Tisdag

 
Idag är min sista lediga dag på min sexdagars semester. Tiden har verkligen bara flugit förbi men jag tycker att jag uttnyttjat den bra och njutit varje sekund. Idag tog jag sovmorgon till åtta, (fast klev upp sex och tog utsläppet innan jag la mig en stund till). Åt sedan frukost framför ett avsnitt av Gossip. Lite senare cyklade jag till stan och mötte upp min förredetta arbetskollega, Lotta. Snackade lite skit med henne över en kaffe i parken. Väldigt trevligt!  Kom sedan hem, lagom till lunch och la mig sedan en stund i solstolen. Ska snart åka iväg till Bulisen som ska få sig ett lugnare pass då han fick massage tidigare idag. 

Måndag

Började denna dag med ett ridpass på Bulis. Red ett pass ute på Hippos bana och han kändes rätt "loj". Men kämpade på bra trots värmen. For sedan med Tomas och hans pappa och kollade in kök till lägeheten innan jag for ut på en löparrunda. Nu har jag precis ätit en god middag och inväntar Tomas.
 
Måste bara berätta en annan sak. Jag och mamma försöker avdramatisera det här med vatten för Bulan. Det går jättebra att duscha honom men att lite försiktigt spola av ansiktet eller att få ner han i kanten av älven, är svårt. Speciellt det sist nämnda.. Har som mål att få honom att gilla älven till slutet av nästa sommar. Men idag kunde jag faktiskt spola lite i ansiktet utan att han brydde sig. Det slutade faktiskt med att han tog fast slangen i munnen och drack. haha.. ja, så här såg det ut.
 

Instagram blir fyllt av varma sommarbilder.

          
 
          
  
          
          
 
 
 @ eelinmag
 
 

Söndag

 
Gårkvällen var väldigt trevlig. Efter väldigt god mat hemma hos mamma och pappa så åkte vi till Obbola för lite öl och badtunna. Stannade ute tills myggen blev för jobbiga. Vaknade sedan vid nio imorse och for sedan ut till Vitskärsudden och badade. Var såklart väldigt härligt! For därirfrån strax innan två då det började blåsa lite väl mycket. For istället hem för en siesta innan stallet. Bulisen fick sig en kortare sväng men skötte sig fint! Nu väntar Gossip och lite godis. Precis vad jag behöver just nu!

Lördag





Började med en härlig hotellfrukost innan vi begav oss till Birsta. Spanade in lite i vanliga butiker men största delen av tiden gick på Ikea innan vi for hem. Toppar detta med pappas grillade pizza och nu ska vi bege oss till Obbola för att bada och dricka öl! 

Hotell Södra Berget








Ännu en underbar dag!



Fina häst!



Då de är sån värmebölja känns de helt enkelt inte ok att sitta vid datorn. I onsdags fick Bulan hoppa bommar för första gången på nästan fyra veckor. Jättekul tyckte vi båda och han kändes suuperfin! Igår blev de dressyr och han har aldrig känts så fin, såå jäkla härligt! Nu däremot blir de skogen innan lite strandhäng. Sedan åker jag och Tomas till Sundsvall!

Som jag längtat efter detta!




Ledig!!



Efter en del intensiva arbetsdagar med tryckande värme som kommer in, har även jag fått några dagar ledigt. Sex för att vara exakt. Det firades med att jag fick hoppa lite bommar med Bulis. Nu är frukosten intagen för både mig, mamma och Bulis så nu väntar ännu ett pass på Hippo! 

Om sommaren bara var lika härlig för hästarna...



Igår fick jag och Bulis varsin present av mamma och pappa. Jag fick en klänning (visar sen) och bulan ett myggyäcke att rida i. Så igår var vi så himla snygga under ridturen.. Eller inte. Men Bulan uppskattar det till tusen! Red till banan och han var vääldigt pigg och rätt stark men kämpade med att jobba loss de och i slutet blev bättre! 

Love of my life!



Nu firar vi..

 
..att denna vecka är över! Som ni vet har Tomas varit i Örebro men är hemma om vilken sekund som helst! Någon jag inte sa är att mamma, pappa och bror också är borta. Dom har varit i Göteborg och Samuel har spelat på Gothia. Skulle aldrig skriva ut att jag varit helt ensam då jag är alldelens för rädd för hembesök.. Men som sagt, nu är denna vecka över. Snart får jag hålla om min bättre halva och imorgon är även resten av familjen hemma. Har bara ätit matlådor i veckan, förrutom två middagar då farmor och farfar bjudit på god mat. Men så ikväll gör jag och Tomas det vi är bäst på. Entrecote, pommes, bea, sallad och Ben & Jerrys till efterrätt!! ååh vad jag längtar!

