han väldigt pigg men höll sig ändå rätt bra i skinnet och kändes lättreglerad. Idag var han lite tröttare men hoppade ändå jättefint i början. När vi sedan slog ihop till en liten bana så var det soppatorsk för oss båda. Detta resulterade i en avfallning (okej det var en till också men den räknas fan inte.. helt önödig). Han blev helt enkelt lite springig och orkade inte riktigt hoppa ordentligt. Jag var heller inte där och supportade honom tillräckligt. Men vi avslutade bra och jag är överlag otroligt nöjd!

Nu är jag ärligt talat helt slut. Trött i kropp och huvud och värk i revbenet (bommar är inte sköna att göra magplask på så att ni vet). Vaknar garanterat mörbultat och lycklig imorgon! Bjussar på film sedan.

Lördagmorgon.

 
Klev upp strax efter sex imorse för att åka till Hippo. Mockade, tog en 20 min promenad med Bulis, gav han morgonmat och städade till lite vid boxen. Ikväll och i morgon bitti väntar träning för Emma Emanuelsson! Så himla längesedan sist och jag är verkligen jätte taggad! Hoppas Bulan håller alla hovar i backen. Det kommer inte vara värt att göra av med energi på annat då Emmas träningar brukar vara väääldigt jobbiga både för häst och ryttare!

Fredag




Det är helt underbart att tillbringa fredagskvällar i stallet. Så lugnt och stillsamt! Ikväll stod longering på Bulans schema och efter att han busat av sig lite så blev han tillslut mjuk och avslappnad. I vår kan vi förhoppningsvis longera oftare och då kan de nog bättra sig rejält! Men jag är nöjd med avslutet.

Hööks vår/sommar

 
Har hunnit bläddra i nya hööks katalogen två gånger redan, trots att den inte dumpat ner i brevlådan ännu. Är det okej och säga att jag vill ha allt? Nästan iallfall. Här är mina favoriter!

Från mitt utkast.

Nu är det bara timmar kvar. Nio för att vara mer exakt. Jag har väntat på detta så länge. Både med förhoppning och oro. 
 
Det har gått ungefär ett halvår sedan som händerna lite lätt började värka och exakt tjugotvå veckor sedan nacken började stelna. I slutet av sommaren kom svullnaden över händerna och på mornarna kan jag inte öppna vänster handen eller knyta höger handen. Vissa nätter vaknar jag av strålningar men oftast är det just att vakna som gör ondast. Speciellt när man får hjälp att ta på sig byxor för att händerna inte fungerar.. Foten har varit svullen vissa dagar men nu verkar iallafall den vara bra. Men vad gör det när mina knän började göra ont sedan fyra veckor tillbaka? Tar jag mig ner så att jag sitter på huk får jag hålla i något för att ta mig upp. Eller ja, i alla lägen där benen ska rakställas från en aning ihopvikt, så känns det som att lederna är tusen år gamla. Det tar helt enkelt emot och gör ont. När jag sedan inatt, vaknade och kved av smäror då det strålade i knäna, händerna kvar knutna och gick ej att öppna, då kom tårarna på riktigt. Vad fan är detta???
 
Efter några undersökningar och blodprover så vet jag fortfarande inte. Men imorgon väntar ett nytt. Ett på reumatologen. Jag lägtar men ändå inte. Jag måste få veta snart. Jag vill bara få återgå till min friska kropp som endast fick smaka på träningsvärk av olika slag. Fast när jag säger det, jag ska nog vara väldigt glad för det kan alltid vara värre! Men men tanke på hur snabbt kroppen har blivit sämre på så kort tid. Så känns det som att jag snart inte vet lägre. 
 
Denna oro alltså.. Det tog lång tid att förstå men jag vet nu. Jag vet nu varför jag är så otroligt lättstressad, lättirriterad och allmänt känslosam. Det beror på oron och en hjärna som saknar träning. Och jag vet nu, hur mycket min kropp behöver få frisk luft, rörelse och den där träningsvärken. Jag orkar bara inte ha det såhär!
 
Så här var jag påväg att skriva dagen innan jag skulle på mitt besök på reumatologen senast, men jag publicerade det aldrig. Idag känns det helt underbart att vakna varje morgon. Även om medicinen gör mig lite trött och stirrig så känner jag mig ändå så otroligt pigg tackvare att kroppen mår så mycket bättre. Jag hoppas verkligen att jag får sluta trycka i mig dessa tabletter snart utan att återgå till kroppen jag fick lära känna förra året. De vill jag inte uppleva igen. 
 

Hoppträningen igår.

