Fredag

Har hängt med Cissi och Jenny ikväll i jacuzzin, hehe. Vi skrattade nog mer än vi pratade tror jag. Tänkte ta igen lite sömn inatt då jag hade jätte svårt att sova igår. Men icket, ska upp tidigt as faaakk imorgon och dra in Raspen till Hippo innan jobbet. Men det är ju roligt så det ska nog gå bra att kliva upp. Det har ju gjort de alla de andra gångerna. 

 

Härligt att facebook också använder sig av svengelskan!

 
"Your video "mamma och Raspen" is ready to view. 
You can now titta på den or välja en miniatyrbild."

jag älskar julen

 
När det äntligen lagt sig snö på backen. När det står några minusgrader på termometern och När julgranen på skolan står. När det luktar pepparkakor i skafferiet. När julgardinerna hemma hänger i fönstret och när ljusstaken äntligen står i fönstret.  Då vet man att det närmar sig jul och mysfaktorn blir hög! 
 

Provat mössorna

 
Idag for vi och provade studentmössorna. Testade stolekar, kollade priser osv. Jag hade ju hört vad det skulle kosta men jag hade, precis som mamma och pappa, gissat på att mössan skulle kosta 400-500kr. Men hörrni, dubbla det så stämmer siffrorna... Då ingår lite också såklart men vi har inte ens betalat kläder, skor, smycken, flaket, högtalare, mat, alkohol och studenbalen. Ska bli spännande att se var summan slutar.. Tror att det kommer bli ett otroligt kostsamt men jävligt roligt år 2013 (orkar inte nämna att plugg och allt arbete för projektarbetet..)!

Paradis

Jag och Cissi vann just choklad. Snälla som vi är bjöd vi klassen!
 

Thidemantygel

Någon som vill köpa en svart thidemantygel? Den är i storlek ponny. Hade den någon enstaka gång till Mio men han trivdes inte i den.. Priset är 150kr
 

Underbara allt

Är på så himla bra humör bara, nu flyter det skulle man kunna säga. Tvingade mig till lite plugg ikväll trots att det kändes helt fel. Men ibland måste man ju offra sig lite.. Sedan luktade det nybakat och det visade sig att mamma bakat kladdkaka, offrade mig lite på en bit, kärlek!  Klicka nu här för något annat underbart!!!
 

Onsdag

 
Oj så fin Raspen var när vi tog dagens skrittur i ca 40-45 minuter. Flyttade jätte fint för skänkeln och hade precis som förra veckan den härliga framåtbjudningen. Han tog ett väldigt fint stöd i båda sidorna, speciellt mot slutet. Duktiga häst! 
 
Nu sitter jag övervänt i undran om vem ska vara den 100e som gillar vår Wearhope sida på facebook. Klicka här.

hoppträningen igår

Är så exalterat på projektarbetet (snart 100 likes förresten, bara på knappt en dag) nu så jag glömmer att fokusera på allt annat och jag glömde nästan bort att berätta om hoppträningen igår. Det blev mycket markarbete och super bra övningar. Vi började i trav med bommar och volter innan vi la in galopp med studs och lite eget arbete. Han var ju inte taggad på det och tyckte det var både jobbigt och tråkigt. Hur får jag honom taggad på det undrar jag? Men det som var bra var att det han gjorde gjorde han med kraft. Speciellt det lilla hindret på volt (i galoppen), han tog i och satte bakbenen under sig istället för att flamsa över. Så det är bra! Sedan red vi en linje. kom in i trav med travbom före räcke, landa i galopp med fem/sex galoppsprång till oxer. när det var lågt red jag på sex första varvet men sedan på fem. Där kändes han klockren och sista varvet kom vi till och med nära till sista för att han tog ut steget liite för mycket och det är inte varje dag. Ni ska få se det klippet.
 
Ni får ett litet klipp från travarbetet och ett från sista gången på linjen. 
Jag är förresten alltid mottaglig för kritik osv så kommentera gärna!
 

WEAR HOPE

 
Nu är det dags. Nu kan ni äntligen vara med oss att hjälpa. Köp ett armband för 100kr.
Ni kan maila oss på: [email protected] eller
klicka er in på vår hemsida eller facebooksida
 

hopplaa

 
Printade en bild från ett klipp som jag lägger ut imorgon, samt skriver om dagensträning som gick väldigt bådeoch. Nu vet ni att det är sängen för mig!

En låt

 


Bra låt!
Nu ska jag se sista avsnitten av Portkod!

nu börjas det..

 
Får lite ont i magen. Behöver läsa på universitetet. Men vill jag det, nej nej och återigen nej!! Det finns säkert en massa roliga saker med universitetet också men då måste jag verkligen hitta rätt utbildning. Vill inte välja fel! Men den dagen som jag ska välja, den dagen är inte i år och inte nästa år. Tänker glömma det där nu, för ett tag. Det där med universitetet får vänta. Måste andas och jobba. Kanske ta studenten först(hehe), vad säger ni om det. Något taggade är vi, jo tack!

Vill ha vinter nu..

 
Nu är jag less på dom få plusgraderna som gör att man fryser men ändå visar lervälling på marken ena dagen och andra dagen is halka och bukliga grusvägar.. Varför kan det inte bara bli sådär lagomt med snö, varken för mycket eller för lite.
 
Vet att jag kommer få ångra att jag skrev så.. om nån månad kommer jag önska att all snö försvann. Men vi måste ju få klaga lite då och då. Nu ska jag ta och åka till Obbola, hejråå.

Läste just tidningen...

...och fick mig ett gott skratt, stackars cyklisten!
 

Söndag

 
Sådärja, har precis avklarat ett BodyPump + CX pass, känns jävligt gött just nu! Dessutom behövde jag verkligen jobba kroppen trött då jag och Tomas sov lite väl många timmar inatt, som vanligt.. Hade nog knappas kunnat somna ikväll annars. Har bakat pepparkakor ikväll också och nu tänker jag läsa Hungerspelen och kanske se något avsnitt av SOA innan jag ska sova. Där har ni min kväll innan jag inleder ny vecka igen.
 
