Helgen kunde inte börja bättre!

 
Så jag vaknade av alarmet klockan sex imorse. Åt frukost och trampade iväg till Hippo för att rida Selymes. Men halvvägs till Hippo ringer Ingela. Roligaste samtalet på länge. En plats blev ledig för Erik Berggren i helgen och hon undrar om jag vill hoppa in! Så jag cyklade hem igen, svävandes på moln. Åkte istället till gymmet en stund och allt gick lätt. Snart ska jag åka och klippa mig och sedan .. Hoppträna med lilla grå! Så himla taggad. Kommer bli en grym helg!

Det gör så jävla ont.

Skrev detta för två månader sedan men valde att inte publicera. Men jag gör det nu. För idag är en sån dag.

Jag vågar knappt fråga mig själv hur jag mår. Jag har bara en stor ångest. Jag vill inte veta mer, jag vågar inte känna. Jag tänker inte gråta, vill inte att andra ska se. Jag får ta smärtan i magen istället. Då är det ingen som ser.  Fast jag vet att andra skulle förstå mig. Men jag vill inte prata om det. Jag orkar inte förstå just nu vad som faktiskt händer snart. Vad som faktiskt lämnar mig. Vem som faktiskt lämnar mig..


Klart som fan jag mår dåligt när jag snart förlorar min bästa vän. Ord kan inte beskriva hans personlighet. Hur han är mot mig, mot oss. Ord kan inte beskriva kärleken till honom. Ord kan inte beskriva hur den kärleken just nu gör så förbannat jävla ont. Efter så många motgångar började ju allt ljusna, sen blev det såhär..  Men jag ska vara starkt. Jag har ju redan varit med om detta engång för bara lite mer än två år sedan. Jag förlorade en vän då också. Så nu är dom snart två där uppe. Två på samma äng. Önskar bara att jag kunde få se dom ihop. För jag vet att dom kommer gilla varandra. Klart att dom kommer vara lyckliga tilsammans däruppe. Dessutom ses vi en dag. Förställer mig hur dom galopperar på ängarna utan någon som helst smärta i kroppen. Det är bara lycka, inget annat. 
 
Livet är så jävla orättvist. Jag hatar livet. Jag hatar orättvisa. Jag vill bara ha dom hos mig. Friska hela livet ut.  Mio och Raspoetin. Världens finaste hästar. Jag kommer alltid att älska er!♥

 
 
 
 
 
 


 
Vi ses på andra sidan..

Torsdag

 
Startade dagen med frukost halv nio. Såg gårdagens avsnitt av Studio Paradise och vandrade sedan till Iksu. Körde rygg och biceps. Gick helt ok! Tog sedan en PW på 3km. Känner mig piggare idag. Hoppas det bara går uppåt. 
 

"I see fire"

 


En av de finaste låtarna på länge.
Lyssna och Njut!

Onsdag

 
Igår efter middagen så tog jag faktiskt en ipren och drack ett stort extra glas vatten. De gav lite extra energi så en promenad i -20 grader blev det. Tillslut. Idag klev jag upp vid halv nio och ett tag därefter var jag på Iksu. Tog igen lite av det jag skulle gjort igår + lite av vad jag skulle gjort idag så det blev axlar, mage och lite triceps. Inget pass att hurra för då min ork är på noll. Hamnade på soffan när jag kom hem.. Om något vet vad felet är på mig så hör av er.. Vill typ gå i ide nu och vakna med 100% energi. Såg förresten Pain and Gain. Riktigt dålig film tyvärr och det sjuka är att den tydligen är verklighetsbaserad. 

Nedräkning!

 


Tisdag

 
Alltså herregud. Först banträning i söndags, sedan ett ordentligt dressyrpass igår + ett benpass i gymmet. Alltså imorse när jag vaknade kändes det som att kroppen aldrig skulle orka ta sig ur sängen. Men jag hade ju äventyr att fara på så kroppen fick jag släpa upp. Hoppade på cykeln och cyklade till Hippo för att rida ut den lilla gråa som var väldigt pigg. Men tycker ändå hon skötte sig bra! Mockade några boxar sedan innan jag cyklade hem igen. Därefter var tanken att jag skulle äta lunch, vilket jag gjorde, men sedan åka och träna. Blev det träningspasset av? nej... För strax efter lunch däckade jag på soffan och vaknade när mamma kom hem från jobbet. Känns ju jätte bra nu.. verkligen! Får försöka gå ut på en promenad i kylan för annars lär jag ju aldrig kunna sova ikväll.

