Söndag

Hej kära vänner och ickevänner! Jag har haft en jätte bra helg. Vi for ju igår morse till Piteå. Så bodde vi i en jätte fin stuga vid havsbadet. De flesta badade, inte i havet såklart utan där inne, medan jag och Tomas åkte med farmor och farfar in till stan. Fanns inte alls så mycket att se där utan jag köpte bara tråkiga men nödvändiga saker. Vi va där någon timme och sedan rullade vi tillbaka till stugan och då drog ätandet igång. Nötter innan maten sedan jätte god middag med kött och potatissallad. Snabbt var tårta framme och även om man var mätt så åkte godis fram också. Var hur mätt som helst men tog bara nån enstaka timme så plockades grillen fram och vi åt korv. Känns som att vi åt konstant från fyra till elva och just därefter somnade alla.
Imorse åt vi( hah.. herregud vad vi ätit) frukost för att sedan städa och börja rulla oss hem. Har hunnit vara med Raspen till Hippo för ett halv dåligt dressyrpass och nu känner jag nästan för att sova. Bjuder på tre bilder. Till och med mamma ser liten och svag ut på första bilden. Vet inte vad han spände upp sig för men snygg är han!

Sv: En häst som skenar är en ostabil häst. En häst skenar inte utan kontroll om det inte är något på tok.



Det är ju jättesvårt att svara på och jag är inte kunnig alls. Men fråga dig själv: När gör han det? Är det när han är själv och vill hem till tryggheten? När någon annan häst innan blir lite stressad? Har det hänt något så att han blivit rädd någon gång och skenet hem? (kanske någon flygit av och han vänt om och skenat hem i panik?) Är han rädd eller busig?



OM han är rädd och lite panikslagen så måste du vara tvärt om. Du ska vara hans förebild. (Det är svårt för oss människor då vi reagerar i att bli irriterad och rädda själv) Fråga vad han vill och vad som är på tok. Du kanske kan hoppa av honom innan han vill skena hem och gå med honom om han är lugnare då? Och vill han verkligen hem till tryggheten så ska man inte bråka och vända om, göra massa volter o.s.v, det triggar bara mer och det enda han kan göra är att tänka tvärt emot dig - han ska hem.



Fötterna måste få gå, en panikslagen häst vill ha fötterna i gång för att känna att han kommer någonvart. En sak som jag vet har fungerat för andra är att korsa bakbenen. Alltså rida svärs över vägen och sedan göra en "framdelsvänning" så att bakbenen korsas. Då brukar många hästar börja fundera, tugga och tänka efter. Man bryter lixom beteendet med att korsa bakbenen. Kanske värt ett försök! Börja från marken!



Men sånt här är ju så svårt och alla är ju individer! Lycka till och hoppas det löser sig!




Kom ihåg mig?