Lördag.

 
Igår blev det en uteritt, igen! Tre dagar i rad är inget att rekomendera på denne räcer men nu blev de så. därför valde jag den enklaste vägen och sedan mycket fram o tillbaka. Bulan skötte sig väldigt bra och kändes riktigt jäkla fin. Lite för stark i galoppen kanske men annars så! Ikväll väntar dressyrträning för Ida och imorgon är det äntligen dags för årets viktigaste banträning! Viktig för att det är första banan ute och de blir som en check inför nästa helgs tävling men också för att pengarna vi får in går direkt till Ung Cancer!  Jag och mamma har fått in 52 anmälningar vilket kommer resultera i 5200kr. Känns så himla roligt. Vi får göra en väldigt rolig grej som gynnar en jävligt viktigt sak!

Fungerar inte rida ut bättre än att rida på banan? Då kan man ju låta dem galoppera i princip hur långt som helst, göra intervaller etc. Marre så är det i alla fall med marre. Rider på en banan väldigt sällan. På sommaren blir nån gång på en åker.

Svar: Bulan är fortfarande ganska unghästig och kräver väldigt varierat arbete. Han är en arbetsmyra och trivs bra på banan. Han gillar såklart att vara i skogen också men inte tre dagar i rad. Han varit väldigt bråkig och stökig och rida ut på och blir det för många dagar i skogen på rad så blir det värre. Dessutom är underlaget inte tillräckligt bra just nu för att låta han galoppera långt o länge men annars så funkar det såklart bra och göra det :) Försöker rida 4 dagar i skogen och 3 på banan och det funkar han bäst med :D
Elin Magnusson

Ja alla hästar är olika. Men jag gör i princip allt jag kan göra på en bana efter vägen. Men hoppa går ju inte om man inte kan göra en hoppstig förstås. Marre skulle aldrig acceptera att gå på banan mer än en gång i veckan. Nu händer det inte många gånger per år. Var annars då vi tränade hoppning och tävlade i dressyr.




Kom ihåg mig?