 
 

Mamma och Raspen

 
Idag red mamma Raspen. Gick rätt bra för dom, speciellt om man tänker på att mamma knappt ridit raspen i ridhus, bara lite själv hemma och mest skritt. Men jag fick se galoppombyten och ett skutt över ett hinder på kanske 40 cm, inte dåligt! Jag red lite i slutet och de gick väl sådär. Han var nog lite trött från Emma träningarna han också.

Lite pizza

Igår blev det som sagt hemmagjord pizza med Klara, Cissi, Jenny, Johanna och Semhar. Det var mycket gott och väldigt trevligt. Nu ska jag vara lite social med Tomas tills han åker och jag och mamma ska till Hippo. Hejråå
 

Träning för Emma Emanuelsson, dag 2

Idag gjorde vi lite som igår. Att vi byggde på med mer och mer hela tiden. Lite bryta av till trav mellan och sedan öka/minska galopp. Tillslut blev det en liten bana. Så det var kanske inte riktigt bana då det var olika höjder, bommar mitt i, avbrott till trav, studs osv. Ni får se helt enkelt.
 
Jag är iallafall kanon nöjd! Han lyssnade super bra hela tiden och jag la honom inte alltid perfekt men han hoppade ändå. Har fått mycke beröm av Emma. Det jag ska träna på är som vanligt att vara aktiv med benen men så sa hon också "De har hänt massor sedan sist, det är som att polletten trillat ner".. Känns otroligt kul då jag verkligen känner så själv också!

Liten kommentar. Till första kommer vi inte igång. Vi hoppade sist av alla så vi skrittade ganska länge innan. Sen den blåa oxern, efter serien, kommer vi stort över och jag hinner inte komma tillbaks till ridning till andra hindret, därav en volt. Ser kanske inte super fint ut men ni vet den där känslan av att man klarar något man inte gjort tidigare - det är grymt!

Lördag

Jäklar vilken lång dag det blev trots att jag egentligen inte gjort så mycket. Vaknade med träningsvärk halv sju och tränade dag två för Emma med skakiga ben (skriver mer om sedan). Därefter duschade vi Raspen, packade ihop grejerna och åkte tillbaka till stallet. Skyndade oss att lasta ur allt ur transporten och sedan hem för att kasta i sig lunch innan vi for till .. nånstans bort mot vännäs.. och hämtade hö. Vet ni hur jobbigt det är, de väger ju en hel del! Kastade in i transporten och tillbaka till stallet. Lyfta av alla igen och in i stallet. Städade bort allt i stallet och for och handlade.. Ja vilken dag! Helt slut i kroppen och det känns kanon.
Sammanfattningsvis träning, hämta hö och handla.. Nu ska jag avsluta dagen på bästa sätt. Vi ska köra en favorit i repris med brudarna hos Cissi. Nämligen göra hemmagjord Pizza, galet vad gott det ska bli och trevligt såklart! 
 
Bild från förra gången! Nästan precis ett år sedan.
 

film och choklad

 
Det blir super god choklad och film ikväll. Perfekt då vi ska upp tidigt imorgon. Tur att jag rider sista gruppen imorgon som börjar halv tio. Rätt tidigt för dom i första gruppen som rider klockan sju.. Tänkte iallfall försöka åka dit tidigare för att hinna se lite innan jag rider. Så det blir väl ändå att stiga upp senast vid halv sju. Blir alltså att sova så fort jag hämtat pappa som är och partajar!
 
 

Träning för Emma Emanuelsson, dag 1

Vi började med att värma upp genom öppnor och super små serpentiner. Då jag säger super små så menar jag att vi gjorde de runt hinder och det var alltså studs, riktigt svårt allt hålla igån Raspen och vända på så små marginaler men det blev bättre för varje gång. Vi la sedan på galopp och hoppade lite små hinder. Därefter hoppade vi lite utan stigbyglar och sedan en serie som ni kommer få se. Vi lade sedan ihop allt till en liten bana.
 
Raspen var ibörjan av passet väldigt tråkig. Han var stel och höll huvudet högt med ett starkt tag om bettet. Men det blev bättre och bättre, efter ett tag var han rätt fin. Mot hinder var han egentligen inte så seg det var mer det vanliga att inte stirra sig blind på avståndet och hålla igång galoppen. Mycket bra övningar och super lärorikt. Ser framemot lite banhoppning (som det brukar vara) imorgon. Skulle gissa på att det kommer vara som idag, svårt men väldigt roligt!
 
Här är iallfall ett klipp från det att vi satte ihop allt vi gjort. Efter att jag hoppat det blåa hindret (som vi river) så ska vi släppa stigbyglarna och rida de tre små innan vi tar till baka stigbyglarna och hoppar sista, som jag igen kom tokigt på. Men så där lång anridning är svårt, man hinner hinner tyvär ångra sig flera gånger innan man tar beslut.
 

Street Strinder

 
Hade ni sett denna? Inte jag iallfall och vad jag förstår har den nyss kommit till Sverige. Som ni ser är den som en crosstrainer fast den tar dig framåt. På vintern ställer du bara upp den på speciella klossar så har du en vanlig crosstrainer.. Ca 15.000kr får man betala för den om du blev sugen, hehe!

Fredag

Det visade sig att det inte alls tog så lång tid att skriva provet. Valde att skriva en krönika med ämnet Klädkrav. Satt en och en halv timma ungefär så nu blev det mycket tid över för lite allt möjligt.
Ska dammsuga tänkte jag, skriva klart Projektplanen, betala räkning... och tillsist äntligen få åka till stallet! Ska göra mitt bästa för att få Raspen att se lite snygg ut trots vinterrakningen osv.. Har iallafall putsat upp tränset osv och mamma (hon är otrolig som vanligt)har rengjort benskydd och mina stövlar. Taggar träningen till tusen som ni kanske märker och hoppas på att det varken går för bra eller för dåligt! Nu däremot måste jag slänga i mig nån mat. Skriver sen!

redo för prov.. eller?

