Måndag

Kom precis hem från TRÄNA. Körde body Pump en timma och musklerna typ klibbade ihop.. om det går? Medan jag väntade på pappa så sprang jag på rullbandet, ca 3.5 km. BRA JOBBAT ELIN! Vädret ute har gjort min dag till den bästa. For ut och red lite lungt såhär dagarna mellan tävlingen och dressyrträningen imorgon. Vill förresten säga att inlägget tidigare endast innehöll DAMP från mig. Hemmatävlingen i helgen gick inte som jag ville så jag var bara otroligt arg på mig själv. Nu tar jag nya tag för Timrå helt enkelt!

lookbook.nu

Dry your eyes and take a breath

Det kanske är dags snart.. för jag kan inte det här längre!

prio noll!

Tänkte meddela att jag prioriterar bort bloggen ett tag. Hela datorn faktiskt.. Har egentligen inte tid och nu kommer bakslaget. Men dressyrträningen gick hyfsat bra mot sluten.




Mio har fått en luva av Krafft!

företagare för en dag



Jag och Jenny sålde fika på Västangård. Klara och Cissi på lilja. Tillsammans sålde vi för ca 550kr. Dock tycker jag att västangårdarna tänker för mycket på vikten.. sluta med de!

jag älskar er..

Även fast jag är så lat, så dålig på att hjälpa till och inte alltid varit den roligaste ungen att ta hand om så ställer mina föräldrar upp i ur och skur! Jag älskar att min pappa har samma konstiga humor och han är den som förstår min ironi. Jag älskar att vi kan lyssna på samma musik och att han stället upp och hämtar mig från stallet, för att han är världens bästa pappa och för att han gör det så himla bra.

Men jag har världens bästa mamma också och jag är tårögd påriktigt. Klart att hon också kan bli sur som alla andra men hon stället verkligen alltid upp. Hon sliter ihjäl sig för min skull. Jag skulle aldrig i livet kunnat klara av en egen häst utan henne. Jag ringde henne för att fråga ifall vi skulle till hippo och fixa något inför tävligen i helgen på torsdag. Jo såklart skulle vi spåna boxar.. fan sa jag för att jag precis fått ett sms om att jag och några skulle åka till TheStudio då. Men sedan får jag ett sms av mamman som alltid ställer upp, min mamma! Där hon skriver " Jag åker och spånar. Det ordnar sig. När jag börjar bli gammal och sliten så får du ställa upp för mig". Mamma jag kan alltid göra mitt bästa men jag kommer aldrig ens ha chansen att ställa upp lika mycket som du har gjort för mig! För det här var långt ifrån första gången!

Hon skjutsar mig till stallet, träningarna, tävlingarna. Har hon något annat hon måste göra, så stället pappa upp. Hon hjälper mig med hästen, bygger upp hinder. Hon är till och med grenledare och har alltså ett helt extra jobb som hon aldrig haft om det inte vore för att jag ville tävla. Jag känner mig så otacksam. Men jag älskar er mest i världen och jag gråter av tanken på att jag har er. Jag vet knappt hur jag ska kunna förklara och hur jag ska kunna tacka er. ni är grymmast!

Måndag

Ja, måndag och ny vecka. special vecka. Fick veta idag att vi ska prova på "företagare för en tag". Hur lätt är det att komma på ett sätt att tjäna ihop pengar på under en dag? Blev såklart att sälja fika på två olika skolor. Blir säkert bra! Efter skolan så skyndade jag mig till stallet men förbi hem först. Därefter skyda till TRÄNA men förbi hem för att äta middag och byta om. Nu är jag duschad och klar, fast jag har inte pluggat än! Hade nog inte tid att träna egentligen men har inte kunnat träna på två veckor så det var verkligen dags! Så nu vet ni vad jag gör. Dags för mig att sätta igång så att jag kan sova någon gång. I morgon måste jag ju vakna upp som en försäljare.. Btw, om någon från västangård eller liljaskolan läser detta. Ta med er massa pengar imorgon för att köpa gofika!


Hoppträning

Träningen idag bestod till stor del av markbom före hinder. Både i trav men mest i galopp. Vi hoppade två kortare banor. Till en början flöt allt på och Mio gick kanon bra! När hinderna sedan kom upp i höjd så blev det svårare. Han hade farten och jag visste inte riktigt hur jag skulle rida honom då. Asså det är så svårt att förklara.. Känns som att på sista tiden har man fått rida honom annorlunda, fast på ett positivt sätt. Så vi fick några stopp då jag inte riktigt hittade avstånd och komunikationen inte blev helt bra. Men vi avslutade bra och jag är ändå nöjd.

klipp från uppvärmning

Get your ass on the dance floor!