Ridlektion.

 
Känner direkt att jag nästan skakar i skrivandets stund. För idag stod dressyr på schemat och ett riktigt dressyrpass har jag inte haft på väääldigt länge. Jag fick prova en annan häst idag också. Semarillion hette han. Sillen, som han kallas, har jag faktiskt ridit en gång för tre sommrar sedan. Mamma köpte mig nämligen en privatlektion på Hippo innan vi köpte Raspen. Så bilden ovan är från den gången. Fick då prova hoppa honom lite. Men idag tränade vi mycket serpentin bågar och lite öppna. Detta i både trav och galopp. Först med avsaktningar på medellinjen och sedan byten. Fick en chock första byten för han lixom kastade sig fram i bytet. Så till nästa gång ska jag försöka korta honom mer innan och ha huvudet lite högre. Förhoppningsvis slipper jag   wiplash då. För annars gick han i en rätt bra form. Tots att han kändes stor och ganska lång i kroppen så var han ändå lagom känslig för hjälperna. Så jag är riktigt nöjd men galet trött. Somnar gott inatt och vaknar tidigt imorgon. Då ska jag rida ut på Selymes för första gången, men det ska nog gå fint!

Man tackar!

 
 

Måndag

 
Startar veckan med en härlig sovmorgon. Åt frukost för en stund sedan och är nu redo för dagen. Blir ett benpass på ett tag, sedan städa mitt rum lite, åka på ett möte angående jobb och sedan har jag ridlektion ikväll. 

Söndag och banträning!

Hej igen!
Igår jobbade jag 8-19, dvs hela dagen. Sedan fick jag god middag hemma innan Tomas kom hit. Imorse klev jag sedan upp halv åtta för att åka till Hippo. Idag var det ju nämligen dax för banträning och Sofia var så himla snäll att låna ut Chamonix till mig. Har ju inte hoppat henne sedan tävlingen i Augusti. Men det gick himla bra ändå! Sa ju innan att det enda jag ska tänka på var att hålla om och rida i lite lätt sits. Men idag var hon så himla pigg så jag fick i stället försöka sitta tillbaka! Det kändes lite flaxigt emellanåt. Samtidigt som det var otroligt jäkla kul. Men när jag ser filmen så ser det faktiskt bättre ut. Ser också att på några hinder skulle jag ha mjuknat lite mer innan, specielllt till trean. Men samtidigt är det svårt när jag knappt hoppat henne och inte riktigt vet hur bra hon svarar på mina förhållningar. Men detta är egentligen inte något jag bryr mig om. För med tanke på att jag ridit henne en hoppträning, en tävling i augusti och sedan en träningstävling idag och med tanke på att de iprincip är de enda riktiga hopp pass jag gjort sedan maj, så tycker jag att det var väldigt bra. Hon är ju så himla stabil också med hennes vilja att hoppa, snacka om att hon ger en ett grymt självförtroende på banan. Hur kul som helst!
Förresten så är hon tillsalu.
 
 

Tänk vad lite häst kan göra med humöret.

 
 
Efter en dålig morgon så kom jag till Hippo strax efter åtta. Fick rida både Selymes och Metallica idag (Ingelas andra ungehäst på 5år). Dom är verkligen två helt olika hästar. Men Selymes passar mig bättre då hon har mer egen motor medan man måste få igång Metallica. Men båda är absolut roliga att rida och två fina hästar.
 
For och tränade mig själv efter lunch också. Joggade 3km på bandet med en ökning i slutet. Körde sedan lite triceps, biceps och mage. Följer inte direkt mitt vanliga schema just nu men det blir nog att kicka igång det nästa vecka. 

Bra morgon!