Breaking Dawn!

 
Ja alltså jag håller med, den var riktigt bra! Fast att den knappt handlade om något så blev det korta handligen lång och spännande. Och jaa varför är ungen typ animerad i början.. Såg bara skumt ut! Ingen gråtfilm iallfall utan det var rolig och spännande. Nu är det nog dags att sova. Ska sitta i skrivsalen imorgon 8.20 och göra skriftliga delen i Svenska, nationella. Har hela fem timmars skrivtid.. Får se hur lång tid det tar för mig. Men det kan ju vara bra att vara pigg iallafall!
 
 

Snart dags!

 
Ganska precis en timme kvar tills jag och Klara checkar in på salongen
för att se sista delen av Breaking Dawn.
Det sista på hela Twilight serien. Spännande!
Hoppas den är lika bra som alla säger.

Rosa

Alltså jag gillar ju det här med att matcha. Till vardags brukar det tyvärr bli i svart men i stallet är det ju mörkblått/rött som gäller. Men de senaste två dagarna har jag bytt om helt, nämligen till rosa.. Gillar inte ens rosa men det är fortfarande roligt att matcha. Dock var det inte lika kul när jag tog av mig stövlara, bytte om till det svarta  ridstövlarna och la på Raspen hans sadel med det... röda schabraket. Rosa och rött, lite fick man ju skämmas. Fast egentligen tror jag det bara var jag som brydde mig. Som sagt, kul att matcha!
 

Torsdag

Sitter fortfarande kvar på skolan men ska snart åka hem. Sitter med Tove och fixat lite på vår hemsida osv. Nu är det snart dags mina vänner så jag hoppas ni är redo att köpa våra fina armband!! Saknas bara att göra klart med sponsor nu sedan kommer jag länka facebooksida och hemsidan.  

En annan favorit pojke!

Idag har jag och Tomas tillbringat 1 ½ år tillsammans. Vi har fortfarande inte bråkat och jag älskar honon fortfarande mer och mer för varje dag som går. Från början trodde jag inte på det själv på grund av vem jag var då. Idag kan jag inte tänka mig ett liv utan honom, utan oss. 
 
Hinner inte leta fram bilder på honom, som förövrigt knappt existerar. 
Min dator när vilken sekund som helst och jag har laddaren på skolan.. bra där!

Ridturen idag

Kunde faktiskt trava lite idag. Det är ju plusgrader och det var väldigt mjukt i backen. Lite väl lerigt på vissa ställen dock.. Men det var vääldigt lite trav och mest skritt som vanligt och där var han riktigt fin idag. Det var nog hans framåt bjudning som gjorde det hela. Red mycket öppna / sluta som jag brukar men varierade också mycket att gå från öppnan till skänkelvikning på spåret så att säga. 
 

Dagens sanning!

om träningen igår

Känner mig som en riktig konstnär då jag tänkte bjuda på en bild där man ser hur vi red igår.
Vi började med att hoppa på räcket till höger, bom före och efter. Sedan likadant på oxern till vänster. Han var inte lika pigg som sist men samtidigt var det bra, han var där han skulle i tempot kan jag tycka för att han skulle kunna hoppa med kraft. Själva hindret var inte så stora problem utan nu kunde vi träna på precis det som skulle tränas på, dvs att få hästen följsam. Det är ju inte vår starkaste sida men det tar sig.
 
Vi hoppade sedan serien med kryss - räcke - oxer - räcke - kryss. Studs mellan första sedan ett galoppsprång till oxern, ett till räcket och studs ut. Det flöt på väldigt bra och även om vi nån kom kom in lite tokigt så tog löste vi det väldigt snabbt. Vi hoppade aldrig några höjder igår utan det var mer att jobba hästen följsam, och få använda sitt huvud lite extra. Nu är det tydligen två gånger kvar innan juluppehåll.. tråkig, välbehövligt, energisamlande men fortfarande tråkigt!
 

duktig häst!

Är super trött i kroppen. Som alla andra tisdagar efter hoppträning alltså. Berättar mer imorgon men måste tyvärr meddela att kameran var med men inte "kamera-mamman", ingen film denna gång heller.. Men i helgen på Emma träningen så lovar jag!
 
Bjuder istället på en jätte söt bild som jag hittade någonstans..
Tänkt om Raspen också kunde kramas sådär, det vore ju så himla mysigt!
 

här är resultatet, vad tycker ni?

 
 

Vi pillrar ihop armbanden för projektarbetet!

Någon med bra mattekunskaper som vill hjälpa mig..?

 
Vet ni vad problemet är?
Man kan inte ta hem och jobba för man behöver hjälp med varje uppgift..

Robin Bengtsson

Nu var det ju väldigt längesedan jag skrev om grabben. Varför? Jo för han är inte lika bra längre. Men han är ju fortfarande Idol Robin som jag la ner veckopengen på för att han skulle vinna.. Han kom tre och jag grät. Mohaha! Lyssnade iallfall nyss på hans senaste låt nyss. Bara för att jag ser hans blåa ögon framför mig med hans gulliga pojkröst så blev den okej. Men han var fortfarande bättre på Idoltiden tyvärr..
 
 

I Told My Kid I Ate All Their Halloween Candy

 
 

Måndag

Hej igen!
Vaknade med en hemsk huvudvärk imorse, därav mitt dåliga humör.. Har fortfarande ont även om det är bättre. Var som sagt till Hippo igår kväll efter jobbet. Åter igen kändes han inte så bra i uppvärmningen men istället för att sitta och nöta så hoppade jag en linje på sex galoppsprång för att få honom att tagga till lite, väldigt låga hinder. Därefter travjobbade jag honom innan jag började om med galoppen och hoppade lite studs. Så avslutade jag med lite galoppjobb och tränade byten. Travade sedan av och slutade där. Kändes bättre mot slutet och hoppas att det var tack vare vilan i veckan som det kännt lite sisådär. Idag skrittar han igen och imorgon är de hoppträning. Sedan skritt igen onsdag och torsdag innan träning för Emma fredag och lördag. Blir nog kanoners!
 