 
 
Igår gjorde vi tre stycken övningar. 
- Vi började med att rida allihop i trav. På ena långsidan låg travbommar och där handlade det om rakväg. För mig blev det mest fokus på att få en avslappnad häst, vilket gick sådär. På andra långsidan var det fritt arbete och då fattade jag galopp där. 
- Andra övningen var två räcken. Minns inte hur långt det var emellan då jag hade fullt upp att hålla hästen lugn.. Sporrarna åkte av och en huva på och då fick jag myycket bättre kontroll. Han hoppade väldigt fina språng!
- Tredje övningen var den på klippet ovan. Två bommar innan en oxer som en studsserie. Där hoppade han riktigt fint!!

Onsdag



Veckans mest slitna dag. Har ont i huvudet och nacken som pricken över i:et. Men som vanligt är det värt det. Hoppträningen igår gick delvis jättebra och delvis dåligt. Att sitta på en häst på ca 600kg som exploderar gång på gång och man sitter däruppe och känner att hästen inte lyssnar alls, det är inte alltid kul. Det var av med sporrarna och på med huvan.. Undrar vem som smyger ner havre i Bulans krubba.. 

Mer om själva träningen sedan. Nu ska jag bege mig ut på en löparrunda innan en kort arbetsdag (12-15).

Måndag morgon.



Kickade igång denna vecka med att springa en 4km runda i motvind, på blåis. Känner inte för att lägga pengar på Icebugs just nu och ett träningskort är inte heller aktuellt. Då får man helt enkelt göra sitt bästa på det som är utomhus just nu. Inte direkt ett bra pass men bättre än inget såklart. (Ohlord, tog nästan 7min/km ser jag nu.)
 
Har en och en halv timma kvar innan jag ska åka till jobbet. Älskar att sitta och äta frukost i lugn och ro, dricka en stor kopp kaffe och bara njuta av lugnet. Idag väntar jobb 10-17 och sedan tänkte jag åka till Obbola och hjälpa till i lägenheten. Blir en bra start på veckan.

Film från igår.

 

Altsåå dom är så roliga, vilken överraskning!!



Flytta hemifrån paketet ala Magnusson. 
Tack mamma och pappa,
ni är fan så jävla bäääst!!!

Träning för Erik Berggren



Har haft en otroligt rolig och lärorik träning för Erik i Vännäs idag. Bulan började som en tickande bomb som exploderade en gång ordentligt.. Som tur var kunde vi lösa de med bomull i öronen och en huva på det. Sen var han helt okomplicerad resten av passet. Lyssnade bra, hade jämnt tempo och hoppade fint.

Fick mycket beröm av Erik och det känns jättekul! Är väldigt nöjd! Ett klipp kommer imorgon.

Mot Vännäs!



Nu rullar bilen från Hippo till Vännäs. Blir en träningsdag för Erik Berggren! Jag är såklart riktigt taggad trots att passet igår på Hippo gick riktigt dåligt. Så kan de va!

"Billion dollar horses"

Håller fullständigt med denna tjej och hon skriver det så bra.
Glöm inte att kolla på klippet hon lagt in också.

Äntligen fredag!

 
För första gången på evigheter så tog jag mig ut på en kort löparrunda imorse. Det gick såklart vääldigt tungt (som det alltid gör några gånger innan man vänjer skallen och kroppen med nya morgonaktiviteter). Men trots trött kropp så gick det ändå liite fortare än tidigare. Kroppen vänjer sig vid löparsteget igen och det känns så skönt att börja komma tillbaka igen. 
 
Men fredag idag alltså. Ska göra iordning frukost snart och sedan väntar jobb 10-17. Efter det väntar såklart ett ridpass i ridhuset för Bulan. En vanlig fredagskväll för oss alltså. Blir tempoväxlingar och övergångar som förberedelser inför morgondagens äventyr!
 

Ben & Jerry´s

 
Rensade mitt rum igår, allt utom garderoben.
Dessa älsklingar åkte i soporna.
Tänkte en stund på hur mycket pengar jag lagt på denna goda glass (då ser ni ju kanske att detta bara är en av varje smak jag provat, har ju ätit favoriterna i toppet ett x antal gånger mer).
Men alltså det är värt det, fast ändå inte..
inte alla iallafall.
Det har stått som en skön detalj i rummet iallaall.

Torsdag



Har verkligen fått två toppendagar att vara ledig på. Strålande sol och ca 14 minusgrader. Helt underbart! Man vill aldrig gå in. Hästen skötte sig dock bättre på gårdagens skogstur än dagens. Idag bjöd han på fina helvändningar och ett ordentligt bocksprång. Knäppa häst.. 

Här tog det visst stopp...



Hopptränigen igår.