Red Selymes imorse igen. Tog på mig sporrarna idag för att förstärka mina svaga skänklar. Det funkade super bra. Dom behövs egentligen bara för att få en tydligare galoppfattning för annars är hon inte direkt seg. Nu är nästa steg att få henne i ett lite lugnare galopp med lägre form. Har inte riktigt förstått hur jag ska rida henne i galoppen men jag tror problemet ligger i att jag spänner mig. Så träna, träna, träna! Ska rida henne imorgon igen. Så himla kul! Så himla kul också att bloggen börjar fyllas med hästiga inlägg, det gillar jag! Nu däremot ska jag ta på mig kläder och fara och möta upp Kajsa på stan. Så dagen fortsätter säkerligen att vara bra!

Onsdagkväll



Efter middagen idag så åkte jag hem till Klara. Hon och Fredrik har nämligen flyttat ihop så jag fick checka deras nya lägenhet och dessutom träffa resten av vårat tjejgäng. Så länge sedan vi gjorde något nu! Dessutom bjöds det på kaffe och bullar. Inte dåligt! Nu måste jag verkligen sova. Hjärnan har fått gå på högvarv sedan jag la ut en annons om att vi söker häst.. Tycker detta är så himla jobbigt. Vill bara att drömhästen ska komma flygandes.. 

lite kärlek till mina svaga ben.

 
Idag körde jag mitt första "riktiga" benpass på ca 4 veckor.. Försöker komma igång lite smått nu efter förkyldningen och inflamationerna i handlederna.. Det blev fyra övningar, raka marklyft, benböj, utfall och cable kickbacks. Körde mest lättare vikter och fler reps men några lite tygre i slutet. Benböjen kändes riktigt dåliga. Det jag normalt har som uppvärmningsvikt var på gränsen till för tugnt idag och inget föll sig naturligt. Men det är väl sådant man får ta efter ofrivillig vila.

Ridskolan igår.


Igår red jag Chelsea igen. Det var hoppning på schemat med låga hinder och mycket lydnad. Riktigt bra övning faktiskt! Vi började med att värma upp i trav och galopp med skänkelvikningar, volter, travbommar och öpnnor/slutor. Chelsea jobbade dock emot mig iprincip hela uppvärmningen, skitsur var hon! Men när det började komma lite hinder så blev hon gladare. Vi började med att hoppa en dogleg med studs på ena och två räcken på andra (det som ni ser på filmen). Var av en av gångerna kom jag rätt tokigt och ja, jag vet inte alls hur jag red för hon sprang "fort", jag velade och hon pallnitade. Längtar verkligen efter fler timmar på hästryggen så kanske min balans och styrka blir minst lika bra som när Raspen fanns och var igång..  Därefter satte vi iallafall ihop allt till en liten bana. Började med en volt i trav på kortsidan över trav bommar. Därefter en doglegen och avslutade med en linje med två oxrar med 24 meter emellan. Det gick faktiskt riktigt bra och hon lyssnade fint. 

"Jag är ju världens bästa ryttare"

 
Mamma, den här bilden gjorde när jag var lite less på ditt tjatande om det där handtaget. Att det skulle lossna om vi inte drog åt det efter varje tur till Hippo. Nu saknar jag den där tiden mer än allt. Jag svävade på moln påväg mot mina drömmar. Du och jag var och är världens bästa team. Det är bara synd att så mycket ska jobba mot oss hela tiden. Men nu ska vi inte tänka negativt, bara fokusera framåt. En vacker dag ska jag sväva på mina moln igen med dig som min högra hand. Vi gjorde det först med Mio, sedan med Raspen och snart med någon annan, eller hur mamma? - Jag längtar!!

 
 

Två fina tjejer!

 
Kommer definitivt somna gott ikväll. Två ordentliga ridpass och en långpromenad, dessutom en avfallning på det.
Det är garanterat en mör kropp som vaknar imorgon. Skriver mer om kvällens pass imorgon. Sov sött!

Måndag

 
             
Här har ni sötnosen!              
Igår åkte vi som sagt till mormor och morfar. Åt god mat och sådär. Senare, väl hemma, såg jag och Tomas klart första Hobbit filmen, åt popcorn och drack cider. Bra söndag, ja! Idag började dagen tidigt då Tomas skjutsade mig till Hippo innan han började jobba, dvs kl 7. Red den gråa unghästen igen, Selymes heter hon. Tränade lite bommar och avslutade med ett hinder. Stora problemet idag var faktiskt att fatta galopp. Men dom knapparna ska vi nog hitta någonstans också! Tog iallafall en promenad hem från Hippo sedan. Blev lite för kall om benen och hoppade direkt i badet när jag kom hem för att återfå värme. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på fram till middagen. Kanske slå på en film, eller ta fram en bok. Men lugna puckar blir det för efter maten blir det ännu ett ridpass, men denna gång på ridskolan. Taggad, jaa!