Söndag

Såå grym kväll. Märks nu också. Ont i fötter,ben, nacke, huvud och hals. Tårta, Sing Star och en massa dans blev det. Nu gäller det bara att vila upp sig och tagga till Hoppträning. Tänkte visa lite av vad jag fått i helgen också. Men som sagt, tack tjejer och tack till alla för presenterna! Bilderna från kvällen kommer sedan!

 

skyndaskynda



Det här har jag på mig ikväll. Fast bilden är inte tagen idag. Nu äre dags att äta och seda tagga. PUSS

Fredag

Hallojsan. Idag blir det inte mycket till uppdatering. Efter skolan rullar jag till stallet för att rida osv. Sedan skyndar jag mig hem för tårta och bullar. För idag blir jag 17! Inte så speciellt, men ett år kvar till 18, CRAZY. Tiden går lite väl fort ibland. Hoppas ni iaf får en bra dag. Min började med sång och krångel med datorn. PUSS
Kom på att jag inte hinner skriva i morgon heller. stallet+städdag på hippo, där efter skynda hem för partyy!

mina stora intressen!

Torsdag.





Drog till nolia på en håltimma och inskaffade massa godis, en tygpåse och någon informationsbok. Folk från massa högskolor/universitet var där och gjorde reklam.. så uppfattade jag hela grejen. Blondinbella skulle tydligen prata där också men vi hade lektion då. Fick mig dessutom ett leende på läpparna då jag hittade mer godis i min ficka. Godis hela dagen alltså. Börjar dra över gränsen igen.. tror jag måste ha något typ av löfte mellan min födelse dag och pappas sedan! Alltså äta så mycket jag kan!.. eller? Nej men seriöst. Just nu behöver jag godis för ikväll ska jag på möte och även skuraboxar på hippo, låter kul? Rycktas dock om fika på mötet så idag kan jag nog vara glad hela dagen! Mammas Mio dag dessutom så jag slipper kylan.. dock hade det inte gjort något för att få fara dit. Mio är min gladaljuslyckta! Nej, dags att hinna med lite innan perSSan kommer hit.. (okej jag spårar..skriver igen då jag är normal) HEJDÅ! nej vänta, måste tillägga att mio skoddes igår och enligt mamma så stod han OTROLIGT snällt. Hon tror att han har börjat lita På våran hovslagare även om han råkade bli sömstucken sist. Har haft en annan hovslagare som varken vi eller Mio gillade.. dumma han! Mio förtjänar det bästa så vi bytte och nu är allt som det ska osvosv. nej som sagt, Hejdåå

Modekungen.se

 

Onsdag - endast massa skolprat..

Kan säga att en stor klump lossnade ur min mage idag! Speciellt när hela klassen stressade upp sig över individuellavalen som vi ska ha valt till på fredag och läser i 2 & 3an. Att välja kurser var inte så svårt, men att få det att stämma med tidsplanering var inte lätt. Fick stryka och börja om, välja om och göra rätt.. hur drygt som helst! Men tillslut blev det:

småföretagande A
stresshantering
idrott & hälsa B
Aerobics
rättskunskap
trafikantutbildning

Inte säkert att man får det man valt heller.. Men det ska nog bli bra tillslut. Ska ju välja bland andra kuser i tvåan också.. Lutar mot Psykologi B, Engelska&Matte C.. Engelska C får jag se om verkligen väljer det med tanke på att jag ärligttalat är riktigt dålig på engelska. Språk överhuvudtaget är inte min grej!

Godmorgon mina söta nosar!



Vaknade just åtta och ska strax ner och göra frulle. Dressyrträningen igår gick väl inte helt åt skogen. Red på tredelat och jag är som nöjd fast att han inte gick så himla bra. Ibland huvet rakt up och stundvis rätt fint. Men han var ändå rätt stadig. Jag är nöjd över det lilla helt enkelt.

Nej, dags att klä på sig lite också.

@ schooool


Slutar om cirkus tjugo minuter. Ska dra en skolfika och sedan rulla hemmåt. Har dressyrträning ikväll också, NICE! Nej, tillbaka till lektion!

Alla hjärtansdag!