Sen bokade jag och Klara nyss biljetter till Twilight på torsdag trots att jag just gjort av med iprincip alla mina pengar.. Hur fan lyckas jag?
 

dumma måndag

Idag känner jag verkligen att jag vill fan inte till skolan.
Någon skulle behöva ge mig en lite extra dos med positiv energi..

Söndag

Tomas har precis åkt hem så nu måste jag verkligen plugga matte.. Blir inte mycket uppdatering idag då jag börjar jobba två till stängning, ska iväg till Hippo efter det då det var bokat nu innan jag jobbar!
Så blir nog sent ikväll men jag är tillbaka imorgon så ni vet. 
Bjussar på en Randombild.
Vill ha snö nu.. sådär lagomt!
 

Lördag

Vi har precis sett Dictator och ätit för mycket gott. Sett filmen förr men den är ju lite små rolig och går att se igen! Nu sitter Samuel och Tomas och spelar grand turismo. Så jag har as kul atm! Så det var bara det jag skulle säga. Hejdå
 
 
 

Lördag

Har precis kommit hem från stallet. Drog in Rappen till Hippo och det gick väldigt dåligt. Fast jämför man början mot slutet så ju gick slutet rätt bra. Men vad kan man förvänta sig när han skrittat sedan hoppträningen i tisdag? En stel häst och omotiverad ryttare, eh ja! Hoppas på ett bättre resultat imorgon. Hoppas på en möjlighet att kunna gymnastikhoppa lite då. Måste kämpa på att hålla igång honom liiite till. 
 
Nu väntar jag på att päronen och deras kompisar ska fara nångång så att man vågar sig ner på lite middag.. Sen  kommer förhoppnigsvis Tomas hit. Så vi ska hänga med plutten till vänster. Se på film och tare alldelens för lugnt. Nej jag är inte på mitt bästa humör men what to do.. (äta godis)

Äntligen helg!

Äntligen hemma. Gick till stallet när jag slutat skolan för att ge Raspen hö och hämta mamma cykel. Lite drygt när jag hade fetväskan och dator men jag fick motion iallfall! Ska slänga mig i duschen nu. Ikväll ska jag åka och gratta Sara som nydligt fyllt 18 bast. Blir dock lugnt för mig eftersom att jag börjar jobba 8 imorgon. Får se om jag kanske åker till Tomas ikväll så slipper jag åka till Obbola imorgon bitti. 
 
Lite less också. Skulle köpt ett "ny begagnat" träns idag men tydligen hade det blivit stulet.. Kommer det kommer väl fler chanser!
 

Nya stövlar.

 
 
Glömde visa mina nya gummistövlar. Fick dom av pappa i veckan. Helt perfekta. Ja utom att jag velat ha dom i rött med det fanns inte.. Men jag ska ju trots allt ha dom i stallet och då kanske man inte får vara så kräsen? Rosa är ju rätt gulligt!
 
 

Wayneskväll ikväll

Det blev pluggkväll ikväll med tjejerna. Skrev lite på en företagspresentation.. Har gjort klart den lätta delen men det svåra delen.. inte att leka med! Men jag måste bara berätta en chockerande sak! Kollade in mitt betyg för PMet jag skrev inför muntliga nationella i svenska. -MVG. Läser igen, gnuggar ögonen, nyper mig i armen, läser igen ungefär. Alltså jag som så många gånger kämpat med uppgifter och ändå fått ett G/+G som resultat kunde ju aldrig  tro att jag på denna uppgift, som jag inte alls satsat på, kunde få ett sånt bra betyg. Vad hände, jag får ju iprincip aldrig MVG? Måste prata med henne imorgon tror jag, något måste gått fel..
 
lite bilder får ni från waynes.

Less på dåligt underlag..

.. Men mest less på att vi iprincip bara har hårda grusvägar i stallet. Jag skrittar alltid minst en timme varje gång jag rider hemma. Skillnaden är bara att på sommaren kan vi ta och stanna till långt bort på en åker och rida ordentligen och sedan skitta hem igen. Nu är det bara, bara skritt.. Det känns som att det här skrittarbetet inte kommer något vart och vi får just nu inte ut något alls av det. Men vi får tänka positivt. Jag har ändå möjlighet att åka in till Hippo när det passar. Just nu ligger det på ca 3 dagar i veckan och det är inget att klaga över. Men jag får se hur länge till jag håller igång honom innan han får tils det blir vintervila. Det förtjänar vi båda faktiskt!
 
Nej, dags kanske att ta på sig något annat än mjukisbyxor och fara en sväng på stan. Ska försöka hitta en present!
 

Triss i vinrött!

 
For på stan under den långa lunchen igår med Klara. Shoppade tröjan och linnet på Gina och den stickade fanns på H&M, har dock inte bestämt mig helt om jag ska behålla den. Gillar vinrött starkt iallfall, känns så där lagomt mörkt utan att bli den typiska svarta färgen! Gillar inte allt för färgglada kläder tyvärr..

Torsdag

 Godmorgon!
Idag blev det en riktigt lyx torsdag. Skulle haft halvdag för att lärarna har något efter lunch.. Ingen svenska på morgonen för mig då jag redan haft mitt muntliga tal.. Matten och Geografin då? Jo eftersom vi har samma lärare i båda så sa hon.. "Räkna mycket matte hemma". Så vipps så var jag ledig idag. Vet knappt vad jag ska göra men tänkte iallfall rida trots att det är mammas dag. Man tackar ju inte nej till en ridtur. Speciellt inte när det ser ut att vara fint väder idag. Nu är det däremot dags för frukost. Magen kurrar..
 

Jag var på galnaste festen inatt!