Söndag!

 
 
Tillbringade min förmiddag på Iksu. Körde axlar och mage innan jag hoppade på löpbandet. Tänkte sakta men säkert komma igång med lite mer konditionsträning nu. Så starten var idag och jag körde pw 0,5km - jogg 1km - pw 0,5km - jogg 1km - pw 0,5km - jogg 1km - pw 0,5km. Alltså totalt 5km. Så nu har jag precis käkat lunch och tänker slappa ett tag nu. Senare ska vi åka till mormor och morfar och fira att mormor fyllt år. Blir säkerligen trevligt!

Ridpasset idag.

bilden är från i höstas.
 
Red som sagt Chamonix idag. Började med att låta henne rulla på i alla gångarter. Jag i lätt sits med glappande tyglar. Därefter gjorde jag lite tempoväxlingar för att få igång bakdelen. Där någonstans blev hon rätt taggad då några hoppade lite i ridhuset också. Men strax därefter kändes hon väldigt fin och vi kunde mest rulla på. Dock blir det lätt att hon vill sakta av så fort jag blir för tung i sadeln. Det är väl det jag tycker blir svårt med henne. Så det är det jag måste tänka på (precis som när jag tävlade henne i somras) att ha lite lätt sits och en bra grundgalopp. Då kommer banträningen gå galant på söndag förhoppningsvis!

Lördag

 
Vaknar på ett strålande humör idag efter massvis med timmars sömn. Har inget speciellt planerat idag förrutom att jag ska rida Chamonix. Det var ett tag sedan nu så det ska bli jättekul! Annars sitter jag just nu och väntar på att mamma och pappa ska komma hem. Tänkte äta lite brunch med dom som varit hurtiga och tränat nu på förmiddagen. Idag är det dessutom bara en månad kvar tills jag fyller 20. Är inte det sjukt?

Fredag

 
 
Min fredag kunde faktiskt inte börjat bättre. Fick rida ett 6-årigt sto som jag faktiskt inte minns namnet på. Sa att jag inte tänkt hoppa något medan de andra gjorde det. Men fick direkt en väldigt stabil känsla på denna dam och det slutade med att jag hoppade en kortare bana på ca 80 cm. Superduper kul var det och hon kändes väldigt okompicerad! Så denna häst kommer jag definitivt vilja rida fler gånger! 
 
Nu tänkte jag faktiskt vila en stund innan jag åker och jobbar. När klockan slår 21 har jag jobbar mina tolv pass irad och får äntligen helg. Känns faktiskt grymt! 

så litet, men betyder så mycket.

Här om dagen fick jag en present av mamma. Det första jag ser är hans namn och sedan ser jag resten. En del
av honom. En del av min bästa vän i form av ett armband. Ett armband kan aldrig bli mer betydelsefullt. Han
kommer inte hänga runt min arm för jag är så rädd att det ska gå sönder. Men det kommer hänga i mitt rum och
påminna mig om honom. Min bästavän på fyra ben.. Älskade och saknade Raspoetin! 
 
 

Onsdag

 
Idag känns det som fredag, big time! Ska jobba mitt tionde jobbpass i rad av tolv. Hjärnan fattar inte alls vad det är för dag och det börjar kännas som att jag ska vara ledig imorgon. Men lite till får jag kämpa på. För det är verkligen inte fredag idag, det är bara onsdag.. Men i helgen är jag ledig och det ska bli jätte skönt. Ska ta det super lugnt och även åka till Mickels på söndag. Mormor fyller nämligen år idag så vi ska gratta henne då. Idag jobbar jag iallfall 14 - 21 så jag tog en riktig sovmorgon idag. Åt frukost och satt kvar i köket länge. Nu blir det lunch på ett tag och sedan jobba!

Vad som händer på hästfronten just nu.

