Ridning är förövrigt bästa uppvärmningen.

Idag gav jag mig ut på en löparrunda som jag förväntade mig skulle bli den värsta. Jag skulle nämligen springa iprincip den banan som Umeälvsloppet går nästa helg. En löpparrunda på 17km alltså. Startade hemma istället för Broparken. tredje kilometern består då av en svajig hängbro och en väldigt lång uppförsbacke. Men det kändes riktigt bra och jag fick hejda mig för att inte hålla ett för högt tempo. (Brukar ligga 6:15min/km när jag springer långt, vilket är låååångsamt). Sen hamnade jag i ett perfekt tempo och det var ren och skär njutning. Fick se mycket natur, vädret var perfekt och kroppen hängde på. Jag vet att det låter konstigt men detta pass var njutning fram till ca 14 km. Då började de kännas lite i benen men jag var egentligen inte speciellt trött. Avslutade med två backar plus några tiotals meter till och slutade sedan 17.06km. Så jääkla skönt! Hade dessutom tempot ni kan se nedan och det är jag väldigt nöjd med. Speciellt när jag tidigare sprungit 15km som längst. 
 
Sist men inte minst. Väl hemma förväntade jag mig att illamåendet och smärtan i benen skulle dyka upp. Men det enda jag blev fylld av var endorfiner. Lunchen åt jag långsamt för säkerhetensskull men jag mår fortfarande fint! Nu väntar dessutom ett besök i Mickels. Lär bli en massa god mat som avslut på denna härliga dag. 

 

Sjukt bra Elin! När jag kör långpass brukar jag ligga runt 6:00 tempo, för det inte ska slita för mycket. Så tänk inte att du springer långsamt. Tänk att du laddar för loppet och tränar på distansen. När det handlar om långlopp är distansen myyycket viktigare än tempot - det kommer ju mer du springer! Så hasta inte iväg :)

Svar: Tack Lotta!! Känner att jag gärna vill att det ska gå snabbt men jag försöker hejda mig. Har ju knappt sprungit i mina dar så det är nog som du säger, inte hasta iväg :)
Elin Magnusson




Kom ihåg mig?