Min älskade, sötaste och finaste lillebror gav mig en chokladask som på bilden ovan, TACK!
Annars så har jag varit hos Mio och en stund hos Cissi ikväll. Hos Cissi var också resten av brudarna. Det blev fika och sånt trevligt. Nu däremot ska jag försöka sova. Vaknade tidigt i morse av ett hostanfall och kunde knappt sova därefter.. inte roligt! Hoppas ni haft en bra dag!

Dag 25 – Min favorithögtid.

Julen helt klart. Så himla mysig. Massa god mat, glad släkt och familj. Sedan gör det ju inget att man får massa presenter heller. Puss på det! och Hejdå till den där "25 dagar" grejen

Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.




Ja ni vet, OC såklart.. fast det går ju inte på tv längre. Ser inte så mycket på tv annars, endast Desperate Housewives och det är grymt det med!

Jag gillar drama serier och det är precis vad OC är. Dessutom är det massa snygga killar,
det är en del humor ( dock skrattar man mest åt Seth) och ah, gillar hela grejen!

Om man skulle tagit någon som går på tv skulle jag som sagt valt DH.
Av samma princip, fast inte så mycke snygga killar..

Hoppträningen

Ja, hoppträningen idag gick rätt bra! Hoppade fram på en "åtta". Där blev han väldigt ojämn stundvis i farten. Han stack iväg efter hinder och rätt vare va kunde vi ha tappat farten. Skyller lite på det nya underlaget. Men samtidigt vet jag att jag själv kunde ha ridit bättre. Där efter hoppade vi banan ( i videoklippet) två gånger.
Första gången kom jag inte riktigt igång tycker jag. Vi kom nära eller stort i början. Men när vi tog om på nått hål högre så gick allt bättre. Jag är nöjd!  (skruva ner ljudet om ni ska se klippet)



Nu tänker jag lägga mig framför OC!

Söndag..

..okej? vad hände med flickan som inte sov längre än tio? halv 12 är klockan nu och jag vaknade nyss.
Aja dags att göra ngt av dagen, ska köra till granngården,plugga lite, kolla en sak i lokalen A osv.
Skriver ikväll, har hoppträning sedan också!

Dag 23 – En låt som får mig att gråta.

Who am i to say - Hope. Orkar inte förklara..

Lördag

Shit vad det känns som att det ska vara söndag idag. Lediga dagar gör en dag-vild! Skippade iallafall träningen den här morgonen. Tänker satsa på att få bort hostan först!
Går kvällen blev iallfall lyckad! For först med Lisa, Nicke,Stefan,Kajsa och Rehn och käkade pizza. Där efter drog vi till Kajsa. Sjöng lite singstar och spelade sedan poker resten av kvällen. Promenerade sedan hem för att kasta mig i en varm säng.

Nu där emot är det lika fint väder som igår, fast flera grader varmare. Kan bli riktigt härligt att fara och rida nu!

Bilderna nedan måste ha tagits med en väldigt skakig hand..

Fredag

Ha en bra fredagskväll. Nu ska jag promma mot grubbe för pizza med några saknade!

Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.

Jag tycker inte alls om den här ..

Jag vill vara en tjej med bra självkänsla och självförtroende. Inte kaxig men jag vill kunna vara stolt över vad jag faktiskt har. Det finns alltid, ALLTID, någon som har det värre. Vad har jag som är dåligt egentligen? jag sitter inte i rullstol,är inte döv, jag har ingen sjukdom eller problem hemma osv. Så varför vara missnöjd? Jo för att man jämför bara med de som har det steget bättre, de tjejer/killar som är på tidningsomslag eller är på tv. Ja ni förstår. Men varför kan man inte lära bort sig det och inse att man har det bra.

Jag vill vara den som är nöjd över mitt utseende jag hatar att klaga på mig själv. Jag försöker att inte klaga på mig själv inför kompisar´osv, vet inte riktigt hur bra jag lyckas. Men för sig själv kan man inte ljuga. Jag kan som inte rå för att jag många dagar hela tiden vill ändra vissa delar. Vissa dagar ser man sig själv som ful och äcklig men jag vet att jag inte är ensam om detta. Kan det bara sluta nån gång??

Vissa dagar är det så, men andra dagar så duger man. Det jobbiga är bara att det ofta kan vara så olika. Ena dagen vill man inte äta något alls och andra dagen trycker man i sig kladdkaka,pizza,glass,cola . Jag börjar lessna totalt på det. Asså att man är så olika dag för dag. Att vara så där äckligt proppmätt tror jag ingen gillar? Men att låta bli det där goda är omöjligt. Så mitt mål är att bli bättre på att veta när det räcker. Sedan att det kommer ta hundra år får jag räkna med. Är dock glad att jag har en familj som inte dricker cola speciellt ofta, fullkorspasta/bröd osv. Men en gång i tiden var det inte så alls. Blev riktigt sur på mina föräldrar när dom slutade dricka cola och äta popcorn varje dag i veckan. Men idag vill jag tacka dom, för det är påriktigt ganska onödigt.