Igår återvände jag som sagt till ridskolan. Möttes upp av världens socialaste och trevligaste grupp. Vilket var så himla roligt. Dom visade mig vart hästen stod jag skulle rida, var alla grejer var osv. Jag fick en häst som heter Chelsea. En häst som är lagomt pigg och helt i min storlek. Dock lite svår i dressyren, iallafall för mig. Fick inte alls loss henne i sidorna och hon hade några fina sett att komma undan på. Ett fint exempel är hennes jämfotahopp med bakbenen, eller vad hon nu gör. Hur som helst så red vi mycket travbommar, studs och en mindre kombination i slutet och på hinder var hon väldigt enkel. Iallafall på det och jag hoppade aldrig någon riktig höjd. Men det känns väldigt bra iallfall och jag längtar såklart redan efter nästa veckas pass. Känns som ett underbart sätt att börja sin måndag på.
 
I övrigt så blev det inget med hästen jag pratade om tidigare. Fick ju erbjudande om att låna hem den hästen om jag ville det. Prov red henne och hon var riktigt rolig att rida. Dock hade hon mycket överskottsenergi. Detta resulterade i att hon bockade några gånger i rad mitt i allt och rätt var det var så låg jag på backen. Balansen är så gott som borta.. Men den hästen var tillsalu och blev såld innan jag hann prova henne igen. 
 
Men fick ett annat sms imorse som gjorde mig så himla himla glad. Sofia frågade nämligen om jag vill vara med på banträningen 26 januari på Hippo. Med Chamonix alltså! Tackade såklart ja direkt! Ska även provrida en unghäst på fredag och eventuellt bli medryttare på den eller hennes andra. Vi får se. Men så är läget just nu och det känns galant! Här kommer ett kort klipp på mig och Chelsea från igår.
 

Glädje, ända in i själen!

 
Alltså jag är så himla glad just nu. Gruppen, hästen, känslan av att få rida, lyckan av att få skutta över hinder. Allt! Så himla underbart. Skriver mer i morgon efter jobbet. Ville bara säga det. Nu måste jag sova! Sova i en renbäddad säng efter ett lyckat träningspass på häst en vanlig vardagskväll, det är verkligen ett av det bästa som finns och OJ vad jag saknat det. Även om jag saknar att göra detta med Raspen så känns detta mer än okej nu!

Måndag



Jobbade helhelg i helgen (dvs 8-19 lördag och söndag). När jag inte jobbat har jag typ sovit. Så känns det. Man varken orkar eller hinner med så mycket annat. Men idag var jag nästan ledig och jobbade bara 8-12. Nu är jag iallfall hemma och har tänkt bege mig till Iksu. Har inte tränat på över tre veckor. Tog ju en veckas pause som ni vet. Då bröt en förkyldning ut, plus att jag jobbat mycket. Men idag är det dags. Har dock insett att jag har en inflamation i båda handlederna men värst i höger.. Så det blir inga vikter idag. Men det är verkligen dags att komma igång nu. Sedan väntar ju första ridlektionen ikväll. Är måttligt nervös och vi börjar tydligen med hoppning, insane! Jag har hoppat två gånger sedan i maj, varav senast var tävlingen på Chamonix i somras.. Ni får nog hålla tummarna för mig! 
 

En hel månad har gått..

Orkar inte skriva en massa om hur jag känner, hur mycket jag saknar honom och hur mycket jag älskar honom. Han är där han är och jag är kvar här. Det känns bara föjävligt. Men eftersom att Mio fick tre filmer som Johanna gjorde så kände jag att Raspen också måste ha en. Har gjort denna själv så ni får ha lite överseende...
  

Onsdag

Hejhallå!
Finns faktiskt inte jätte mycket att säga just nu. Denna vecka består endast av jobb. Lever lite på att andra blir sjuka. Igår jobbade jag 9-21 men dagen rullade på i rask takt. Somnade som en stock sedan hos Tomas. Idag åkte jag med honom hem så jag var hemma sju. Såg gårdagens avsnitt av PH och sedan sov jag en stund på soffan. Ska äta snart och sedan åka tillbaka till jobbet. Jobbar till stäning alla dagar i veckan och det blir inte så mycket annat gjort. Så denna vecka är typ sova-äta-jobba-sova. Lite Tomas däremellan också! Men ännu än gång, jag är verkligen glad att jag får jobba. Även om det känns som att jag bor på jobbet vissa dagar!
 