Fredag



Så här såg de ut efter att ha fått en Pumaleverans två timmar innan stängning.. Tur man fick hjälp inne på lagret! För kaos var det.. For till stallet efter jobbet och Bulan fick longera idag. 20min fram och avskrittning samt ca 15 min jobb på volt i trav och galopp. Fick se några bocksprång men även några mjuka fina steg i slutet! Dock förstör insekterna så mycket.. Han blir så himla irriterad! Men det är inte mycket att göra.

Junglebird



Avslutar min lediga dag med en drink på Rex tillsammans med Klara. Nu är jag redo för sex dagars jobb igen. Denna gång följt av sex dagar ledigt!

Dressyr

 
Åkte in till Hippo idag och fortsatte där jag avslutade dressyrträningen i tisdags. Dock var det väldigt varmt ute men han var faktiskt rätt pigg ändå! Men jag avslutade på ett 40 mins pass som kändes helt okej. 
 
Nu väntar tvätt, disk och dammsugning.. Men är jag snabb kanske jag får en stund i soffan innan jag ska iväg. 

...

 
 

Kom hem nu...



Kvällstrim

 
Jisses. Kom just in genom dörren efter en kväll i stallet. Slutade klockan sju och for bara snabbt hem för mat och obyte innan jag mötte upp min morbros sambo, Camilla, i stalllet. Hon ställde upp som chaufför och ridlärare. Gick helt okej, speciellt i slutet. Nu är jag dock heeeelt slut efter jobbigt löparpass imorse, nio timmars aktivtjobb och slutligen en timmes svettigt pass på hästryggen. Imorgon blir det en prommis för mig och Bulan innan jobbet så kvällen blir fri. Har lite annat att ta igen då jag just nu bara är i stallet och på jobbet. Typ sömn, tvätthögar och disk ungefär!

Snubblar på mållinjen.. igen!

 
Började dagen med en liten frukost, utsläpp i stallet och sedan en löparrunda. Idag var jag inställd på 5km på 25 min. Men jag snubblade på mållinjen.. Var såklart riktigt besviken till en början men efter en funderare bestämde jag mig för att vända på det. Det var ändå rekord och jag utvecklas just nu rätt bra! Med ännu lite mer intervallträning och fler mil i benen så har jag det snart! 

Så kickar vi igång denna vecka.

 
Efter nio timmarssömn så känner jag mig äntligen piggare! Förhoppningsvis var förkyldningsvibbarna bara en ordentligare signal på hur trött jag var. För jag har varvat helgen med att skratta åt allt eller bara hängt och inte orkat prata alls. Men nu känner jag mig pigg och redo för ny vecka. Hoppas energin ska hålla och att det verkligen bara var trötthet och inte en förkyldning som håller på att bryta ut. Har inte tid med sånt!
 

Söndag

 
Efter en lång arbetsvecka så laddar jag nu upp inför en längre! Jobb och stallet kommer att kunna täcka upp hela veckan och förhoppningsvis är dessa förkyldningsvibbar borta till imorgon.. Hoppas kan man ju iallafall! 

Söndag



Igår for jag och åt middag hos farmor och farfar efter jobbet. Därefter vidare till stallet. Blev en sen kvällstur. Gick med honom till "ridbanan" och red sedan på den piggaste Bulan någonsin. Vet inte vad som flög i honom. Fick lite lugnt på honon efter en stund men då fortsatte han ändå vara rätt ofokuserad. Avslutade med en någorlunda mjuk trav. Påväg hem hade han väldigt bråttom. Mest pågrund av alla insekter. Så när jag kom till grusplanen lät jag han trava. Och jääääklar! Han samlade ihop sig så otroligt fint! Inte stressat utan snarare avslappnat för att han kom ifrån insekterna lite. Kunde för första gången sitta ner väldigt bra och stillsamt och få en grym(!!) känsla. Dessutom kunde jag göra skänkelvikningar och öppnor. Har aldrig hänt tidigare då han rör sig rätt stort och jag är dålig på att sitta ner i traven. Mäktig känsla!
 
Idag blev det en kortare ridtur. Hade tänkt träna efter det men har tyvärr ont i halsen. Så ska ta det lugnt nu framtills det är dags för jobb. 

Lördag


Efter en dag på jobbet var de mer än ok att åka till obbola och äta hamburgare i gott sällskap! Nu väntar sängen. Imorgon måste jag vinka hejdå till de bästa som finns... Känner redan saknad!

Morgonpromenad


Idag fick Bulan bara en prommis! Dock en vääldigt rask en med två ordentliga backar. Vi var lite jagade av insekter så därav fick vi båda bråttom. Men 40 minuter blev det. Ikväll slutar jag jobba kl18 och då hämtar Tomas upp mig för middag med hans familj. Ska krama om Tomas tusen gånger extra ikväll. För sen åker han till Örebro en vecka... Önskar verkligen att jag kunnat följa med även iår, men tyvärr blir det inte så! 