Som jag sa på Facebook igår: Vad spelar det för roll att man kommer hem från träningen klockan 00.30, då hästen hoppat som en rund miljon? - Ingen som helst roll! Jag är jättetrött idag men även så himla glad. Johanna hade gjort en riktigt, riktigt rolig bana men travbommar, travhinder och lite kluriga vägar i galopp. Bulan var mer taggad än någonsin och hoppade som en katapult ibland. Känslan av att sitta på hans rygg är riktigt, riktigt bra även om han ibland hoppar lite för bra för mig. Men, precis som jag tjuter i ena klippet nedan, så har min balans utvecklats enormt tack vare Bulan. 
 
Valde att inte höja hinderna något igår av den enkla anledningen att jag ville att hinderna skulle kännas enkla i sig, då banan istället fick vara lite klurigare. Istället kunde jag ta mig tid och sätta ihop honom bättre, vilket resulterade i att han hoppade upp sig väldigt fint istället för att hoppa långt, som han gärna gör ibland. Jag är såååå nöjd!!
 

Tisdag.

 
Så är det äntligen tisdag. Klev upp halv sju imorse för att åka hem från Obbola. Jobbar 10-18 idag och sedan väntar äntligen hoppträning igen! Jag är taggad till tusen såklart.

Söndag

 
Har jobbat 8-16 idag. Inventering första tre föjt av lunch och sedan sista fyra i butik som vanligt. Timmarna rullade lite segt efter lunch men med härligt kollegor går tiden åt ändå. Åkte sedan direkt ut till Bulan. Hade tänkt rida egentligen men med pudersnö på is, storm och kolsvart ute så kändes det kanske lite väl spännande. Jag fegade ur helt enkelt. Så det blev en prommis. Gick rätt bra på väg bort men påväg hem var det en ställning som levde om pga av blåsten så han gick i en samlad trav halva vägen hem. Sedan lugnade han ner sig och gick i en väldigt ökad skritt resten av vägen. Jag försökte hänga med så gott jag kunde men gjorde flera halter i mellanåt för att han skulle lyssna. Så det löste sig bra ändå. Tog sedan in alla hästar och pysslade på lite innan jag åkte hem för middag. 

Hozier

 
Herregud så bra Hozier är!
Denna låt är också helt underbar. ♥

Morgonnöje



Sååå glad just nu!!

 
Fick ett sms av mamma och pappa idag när jag var på jobbet.
En resa till Turkiet i sommar är äntligen bokad!!
Hela familjen, inkusive Tomas såklart, åker. En bekant har nämligen köpt en lägenhet I Gazipasa så vi kommer bo där för att bara sola, bada, äta och mååå.
Längtar!

skutteliskutt.

 
Fredagskvällen och denna lördagsmorgon ägnades som vanligt till att vara på Hippo. Igår blev det ett dressyrpass på en väldigt avslappnad och ridbar liten prins. Inte riktigt kvick då istället men man kan inte få allt på en gång! Imorse plockade mamma fram en linje och lite bommar på volt. Då kom kvickheten istället. Gick bara bra och det var såå himla kul!

Fredag



Vaknar rätt trött och med en härlig träningsvärk i benen. Påbörjat strax en ny arbetsvecka med en hel del extra timmar pga inventering. Men det är precis vad kontot behöver. Nu kör vi!

Torsdag

 
Ägnade förmiddagen till en kort jogging runda och även lite, lite styrkeövningar när jag kom in. Börjar lite lätt introducera övningar som plankan, benböj, utfall osv. Har fått några bra grejer i julklapp så snart börjar jag använda mig av lättare vikter också. Men kroppen känns svagare än någonsin så jag får bygga upp det sakta men säkert. Känns annars så himla kul att vara på G igen!
 
Efter lunch åkte jag sedan till stallet. Mockade, gjorde iordning mat osv. Bulan fick sig en prommis och en timmes massage av Mirell. Lyxdag för honom! Han stod snällare än någonsin och jag tror han snart kommer kunna slappna av helt! 

Onsdag

Klev upp åtta imorse för att åka till stallet. Jag och Bulan fick sällskap av Johanna och Gucci för en skrittur. Just nu är det ju endast blötsnö och is tyvärr så det går helt enkelt inte att göra mer än så. Man får bara göra det bästa av situationen och vara glad för att jag kan åka till Hippo tre dagar i veckan för att kunna hålla igång. For sedan hem för dusch och lunch innan ett besök på vårdcentralen och apoteket. Fick åka till Teg för att köpa medicin då den jag har + en som är snarlik, bara fanns där. Går heller inte allt beställa och är förmodligen slut i hela Svergie. Suck! Hoppas dock att storpacket jag köpte idag ska räcka till återbesöket i Mars. Sedan vill jag helst slippa detta.. Annars väntar en lugn dag här hemma. Ska gräva ner mig i ny bok om kommunikation med häst. Hoppas på att lära mig massor!
 

Hoppträningen igår.