Längtar tillbaka till detta, Big Time!!

Utanför hans box hänger en ensam grimma...

Jag åkte till stallet igår. Egentligen för att jag var tvungen. Skulle hämta min ridhjälm. Men det var fruktansvärt. Det var fruktansvärt att inte höra honom gnägga när jag klev ut i bilen. Den var fruktansvärt att inte kunna gå in i boxen och borra ner sig i hans mjuka päls medan han överöser med blöta pussar. Jag blir bara så arg. Vi hade ju just funnit varadras tillit och funnit den stora lyckan med att få vara med varandra. Men jag måste stå emot den här ilskan varje dag. Men det är verkligen svårt för jag är så förbannad över att vi inte fick chansen att göra mer ihop. Vi fick inte visa alla att vi hittat varandra.. Min bästa, bästa vän!
 
 
 

Lördag



Idag är alltså min första lediga helg sedan Halloween. Känns väldigt skönt!  Ligger mestadels i sängen, med antingen mobilen, datorn eller en bok. Vaknade (detta är helt sjukt) strax innan tolv idag efter nästan tolvtimmars sömn. Vaknade dock och hostade några gånger men ändå. For sedan med mamma en sväng och kollade på tapeter osv. Mamma och pappa ska göra om lite här hemma och återigen fick jag suget tills den dagen det är min tur att fixa min blivande lägenhet. 

Min nya leksak!

 
 
 

En väldigt bra torsdag!

Tog sovmorgon imorse men vaknade ändå av hostan.. Men efter ett tag framför datorn fick jag ett jätte roligt mail som också för med sig blandade känslor.
"Hej Elin!
Det visade sig att blir ytterligare en plats ledig i våran kombigrupp som vi skulle vilja erbjuda dig om du är intresserad =)"
Så jag ska alltså tillbaka till ridskolan. Vissa stunder känns det som ett ordentligt bakslag att börja om där jag började från början. Men samtidigt stämmer inte det. Jag ska gå i en specialgrupp och jag får äntligen börja utvecklas igen. Jag kan bara bli bättre nu! Känns såklart väldigt nervöst men också super roligt. Är jätte glad att jag får den här chansen nu när jag är utan häst själv. 
 
Jobbade 16-21 idag och efter ett tag fick jag ett annat roligt sms av mamma. Hon berättade att vi fått erbjudade om att låna hem en häst! Men tänker inte säga så mycket mer om det förrän jag provridit henne och bestämt mig. Men bara att få frågan känns ju underbart. När jag slutade jobbet så for jag ut och hämtade ut den där julklappen. Den som jag beställt från mig till mig. Ni har säkerligen förstått vad det är men jag visar er imorgon. Nu måste jag sova! 
 
 

Tar farväl av 2013

 Tänkte göra en årsresume. Precis som jag brukar . Detta har vekligen inte varit ett av det bästa åren för mig. Om jag jämför med tidigare år ur mitt perspektiv. Men jag ska försöka framhäva det bästa, för året har ändå haft några stora toppar. För det är egentligen "bara" detta med Raspen som har sänkt mig och gjort året så tungt. Men det kommer i ett inlägg. Ett inlägg om mina två år med honom..
 
Året började med att jag skaffade kort på Iksu och började äntligen träna. Men samtidigt som detta så var sista terminen i skolan så ofantligt jobbig. Värsta terminen i mitt liv. Det var så jäkla mycket stress, press och ångest, samtidigt som vi skulle huvudena högt för att kunna planera en bra bal och student. Men jag klarade ju det också. Att kombinera mycket skola, jobb, häst, pojkvän och vänner var tungt och nog grät jag ofta av stress. Men samtidigt hade jag nog inte klarat skolan på samma sett om jag inte fått göra det jag tyckte var roligt heller. Det var ju då det gick som bäst med Raspen också. Helvete vad bra det gick.. Mars var en bra månad om man inte räknar med skolan. Hade nämligen riktigt roligt på House Of Metal och även på Scharinska där System Annihilated gjorde realestfest. Den månaden kunde jag inte tänka mig annat en Metal, faktiskt! 
 