Dutttiiii häst!

 
Tjohoo, både igårkväll och imorse var jag med Bulan till Hippo och oj så kul det var! Igår var han rätt tung i handen i början men kvicknade till efter en stund. Dock red jag väl inte så avslappnat och bra själv så galoppen var sisådär. Men han var rätt trött också efter en lång dag ute i hettande sol. Men idag red jag fanimig bra och han gick jättefint. Tränade på hålla honom rak utan stöd av staketet, sedan galoppombyten och tillsist övergångar mellan trav och galopp. Fick en wowkänsla i övergångarna till traven idag! Till galoppen är det lite sämre men vi tränar på! När han sedan gick raka vägen in i transporten kände jag att det verkligen blev en lyckad morgon i stallet! Duktiga häst!

Halloj!

 
Halloj!
Tar en paus från värmen. Tvingat i mig massor av vatten för det är verkligen suuuper varmt ute! Önskar att jag haft möjlighet att åka till havet men tar mig inte dit.. For med brorsan till älven för ett dopp (årets första) iallafall. Känns skönt att få två lediga dagar efter sju dagars jobb. Började iallfall dagen med något som skulle bli ett intervallpass. men just i slutet av uppvärmningen så fick jag ett sms av hovslagaren som ville komma klockan nio istället för halv ett. Så jag sprang fort hem igen för snabb frukost.
 
Så nu har Bulan på sig skon igen. Båda fram är värkade och peppar peppar såg det rätt bra ut även om vi plastade lite på den sämsta delen av ena fram. Så ikväll ska jag äntligen få rida efter att Bulan haft en veckas vila! Dock kommer det inte bli någon hoppning inom närmsta veckorna. Bara några småhinder. Men det är bättre än inget!

Peak Performance



Jag har blivit så less på att jag alltid ska köpa billiga hoodtröjor nu. Jag kan tvätta dem nån enstaka gång och sedan tappar dem helt formen. Så nu ska jag prova denna och se om det hjälper att lägga ner lite extra pengar. Förhoppningsvis ska denna hålla i mer än bara någon månad. Gärna i några år! Dessutom är den såå snygg, skön och modellen heter ju dessutom Elin!

Tisdag

 
Godmorgon! Har precis varit i stallet och även ätit frukost. Snart dags för jobb igen. Gårdagen gick i 180! Var i stallet med mamma klockan sex. Gjorde klart i stallet, släppte ut osv. Sedan for jag direkt och sprang. Långpass stod på schemat.. Sprang nog dummaste vägen hittills. Hela östra kyrkogatan från stan upp till kyrkogården för er som vet. Den smyglutar heela den vägen i 2km (har ingen kondis för backar..). När jag var uppe hade jag totalt sprungit lite mer än 6km och trodde att jag skulle behöva ge upp där. Men så fort jag svängde av från den vägen och det istället fick luta lite neråt så kom energin tillbaka. Hem hade jag sedan tre uppförsnackar men med neråt lutning emellanåt. Löparrundan slutade på totalt 14km i hettande sol. Var riktigt nöjd när jag kom hem eftersom att jag ville ge upp innan jag ens kommit halvvägs. Väl hemma drack jag ett glas vatten, strechade och hoppade sedan in i duschen. Det var då det kom över mig. Fick frossa, började skaka, må illa och andades aningen häftigt. Trodde att jag skulle kollapsa. Gjorde mitt bästa för att duscha snabbt och satte mig sedan ner när jag var klar. Fick tillbaka lite energi och gick sedan och åt frukost. Då var det helt över. Väldigt obehagligt men förmodligen vätskebrist / blodsockerfall. 
 
Senare väntade jobb 10-19 där det fanns massor att göra och dagen bara sprang iväg. Som tur var så hämtade pappa mig så att jag kom hem snabbt. Hade dessutom väääldigt ont i benen sista timmarna så jag är väldigt tacksam för att jag slapp cykla hem. Väl hemma åt jag middag och åkte sedan till Obbola. Jag och Tomas fortsatte rensa i längenheten ett tag innan vi gick och la oss. Även så blir det idag. Slutar 18 och sedan direkt till Obbola. Men jag kommer definitivt vara piggare i kroppen idag. Gårdagen var rätt smärtsam faktiskt. hehhe!

Du äger!



Satt ute från halv sex till halv tio ikväll. Först middag, sedan massa läsning. Så himla underbart! Mamma påminde mig nämligen om att man faktiskt inte behöver njuta av solen på dagtid, man kan ju faktiskt få massa ljus även på kvällen. Enda skillnaden är att man inte blir brun, men vad gör det egentligen? Dessutom njuter man ju mer av solen då den inte är som varmast. Nu däremot väntar sängen, imorgon blir det upp tidigt för en löparrunda!

