Ytligare ett besök hos Vårdcentralen

 
I ganska många månader nu har jag haft ledvärk. I julas var det handlederna och nu även i händerna och i nacken. För ca 15 veckor sedan började det i nacken och efter det har det bara blivit värre och värre. Sista två månaderna har det tyvärr eskalerat. När jag vaknar på morgonen får jag knappt ut laddaren ur mobilen då jag inte kan använda mina fingrar pga av smärta och stelhet. Att få på sig jeans eller en sportbh på direkt är inte heller så lätt. Nacken är ibland helt orörlig men ibland "bara" väldig seg och stel. 
 
Har besökt VC nu igen. Första gången blev de några blodprover, sedan ett besök hos en läkare som menade på att detta kunde vara hormonellt och helt normalt. Men han skrev ändå ut antiflamatoriskt? Jag frågade vad som skulle hända om detta inte hjäpte men han svarade bara att han, som sagt, menade på att detta var normalt så han kunde inte göra något mer. Sedan gav han mig nummer istället till en sjukgymnast och arbetsterapeut.. 
 
Medicinen minskade svullnaden över händerna men inte smärtan. Så med lite hjälpa av mamma, accepterade vi inte att detta skulle vara normalt. Så idag har jag varit hos en annan läkare. En som faktiskt tog det på allvar och menade att vi skulle utforska tills detta var utrett. Nya prover har tagits och han skulle ringa mig när vi fått svarer på det. Senare fortsätter utredningen. Vad detta är vet vi inte än men vi har misstankar. Det är antagligen inget farligt men oerhört jobbigt just nu. Jag hoppas verkligen att jag får en diagnos snart och kan behandla detta. Men vi får se. Tillsvidare får jag fortsätta kliva upp tidigare för att värma upp kroppen, fortsätta be om hjälp med vissa saker. Men förhoppningsvis hjälper också den nya medicinen som jag fick utskriven idag. 
 
Någon annan förresten som varit med om detta? 



Kom ihåg mig?