Lördag

Idag for jag in till Hippo för att få lite hjälp av Johanna. Jag kan fortfarande inte fatta hur bra allt gick!! Johanna fick börja rida honom och då provade hon rida honom med graman. Alltså vilken häst Raspen blev! Hon red lite i alla gångarter. Mycket halt - rygga - igångsättning. Det såg verkligen otroligt bra ut och jag blev väldigt imponerad! Men att han skulle vara den häst han var när jag hoppade upp, det trodde jag aldrig!
 
Inte nog med att han var så otroligt mjukt och gick i en väldigt bra form. Han hade en helt annan framåtbjudning också! Skritten var helt otroligt bra jämfört med hur han kan bli (han brukar ha tråkigaste skritten i världen..). Alltså han kändes pigg och hade riktigt bra aktivitet från bakbenen. Känslan när jag fattade galopp, den är obeskrivlig. Ja, han var en helt annan häst och precis den häst jag vill ha. Det bästa av allt är att Johanna inte gjorde jätte mycket öka/minska med super stora skillnader. Hon hade inte ens ett spö som hon petade till honom med. Utan det var som att när han kom igenom med kroppen så kom allt samtidigt. (egentligen skulle jag gissat på att han skulle bli tok seg när han fick jobba i en sån bra form.. men icket) Sen var Johanna såklart väldigt duktig på att säga till honom direkt, inte en sekund för sent. Det är just det jag måste bli bättre på. När det är halt så är det minsann halt. När jag ska fatta galopp så ska han inte fatta sekunden senare utan han ska göra det direkt. Det är det jag måste träna på nu. 
 
Sen hoppade vi lite också. Vi tog fram ett räcke (som sedan blev en oxer) med bom före och efter på böjt spår och hoppade några varv på volten. Där började han kännas lite tröttare, vilket jag förstår! Men jag tycker endå han var rätt fin vissa stunder och fortfarande en helt annan häst. Hoppas nu förtrollningen sitter kvar på denna häst. Johanna kommer högst troligt rida honom fler gången och det behöver han verkligen och jag behöver verkligen se själv att det går!
 
Klippet är från de två sista sprången - tröttare häst - mera smackningar...



Kom ihåg mig?