Måste erkänna att jag känner mig lite sliten från igår. Att först jobba och sedan åka direkt till stallet, det tar på krafterna. Speciellt när man tränar 21-22 och inte är hemma förrän mitt i natten. MEN, det är självklart värt det för det är ofantligt roligt! Det tyckte Bulan också trots att vi ändå hållt igång med hinder även om det inte varit träning. 
 
Men det var väldigt bra övningar för dessa taggade hästar. Sockerbitar på volt, lite bommar före och efter hinder i trav och galopp, lite snävare svängar för att verkligen få med hästarna osv. Riktigt rolig träning, trots att en i gängen åkte av in i väggen då de inte riktigt var överrens om vilket håll de skulle åt efter räcket på medellinjen. Vi hoppade det nämligen två gånger som i klippet ovan.  Förrutom då sista gången då vi vände åt andra hållet.. Hästarna lär sig fort och jag fick definitivt flasbacks sedan min dejt med väggen. Det borde vara vadderade väggar..

Måndag.

Shit, redan måndag igen. Vart tar tiden vägen egentligen? 
Igår blev en lugn dag. Ingen sovmorgn dock. Klev upp sex för att åka till stallet. Släppte ut hästarna, mockade, smorde lite grejer och tog ut prinsen på en sväng. Har förövrigt alltid trott att jag överdrivit när jag sagt att det tar 30 min att mocka Bulans box. Men jag tog tid igår. 40 min.. Han är inte renlig och jag är väl hyffsat seg och noggran. Men alltså.. 40min?? Med Mio och Raspen tog det fem minuter dom gånger det tog längst tid..)
 
Efter lunch for jag och Tomas en sväng på stan. Lite klädbutiker, möbelbutiker också Hööks såklart. Blev även en fika på Waynes för ovanlighetensskull. Hade längtat efter en Chailatte alltför länge! Kom sedan hem till en svingod  pasta med köttfärssås och ett vitlöksbröd. Detta framför TVn då "War Horse" rullade på femman.
 
 

True Detective

 
 
 
Under mellandagarna så satte vi oss, hela familjen och såg denna serie.
Utan förväntningar så visade sig denna bli en klar favorit.
Så ofantligt välgjord, oförutsägbar, mörk, spännande och grym.
Helt klart bästa serien jag sett.
Med endast 1 säsong på åtta avsnitt (kommer en till men med helt anna story)
så kunde den helt enkelt inte bli så där långdragen och tråkig.
Ni måste bara se den!
 

Lördag

Rebecca och Bulan på tävligen sist.
Foto: Jenny Nyström Welam
Började dagen med att åka till Hippo. På schemat stod hoppning för prinsen men med Rebecca på ryggen. Hon hoppade lite studs, vattenmatta och två hinder på åttvolt. Såg bara bra ut även om Bulan blev rätt taggad. Älskar att se honom från marken han är så gaalet söt och när Rebecca hoppar honom så bara lyser det i hans ögon av lycka. Fina, fina häst!
 
Efter lunch åkte vi sedan till Johanna, min tränare, på 30års kalas. Fick massor av gott fika. Vet ärligt inte när idag jag ska orka någon middag, mohaha! 

Gott nytt år!!

Hej igen!
Efter alla mellandagar på jobbet med en himla massa att göra så avslutade jag med att städa min avdelning heeela tisdagen då det var lite lugnare med folk. Slutade kl 18 på tisdag och åkte sedan direkt till Hippo där mamma var med Bulan. Hon ägnade hela dagen till att hämta hö, fixa i stallet och köra hästen till Hippo (med hjälp av pappa som också var snäll och ställde upp). När jag kom dit hade hon hunnit raka och borsta honom. Han bara stod där och blänkte som aldrig förr. Snacka om att jag är bortskämd.. Blev ett ridpass med lite hinder och Bulan skötte sig exemplariskt. Han var väldigt pigg men lättreglerad och jag bara satt där uppe på hans rygg och log. Därefter fick han sig en dusch innan vi åkte hemåt.
 
På onsdagen började jag dagen tidigt i stallet för att sedan hinna hem till brunch kl 11. Mamma och pappa dukade fram massa bröd, yoghurt osv. Sedan slappade vi bara framför TVn, hela familjen. Händer typ aldrig så det var vääldigt uppskattat! Strax efter fem skjutsade jag sedan mamma och pappa till Stöcke där dem skulle fira nyår., hos stallägarna alltså. Sedan rullade jag vidare till Obbola för superdupergod middag med Tomas familj. Blev en lugn och skön kväll innan vi sedan, vid ett, rullade för att hämta mamma och pappa. Passade på att ge Bulan en nyårspuss också. Då stod han lugnt och åt, vilket han tydligen inte gjorde på tolvslaget. Men inga sår eller skador så det var bra!