 
Ja, ni hörde! Inatt hade vi fest i lokalen, det var jag och massa grabbar med snygga tatueringar! Där sitter även ANWTF som jag skrev om för ett tag sedan. Blev sjukt bra kompis med sångaren faktiskt. Jäkligt trevligt grabb det där. Träffade även lite andra härliga människor både folk jag kände sedan innan men mest fanns det riktigt coola människor. Vet knappt vilka det var.. Men mäktigt var det!! Dock hade Tomas försökt ringa mig en miljon gånger + en miljon sms. Han måste trott att jag dött.. Försökte ringa upp men jag slog fel siffror hela tiden och när jag väl slog rätt så gick inga signaler fram. Så jag gick ut från lokalen för att jag tänkte att det var täckningen det var fel på, men icket.. Istället träffade jag en tiger.. Helt sjukt. Stod helt still tills det att ägaren kom och tog fast den. Jäklar vad rädd jag var där ett tag men det visade sig vara en tam  och mycket snäll tiger. Därefter vaknade jag upp i min säng. Försökte somna om så att jag kunde komma tillbaka till festen men icket. Väckaren fortsatte ringa. Drömmen var slut och det var dags för skolan igen... Fan också!

hoppträningen igår

Alltså vilken häst jag hade igår!
Trodde han skulle ha träningsvärk från dressyren i Söndag men icket. Han tyckte allt var buskul! Vi började hoppa fram på ett räcke och en oxer. Redan där behövde jag bara sitta och vänta på hindret. Till och med en litet glädjeskutt efter ett hinder. Vi satte ihop detta sedan så att vi red det som en åtta. Det stod koner så att vi skulle rida åttan ett steg mindre för varje varv. Även det tyckte han var buskul och jag fick mest tänka på vägen, yttertygeln för att hålla honom i balans och hålla ihop honom. Åh det var så kul att han var så glad! Det såg säkert inte super snyggt då detta inte är vad jag är vad vid och jag rider tyvärr slarvigare när jag tänker omhoppning. Men ändå kändes det skit bra! Så nöjd!
 
Vi slutade med att hoppa lite lågt för kontroll. Det var två räcken med ett galoppsprång sedan avbrott till trav och travhoppa på båge, därefter galopp på två nya små räcken. Han lyssnade väldigt bra men vi behöver träna mycket på bågen/volten. han följer fortfarande inte med i svängarna så mycket. Men vi tog om bara volten sedan och fick till det hyffsat!
 
Sedan var det ju super kul att jag glömde kameran just då.. fan!
 

Klockan än 17:00..

...det innebär att det släpps ett nytt avsnitt av Portkod 1321!!
 
 
Wow.. man kanske kan tro att jag tidsinslällt inlägget
men jag såg nu att jag lyckades pricka exakt på sekunden!

Det är känslan som räknas!

När jag red Mio hände det aldrig att jag sa: "jag hittade inget avstånd". Jag räknade aldrig galoppsprång mellan hinder utan i mitt huvud fanns bara "Har jag rätt tempo blir det rätt, ju fortare dessto bättre". Visst kunde det funka rätt bra och kanske är det så man ska rida ponny? Men det känns inte inte lika bra som nu., att verkligen känna att man kommer rätt. Visst handlar det ofta, för mig, om att jag tappar galoppen. Jag kommer ju knappast alltid bra. Men nu handlar det mer om att bibehålla en kvickare galopp  än att gasa på och låta hästen hoppa. Vi ska ju göra det tillsammans och inget annat. Det kändes mer som en chansning än något annat under Mio tiden. Med detta vill jag inte säga att det har något med tränaren att göra. För så här kan jag tycka att det är allmänt inom ponny och jag vet att det finns folk som håller med mig. 
 
Fast nu vill jag bara prata för mig själv och inte för alla. För det är mer att jag vuxit som person inom ridningen. Sedan jag började rida storhäst så kändes det mer seriöst, mer allvarligt. Jag gillar det för jag har aldrig varit den här gasa,gasa tjejen. Det funkar inte för mig, jag blir bara stressad själv och behöver ta långa kliv till att kunna rida i ett högre tempo. Jag vill inte vinna, jag vill prestera och rida på känslan! Jag har verkligen min nuvarande tränare att tacka! Red för Johanna med Mio också (i slutet), men jag tog det inte lika allvarligt. Det här med att verkligen lära sig hur man ska rida. Jag lyssnade nog inte lika bra som nu. Jag har alltid brunnit för hoppningen och hästar överhuvudtaget, men aldrig har jag varit såhär intresserad av att verkligen lära mig mer! Det är inte förrän nu jag läser massa tips, googlar osv. Just för att jag vill veta och lära mig mer mer mer!
 
Jag älskar orden Agnes skrev i sin blogg. "Enda gången vi backar, är när vi tar sats." Jag tänker inte säga att allt kommer att gå felfritt nu bara för att jag gick en felfri runda senaste tävligen vi får ju inte glömma att jag hade åtta fel i klassen innan. Men jag tänker säga att i somras backade vi verkligen ordentligt! Men jäklar vad vi tog sats. I somras sa jag till Johanna "Nu måste jag bara kunna lita på mig själv igen för ingenting funkar, ingenting!" Så jag hoppade hinder på ca 70cm i flera veckor och inte föränn nu ligger hinderna på tävlingshöjden igen. Jag har en helt annan känsla, mest i mig själv. Tack vare att Johanna verkligen lyssnat på mig och hjälpt mig så enormt och tagit det i långa kliv, långsam takt. Men det gör ju också att min häst börjat tro på mig lite mer. Även om han är tydlig med att inte göra mer än jag säger så börjar han nog förstå att jag faktiskt vill det här igen. I somras grät jag varje jäkla vecka för att jag kände att jag kan ingenting, jag är så dålig, nu fan ger jag upp!
 
Vi kommer backa fler gånger. Om och om igen! Men vi lär av våra misstag. Vi behöver motgångar för att inse medgångarna. Det gäller bara att aldrig gömma sig och ge upp. Iställer får vi backa och ta sats. Ta ett så stort ste tillbakka som det behövs, för att sedan ta ett ännu större steg framåt!
 

 
 
 
 

Lyckan som uppstår när det är godaste maten som skolan gör!!