Shit vad detta spårade, antagligen orkar ni inte läsa igenom elller så kommer någon säkert klaga.. det kan ni skippa! Jag var bara ärlig .. Dessutom är jag inte missnöjd alla dagar i veckan. Är oftare missnöjd över att jag tycker att det fattas pengar än mitt utseende. Fast det kanske ni har märkt..?

Torsdag och helg!

Tro det eller ej men nu har jag helg, WOHO! Så efter en lång dag i skolan for jag med några fina till stan lite. Hittade lite smått som jag kan visa sedan. Nu ska jag dock göra en kladdis för kvällen ska tillbringas med brudarna + film + humor! Hare gott!


Fick godis från BikBok, är ju en trogen kund!

Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.

ge miiiig!



Asså byxorna är todiefor, men vafan 4K... ge mig!!!

Dag 20 – Min favorit film.

Det här är omöjligt. Att välja en? Men en film som jag sett tusen miljarder gånger är The Butterfly Effect, och jag lessnar aldrig. Den är så jäkla grym.. och nu vare fan länge sedan jag såg den, måste se igen!!

Onsdag.

God morgon mina kära vänner. Vaknade klockan sju i morse fast att jag har fet sovmorgon. Fick host attack och feberfrossa.. Men med lite i frulle, ipren, halstabletter och en lång morgon att vakna upp så har jag bestämt mig för att rulla mot skolan iallafall. Har inte så himla många lektioner och jag har ju ändå en häst som väntar efter skolan.

Tänkte även bjuda på en bild från halkbanan i måndags..



Nej, dags att hoppa i lite kläder!

Flyleaf

Fick världens crush i Flyleaf i helgen.. grymma ju!

Tisdag

Sitter just nu och nyser i 180, snorar och är annars på väldigt bra humör. Även om man känner sig lagom ofräch. Otroligt skönt att vi slutar 13.05 på tisdagar! Måste dock träna in några glosor nu men det ska väl inte vara några problemas. Har dressyrträning idag också, just när det blev kanon väder ute.. Men aja, det kommer fler fina dagar får jag hoppas!

Här nedan går Klara lös på msn.. suck!

Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.

Dag 18 – Vad jag åt idag.



ja hörrni, jag har ätit köttbullar,korv och potatis.. ingen rolig mat dag kan jag lova. Får hoppas på bättre från både skolan och hemmet i morgon!

Kul att jag först hoppade på en buss som var sen så att jag fick kuta till träningen. på väg hem antog jag att det skulle gå en buss kvart i.. icket, jag sprang till den i onödan! slutade med bil hem. tackar för det! Nu äre dags för lite plugg dessvärre..

Måndag



Ganska sött va..?

Ska göra min sista lektion och sedan äre jallajalla. Justja,  kan glatt meddela att jag ser vad min lärare skriver på tavlan, det är inte varje dag kan jag lova

Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

Antingen skulle jag välja någon rik människa. Prova på ett lyxigt liv precis som i film. Men varför? När jag kommer tillbaka till mig själv skulle jag ju inte uppskatta mitt liv alls.. Så varför inte välja någon person som sitter i rullstol, är fattig eller har andra problem. När jag skulle bli mig själv skulle jag kanske fatta att jag har det ganska bra. Jag vet faktiskt inte vad jag ska svara på den här. Förmodligen någon som har massa roliga saker planerade på dagen som inte innebär "hej jag har mycket pengar" utan någon som kan visa mig att pengar inte är allt utan man kan göra det man vill ändå. Men jag vet inte.



Eller varför inte byta liv med Dominique Geisendorff som är tillsammans med en snygging vid namn Cam Gigandet?

Lördag.

Började som vanligt min lördag med ett bodypump pass, det blir en vana!
Drog sedan med Mio till teg där Emma och Amir håller hus. Vi bytte häst och ja, han va en size större.. vilket kändes!  Men han var himla rolig. Båda två var pigga och lite sådär svår stannade. Vi bytte sedan tillbaka for hemmåt. Kul att få rida ut med någon i den här tråkiga årstiden.

