Måste bryta detta mönster!

 
Sedan Umeälvsloppet (31 augusti) har tyvärr löpningen minskats och sockerintaget ökats. Jag har i perioder varit rätt duktig från att hålla mig till helgerna men nu hamnat i en låång period då jag knappt tränat (det är ungefär sex-sju veckor sedan jag sprang ett riktigt pass nu, så ni vet vad jag menar med knappt). Bara tagit någon enstaka promenad. Jag har ätit godis, chokladbollsdeg osv. flera gånger i veckan. Ni skulle bli förvånade, jag lovar.. Jag har kanske inte gått upp så mycket i vikt (väger mig typ en gång per år) men sa senast igår till en arbetskollega att det syns så tydlig på andra sätt. Får finnar, blir seg, trög. Blir också väldigt ångestladdad, stressad osv. När jag dessutom spårar med mitt kaloriintag så börjar verkligen kroppen å knoppen klaga. Tror samma sak händer för såå många andra. Bra mat och motion är nyckeln till det mesta, verkligen!
 
Dock finns det en anledning till att det blev så här just nu. Sedan jag fick problem med mina leder (händer, nacke och nu även ena foten..) och trötthet så var det som att jag fick för mig att jag behövde vila. Faktum är att jag nog behöver raka motsatsen. Jag behöver fortfarande hålla igång och socker hjälper verkligen inte mot trötthet.
 
Så nu är det dags att jag skärper till mig. Oavsett vad läkarna kommer fram till så måste jag göra det bästa av situationen. Äta bättre och röra mig så mycket jag kan. Jag vill inte må såhär. Jag vill få vara den pigga och glada tjejen som jag egentligen är. Självklart kommer jag äta godsaker ibland för det gör mig lycklig det också. Men inte massvis, varje dag. Så nu kör vi en förändring! Jag har fortfarande ett nytt mål och det är ju Tavelsjöhalvmara 2015. Ska jag klara det kan jag verkligen inte ligga i soffan så fort jag inte är på jobb eller i stallet. Så nu är det dags att vakna upp, stråla som solen och bryta detta mönster!
 
 
 
 



Kom ihåg mig?