"Over and out student 2013"

Fick hem skolkatalogen idag. Så nu ska jag sitta för mig själv och vara lite elak mot alla! Förresten så hatar jag våran bild. Vi var ganska precis halva klassen närvarande. Jag vet det står ingen frånvarolista, vilket är konstigt för det brukar ju vara så. Våran frånvarolista hade kanske varit för lång? Hur som såg jag jävulst pissed ut men jaja. Förresten så följde det med en tidning med studenkläder, mössan och andra roliga saker. Lite taggad blev man för det är faktikskt inte så länge kvar. Tiden går så fort. 

Kalkon..

 
Sporten%20s%C3%B6ndag%2019.30
 
Spola till 19:50.
Jag tycker han gör rätt i det han säger och så illa lät det inte. Sen om det är sant eller inte, det var mest roligt! Jag säger inget om att det är super kul att folk vill ställa upp för Sara och super kul att hon fick sin häst tillslut. Jag satte dessutom in 30kr själv bara för att. Men det finns bättre saker att skänka pengar till? Dessutom skäms jag mest över att folk nu lägger ner massa onödig tid till att orka klaga på Mattias, Att han skulle kollat upp all fakta innan han snackade. När han ber alla om att detta ska tas med en nypa salt så fortsätter alla spy galla på detta. Låt folk tycka det dom vill istället så kan ni som vill kämpa för Sara, göra det. Själv hoppas jag all lycka till henne men det var fruktansvärt onödigt med denna debatt som blivit.. Dessutom, hur vet vi att det är exakt så mycket pengar som fattas, dem skriver att överflödet hamnar till fälttävlansungdomarna. Men hur vet vi att det är så? Alltså ärligt jag brinner av nu. Hela grejen var så onödig! PUNKT
 

ANWTF

 
Bjuder väl på ett jäkligt bra band som jag hörde på Metal Galaxy i fredags. Blev bara ännu bättre när man hörde dom på Spotify då sången hördes bättre. A New Way To Flavour heter dom. 

Bästa pappa!

För mig är han den bästa pappan som finns. Tänkte säga att han passar mig perfekt men det kan ju bero på generna han gav mig och därför är jag väl lik honom.. Logiskt va? Tack vare honom har jag fått min "dåliga" humor och musiksmak, dessutom är han träningsnarkoman och det är nog han som fått mig så taggad på träning. Men det bästa med honom är han är en sån snäll, klok är jävulst cool fast ändå töntig. Dessutom är han grym på att laga mat så därför står han so vanligt i köket och lagar godmat på sin egen dag. Farsdag. Som du vet pappa är jag otroligt dålig på att skriva texter och förklara mig så det kanske skulle räckt om jag bara skrev det enklaste och viktigaste. Jag älskar dig!
 

Söndag

Dressyrträningen idag för Lena gick riktigt bra. Hon är verkligen kanon duktig! Tycker Raspen kämpade på riktigt bra och var väldigt fin någonstans mitt i passen, sedan blev han rätt trött och började kastade med huvudet. Mest nöjd är jag över att jag fick till bättre stöd på båda tyglarna. Så nu ska vi träna på och jag hoppas det blir ett nytt pass för henne om inte allt för länge! Bjussar kanske på något klipp senare men ids inte kolla igenom det nu.

Har precis varit och ätit tårta hos min kusin och ikväll ska jag till Tomas. Undra om det kanske blir tårta där också då hans syrra fyller år. Nog om det, nu ska jag äntligen färga bort min utväxt!
 

Trend o träning

 
Tycker egentligen att denna tjej är rätt dryg! En riktig "spännbög". Men man får som blunda för de dryga och istället ta åt sig av av tipsen och inspirationen för dom är faktiskt rätt bra. Klicka här helt enkelt för att kolla in fyra barns mamman med musklerna! 

Torka aldrig tårar utan handskar

 
När jag hade läst tillräckligt många gånger: "Otroligt bra, ni måste se",
så kände jag mig lite tvungen att se. Ångrar mig inte en sekund trots att jag fick offra några tårar.
Om någon av er fortfarande inte sett denna serie i tre delar, 
se den. Så fin, tänkvärd och gripande!
Klicka er in på svt play, tveka inte.

Lördag

Har precis varit på Hippo. Hoppade lite med Jenny och Malin. Red fram på trav/galoppbommar, sedan hoppade vi fram på ett räcke lite innan vi studsade lite. Jag avslutade med att hoppa på ett räcke som stod på medellinjen. Har inte tränat så mycket på svängar och börjar känna att det är dags nu. Svängde inte så snävt men det blir ändå kort både mot och efter så det var mycket bra träning. Raspen var lite seg emellanåt men mot hinder så spetsade han till öronen och tyckte nog att det var roligt, för fin var han!
 
Hann även med ett Bodypump pass innan vi for på Hippo. Grymt avis på alla som har kort där.. dom som har kort där får ju ta med en vän tre gånger den här månaden. Därför ska jag passa på att utnyttja både mamma och pappa lite den här månaden. För det är så roligt, så tungt och så underbart. Lööv it! Nu ska jag slappa en stund innan det är dags att hoppa på en buss. Ska nämligen sitta barnvakt ikväll. Känns helt okej faktiskt! Undra om man ska fara och köpa något gott kanske.. får se helt enkelt.
Ha en bra lördag vänner och ovänner!

Kingsland..

 
Alltså det skulle aldrig falla mig in då den kostar 1060kr.
Men jäklar vad snygg den är och drömma, 
det får man!

Metal Galaxy

Sådärja. Jävligt lyckad kväll må jag säga! Äntligen får man komma hem med lite ont i öronen efter att ha fyllt hela kroppen men jävligt frän musik. Inte för att nån av dom läser min blogg men, jävligt bra grabbar!! Ja när man lyssnat på jävligt mäktig musik måste man svära lite extra.. förlåt för det! Nu blir det sova för mig, tänkte hinna med lika olika saker imorgon och då är det bästa att vara piggelin. Första är att ta ut Raspen iallafall!
 