Förtugg!



Alltså detta förtugg är bara såå himla enkelt och gott.
Bara att ta crostini, philadelphia med smak av chili och en vindruva.
Deeeelicious!

Älskade sommar

Igår efter jobbet så for jag och Tomas ut till Hissjö. Där var vi, mina tre kusiner med föräldrar och även farmor och farfar och såklart mamma och pappa. Det blev några lekar, massa god mat osv. Helt sjukt var varmt det var också, enda in i sena kvällen. Såå himla härligt! Synd bara att man jobbar och inte kan njuta av det på dagarna. 






Lördag


Blev grillat igår som jag misstänkte och glass och jordgubbar till efterrätt. Inte illa! Nu väntar jobb 10-16 och sedan middag med kusinerna. Älskar mat...

Fredag!

 
Heeej! Äntligen fredag! Nog för att jag jobbar i helgen men det känns bra ändå. Ska bli fint väder har jag hört. Jag har precis varit på gymmet. Trodde det skulle vara fullt eftersom att fredagar är enda dagen man kan träna innan jobbet (dom öppnar alltså 7 på fredagar och 9 de andra vardagarna). Men jag var ensam. Så jag kanske har mer förståelse nu för att dom inte har lika mycket öppet på sommaren. Men jag tycker ändå att de är tråkigt. Blev iallafall ett kortare pass med rygg och axlar. Fokus på teknik och fler reps. Nu däremot väntar frukost och sedan jobb 10-18. Längtar dock redan till middagen.. Får för mig att vi ska grilla!

Torsdag

 
Shit vad denna dag gått segt. Lite trött sådär i benen efter löparturen och sedan lite kunder. Men nu är jag äntligen hemma i min säng och ska se ett avsnitt av Gossip och äta Ballerina. Sedan åker jag nog till Tomas.

Torsdag

 
 
Igår hände det jag väntat på.. Bulan började tjaffsa och skon åkte av, han fortsatte tjaffsa och hoven blev försörd.. Så nu blir det vila för honom idag. Imorgon ringer vi vår hovslagare som varit ledig. Sen får vi se.. Inte mycket att göra, bara hålla tummarna att hoven "läker" och blir starkare. Så idag blir det alltså ingen ridtur så jag beslöt mig att ta en springtur nu på morgonen för att sedan få kvällen fri efter jobbet. Ett långpass stod på schemat så jag var uppe före tuppen och klarade av ett 12km pass. Jävligt nöjd! Första biten gick riktigt tungt men sedan rullade de på rätt fint. Den åttonde kilometern blev också tyngre men sedan fick jag upp flytet igen. Dock blir jag alltid lika förvånad över hur långt det är att springa en mil. Tar ju evigheter. Sen sprang jag ioförsig en alldelens för tråkig väg   så det gör ju sitt också. Men nu, efter dusch och frukost så känner jag mig på topp!

Längtar ihjääl mig!!

 

Onsdag



Efter fyra dagar ledigt är de nu dags att köra igång några intensiva veckor av jobb blandat med allt annat. Har sundsvallstrippen i fokus så dagarna ska förhoppningsvis så lagomt fort!

Morgonen börjar bra..


Är rätt sur just nu. Kollade in Iksus öppettider för sommaren och insåg att mitt kort inte ens är värt under sommaren.. Jag hinner träna på fredagmornar och ev sent på kvällen dom dagar jag jobbar... Less!!!

Ännu mer löparlycka!

Yeess! Tog mig heela vägen upp två första varven idag. Såå himla nöjd! Tredje varvet orkade jag kanske 2/3-3/4 delar av backen. Men är ändå jätte nöjd. De tar sig ordentligt just nu för varje gång!
 

Tisdag

 
Igår fick Johanna prova Bulan för första gången. Väl på "banan" så gick han suuuperfint och Johanna tyckte han var rolig att rida! Alltid så himla kul att höra. Speciellt efter att han skämde ut mig påväg till ridbanan... När vi kom hem sedan fick han sin vaccinationsspruta av vetrinären som gjorde återbesök på lilla Gerry. Han är faktiskt helt återställd nu som jag förstod det. Så det är jättekul!
 
Annars väntar backträning för mig idag. Minst en gång heela vägen upp har jag ju lovat. Så det måste jag fixa idag. Sedan ikväll har vi hoppryttarmöte och då ska mamma tömköra och duscha honom medan. Det behöver han. Han är mer grå än brun nu. Annars ska jag bara ta´t lugnt. Ladda inför intesiva jobbdagar, blandade med häst, pojkvän, fix i lägenheten osvosv.