I Maj började saker till en början ljusna. Jag lämnade in sista skolarbetet och nu kunde man bara fokusera på stundenten. Men så blev ju Raspen skadad. Men det var inget jag var orolig för då. Kunde aldrig ana att det skulle sluta som det gjorde. En månads vila trodde jag.. Bra där Elin! Men bortsett från det så firade jag och Tomas två år och i slutet av månaden började sommaren så jäkla bra. Brännbollsyran, balen och för att inte tala om Studenten. Balen kanske inte var världens fest men resterande var galet. GALET! I Juli så tog jag och Tomas bilen ner till Örebro och fick en fantastisk vecka där nere. Det var så jäkla varmt och skönt och att bada varje dag behövdes för att svalka sig. Sedan kom jag hem och började sätta igång Raspen. Fick även äran att tävla Chamonix och det var verkligen så jäkla kul. Hopptränade henne en gång och tävlade henne två klasser. Mer än så har jag inte hoppat sedan i Maj.. Annars så var jag på mitt livs första Kräftskiva och var även på Rex med hela familjen, vilket händer ca var 10e år. Jätte mysigt var det!
 
I September hade jag haft Raspen i två år. Jag gav blod för första gången och fick jobbet som Demokonsulat. Men sedan fick Raspen sin ligamentskada och livet började kännas mörkare.. Fick dock en lite kick på livet när jag åkte ner till Stockholm helt själv. Kändes som att jag växte rejält som person och jag är verkligen så himla glad att jag for. Novembers höjdpunkter var Soilwork och Clinicen för Jens Fredriksson. Men sedan blev allt jobbigare och jobbigare. Var på ATG med jämna mellanrum och i slutet av månaden togs beslutet. I December lämnade Raspen oss och sedan dess har jag bara jobbat, tränat och varit så mycket som möjligt med Tomas. Har inte träffat vänner på evigheter.. Är så himla glad att jag fått jobba så mycket efter det för jag orkar fortfarande inte inse att han inte är kvar i stallet. Så länge jag inte åkt tillbaka till stallet och fått se det med egna ögon, så kan jag fortfarande intala mig själv att han är kvar. Iallfall dom jobbiga dagarna. Vet inte när jag ska orka vara ledsen. Men iallfall. Jul och Nyår var jätte fin och jag ska nog inte klaga. Jag och min familj har varit friska och jag hoppas det får fortsätta så.
 
Nu hoppas vi att 2014 blir ett kanon år. Jag tror faktiskt på det. Kram på er!
 
 
 

Välkomnar 2014 med öppna armar!

Hejhallå!
I helgen jobbade jag elva timmars pass både på lördagen och söndagen. Dessutom vaknade jag upp med febervibbar på lördagen och har inte varit jätte kry. När jag sedan har jobbat klart mitt pass imorgon har jag jobbat åtta dagar i rad. Vilket jag såklart är jätte glad över att jag få göra. Men jag har Ipren att tacka för få någorlunda med energi. Min motivation till livet har inte heller varit den bästa på senaste tiden och att fira nyår kändes bara jobbigare och jobbigare ju närmare dagen kom. Så när planerna för Nyår dessutom inte blev som tänkt så bestämde jag och Tomas oss för att bara vara i Obbola. Vilket jag är jätte glad för. Det var både skönt att inte vakna upp jätte bakis idag och dessutom hade vi väldig, väldigt trevligt. Var med hela Tomas familj. Utom hans äldsta syster och hennes sambo. Så vi åt och drack gott, spelade spel och skålade in det nya året medan vi stod på altanen och kollade på fyverkerierna. 
 
Nu är väl tanken att jag ska ligga så mycket i soffan som möjligt när jag inte jobbar. Så att jag blir frisk så snart som möjligt. Hostan som sitter i är inte rolig och min längtan efter gymmet börjar ju bli ganska stor. De där "en-veckas-uppehållet" blir längre än vad som var tänkt. Fast det var väl också det jag började misstänka, att jag skulle bli sjuk...
 
Ingen aning om vad som hänt med min telefon men såhär bra blev bilderna.. (Tur att jag får julklappen från mig själv snart.. hehe)