Detta var tyvärr den bästa bild som min mobil kunde ta.. jävligt bra!
 

Helg!!

Nu mina vänner är det helg påriktigt. Blev en prommenad och lite plugg innan skolan. Började se "Portkod 1321" också. Eller jag hann ju se alla fem avsnitt som kommit ut då varje avsnitt bara är 10 minuter, men jäkligt bra är det! Nu blir det däremot andra bullar. Ska fara och köpa mat till Raspen innan middagen men efter det ska jag möta upp Emilia. Vi ska nämligen på Metal Galaxy ikväll vilket känns jävligt grymt. Länge sedan man fick se riktig musik live!
 
Från prommisen tidigare idag. Underbart väder!
 
  

Rösta på Sara och Rolf-Göran!

Ni glömmer väl inte att rösta fram Sara Algotsson Ostholt och Rolf-Göran Bengtssontill årets kvinnliga/manliga idrottare 2013? Ni kan ex göra det på expressen och aftonbladets hemsida!
 

Fredag igen

Efter världens längsta dag igår med bland annat, svenska nationella - muntliga och mega långa genomgångar samt lite extra plugg för att göra klart en religionredovisning dvs var på skolan från åtta till strax efter halv fyra. Så känns det ju mer än bra att gå skola halv två till halv fyra idag. Så nu ska jag försöka göra lite nytta innan småföretagande och idrotten. På idrotten ska vi åka skridskor förresten.. har inte gjort det på alldelens för länge så jag lär ju brilljera!
 
Det här var nog sist jag åkte, för två år sedan. Riktigt snygga brudar!

Önskelista: övrigt

 
1. Skärp, H&M - 99kr
2. Skor, JFR.se - 599kr
3. Klocka, Ur&Penn - 698kr
4. Datorfodral, Ordning och reda - 28 euro
5. Bok, kommer ut 15/11
6. Stövlar, Granngården - 399kr
7. Bok, CDON - 129kr
 
Skärpet, klockan, fodralet och stövlarna måste inte vara exakt den samma. På ett ungefär bara!
Vet att jag skriver precis som att jag kommer få allt, men.. jaja!
Det var iallafall sista listan. Drömma kan man men något kanske man får av Tomten?
Förresten så älskar jag presentkort, det kan aldrig bli fel!

Vill förövrigt äga den hästen!

 
 
Alltså nu råkade jag stöta på det här klippet igen.. Det är så hemskt. Han rider ju inte så himla dåligt mellan hinderna men när han hoppar så kan han ju inte alls följa med hästen över hinderna. Stackars, Stackars häst som ändå fortsätter att ställa upp. Vilken häst han är!! Samtidigt som någon verkligen borde säga åt mannen att ta ett stooort steg tillbaka innan han fortsätter.. Hoppas verkligen nån skulle säga åt mig om jag gjorde något så hemskt. Fattar inte ens att han vill fortsätta rida, han lär ju inte ha några kulor kvar om man säger så!

Onsdag

Gjorde ett mycket dumt val idag. For till stallet utan långkalsonger.. Har inte behövt det tidigare men attans vad jag hade behövt det idag, plus ett par tjockare vantar.. Jäklar vad jag frös när jag red. Så nu har jag tagit en varmdusch och klätt på mig lager med kläder. Skönt! Annars var Raspen fin att rida. Mycket fin. Dessutom rätt pigg och glad. Fast på tal om glad.. Han bet mig i låret idag? Han brukar lägga öronen bakåt lite för att "skrämmas" ibland när man borstar under magen och när man sadlar. Men nu råkade han visst gå all in och fick tag i mitt ben.. Sa åt honom på skarpen så han skämdes nog rätt bra och la icket bak öronen nå mer idag. Knäppisen!
 
Nu däremot måste jag skriva klart mitt svenska tal för imorgon och sluta tänka på den kalla årstiden som är påväg..
 
 

markarbete igår

Vi gjorde en riktigt bra övningn på träningen igår. Vi började med travbommar och byggde sedan på till det vi gör i klippet. Träna gas och broms lite. Jag är fruktavsvärt nöjd. Det mesta satte riktigt bra. Måste självklart säga något och de är att avbrotten och igångsättningarna kunde vart kvickare men fortfarande är jag suuper nöjd!
 

Hickstead

 
Idag är det ett år sedan Hickstead dog mitt i en världscuptävling, världens bästa häst.
 
Huvva så hemskt.. Helt overkligt!

nackdel med lov..

..jag har glömt hur man pluggar,
hur man kommer igång,
hur man öppnar böckerna..
hjälp!
 

jag om 40 år?

 
Ganska snygg ändå?

På skolan..

Har hål nu, som vanligt! Sitter med Johanna och Jenny i en soffa och värmer oss framför en brasa. Bra start på veckan, förutom att den värmer dåligt.. Jaja det händer inget speciellt idag. Skola, försöka plugga lite då mamma skrittar Raspen idag. Sen iväg till Tomas och sover där. Så det är väl det bästa med denna måndag. Det sistnämnda alltså. 
 

Söndag

Var till Hippo ikväll och red. Blev ett rätt ordentligt pass med mycket galopp. Tycker att han blev rätt fin i slutet och då blev även min sits mycket bättre. Jag vet fel ordning.. Om jag skulle sitta bättre redan från början skulle han gå bättre snabbare.. Men vi jobbar på det! Han blev rätt mjuk och liite, mycket lite, mer aktivitet i bakdelen. Nån dag ska jag ge han en jävel i ridhuset. Hoppa studs och även nån övning som han tycker är rolig i början så att han verkligen  kommer igång och verkligen får öronen framåt. SEN ska jag skapa fullt fokus och rida ett riktigt dressyrpass. Jag ska prova det minsann, lura han lite. Kan funka! Blir dressyrträning för Lena Unneby om precis en vecka så då lär vi få en hög med hemläxa iallfall.. 
 