Drar som slut på kvällen cupcakes med min bror och mamma. Har ont i huvet,halsen och träningsvärk. Har inte riktigt varit hundra sedan igår men jag hoppas inte de drar upp på med en riktigt förkyldning.. vore ju kesoo (kaos)

Dag 16 – Innehållet i min väska.



Ja, förrutom dator och en massa böcker så är det här de grejer som alltid följer med!

1234, de ni!




haha jaa.. har haft bloggen ganska länge nu! Nice att antalet besökare har stigit på sistone också.
Även fast jag inte skriver om så intereessanta saker men.
Har förövrigt lektion till 15.40 därefter stallet .. suckar!
Inget mer dator för mig om jag ska hinna leva livet, skriver i morgon. PUSS

Dag 15 – Någonting jag ångrar.

Jag har lärt mig att allt händer av en anledning. Så varför ångra? Men om jag tänker efter så ångrar jag ändå en sak väldigt mycket. Att jag inte började anstränga mig i skolan lite mer tidigare. Är ändå så seg lärd och det tar evigheter för mig att fatta.. men som sagt annars finns det väl ingen anledning att ångra sig, eller?



haha sjukt fula bilder från 2006-2008

JIMMIE FÖRFAN



förlåt för att jag inte har hört av mig, kan du ringa mig ikväll?

Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.

Dag 13 – Mitt drömbröllop.

Mina drömmar om framtiden verkar ju inte existera? Vill jag gifta mig? fast jo det vill jag nog.
Men det blir säkert ett vanligt. Vitklänning i en kyrka. Eller.. nu när jag tänker efter, ute på något fint ställe?
Som sagt, när och om jag gifter mig. Är jag säkert på att jag kommer göra det på rätt sätt, men än vet jag inte vad det är!

Onsdag.



Ska precis ha VI-timme. Ni vet  fika, chilla, snacka och sedan åka hem.
Annars är dagen som alla andra. skola,stallet,träna,plugga och sova! KUL
Hare bäst!

Tisdag..

Jag är rätt besviken just nu, eller kanske sur. Att byta lärare, tränare är kanske ok en gång. Men flera gånger är inte kul alls. Jag har haft tre hopptränare under mina år på Mio, varav den första bytte jag ut förra året och sedan hade jag min andra en termin. Jag har heller aldrig varit missnöjd över mina tränare. Men det är alltid jobbigt att lära känna en ny tränare men nytt "språk". Det är även skönt när läraren lärt känna mig och min häst. Allt blir enklare. Just nu har jag Johanna Forsman som hopptränare och jag är super nöjd med henne. Skönt var det också när vi hade henne som dressyrtränare för hon kunde snabbt lära känna,förstå osv.. Jag vet faktiskt inte varför vi inte har henne denna termin men jag fick acceptera att vi skulle ha en ny. Jag och Mio har ju aldrig varit dressyrproffs. Våran kombination är inte den bästa. Han biter fast i bettet och jag har dålig sits osvosv.

Jag tror att det kanske var igår som jag sa till mamma att det kändes jobbigt att byta tränare igen. Förklara vad vi behöver hjälp med, berätta hur det har gått tidigare, våra mål osv. Tanken jag sedan hade under dagen inför träningen var att "skulle inte förvåna mig om vi bara har denna tjej den här terminen", för det vore grymt jobbigt. Men vet ni? det blev värre. För vi fick veta efter två lektioner att hon har bytt jobb. Vi ska nu ha en annan tjej den här terminen..(tre dressyrtränare på 1år) så? ska vi ha ännu någon annan nästa termin..?

Vill ännu en gång påpeka att ingen tränare jag haft har jag varit missnöjd med.
jag tror heller inte att den nya är dålig, nej tvärt om, hon verkar väldigt duktig. Jag börjar bara lessna totalt med att kämpa på med dressyren tack vare dessa byten. allt blev just mycket jobbigare!

aja,här kommer ett jätte kort klipp till er som inte orkade läsa texten, eller som inte har något annat för er.

yeah, i know it aint right!

Hinner knappt skriva, ni får nöja er med mina "25 dagar om mig". Efter skolan igår for jag till stallet,träna, pluggade och somnade. Ungefär samma idag, fast plugg nu, stallet för dressyrträning och sedan sova.. Men lyssna på dessa fyra, om ni inte hört dom för 100 år sedan kanske?


Helt enkelt underbar!



Tänkte mest på vd jag sa från förra träningen och det gick kanon bra! Allt flöt på och han tog tag i hinder. Så himla positiv och glad! Det gör mig ännu gladare. Nu gäller det bara att behålla det positiva för om tre veckor är det äntligen tävlingsdags.

Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.