Blev påminnd om en annan sak också. Detta var min sista tävling som junior. Nu får jag inte tävla ponny mer osv. Sa det vid matbordet tidigare"..Nu är jag young rider". Så sa min lillebror "haha jag hade klarat att bli det på engång!". Smart unge..
Godnatt!
 
 
Ett av de bästa minnena från ponny. Vinst i div 2 med bästa laget!

Söndag

Hejåhå. Snorar och nyser om vartannat.. Redan less! Har iallfall jobbat 8-14 idag så jag kom rätt nyss hem. Ska tvinga mig själv att försöka plugga nu även om det tar emot så fruktansvärt. Tillbaka till verkligheten nu. Ikväll ska jag fara till Hippo och rida lite. Har ju värdelöst underlag hemma så jag får rida lite ordentligt idag så skrittar han imorgon. Finaste Raspen. Jag är fortfarande så glad över gårdagen så ni förstår inte. Lättnaden! Det behövde vi och nu tror jag att vi kommer finna massor av energi för att kämpa nästa tävlingssäsong. 
 

på önskelistan: Till träning

 
1. Hantlar, 5 - 10kg ungefär.
2. Årskort på Iksu, står högst upp på listan - ca 6000 kr
3. Chinsstång, eller dörrtrapets som de står på Team Sportias sida -  299kr
4. Löpartights, H&M -  299kr
5. Linne, H&M -  99kr
6. Adidas huvtröja - 599kr
7. Adidas byxor, vet inte var dem finns? 

Hemmatävling

Ja vad ska man säga. Är så nöjd som man kan bli! På framhoppningen i båda klasserna kändes han lite sådär. Hoppade rätt bra men inget jätte bra tempo i galoppen alltid. Sen inne på banan blev han en helt annan häst. Hoppade först 90cm och då fick jag vara på han lite på ett och två sen drog han på lite och jag i chock satt fast i bromsen och då stannaden han på fyran och sen var han felfri resten, eller nej vi rev ett också men det skiter jag i. 
 
Till klass 2 som var 100cm fattade jag att är han som i första klassen måste jag kanske göra ordentliga halv halter. Sagt och gjort. Förutom att jag fick vara på han lite på ettan nu också så var vi sedan helt plötsligt i omhoppning och även den var felfri. Tårarna rann i chock och glädje. äntligen! Alla språng var inte super fina men det skiter jag fullt i för vi klarade det!! Dessutom räckte vår runda till en femte plats och vi fick göra vårt första ärevarv tillsammans. Fina fina häst!
  

John Whitaker tröja..

 
Riktig snygg huvtröja som dessutom går att vända ut och in, 
så har du samma fast i marinblått!
Dock kostar den 899 kr..
Du hittar den här.

Lördag

Älskar att jag vaknade upp i morse med ont i halsen och känner mig sjuukt seg i kroppen.. Nu förstår jag varför jag hade huvudvärk igår.. Vill inte bli sjuk!! Inget bra läge alls och idag behöver jag verkligen vara på topp! Jag får väl trycka i mig lite ipren och tagga till nu!
 
 
 

Tråkigt väder och huvudvärk..

Blev ingen joggingrunda efter stallet.. Fick en jätte tråkig huvudvärk och vädret var heller inte så taggande.. Blev soffan och chokladbollar istället. Får ta och springa lite imorgon istället om jag hinner. Ska iallfall fara och handla lite middag nu innan Tomas kommer hit. Ha en bra kväll allihop!
 

Fredag

Hej allihopa!
Fredag idag och snart slut på mitt allra sista höstlov. Hoppas på att jullovet kommer snabbt!

Idag ska jag försöka plugga ordentligt på filosofin och skriva på svenska talet.. Därefter ska jag fara och mocka och fixa i stallet. Raspen får vila upp sig till imorgon! Tänkte även hinna ut på en kortare joggingrunda. Bara känna hur det känns. Hade suuper ont i benen efter förra springturen så jag hoppas det är borta nu och aldrig händer igen men jag tror tyvärr att jag måste köpa nya skor om jag ska fortsätta springa längre än 7-8km. Får ont som faan..Hoppas iallfall att en 5km funkar för små bena! Annars vet jag inte vad det blir ikväll. Ska ta det lugnt iallfall då Tomas tydligen ska jobba imorgon och jag har ju tävling. Så utvilad ska jag vara! 
 
random bild. 
 
 

Torsdag(skulle ha publicerats för nån timma sedan..)

Sådärja! For som sagt till Hippo efter att jag fått i mig lunch idag. Raspen kändes lite sisådär eller, jag själv kändes lite sådär, men avslutades helt ok och då hoppade jag av och ledde honom ett tag innan vi slutade! For sedan och köpte lite havre innan jag for hem för middag. Nu har jag precis kört ett Body Pump pass och känner mig lagomt trött i kroppen. Förresten måste jag skryta lite. Samt säga att när man minst anar det, då jävlar. Igår hade jag verkligen ingen lust att fara ut och springa men tänkte nä jag kör väl 5km runda sen får jag vara nöjd. Huvudsaken var att jag faktiskt skulle göra det. Jag sätter då på helt rätt musik och blir så taggad och kände mig så jäkla stark. Helt plötsligt hade jag sprungit mer än det dubbla av vad jag planerat. Dock mådde jag illa som ett as efteråt och somnade så fort jag duschade. Fick inte ens i mig middagen på en gång och det är verkligen inte normalt för att vara jag. Tillslut fick jag i mig lite och då blev det som sagt halloween party på Lokal. Riktigt kul var det!
 
Snodde Cissis collage,
jäkligt söta var vi men vad var vi? typ skolflickor/töntar? Sista minuten outfit så att säga.

åneeej..

Alldelens för trött när jag kom hem igår ledde till att jag tyckte att jag inte skulle behöva kliva upp i lagom tid idag... FAAN, klockan var halv elva när pappa väckte mig..Får lite panik, har inte pluggat nå bra i veckan alls och sen ligger jag och sover hela dagen. usch!.. inte bra!
 
Ska försöka få i mig nån mat så jag kan rulla hästen till Hippo snart också. Dags att vakna nu!